Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część VI - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-03, 11:01   #991
justytynka
Zadomowienie

Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część VI

Szal na allegro kupiłam kiedys wstawiałam tu link. A metkę ma MNC a wygląda jak MNG wstawię zdjęcie
Stary 2014-12-03, 11:03   #992
Gwiazda Wieczorna
Zakorzenienie

Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część VI

Cytat:
Napisane przez justytynka Pokaż wiadomość
Szal na allegro kupiłam kiedys wstawiałam tu link. A metkę ma MNC a wygląda jak MNG wstawię zdjęcie
kurcze to pewnie już nie dostania
ale wstaw zdjęcie może znajdę na allegro jeszcze
Do końca świata i po końcu świata.
(A. Mickiewicz)
Gwiazda Wieczorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-03, 11:11   #993
sskers
batonik

Cytat:
Napisane przez a34 Pokaż wiadomość
Pierwsza się zaoferowałam
[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;49180863]nadrobiłam, zedytowałam [/QUOTE]
Dziękuję Do końca tygodnia namyślę się i dam Wam znać (czyt. wstąpię jeszcze raz do TkMaxx).

Ok, czyli po Waszej dyskusji muszę wziąć z usztywnianą piętą. Teraz zastanawiam się czy wziąć krótkie, czy nieco dłuższe. Ale chyba już zainwestuję i wezmę te za kostkę, bo pewnie na chodzeniu w nich tylko do pracy nie skończy się.

Edytowane przez sskers
Czas edycji: 2014-12-03 o 11:12
sskers jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-03, 11:14   #994
pulp fiction
Zadomowienie

Ag4 super, ale chyba kupię sobie jeszcze tą wielkość co Ty ale jak suszę na szczotce to włosy mi się lepiej układają i nawet grzywki nie muszę prostować

ćwiczę
dbam o włosy
zdrowo się odżywiam
pulp fiction jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-03, 11:22   #995
ladymoonn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sskers Pokaż wiadomość
Dziękuję Do końca tygodnia namyślę się i dam Wam znać (czyt. wstąpię jeszcze raz do TkMaxx).

Ok, czyli po Waszej dyskusji muszę wziąć z usztywnianą piętą. Teraz zastanawiam się czy wziąć krótkie, czy nieco dłuższe. Ale chyba już zainwestuję i wezmę te za kostkę, bo pewnie na chodzeniu w nich tylko do pracy nie skończy się.
lepiej dłuższe niż te mini i na pewno nie skończy się na chodzeniu tylko do pracy, jak już poczujesz to ciepło na stopach to będzie ci je szkoda zdejmować w domu

ladymoonn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-03, 11:34   #996
a34
Zakorzenienie

Ja wzięłam te krótkie, bo wg mnie to jeszcze tak źle nie wygląda Poza tym jest mi zimno głównie w stopy, więc dłuższe by mi wiele nie dały
Stary 2014-12-03, 11:59   #997
sskers
batonik

Cytat:
Napisane przez ladymoonn Pokaż wiadomość
lepiej dłuższe niż te mini i na pewno nie skończy się na chodzeniu tylko do pracy, jak już poczujesz to ciepło na stopach to będzie ci je szkoda zdejmować w domu
Po domu mam wełniane futrzaki. Ale ja w domu generalnie mam ciepło, więc stopy rzadko doskwierają na szczęście.
Cytat:
Ja wzięłam te krótkie, bo wg mnie to jeszcze tak źle nie wygląda Poza tym jest mi zimno głównie w stopy, więc dłuższe by mi wiele nie dały
Wezmę tą długość co Ty Bo mi właśnie też tylko stopy marzną. Odkąd są mrozy zawsze po pracy ląduje po pracy pod kołdrą z termoforem. W pracy niestety "podpiwniczenie" (które jest w sumie parterem jest nieogrzewane i ciągnie od terakoty. Plus chyba w tym momencie złe krążenie (rok temu posypało mi się) i problem gotowy

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

Właśnie, na mojej wishliście jest również długa kurtka. Gdzie kupię jakąś ciepłą...z poliestru? Jestem uczulona na pierz/pióra, ogólnie wszystko co zwierzęce. Zara ma kilka modeli, Mango też, ale niestety wszystko naturalne. Przymierzałam ostatnio tą: http://www.zara.com/pl/pl/kobieta/p%...2p2005583.html Jedyna dłuższa puchowa z poliestru, ale nie podoba mi się w niej kilka detali. Chciałam brązową, ale ta na mnie wygląda źle. Dużo lepiej wyglądam w czarnej, ale jednak..no w ostateczności mogę zdecydować się na nią. Aczkolwiek, wolałabym coś ładniejszego. I chciałabym zmieścić się w tych 400zł

sskers jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-03, 12:04   #998
justytynka
Zadomowienie

Dziewczyny. Szale są jeszcze na allegro. Wpiszcie sobie 'czarny kaszmir mnc'
Stary 2014-12-03, 12:49   #999
Olcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sskers Pokaż wiadomość

Ja mam w sumie cztery pary i wszystkie LO mini też mogłabym mieć, ale to już jest większy wydatek więc na razie nie potrzebuję, ale obawiam się, że śnieg może do nich wpadać
No i ja też mam słabe krążenie i czasem nawet w emu mam zimne stopy - dopiero jak zacznę chodzić, krążenie się rozrusza to zaczynają cudownie ogrzewać. No, ale na pewno lepiej siedzieć w zimnym pomieszczeniu w emu niż w zimnych kozakach
Cytat:
Napisane przez Ciemna163 Pokaż wiadomość
Ja stosowałam Axotret - pomógł mi bardzo, ale kuracja trwała prawie rok i z dość dużą dawką.

super jest ten blog

Może nie mam 60 lat, ale nie spotkałam lekarza, który przepisuje leki na życzenie pacjenta To lekarz decyduje co przepisać, bo to on dysponuje odpowiednią wiedzą. Oczywiście, zgadzam się, że często się zdarza brak badań lub ich większej ilości. Co do retinoidów doustnych - z jednej strony nadania w tym temacie przyniosły więcej danych, a z drugiej myślę, że jest coraz więcej osób chorych na trądzik (coraz gorsza jakość jedzenia) i może stąd też rosnący popyt na te leki. Z mojego doświadczenia doustne retinoidy dalej nie są tak chętnie przepisywane, ja też wcale szybko ich nie dostałam, a podczas kuracji pani dermatolog wymagała ode mnie regularnych badań (ale też wiem, że miałam szczęście, ona ogólnie jest dobrym lekarzem).

tak, też mam - cudo polecam też dodać ususzona lawendę - ja mam z ogródka teścia, do tego plasterek cytryny lub kapkę soku z malin i voila Kiedyś widziałam w Empiku książkę z przepisami na herbaty, ale moim zdaniem wystarczy trochę wyobraźni i pokombinowania z tym co lubimy

na pewno bazę z Hean, bo już mi się kończy moja z Paese a chciałam porównać i na pewno na coś jeszcze sie skuszę

U mnie (odpukać) zniknęło Tak jak miałam cerę tłustą (tak samo włosy mi się szybko przetłuszczały, obojętnie jakiej pielęgnacji bym nie stosowała), to teraz jest normalna, moooże leciutko w kierunku suchej, ale też nie wiem czy to nie przez sezon grzewczy
To bardzo długo stosowałaś... ale grunt, że skutecznie
Cytat:
Napisane przez kobea Pokaż wiadomość
Nie wiem czy dobrze pamiętam,że używałaś Epiduo?Jeśli tak to stosowanie Differinu jeżeli Epiduo nie pomogło nie zrobi różnicy
A Skinoren jest dobry ale tak jak napisałaś na przebarwienia.
Może spróbuj tego Atredermu,nie jest drogi(ok.30zł) ale działa dosyć silnie,także trzeba uważać.

Ja się obkupiłam w MangoTeraz musze oszczędzać na zegarek(jezeli kogoś interesuje to ten model z Fosilla to ES3062)
Tak, stosowałam i Epiduo, Duac, Differin...
Nie pocieszasz mnie.. W sumie to ja już chyba mam jakieś przebarwienia, sama nie wiem...
Ale na Atrederm potrzebna jest recepta, prawda? A ja dostałam już na ten differin i skinoren...
Olcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-03, 12:55   #1000
Gwiazda Wieczorna
Zakorzenienie

Cytat:
nędznie wygląda na zdjęciu
jakos tak nieładnie
pokażesz swoje foto?
(A. Mickiewicz)
Stary 2014-12-03, 16:55   #1001
Ciemna163
Kociara

Cytat:
wow, super i mnóstwo kolorów Dodałam sprzedawcę do ulubionych, jak dostanę zastrzyk gotówki to sobie sprawię
Ciemna163 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-03, 22:21   #1002
SzyszkaChmielu
Raczkowanie

Kusicielki jedne kupiłam sobie na w/w allegro 2 szale i czapkę.
SzyszkaChmielu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-04, 12:21   #1003
caarolaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kashmirka Pokaż wiadomość
Carola sprawdź na allegro firmę Nicole, dostałam od Tż rok temu na gwiazdkę portfel z tej firmy i cały czas wygląda jak nowy

Cytat:
Napisane przez ladymoonn Pokaż wiadomość
też mam portfel z tej firmy i sobie chwalę, jakość wykonania w środku nie jest tak dobra jak wittchen, ale jeśli chodzi o przedział cenowy do 100zł i portfel ze skóry to myślę że ok, mój już mi służy jakieś 4 lata
Cytat:
Napisane przez Kociaak Pokaż wiadomość
Niedługo ma być akcja w Lidlu- rękawiczki i portfele (damskie i męskie) po 150zł. Skóra normalna, lakierowana i saffiano w przypadku portfeli, nie wiem jak rękawiczki
Dziękuję Dziewczyny za pomoc odnośnie portfela, ostatecznie zamówiłam z Wittchen jak był dzień darmowej dostawy, okazało się, że mogę pozwolić sobie na nieco droższy prezent
caarolaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-04, 13:12   #1004
kobea
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Olcia Pokaż wiadomość
Ja mam w sumie cztery pary i wszystkie LO mini też mogłabym mieć, ale to już jest większy wydatek więc na razie nie potrzebuję, ale obawiam się, że śnieg może do nich wpadać
No i ja też mam słabe krążenie i czasem nawet w emu mam zimne stopy - dopiero jak zacznę chodzić, krążenie się rozrusza to zaczynają cudownie ogrzewać. No, ale na pewno lepiej siedzieć w zimnym pomieszczeniu w emu niż w zimnych kozakach

To bardzo długo stosowałaś... ale grunt, że skutecznie

Tak, stosowałam i Epiduo, Duac, Differin...
Nie pocieszasz mnie.. W sumie to ja już chyba mam jakieś przebarwienia, sama nie wiem...
Ale na Atrederm potrzebna jest recepta, prawda? A ja dostałam już na ten differin i skinoren...
Tak
kobea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-04, 13:20   #1005
katia84
Zakorzenienie

GG do katia84

No nie wierzę, szukam dla siostry torebki i co ja paczę, Reserved wypuściło torebkę identyczną jak w zeszłym rou była w Zarze, wiem bo ją kupiłam

http://www.reserved.com/pl/pl/woman/...99x/ladies-bag

Jest praktycznie identyczna, tylko w zarowej trzyma kształt, bo boki są sztywne....
katia84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-04, 13:38   #1006
a34
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katia84 Pokaż wiadomość
No nie wierzę, szukam dla siostry torebki i co ja paczę, Reserved wypuściło torebkę identyczną jak w zeszłym rou była w Zarze, wiem bo ją kupiłam

http://www.reserved.com/pl/pl/woman/...99x/ladies-bag

Jest praktycznie identyczna, tylko w zarowej trzyma kształt, bo boki są sztywne....
Reserved już coraz więcej rzeczy kopiuje z Zary. Pamiętam, że 3-4 lata temu wypuściło identyczną sukienkę, tylko z dużo gorszego materiału.
Stary 2014-12-04, 13:38   #1007
blondyna789
Zakorzenienie

no Reserved już od jakiegoś czasu kopiuje Zarę ostatnio się śmiałam, że jak nie zdążę kupić czego w Zarze, to na pewno za parę miesięcy kupię podobne w Reserved
Stary 2014-12-04, 14:53   #1008
Ag4
AGA :)

Cytat:
Napisane przez pulp fiction Pokaż wiadomość
Ag4 super, ale chyba kupię sobie jeszcze tą wielkość co Ty ale jak suszę na szczotce to włosy mi się lepiej układają i nawet grzywki nie muszę prostować
Ja już się nie mogę doczekać aż moja przyjdzie

Dziewczyny, po jakim czasie stosowania serum z vit. c z BU zauważyłyście jakieś efekty? Używam tydzień i póki co nie widzę różnicy. No, ze 3 krostki mi wyskoczyły Następnym razem wezmę wersję lekką.

Aga
Ag4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-04, 16:45   #1009
Agnessa*
Zakorzenienie

Cytat:
Reserved już coraz więcej rzeczy kopiuje z Zary. Pamiętam, że 3-4 lata temu wypuściło identyczną sukienkę, tylko z dużo gorszego materiału.
Oj, tak - kopiują Zarę na potęgę już od dłuższego czasu Porażka
Agnessa* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-04, 17:33   #1010
monimyszek
Zakorzenienie

Kopiuje Zarę. A w Reserved moim zdaniem jakośc towarów nie powala.
Stary 2014-12-04, 18:23   #1011
carpaibex
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ag4 Pokaż wiadomość

Dziewczyny, po jakim czasie stosowania serum z vit. c z BU zauważyłyście jakieś efekty? Używam tydzień i póki co nie widzę różnicy. No, ze 3 krostki mi wyskoczyły Następnym razem wezmę wersję lekką.
Po 3-4 tygodniach efekt był już dobrze widoczny. Ja nawet nie dodawałam całej ilości wit. C z zestawu, bo się bałam stężenia
carpaibex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-04, 18:39   #1012
Gwiazda Wieczorna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ag4 Pokaż wiadomość

ale nie dodałaś kompleksu silikonowego?
mi po trzech tygodniach cera była ładniejsza
(A. Mickiewicz)
Stary 2014-12-04, 19:00   #1013
user_k
Zakorzenienie

W Super Pharm jest promocja na portfele damskie Batyckiego http://www.superpharm.pl/strona/maxi...teria-batycki/ widziałam kobaltowy, bardzo fajnie wygląda.
user_k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-04, 19:10   #1014
carpaibex
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gwiazda Wieczorna Pokaż wiadomość
ale nie dodałaś kompleksu silikonowego?
mi po trzech tygodniach cera była ładniejsza
Ja na przykład dodałam maksymalną dawkę kompleksu.

Edytowane przez carpaibex
Czas edycji: 2014-12-04 o 19:12
carpaibex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-04, 19:11   #1015
rumpleteazer
Zadomowienie

A Zara kopiuje wielkich projektantów. I to czasem mocno bezczelnie.
I tak oto wygląda świat mody

http://2.bp.blogspot.com/-SEmYkJa7eH...00/CLONES8.jpg
http://m1.paperblog.com/i/244/244894...-L-LI9uSU.jpeg
http://m1.paperblog.com/i/250/250606...-L-S4cVQO.jpeg
Stary 2014-12-04, 22:16   #1016
SzyszkaChmielu
Raczkowanie

Wszyscy kopiują wszystkich! Wszystko już było
Poczytajcie sobie jak to się robi w świecie wielkiej mody:

http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-..._Gucciego.html
SzyszkaChmielu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-04, 22:19   #1017
katia84
Zakorzenienie

GG do katia84

Cytat:
Napisane przez monimyszek Pokaż wiadomość
Kopiuje Zarę. A w Reserved moim zdaniem jakośc towarów nie powala.
Niby to samo, ale moja była tańsza i w 30% jest ze skóry
Ja w Re już od jakiegoś dłuższego czasu nic nie kupuję. Rzeczy na wieszakach już są pomechacone albo wykonane z mega sztucznego poliestru. Tak samo jak w Mohito. Już wolę H&M.

Kiedyś TŻ przeważnie w Re kupował t-shirty i zawsze myślałam, że przekręcone szwy to norma, a okazało się że jednak nie Jedyne co fajne mają to okulary, co roku jakieś tam kupuję.
katia84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-04, 22:59   #1018
Ciemna163
Kociara

Dla mnie całe L.P.P. to rozbój w biały dzień - i nie pomoże nawet Anja Rubik dla Mohito, nie wchodzę i już. Raz od święta (czyt. wyprzedaże) zajrzę, ale przeważnie kupuję co najwyżej t-shirt na lato czy bawełniane rękawiczki, na inne rzeczy zwyczajnie szkoda mi pieniędzy nawet po przecenie. Właśnie na wyprzedażach wychodzi cała prawda o ciuchach L.P.P. - zawsze pozaciągane swetry, zmechacone sztuczne sukienki, prujące się bluzki... Skoro nie potrafią przeżyć w sklepie mierzenia i macania, to jak mają znieść normalne noszenie, pranie itd. Z sieciówek najbardziej lubię Mango (szkoda tylko, że większość sukienek jest prosta w talii ) i Promod. Do Zary nie zaglądam - uważam, że ceny są kosmiczne, a co nie zajrzę w metkę to sam poliester... Poza tym często mają toporne wzornictwo, jeszcze nic w Zarze nie kupiłam - nie licząc dwóch rzeczy w lumpie Dużo bardziej podobają mi się ubrania na dziale męskim w Zarze
Ciemna163 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-04, 23:10   #1019
a34
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ciemna163 Pokaż wiadomość
Dla mnie całe L.P.P. to rozbój w biały dzień - i nie pomoże nawet Anja Rubik dla Mohito, nie wchodzę i już. Raz od święta (czyt. wyprzedaże) zajrzę, ale przeważnie kupuję co najwyżej t-shirt na lato czy bawełniane rękawiczki, na inne rzeczy zwyczajnie szkoda mi pieniędzy nawet po przecenie. Właśnie na wyprzedażach wychodzi cała prawda o ciuchach L.P.P. - zawsze pozaciągane swetry, zmechacone sztuczne sukienki, prujące się bluzki... Skoro nie potrafią przeżyć w sklepie mierzenia i macania, to jak mają znieść normalne noszenie, pranie itd. Z sieciówek najbardziej lubię Mango (szkoda tylko, że większość sukienek jest prosta w talii ) i Promod. Do Zary nie zaglądam - uważam, że ceny są kosmiczne, a co nie zajrzę w metkę to sam poliester... Poza tym często mają toporne wzornictwo, jeszcze nic w Zarze nie kupiłam - nie licząc dwóch rzeczy w lumpie Dużo bardziej podobają mi się ubrania na dziale męskim w Zarze
Ja na każdej wyprzedaży kupuję kilka (lub więcej)rzeczy w Zarze i nie trafił mi się żaden bubel. Mam kilka okryć wierzchnich (płaszcz zimowy, krótką i długą puchówkę, ramoneskę i trencz) i też jestem bardzo zadowolona Zawsze zwracam uwagę na skład i w większości rzeczy od razu widać, co się z nią będzie działo.
Stary 2014-12-04, 23:24   #1020
Agnessa*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katia84 Pokaż wiadomość
Niby to samo, ale moja była tańsza i w 30% jest ze skóry
Ja w Re już od jakiegoś dłuższego czasu nic nie kupuję. Rzeczy na wieszakach już są pomechacone albo wykonane z mega sztucznego poliestru. Tak samo jak w Mohito. Już wolę H&M.

Kiedyś TŻ przeważnie w Re kupował t-shirty i zawsze myślałam, że przekręcone szwy to norma, a okazało się że jednak nie Jedyne co fajne mają to okulary, co roku jakieś tam kupuję.
Ja też już nie kupuję w Reserved Nawet nie pamiętam, kiedy byłam tam ostatni raz Jakiś czas temu rzeczy były lepszej jakości, a poza tym wzornictwo dużo ciekawsze. Teraz marnie to wszystko u nich wygląda Nawet biżuteria i dodatki nie powalają
Agnessa* jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości