|
|
#31 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czemu sterylizacja jest nielegalna?
Cytat:
|
|
|
|
#32 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Najlepiej o tym świadczy stwierdzenie, że przecięcie jajowodów miało zatamować krwotok
Edytowane przez fankapsychiatrii Czas edycji: 2014-12-04 o 22:19 |
|
|
|
|
|
#33 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
biorąc to na chłopski rozum z przymrużeniem oka , to facet przepraszam za kolokwializm robiący dziecko, też może spowodwać ciężki uszczerbek na zdrowiu Moja mama po cesarce z moją młodszą siostrą przez tydzień była w stanie krytycznym a i tak echo tej ciąży i rozwiązania ciągnie się do dziś. Jeśli ktoś chce zostać bezpłodny to jest tyle klinik na Słowacji i o bardzo dobrych opiniach, że zrobi to bez problemu bodajże za 300 euro. ( wiem, bo kiedyś mój Tż się interesował tym tematem, ale wyjechał więc antykoncepcja naturalna ) Szkoda, że Polska to ciemnogród, gdzie człowiek nie ma prawa sam zdecdyować czy chce mieć dzieci czy nie tylko zdać się na " wolę Bożą" chociaż co trzeci w nią nie wierzy, ale co tam! liczy się książulek a z czego utrzymasz to dziecko - to nie ważne, dla katolików wystarczy po prostu nie uprawiać seksu, co tam potrzeby - to nie ważne
Kontrola - najlepszą formą zaufania ![]() Mam swoje zdanie na dany temat ,nie zawsze musimy mieć takie same ![]() zamykam kolekcję półmaratonów czas na ... Edytowane przez barbarossan Czas edycji: 2014-12-04 o 22:23 |
|
|
|
|
|
#34 |
|
Konto usunięte
|
kojarzę że byłby problem przy kolejnym dziecku. Kobieta by się wykrwawiła. Ubezpłodnienie jej było moim zdaniem logiczną decyzją - ale nie jestem sędzią.
|
|
|
|
|
#35 |
|
Konto usunięte
|
Kurcze szkoda ze nie znalazlam tego tematu z wizazu
|
|
|
|
|
#36 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez Rugla Czas edycji: 2014-12-05 o 09:18 |
|
|
|
|
|
#37 |
|
Rozeznanie
|
Chyba żartujesz? To jest absurd i zapewniam, że tak nie robi się nigdzie w cywilizowanym świecie. Za rok mogłaby zostać opracowana procedura medyczna, która pozwoliłaby bez problemu urodzić jej kolejne dziecko i zapobiec problemom. Tylko jej decyzja mogłaby być podstawą takiego zabiegu. Powinni ją uświadomić o ryzyku i przedstawić wszystkie dostępne opcje, i to pacjent ma zdecydować co chce z tym zrobić. Na raka też nikogo na siłę nie leczą.
|
|
|
|
|
#38 |
|
Konto usunięte
|
Moge brac ale jaki jest sens rezygnowania z tabletek hormonalnych na rzecz innych hormonow? Ja chce od nich uciec raz na zawsze a nie przyjmowac w innej formie
|
|
|
|
|
#39 | ||
|
Konto usunięte
|
Chodziło o Jaydess czy tam jakiś jej odpowiednik. W końcu jej nie założyłam, bo nie miałam jednorazowo tyle kasy (około 1000 zł) i zaczęłam używać plastrów, które sprawują się tak dobrze, że nie chcę z nich rezygnować na rzecz spirali.
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#40 |
|
Konto usunięte
|
To jest tak zwany zamach na obronność kraju, kiedyś pod to podchodziło też samobójstwo (jak przeżyłaś to sadzali do kicia).
|
|
|
|
|
#41 |
|
Konto usunięte
|
Jaydess? Hormonalna?
|
|
|
|
|
#42 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#43 |
|
Konto usunięte
|
A taka to wiesz ;p kazdy moze zalozyc kazdemu. Nam chodzi o niegormonna. Z nia jest problem
|
|
|
|
|
#44 |
|
Konto usunięte
|
No, z tamtego posta na który wtedy odpowiadałam, nie wynikało, że chodzi o spiralę bez hormonów. Są w ogóle takie na polskim rynku, czy trzeba specjalnie sprowadzać "z kosmosu"?
|
|
|
|
|
#45 |
|
Konto usunięte
|
O______O
Ty powiedz ze w tym momencie mnie wkrecasz O____________O |
|
|
|
|
#46 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#47 |
|
Konto usunięte
|
Wybacz ale w glowie mi sie nie miesci ze takiej podstawowej wiedzy o antykoncepcji ktos moze nie miec...
|
|
|
|
|
#48 |
|
Konto usunięte
|
Jaki jest ten podstawowy zakres wiedzy według ciebie? W moim mniemaniu dostępność i ceny tych konkretnych środków anty, których nie zamierzam stosować, to nie jest podstawowa wiedza. Np. nie wiem też czy w aptekach są żeńskie kondomy.
|
|
|
|
|
#49 |
|
Konto usunięte
|
Lol. Spoko. Tylko sie dziwie.
|
|
|
|
|
#50 |
|
jestę wieszczę
|
są oczywiście takie bez hormonów i chciałabym taką, ale podobnie jak drabineczce, nikt mi jej nie założy
![]() słyszalam o GyneFix.
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Edytowane przez Bananalama Czas edycji: 2014-12-05 o 00:26 |
|
|
|
|
#51 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Szkoda straszna, bo taka spirala byłaby świetną rzeczą dla kobiet, dziewczyn, które nie mogą stosować hormonów, a jeszcze nie rodziły. |
|
|
|
|
|
#52 |
|
Konto usunięte
|
Kilka lat temu zalozylam na hinekologii watek o gynefix. I dalej nic w tym temacie nie ruszylo.
|
|
|
|
|
#53 |
|
jestę wieszczę
|
ooo drabi, na Twoim wątku znalazłam link do TT Active czy jakoś tak. Mam rzut beretem od siebie lekarza, który podobno zakłada. Popytam, jak będę przy forsie.
Właśnie ja hormonów nie mogę, a przyda się jakieś dobre zabezpieczenie, wiadomo.
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
|
#54 |
|
Zadomowienie
|
Z tego co widziałam to w Wawie coś ruszyło w tym kierunku, 1 gabinet na całą Polszę
ale w internecie praktycznie żadnych opinii, no nic, nie idzie się dowiedzieć nawet
|
|
|
|
|
#55 |
|
Konto usunięte
|
Jak cos bedziesz wiedziala to mow. Seruo idzie sie zabic w tym kraju. Mozna ryzykoqac gumkami albo sie meczyc jesli masz problem z pezyjmowaniem hormonow
|
|
|
|
|
#56 |
|
jestę wieszczę
|
http://dlapacjentek.tt380.pl/czym%20...0Active/1/show dla chętnych, bo może ktoś by chciał
![]() ---------- Dopisano o 00:45 ---------- Poprzedni post napisano o 00:44 ---------- tak, na razie tylko w Wawie zakładają, a tak daleko nie pojadę :P
|
|
|
|
|
#57 |
|
Konto usunięte
|
Ja bym pojechala nawet do warszawy za gyne fixem ale boje sie ze zaloze tam i jak bede sie tu leczyc to lekarz z nieznajomoscia tematu da ciala... A jak sie cos stanie to wez lex do warszawy z tym :|
|
|
|
|
|
#58 |
|
Zadomowienie
|
Ja jeszcze czekam, aż może dla facetów wymyślą po wielu latach jakąś antykoncepcję prócz gumy, ale prędzej się doczekam GyneFix w każdym gabinecie. A nim to się stanie pewnie przejdę menopauzę i sobie daruję to i to
|
|
|
|
|
#59 |
|
Wtajemniczenie
|
A dlaczego w ogole w Polsce lekarze nei chca mlodym diewczynom lub tym co nie rodZily zakladac spirali? Bo z tego co slyszalam od lekarki to jedyna roznica to, ze tych ktore rodzily troche mniej bedzie bolalo.. Zreszta i tak daja tabletki przeciwbolowe przed zalozeniem..
|
|
|
#60 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:52.

Nam to tak ten chirurg tłumaczył, ja też tak właśnie czytałam bodaj w Wyborczej, że ryzyko było przy następnej ciąży, a nie w trakcie zabiegu, dlatego lekarzy oskarżano o eugenikę i cholera wie co jeszcze...
Moja mama po cesarce z moją młodszą siostrą przez tydzień była w stanie krytycznym a i tak echo tej ciąży i rozwiązania ciągnie się do dziś.
bodajże za 300 euro. ( wiem, bo kiedyś mój Tż się interesował tym tematem, ale wyjechał więc antykoncepcja naturalna
) Szkoda, że Polska to ciemnogród, gdzie człowiek nie ma prawa sam zdecdyować czy chce mieć dzieci czy nie tylko zdać się na " wolę Bożą" chociaż co trzeci w nią nie wierzy, ale co tam! liczy się książulek
a z czego utrzymasz to dziecko - to nie ważne, dla katolików wystarczy po prostu nie uprawiać seksu, co tam potrzeby - to nie ważne