Sapią, chrapią, ulewają, mamy bardzo je kochają - październikowe maluchy 2014 - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-05, 13:03   #1021
monic84
Rozeznanie

Dot.: Sapią, chrapią, ulewają, mamy bardzo je kochają - październikowe maluchy 2014

Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
monic a to w przychodni taką cenę mają? Nie można np. przyjść z własną zakupioną w aptece? Ja szczepilam dzisiaj na rota i zaplacilam 184zł za Rotateq- ten 3-dawkowy, który podobno jest droższy w ostatecznym podsumowaniu, a tak naprawdę wyjdzie mi taniej.
ooo Ty masz taniej
w przychodni mają takie ceny... zadzownie do przychodni w przyszlym tygodniu i zapytam sie czy moga kupic w aptece.
Na szczepienie idę 15.12
monic84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 13:19   #1022
abrakatabra
Zakorzenienie

Dot.: Sapią, chrapią, ulewają, mamy bardzo je kochają - październikowe maluchy 2014

Cytat:
Napisane przez monic84 Pokaż wiadomość
wlasnie byla polozna, Mała przybiera dobrze.
troszke sie bałam wazenia, bo w dalszym ciagu nie wierzyłam, że mam wystarczającą ilość pokarmu.
pytałam sie o szczepienia, pneumokoki sa za darmo a za rotawirusy placi sie za jedna szczepionke 310zl szok że aż tak dużo.
odpuscimy chyba rotawirusy...

abrakatabra hmmm a ja robie najpier Mała do cycka, a póżniej laktator... jak nic nie leci to Mała się denerwuje i nic by nie jadła... tak mysle
zle robie?

farminka trzymam kciuki aby bylo wszystko wporzadku.
moze szczepienie dla dziecka to tez przezycie i dlatego usnał
Dobrze piszesz najpierw maluch. Chodziło mi o to, że sam laktator to może być za mało
abrakatabra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 13:19   #1023
magsik
Zadomowienie

A ja za rota zapłaciłam w przychodni 270zł,a w aptece droższe były, a za pneumokoki też się u nas płaci.
Wyślę później zdjęcie tej poduszki ale nie zda egzaminu bo młody i tak przekręca główkę

23.09.2014 Michałek
magsik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 13:28   #1024
Mojra87
Zadomowienie

My na rota mielismy szczepic Rotarixem - jedna dawka to ok 350zl pediatra polecila nam jedna apteke, w ktorej sprzedaja za 275zl
Tylko dalej nie wiemy, czy uda sie Mloda zaszczepic - zielonych kup juz co prawda nie ma, ale w miedzyczasie zrobilismy badania kupki pod katem rota i czekamy na wyniki

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

Farminka, u nas w zeszlym tygodniu mierzyli ciemiaczko i bylo 1,5x1cm... Nie wiem, czy to duzo czy malo, ale nic nie mowili, to chyba ok
Stary 2014-12-05, 13:32   #1025
monic84
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez abrakatabra Pokaż wiadomość
Dobrze piszesz najpierw maluch. Chodziło mi o to, że sam laktator to może być za mało
uff no to dobrze, że dobrze robie
Cytat:
Napisane przez magsik Pokaż wiadomość
A ja za rota zapłaciłam w przychodni 270zł,a w aptece droższe były, a za pneumokoki też się u nas płaci.
Wyślę później zdjęcie tej poduszki ale nie zda egzaminu bo młody i tak przekręca główkę
drogie te szczepionki

a poduszke podkladasz z boku szyji??
bo kiedy na warsztatach mowili, aby zwinac recznik i położyc przy głowce z boku , jeśli sie zauwazy, że dziecko odwraca się bardziej na jedną strone
Stary 2014-12-05, 14:21   #1026
magsik
Zadomowienie

https://www.google.pl/search?q=podus...ml%3B900%3B850
o taka

23.09.2014 Michałek
magsik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 15:37   #1027
nowa8686
Zakorzenienie

Magsiku nie zdziwiam. Mam od kolezanki biake grube spodenki z bkuza zvkturem i czape. A do lokalu cos ladnego jakas sukienke. Na raz nie ma co wydziwiac

---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ----------

Pneumo sa za darmo ? U nas raczej nie

31.10.2014 Majunia nasz Skarb

8.05. Pierwsze kopniaczki

Fasolinka
nowa8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 16:34   #1028
ever_92
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez abrakatabra Pokaż wiadomość
Rozkręcanie laktacji systemem 77-55-33 i przystawianie dziecka najpierw do tej jednej piersi przyniosło dobry efekt. Usteczka Emili zadziałają lepiej niż sam laktator
Tak tak robie ta metoda
Dzieki
Stary 2014-12-05, 16:50   #1029
monic84
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nowa8686 Pokaż wiadomość
Magsiku nie zdziwiam. Mam od kolezanki biake grube spodenki z bkuza zvkturem i czape. A do lokalu cos ladnego jakas sukienke. Na raz nie ma co wydziwiac

---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ----------

Pneumo sa za darmo ? U nas raczej nie
tak u mnie w miescie jest za darmo, samorząd terytorialny finansuje szczepienia przeciwko pneumokokom

---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ----------

super artykul z filmami o prawidlowym przystawianiu dziecka do piersi
http://pediatria.mp.pl/karmienie-pie...ecko-do-piersi
Stary 2014-12-05, 17:41   #1030
ever_92
Zadomowienie

Chce napisac o grupie kp na fb, czasami przestaje to byc grupa wsparcia i niektore kobiety niezbyt mile. Ze str co niektorych zostalam zle oceniona przez uzywanie nakladek do karmienia, bo powinni zabronic tego dziadostwa i wszystko psuje ;] madry kazdy a nie pomysli ze moje piersi i jej nie sa takie same, kazda matka z dzieckiem to inny przypadek. Lepsze mm niz nakladli chyba. Widze tez, ze wcale nie tak profesjona ta grupa jak myslalam. I czytalam regulamin, pytania dot kp moga tylko byc a wstawiaja pelno innych.
Stary 2014-12-05, 17:49   #1031
gosiakk23
Rozeznanie

Cześć dziewczyny!!!
Wczoraj się nie odzywałam bo był zakręcony dzień.. Pomagałam szwagierce robić torta dla chłopaka.. z doskoku pilnuja Julka kariąc i usypiając pierwsze pieczenie biszkoptu nie wyszło bo bratowa wzięła za mało składników na dużą tortownicę i wyszedł niski więc trzeba było piec drugi raz.. Julek spał.. i obudził się o 19.. no i nie chciał zasnąć do 12 w nocy... 4 razy go huśtalam do usypiania co mu się oko przymknęło to znowu otwierał.. i dopiero jak tż przyjechał z pracy po 23 to wziął go do siebie i zasnął... spal do 5:30 jedzonko.. poźniej do 7:30 jedzonko bawienie.. mnie oczy szczypały od nie wyspania.. no i zasnął o 9 i razem z meżem drzemnęliśmy się z nim do 10:30 a on jeszcze spał uWAGA do 13

Teraz też śpi Dziś sami się kąpiemy tż w pracy tesciowa też Damy radę z resztą uwielbiam go kąpać bo on tak to lubi

Cytat:
Napisane przez CoffeeMonster Pokaż wiadomość
Mam to samo.........właśnie od 23:30 usypiam......i dupa. Zasnęła mi na klacie na godzinę, jak tylko próbowałam odkładać to się kręci, teraz bujam kołyską z nadzieją że padnie.......ja padam
Moja też mało śpi w dzień, ma takie drzemki jedynie po pół godziny góra
U mnie wczoraj był ten sam problem...
Cytat:
Cześć kochane
Jutro jadę do rodziców chyba nawet sami się wybierzemy. Pierwszy raz będziemy jechać we dwójkę, jak będzie mi grymasił to zrobię postój w Warszawie u koleżanki na karmienie.
Zaraz będę zaczynała się powoli pakować.
Elianka u mnie tez zdarza się beknięcie tak jak piszesz nawet po godzinie.
Magsiku życze szczęśliwej podróży!! i obyś wypoczęła sobie!!!
Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor
Chłopiec Juliusz
Pierwsza Dzidziolinka
41/40

Mój Aniołeczku
gosiakk23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 18:22   #1032
ever_92
Zadomowienie

Cytat:
Cześć kochane
Jutro jadę do rodziców chyba nawet sami się wybierzemy. Pierwszy raz będziemy jechać we dwójkę, jak będzie mi grymasił to zrobię postój w Warszawie u koleżanki na karmienie.
Zaraz będę zaczynała się powoli pakować.
Elianka u mnie tez zdarza się beknięcie tak jak piszesz nawet po godzinie.
nowa jak zamierzasz ubrać Maję na chrzciny. Chciałam kupić ten komplet co wam kiedys pokazywałam ale teraz zaczynam myśleć, że to jest bez sensu wydawać tyle kasy na jeden raz. Mam ecri kombinezon zimowy i chyba w niego go ubiorę, a kupie tylko jakiś fajny sweterek i spodenki na przyjęcie.
ever_92 nie sugeruj się laktatorem, ja karmię tylko piersią, dziecko się najada i ładnie przybiera, a jednak ściąganie mi nie wychodziło.
Nie wiem czemu ale u nas przerwy między karmieniami sie nie wydłużają, zawsze je co 3 godziny. Kurde oczy już ma otwarte, a ja myślałam, że zacznę się pakować. Właśnie przyszła do mnie poduszka na spłaszczenia główki, no zobaczymy co z tego będzie.
To milego wypoczynku
Wiem, ze roznica w kp a laktator, ale na samym pocz 7m, 20, 40 teraz 60 na 1 raz to coraz lepiej
Mam nadzieje, ze ode mnie wiecej wypija, niz sciaga laktator

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-12-05, 18:31   #1033
monic84
Rozeznanie

ever_92 suuperr ze wiecej masz mleczka, oby tak dalej
podobno dziecko wiecej pije niz laktator wydoi.
a tymi ludzi z facebooka sie nie przejmuj. szkoda nerwow.
Stary 2014-12-05, 18:51   #1034
nowa8686
Zakorzenienie

Moja sie wypierdziala i w koncu twardo spi bo qczesniej 15 min i koniec. To chyba zjem kolacje i sie przy niej poloze.

Fasolinka
Stary 2014-12-05, 19:58   #1035
elianka
Zakorzenienie

Mój mały dziś nie śpi. Nie śpi i już. Nie płacze, ale leży i stęka. na rękach nie, w chuście nie, gadać nie, czytać nie. Tylko w wózku leży i stęka już 5 godzinę. A niech stęka.

W międzyczasie była kąpiel i mamusia chciała synka pomasować oliwką relaksująco. Aaaaale była awantura. Rozdarł się na pól bloku Ok, ok, nie każdy lubi SPA

Stary 2014-12-05, 20:44   #1036
mortisha84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ever_92 Pokaż wiadomość
Chce napisac o grupie kp na fb, czasami przestaje to byc grupa wsparcia i niektore kobiety niezbyt mile. Ze str co niektorych zostalam zle oceniona przez uzywanie nakladek do karmienia, bo powinni zabronic tego dziadostwa i wszystko psuje ;] madry kazdy a nie pomysli ze moje piersi i jej nie sa takie same, kazda matka z dzieckiem to inny przypadek. Lepsze mm niz nakladli chyba. Widze tez, ze wcale nie tak profesjona ta grupa jak myslalam. I czytalam regulamin, pytania dot kp moga tylko byc a wstawiaja pelno innych.
Po 1 gratuluje, że już lepiej u Ciebie z kp
Po 2 mam podobne odczucia co do tej grupy...

monic84 fajny artykuł. Tymek czasem przysysa się jak na rys7, poprawiam go bo boli

magsik szczęśliwej podróży! I baw się dobrze!

Dziewczyny ma któraś link do artykułu o kupkach? Tego ze zdjęciami? Można by to na 1 str dać. Muszę sprawdzić, bo się kolor i konsystencja zmieniły u Tymka

Tymek dziś CAŁY dzień przeryczał. Zero spania! Padł po 19 biedulek, mam nadzieję, że już nocnym snem Jestem wykończona... Doszliśmy z mężem do wniosku, że on nie umie zasypiać, jak nie padnie przy piersi albo u Tżta na rękach to nie ma spania. Przy piersi też nie zawsze działa, bo się często wybudza po 10 minutach i doopa blada... Macie jakieś pomysły jak usypiać bąbla w dzień? Smoczek nadal be...

Z dobrych wiadomości - wytrzymał 15min w nosidełku Fajnie się go tak nosi, kręgosłup odpoczywa
Wyjeliśmy też matę edukacyjną, bez rewelacji póki co. Trochę się pogapił na zabawki ale zaraz był ryk, bo śpiący...

Tak wogóle to jak zobaczycie jakieś poprzekręcane słowa, czy nicki w moich postach to przepraszam, ale jak pisze z tel to mi sam przekręca i tak np Elianka na leżanka, Tymek na tyłek...

Niunia

Bobas
mortisha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 21:04   #1037
nowa8686
Zakorzenienie

Nam Maja czasem sama pada w dzien i zasypia, albo ja ubieramy i werandujeny to tez spi. A tak to rozek z usztywnieniem i lulanie na kolansch . Wlasnie to robie

---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ----------

No i misiu z melodyjka/wlaczony

Fasolinka
Stary 2014-12-05, 21:15   #1038
mortisha84
Zadomowienie

Cytat:
Nam Maja czasem sama pada w dzien i zasypia, albo ja ubieramy i werandujeny to tez spi. A tak to rozek z usztywnieniem i lulanie na kolansch . Wlasnie to robie

---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ----------

No i misiu z melodyjka/wlaczony
Tymon nigdy sam nie zasypia A wózek to kara dla niego chyba, tak się drze...
Dobrze, że chociaż noce przesypia.

Niunia

Bobas
mortisha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 21:36   #1039
PurBlanka
Wtajemniczenie

GG do PurBlanka

Dobry wieczór.
Wysyłałam tżtowi filmimi przez aplikację whatsupp i zeżarło mi internet. Muszę zaraz poszukać i wykupić. I nie było mnie od wczoraj, już nadrabiam.
Mój synuś śpi od 20 minut, nie obyło się bez lulania. Ale położyłam go do łóżeczka, może czas na to...
Czy wasze dzieci też tak walczą ze snem ? Mój widać, że śpiący ale nie może zasnąć
Wczoraj padł rekord. Liczyłam. Od 9 rana do 24 spał łącznie godzinę. Ale nie, żeby marudził czy płakał w ciągu dnia. Radosny. Zasypiał na 10 minut i budził się wyspany i szczęśliwy po 10
Porządnie zasnął mi o 24 30. Masakra. Ja jestem wykończona i jak przestanę Wam odpisywać, kładę się spać

Magsik, mój się czasem tak wygina... Szczególnie lubi przy cycu, dlatego idę do poradni laktacyjnej, bo czasem ciężko mi się karmi. No i kto jest w stanie mi doradzić, czy to asymetria ?

Morti, ale Wam ślicznie w tym nosidełku Tymuś wygląda na zadowolonego

Ever, ja mam dziś z kp lepszy dzień. Nie wiem od czego to zależy. Trzymam kciuki za Twoją laktację, oby się rozkręciła

Właśnie mi się Olinek budzi...
Stary 2014-12-05, 21:37   #1040
Isgaard
Raczkowanie

Witajcie
dzisiaj był ciężki dzień bo mieliśmy pobranie krwi.. po wczorajszej masakrze szczepionkowej aż mnie skręcało na myśl, że moje dziecko znowu zostanie narażone na mega stres i płacz..
Poszliśmy do przychodni na to pobranie, weszłam do laboratorium żeby zapytać się jak to będzie wyglądać, starsza Pani laborantka była lekko zestresowana tym że musi pobrać tyle krwi, bo okazało się że badania które mamy zlecone wymagają 2 pełnych fiolek..
Do pomocy przyszła druga laborantka, ja trzymałam maluszka, Pani trzymała jego ręce, a ta 1 pani przystąpiła do wkłuwania się. Ja musiałam odwrócić głowę, bo nie mogłam na to patrzeć, mały zaczął płakać bo go mocno trzymaliśmy, Pani się wbiła mega igłą i nie trafiła i moje dziecko w tym momencie przestało płakać.. Pani drugi raz się wkłuła i ze 3 razy podskórnie przekładała igłę bo nie potrafiła znaleźć żyły aż w końcu trafiła. Wyobraźcie sobie że moje dziecko w tym momencie zaczęło spać . Pani ściągnęła powoli 1 strzykawkę, dziecko śpi, ściągnęła drugą strzykawkę dziecko nadal śpi. Mój TŻ, ja i te Panie byliśmy mega zaskoczeni jego reakcją. Ja oczywiście byłam przeszczęśliwa że nie było rozpaczliwego płaczu, Panie szczęśliwe że nie zmasakrowały mi dziecka (później mi powiedziały że pobrania krwi u takich maluszków są dla nich bardzo stresujące..), TŻ szczęśliwy bo jako rodzic to też nie może znieść płaczu własnego dziecka.. normalnie szok...
Dotąd zastanawiam się jak to się dzieje że jedna pielęgniarka, robiąc dziecku zastrzyk mikro igłą spowoduje taki płacz i histerię, a inna pielęgniarka pobierając krew mega grubą igłą, robi to tak że dziecko zasypia...??? Może mi to ktoś wytłumaczyć?

Cytat:
Napisane przez ever_92 Pokaż wiadomość
To milego wypoczynku
Wiem, ze roznica w kp a laktator, ale na samym pocz 7m, 20, 40 teraz 60 na 1 raz to coraz lepiej
Mam nadzieje, ze ode mnie wiecej wypija, niz sciaga laktator
Na pewno dziecię wypija tyle ile chce, a laktatorem ściągasz prawie do dna, co przekłada się na zwiększenie krok po kroku produkcji mleka.
Wydaje mi się że jesteś na dobrej drodze, bardo się cieszę

Cytat:
Napisane przez monic84 Pokaż wiadomość
Isgaard mozesz dokladnie opisac jak uzywac laktotora aby rozbudzic laktacje? ile razy dziennie stosowac?
Po każdym karmieniu czy cześciej? Jak Mała śpi 3 godziny to przez ten czas mozna uzyc laktatora dwa razy??
Zauwazyłam, że mam duzo pokarmu w nocy ( w nocy karmie dwa razy o ok 2-3 i 5-6), rano też jest dużo, a dzien coraz mniej. Na wieczorne karmienie jest mało tego pokarmu, Mała jej wtedy nie najedzona i zawsze daje jej butle albo zmoim pokarmem albo z mm.
Chciałabym mieć dużo pokarmu przez cały czas.
Monic napiszę Ci oczywiście jak ja rozkręcałam moją laktację. Na początku to ściągałam pokarm co ok. 3-3,5 godziny czyli dość często, było to uciążliwe ale konieczne żeby pobudzać piersi. Pokarmu nie było dużo, czasem 20, czasem 30 ml. Cały czas dużo piłam wody i herbatek laktacyjnych. W tym czasie 2-3 razy na dobę podawałam mm, bo musiałam gonić wagę małego a miałam też wrażenie że młodemu nie starcza to co wypił ode mnie. W tym czasie dostawiałam też małego do piersi, ale były to próby średnio udane, bo młody coś tam pociągnął, pociumkał i zasypiał. Ściąganie pokarmu robiłam jakieś pól godziny do godziny po karmieniu piersią. Robiłam tak, bo gdzies wyczytałam że tak powinno się robić i faktycznie dawało to efekty. Potem też gdzieś wyczytałam i w zasadzie przypomniała mi się rada pielęgniarki ze szpitala, ze powinno się stosować system 77-55-33 i od tego czasu tak robię i też polecam Ci tak ściągać. Czasem, jak dobrze leci mleko, to trochę modyfikuję ten system tzn. wydłużam fazę np. 1, ale zawsze ściągam stosując te 3 fazy. Jak ściągam mleko to pomagam sobie ręką, uciskając pierś w różne miejsca tak aby trafić na miejsca gdzie mleko jest i poprzez ucisk wycisnać (delikatnie) mleko z piersi. Mam już taką wprawę że zawsze znajdę w piersiach takie obszary które po uciśnięciu puszczają mleko. Czasem mam wrażenie że mleko pochowane jest w jakieś takie poduszeczki i jak się odpowiednio naciśnie, to mleko zaczyna lecieć.
Stary 2014-12-05, 22:29   #1041
dariuska89
Raczkowanie

ever ja nie wyobrażam sobie początków kp bez nakladek ale nie napisałabym tego na grupie na fb bo by mnie zlinczowały...
I gratuluję serdecznie postępów!!!

Ja tak króciutko i zmykam spać, pocztałam was chociaż. Może jutro znajdę więcej czasu

Isgaard cieszę się że nie było aż tak ogromnego stresu i płaczu, niektóre pielęgniarki po prostu robią to z sercem, u mnie też tak była jak Seba mial ten zabieg we wrześniu, raz przy pobieraniu musiałam trzymać go ja i 3 pielęgniarki a na 2 dzień przyszła fajna babeczka i nawet nie jęknął

PurBlanka może gdyby spał dłużej w dzień to nocki były by jeszcze gorsze ważne że nie marudzi czyli jemu jest ok

mortisha84 moja sama zasypia tylko jak odkurzam no i w aucie w foteliku ... a ten twój słownik w telefonie wygodny tylko leżanki i tyłki mu w głowie

Hanna, Eliza księżniczka ur 2.11 3370 53cm
dariuska89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 22:40   #1042
nowa8686
Zakorzenienie

Isgaard fajnie ze malo stresowo bylo.

Ja sie boje szczepienia.

Walcze z usypianiem wlasnie.

Fasolinka
Stary 2014-12-05, 23:17   #1043
dariuska89
Raczkowanie

Cytat:
Isgaard fajnie ze malo stresowo bylo.

Ja sie boje szczepienia.

Walcze z usypianiem wlasnie.
Ja odczuwam atak histerii na samą myśl o szczepieniu powodzonka w usypianiu, moja już się przebudza na cyca pewno a pierdzi przy tym aż kołyska podskakuję

Stary 2014-12-05, 23:32   #1044
nowa8686
Zakorzenienie

Hehe Dariuska mnie zadziwia jakie pierdki maja takie male dzieci.

Usypiamy sie cd... Ehhh

Fasolinka
Stary 2014-12-06, 01:51   #1045
Katrina2000
Raczkowanie

Pierwsze Mikołajki
Stary 2014-12-06, 03:04   #1046
ever_92
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Katrina2000 Pokaż wiadomość
Pierwsze Mikołajki
Kurde, calkiem zapomnialam :/

---------- Dopisano o 03:04 ---------- Poprzedni post napisano o 03:02 ----------

Bole brzuszka Emily calkiem przeszly, uf dzis taka kupa, ze bokiem wyszla.

Bylismy we 3 na spacerku po 1,5h i o dziwo spala w wozku.
Mala ma.codziennie czkawke, z 2x. Ale sie przy tym denerwuje biedna.
Stary 2014-12-06, 06:59   #1047
Mojra87
Zadomowienie

Mortisha - u nas na usypianie super sprawdza sie pilka co do smoczka, to Mloda tez wszystkimi plula... dopiero zaciagnela smoczek avent soothie jest wybawieniem przy duzym placzu i czasem uspokajaczem przed snem

Jeszcze info o promocji - na agito.pl mozna kupic zestawy bialych pampkow w dobrej cenie np 3x72szt rozmiaru 2 po 119zl, dostawa gratis chetnie bym zamowila, ale nie wiem, czy zuzyjemy az tyle rozmiaru 2 i nie wskoczymy niebawem w 3
Stary 2014-12-06, 09:44   #1048
elianka
Zakorzenienie

hejka!
Ja tez zapomniałam o Mikołajkach na śmierć
Dobrze, że prezenty mikołajkowo świąteczne już sobie zrobiliśmy - mamy nowy materac do łóżka i pralkę. Zrobię mężowi dobry obiad.

Mój Pisklak ma lekki odczyn poszczepienny - temperatura leciuteńko podwyższona, ale go bardzo lekko ubrałam i rozkryłam i śpi, nie ma dramatu. Tylko niedotykalski strasznie. Nie ma mowy nawet, żeby go na ręce wziąć, od razu płacze. Położony na kanapie płasko i luzem od razu odzyskuje dobry nastrój
Stary 2014-12-06, 10:14   #1049
dariuska89
Raczkowanie

No ja nie mogę zapomnieć o mikołajkach Seba dostał auto i klocki Lego a Ania dostała wcześniej
Dzień dobry tak po za tym

elianka a jak mierzysz temp? Oby już było lepiej

macie sposoby na obcinanie pazurków? U nas jest okropnie przy tym na śpiocha też się nie da

Stary 2014-12-06, 10:27   #1050
ever_92
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dariuska89 Pokaż wiadomość
No ja nie mogę zapomnieć o mikołajkach Seba dostał auto i klocki Lego a Ania dostała wcześniej
Dzień dobry tak po za tym

elianka a jak mierzysz temp? Oby już było lepiej

macie sposoby na obcinanie pazurków? U nas jest okropnie przy tym na śpiocha też się nie da
Ja piluje pilnikiem na spiocha

Sent from my LG-D802 using Wizaz Forum mobile app

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości