|
|
#2911 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2015 cz. VIII
Cytat:
![]() Ja się nie mogę doczekac pierwszej jazdy wózkiem ![]() ---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ---------- Cytat:
|
|
#2912 | |
|
Wtajemniczenie
|
Wróciłam z Tesco, zrobiłam dosc duze zakupy bo jutro mamy gości i nie mam siły na nic. Ogolnie nic mnie nie boli ale strasznie jestem zmeczona, nawet na oczy ledwo widze.
---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2913 |
|
Zakorzenienie
|
Akrolowa , mako gratuluje wizyt
ja w lozku sie wyleguje, jakas padnieta i spiaca jestem: p. Wyslalam tzta po zło do sklepu-na zupke chinska mnie wzielo vifona nie pamietan kiedy ja jadlam
|
|
|
|
#2914 |
|
Zakorzenienie
|
Myszunia a zrób zdj tej torby :p
W nagrodę za całodzienne prasowanie zrobiłam sobie gorąca czekoladę Akrolowa widzę Twoja szyjka juz sie szykuje do porodu coraz bliżej ![]() A co do zmartwień to pamiętaj ze po gorszych dniach zawsze te lepsze nadchodzą takze ;* |
|
|
|
#2915 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2916 |
|
Zakorzenienie
|
Ma.ko miałam pytać jak tam buty sie sprawują ?
![]() Fashion tez nie moge doczekać sie pierwszego spaceru
|
|
|
|
#2917 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2918 | |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie usiadłam na tyłek...
A w sumie jeszcze by się przydało zrobić porządki w szafach, ale to jutro Szczególnie,że jutro chyba JEDZIEMY DO IKEI Wkońcu będzie komoda dla dzidzi i będę mogła prać ![]() Cytat:
|
|
#2919 | ||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Od rana nie miałam czasu. Małą zaprowadziłam do przedszkola, później do dziadków, znowu po małą do przedszkola, a później od razu do dentysty pojechałyśmy. Następna kontrola za pół roku. Mam też obserwować tę plombę, bo dentystka nie gwarantowała, że było bardzo sucho.... jakiś gryzacz jej się dzisiaj włączył tzn córce W nocy wierciłam się z boku na bok, dziecko też się coś przemieszczało, bo od rana bolała mnie cała lewa strona. Trochę się zdrzemnęłam u dziadków, ale bez rewelacji.... już nie mogę doczekać się wieczora ![]() Cytat:
![]() Cytat:
myślą, że samo się gotuje, sprząta, pierze, robi zakupy itd. Cytat:
co do wyników, nie ma znaczenia czy NFZ czy nie.... to ty masz je mieć w rękach i lekarzowi dać do wglądu Cytat:
a było coś słychać ![]() co do ustępowania miejsca.... żal słów.... w środę jechałam z córką autobusem, ta się zagapiła i zajęto nam miejsce.... ją chcieli wziąć na kolana... a ja byłam powietrzem ![]() Idę dalej Was nadrabiać....
|
|
#2920 |
|
Zakorzenienie
|
A na gro egg pokazuje mi 19 st. ;d w pokoju. Więc prawidłowa dla dzidzi
---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- Lilijka było słychać trzeszczenie łóżka... ![]() Ale dostanie zj3bke :d jak wróci tylko będę się nabijać Mają ze mną chłopy ubaw
|
#2921 | ||||
|
Rozeznanie
|
Hejka.
Ale nadrabiania. Mnie się włączył syndrom wicia gniazda niestety. Cały dzień buszuję i coś sprzątam. Mąż zrobił sobie dziś homeoffice i ciągle go do czegos zaganiam. Mam czyste okna i poprane firany na całej górze i ogólnie góra jest na glanc – dół trochę gorszy, ale to już nie dziś. Jutro będziemy działać z oknami i firanami na dole. Łazienkę na dole gruntownie wysprzątaliśmy w zeszłą sobotę, łącznie z kurzami na prysznicu, więc została reszta pomieszczeń. Kuchnia u mnie zawsze na bieżąco wszystko jest robione, łącznie z górą szafek, więc nie trzeba, ale za to trzeba zanurkować pod narożnik, bo tam chyba coś już żyje między młodego zabawkami i róznymi, przez przypadek, wkopanymi przedmiotami Gratki za wszystkie porozpoczynane tygodnie. Ale zleciało. Dopiero co nabijałyśmy 20, a tu już 30 przekroczone grubo u niektórych ![]() Dzięki Mamuśki za słowa pocieszenia Dziś chyba miałam jakis dzień dziecka, albo byłam tak zmęczona, że nie reagowałam. Po napisaniu wczorajszego posta poszłam spać i wstałam dopiero, jak mnie mąż o7:30 do lab obudził. Nawet nie wiem, kiedy syn do nas przyszedł. Mleko nie wypite, butla stała w podgrzewaczu Kinga ja mam u syna w komodach i teraz dla drugiego też zakupiłam, z tym że koszyczki. Trochę byłby bałagan, gdyby wrzucać tak te mini rzeczy razem. Ja mam na skarpetusie, czapki i niedrapki i rajstopki. Eirene, też nie wyobrażam sobie nosić dziecka przez dwie godziny, szczególnie takiego już klopsika . Nigdy nie robiłam nic z synem, bo tak wypada, czy bo innych dzieci robią inaczej. Mamy swój rytm i jego będziemy się trzymać, dopóki nie będziemy musieli ustalić nowego, jak Ksawery się urodzi. Czasem człowiek w kryzysowych momentach musi sobie ponarzekać, co by mu łatwiej było ![]() Alb, pytałaś o zapachy.. Ja wczoraj rozpakowałam nowy kran i ten zapach smaru tak mi się spodobał, że obwąchiwałam ten kran. Jasowa, u mnie też tak raz było, że na dwóch dłoniach miałam rozbieżnośc chyba wtedy prawie 30 jednostek. Ja mam i prałam normalnie z resztą, ale syn nigdy nie nosił tych ubranek, bo jakoś nie podchodziły mi. Wolę dziewczynki w takich dzianych sweterkach, czy sukienusiach. Smerf, ja zamówiłam dla Ksawerka czapeczkę i czapeczkę do niego do pokoju na gwiazdkę u babci Kapi ma na księżycu czapę, to Ksawery będzie miał na gwiazdce.Mako, cudnie to wyglada. Hihi, pokoje naszych synów całkiem podobne będą. Tez mam te kosze z ikei. U kogo zamawiałaś girlandę? Będę może dziś zamawiac. Jak wykończę pokój tak na 100%, to wkleję foty. Czekam jeszcze, aż mąż lampę zawiesi. Aaa, mam ten sam przewijak. Po straszaku. Wtedy miałam fazę na żyrafy. Ja tez chciałam ten płyn z korą dębu, bo jeden własnie wykończyłam – odlałam sobie w mała butelke z pompką z Rossa do szpitala. W rosie nie ma, w aptece, w której byłam też nie było akurat. Najwyżej zamówię w aptece, czeka się zwykle dobę. Gratuluje udanej wizyty! Myszunia, ja chcę kupić nowa torbę i chciałam już zamawiać. Kurczę, nie widziałam u nas toreb do wózka. Masz jakąś fotę? Karolo, poprawniej politycznie na naszym wątku byłoby: Torby spakowane do szpitala i śmiało mogę wyruszać rodzić Paulinkuś, to sobie terminy wybrałaś Cytat:
Cytat:
U mnie jest identycznie.Cytat:
Każdy lekarz inaczej każe mierzyć. Ja przetestowałam na swoich "bezpiecznych" daniach. Ok godzinę po mam najwyższy poziom, potem zaczyna spadać, więc po półtorej godzinie miałabym lepsze wyniki. Szkoda, że lekarze nie potrafią dogadać się w tej kwestii. Gratki za wyniki. Ja na swoje czekam i sprawdzam co chwilę, bo robiłam dziś tą hemoglobinę, a bardzo sie jej bałam i jestem mega niespokojna. Cytat:
styczeń 2015 Synuś Edytowane przez Montanka Czas edycji: 2014-12-05 o 18:30 |
||||
|
|
|
#2922 |
|
Zadomowienie
|
Smerfetka świetne te zestawy, możesz rozkręcać biznes
![]() Ma.ko nad jakimi kolorami się zastanawiacie jeśli chodzi o jedo? Leoś będzie miał ślicznie w pokoiku i gratki za wizytę ![]() Karoloo miłego imprezowania! LindaC też widziałam te zdjęcia - coś niesamowitego! Brawurka moim "służnym" Dusiolka wreszcie wzięłaś się porządnie za szykowanie ja też jak prasuje to albo robię milion przerw albo obniżam deskę i jadę na siedząco.Justyna widzę, że Ty masz problemy ze spaniem, a ja mogłabym spać chyba 24h na dobę, co zamknę oczy to przysypiam. Dzięki dziewczyny
|
#2923 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2924 | |
|
Zakorzenienie
|
Styczniowe mamusie 2015 cz. VIII
Co do płynu z korą dębu to mam z białego jelenia i zamowilam od naszego sprzedawcy ale z racji tego ze konczy mi sie moj płyn do hig intymnej z lacibios protecta ,maz mi wzial lacibios pregna i tam tez jest kora dębu
dostępny w aptekach jak cos---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ---------- Cytat:
O nie szczeperka tez bym zjadła cos z pizzy hut! Co miałas dobrego? ![]() ---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ---------- SCzeperka a Wy zamieniliście wozek?bo pamietam ze miałas pare typów
|
|
|
|
|
#2925 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Fakt zanim zdecydowałam się na wózek to z 2 miesiące minęły. Tako Extreme będzie w ekoskórze, ale zamawiam w przyszłym tygodniu żeby był między świętami a sylwestrem
|
|
|
#2926 | ||||
|
Zakorzenienie
|
kolejna doza
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Idę dalej nadrabiać.
|
|
#2927 |
|
Zadomowienie
|
była moja mama przyniosła mi obiad. i muszę powiedzieć że czym starsza tym głupsza. bawiła się z moim psem. pies w pysku misia i sobie biega, moja mama za nią na czworakach, pies biegał pod stolikiem takim małym z ikei moja mama za nią. i ja się dziwie po kim taka głupia jestem :P na odchodne mama mi powiedziała, że strasznie schudłam na twarzy i jakaś taka brzydsza się zrobiłam i sama już uwierzyła, że za chwilę rodzę.
|
|
|
|
#2928 | |
|
Zakorzenienie
|
pocytowałam Was i ... zepsulam TZowi laptopa. dobrze ze mam drugi.
gratuluje wizyt ![]() Dusiolka https://www.google.pl/search?q=torba...2F%3B300%3B285 ---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- Cytat:
![]() A co do urody to nie słuchaj
|
|
#2929 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2930 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Zapomniałam Wam napisać. Byłam w salonie Plusa (po tej akcji zdecydowałam, że to moja ostatnia umowa z tą firmą) i na każde moje pytanie słyszałam odpowiedź "proszę skontaktować się z biurem obsługi klienta"
Cytat:
mi kiedyś mąż zaproponował ale odmówiłam, bo daję jeszcze radę Cytat:
za wizytę a może te dalsze L4 to u rodzinnego da się załatwić ![]() Pokoik śliczny Cytat:
ja ciemne chmury odejdą, to wyjdzie słońce za wizytęCytat:
trzeba tylko dostosować się do właśnie tych spraw Cytat:
justyna mówisz, że zbrzydłaś? To na bank córka
|
|
#2931 |
|
Rozeznanie
|
No i mam te marne wyniki
![]() HbA1C przy normie 4,8-5,9 -> 6,29. Zastanawiam się, czy to nie z tego powodu, że już kilka dni przed pierwszą krzywą miałam glukozę w moczu, czyli cukier był przekroczony, ten wyniki to suma trzech ostatnich miesięcy, a ja tak na prawdę dietę stosuję od 15-10. Słodkie, co myślicie o mojej teorii? Ciała ketonowe -> śladowe ilości. Mocz: obecne leukocyty (20-30), azotyny, krew, bakterie nieliczne. Zastanawia mnie jedno.. Podałam pojemniczek i powiedziałam, że chciałabym na posiew, ale czy zdążą zrobić do poniedziałku, bo mam wizytę. Pani stwierdziła, że w takim razie posieje od razu z tej próbki i zrobią jedno i drugie. Może to otwarcie pojemniczka jest przyczyną takiej ilości leukocytów. Sama nie wiem. W sumie, to te azotyny świadczą o bakterii (coli jeśli się nie mylę?). No nic. Zobaczymy, co z posiewu wyjdzie. Dobrze, że chociaż tsh, ft4 i hemoglobina w miarę w normie.
|
|
#2932 |
|
Zakorzenienie
|
Justyna mnie ostatnio wysypuje strasznie a było tak pieknie :p
Myszunia dzieki
|
|
|
|
#2933 | ||||
|
Zakorzenienie
|
ja tylko trochę nadrabiam reszta potem jak młody zaśnie...
po pkolu przeleżał całe popołudnie ma 37stopni i mówi że boli go brzuch.... super... znów chory ja zwariuję Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2934 |
|
Zakorzenienie
|
Eirene z tymi chorobami można olery dostać
|
#2935 |
|
Zadomowienie
|
ale mama ma rację, bo jakoś dzisiaj tak z dupy wyglądam, albo to moje niewyspanie albo naprawdę poród się zbliża.
Dusiolka ale Ty nie miałaś wczoraj córki ważonej? |
|
|
|
#2936 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wczoraj nie ważyła bo poprzednia wizyte miałam tydzien temu:p a teraz była taka z okazji paciorkowca odnalezionego w moczu. |
|
|
|
|
#2937 |
|
Wtajemniczenie
|
Ma.ko, akrolowa - gratki za wizytę.
Montanka - kurczę trochę słabe masz wyniki. Mam nadzieję że lekarz Ci na to cos poradzi...
|
|
#2938 |
|
Zadomowienie
|
a ile tydzień temu ważyła? bo albo mam dziury w mózgu albo to dziury w mózgu.
|
|
|
|
#2939 |
|
Zakorzenienie
|
Lilijka dzięki za info ale i tak pomyszkuje na stronie nfz przed kolejną wizyta w przychodni
Szczeperka tez oglądałam ten ochraniacz ale się wstrzymałam z kupnem
|
#2940 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:46.

nie pamietan kiedy ja jadlam
i nie wiem czy nie kupię lacibios femina tylko Qrde drogi jest.

klask i:
21. 04.2014 

i wyniki będą w karcie dla lekarzy jak przyjadę rodzic![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

ja ciemne chmury odejdą, to wyjdzie słońce