|
|
#151 |
|
BAN stały
|
Dot.: Kultura wypowiedzi
Aha. Wątpię bym miała zamiar, prowadziłam konto ok. rok, przede wszystkim miałam tu osoby, które pomagały mi w zmaganiach z chorobą, chwaliły za każdy nawet mały sukces itp. Więc nawet na logikę miałabym zbyt wiele do stracenia żeby sobie kogoś zwyzywać. Gdybym miała już na prawdę wielką ochotę nie zrobiłabym tego na ogólnym a na priv. Chociaż i z tego zrezygnowałam bo jak mi kiedyś zauważyła Czas Komety prywatne wiadomości też można zgłaszać
|
|
|
|
|
#152 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Pogrubione - to nie stawia cie w dobrym swietle... |
|
|
|
|
|
#153 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Po wszystkim poszedł i naskarżył mamie, że "piszę okropne rzeczy w telefonie" podeszłam, zobaczyłam szczęka mi opadła, chciałam napisać sprostowanie ale już miałam zablokowane konto i ani wiadomości na forum ani do moderatora ani nic.
|
|
|
|
|
|
#154 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#155 |
|
BAN stały
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;49217409]To chyba nie pozostawia watpliwosci, ze ban byl sluszny. Czy cos sie zmienilo w zasadach? Klon zbanowanego zawsze dziedziczyl bana.[/QUOTE]
To co pogrubiłaś o niczym nie świadczy Ochotę mogę mieć na co chcę a co robię to inna bajka. Wysłane z mojego telefonu komórkowego <3 |
|
|
|
|
#156 |
|
Konto usunięte
|
Brata nazywasz dzieckiem. Piekne ma DZIECKO slownictwo. Od Ciebie uslyszal, skoro tez bys ochoczo wiazanki na pw puszczala?
Edytowane przez 201604130936 Czas edycji: 2014-12-05 o 10:36 |
|
|
|
|
#157 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Wysłane z mojego telefonu komórkowego <3 ---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego telefonu komórkowego <3 |
||
|
|
|
|
#158 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#159 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#160 |
|
BAN stały
|
Dziękuję za rozpatrzenie mojej prośby
Wysłane z mojego telefonu komórkowego <3 ---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ---------- Tak w ogóle przemyślałam sobię to co pisałyście i pobrałam aplikację do ćwiczenia ortografii :P 10 minut przed snem i może nie będę miała już wpadek :P Wysłane z mojego telefonu komórkowego <3 |
|
|
|
|
#161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zauważ, że wątek Chatul został rozwalony przez cały ten offtop, może więc zakończmy ten temat i wróćmy do rozmowy o kulturze wypowiedzi. Edytowane przez laisla Czas edycji: 2014-12-06 o 01:23 |
|
|
|
|
|
#162 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Wiem, tak jak pisałam przepraszam wszystkich i może najlepszym rozwiązaniem będzie usunięcie tych wszystkich postów? Wysłane z mojego telefonu komórkowego <3 Edytowane przez laisla Czas edycji: 2014-12-06 o 01:24 |
|
|
|
|
|
#163 |
|
Konto usunięte
|
Boli mnie fizycznie: sirjusli, ryli, o maj gad, rejczel.
|
|
|
|
|
#164 |
|
Konto usunięte
|
Właśnie przekonałam się, że można wpaść na pomysł pisania postów z wyśrodkowanym tekstem.
|
|
|
|
|
#165 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Regularnie czytam wątek o Szlachetnej Paczce (https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=788360). Wklejane tam wypowiedzi różnych osób są przykrym dowodem na to, że dużo osób naprawdę nie przejmuje się kulturą wypowiedzi. Wiadomo, błędy popełnia każdy, nie każda wypowiedź na portalu społecznościowym musi być stylistycznie i edytorsko doskonała, ale jednak brak przecinków i kropek razi. Gigantyczne i wszechobecne błędy ortograficzne też rażą. Przykre to.
Swoją drogą, jak podchodzicie do kwestii rozmów z osobami, które nie stosują elementarnych zasad pisowni? Odpisujecie im? Prowadzicie z nimi normalną rozmowę? Czy raczej unikacie odpowiadania na wiadomości napisane bardzo niechlujnie? I co robicie, gdy wiadomość nie jest napisana bardzo niechlujnie, ale jednak są w niej błędy językowe, edytorskie albo ortograficzne? Ignorujecie błędy w wiadomości czy osobę, która do Was pisze? Cytat:
Ja już na samym Wizażu widziałam różnie sformatowane posty, włącznie z długimi postami napisanymi najmniejszą możliwą czcionką.
|
|
|
#166 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Drugi przypadek to mój sąsiad/kolega rodziców/gość, który sprzedał nam dom Ignorujemy błędy, staramy się wyobrazić sobie przecinki i kropki tam gdzie powinny być, domyślić się jaki miał być sens wypowiedzi. Ale jeśli wysyła nam coś, co ma zamiar wysłać np. innym mieszkańcom osiedla, to wysyłamy mu wersję poprawioną. Nie obraża się, raczej jest wdzięczny. Ten wyśrodkowany zobaczyłam właśnie tutaj, na wizażu. Myślałam, że padnę, nie umiałam tego czytać Czasem widzę takie posty na blogach wnętrzarskich, to chyba jakieś modne jest.
|
|
|
|
|
|
#167 | ||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:31.

Po wszystkim poszedł i naskarżył mamie, że "piszę okropne rzeczy w telefonie" podeszłam, zobaczyłam szczęka mi opadła, chciałam napisać sprostowanie ale już miałam zablokowane konto i ani wiadomości na forum ani do moderatora ani nic.
Ochotę mogę mieć na co chcę a co robię to inna bajka. 

Ja już na samym Wizażu widziałam różnie sformatowane posty, włącznie z długimi postami napisanymi najmniejszą możliwą czcionką.
Czasem widzę takie posty na blogach wnętrzarskich, to chyba jakieś modne jest.