|
|
#1471 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Grudniowe Mamusie cz. V
Cytat:
W ogóle jakoś dziwnie dobrze się dziś czuję, właśnie posprzątałam kuchnię i poważnie zastanawiam się nad prasowaniem. Własnie przyszła przesyłka z prezentem dla męża na mikołajki - planszówka Hobbit. Chyba nie wytrzymam do jutra i dziś zagramy
|
|
#1472 |
|
Zadomowienie
|
Byłam z nią na dworze jak jechałam do lekarza. Werandować też jeszcze nie werandowałam, bo katar ma od zeszłej środy i jeszcze trzyma, a rodzeństwo też zakatarzone i kaszle i tak zwlekam narazie z tym wyjściem na normalny spacer
|
|
#1473 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dobry dzień, a ja dopiero teraz, bo nie miałam kiedy, no i dwa, dopiero mi się poprawiło z oczami, jeszcze bolą, ale widać że te krople pomagają. Młoda na szczęście nie miała tak jak ja, i mam nadzieję, że już nie będzie miała. Czytałam w klubie - masakra!!!!
|
|
#1474 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() U mnie tez nie ma takich badań i właśnie martwiłam się chwilowo, że dziewczyny tak o tym piszą, a ja nie w temacie, ale stwierdziłam, że dostosuje sie do tutejszych warunków i badan obowiązkowych czyli od 2 miesiecy tylko papierek w siuski i cisnienie
|
|
|
|
|
#1475 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
żadnych takich wkrętów!! przy kp nie ma ustalonych pór karmienia, nie ma też norm ile dziecko powinno jeść! moja popołudniami czasem je z jednego cyca 15 minut, póżniej z drugiego, za 30 minut powtórka. Czasem słyszę, że cały czas je, a czasem po prostu ciućka dla poczucia bliskości. Oddaj się intuicji i nie wkręcaj Cytat:
![]() Cytat:
Roksi piękną masz Oleńkę moja młodsza jest, raz byłyśmy 20 minut na spacerze i wczoraj ponad 1,5 godziny, bo starszą na angielski odprowadzałyśmy. Jak w domu jesteśmy to nie weranduję, jakoś nie mogę się zorganizować
|
|
#1476 |
|
Raczkowanie
|
Cześć
strasznie zalatana dziś byłam. Najpierw ktg w szpitalu. Później wizyta u mojej gin na na którą powinnam być o 14 40 a przyszłam na 14 bo się pomyliłam :-/ u gin dowiedziałam się że poprzednia lekarka u której byłam w pn dała mi globulki na infekcję a powinna dać skierowanie na posiew bo w sumie po to tam poszłam ale jak pytałam tamtej to powiedziała że nie trzeba paranoja... Jutro mój małż rano wiezie moje siuśki do labo bo ja już nie mam siły. Dowiedziałam się przy okazji usg że urodzę dużą Kobietkę. Z usg wychodzi 3600 na teraz ale lekarz stawia że jest coś bliżej 3800 a do porodu koło 4 kg pewnie przybędzie :-o
|
#1477 | |
|
Rozeznanie
|
Wrocilam z dlugiego spaceru- jeszcze dzis postanowilismy z mezem sie przejsc do rynku. Ale po 3 godzinach łażenia czuje tylko kregoslup, nic wiecej
![]() Cytat:
Chyba w grudniu wchodzi kolejna cześć , nie? Moze jak rodzice beda na swieta to pojde z mezem do kina
|
|
|
|
|
#1478 |
|
Zakorzenienie
|
My juz opieka zalatwilismy na drugi dzien swiat zeby isc na hobbita do kina
|
|
#1479 |
|
Rozeznanie
|
A to ja musze sobie jakas nianke zalatwic na luty, na 50 twarzy graya
![]() moj tz mowi, ze dzis u niego w pracy, łącznie z szefem zrobili zakłady kiedy urodze każdy wyłożył po 2 euro i mają zabawe |
|
|
|
#1480 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1481 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1482 |
|
Zakorzenienie
|
haha Sasia, też się wybieram
|
#1483 |
|
Wtajemniczenie
|
No "50 twarzy greya" to obowiązkowa pozycja do "zaliczenia" w kinie
|
#1484 |
|
Rozeznanie
|
To ja jakaś dziwna jestem
Bo zaczęłam czytać Greya i tak mnie w pewnym momencie wkurzył, że przestałam czytać Ale mąż zaczytywał się w nim bardzo
|
#1485 |
|
Rozeznanie
|
O myslalam, ze nie czytalyscie, bo ogolnie ta ksiazka ma rozne opinie
![]() Hasiap- moj obstawil na srode zobaczymy ![]() pierwsza czesc taka srednia była z tego co pamietam. Edytowane przez sasia25 Czas edycji: 2014-12-05 o 20:29 |
|
|
|
#1486 |
|
Rozeznanie
|
Ja przeczytałam Greya, ale jakoś mnie nie porwał, na premierę biec nie będę, ale obejrzę kiedyś, bo lubię tego aktora (gra w megaserialu The Fall - polecam)
|
#1487 |
|
Rozeznanie
|
Mnie pierwsza czesc wciagneła (ale za jedno i wkurzało sporo rzeczy), druga byla nudniejsza, a trzecią czytalam już meeeeeeega długo, zasłodzona na maxa
Ale na film chce isc ze wzgledu na sceny- ciekawa jestem jak je pokazą Chco i tak jestem rozczarowana aktorami- bardzije mi sie pdobaly propozycje fanow |
|
|
|
#1488 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1489 |
|
Rozeznanie
|
A mnie własnie bardziej druga wciągnela. Tam pojawiła się chyba jego była i coś się działo, a nie tylko bzykanko
---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- A przypomniałam sobie, ze przeczytałam jeszcze "Dotyk Crossa" i pozostałe czesci tylko tam wkurzało mnie to, ze facet miał długie włosy jak dla mnie spoko, takie lekkie czytadła
|
|
|
|
#1490 |
|
Zakorzenienie
|
A ja czytałam ją jako "odmóżdżacz" czyli dla zrelaksowania mózgu w wolnej chwili
jak ja to mówię. Wciągnęła mnie, ciekawiło mnie jak to się potoczą ich losy przeczytałam wszystkie części w 2 tygodnie, a potem przeczytałam raz jeszcze, jak nie mogłam spać wieczorami, to sobie przeczytałam, bo tylko to miałam pod ręką i tak w sumie jeszcze raz obeszłam trylogię. z tym, że część tekstu opuszczałam, bo opisy ich "igraszek" mnie już później irytowały
|
#1491 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziewczyny, chce kupic cos dyndającego i grającego nad łożeczkiem, dzis ogladalam: http://www.toysrus.de/product/index....ductId=4176791 - nie wiecie jak w praktyce takie rzeczy sie spisuja? Edytowane przez antosia5 Czas edycji: 2014-12-05 o 20:58 |
|
|
|
|
#1492 |
|
Zakorzenienie
|
Antosia, ja miałam taką zwykłą z łóżeczka, trzy różne misie w jednym kolorze i standardowa kołysanka. Jak już mała była na tyle "duża", żeby ją to zaciekawiło, to puszczałam jej, to sobie machała do tego
|
#1493 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Słyszałam że ten masaż bolesny jest i do najprzyjemniejszych nie należy ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1494 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dostałam używkę. W sumie mam dwie karuzelki używki. Jedną z Canpola nakręcaną na sprężynę - trochę piskliwe dźwięki, ale do dziecka chyba przemawiało. Tę z FP zamontowaliśmy dopiero wczoraj bo baterii nie mieliśmy kupionych (potrzeba tam 4 sztuki R20 więc pod domem ciężko dostać). Całkiem inne granie w porównaniu z tą z Canpola. Masz możliwość ustawienia dwóch poziomów głośności - ciszej i głośniej, ale też wyciszenia całkowitego. Do tego lampka z dołu i z góry równocześnie lub jedna. I zmieniające się muzyczki i śpiew ptaków. Ta z Canpola to w kółko to samo aż mnie usypiało a mała dalej oczy jak 5zł Ja jestem zadowolona z tej z FP I to już trzecie dziecię z niej skorzysta
|
|
#1495 |
|
Raczkowanie
|
Zyje ja synek zyje, jestesmy zdrowi, zostajemy dluzej w szpitalu ze wzgledu na zoltaczke. Ja mam traume i placze ciagle. Napisze cos wiecej jak tylko znajde sile teraz nie chce sie rozkrecac. Wszystkie kobiety tu ciagle wyja wiec to chyba normalne... Sciskam was i mam nadzieje ze rozpakowania w toku i pomyslne.
|
|
|
|
#1496 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wstyd, bo nie wiem o czym piszecie ;pCytat:
Marzę o takiej i chyba zakupię jakąś używkę ( nowe drogie ;/) z Fisher price lub tiny love. Z Canpola miałam, ale przestała grać ;p---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- Cytat:
Uspokoiłaś nas tym, że się w ogóle odezwałaś
|
|
|
#1497 |
|
Rozeznanie
|
Jestem Antosia, tylko jakoś nie mam weny do pisania. Gratuluję wszystkim mama, cudnie, że już macie swoje szczęścia przy sobie ☺
|
#1498 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1499 |
|
Rozeznanie
|
Bimbunia, trzymajcie się z małym, dobrze, że się odezwałaś. To wszystko pewnie przez hormony
|
#1500 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Mam nadzieje ze szybko dojdziecie do siebie |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:50.

U mnie biało, bynajmniej nie z powodu śniegu, przymroziło wszystko.

zjadłam sledzie z cebulką i zagryzłam pączkiem z lukrem

żadnych takich wkrętów!! przy kp nie ma ustalonych pór karmienia, nie ma też norm ile dziecko powinno jeść! moja popołudniami czasem je z jednego cyca 15 minut, póżniej z drugiego, za 30 minut powtórka. Czasem słyszę, że cały czas je, a czasem po prostu ciućka dla poczucia bliskości. Oddaj się intuicji i nie wkręcaj 

Mam nadzieje ze szybko dojdziecie do siebie