Wszystko o Avonie - cz.37 - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-05, 20:30   #151
xxziutkaxx
Raczkowanie

Dot.: Wszystko o Avonie - cz.37

Ja też własnie wysłałam zamówienie, ciekawe kiedy bd faktura a zestaw luksusowy jest w pudełku, ciekawe czego im brakuje ze ma żółte światło. Zamawiała któraś z was go może dzis?
xxziutkaxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 20:31   #152
bullfinchM
Raczkowanie

GG do bullfinchM

w kwestii zwrotów...jestem w avon już ponad 10 lat i zwracałam tylko...raz w życiu-pierścionek, który był ogromny i klientka go nie chciała... jakoś mnie ten problem nie dotyka osobiście też nie zamawiam produktów 'na próbę', żeby coś zobaczyć/powąchać/wypróbować i ewentualnie zwrócić...
Stary 2014-12-05, 20:32   #153
paulapaula93
Przyczajenie

Hej,

mam pytanie. W środę zrobiłam zamówienie z K17 za ponad 160 zł i dziś mi się przypomniało, że zapomniałam zamówić zestawu Today Tommorow Always ze stronki 6. Jak to się ma teraz do siebie, że tam jest napisane, że trzeba wydać 19,99 żeby kupić ten perfum? Czy wlicza się wtedy te zamówienie, które zrobiłam 2 dni temu czy muszę teraz zamówić coś za 19,99 żeby ten perfum w promocyjnej cenie zamówić?

Jestem początkująca i miło by było gdyby ktoś mi udzielił porady
paulapaula93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 20:38   #154
sensitive17
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ankoro Pokaż wiadomość
Masz szczęście,że otrzymywana przez Ciebie biżuteria jest ok. U mnie najwięcej zwracanych jest właśnie wadliwie wykonanych części biżuterii i produktów nie kosmetycznych.Więc nie ode mnie to zależy, ani od klientek. Robię zwroty raz na 3 miesiące, jak się coś uzbiera, co wcale nie znaczy ,że zawsze co 3 miesiące. Czasem przez rok nie zwracam nic.
Własnie, mam podobnie . Ale mimo wszystko nie zwracam jakiś serii i programów motywacyjnych ,tylko konkretne buble i nie dostałam żadnej wiadomości ,że zwracam za często Więc zawsze sobie zwroty zbieram i raz na trzy miesiące wysyłam,bo płacenie za przesyłkę ,to moja strata, jakby nie było

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ----------

Cytat:
Napisane przez paulapaula93 Pokaż wiadomość
Hej,

mam pytanie. W środę zrobiłam zamówienie z K17 za ponad 160 zł i dziś mi się przypomniało, że zapomniałam zamówić zestawu Today Tommorow Always ze stronki 6. Jak to się ma teraz do siebie, że tam jest napisane, że trzeba wydać 19,99 żeby kupić ten perfum? Czy wlicza się wtedy te zamówienie, które zrobiłam 2 dni temu czy muszę teraz zamówić coś za 19,99 żeby ten perfum w promocyjnej cenie zamówić?

Jestem początkująca i miło by było gdyby ktoś mi udzielił porady
Musisz zamówić coś za 19,99 ,żeby mieć tą cenę. Może ktoś jeszcze coś zamówi , to Ci się zreflektuje Today

---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ----------

To działa w jednym zamówieniu
Stary 2014-12-05, 20:40   #155
myszka8914
Raczkowanie

Dziewczyny powiedzcie mi jak w smsie, że wystawiono fakturę termin zapłaty jest do 10 a na tej normalnej fakturze do 6 to która data jest prawdziwa?
myszka8914 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 20:41   #156
paulapaula93
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez sensitive17 Pokaż wiadomość
Własnie, mam podobnie . Ale mimo wszystko nie zwracam jakiś serii i programów motywacyjnych ,tylko konkretne buble i nie dostałam żadnej wiadomości ,że zwracam za często Więc zawsze sobie zwroty zbieram i raz na trzy miesiące wysyłam,bo płacenie za przesyłkę ,to moja strata, jakby nie było

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ----------

Musisz zamówić coś za 19,99 ,żeby mieć tą cenę. Może ktoś jeszcze coś zamówi , to Ci się zreflektuje Today

---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ----------

To działa w jednym zamówieniu
rozumiem.

Bo zrobiłam głupią rzecz, przez przypadek wysłałam zamówienie z samym tym perfumem i nie zamówiłam nic za 19,99. Co teraz się stanie?

Albo jaki jest sposób, żeby anulować zamówienie? Trzeba się kontaktować z Centrum Obsługi Klienta?
Stary 2014-12-05, 20:43   #157
sensitive17
Rozeznanie

Cytat:
rozumiem.

Bo zrobiłam głupią rzecz, przez przypadek wysłałam zamówienie z samym tym perfumem i nie zamówiłam nic za 19,99. Co teraz się stanie?

Albo jaki jest sposób, żeby anulować zamówienie? Trzeba się kontaktować z Centrum Obsługi Klienta?
Zadzwoń do nich , na pewno pozytywnie rozpatrzą
Będzie dobrze, nie stresuj się
Stary 2014-12-05, 20:45   #158
paulapaula93
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez sensitive17 Pokaż wiadomość
Zadzwoń do nich , na pewno pozytywnie rozpatrzą
Będzie dobrze, nie stresuj się
Dzięki serdeczne za pomoc!
Stary 2014-12-05, 21:14   #159
patusia22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myszka8914 Pokaż wiadomość
Dziewczyny powiedzcie mi jak w smsie, że wystawiono fakturę termin zapłaty jest do 10 a na tej normalnej fakturze do 6 to która data jest prawdziwa?
do 10ego pieniądze muszą do nich dotrzeć inaczej 11ego wyskoczy Ci zaległa płatność i gdybyś wysłała zamówienie wtedy je "zatrzymają" do czasu wpłaty
patusia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 21:17   #160
markac28
Raczkowanie

Cytat:
rozumiem.

[QUOTE=paulapaula93;492264 81]:

Powiem ci co mogą zrobić mi kiedyś wysłali na paczkomat w takiej sytuacji puste pudełko i policzyli koszt małego zamówienia. Tzn. nie było całkiem puste bo fokus wrzucili jak to odebrałam to oczywiście walkę z nimi stoczylam i koszt mi zwrócili. To nie było pierwsze moje zamówienie w nowej kampanii miałam poprzednie zamówienia coś ok. 1000Zł i nie doczytałam właśnie że trzeba wydać jakieś 20 zł żeby kupić daną rzecz. Skoro kupiłam już kosmetyki za 1000 to czemu wkur... ze jeszcze za 20zł mam kupować- cudowna polityka firmy. Faktycznie trzeba by zamawiać jeden raz w katalogu to może by zdążyli ze wszystkim na czas i nie robili nam koło doopy

Edytowane przez markac28
Czas edycji: 2014-12-05 o 21:18
markac28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 21:19   #161
myszka8914
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez patusia22 Pokaż wiadomość
do 10ego pieniądze muszą do nich dotrzeć inaczej 11ego wyskoczy Ci zaległa płatność i gdybyś wysłała zamówienie wtedy je "zatrzymają" do czasu wpłaty
Aha ok Dzieki wielkie, bo juz od dluzszego czasu sie zastanawialam czemu sa dwie rozne daty podane
myszka8914 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 21:26   #162
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez markac28 Pokaż wiadomość

Powiem ci co mogą zrobić mi kiedyś wysłali na paczkomat w takiej sytuacji puste pudełko i policzyli koszt małego zamówienia. Tzn. nie było całkiem puste bo fokus wrzucili jak to odebrałam to oczywiście walkę z nimi stoczylam i koszt mi zwrócili.
Jak to puste? ok prawie puste?
Co za inteligenci tam pracują?? powinni przecież anulować całkiem.
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 21:27   #163
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ZanetaSlask Pokaż wiadomość
Dziewczyny tu nie chodzi o kwotę zwrotu a o częstotliwość ich. Avon zapewne sugeruje, że jeśli osoba robi zwrot co 3 katalogi no to może sobie dobijać np. do zamówień by nie ponosić opłat itp. nie sprawdzają tego czy faktycznie tak jest czy też macie 3x taką sumę zamówień. Chodzi tylko o częstotliwość. Ja jestem w Avon ponad rok i zrobiłam tylko raz w życiu zwrot ( na około 150-200zł nie pamiętam dokładnie ). A same mówicie, że macie zwroty co 3 katalogi. Może warto wysłuchać klientkę czego oczekuje po danym towarze i poinformować ją szczerze o naszych odczuciach. Ja gdy ktoś zamawia coś co mi nie pasuje to mówię szczerze, że u mnie się nie sprawdziło...
Ja czasem odradzam, a klientka i tak chce A poza tym to co jednemu pasuje, nie oznacza, że każdemu będzie i odwrotnie. Ja zwracałam kilkanaście razy przez 10 lat bycia konsultantką-głównie rzeczy niekosmetyczne, inne przy okazji, bo nie zawsze to się opłaca by w ogóle coś odsyłać.
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 21:31   #164
joannamm
Raczkowanie

Cytat:
rozumiem.

Albo policzą po cenie regularnej 100zł, albo odrzucą zamówienie. Ja bym z samego rana do nich zadzwoniła i poprosiła o dopisanie produktów za 19,99zł albo anulowanie zamówienia.
joannamm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 21:41   #165
sensitive17
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez taka jedna Pokaż wiadomość
Ja czasem odradzam, a klientka i tak chce A poza tym to co jednemu pasuje, nie oznacza, że każdemu będzie i odwrotnie. Ja zwracałam kilkanaście razy przez 10 lat bycia konsultantką-głównie rzeczy niekosmetyczne, inne przy okazji, bo nie zawsze to się opłaca by w ogóle coś odsyłać.
No właśnie nie opłaca się , dlatego każda z nas zbiera jakieś takie zwroty i buble,żeby wysłać jedną przesyłką , czy Avonowi tak ciężko pojąć???
Stary 2014-12-05, 21:43   #166
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez markac28 Pokaż wiadomość
Powiem ci co mogą zrobić mi kiedyś wysłali na paczkomat w takiej sytuacji puste pudełko i policzyli koszt małego zamówienia. Tzn. nie było całkiem puste bo fokus wrzucili jak to odebrałam to oczywiście walkę z nimi stoczylam i koszt mi zwrócili. To nie było pierwsze moje zamówienie w nowej kampanii miałam poprzednie zamówienia coś ok. 1000Zł i nie doczytałam właśnie że trzeba wydać jakieś 20 zł żeby kupić daną rzecz. Skoro kupiłam już kosmetyki za 1000 to czemu wkur... ze jeszcze za 20zł mam kupować- cudowna polityka firmy. Faktycznie trzeba by zamawiać jeden raz w katalogu to może by zdążyli ze wszystkim na czas i nie robili nam koło doopy
Wystarczy do nich napisać i dopiszą tą rzecz do konta. System automatycznie wyrzuca rzecz jak nie ma w zamówieniu spełnionego warunku.
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 21:52   #167
klaudia__1992
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez patusia22 Pokaż wiadomość
widziałyście portfel ten, który jest w zestawie z wodą Today? zamówiłam zestaw bratu a teraz się zastanawiam jakiej jakości jest ten portfel gdyby pudełko nie było zafoliowane to podejrzałabym
Ja mam ten portfel więc mogę zrobić fotki i wrzucić na wątek ze zdjęciami.
klaudia__1992 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 22:08   #168
patusia22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klaudia__1992 Pokaż wiadomość
Ja mam ten portfel więc mogę zrobić fotki i wrzucić na wątek ze zdjęciami.
poproszę

---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

dostałam meila z informacją, że kosmetyczka (z zestawu Solutions z kat.16 ) jest już dostępna -a miała być 10-12
patusia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 22:17   #169
Efkakam
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Efkakam Pokaż wiadomość
Mam takie pytanie odnośnie zamówień od klientek, które zamawiają ze sklepiku Avon. Dostałam swoje pierwsze zamówienie, akceptowałam je tylko nie wiem co dalej. Będę je miała automatycznie wgrane w moje najbliższe zamówienie czy jak?
Na pewno temat był już wałkowany, ale po prostu nie mam czasu cofać się na poprzednie części :/ Mogłybyście mi poradzić?
up, up
Czy jest tu ktoś, kto prowadzi sklepik Avon on-line? Myślałam, że zamówienie będzie gdzieś zapisane w strefie, a tymczasem mam je tylko w historii sklepiku i nie chcę dać ciała jakimś niedopatrzeniem :/
Efkakam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 22:19   #170
carla252
Rozeznanie

a ja czekam na fakture chyba juz dzis nie bedzie ....

Wysłane z mojego iPad 4 Apple Retina przez Tapatalk
carla252 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 22:25   #171
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Efkakam Pokaż wiadomość
up, up
Czy jest tu ktoś, kto prowadzi sklepik Avon on-line? Myślałam, że zamówienie będzie gdzieś zapisane w strefie, a tymczasem mam je tylko w historii sklepiku i nie chcę dać ciała jakimś niedopatrzeniem :/
Jesli to zamówienie od NOWEGO klienta, musisz je zaakceptowć w sklepie, inaczej przepadnie.
Jeśli od stałego, akceptuje się automatycznie, ale do Strefy trafia z pewnym opóźnieniem. Cierpliwości
Stary 2014-12-05, 22:39   #172
smerfetka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
taaa Nie zarób i jeszcze dołóż sporo do interesu? To ja już wolę zwrócić (i tak robię zwrot)
No jeśli wolisz zapłacić za kopertę i znaczek... Ja np zawsze uprzedzam klientki że w nastepnym katalogu mogą zamówic dany produkt taniej i wtedy zamawiaja na własne ryzyko.

---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ----------

Cytat:
rozumiem.

Spakują Ci pusty kartonik

---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ----------

Jest fv ale nie ma podglądu

Edytowane przez smerfetka25
Czas edycji: 2014-12-05 o 22:41
smerfetka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 22:39   #173
Lamarii777
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez joawoj Pokaż wiadomość
To zależy od rozwożącego paczki, jaki ma rozkład dnia. SMS przychodzi z automatu dosłownie po kilku sekundach od włożenia przez niego paczki fizycznie do Paczkomatu. Wiem, bo kiedyś byłam akurat przy Paczkomacie (odebrać inną paczkę) jak facet wkładał paczki i stojąc w kolejce dostaję SMS, że kolejna paczka oczekuje na odbiór. Gość z Inpostu przerwał i wpuścił mnie żebym w międzyczasie odebrała swoją paczkę, bo on miał jeszcze dużo do włożenia i okazało się, ze to akurat moja paczka była tą, którą przy mnie wkładał do Paczkomatu.
To rozumiem, ale jak ostatnio zamówiłam na oddział In Post i pojechałam bez smsa odebrać to nie mogłam, bo zmieniły się zasady (pierwszy raz od ok. roku tam zamówiłam) i pani powiedziała, że dopiero gdy dostanę smsa mogę przyjechać po paczkę, pomimo, że ją tam widziałam. No ale ok-to rozumiem. In Post jest czynny do 17 a sms znowu przyszedł mi o 22...

W ogóle odbieram przed chwilą paczkę i co? Ani Outspoken, ani Celebre z poprzedniego braku, które już było dostępne i oczywiście brak torebki dodawanej do perfum

Edytowane przez Lamarii777
Czas edycji: 2014-12-05 o 22:41
Lamarii777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 22:43   #174
smerfetka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lamarii777 Pokaż wiadomość
W ogóle odbieram przed chwilą paczkę i co? Ani Outspoken, ani Celebre z poprzedniego braku, które już było dostępne i oczywiście brak torebki dodawanej do perfum
Dziwne bo widziałam celebre w ofercie adwentowej po co daja coś czego nie ma
Stary 2014-12-05, 22:49   #175
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smerfetka25 Pokaż wiadomość
No jeśli wolisz zapłacić za kopertę i znaczek...
Tak, bardziej opłaca mi się wrzucić do kartonu ze zwrotem, który i tak wysyłam
Nie zwróciłyśmy uwagi na ceny w nast. katalogu. Przeoczenie.
Stary 2014-12-05, 22:51   #176
ankoro
Wtajemniczenie

Smerfetka [/COLOR]
Ja robie zwroty od 5 lat, przeważnie był to cały zapełniony formularz, czasami 2 i jeszcze nikt nie narzekał, odpukać więc u Cb musi być więcej zwrotów niż wpłat na konto skoro wysmarowali takie pisemko fajne
Umawiaj się konkretniej z klientkami i nie zamawiaj na zapas.[/QUOTE]

Gdyby tak było jak mówisz, skuliłabym ogon i nie odezwała się, a tym bardziej nie pisała o tym na forum.Nigdy nie biorę nic na zapas, bo po co jak mogę na paczkomat puszczać zamówienia prawie codziennie za darmo. A klientki są takie jakie są i mają prawo do zwrotów. Skoro corocznie jestem w KR, to chyba świadczy,że jednak mam zamówienia ogólnie rzecz biorąc spore.W kat.16 zamawiałam ponad 10 razy. Stąd moje zdziwienie,że otrzymałam takie pismo. Jeszcze raz powtarzam w tych zwrotach nie ma nic z mojej winy;są to produkty wadliwe, uszkodzone w transporcie lub nieodebrane przez klientkę z powodu jej widzimisie. Dlatego to pismo mnie dotknęło, a zarazem zdenerwowało.
Stary 2014-12-05, 22:55   #177
Lamarii777
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez smerfetka25 Pokaż wiadomość
Dziwne bo widziałam celebre w ofercie adwentowej po co daja coś czego nie ma
Opcje są trzy:
1. Zostawili zapas na tą ofertę.
2. Wszystko im się tam chrzani delikatnie mówiąc.
3. Doszło po moim wysłaniu faktury i od razu dali na ofertę adwentową. A NIECH TYLKO SPRÓBUJĄ sprzedać cały zapas i nie zostawić na braki
Lamarii777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 23:02   #178
smerfetka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankoro Pokaż wiadomość
Gdyby tak było jak mówisz, skuliłabym ogon i nie odezwała się, a tym bardziej nie pisała o tym na forum.Nigdy nie biorę nic na zapas, bo po co jak mogę na paczkomat puszczać zamówienia prawie codziennie za darmo. A klientki są takie jakie są i mają prawo do zwrotów. Skoro corocznie jestem w KR, to chyba świadczy,że jednak mam zamówienia ogólnie rzecz biorąc spore.W kat.16 zamawiałam ponad 10 razy. Stąd moje zdziwienie,że otrzymałam takie pismo. Jeszcze raz powtarzam w tych zwrotach nie ma nic z mojej winy;są to produkty wadliwe, uszkodzone w transporcie lub nieodebrane przez klientkę z powodu jej widzimisie. Dlatego to pismo mnie dotknęło, a zarazem zdenerwowało.
Też bym sie zdenerwowała ale tak jak dziewczyny wcześniej pisały, klienci maja prawo zwrotu, chyba ktos tam miał po prostu zły dzień

---------- Dopisano o 23:59 ---------- Poprzedni post napisano o 23:57 ----------

Co więcej maja prawo do zużycia 20% produktu i zwrotu

---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:59 ----------

Mi sie raz zdarzyło ze klientka zużyła prawie cały krem i zażądała zwrotu pieniędzy bo że ja krem uczula, ale żeby zużyć cały i dopiero to stwierdzić?
Stary 2014-12-05, 23:03   #179
sensitive17
Rozeznanie

Cytat:
To rozumiem, ale jak ostatnio zamówiłam na oddział In Post i pojechałam bez smsa odebrać to nie mogłam, bo zmieniły się zasady (pierwszy raz od ok. roku tam zamówiłam) i pani powiedziała, że dopiero gdy dostanę smsa mogę przyjechać po paczkę, pomimo, że ją tam widziałam. No ale ok-to rozumiem. In Post jest czynny do 17 a sms znowu przyszedł mi o 22...

No i dlatego na paczkomaty nie zamawiam
Stary 2014-12-05, 23:05   #180
smerfetka25
Zakorzenienie

Cytat:
Opcje są trzy:
1. Zostawili zapas na tą ofertę.
2. Wszystko im się tam chrzani delikatnie mówiąc.
3. Doszło po moim wysłaniu faktury i od razu dali na ofertę adwentową. A NIECH TYLKO SPRÓBUJĄ sprzedać cały zapas i nie zostawić na braki
Data oferty od 5 do 7 grudnia

---------- Dopisano o 00:05 ---------- Poprzedni post napisano o 00:03 ----------

Zaglądam do strefy ale juz chyba nie mam co liczyc na podgląd fv, dopiero w poniedziałek, za późno pusciłam

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości