Marcowe Mamy 2015 cz. 4 - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-04, 18:52   #3691
aneta_s13
Rozeznanie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 4

Cytat:
Napisane przez przezduzeem Pokaż wiadomość
Ja wlasnie dzis zamowilam minky i pastelowa bawelne i tez bede szyc.
Bedziesz jeszcze czyms wypelniac, jakas ocieplina czy robisz lzejszy?
Pochwal sie jak skonczysz

Tak, jest wypełniony cieniutką ociepliną właśnie się do niego przytulam bo wyszedł bosko! Rano za widoka zrobię zdjęcia
aneta_s13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-04, 19:08   #3692
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
ja też ustrzeliłam okazyjnie przewijak- za 25 zł, ten na większe łóżeczko piękne rzeczy, szczególnie te brązowe dresy
oo tak bo okazje cieszą najbardziej, a brązowe dresy okrzyknięte przez moją mamcie "kalesonami" też mnie urzekły zwłaszcza że za niecałe 3 zł

---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ----------

Cytat:
Napisane przez luzna25 Pokaż wiadomość
a czy któraś z Was oglądała wczoraj "jak urodzić i nie zwariować" na tvp2? Ja się strasznie uśmiałam jak np. babka na początku ciąży wymieniła większość objawów, które ja dopiero miałam w 6 miesiącu
komedia przednia chociaż i wokół siebie można mieć dobrą komedie, komiczne to są np. niektóre koleżaneczki co to wierzą we wszystkie stereotypy ciężarnej i pytają mnie czy o 3 w nocy budze TŻa żeby jechał po lody po czym się zastanawiam czy tak jeszcze może się zdarzyć?

---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ----------

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
reniferki, choinki i inne świąteczne foremki do pierników są w ikei, chyba koło 10zł dałam za taki komplet kilku foremek

ja dostałam 2 w spadku, 1 ręczny i 1 elektryczny, wiec nie muszę kupować.
A jakie kocyki kupujesz? Ja właśnie nie wiem ile i jakie
i znowu ikea, ja się chyba rozpłacze że jej blisko nie mam, chyba będę musiała w ramach pocieszenia pochodzić po pepco itp sklepach, może tam znajde coś zastęczego

i pogratulować i pozazdrościć spadku, możesz na dwa jechać

---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ----------

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
jakie zakupy sliczne I przewijak, jestes mistrzem!!!
no no do mistrza to mi jeszcze daaaaaaaaleko ja to taka malusia przy waszych codziennych dawkach zakupowych
Stary 2014-12-04, 19:11   #3693
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
mowie do TZ, zrob mi zdiecie bo musze aktualizacje zrobic na wizazu, jak wszystkie wstawiacie
ale super

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-04, 19:17   #3694
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
ale super
Super bedzie po diecie bede siebie uwielbiac
wlasnie czytam o diecie dukana i d..... poczytac chociaz moge i patrzalam jak wyglada cenowo maszyna eliptyczna
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-04, 19:19   #3695
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Dziewczyny juz jestem po usg na szczescie synek rośnie prawidłowo
Niestety tutaj ciaza prowadzona jest inaczej niż w Polsce ginekologa na o ze nie widziałam, tylko spotkania z polozna(ciśnienie, krew, mocz, rozmowa) no i teraz doszło mierzenie centymetrem brzucha techniki jak ze starożytności.
Strasznie sie zdenerwowalam i naczekalam, na szczescie synek rośnie i ma sie dobrze
o dopiero doczytała, doobrze że wszystko ok, ale mierzenie cm brzucha? niespotykane ^^
Stary 2014-12-04, 19:19   #3696
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
wlasnie czytam o diecie dukana i d..... poczytac chociaz moge i patrzalam jak wyglada cenowo maszyna eliptyczna
będziesz tak zmachana przy dziecku że zapomnisz o ćwiczeniach a schudniesz bez tego tego Ci życzę.

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-12-04, 19:20   #3697
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
Spytałam doktorka czy na pewno jest dalej chłopakiem...pokazał mi pisiorka I powiedział że bez wątpienia Szczesliwa jestem bardzo!!!!!!!!
i widomo dlaczego faceci tak chętnie pokazują swoje pisiorki, bo na ich widok jakie babeczki zadowolone
Stary 2014-12-04, 19:20   #3698
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
i widomo dlaczego faceci tak chętnie pokazują swoje pisiorki, bo na ich widok jakie babeczki zadowolone

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-12-04, 19:22   #3699
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
po jakiej diecie teraz to my wszystkie mamy nakaz diety "plus size" teraz wyjątkowo na odwrót, każdy dodatkowy kg powinien cieszyć tak jak normalnie ten "odchudzony"
Stary 2014-12-04, 19:24   #3700
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
będziesz tak zmachana przy dziecku że zapomnisz o ćwiczeniach a schudniesz bez tego tego Ci życzę.
Tak i nie, ale jesli TZ wyjedzie, to wlasciwie nie bede miala komu gotowac, bedzie czysciej w domu itd. a dziecko tez spi, wiec bede miala czas dla siebie, zwlaszcza ze tu jestem bez przyjaciol rodziny kogokolwiek..... i mam nadzieje ze uda mi sie zaskoczyc sama siebie ogolnie humoru nie mam jak siebie widze..... ale i tak dziekuje wiem ze u mnie ciezko ze zrzuceniem kg jesli sama sie za siebie porzadnie nie wezme.....
Stary 2014-12-04, 19:26   #3701
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Mi tez ale staram sie byc rozluzniona, bo te moje nerwy i smutki sa na nic....
mi ciężko tak mi tż na nerwy działa o nic się kłocimy zawsze. a dla niego to nigdy nic ale od szczegółów się zaczyna.
wymiękam

---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ----------

Cytat:
Tak i nie, ale jesli TZ wyjedzie, to wlasciwie nie bede miala komu gotowac, bedzie czysciej w domu itd. a dziecko tez spi, wiec bede miala czas dla siebie, zwlaszcza ze tu jestem bez przyjaciol rodziny kogokolwiek..... i mam nadzieje ze uda mi sie zaskoczyc sama siebie ogolnie humoru nie mam jak siebie widze..... ale i tak dziekuje wiem ze u mnie ciezko ze zrzuceniem kg jesli sama sie za siebie porzadnie nie wezme.....
mi też się ciężko zrzucało jak byłam na diecie, trzymałam się diety a waga jak stała tak stała czasem spadała ale w jakim tempie ojojoj

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-12-04, 19:26   #3702
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
po jakiej diecie teraz to my wszystkie mamy nakaz diety "plus size" teraz wyjątkowo na odwrót, każdy dodatkowy kg powinien cieszyć tak jak normalnie ten "odchudzony"
mnie nie cieszy juz zaden dodatkowy kg, wiem nalezy sie w d....
cieszyc to sie bede w dniu kiedy zaczne odchudzanie, jak dojde do siebie po porodzie i lekarz powie ze juz moge
Stary 2014-12-04, 19:29   #3703
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
cieszyc to sie bede w dniu kiedy zaczne odchudzanie, jak dojde do siebie po porodzie i lekarz powie ze juz moge
ja jestem ciekawa jak miesiąc po porodzie będę wyglądać

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-12-04, 19:31   #3704
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
mi ciężko tak mi tż na nerwy działa o nic się kłocimy zawsze. a dla niego to nigdy nic ale od szczegółów się zaczyna.
wymiękam

---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ----------

mi też się ciężko zrzucało jak byłam na diecie, trzymałam się diety a waga jak stała tak stała czasem spadała ale w jakim tempie ojojoj

Jak sie ze swoim TZ kloce, to zazwyczaj tez o nic, az sie plakac chce.... zeby chociaz powod byl..... Mi tak ten jego wyjazd zadzialal na nerwy ze napisalam przyjaciolce w trakcie rozmowy zeby wyjezdzal i nigdy nie wracal, a on to przeczytal w slowniku ( nie zabraniam czytac )
A roznimy sie od siebie z TZ bardzo.

To chyba genetycznie, kurcze.... moja mama nawet jak diety pilnowala to nic sie waga nie ruszala..... cwiczenia by musiala wprowadzic. Ja glownie dzieki cwiczeniom schudlam podczas diety, bo sama dieta to u mnie niestety za malo....A siostra jest po moim tacie, chuda i wysoka, i nawet za specialnie sie nie musiala odchudzac
Stary 2014-12-04, 19:31   #3705
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
no wariatka

aż z nerwów zjadłam osełke lodową i chyba zaraz pójdę po jeszcze jedną, jest pyszna chyba będę tyć za ciebie a i wszamałam całą paczkę moich ukochanych chipsów - flipsy bezsmakowe
Stary 2014-12-04, 19:31   #3706
marcia45
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Michiru Pokaż wiadomość
jasne, że powinnam, bo anemię mam sporą i oprócz PregnaPlus, gdzie żelaza jest prawie 200% dziennej dawki biorę jeszcze 2tabl/dzień TardyferonFol, żeby to opanować i korzystam jak tylko jestem w stanie zjeść jakieś mięsko. ale czasami mnie po prostu ale jak smakowicie pachnący gulasz zobaczę, albo inne fajne mięsko to aż mi ślinka cieknie, wtedy biorę i jem
To TZ zapedz do garów niech Ci pyszności gotuje i zajadaj Widziałam brzuszek, rzeczywiście szczuplutka jesteś, super sylwetka, choć anemi akurat nie zazdroszcze.

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
pieknyyyyyyy
u mnie to samo, rozkłada mnie jakieś choróbsko gardło boli, pęcherz przeziębiłam i na dodatek katar mam
chyba przeziębiłam tak minimalnie, bo tylko rano mnie piekło i bolało. teraz tylko do łazienki częściej latam.
A jak szłam do sklepu to ubrałam rajstopy z polarem pod spodnie
Jak nawet lekko boli ja od razu stosuje kuracje zapobegawcza ostatnio tez tak miałam. Ja ogólnie w zimę zawsze na pęcherz cierpie. Polecam sok 100% z żurawiny - do kupienia w aptece, dużo pić - ja pije oprócz soku dużo wody z cytyną. Normalnie to jeszcze wygrzeam pęcherz i pije pokrzywę, ale w ciąży nie wiem czy można.

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
ja też mam czarne wizje, co do przedwczesnego porodu, ale obiecałam sobie, że od dziś koniec z tymi myślami!!! Cieszmy się każdym dniem i miejmy nadzieję, że będzie dobrze
A co do teściówki i siostry tż to ja mam tak samo!!! Wieczne komentarze, wtrącanie i pieprzenie Jak teraz leżałam w szpitalu to zadzwoniły do mnie i wiecie co powiedziały???? Myślałam, że padnę: "no my już wiemy czemu Ty leżysz w szpitalu, bo jak sie chodzi prywatnie do lekarza, to on raz w roku bierze swojego pacjenta do szpitala na kilka dni na odpoczynek. Moi dziadkowie jak chodzili prywatnie to zawsze raz w roku taki odpoczynek mieli"
Co za tekst padłąm Niezłe musisz mieć przeboje z teściową

Cytat:
Dziewczyny juz jestem po usg na szczescie synek rośnie prawidłowo
Niestety tutaj ciaza prowadzona jest inaczej niż w Polsce ginekologa na o ze nie widziałam, tylko spotkania z polozna(ciśnienie, krew, mocz, rozmowa) no i teraz doszło mierzenie centymetrem brzucha techniki jak ze starożytności.
Strasznie sie zdenerwowalam i naczekalam, na szczescie synek rośnie i ma sie dobrze
Dobrze, że wysłała Cie na usg, ale mogła chociaż nie denerwować najpierw. Normalnie służba zdrowia nie tylko u nas kuleje.

Dzwoniłąm w sobote pojedziemy obejrzec fotelik. Z kuponu z alegro jednak skorzystałam bo miałam jakiś w zakładce - ale dzięki Nouvelle za info przyda się kolejny.

Dzwoniłam też do tego sklepu w lublinie, tam ten joolz jednak jakiś starszy jest, bo nie ma nawet wentylacji w budce - u nas rodzących latem raczej niezbędne będzie.

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-04, 19:33   #3707
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
tego sie boje Ja jestem nie cierpliwa kiedy bede mogla rozpoczac diete i cwiczenia, ciezko jest... ale wiem ze potrafie..... i wiem jak sie czulam ze soba majac 60 kg a nie 80.....

Slyszalam ze ten miesiac po porodzie..... to tez waga spada troche , oby oby Bo zalatwic sobie 15 kg albo wiecej a zrzucic tylko 6 to nie zbyt radosne.... ;P

Edytowane przez crystal25
Czas edycji: 2014-12-04 o 19:34
Stary 2014-12-04, 19:33   #3708
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
na pewno jak szczęśliwa kobieta
Stary 2014-12-04, 19:33   #3709
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Jak sie ze swoim TZ kloce, to zazwyczaj tez o nic, az sie plakac chce.... zeby chociaz powod byl..... Mi tak ten jego wyjazd zadzialal na nerwy ze napisalam przyjaciolce w trakcie rozmowy zeby wyjezdzal i nigdy nie wracal, a on to przeczytal w slowniku ( nie zabraniam czytac )
A roznimy sie od siebie z TZ bardzo.

To chyba genetycznie, kurcze.... moja mama nawet jak diety pilnowala to nic sie waga nie ruszala..... cwiczenia by musiala wprowadzic. Ja glownie dzieki cwiczeniom schudlam podczas diety, bo sama dieta to u mnie niestety za malo....A siostra jest po moim tacie, chuda i wysoka, i nawet za specialnie sie nie musiala odchudzac
mój to wg mnie nie rozumie jak chodzi o te szczegóły . nie lubi się przyznawać do winy wcale a wg jak chodzi o te drobne pier.doly!!!
jak ja tego nienawidzę!
teraz leżę chora on do pracy cały dzień w du atmosfera taka jak była bo mu trzeba najlepiej drukowanymi pisać wielkimi literami na kartce o co mi właściwie chodzi. nie no nie wyrobię

---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ----------

Cytat:
na pewno jak szczęśliwa kobieta
to napewno szczęśliwa kobieta z zwisającym brzuchem po kolana

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-12-04, 19:36   #3710
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
no wariatka

aż z nerwów zjadłam osełke lodową i chyba zaraz pójdę po jeszcze jedną, jest pyszna chyba będę tyć za ciebie a i wszamałam całą paczkę moich ukochanych chipsów - flipsy bezsmakowe
Co to oselka lodowa bo mi w google jakies maslo wyskakuje flipsy uwielbiam kocham je czekoladowe truskawkowe i toffi dobrze ze tutaj ich nie mam bo bym je jadla czesto
Stary 2014-12-04, 19:37   #3711
niunia_ona
Zakorzenienie

ja to bym się piwa napiła taka jestem zła!
jeszcze to grypsko

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-12-04, 19:39   #3712
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
mój to wg mnie nie rozumie jak chodzi o te szczegóły . nie lubi się przyznawać do winy wcale a wg jak chodzi o te drobne pier.doly!!!
jak ja tego nienawidzę!
teraz leżę chora on do pracy cały dzień w du atmosfera taka jak była bo mu trzeba najlepiej drukowanymi pisać wielkimi literami na kartce o co mi właściwie chodzi. nie no nie wyrobię

---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ----------

to napewno szczęśliwa kobieta z zwisającym brzuchem po kolana
Mi latwiej po klotni napisac wiadomosc TZ w telefonie, albo na czyms zeby odczytal w pracy i przemyslal co i jak , i zobaczyl co mysle i czuje.... jest to duzo latwiejsze dla obojga, nie trzeba patrzec sobie w oczy i krzyczec na siebie...... napewno jutro bedzie lepiej
Stary 2014-12-04, 19:42   #3713
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:

za wizyte
Kurcze, a nie mozesz prywatnie do ginekologa?
Gdybym nie miala prywatnego ubezpieczenia, to do 6 miesiaca moja ciaze by prowadzil zwykly lekarz rodzinny. Na co ja niebylam zgodna, wiec TZ wykupil od razu prywatne, ale przynajmniej opieka jest dobra pomimo tego ze to koszty dodatkowe.....
U mnie nie ma prywatnych ginekologow, a jak są to płaci sie fortunę. Znajoma wczoraj umawiala sie na prywatne usg- miała płacić £120 na szxzescie mają jakas świąteczna promocje i taniej jej policzyli.

Cytat:
Napisane przez anyolek Pokaż wiadomość
Dobrze, że wszystko ok!!! Też mnie dziwią ich metody jak z epoki kamienia łupanego Właśnie takie ich podejście wpędza dziewczyny w paranoję, zamiast zrobic usg co miesiąc-dwa- wyznaczają 2 na całą ciążę
Swoją drogą też miałam dziś wizytę u takiej 'kompetentnej' pani położnej Znów starszą położną, którą nota bene widziałam RAZ ( a jest niby moją położną prowadzącą) zastępowała ta sama młoda dziewczyna, co ostatnio. Jako że od antybiotyku przypętał mi się grzybek, spytałam, czy napewno mogę stosować na to krem 'Clotrimazole', na co ona, że nie wie, ale Canesten mogę!!!! No to mówię, że przecież głownym składnikiem Canestenu jest klotrimazol, a kremy różnią się tylko nazwą, bo główny składnik jest w obu kremach w takim samym stężeniu (1%- upewniłam się kiedy stosowałam ostatnim razem), a ona na to, że w takim razie pewnie mogę Czuję, że naprawdę jestem w dobrych rękach
Ty mnie doskonale rozumiesz, bo sama masz z nimi przeboje. W poprzedniej ciazy nie narzekalam, bo nic sie nie działo. Teraz mam nadzieje, że spokojnie przejde te ostatnie miesiące.
Swoją drogą nie mam za grosz zaufania do tych położnych, a do lekarzy tutejszych tym bardziej. Przykre to

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-04, 19:43   #3714
crystal25
Zakorzenienie

Jade odebrac moje zakupy nie dietetyczne na ten tydzien
Stary 2014-12-04, 19:44   #3715
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Hottie07 Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny

my byłyśmy wczoraj na wizycie - Emilia zostanie już Emilią - po ostatnich waszych zmianach płci zapytaliśmy z TŻ ( bo był ze mną) jeszcze raz...

w ogóle śmieszna sytuacja z TŻ siedzimy na poczekalni , a mój lekarz do niego "dzień dobry Panu, niech Pan wejdzie , zrobimy usg" - kobiety na poczekalni super miały miny

ale muszę brać żelazo i kontrolować ciśnienie, bo od tygodnia mam skoki duże - jak się będą utrzymywać to muszę wziąć kolejne tabletki

miałam się do was wczoraj odezwać ale złapałam jakiegoś doła - cały wieczór płakałam....

ale dziś już jest oki - na pocieszenie zamówiłam małej przed chwilą jeansy
http://www.f-f.com/pl/product/jeansy...tlyViewed=true

a dziś zaczynamy 26 tydzień
dobrze, że wszystko ok, i zostaje jednak dziewczynka
a jeansy super i jaka cena! muszę pooglądać rzeczy na stronie

Cytat:
mowie do TZ, zrob mi zdiecie bo musze aktualizacje zrobic na wizazu, jak wszystkie wstawiacie
super brzuszek, taki typowo ciążowy

dziewczyny nie nakręcajcie się z tymi kilogramami to jest nieuniknione, przytyć musimy i to nic złego! wszystkie jesteśmy piękne w ciąży, a po porodzie każda w swoim tempie wróci do swojej dawnej sylwetki. Wszystko będzie dobrze!!!
Stary 2014-12-04, 19:44   #3716
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Mi latwiej po klotni napisac wiadomosc TZ w telefonie, albo na czyms zeby odczytal w pracy i przemyslal co i jak , i zobaczyl co mysle i czuje.... jest to duzo latwiejsze dla obojga, nie trzeba patrzec sobie w oczy i krzyczec na siebie...... napewno jutro bedzie lepiej
Tez mi łatwiej jest napisać smsa, bo wiem ze wtedy Tz na spokojnie przemysli pewne sprawy.

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-04, 19:44   #3717
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:
ja to bym się piwa napiła taka jestem zła!
jeszcze to grypsko
weź nic nie pisz o piwie, wiem-jestem złą matka-ale piwko czasem chodzi mi po głowie przy weekendzie
Stary 2014-12-04, 19:45   #3718
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tepsa Pokaż wiadomość
weź nic nie pisz o piwie, wiem-jestem złą matka-ale piwko czasem chodzi mi po głowie przy weekendzie
okropny dziś dzień dla mnie

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-12-04, 19:48   #3719
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Moj TZ wczoraj wymyslil ze jak wyjedzie to zabierze mnie ze soba, jak tylko urodze, kazalam mu sie w glowe puknac bo to nie takie latwe.....
I wymyslil sobie wczoraj ze jak zaczne rodzic to mam zwiazac sobie nogi do porodu i czekac az on przyleci

wiecie ze dopiero sie obudzilam..... a to juz 15 zaraz...
no to ładnie pospałaś

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-04, 19:50   #3720
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie nie ma prywatnych ginekologow, a jak są to płaci sie fortunę. Znajoma wczoraj umawiala sie na prywatne usg- miała płacić £120 na szxzescie mają jakas świąteczna promocje i taniej jej policzyli.

Ty mnie doskonale rozumiesz, bo sama masz z nimi przeboje. W poprzedniej ciazy nie narzekalam, bo nic sie nie działo. Teraz mam nadzieje, że spokojnie przejde te ostatnie miesiące.
Swoją drogą nie mam za grosz zaufania do tych położnych, a do lekarzy tutejszych tym bardziej. Przykre to
Ja bardzo zaluje ze nie mam polskiej opieki podczas ciazy no ale nic z tym nie zrobimy!!!
U nas jest cos takiego ze podstawowe ubezpieczenie oplaca 80 procent, reszta to prywatnie trzeba doplacac, a jesli do specialisty albo jak ja jestem w klinice, to wogole, musialabym placic za wizyte u ginekologa ok 100 euro a rodzic w szpitalu, bo tu musialabym doplacac tyle ze glowa boli, i prywatnie za dentyste albo czekac dlugo....ale jest cos takiego jak prywatne ubezpieczenie, ktora pokrywa do 100 procent czyli te 20. i dzieki temu nie place nawet za leki w aptece bo ubezpieczenie pokrywa. Stad mi sie bardziej oplaca placic ubezpieczenie bo to 20 euro miesiecznie. Pomyslalam ze moze cos takiego tez u was funkcjonuje ale d.....wielka widze.... :/ To z gorszych powiem ze u mojej mamy w Holandii jest tak, ze tylko jest jedna wizyta i opieke sprawuje polozna do samego porodu, nawet podczas porodu przychodzi do domu co godzine co by szybko do szpitala nie jechac rodzic, a po porodzie jak jest dobrze, to wypuszczaja do domu juz po 1 dniu.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości