Styczniowe mamusie 2015 cz. VIII - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-05, 17:57   #2911
fashionaddicted
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowe mamusie 2015 cz. VIII

Cytat:
Napisane przez elvira44 Pokaż wiadomość
Fashion nie mysl, ze sie nie ciesze z sowy, bardzo sie ciesze, moze poprostu nie umiem tego wyrazić. Ale jest to jednak tylko taki dodatek, ogolnie bardziej sie cieszylam z takich rzeczy jak wozek bo jednak drozszy zakup
wiem wiem - śmiałam się, żebyś mnie tak wiesz wkręciła jaka mega fajna zabawka:P cobym się usprawiedliwiła z zakupu hehehe

Ja się nie mogę doczekac pierwszej jazdy wózkiem jakoś ta myśl taka mega mega przyjemna i słodka jest

---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ----------

Cytat:
Napisane przez akrolowa Pokaż wiadomość
hej hej, ja tak na szybko
Jesteśmy po wizycie - mały waży 2300 niedużo, ale z wizyty na wizytę przybiera więc się tym nie martwię. zszedł już główką dość nisko, szyjka się skróciła z 3cm do 1cm. oddałam próbkę do labo i w pon/wt mam mieć wynik gbs. następna wizyta 19.12 no i od początku mam już prawie 15 kg na plusie.
postaram się Was nadrobić jak mąż pójdzie do pracy.
Niestety mamy teraz sporo zmartwień co skutecznie podłamuje moją kondycję psychiczną, ale mam nadzieję, że nie potrwa to długo.
gratuluję wizyty i przytulam, żeby zmartwienia odeszły w siną dal
Stary 2014-12-05, 18:01   #2912
elvira44
Wtajemniczenie

Wróciłam z Tesco, zrobiłam dosc duze zakupy bo jutro mamy gości i nie mam siły na nic. Ogolnie nic mnie nie boli ale strasznie jestem zmeczona, nawet na oczy ledwo widze.

---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ----------

Cytat:
Jesteśmy po wizycie - mały waży 2300 niedużo, ale z wizyty na wizytę przybiera więc się tym nie martwię. zszedł już główką dość nisko, szyjka się skróciła z 3cm do 1cm. oddałam próbkę do labo i w pon/wt mam mieć wynik gbs. następna wizyta 19.12 no i od początku mam już prawie 15 kg na plusie.
Niestety mamy teraz sporo zmartwień co skutecznie podłamuje moją kondycję psychiczną, ale mam nadzieję, że nie potrwa to długo.
Bedzie dobrze, juz jestes blisko.

http://www.suwaczek.pl/cache/556b2ed503.png
elvira44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 18:04   #2913
ewka555
Zakorzenienie

Akrolowa , mako gratuluje wizyt ja w lozku sie wyleguje, jakas padnieta i spiaca jestem: p. Wyslalam tzta po zło do sklepu-na zupke chinska mnie wzielo vifona nie pamietan kiedy ja jadlam
ewka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 18:07   #2914
dusiolka
Zakorzenienie

Myszunia a zrób zdj tej torby :p
W nagrodę za całodzienne prasowanie zrobiłam sobie gorąca czekoladę
Akrolowa widzę Twoja szyjka juz sie szykuje do porodu coraz bliżej
A co do zmartwień to pamiętaj ze po gorszych dniach zawsze te lepsze nadchodzą takze ;*
dusiolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 18:10   #2915
Myszunia19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ma.ko Pokaż wiadomość
Gaduly :P

Ją na szybko. Już po wizycie. W kolejce byłam druga, ale babka mnie orzeouscila bo stwierdziła że na ode o ciężko mi siedzieć hihi i gin przyszła przed 14 więc w sumie zaraz po 14 byłam już po.
Jakbyscie mogły dziabnac na czerwono
Serduszko bije tak jak trzeba, rozwarcie minimalne jak na opuszek palca ale synek jeszcze wysoko i na razie nie szykuje sie do wyjścia. Mam zwolnienie do 2 stycznia czyli ptp i jak nic sie nie będzie działo do terminu to 8-9 stycznia mam sie zgloosic na oddział (ale zwolnienia już nie doatane, tylko od 3 stycznia będą mi liczyć macierzynski no trudno) Ale gin mówiła że do tego czasu powinnam urodzić heh.

Potem bylisny w rossmanie po kosmeyyki i nie umialam sie zdecydowac na plyn do higieny intymnej. Nie było żadnego z kora dębu i nie wiem czy nie kupię lacibios femina tylko Qrde drogi jest.

I przyszły rzeczy ze smyka

Później was pocztam
klask i:
Cytat:
Napisane przez justynalyp Pokaż wiadomość
jestem. mój podły humor już trochę mnie opuszcza. nie spałam całą noc, bo płakałam, że nie mogę spać. a jak już zasnęłam to jakaś kobieta mnie telefonem obudziła, nawet nie wiem o co jej chodziło. wstałam wyszłam z psem, wykąpałam się i tak się tym kąpaniem zmęczyłam, że położyłam się spać i dopiero co wstałam. czekam teraz aż mi mama obiad przyniesie. i może się zdrzemnę po obiedzie :P
co do wózków to ja mam czerwony, ale to jest typowo dla dziewczynki, bo w kropeczki.
A Dusiolka to dzisiaj nie ma przypadkiem wizyty?
A co do tego miejsca w kolejce to nie wiem czy oddam :P ale jak już powiedziałam to muszę słowa dotrzymać.
coo ty spania nie masz??
Cytat:
Napisane przez Brawurka_29 Pokaż wiadomość
Boju włożyć buty to teraz armadegon.

Doszłam do tego od czego mam zgage ( chyba) - od mleka !
ja mam wkladane z biedry - rewelacja

Cytat:
Napisane przez elvira44 Pokaż wiadomość
Ja kiedys na Allegro znalazłam buty męskie skórzane używane ale w takim stanie ze tragedia, z dziurami, podeszwa odchodząca itp. Ludzie sobie chyba jaja robia poprostu.
Raz tez znalazłam kobiece majtki używane i jeszcze do tego typowo zniszczone wystawione ze chyba 15 zł.
Cytat:
Napisane przez AsiaW** Pokaż wiadomość
patrzcie co przypadkiem znalazłam na allegro:
http://allegro.pl/4573-trampki-chlop...823397113.html

w ogóle na allegro pełno takich "cudeniek"
to ja lepsze buty wyrzucam na śmietnik!!

masakra, ze komuś do głowy przyszło wystawić takie coś.

Już abstrahując od tego, że kupowanie używanych butów to dla mnie też pomysł z kosmosu...

jednym słowem bleeee
ludzie wystawiaja nawet uzywane majtki, zuzyte podpaski itp. obrzydlistwo
Myszunia19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 18:14   #2916
dusiolka
Zakorzenienie

Ma.ko miałam pytać jak tam buty sie sprawują ?

Fashion tez nie moge doczekać sie pierwszego spaceru
Stary 2014-12-05, 18:14   #2917
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Cytat:
Napisane przez BabaZWysp Pokaż wiadomość

Katerina jak napisałaś, że szkoci to ja się nie dziwię
nie na darmo maja opinie sknerusów, jakby mogli to by przysłowiowe gó.....o spod siebie zjedli.
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 18:18   #2918
Kinqaa
Zakorzenienie

Właśnie usiadłam na tyłek...
A w sumie jeszcze by się przydało zrobić porządki w szafach, ale to jutro
Szczególnie,że jutro chyba JEDZIEMY DO IKEI
Wkońcu będzie komoda dla dzidzi i będę mogła prać

Cytat:

Never ignore someone who cares for you
because someday you will realize
you have lost a diamond
while you were busy collecting stones...

Kinqaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 18:18   #2919
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

witam się z Wami na raty, bo naskrobałyście 10 stron
Od rana nie miałam czasu. Małą zaprowadziłam do przedszkola, później do dziadków, znowu po małą do przedszkola, a później od razu do dentysty pojechałyśmy. Następna kontrola za pół roku. Mam też obserwować tę plombę, bo dentystka nie gwarantowała, że było bardzo sucho.... jakiś gryzacz jej się dzisiaj włączył tzn córce
W nocy wierciłam się z boku na bok, dziecko też się coś przemieszczało, bo od rana bolała mnie cała lewa strona. Trochę się zdrzemnęłam u dziadków, ale bez rewelacji.... już nie mogę doczekać się wieczora
Cytat:
Napisane przez Myszunia19 Pokaż wiadomość
hej
TZ wyprowadzony z komody do reklamówek - jego miejsce zajął Karol - mina TZa bezcenna. ale cóż. no i dziś zabrał się za pokoik dziś gruntuje a jutro zamierza już malować czyli myśle że w przyszłym tygodniu wszystko będzie zrobione
hehehe uwielbiam takie akcje
Cytat:
Napisane przez LindaC Pokaż wiadomość
mój też odkąd sprzątać musi za mnie to masakra, jak to się strasznie brudzi, no i doszedł oczywiście do wniosku, że najbardziej to ja brudzę, najwięcej śmieci produkuję oraz prania ta.... oj te chłopy....
oj skąd ja to znam myślą, że samo się gotuje, sprząta, pierze, robi zakupy itd.
Cytat:
Napisane przez simonee Pokaż wiadomość
Ja juz w labo 15min przed czasem - dla odmiany
może dam rade skopiować swoją kartę choć wszystkie wyniki są strzeżone jak w banku i np tydz temu pani z IP gdzie były moje wyniki nie chciała mi ich pokazać do ręki tylko powiedziała ze wszystko ok i wyniki będą w karcie dla lekarzy jak przyjadę rodzic
o to wyczyn, jak byłaś wcześniej
co do wyników, nie ma znaczenia czy NFZ czy nie.... to ty masz je mieć w rękach i lekarzowi dać do wglądu U nas jest tak, że lekarz pyta się czy może zrobić ksero tych badań, jak są ważne.
Cytat:
Napisane przez Kinqaa Pokaż wiadomość

Ma.ko lokator wziął jakas foczke na noc o 3 w nocy się obudzilam do kibelka plus skakal sufit
Dostanie w łeb ode mnie jak wroci z pracy
a było coś słychać
co do ustępowania miejsca.... żal słów.... w środę jechałam z córką autobusem, ta się zagapiła i zajęto nam miejsce.... ją chcieli wziąć na kolana... a ja byłam powietrzem

Idę dalej Was nadrabiać....
W 2015 22
W 2016 41
W 2017 36

5.02.2011 Córka 52cm, 2500g
2.01.2015 Syn 56cm, 3300g

lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 18:21   #2920
Kinqaa
Zakorzenienie

A na gro egg pokazuje mi 19 st. ;d w pokoju. Więc prawidłowa dla dzidzi

---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ----------

Lilijka było słychać trzeszczenie łóżka... nie wchodziłam na górę, ale pewnie głośniej było na pięterku... Młoda ma za ścianą swój pokój, więc podejrzewam,że u niej było wszystko słychać. Z tym,że ona jak już śpi kamiennym snem w nocy to jej nic nie obudzi za bardzo...

Ale dostanie zj3bke :d jak wróci tylko będę się nabijać
Mają ze mną chłopy ubaw

you have lost a diamond

Stary 2014-12-05, 18:26   #2921
Montanka
Rozeznanie

Hejka.
Ale nadrabiania. Mnie się włączył syndrom wicia gniazda niestety. Cały dzień buszuję i coś sprzątam. Mąż zrobił sobie dziś homeoffice i ciągle go do czegos zaganiam. Mam czyste okna i poprane firany na całej górze i ogólnie góra jest na glanc – dół trochę gorszy, ale to już nie dziś. Jutro będziemy działać z oknami i firanami na dole. Łazienkę na dole gruntownie wysprzątaliśmy w zeszłą sobotę, łącznie z kurzami na prysznicu, więc została reszta pomieszczeń. Kuchnia u mnie zawsze na bieżąco wszystko jest robione, łącznie z górą szafek, więc nie trzeba, ale za to trzeba zanurkować pod narożnik, bo tam chyba coś już żyje między młodego zabawkami i róznymi, przez przypadek, wkopanymi przedmiotami

Gratki za wszystkie porozpoczynane tygodnie. Ale zleciało. Dopiero co nabijałyśmy 20, a tu już 30 przekroczone grubo u niektórych

Dzięki Mamuśki za słowa pocieszenia

Dziś chyba miałam jakis dzień dziecka, albo byłam tak zmęczona, że nie reagowałam. Po napisaniu wczorajszego posta poszłam spać i wstałam dopiero, jak mnie mąż o7:30 do lab obudził. Nawet nie wiem, kiedy syn do nas przyszedł. Mleko nie wypite, butla stała w podgrzewaczu
Kinga ja mam u syna w komodach i teraz dla drugiego też zakupiłam, z tym że koszyczki. Trochę byłby bałagan, gdyby wrzucać tak te mini rzeczy razem. Ja mam na skarpetusie, czapki i niedrapki i rajstopki.

Eirene, też nie wyobrażam sobie nosić dziecka przez dwie godziny, szczególnie takiego już klopsika .
Nigdy nie robiłam nic z synem, bo tak wypada, czy bo innych dzieci robią inaczej. Mamy swój rytm i jego będziemy się trzymać, dopóki nie będziemy musieli ustalić nowego, jak Ksawery się urodzi. Czasem człowiek w kryzysowych momentach musi sobie ponarzekać, co by mu łatwiej było

Alb, pytałaś o zapachy.. Ja wczoraj rozpakowałam nowy kran i ten zapach smaru tak mi się spodobał, że obwąchiwałam ten kran.

Jasowa, u mnie też tak raz było, że na dwóch dłoniach miałam rozbieżnośc chyba wtedy prawie 30 jednostek.
Ja mam i prałam normalnie z resztą, ale syn nigdy nie nosił tych ubranek, bo jakoś nie podchodziły mi. Wolę dziewczynki w takich dzianych sweterkach, czy sukienusiach.

Smerf, ja zamówiłam dla Ksawerka czapeczkę i czapeczkę do niego do pokoju na gwiazdkę u babci Kapi ma na księżycu czapę, to Ksawery będzie miał na gwiazdce.

Mako, cudnie to wyglada. Hihi, pokoje naszych synów całkiem podobne będą. Tez mam te kosze z ikei. U kogo zamawiałaś girlandę? Będę może dziś zamawiac. Jak wykończę pokój tak na 100%, to wkleję foty. Czekam jeszcze, aż mąż lampę zawiesi. Aaa, mam ten sam przewijak. Po straszaku. Wtedy miałam fazę na żyrafy.
Ja tez chciałam ten płyn z korą dębu, bo jeden własnie wykończyłam – odlałam sobie w mała butelke z pompką z Rossa do szpitala. W rosie nie ma, w aptece, w której byłam też nie było akurat. Najwyżej zamówię w aptece, czeka się zwykle dobę.
Gratuluje udanej wizyty!
Myszunia, ja chcę kupić nowa torbę i chciałam już zamawiać. Kurczę, nie widziałam u nas toreb do wózka. Masz jakąś fotę?
Karolo, poprawniej politycznie na naszym wątku byłoby: Torby spakowane do szpitala i śmiało mogę wyruszać rodzić

Paulinkuś, to sobie terminy wybrałaś

Cytat:
Napisane przez dusiolka Pokaż wiadomość
Jak juz Ewka poruszyła temat rozpoznawania poczatku porodu to do czego moze przyrównać te skurcze?bo ja naprawdę obawiam sie ze nie poznam:p czy to podbrzusze boli czy uczucie jest na całym brzuchu czy jak? Nie chce robic fałszywych alarmów tz bo bedzie musiał za każdym razem wylatywać z pracy i dojeżdżać w stresie :p
Dusiolka, rozpoznasz. Boli cała macica, cały brzuch rwie i faktycznie nieco te bóle podobne sa do @, różnica w mocy jest jednak znaczna. Najgorzej, jak dojdą bóle krzyżowe.
Cytat:
Napisane przez LindaC Pokaż wiadomość

Montanka
- jem bardzo monotonnie niestety, mięsa pieczone i duszone, kasze, ryż brązowy, surówki, sałata, jajka, troszkę nabiału - ale dopiero od II śniadania, nigdy nie na pierwsze, płatki owsiane, no i owoce, ale to zawsze tylko do podkładu z chleba - czyli do II śniadania lub I kolacji i to w ściśle zalecanych ilościach bo widzę że mi cukry wybijają jeśli nawet o jeden kęs owocu zjem więcej najlepiej na cukry mi działa surówka z kiszonej kapusty, dodana do wszystkiego obniża mi cukier
Czytałam, co napisałas i zastanawiałam się, czy napisałam to ja, czy Ty U mnie jest identycznie.
Cytat:
Napisane przez Martusia1499 Pokaż wiadomość
montanka ja na początku też ale teraz w poznaniu mi kazali po 1,5 h absolutnie nie po 1h i tak mierzę bo niby tam są specjaliści najlepsi w pl ale nie podoba mi się to że każdy mówi inaczej
A i ja słyszałam że im bliżej porodu tym bardziej skaczą a nie stabilizują się

Odebrałam dzisiaj wyniki badań i ketonow nadal brak
Ja znam taką teorię, że w okolicach 34 szaleję, a im bliżej porodu, tym lepsze cukry.
Każdy lekarz inaczej każe mierzyć. Ja przetestowałam na swoich "bezpiecznych" daniach. Ok godzinę po mam najwyższy poziom, potem zaczyna spadać, więc po półtorej godzinie miałabym lepsze wyniki. Szkoda, że lekarze nie potrafią dogadać się w tej kwestii.
Gratki za wyniki. Ja na swoje czekam i sprawdzam co chwilę, bo robiłam dziś tą hemoglobinę, a bardzo sie jej bałam i jestem mega niespokojna.
Cytat:
Pięknie

Edytowane przez Montanka
Czas edycji: 2014-12-05 o 18:30
Montanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 18:27   #2922
akrolowa
Zadomowienie

Smerfetka świetne te zestawy, możesz rozkręcać biznes
Ma.ko nad jakimi kolorami się zastanawiacie jeśli chodzi o jedo?
Leoś będzie miał ślicznie w pokoiku i gratki za wizytę
Karoloo miłego imprezowania!
LindaC też widziałam te zdjęcia - coś niesamowitego!
Brawurka moim "służnym" jest mąż i dzielnie wkłada mi skarpetki i buty, bo dla mnie to awykonalne.
Dusiolka wreszcie wzięłaś się porządnie za szykowanie ja też jak prasuje to albo robię milion przerw albo obniżam deskę i jadę na siedząco.
Justyna widzę, że Ty masz problemy ze spaniem, a ja mogłabym spać chyba 24h na dobę, co zamknę oczy to przysypiam.

Dzięki dziewczyny
Stary 2014-12-05, 18:30   #2923
Szczeperka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez simonee Pokaż wiadomość
Paulinkus tak zapytałam z ciekawości bo coś co jest nowe nie zawsze jest czyste.

Szczeperka jaki masz ochraniacz?

Charliss sam pokrowiec nie materac ja dziecięce rzeczy mam wyprane i ogólnie wszystko naszykowane. Teraz się lenie
Przepraszam że odpisuje dopiero teraz ale trzeba było pizza hut odwiedzić :-D mam ochraniacz z ikea, taki nakładany na gumkę a do tego i tak mam dodatkowy ochraniacz od naszego sprzedawcy - ale już taki zwykły cienki materiał gdyby było dużo ulewania

Ignaś 11.03.2016
Szczeperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 18:38   #2924
dusiolka
Zakorzenienie

Styczniowe mamusie 2015 cz. VIII

Co do płynu z korą dębu to mam z białego jelenia i zamowilam od naszego sprzedawcy ale z racji tego ze konczy mi sie moj płyn do hig intymnej z lacibios protecta ,maz mi wzial lacibios pregna i tam tez jest kora dębu dostępny w aptekach jak cos

---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Szczeperka Pokaż wiadomość
Przepraszam że odpisuje dopiero teraz ale trzeba było pizza hut odwiedzić :-D mam ochraniacz z ikea, taki nakładany na gumkę a do tego i tak mam dodatkowy ochraniacz od naszego sprzedawcy - ale już taki zwykły cienki materiał gdyby było dużo ulewania

O nie szczeperka tez bym zjadła cos z pizzy hut! Co miałas dobrego?

---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ----------

SCzeperka a Wy zamieniliście wozek?bo pamietam ze miałas pare typów
Stary 2014-12-05, 18:44   #2925
Szczeperka
Wtajemniczenie

Cytat:

O nie szczeperka tez bym zjadła cos z pizzy hut! Co miałas dobrego?

---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ----------

SCzeperka a Wy zamieniliście wozek?bo pamietam ze miałas pare typów
Pizze cheesy bites :-D pyszna była!
Fakt zanim zdecydowałam się na wózek to z 2 miesiące minęły. Tako Extreme będzie w ekoskórze, ale zamawiam w przyszłym tygodniu żeby był między świętami a sylwestrem

Ignaś 11.03.2016
Stary 2014-12-05, 18:54   #2926
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

kolejna doza
Cytat:
Napisane przez fashionaddicted Pokaż wiadomość
Kurde te pralki z 5kg wsadem wykończą człowieka a właściwie łazienki, w któych tylko taka pralka się mieści:/
Moje chyba 7 pranie ciuszków puściłam i zostało jeszcze jedno ciemnych kolorów.
ło matko, co tak dużo.... ja planuję max 3....
Cytat:
Napisane przez ewka555 Pokaż wiadomość
i: dziewczyny tarczycowe: co myślicie o ft4 13,17 (norma12-22)?
mi gin ostatnio przy takim wyniku euthyrox chciała dawać, mam nadzieje że teraz nie bedzie marudzić, bo w 3 trym ciazy to ft4 może chyba spaść? a przeciez jest w normie..
zdaje mi się, że jest ok
Cytat:
Napisane przez Karoloo Pokaż wiadomość
Torby spakowane do szpitala i śmiało mogę wyruszać na wesele
Miłego dnia
tylko się nie rozpakuj po drodze
Cytat:
Napisane przez mmgi Pokaż wiadomość
Też obejrzałam te zdjęcia z cc na grafice google i jak dla mnie super
Kurcze tak bym chciała rodzić sn, a najprawdopodobniej będzie cc. Wiecie może co w sytuacji, kiedy ustalony est termin cc i w dniu w którym bym się zgłosiła okazałoby się, że dziecko jednak się odwróciło? Odesłaliby mnie do domu?
jak Cię przyjmą do szpitala, to już do porodu będziesz wtedy, jeżeli dziecko się obróciu i możesz rodzić SN to poczekają do terminu i będą wywoływać.

Idę dalej nadrabiać.
W 2015 22
W 2016 41
W 2017 36

Stary 2014-12-05, 19:08   #2927
justynalyp
Zadomowienie

była moja mama przyniosła mi obiad. i muszę powiedzieć że czym starsza tym głupsza. bawiła się z moim psem. pies w pysku misia i sobie biega, moja mama za nią na czworakach, pies biegał pod stolikiem takim małym z ikei moja mama za nią. i ja się dziwie po kim taka głupia jestem :P na odchodne mama mi powiedziała, że strasznie schudłam na twarzy i jakaś taka brzydsza się zrobiłam i sama już uwierzyła, że za chwilę rodzę.
justynalyp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 19:12   #2928
Myszunia19
Zakorzenienie

pocytowałam Was i ... zepsulam TZowi laptopa. dobrze ze mam drugi.

gratuluje wizyt

Dusiolka https://www.google.pl/search?q=torba...2F%3B300%3B285

---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ----------

Cytat:
była moja mama przyniosła mi obiad. i muszę powiedzieć że czym starsza tym głupsza. bawiła się z moim psem. pies w pysku misia i sobie biega, moja mama za nią na czworakach, pies biegał pod stolikiem takim małym z ikei moja mama za nią. i ja się dziwie po kim taka głupia jestem :P na odchodne mama mi powiedziała, że strasznie schudłam na twarzy i jakaś taka brzydsza się zrobiłam i sama już uwierzyła, że za chwilę rodzę.
No to gibką masz mame
A co do urody to nie słuchaj
Myszunia19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 19:13   #2929
heffitka84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Myszunia19 Pokaż wiadomość
pocytowałam Was i ... zepsulam TZowi laptopa. dobrze ze mam drugi.

gratuluje wizyt

Dusiolka https://www.google.pl/search?q=torba...2F%3B300%3B285

---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ----------

No to gibką masz mame
A co do urody to nie słuchaj
Jak na te biedronkowe calkiem fajne te torby do wozka
heffitka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 19:16   #2930
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Zapomniałam Wam napisać. Byłam w salonie Plusa (po tej akcji zdecydowałam, że to moja ostatnia umowa z tą firmą) i na każde moje pytanie słyszałam odpowiedź "proszę skontaktować się z biurem obsługi klienta" Cóż za kompetencje, nie dość, że trzeba sobie zadzwonić, to jeszcze za to zapłacić. To po co są te salony
Cytat:
Napisane przez Brawurka_29 Pokaż wiadomość
Misia hehe. Ja ostatnio poprosilam mojego bratanka i usłyszałam txt " dobrze ciociu raz pomoge , ale pamiętaj nie jestem służnym" ahahhahaha skad oni takie txt biora hahha
mi kiedyś mąż zaproponował ale odmówiłam, bo daję jeszcze radę
Cytat:
Napisane przez ma.ko Pokaż wiadomość
Gaduly :P

Ją na szybko. Już po wizycie. W kolejce byłam druga, ale babka mnie orzeouscila bo stwierdziła że na ode o ciężko mi siedzieć hihi i gin przyszła przed 14 więc w sumie zaraz po 14 byłam już po.
Jakbyscie mogły dziabnac na czerwono
Serduszko bije tak jak trzeba, rozwarcie minimalne jak na opuszek palca ale synek jeszcze wysoko i na razie nie szykuje sie do wyjścia. Mam zwolnienie do 2 stycznia czyli ptp i jak nic sie nie będzie działo do terminu to 8-9 stycznia mam sie zgloosic na oddział (ale zwolnienia już nie doatane, tylko od 3 stycznia będą mi liczyć macierzynski no trudno) Ale gin mówiła że do tego czasu powinnam urodzić heh.
za wizytę a może te dalsze L4 to u rodzinnego da się załatwić
Pokoik śliczny
Cytat:
ja ciemne chmury odejdą, to wyjdzie słońce
za wizytę
Cytat:
Napisane przez BabaZWysp Pokaż wiadomość
Suszarka ja miałam gryka/kokos ze 3 czy 4 lata i nic mu nie było. Ważne aby wietrzyć, przekładać raz na jedną a raz na drugą stronę (pokrowiec miałam biało-niebieski, potem doczytałam, że jest taki aby właśnie zmieniać strony) no i nie dopuścić do zasiusiania ani zapocenia czyli dać jakiś podkład między prześcieradło a materacyk. Także spoko. Ja sobie chwalę taki typ materacyka.
też miałam taki i był ok - teraz sprawdzę, czy coś nie zalęgło (jest dobrze zabezpieczony, ale sprawdzić warto) i posłuży dalej
trzeba tylko dostosować się do właśnie tych spraw
Cytat:

Lilijka było słychać trzeszczenie łóżka... nie wchodziłam na górę, ale pewnie głośniej było na pięterku... Młoda ma za ścianą swój pokój, więc podejrzewam,że u niej było wszystko słychać. Z tym,że ona jak już śpi kamiennym snem w nocy to jej nic nie obudzi za bardzo...

Ale dostanie zj3bke :d jak wróci tylko będę się nabijać
Mają ze mną chłopy ubaw

justyna mówisz, że zbrzydłaś? To na bank córka a mama dobra, może trenuje przed harcami z wnuczką
W 2015 22
W 2016 41
W 2017 36

Stary 2014-12-05, 19:19   #2931
Montanka
Rozeznanie

No i mam te marne wyniki
HbA1C przy normie 4,8-5,9 -> 6,29. Zastanawiam się, czy to nie z tego powodu, że już kilka dni przed pierwszą krzywą miałam glukozę w moczu, czyli cukier był przekroczony, ten wyniki to suma trzech ostatnich miesięcy, a ja tak na prawdę dietę stosuję od 15-10. Słodkie, co myślicie o mojej teorii?

Ciała ketonowe -> śladowe ilości.

Mocz:
obecne leukocyty (20-30), azotyny, krew, bakterie nieliczne.
Zastanawia mnie jedno.. Podałam pojemniczek i powiedziałam, że chciałabym na posiew, ale czy zdążą zrobić do poniedziałku, bo mam wizytę. Pani stwierdziła, że w takim razie posieje od razu z tej próbki i zrobią jedno i drugie. Może to otwarcie pojemniczka jest przyczyną takiej ilości leukocytów. Sama nie wiem. W sumie, to te azotyny świadczą o bakterii (coli jeśli się nie mylę?). No nic. Zobaczymy, co z posiewu wyjdzie.

Dobrze, że chociaż tsh, ft4 i hemoglobina w miarę w normie.
Stary 2014-12-05, 19:22   #2932
dusiolka
Zakorzenienie

Justyna mnie ostatnio wysypuje strasznie a było tak pieknie :p

Myszunia dzieki
Stary 2014-12-05, 19:29   #2933
Eirene1987
Zakorzenienie

ja tylko trochę nadrabiam reszta potem jak młody zaśnie...
po pkolu przeleżał całe popołudnie ma 37stopni i mówi że boli go brzuch.... super... znów chory ja zwariuję

Cytat:
Napisane przez AsiaW** Pokaż wiadomość
Cod o samopoczucia - rozumiem, mam to samo, brak energii, brak sił, jestem taka ociężała, jeszcze mam jakies straszne wahania nastrojów, raz śmieję się do rozpuku,z a chwilę chce mi się płakac...kto mnie zrozumie
my

Cytat:
Napisane przez ellyunia Pokaż wiadomość
łatwiej będzie odjąć 3 tyg od TP- od tego czasu ciąża jest donoszona.
to my 15 grudnia? dobrze liczę?to będzie nasz pierwszy dzień 38 tygodnia

Cytat:
Jak juz Ewka poruszyła temat rozpoznawania poczatku porodu to do czego moze przyrównać te skurcze?bo ja naprawdę obawiam sie ze nie poznam:p czy to podbrzusze boli czy uczucie jest na całym brzuchu czy jak? Nie chce robic fałszywych alarmów tz bo bedzie musiał za każdym razem wylatywać z pracy i dojeżdżać w stresie :p
ja nie wiem do czego to przyrównać.... to taki inny ból niż wszystkie... niby mnie bolało w dole brzucha ale rozchodziło się na cały i na plecy... bolało tak co 5-10minut. że musiałam aż się skręcać i amykać oczy nic nie gadać. to mi pomagało. a jak szłam do szpitala i mnie złapało musiałam stanąć i tak stać 30sekund

Cytat:
Ból zęba to pikuś przy skurczach. . na początku to takie spinanie się/twardnienie brzucha... to trzyma parę sekund i co jakiś czas się uaktywnia. Ale jak już się rozkręci... to ja pier... ...

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 19:31   #2934
Kinqaa
Zakorzenienie

Eirene z tymi chorobami można olery dostać

you have lost a diamond

Stary 2014-12-05, 19:34   #2935
justynalyp
Zadomowienie

ale mama ma rację, bo jakoś dzisiaj tak z dupy wyglądam, albo to moje niewyspanie albo naprawdę poród się zbliża.
Dusiolka ale Ty nie miałaś wczoraj córki ważonej?
Stary 2014-12-05, 19:42   #2936
dusiolka
Zakorzenienie

Cytat:
ale mama ma rację, bo jakoś dzisiaj tak z dupy wyglądam, albo to moje niewyspanie albo naprawdę poród się zbliża.

Dusiolka ale Ty nie miałaś wczoraj córki ważonej?

Nie wczoraj nie ważyła bo poprzednia wizyte miałam tydzien temu:p a teraz była taka z okazji paciorkowca odnalezionego w moczu.
Stary 2014-12-05, 19:48   #2937
Szczeperka
Wtajemniczenie

Ma.ko, akrolowa - gratki za wizytę.
Montanka - kurczę trochę słabe masz wyniki. Mam nadzieję że lekarz Ci na to cos poradzi...

Ignaś 11.03.2016
Stary 2014-12-05, 19:48   #2938
justynalyp
Zadomowienie

a ile tydzień temu ważyła? bo albo mam dziury w mózgu albo to dziury w mózgu.
Stary 2014-12-05, 19:54   #2939
simonee
Zakorzenienie

Lilijka dzięki za info ale i tak pomyszkuje na stronie nfz przed kolejną wizyta w przychodni

Szczeperka tez oglądałam ten ochraniacz ale się wstrzymałam z kupnem
Stary 2014-12-05, 19:55   #2940
dusiolka
Zakorzenienie

Cytat:
a ile tydzień temu ważyła? bo albo mam dziury w mózgu albo to dziury w mózgu.

Ważyła 2437g ;p

---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ----------

To bul wtedy 35t1d , dzisiaj mam 36t3d wiec tydzien z małym haczykiem
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości