|
|
#181 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: PROSALON CHANTAL Colorpeel Dekoloryzator
Hej mam pytanie. Widze, ze to stary watek ale byc moze ktos mi opldpowie
chcialabym uzyc tego dekolaryzatora tylko widze ze po paru minutach, u niektorych po paru dniach, schodzi kolor i powraca ciemny. Czy moglabym zrobic tak :Uzyc deko, jak mi rozjasni wyplukac go, wysuszyc- nalozyc jakis lekki rozjasniacz a na koncu jakas blond farbe? wtedy nie powinny sciemniec prawda? |
|
|
|
|
#182 |
|
Raczkowanie
|
Również odświeżam wątek. Może któraś z was zechciałaby mi podpowiedzieć jak po użyciu deko Chantal zachowa się - nie farba drogeryjna - a półtrwały kolorowy TONER LA RICHE? Przeszperałam wątek, ale nie znalazłam podobnego pytania. Czy efekt końcowy też będzie dużo ciemniejszy? Choć przy tonerach to chyba nie powinien być problem, bo szybko się wypłukują. Ale czy w ogóle dobrze złapie kolor? Color peel nie niszczy, a tonerem najlepsze efekty wychodzą na włosach rozjaśnianych, z pootwieranymi łuskami włosa...
Czaję się na odcienie niebieskości i nie wiem czy tak samo muszę wybrać jaśniejszy, żeby na końcu nie mieć granatowej czerni. |
|
|
|
|
#183 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Ja również miałam czarne włosy, farbowane na czarno przez 4lata. Kupiłam dekoloryzator Renee Blanche, nałożyłam go od (mniej więcej) połowy włosów (mam b.długie włosy, sięgające połowy pleców) aż po same końce. Umyłam włosy 3ktornie, szamponem o kwaśnym Ph, wysuszyłam, drugi raz nałożyłam dekoloryzator- również od połowy włosów. Powtórzyłam kilkukrotne mycie. Znów suszenie i trzeci etap ściągania koloru- dekoloryzator na całej długości. Zeszło mi się z tym kilka długich godzin, jednak cel został osiągnięty- czarny kolor zamienił się w ciemny brąz (na końcach włosów, bo u nasady były jasnorude). Po tym wszystkim nałożyłam farbę w kolorze najjaśniejszego blondu jaki znalazłam w drogerii i w efekcie mam jasnobrązowo-ciemnobrązowe ombre. |
|
|
|
|
|
#184 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, wiecie moze gdzie kupie ten koloryzator w Łodzi? Potrzebuje na czwartek wiec nie zdarzy mi przyjsc z internetu
|
|
|
|
|
#185 |
|
Zadomowienie
|
Mam pytanie do specjalistek - jestem dzisiaj po pierwszym ściąganiu koloru w życiu. Naturalne włosy mysi blond, od ubiegłego roku farbowane na ciemny, czekoladowy brąz. Po użyciu Colorpeel włosy zrobiły się bardzo jasno-rude, natomiast po użyciu za chwilę farby loreal Prodigy Cynober 7.40 naturalne odrosty idealnie złapały farbę, natomiast część włosa po dekolorze ściemniała do ciemnego blondu tylko z rudym połyskiem.
Czy jest możliwość jakiegoś wyrównania kolorów? Ponowna farba na całość? Jeszcze raz ściąganie koloru? |
|
|
|
|
#186 |
|
Przyczajenie
|
hej Dziewczyny
![]() zamierzam zrobić dekoloryzację sama w domu, moje włosy są jasnego brązu z jasnymi końcówkami (ombre) kupiłam już farbę którą chcę nałożyć zaraz po dekoloryzacji ale nie wiem czy jest odpowiednia. A mianowicie kupiłam farbę z garniera 111 super jasny popielaty blond. woda 9%. czytałam że farba po ściągnięciu koloru ma być o dwa tony jaśniejsza bo włosy ciemnieją... Jednak nie wiem czy można użyć takiego rozjaśniacza zaraz po dekoloryzacji?? Czy mogę połączyć farbę garnier bardzo jasny beżowy blond z garnierem 111 super jasny popielaty blond. ?? Edytowane przez alicjawkrainieczarow666 Czas edycji: 2014-11-07 o 09:32 |
|
|
|
|
#187 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie
ja bym chciała zapytać czy któraś z was stosowała ten dekoloryzator a ma naturalne jasny brąz włosy? bo jak czytam to każda blond, a boje się go użyć aby nie wyszedł kurczak lub wściekły rudy
|
|
|
|
|
#188 |
|
Przyczajenie
|
podbijam
![]() jest ktoś tu jeszcze? |
|
|
|
|
#189 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane poprzez Sony Xperia J- jak Julia. ![]() ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- Cytat:
Wysłane poprzez Sony Xperia J- jak Julia. ![]() ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- Cytat:
Wysłane poprzez Sony Xperia J- jak Julia.
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
|||
|
|
|
|
#190 |
|
Przyczajenie
|
Hej ja jestem już po dekoloryzacji dekoloryzatorem Colorpeel Prosalon, 6 dnień i nic nie ściemniało, miałam burgundowe / bordowe i zeszło mi do poprzednich czyli jasny rdzawy, szampon jakim myłam włosy po koloryzjacji jest Posquam oczyszczający - peeling szampon, i jest świetnie, jestem mega, mega zadowolona z efektu.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:11.

chcialabym uzyc tego dekolaryzatora tylko widze ze po paru minutach, u niektorych po paru dniach, schodzi kolor i powraca ciemny. Czy moglabym zrobic tak :