Marcowe Mamy 2015 cz. 4 - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-04, 23:18   #3811
aaakarolina
Wtajemniczenie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 4

aaa i jeszcze jedno w biedronce są pyszne mandarynki w promocji + jest rabat chyba 25% na wszystkie czekolady kupiłam 2 milki
a jutro idę dokupić mandarynki
Stary 2014-12-04, 23:22   #3812
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
bardzo ładna mamy podobny gust
będziesz używać pościeli od początku?

---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ----------

dobranoc oby się udało dłużej pospać
na sam początek mam rożek
Później mam kołderkę 120x90 (po siostrzeńcu), a na potem kołderkę 135x100

Cytat:
Napisane przez martunka88 Pokaż wiadomość
z moim czasami wychodzi, powoli zaczyna łapać o co chodzi w tej zabawie
może przypadkiem zamówiłaś pościel u tego sprzedawcy?
http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=37098647
coś się reklamuje, zastanawiam się nad jakością, może mnie uprzedziłaś w zakupach, więc poczekam na opinię

hahah taki mały a już ćwiczy charakterek

Dziękuję za odp. Muszę się teraz odezwać do szwagierki
zamawiałam u http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=12298041 nazwa bardzo adekwatna dla sprzedawcy dziecięcych akcesoriów

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Ja przescieradla kupowalam w tesco, zadowolona byłam z jakości i ceny chyba tez

Znalazłam dzisiaj fajny wozek na gumtree ale jakos boje sie tak szybko kupować. Nie wiem skąd to myślenie.

Ja wieczorami lubię przeglądać ebaya i tylko dodaje rożne rzeczy do obserwowanych, niech sie Tz zacznie bać jak przyjdzie czas do zakupów
w takim razie zajrzę do Tesco

Jak jest fajny to nie ma na co czekać, taka okazja może już się nie zdarzyć

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-04, 23:35   #3813
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość

w takim razie zajrzę do Tesco

Jak jest fajny to nie ma na co czekać, taka okazja może już się nie zdarzyć
tylko uważaj jak zajrzysz żeby nie wykupić połowy sklepu ja jutro jadę do mamy to chyba też zajrzę, tam są takie przeceny, że czasem szkoda czegoś nie kupić

dziewczyny dostałam taki leżaczek

http://www.ceneo.pl/5806876#tab=spec

pewnie sama bym takiego nie wybrała, ale jak spojrzałam na cenę to jednak 230 zł w kieszeni opinie też ma bardzo dobre więc mam nadzieję, że się u mnie sprawdzi
Stary 2014-12-05, 00:45   #3814
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 00:54   #3815
aaakarolina
Wtajemniczenie

gratulacje! jeszcze tylko 100 dni
Stary 2014-12-05, 05:38   #3816
tout-petit-fille
Zadomowienie

Dziewczyny ja chyba zwariuję.. poszłam spać wpół do 2, nie wiem o której zasnęłam i ile spałam, bo w pewnym momenci obudziłam się i tak leżałam, smarkałam, smarkałam... smarkałam.... oddychałam cały czas buzią, aż wreszcie wstałam, bo to tylko męczarnia.

Od wczoraj mam zatkany nos i ciągle leci mi wydzielina, ale raczej nie jest to spowodowane przeziębieniem, bo nie mam gorączki, nie łzawią oczy. Teraz to już przesada- czuję, jakbym była wręcz zakorkowana w nosie;P

Czytam właśnie, że taki objaw jest częstym utrapieniem kobiet w ciąży. "W czasie ciąży w organizmie kobiety zwiększa się poziom estrogenu, co sprzyja obrzękowi błon śluzowych nosa. W rezultacie może zwiększyć się ilość wydzieliny z nosa. Ponadto rośnie ilość krwi w organizmie – może to doprowadzić do obrzęku niewielkich naczyń krwionośnych w tkance wyściełającej nos oraz do „zatkania” nosa." (cytat z parenting.pl)

Czy któraś z Was też tak ma? Jak się ratujecie?

tout-petit-fille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 06:10   #3817
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
Co to oselka lodowa bo mi w google jakies maslo wyskakuje flipsy uwielbiam kocham je czekoladowe truskawkowe i toffi dobrze ze tutaj ich nie mam bo bym je jadla czesto
takie lody z posmakiem masełka mi chyba w ciąży każde lody smakują

---------- Dopisano o 05:54 ---------- Poprzedni post napisano o 05:53 ----------

Cytat:
U mnie nie ma prywatnych ginekologow, a jak są to płaci sie fortunę. Znajoma wczoraj umawiala sie na prywatne usg- miała płacić £120 na szxzescie mają jakas świąteczna promocje i taniej jej policzyli.
niezła promocja, jak zdzierają i to na ciężarnej

---------- Dopisano o 05:54 ---------- Poprzedni post napisano o 05:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Lillkaa Pokaż wiadomość
Pochwalę się nabytkiem
bardzo zazdroszczę że masz już ten zakup z głowy, ja się dalej na nic nie mogę zdecydować, nic mi sie nie podoba, a jak podoba to cena kooooooosmos

---------- Dopisano o 05:54 ---------- Poprzedni post napisano o 05:54 ----------

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
A kopią Was już Maleństwa mocniej? Moja od jakiś 3 dni jak mi kopa zapoda, to nie wiem jak się ułożyć, a brzuch skacze z daleka, wczoraj tż się śmiał w głos z tych kopniaków. A mnie w nocy nawet wystraszyła i podskoczyłam
mnie wczoraj w nocy tak moja Bunia nakopała że myślałam że mi brzuch pęknie ja nie chce żeby to bolaaało, a było tak milusio, takie muśnięcia niczym skrzydełka motylka ^^ skąd taka moc z jednego kg?

---------- Dopisano o 05:55 ---------- Poprzedni post napisano o 05:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Chora2 Pokaż wiadomość
Dziewczyny chciałabym się podzielić problemem.Jestem młodą mamusią nie chce wyjść na panikarę ale także zaszkodzić dzidziusiowi wiem,że forum nie wiele mi da,bo nie jesteście lekarzami jednak nie mam z kim o tym porozmawiać sama waham się z decyzjami...Obecnie jestem w 23 tygodniu 5 dniu ciązy

Od 20 tyg czuje twardnienie brzucha tzn nie przeszkadzało mi to nie czułam tego tak tylko po dotknięciu brzucha był on twardy . W 22 tygodniu skóra robiła się naciągnięta mocno zaczynałam to twardnienie na prawdę odczuwać tak mi skóre ciągło,że szok akurat w tym tyg miałam tez wizytę więc poprosiłam lekarkę o sprawdzenie ile ma szyjka cm ale niestety tylko na fotelu mogła mnie zbadać i stwierdziła ,że jest skrócona zachodząca na litere v i jak dobrze pamiętam miękka więc dała mi skierowanie do szpitala. Na drugi dzień poszłam przyjęli mnie od razu zrobili usg przez brzuch potem usg dopochwowe szyjka ma 4 cm więc nie ma niewydolności ,robiono mi 3x ktg wszystko w porządku , dzidziuś ma się dobrze. Na drugi dzień wypisano mnie z nieznacznie skróconą szyjką jak to ordynator określił ale nic nie powiedziano mi wiecej jedynie ,że mam chodzić do swojej lekarki...;/
Ostatnimi tygodniami dużo chodziłam dużo stresu miałam więc mogło to wpłynąć na mnie..Teraz gdy wróciłam staram się odpoczywać ciągle leże mało co wstaje.Jednak w poniedziałek wieczorem dopadł mnie dziwny ból w podbrzuszu podbrzusze było twarde miałam taki lekki ból przypominajacy okres ale gdy się położyłam przeszło.We wtorek ból się nasilił trwał cały dzień,brałam nospe i leżałam cały czas,dodatkowo czułam jak moje maleństwo wyjątkowo aktywne jest bardzo mocno mnie kopało aż byłam w szoku czy tak powinno być bo dotychczas te kopniaki nie sprawiały mi bólu no ale może kopie mnie po narządach cóż.. Dzisiaj już jest lepiej ból przeszedł czasami jedynie twardnie mi podbrzusze.Kupiłam sobie magnez i biorę .Wizytę u swojej lekarki mam 16 grudnia nie wiem co robić ,bo raczej nie ma szans żeby ją przyspieszyć a kontaktu z lekarką też nie mam.
Zastanawiam się czy to twardniejące podbrzusze to normalna sprawa może dzidziuś się czasem tak mocno wypina i mi tą macicę wypycha czy może są to skurcze.Dodam,że w czasie tego wypychania czuje delikatny ból ale nie trwa to długo około minuty .Mam też takie uczucie kamienia w podbrzuszu jak się w łóżku przekręcam na bok no i długo nie potrafie leżeć na plecach ,bo też mnie podbrzusze pobolewa. No ale szyjka wcale nie jest taka krótka więc co może być nie tak ( mam takiego doła nie wiem czy iśc prywatnie czy czekać spokojnie do tego 16 grudnia
gdyby to było sporadyczne, to bym się jeszcze zastanawiała, a tak to od razu biegiem do prywatnego !!

---------- Dopisano o 05:57 ---------- Poprzedni post napisano o 05:55 ----------

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
małej nie opłacałoby mi sie otwierać
dobre podejście

---------- Dopisano o 05:58 ---------- Poprzedni post napisano o 05:57 ----------

Cytat:
Oby nie bo i tak niejadek z niego Bo wyjdzie ze grubsza od niego bede
Ma 83 kg przy 185, a ja 81 juz przy 166
Zycie jest niesprawiedliwe
ale was jest dwójka ! podziel więc te 81 na dwa i problem z głowy

---------- Dopisano o 06:07 ---------- Poprzedni post napisano o 05:58 ----------

Cytat:
dziewczyny, gdzie kupujecie prześcieradła do łóżeczek??
ja kupiłam w hurtowni dziecięcej, ale zapłaciłam jak za zboże ale jakość genialna ale narazie tylko jedno, zanstanawiam się nad frotką, ona niby najtańsza ale jakaś taka niemiła w dotyku, mało dlikatna jak dla mojej Bubci
a te biedronkowe to jaki materiał?

---------- Dopisano o 06:10 ---------- Poprzedni post napisano o 06:07 ----------

Cytat:
Napisane przez tout-petit-fille Pokaż wiadomość
Od wczoraj mam zatkany nos i ciągle leci mi wydzielina, ale raczej nie jest to spowodowane przeziębieniem, bo nie mam gorączki, nie łzawią oczy. Teraz to już przesada- czuję, jakbym była wręcz zakorkowana w nosie;P
ja "wciągałam" mroźny zapaszek z mentalowego sztyfcika, lekko pomagało, ale bez szału poza tym inhalacje możesz robić z soli fizjologicznej ewentualnie morskiej, chyba że krople do nosa takie dla dzieci od 3 miesiąca życia

a mi wczoraj internet padł a teraz TŻa wyprawiłam do pracy i nadrobiłam was bo już chyba wyspana jestem dopiero po 6 a ja już po obfitym śniadanku, taaaaaaaaaaaaaaka głodna jestem jak wieczorem kolacji nie zjem że szoook

a te buciki ff przecuudne, chyba zrobie z mojej Fasolki chłopiarkę hahaha

Edytowane przez ojustyna
Czas edycji: 2014-12-05 o 06:16
ojustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 06:20   #3818
tout-petit-fille
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość

ja "wciągałam" mroźny zapaszek z mentalowego sztyfcika, lekko pomagało, ale bez szału poza tym inhalacje możesz robić z soli fizjologicznej ewentualnie morskiej, chyba że krople do nosa takie dla dzieci od 3 miesiąca życia

a mi wczoraj internet padł a teraz TŻa wyprawiłam do pracy i nadrobiłam was bo już chyba wyspana jestem dopiero po 6 a ja już po obfitym śniadanku, taaaaaaaaaaaaaaka głodna jestem jak wieczorem kolacji nie zjem że szoook

a te buciki ff przecuudne, chyba zrobie z mojej Fasolki chłopiarkę hahaha
Właśnie zrobiłam inhalację z soli, ale zwykłej. Jeśli by nie pomogło, miałam użyć himalajskiej, bo morską wykończyłam z 3 dni temu i nei zdążyłam kupić nowej. Na razie troszkę się udrożniło, na tyle, że mogę jakoś na siłę wciągać przez nos:P

Muszę się czymś zająć, bo zwariuję- jadę na otwarcie do biedrony po mandarynki, czekoladę, zabawkę dla synka siostry i może dorwę łyżwo-wrotko-rolki dla drugiego synka:P

A ja też dziśod 5 głodomora mam. Najpierw siemię lniane na zaś (you know what i mean ), potem kanapka, teraz wielkie jabłko. Na razie wystarczy. Na razie..

tout-petit-fille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 07:06   #3819
marcia45
Zadomowienie

Cytat:
Ja przescieradla kupowalam w tesco, zadowolona byłam z jakości i ceny chyba tez

Znalazłam dzisiaj fajny wozek na gumtree ale jakos boje sie tak szybko kupować. Nie wiem skąd to myślenie.

Ja wieczorami lubię przeglądać ebaya i tylko dodaje rożne rzeczy do obserwowanych, niech sie Tz zacznie bać jak przyjdzie czas do zakupów
Nie przegap okazji z wózkiem tak jak ja. Zadzwoniłam, myślałam pół godziny, oddzwoniłam a on już zarezerwowany i następnego dna poszedł. A ja już jestem pewna, że chciałam taki
Super, że w tesco prześcieradła fajne, robimy tam nie raz zakupy to zapoluje na wyprzedażach.

Cytat:
kupowałam oczywiście z kuponem:

http://allegro.pl/show_item.php?item=4814821935 (wzór szare gwiazdy)
http://allegro.pl/show_item.php?item=4814821919 (biały)
http://allegro.pl/show_item.php?item=4851860135 (wzór gwiazdy na białym tle)

zrobię fotkę jak paczka przyjdzie

ja ostatnio też mam jakieś problemy ze snem. Chodzę spać około 3-4 rano, a budzę się około 11... już od dwóch dni wybieram się na pobranie krwi, ale przesypiam budzik ja go chyba jakoś przez sen wyłączam
Bardzo ładne wzory wybrałaś. Daj znać jak jakość,może sie skuszę na ochraniacz przy kuponach

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
aaa i jeszcze jedno w biedronce są pyszne mandarynki w promocji + jest rabat chyba 25% na wszystkie czekolady kupiłam 2 milki
a jutro idę dokupić mandarynki
Wczoraj byłam w biedronce i chciałam łaśnie dać info o czekoladach, ale mnie uprzedziłaś

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
Jaki pępek masz fajny

Cytat:
Napisane przez martunka88 Pokaż wiadomość
nie wiem jak załączyć sam filmik, ale popatrzcie jak świetnie ta dziewczyn bawi się z maluchem w brzuchu
https://www.facebook.com/kaline.vargas

Kto ma u siebie sklep Tesco z ciuchami F&F? Przejrzałam ich ofertę, kilka rzeczy mi się podoba, ale ciekawa jestem czy w stacjonarnym sklepie będą takie same i w takich cenach, bo bym może szwagierkę wysłała po zakupy

Jak założę małemu smoking to wszyscy padną
http://www.f-f.com/pl/product/pajacy...g-f-f/kl423293
i buciki jak za darmo
http://www.f-f.com/pl/product/niemow...ostke/km421296
Ja mam sporo rzeczy dla małej z ff, standardowa oferta jest chyba w każdym z ciuchami, ale przeceny z tego co widzę to różnie, zależy gdzie co zostanie.

Piątek

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 07:23   #3820
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
super brzusio xd u mnie za 88

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 07:45   #3821
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Już niedługo

Spać nie mogę obudził mnie synek, który płakał. On dalej spi w najlepsze a ja sie męczę i do tego moj nos zapchany. Chyba muszę zrobic sobie inhalacje jak wstane.

Dzisiaj Tz w domu wiec mam nadzieje, ze zrobimy wszystko co trzeba. Pewnie pól dnia na zakupy nam zejdzie, czego on nie cierpi, ale trzeba bo ja tego dźwigać nie zamierzam.

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 07:51   #3822
ojustyna
Zadomowienie

Śliczne te wasze zdjęcia brzuszkowe .... ja to chyba nie zdąże żadnego zrobić ^^
Stary 2014-12-05, 07:52   #3823
crystal25
Zakorzenienie

witajcie mamusie kawa i ciasteczka na sniadanie, ktoras chetna
TZ mnie zbudzil i mam ochote go zamordowac.... a chcialam spac do 10 chociaz.....
cala noc mnie bolal zoladek, i dlugo sie meczylam zeby usnac.....
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 07:55   #3824
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
witajcie mamusie kawa i ciasteczka na sniadanie, ktoras chetna
TZ mnie zbudzil i mam ochote go zamordowac.... a chcialam spac do 10 chociaz.....
cala noc mnie bolal zoladek, i dlugo sie meczylam zeby usnac.....
kawke już piłam, ale ciasteczkami nie pogardzę
Stary 2014-12-05, 08:02   #3825
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
takie lody z posmakiem masełka mi chyba w ciąży każde lody smakują [COLOR="Silver"]

ale was jest dwójka ! podziel więc te 81 na dwa i problem z głowy
Za mna chodza co jakis czas truskawkowe albo czekoladowe, kiedys w Polsce jadlam krowkowe, ohh, zjadlabym takie teraz.....
hahahahahaha, dobre myslenie, podzielic na dwa,

---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ----------

Cytat:
Dziewczyny ja chyba zwariuję.. poszłam spać wpół do 2, nie wiem o której zasnęłam i ile spałam, bo w pewnym momenci obudziłam się i tak leżałam, smarkałam, smarkałam... smarkałam.... oddychałam cały czas buzią, aż wreszcie wstałam, bo to tylko męczarnia.

Czytam właśnie, że taki objaw jest częstym utrapieniem kobiet w ciąży. "W czasie ciąży w organizmie kobiety zwiększa się poziom estrogenu, co sprzyja obrzękowi błon śluzowych nosa. W rezultacie może zwiększyć się ilość wydzieliny z nosa. Ponadto rośnie ilość krwi w organizmie – może to doprowadzić do obrzęku niewielkich naczyń krwionośnych w tkance wyściełającej nos oraz do „zatkania” nosa." (cytat z parenting.pl)

ja od jakiegos czasu mam krew w nosie , smarkam rano do chusteczki czy w ciagu dnia to widze tego sporo..... I czuje ze mam wysuszony caly nos od wewntarz, przeszkadza jak diabli, ale co ja moge z poczatku ciazy caly czas meczyl mnie katar tak za darmo prawie caly pierwszy trymestr
Stary 2014-12-05, 08:02   #3826
Alunia79
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
ja usg mam robione na kazdej wizycie a nie chodze prywatnie.
Kochana,bo to też zależy od dobrej woli lekarza. U mnie to zależy od przychodni. Ale przypisane są tylko 3.

Mordka grtulacje 100-dniówki, no to impreza.

aaaKarolina, tak na allegro kupowałam.

Lilka, super pojazd Ci się trafił! Moja siorka ma taki i super się nim jeździ

Tak w ogóle dzieńdoberek dziewczęta
Ja wczoraj miałam dzień nerwa! Zepsuło mi się nowe żelazko przy prasowaniu dzieciowych rzeczy, zaczęło pluć brązową parą i oczywiście robić plamy. Myślałam,że się zapłaczę wzięłam stare a z niego zaczął się sypać kamień
Wiecie jak odkamienić żelazko?

Tout-petit ja tak mam od początku ciąży. Woda morska to mój przyjaciel i się z nią nie rozstaję.
Alunia79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 08:04   #3827
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
przesliczny brzuszek

---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ----------

Cytat:
kawke już piłam, ale ciasteczkami nie pogardzę
czas na ciasteczkowe sniadanko w takim razie
Stary 2014-12-05, 08:08   #3828
smv
Zakorzenienie

Witam sie z rana nadrobilam was

Lilkaa wózek lux!!! )
Crystal faktycznie od przpdu masz dosc spory brzuszek a z boku wcale taki nie jest )

o jejku dziewczyny wy tak poniżej setki macie do porodu fajowo...a ja mam 113 hehe...wiec praktycznie 2-4 tyg pozniej.

Wczoraj spotkalam sie z kolega, ktory za poltoea miesiaca tez zostanie tatą, jego mama jest polożną i mówił, że w szpitalu gdzie ona pracuje to jak widzą, że kobieta nie daje rady przy porodzie to decydują się szybko na cesarkę- boje sie ;( boje sie okropnie porodu chociaż wcyhodzę z założenia że kazda z nas została do tego stworzona )

Wczoraj na wieczór spotkalismy się z fotografem naszym slubyym zdjęcia mu dalismy do wywołania i wypiłam gorącą czekoladę z bitą śmietaną- pycha było, ale tak mnie zamuliło, że szok.

Ja juz po śniadaniu ale jakoś mnie mdli...bleh.

U mnie ciemno szaro i ponuro :-(
Stary 2014-12-05, 08:14   #3829
ojustyna
Zadomowienie

Oglądacie ddtv? bony na dziecko w Nysie 500 zł miesięcznie na opiekunkę albo przedszkole ^^ chyba się przeprowadzę
miałam już wychodzić z domu, ale poczekam jeszcze żeby zobaczyć co w TV powiedzą na temat życzliwości na widolk brzuchatek (ciekawe czy powiedzą o odwracaniu głowy i udawaniu że nic nie widzą)

Edytowane przez ojustyna
Czas edycji: 2014-12-05 o 08:20
ojustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 08:24   #3830
kruszynkaa88
Rozeznanie

Cytat:
Oglądacie ddtv? bony na dziecko w Nysie 500 zł miesięcznie na opiekunkę albo przedszkole ^^ chyba się przeprowadzę
miałam już wychodzić z domu, ale poczekam jeszcze żeby zobaczyć co w TV powiedzą na temat życzliwości na widolk brzuchatek (ciekawe czy powiedzą o odwracaniu głowy i udawaniu że nic nie widzą)
Takie bony każdy powinien dostawać, bo niestety cięzko po macieżyńskim oddac dziecko do żłobkla kiedy żłobek 500zł...

Nooo też czekam na ten temat o życzliwości Z doświadczenia wiem, że tego oj nie ma nie ma a jak jest, to naprawdę znikome...
kruszynkaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 08:28   #3831
ojustyna
Zadomowienie

Prawdę pokazali ! Ja tylko raz dostąpiłam życzliwości, w Smyku ! w kolejce czekać nie musiałam, ale to jest inny sklep ^^
Stary 2014-12-05, 08:29   #3832
smv
Zakorzenienie

Ja w śklepie mam kurtkę rzadko się rozpinam to brzucha u mnie nie widać więc na życzliwość nie ma szans na pewno ze strony kobietek heh
Stary 2014-12-05, 08:34   #3833
kruszynkaa88
Rozeznanie

ahh.,.. Dzień dobry Witam się z rana póki jestem jeszcze panienką bo jutro będę już żoną

Będę Was dziś czytać, ale mało cytować i się odzywać, bo mam dziś dom do wysprzątania, paznokcie do zrobienia, i ogólnie szykowanie się przed jutrem Nadrobię wszystko w niedzielę, wybaczcie

Miłego dnia brzuchatki!
Stary 2014-12-05, 08:36   #3834
smv
Zakorzenienie

kruszynko jak najmniej stresu przedmalżenskiego Ci zyczę ))
Stary 2014-12-05, 08:44   #3835
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kruszynkaa88 Pokaż wiadomość
ahh.,.. Dzień dobry Witam się z rana póki jestem jeszcze panienką bo jutro będę już żoną

Będę Was dziś czytać, ale mało cytować i się odzywać, bo mam dziś dom do wysprzątania, paznokcie do zrobienia, i ogólnie szykowanie się przed jutrem Nadrobię wszystko w niedzielę, wybaczcie

Miłego dnia brzuchatki!
o jak słitaśnie stresujesz się trochę/? ja przed swoim to wariowałam ale w TYM dniu byłam ostoją spokoju, pomimo że ulicę nam zamknęli i mało się nie spóźniliśmy na własny ślub i tobię życzę spokoju

---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ----------

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Ja w śklepie mam kurtkę rzadko się rozpinam to brzucha u mnie nie widać więc na życzliwość nie ma szans na pewno ze strony kobietek heh
u mnie i przez kurtkę wyraźnie brzuszek widać i co z tego? jak w autobusie trzęsie tak że boje się że upadnę, do tego każdy się przepycha i mam wrażenie że atakują mój brzusio, a ludzie chyba udają że jestem taka gruba, że to nie ciąża?

---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ----------

Cytat:
Takie bony każdy powinien dostawać, bo niestety cięzko po macieżyńskim oddac dziecko do żłobkla kiedy żłobek 500zł...

Nooo też czekam na ten temat o życzliwości Z doświadczenia wiem, że tego oj nie ma nie ma a jak jest, to naprawdę znikome...
nooo takie boniki to by się przydały, marzenia....
Stary 2014-12-05, 08:47   #3836
kruszynkaa88
Rozeznanie

Cytat:
o jak słitaśnie stresujesz się trochę/? ja przed swoim to wariowałam ale w TYM dniu byłam ostoją spokoju, pomimo że ulicę nam zamknęli i mało się nie spóźniliśmy na własny ślub i tobię życzę spokoju
Niby to tylko cywilny, a jednak życie mi sie zmieni Stresuje sie jak cholera jutro będę biegać, krzyczeć z tym spóźnieniem też się boję, bo ślub o 12 a ja na 9 mam fryzjera, a to dziewczyna świeżo po szkole i żeby tylko się wyrobiła w półtorej godziny (mycie głowy, suszenie i fale) bo jeszcze sie ubrać, umalować
Ale damy radę, ja to ogólnie z tych bardzo stresujących się osób w ważnych chwilach także pewnie dziś noc będzie nieprzespana
Stary 2014-12-05, 08:47   #3837
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie tak samo, w kurtce to juz w ogóle nie widac ze jestem w ciazy

Cytat:

Miłego dnia brzuchatki!
Spokojnych przygotowań
Wizaz nie zając, nie ucieknie

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 08:53   #3838
rosiek
Zakorzenienie

GG do rosiek

Dzień dobry!

Cytat:

Cytat:
Za mna chodza co jakis czas truskawkowe albo czekoladowe, kiedys w Polsce jadlam krowkowe, ohh, zjadlabym takie teraz.....
hahahahahaha, dobre myslenie, podzielic na dwa,

---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ----------

ja od jakiegos czasu mam krew w nosie , smarkam rano do chusteczki czy w ciagu dnia to widze tego sporo..... I czuje ze mam wysuszony caly nos od wewntarz, przeszkadza jak diabli, ale co ja moge z poczatku ciazy caly czas meczyl mnie katar tak za darmo prawie caly pierwszy trymestr
W takim razie widzę, że to powszechniejsze zjawisko
Mnie na suchość w nosie pomogło założenie nawilżacza powietrza na kaloryfer bo jak 2 tygodnie temu zaczęliśmy grzać to była tragedia.
Ale za każdym razem po przebudzeniu czuję, że mam wszystko przytkane, mija dopiero w ciągu dnia jak się rozruszam.
Krew to już standardowy widok, na szczęście rutinoscorbin mnie wzmocnił i już nie leci mi po parę minut

Cytat:
Witam sie z rana nadrobilam was

Lilkaa wózek lux!!! )
Crystal faktycznie od przpdu masz dosc spory brzuszek a z boku wcale taki nie jest )

o jejku dziewczyny wy tak poniżej setki macie do porodu fajowo...a ja mam 113 hehe...wiec praktycznie 2-4 tyg pozniej.

Wczoraj spotkalam sie z kolega, ktory za poltoea miesiaca tez zostanie tatą, jego mama jest polożną i mówił, że w szpitalu gdzie ona pracuje to jak widzą, że kobieta nie daje rady przy porodzie to decydują się szybko na cesarkę- boje sie ;( boje sie okropnie porodu chociaż wcyhodzę z założenia że kazda z nas została do tego stworzona )

Wczoraj na wieczór spotkalismy się z fotografem naszym slubyym zdjęcia mu dalismy do wywołania i wypiłam gorącą czekoladę z bitą śmietaną- pycha było, ale tak mnie zamuliło, że szok.

Ja juz po śniadaniu ale jakoś mnie mdli...bleh.

U mnie ciemno szaro i ponuro :-(
Ja się staram podejść do tego na spokojnie, miliony kobiet na świecie sobie dały radę z wydaniem na świat potomka i po to mamy tak wszystko zorganizowane 'na dole', żeby być w stanie to zrobić
Nie mogę się doczekać porodu póki co z jednego powodu poza zobaczeniem dziecka - żeby zobaczyć czy to naprawdę boli tak bardzo jak mówią

Cytat:
A ja się czasem rozpinam, czasem odruchowo głaszczę po brzuchu (na czym przyłapał mnie TŻ ) a i tak nikt nic, tylko dwa razy mi się zdarzyło, że ktoś chciał ustąpić miejsce w autobusie [raz podpity pan, raz pani w wieku mojej mamy] ale podziękowałam bo akurat podjeżdżałam jeden przystanek.

mordka_1985 - fantastyczny brzuch!

Wczoraj powizytowałam, dziewczę moje jest już ułożone główką w dół i kręgosłupem do mojego brzucha - przez to mogę słabiej czuć ruchy i częściej obrywać w bolesne miejsca. Ale wczoraj jak się rozszalała to nie czułam żeby cokolwiek było słabiej
Na kolejną wizytę muszę zrobić glukozę, chyba będę kłuta jako ostatnia na wątku
Jednak największym zaskoczeniem z całej wizyty było to, że od ostatniej schudłam... 0,1 kg!
rosiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 08:57   #3839
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
Niby to tylko cywilny, a jednak życie mi sie zmieni Stresuje sie jak cholera jutro będę biegać, krzyczeć z tym spóźnieniem też się boję, bo ślub o 12 a ja na 9 mam fryzjera, a to dziewczyna świeżo po szkole i żeby tylko się wyrobiła w półtorej godziny (mycie głowy, suszenie i fale) bo jeszcze sie ubrać, umalować
Ale damy radę, ja to ogólnie z tych bardzo stresujących się osób w ważnych chwilach także pewnie dziś noc będzie nieprzespana
Jutro jak TŻ cie mocno złapie za rękę, to stres przejdzie a od 9 to duuuuuuużo czasu, i tak pewnie wstaniesz o 6 rano o ile wogle będziesz spała

a Jutro powiesz i jutro nie krzycz, lepiej zrób to dzisiaj, chociaż lepiej żeb7y obyło się bez takich atrakcji (u mnie dzień przed suknia przez balkon leciała taka po**** jestem)
Stary 2014-12-05, 08:58   #3840
smv
Zakorzenienie

ja przed swoim slubem tez nie spalam, a o 22 ledwo na oczy patrzylam na weselu...juz nie wspomne ze caly czas plakalam....:P

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości