|
|
#151 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wszystko o Avonie - cz.37
Ja też własnie wysłałam zamówienie, ciekawe kiedy bd faktura a zestaw luksusowy jest w pudełku, ciekawe czego im brakuje ze ma żółte światło. Zamawiała któraś z was go może dzis?
|
|
|
|
#152 |
|
Raczkowanie
|
w kwestii zwrotów...jestem w avon już ponad 10 lat i zwracałam tylko...raz w życiu-pierścionek, który był ogromny i klientka go nie chciała... jakoś mnie ten problem nie dotyka
osobiście też nie zamawiam produktów 'na próbę', żeby coś zobaczyć/powąchać/wypróbować i ewentualnie zwrócić...
|
#153 |
|
Przyczajenie
|
Hej,
mam pytanie. W środę zrobiłam zamówienie z K17 za ponad 160 zł i dziś mi się przypomniało, że zapomniałam zamówić zestawu Today Tommorow Always ze stronki 6. Jak to się ma teraz do siebie, że tam jest napisane, że trzeba wydać 19,99 żeby kupić ten perfum? Czy wlicza się wtedy te zamówienie, które zrobiłam 2 dni temu czy muszę teraz zamówić coś za 19,99 żeby ten perfum w promocyjnej cenie zamówić? ![]() Jestem początkująca i miło by było gdyby ktoś mi udzielił porady
|
|
|
|
#154 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Więc zawsze sobie zwroty zbieram i raz na trzy miesiące wysyłam,bo płacenie za przesyłkę ,to moja strata, jakby nie było ![]() ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- To działa w jednym zamówieniu
|
|
#155 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny powiedzcie mi jak w smsie, że wystawiono fakturę termin zapłaty jest do 10 a na tej normalnej fakturze do 6 to która data jest prawdziwa?
|
|
|
|
#156 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
rozumiem. Bo zrobiłam głupią rzecz, przez przypadek wysłałam zamówienie z samym tym perfumem i nie zamówiłam nic za 19,99. Co teraz się stanie? Albo jaki jest sposób, żeby anulować zamówienie? Trzeba się kontaktować z Centrum Obsługi Klienta? |
|
|
|
|
#157 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Będzie dobrze, nie stresuj się
|
|
#158 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#159 |
|
Zakorzenienie
|
do 10ego pieniądze muszą do nich dotrzeć inaczej 11ego wyskoczy Ci zaległa płatność i gdybyś wysłała zamówienie wtedy je "zatrzymają" do czasu wpłaty
|
|
|
|
#160 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
[QUOTE=paulapaula93;492264 81]: Powiem ci co mogą zrobić mi kiedyś wysłali na paczkomat w takiej sytuacji puste pudełko i policzyli koszt małego zamówienia. Tzn. nie było całkiem puste bo fokus wrzucili jak to odebrałam to oczywiście walkę z nimi stoczylam i koszt mi zwrócili. To nie było pierwsze moje zamówienie w nowej kampanii miałam poprzednie zamówienia coś ok. 1000Zł i nie doczytałam właśnie że trzeba wydać jakieś 20 zł żeby kupić daną rzecz. Skoro kupiłam już kosmetyki za 1000 to czemu wkur... ze jeszcze za 20zł mam kupować- cudowna polityka firmy. Faktycznie trzeba by zamawiać jeden raz w katalogu to może by zdążyli ze wszystkim na czas i nie robili nam koło doopy Edytowane przez markac28 Czas edycji: 2014-12-05 o 21:18 |
|
|
|
|
#161 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co za inteligenci tam pracują?? |
|
|
|
|
#163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A poza tym to co jednemu pasuje, nie oznacza, że każdemu będzie i odwrotnie. Ja zwracałam kilkanaście razy przez 10 lat bycia konsultantką-głównie rzeczy niekosmetyczne, inne przy okazji, bo nie zawsze to się opłaca by w ogóle coś odsyłać.
|
|
|
|
|
#164 |
|
Raczkowanie
|
Albo policzą po cenie regularnej 100zł, albo odrzucą zamówienie. Ja bym z samego rana do nich zadzwoniła i poprosiła o dopisanie produktów za 19,99zł albo anulowanie zamówienia.
|
|
|
|
#165 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#167 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- dostałam meila z informacją, że kosmetyczka (z zestawu Solutions z kat.16 ) jest już dostępna -a miała być 10-12 |
|
|
|
|
#169 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Czy jest tu ktoś, kto prowadzi sklepik Avon on-line? Myślałam, że zamówienie będzie gdzieś zapisane w strefie, a tymczasem mam je tylko w historii sklepiku i nie chcę dać ciała jakimś niedopatrzeniem :/ |
|
|
|
|
#170 |
|
Rozeznanie
|
a ja czekam na fakture chyba juz dzis nie bedzie ....
Wysłane z mojego iPad 4 Apple Retina przez Tapatalk |
|
|
|
#171 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli od stałego, akceptuje się automatycznie, ale do Strefy trafia z pewnym opóźnieniem. Cierpliwości
|
|
|
|
|
#172 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja np zawsze uprzedzam klientki że w nastepnym katalogu mogą zamówic dany produkt taniej i wtedy zamawiaja na własne ryzyko.---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ---------- Jest fv ale nie ma podglądu
Dieta "cud" czas Start... 91,5 - 87,5 - 85,0 - ?? Edytowane przez smerfetka25 Czas edycji: 2014-12-05 o 22:41 |
||
|
|
|
#173 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale jak ostatnio zamówiłam na oddział In Post i pojechałam bez smsa odebrać to nie mogłam, bo zmieniły się zasady (pierwszy raz od ok. roku tam zamówiłam) i pani powiedziała, że dopiero gdy dostanę smsa mogę przyjechać po paczkę, pomimo, że ją tam widziałam. No ale ok-to rozumiem. In Post jest czynny do 17 a sms znowu przyszedł mi o 22... ![]() ![]() W ogóle odbieram przed chwilą paczkę i co? Ani Outspoken, ani Celebre z poprzedniego braku, które już było dostępne i oczywiście brak torebki dodawanej do perfum Edytowane przez Lamarii777 Czas edycji: 2014-12-05 o 22:41 |
|
|
|
|
#174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po co daja coś czego nie ma
|
|
#175 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#176 |
|
Wtajemniczenie
|
Smerfetka [/COLOR]
Ja robie zwroty od 5 lat, przeważnie był to cały zapełniony formularz, czasami 2 i jeszcze nikt nie narzekał, odpukać więc u Cb musi być więcej zwrotów niż wpłat na konto skoro wysmarowali takie pisemko fajne Umawiaj się konkretniej z klientkami i nie zamawiaj na zapas.[/QUOTE] Gdyby tak było jak mówisz, skuliłabym ogon i nie odezwała się, a tym bardziej nie pisała o tym na forum.Nigdy nie biorę nic na zapas, bo po co jak mogę na paczkomat puszczać zamówienia prawie codziennie za darmo. A klientki są takie jakie są i mają prawo do zwrotów. Skoro corocznie jestem w KR, to chyba świadczy,że jednak mam zamówienia ogólnie rzecz biorąc spore.W kat.16 zamawiałam ponad 10 razy. Stąd moje zdziwienie,że otrzymałam takie pismo. Jeszcze raz powtarzam w tych zwrotach nie ma nic z mojej winy;są to produkty wadliwe, uszkodzone w transporcie lub nieodebrane przez klientkę z powodu jej widzimisie. Dlatego to pismo mnie dotknęło, a zarazem zdenerwowało.
|
#177 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
1. Zostawili zapas na tą ofertę. 2. Wszystko im się tam chrzani delikatnie mówiąc. 3. Doszło po moim wysłaniu faktury i od razu dali na ofertę adwentową. A NIECH TYLKO SPRÓBUJĄ sprzedać cały zapas i nie zostawić na braki
|
|
|
|
|
#178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale tak jak dziewczyny wcześniej pisały, klienci maja prawo zwrotu, chyba ktos tam miał po prostu zły dzień ![]() ---------- Dopisano o 23:59 ---------- Poprzedni post napisano o 23:57 ---------- Co więcej maja prawo do zużycia 20% produktu i zwrotu ![]() ---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:59 ---------- Mi sie raz zdarzyło ze klientka zużyła prawie cały krem i zażądała zwrotu pieniędzy bo że ja krem uczula, ale żeby zużyć cały i dopiero to stwierdzić?
|
|
#179 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:05 ---------- Poprzedni post napisano o 00:03 ---------- Zaglądam do strefy ale juz chyba nie mam co liczyc na podgląd fv, dopiero w poniedziałek, za późno pusciłam
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:57.

osobiście też nie zamawiam produktów 'na próbę', żeby coś zobaczyć/powąchać/wypróbować i ewentualnie zwrócić...

Więc zawsze sobie zwroty zbieram i raz na trzy miesiące wysyłam,bo płacenie za przesyłkę ,to moja strata, jakby nie było 

rozumiem. 

Nie zarób i jeszcze dołóż sporo do interesu? To ja już wolę zwrócić (i tak robię zwrot)