Głowa siwa, wszystko boli, moje dziecko ciągle broi! Mamusie IX-X 2013, cz. XV - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-05, 21:43   #3181
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Dot.: Głowa siwa, wszystko boli, moje dziecko ciągle broi! Mamusie IX-X 2013, cz. XV

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
eej a jak pobieracie kupon skoro teraz nie ma żadnych po 20 zeta?

u nas po prostu chowa się prezenty w mieszkaniu na Mikołaja. A na BZ są pod choinką i niby Aniołki przynoszą
Weź spróbuj pobrać, bo ja dzis pobrałam pomimo ze mam juz wlasnie ten kupon na 20zl. Jeden Bedzie na sanki a drugi jeszcze nie wiem...

---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ----------

Dacie wiarę ze leo dzis spał 3h pod rząd w ciągu dnia na moich rękach? Męczył go kaszel i co po chwilę sie budził biedaczek.

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 22:07   #3182
MsLullaby
Zakorzenienie

Dot.: Głowa siwa, wszystko boli, moje dziecko ciągle broi! Mamusie IX-X 2013, cz. XV

Ja właśnie po połowie prasowania się poddalam tak mnie plecy bolą :/ idę się zaraz myć i spać

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 22:18   #3183
passion80
Zakorzenienie

Ja tez dzisiaj pobrałem kupon na 20 zl

U nas na mikołajki w butach rzadziej pod poduszka a na BN mikołaj
Stary 2014-12-05, 22:57   #3184
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Mikiś jutro dostanie prezent

dziewczyny jakie macie lego duplo? do jutra mam kupon 35zł dla chrześniaka wybrałam pociąg z cyferkami, jeszcze chcę dla Mikusia coś wybrać
Kupiłam dzisiaj to samo

Cytat:
eej a jak pobieracie kupon skoro teraz nie ma żadnych po 20 zeta?

u nas po prostu chowa się prezenty w mieszkaniu na Mikołaja. A na BZ są pod choinką i niby Aniołki przynoszą
Ja zwykle pod poduszkę dostawałam, ale że u Tz inne zwyczaje (miedzy innymi ten smieszny 'Gwiazdor')to teraz trochę się pozmieniało Jutro dziewczyny będą miały w skarpecie prezenty,a w Wigilię pod choinką i wtedy Tz ubierze się w strój Świętego

Pokręcone to wszystko :P

---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ----------

http://www.next.co.uk/g922132s7

Chyba się z.e.s.r.a.m jak tego nie kupię!

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-06, 00:03   #3185
bajka1807
Zakorzenienie

nie wiem ktory lepszy dla tz?

http://zegarownia.pl/zegarek-meski-c...-ga-120bb-1aer

http://zegarownia.pl/zegarek-meski-c...ck-ga-150-1aer

Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-06, 01:18   #3186
czaszka_
Zakorzenienie

hejka
w pierwszej chwili myslalam ze są takie same
ja bym ten drugi wybrala

---------- Dopisano o 01:02 ---------- Poprzedni post napisano o 01:01 ----------

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość

ale slodkie

---------- Dopisano o 01:18 ---------- Poprzedni post napisano o 01:02 ----------

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość

Dacie wiarę ze leo dzis spał 3h pod rząd w ciągu dnia na moich rękach? Męczył go kaszel i co po chwilę sie budził biedaczek.
bidulek...
zdrowka!
Cytat:
czaszkaBrawo za kroczki!

Cytat:
ja też wuielbiam klocki. wogóle cieszę się jak głupia na nowe zabawki Tuśki

no właśnie to samo miałam pisać o tym mówieniu Maćka

no widzisz, skok miał jak u Tusi i teraz więcej mówi. moim zdaniem mówi, ale przecież nie zapamieta tego tak od razu ty pewnie przez swój zawód bardzo analizujesz jego postępy, czasem piszesz jakby wielu rzeczy nie umiał, a jak się okazuje jest świetny i bardzo do przodu!
ja tak nie analizuję, cieszę się ze wszystkich postępów i nie myślę,że coś Tusia robi źle albo za późno.

co do klocków to ona właśnie próbuje dociskać, nie wiem, moze nie ma siły?muszę jej zawsze docisnąć no oprócz tych kwiatków, one wchodzą gładko.

brawa dla Julci!
ja bym tego nie łączyłą z chodzeniem, u nas przynajmniej tak nie było.

jeśli chodzi o choinkę to niby też wolę stonowane, ale za dzieciaka mieliśmy kolorową choinkę-światełka, różne figurki itp. anielskie włosy. i teraz mamy choinkę biało-fioletową, ale mam zamiar już od tego roku wieszać na niej też różne figurki naszej produkcji, dla Tusi

dziekujemy

ja mam to samo...te zabawki chyba bardziej cieszą mnie niż Julke
dzis to tak mnie caly dzien kręciło żeby ten odkrywczy domek zobaczyc jak dziala, ale jakos przetrwam do jutra

moj tż bedzie sie jutro przebieral za mikolaja
Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Dobra, dobra, masz komunikacje (w miarę zrozumiałą) w dwie strony
U nas owszem, robi o co proszę - np. uwielbia asystowac przy praniu - wkłada rzeczy do pralki, zamyka urządzenie, włącza guziczki, które mu pokażę, ale nie mam pojęcia, co ma na myśli, stojąc przez włączona machiną, żywo gestykulując i tłumacząc mi coś w tym stylu "du! dudu! duuuu..... babababa.... du? tiktiktiktik..."
Ewentualnie staje przede mną i prowadzi 5 minutowy monolog na "ma".... "mama, mama? maaaaaaaaaaaaama... mamamamama! mam mamamamamama"
U Ciebie mamamam a ze mną się Julka kloci "tatatta tata taatatta"
Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
u nas tak bylo. do tego zęby sie wyzynaja (4 gorna i 2 dolna) i chyba pełnia tez robi swoje. teraz doszedl katar...
najgorsze ze zawsze wszystko na raz
hmm...a moze rzeczyscie pełnia?
Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Czaszko, moja pediatra zapowiadała nam, że złe nocki osiągną punkt krytyczny około pierwszych urodzin/w momencie gdy zacznie chodzić, a potem się poprawi. I faktycznie, było u nas baaaaaardzo źle z nockami, prawie chodziła przez sen po łóżeczku, a potem się na trochę uspokoiło.

Wprawdzie od jakiegoś czasu znowu masakra ze snem u nas, ale teraz winię zęby. Gorzej, bo nie umiem sobie poradzić z histerią gdy wychodze np. do toalety. W nocy jak się obudzi i mnie nie zobaczy to też histeria, Tżowi się wyrywa i go kopie, biegnie pod drzwi łazienki i wali w nie piąstkami Nie wiem czemu, nie wiem jak się zaczęło. A jeszcze gorzej jest gdy zobaczy mnie pod prysznicem Nie umiem jej pomóc, próbowałam ją oswoić z prysznicem i na razie nic.
Moze na razie sie nie umie z tym oswoic, za jakis czas na pewno jej przejdzie.

A co do tego co Ci powiedziala pediatra to sie u nas zgadza bo zle nocki zaczely sie dokladnie jak rok skonczyla i tak juz to 2 miesiace trwa a ostatni tydzien to juz w ogole
Cytat:
No to sobie możemy rękę poda - choroba + czwórki = maraton zombie... wkurzonych na wszystko, a na siebie nawzajem najbardziej, zombie

Mam nadzieję, ze trzydniówka, chociaż krostki ma teraz na pupie, na twarzy i na dłoniach, a takie niestety daje bostonka (okazało się, że w żłobie jest). No nic, jedzie dzisiaj Bartek z nim do pediatry - zobaczymy co powie

To może w innym markecie będą - bo zdarzają się ładne Jakieś dwa lata temu np. w Tesco (ubiegłoroczne były już paskudne).

A ja właśnie cepeliadę lubię - owszem, bardzo mi się podobają takie jedno, dwukolorowe choinki i co roku się nad taką zastanawiam, ale ostatecznie i tak zawsze jest multikolor. U mnie akurat bez łańcuchów i anielskiego włosia (u rodziców już jest ), ale za to z aniołkami, bałwankami, pomarańczami i cukierkami

Niestety doszły krostki - to nie zęby, a przynajmniej nie tylko

Gratulacje dla Malucha Spoko, jeszcze przy Tobie pochodzi Zawsze możesz powiedzie teściowi, że przy Tobie więcej przeszedł

U mnie nocki różnie, ale nie wiązałabym tego z chodzeniem. Pediatra mi mówiła, że często na naukę chodzenia nakładają się jeszcze inne rzeczy - zęby, nocne lęki, żłobki, etc... po prostu to taki okres w życiu dziecka, ze dużo się dzieje i odreagowuje, ale sam fakt chodzenia nie ma kluczowego znaczenia.

Spodobało mi się i mocno dumam czy nie kupi do wanny dla młodego takiego statku. A w ogóle chyba kupimy mu zabawkowy odkurzacz, bo na normalny jest szał... do tego stopnia, ze nie można poodkurzac i ciągle z szafy wyciąga i lata z rurą
zdrowko dla Was!
no to wytrwalosci zycze w tym maratonie, zeby szybko wszystko przeszlo
A ten statek wydaje się fajny, choc ja juz tyle naogladalam sie zabawek do wody, ze nie mam kompletnie pojecia co by mozna bylo kupic

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-06, 01:21   #3187
czaszka_
Zakorzenienie

Cytat:

bidulek...
zdrowka!
Cytat:
czaszkaBrawo za kroczki!

Cytat:
ja też wuielbiam klocki. wogóle cieszę się jak głupia na nowe zabawki Tuśki

no właśnie to samo miałam pisać o tym mówieniu Maćka

no widzisz, skok miał jak u Tusi i teraz więcej mówi. moim zdaniem mówi, ale przecież nie zapamieta tego tak od razu ty pewnie przez swój zawód bardzo analizujesz jego postępy, czasem piszesz jakby wielu rzeczy nie umiał, a jak się okazuje jest świetny i bardzo do przodu!
ja tak nie analizuję, cieszę się ze wszystkich postępów i nie myślę,że coś Tusia robi źle albo za późno.

co do klocków to ona właśnie próbuje dociskać, nie wiem, moze nie ma siły?muszę jej zawsze docisnąć no oprócz tych kwiatków, one wchodzą gładko.

brawa dla Julci!
ja bym tego nie łączyłą z chodzeniem, u nas przynajmniej tak nie było.

jeśli chodzi o choinkę to niby też wolę stonowane, ale za dzieciaka mieliśmy kolorową choinkę-światełka, różne figurki itp. anielskie włosy. i teraz mamy choinkę biało-fioletową, ale mam zamiar już od tego roku wieszać na niej też różne figurki naszej produkcji, dla Tusi

Tusia ma zabawkowy odkurzacz i zawsze odkurza ze mną...wymyśliłam to jak zaczęła się bać odkurzacza, a że ja odkurzam codziennie to było to uciążliwe. a tak to jest zajęta swoim

no to Jasiu przecież już fajnie mówi
dziekujemy

ja mam to samo...te zabawki chyba bardziej cieszą mnie niż Julke
dzis to tak mnie caly dzien kręciło żeby ten odkrywczy domek zobaczyc jak dziala, ale jakos przetrwam do jutra

moj tż bedzie sie jutro przebieral za mikolaja
Cytat:
Dobra, dobra, masz komunikacje (w miarę zrozumiałą) w dwie strony
U nas owszem, robi o co proszę - np. uwielbia asystowac przy praniu - wkłada rzeczy do pralki, zamyka urządzenie, włącza guziczki, które mu pokażę, ale nie mam pojęcia, co ma na myśli, stojąc przez włączona machiną, żywo gestykulując i tłumacząc mi coś w tym stylu "du! dudu! duuuu..... babababa.... du? tiktiktiktik..."
Ewentualnie staje przede mną i prowadzi 5 minutowy monolog na "ma".... "mama, mama? maaaaaaaaaaaaama... mamamamama! mam mamamamamama"
U Ciebie mamamam a ze mną się Julka kloci "tatatta tata taatatta"
Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
u nas tak bylo. do tego zęby sie wyzynaja (4 gorna i 2 dolna) i chyba pełnia tez robi swoje. teraz doszedl katar...
najgorsze ze zawsze wszystko na raz
hmm...a moze rzeczyscie pełnia?
Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Czaszko, moja pediatra zapowiadała nam, że złe nocki osiągną punkt krytyczny około pierwszych urodzin/w momencie gdy zacznie chodzić, a potem się poprawi. I faktycznie, było u nas baaaaaardzo źle z nockami, prawie chodziła przez sen po łóżeczku, a potem się na trochę uspokoiło.

Wprawdzie od jakiegoś czasu znowu masakra ze snem u nas, ale teraz winię zęby. Gorzej, bo nie umiem sobie poradzić z histerią gdy wychodze np. do toalety. W nocy jak się obudzi i mnie nie zobaczy to też histeria, Tżowi się wyrywa i go kopie, biegnie pod drzwi łazienki i wali w nie piąstkami Nie wiem czemu, nie wiem jak się zaczęło. A jeszcze gorzej jest gdy zobaczy mnie pod prysznicem Nie umiem jej pomóc, próbowałam ją oswoić z prysznicem i na razie nic.
Moze na razie sie nie umie z tym oswoic, za jakis czas na pewno jej przejdzie.

A co do tego co Ci powiedziala pediatra to sie u nas zgadza bo zle nocki zaczely sie dokladnie jak rok skonczyla i tak juz to 2 miesiace trwa a ostatni tydzien to juz w ogole

Stary 2014-12-06, 01:22   #3188
czaszka_
Zakorzenienie

Cytat:
No to sobie możemy rękę poda - choroba + czwórki = maraton zombie... wkurzonych na wszystko, a na siebie nawzajem najbardziej, zombie

Nie nie puszczał, chociaż sama się zastanawiałam, czy nie będzie Pół biedy, ze szampon i żel mam z Alterry, wiec trochę mniejszy syf, ale... no raczej dzieci nie powinny tego pic

Mam nadzieję, ze trzydniówka, chociaż krostki ma teraz na pupie, na twarzy i na dłoniach, a takie niestety daje bostonka (okazało się, że w żłobie jest). No nic, jedzie dzisiaj Bartek z nim do pediatry - zobaczymy co powie

W imieniu autka dziękuję

Ważne, że klient zadowolony

Ależ gaduła
Kurcze, Janek nic sensownego i w ciągu nie mówi... owszem, mama, tata (i to na nas), baba (różnie, najczęściej na taką paskudną zabawkę z różowymi włosami), beee (na owieczkę), szczeka na pieska, miauczy na kotka, robi brum brum na autko, ale żeby tak "po ludzku" się komunikowac to nie

Kolejnośc ok - nasivin na końcu, bo obkurcza

To może w innym markecie będą - bo zdarzają się ładne Jakieś dwa lata temu np. w Tesco (ubiegłoroczne były już paskudne).

A ja właśnie cepeliadę lubię - owszem, bardzo mi się podobają takie jedno, dwukolorowe choinki i co roku się nad taką zastanawiam, ale ostatecznie i tak zawsze jest multikolor. U mnie akurat bez łańcuchów i anielskiego włosia (u rodziców już jest ), ale za to z aniołkami, bałwankami, pomarańczami i cukierkami

Niestety doszły krostki - to nie zęby, a przynajmniej nie tylko

Gratulacje dla Malucha Spoko, jeszcze przy Tobie pochodzi Zawsze możesz powiedzie teściowi, że przy Tobie więcej przeszedł

U mnie nocki różnie, ale nie wiązałabym tego z chodzeniem. Pediatra mi mówiła, że często na naukę chodzenia nakładają się jeszcze inne rzeczy - zęby, nocne lęki, żłobki, etc... po prostu to taki okres w życiu dziecka, ze dużo się dzieje i odreagowuje, ale sam fakt chodzenia nie ma kluczowego znaczenia.

Spodobało mi się i mocno dumam czy nie kupi do wanny dla młodego takiego statku. A w ogóle chyba kupimy mu zabawkowy odkurzacz, bo na normalny jest szał... do tego stopnia, ze nie można poodkurzac i ciągle z szafy wyciąga i lata z rurą

Nadgarstek mnie boli od kilku dni i to co raz bardziej... nie uderzyłam, nie wykręciłam, nie wiem o co chodzi
zdrowko dla Was!
no to wytrwalosci zycze w tym maratonie, zeby szybko wszystko przeszlo
A ten statek wydaje się fajny, choc ja juz tyle naogladalam sie zabawek do wody, ze nie mam kompletnie pojecia co by mozna bylo kupic

Stary 2014-12-06, 01:28   #3189
dirtymagic85
Zadomowienie

cześć mamusie i dzieciaczki, wcięło mnie na dwa miechy
pracuję dużo za dużo, mała jest mega dzielna, lepiej znosi te rozłąki niż ja, ale ostatnio mamy lipę - szczepiłam ją w końcu na pieprzone mmr i mamy NOPa - łagodną postać różyczki....siedze w pracy, a mąż dopiero niunię uspał, masakra jakaś u was mam nadzieję wszystko OK, nadrobić nawet nie próbuję
dirtymagic85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-06, 05:17   #3190
tassia
Zakorzenienie

Czesc. Nie spalam ani minuty i właśnie wychodze z domu. Myslalam żeby juz nie jechać ale muszę ... Masakra

Dirty zglosilas NOP? Wypełnili druki ?

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-06, 07:07   #3191
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dirtymagic85 Pokaż wiadomość
pracuję dużo za dużo, mała jest mega dzielna, lepiej znosi te rozłąki niż ja, ale ostatnio mamy lipę - szczepiłam ją w końcu na pieprzone mmr i mamy NOPa - łagodną postać różyczki....siedze w pracy, a mąż dopiero niunię uspał, masakra jakaś u was mam nadzieję wszystko OK, nadrobić nawet nie próbuję
no i ponownie zasiałaś we mnie ziarno niepewności oby Lilci szybciutko przeszło
Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
Czesc. Nie spalam ani minuty i właśnie wychodze z domu. Myslalam żeby juz nie jechać ale muszę ... Masakra

Dirty zglosilas NOP? Wypełnili druki ?
Prześpisz się w pociągu a może jedziesz pendolino chyba w końcu już jeździ

---------- Dopisano o 07:07 ---------- Poprzedni post napisano o 07:01 ----------

a no i witam się w sobotę Dzień wolny od pracy, ale nie od dziecka Emilka wstała o 5:30, czyli tak jak ja wstaję codziennie, a ona za jakiś czas. Myślałam, że jeszcze uśnie, a ja z nią niestety nie udało się W nocy pobudki zmniejszyły się do dwóch, trzech, a ze środy na czwartek pierwszy raz w życiu przespała całą noc
Czytam Was, ale nie tak dokładnie jak wcześniej Po prostu nie mam siły Jestem bardziej wyrąbana, sfrustrowana, przygnębiona, często mnie głowa boli i mam zaparcia
Stary 2014-12-06, 08:33   #3192
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
Kupiłam dzisiaj to samo

Ja zwykle pod poduszkę dostawałam, ale że u Tz inne zwyczaje (miedzy innymi ten smieszny 'Gwiazdor')to teraz trochę się pozmieniało Jutro dziewczyny będą miały w skarpecie prezenty,a w Wigilię pod choinką i wtedy Tz ubierze się w strój Świętego

---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ----------

U nas tez Gwiazdor a u tza nie.
Drugi!

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 07:07 ---------- Poprzedni post napisano o 07:01 ----------

a no i witam się w sobotę Dzień wolny od pracy, ale nie od dziecka Emilka wstała o 5:30, czyli tak jak ja wstaję codziennie, a ona za jakiś czas. Myślałam, że jeszcze uśnie, a ja z nią niestety nie udało się W nocy pobudki zmniejszyły się do dwóch, trzech, a ze środy na czwartek pierwszy raz w życiu przespała całą noc
Czytam Was, ale nie tak dokładnie jak wcześniej Po prostu nie mam siły Jestem bardziej wyrąbana, sfrustrowana, przygnębiona, często mnie głowa boli i mam zaparcia
Gratki za przespana nocke oby sie polepszylo!

Czekamy na dzidziusia
Stary 2014-12-06, 08:35   #3193
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:

Oj współczuję, ale początki zawsze są najgorsze. Brawa dla Emilki za przespana noc! mój Bartek dziś spał u siebie aż do 4 nad ranem zlitował się nad biedną matką której plecy juz wysiadają

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-06, 09:11   #3194
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Hej,Moje chłopaki jeszcze spia
U nas jest zwyczaj chowania prezentow pod poduszka.
My dzis wybieramy sie na rynek,gdzie bedzie kiermasz swiateczny i mozliwosc zrobienia zdjecia z sw Mikolajem ciekawe jak Michas zareaguje?

---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ----------

Kupon na 20zl tez pobralam i chyba zrobie sobie prezent i kupie taniej podklad

---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ----------

Aaaa i mam pytanie,ostatnio byly w marketach w promocjach szczeniaczki uczniaczki z FP,one w jakiej wersji sa sprzedawane pol-ang,czy tylko polskiej ?

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-06, 09:12   #3195
nena_milka
Wtajemniczenie

CZARNA super te spodenki
BAJKA na drugim chyba latwiej odczytac godzine ale oba fajne

Wczoraj wróciłam o 21 do domu po calym dniu... mloda się wtulila i pol godz tak siedziałysmy co raczej się jej nie zdarza.

U nas niby pod poduszką zostawia się prezenty ale jedziemy po choinkę to jak ją ubierzemy to zostawimy pod drzewkiem i młoda sobie wieczorem otworzy. A w wigilię dostajemy od dzieciątka vel jezuska.

Nina idzie na rekord. Jezcze śpi
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-06, 09:30   #3196
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Michaś wzial sobie do serca słowa matki i śpi powiedzialam mu wieczorem ze jesli nie wstanie z samego rana to pojdziemy w poludnie do Mikolaja.bo tak to zazwyczaj zasypia ok 12-13.
Rekord zostanie dzis pobity

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-06, 09:35   #3197
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Moj pobił rekord w druga stronę wstał przed 7 a tak to by pewnie jeszcze spał i tym sposobem leci juz pierwsza drzemka moze tym sposobem będziemy miec dzis z tzem wieczór we dwoje a nie troje.

Czekamy na dzidziusia
Stary 2014-12-06, 10:38   #3198
butterfly20
Zakorzenienie

a ja nie mogę pobrać tego kuponu. tam w zakłądce moje allegro moje kupony??

ja dzisiaj miałam spanko a małż dyżur, więc mi mówił,że Tusia znalazła prezent i baaaardzo się ucieszyła potem jak ja wstałam to pierwsze co przybiegła do mnie z tym torem i pokazała jak puszcza na nim autka pochwalić się chciała. nie myślałam,że ona to tak załapie i tak się ucieszy

Cytat:
Kupiłam dzisiaj to samo

Dla Mai czy Julki?

wizualnie nr 2, a tak to ja się nie znam na żadnych funkcjach i parametrach

Cytat:
nie strasz, ja szczepiłam w środę. ty mmr2 szczepiłaś?

Cytat:

wierzę,że jesteś skołowana tylko tam nie deprechuj!

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-06, 10:42   #3199
bajka1807
Zakorzenienie

dziekuje za pomoc tez sie przy drugim od poczatku sklanialam,a le pozniej znalazlam ten pierwszy i sie zamotalam
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-06, 18:10   #3200
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Motyl jaki Tusia ma odkurzacz?

Wkurzyłam sie bo zamówiłam foto kalendarze i juz w czwartek zaprojektowałam i chcialam zatwierdzić a tu ciągle błąd ze na 3stronach nie dałam foto jak przeciez sa. Oczywiście sprzedawca nie umie nic odpisać...
Co tu tak cicho, wiem ze weekend ale zeby aż tak?

Czekamy na dzidziusia
Stary 2014-12-06, 20:32   #3201
ja-ika
Zakorzenienie

Mój syn miał dziś pierwszą randkę (o której wiem)
Zawiozłam ich do kina do Krakowa, bo uciekł autobus Wybranka to Natalia, jest z równoległej klasy. Sympatyczna
Stary 2014-12-06, 20:44   #3202
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Zawiozłam ich do kina do Krakowa, bo uciekł autobus Wybranka to Natalia, jest z równoległej klasy. Sympatyczna
Gratulacje!!!!

Jejku aż się wzruszylam

[/RIGHT]
Stary 2014-12-06, 20:52   #3203
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
Gratulacje!!!!

Jejku aż się wzruszylam
wyobraź sobie jaka byłam zestresowana jak ich wiozłam chciałam wypaść jak najlepiej, ale nie mogłam za dużo gadać, ani wypytywać, żeby jej nie spłoszyć bo i, żeby później Kamil nie był zły na mnie
Stary 2014-12-06, 20:55   #3204
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Ja-ika super to za parę lat udzielisz nam rad jak sie zachować na pierwszym spotkaniu z synowa

Czekamy na dzidziusia
Stary 2014-12-06, 21:06   #3205
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Ja-ika super to za parę lat udzielisz nam rad jak sie zachować na pierwszym spotkaniu z synowa
jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić
Stary 2014-12-06, 22:56   #3206
nena_milka
Wtajemniczenie

Cytat:
Czaaaad!!!!
Jesteś prawie t.

A u nas dzisiaj był mikołaj i Nina mega zadowolona z klocków z sorterem i czapki mikołaja, ale najwięcej frajdy było z targania papieru
I jak co roku bylam niegrzeczna i tylko ja nic nie dostałam no ale norma
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-07, 00:54   #3207
czaszka_
Zakorzenienie

hejka
Cytat:
suuper ,
dobrze Nena napisala...prawie jestes t.
Cytat:
zdrowko dla Was, trzymajcie sie
Cytat:

za przespaną noc, oby tak czesciej a najlepiej juz zawsze

---------- Dopisano o 00:54 ---------- Poprzedni post napisano o 00:51 ----------

ejj no wlasnie co sie z Wami dzieje?
nawet pol strony nie bylo do nadrabiania

u nas po Mikolaju, tz sie przebral, myslalam ze Julka sie bedzie go bać ale gdzie...poznala go od razu ze to tata i chciala isc na rączki
Ksiazeczkami super sie bawila a odkrywczy domek olała na razie tylko te ludziki przypadły jej do gustu

Stary 2014-12-07, 08:29   #3208
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Motyl jaki Tusia ma odkurzacz?

Wkurzyłam sie bo zamówiłam foto kalendarze i juz w czwartek zaprojektowałam i chcialam zatwierdzić a tu ciągle błąd ze na 3stronach nie dałam foto jak przeciez sa. Oczywiście sprzedawca nie umie nic odpisać...
Co tu tak cicho, wiem ze weekend ale zeby aż tak?
Z Playskool

Cytat:
woooow ale fajnie Natalki fajne są, może to jego pierwsza miłość będzie?

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
Czaaaad!!!!
Jesteś prawie t.

A u nas dzisiaj był mikołaj i Nina mega zadowolona z klocków z sorterem i czapki mikołaja, ale najwięcej frajdy było z targania papieru
I jak co roku bylam niegrzeczna i tylko ja nic nie dostałam no ale norma
ja też nic nie dostałam ale nic nie potrzebowałam. a my mamy taką umowę,że robimy sobie prezenty bez okazji. np. jak ja zauważę lub usłyszę,że małżowi potrzebny jest np. kask to mu kupię bez okazji. nie lubię tak na siłę, bo jest okazja. dlatego mam taki problem z prezentami pod choinkę dla całej reszty rodziny

---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ----------

Byliśmy wczoraj na takich rodzinnych imieniach mojego wujka i była moja kuzynka z Helenką starszą od Tusi o 4 miesiące ale było fajnie!
Jednak zupełnie inaczej te imprezy wyglądają jak są dzieci. Dziewczyny roznosiły chatę, szkoda,że nie było jeszcze jednej kuzyneczki Zosi z lipca 2013, ale by było

Ostatni raz jak się widziały to Tusia miała 6 miesięcy i była ogromna przepaść-Tusia dopiero zaczynała siadać i raczkować, a Helka już śmigała na raczkach i stawała no i Tusia wtedy coś tam gaworzyła, a Hela mówiła kilka słów i więcej rozumiała.
a teraz? ruchowo nie ma różnicy, z mówieniem i porozumiewaniem się też

Jedyna różnica to taka,że Hela jak już kogoś widzi to mu się rzuca na szyję no i jak tańczy to już tak fajnie, nawet się obraca

no i scenka sytuacyjna
Moja mama trzyma Tusię, podchodzi od góry do mojej babci i Tusia głaszcze babcię po głowie i mówi cacy cacy. Potem podchodzą do mojej cioci, mama pyta Tusi czy ciocia jest cacy, a Tusia głaszcze ją po głowie i mówi też ( a raczej teśśśś).a potem podchodzą do mojego niemalże łysego wujka, Tsia patrzy taaaaaka zdziwiona na tę łysinę, pokazuje na jego głowę i pyta co to?, mama do iej czy wujek jest cacy, a Tusia z pełnym przekonaniem kręci głową i krzyczy nie nie nie!

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.

Edytowane przez butterfly20
Czas edycji: 2014-12-07 o 08:31
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-07, 09:17   #3209
tassia
Zakorzenienie

Hahaha Tuska rozwala z ta łysiną ekstra... Mega kumata jest.
Ja się zastanawiam czy Maciej w ogóle zauważy jak mi brzuch urosnie ale licze ze będzie większy i juz zakuma bo teraz by na pewno nie zauważył.

A co do tańca to moja mama nauczyła Maciucha tak tańczyć ze szokkkk tyle ze ciężko mi to nagrać bo jak włączał nagrywanie to on się wpatruje w telefon i przestaje tańczyć. Mam jeden filmik to może niedługo wrzuce na FB.
Ale generalnie umie: przytupy jedna noga, obiema na przemian, machanie jedna ręką, dwoma synchronicznie, jak tańczy to nie buka się na boki tylko robi takie przykuce, do tego pol obroty i obroty
Naprawdę jest kosmita

[/RIGHT]
Stary 2014-12-07, 09:19   #3210
kaska87
Zakorzenienie

hej

ja-ika o matko ja bym była zazdrosna

Motyl jejku jestem w szoku jak Tusia już dużo mówi!

Miki teraz ma fazę na pokazywanie pokazuje gdzie ma uszko, nosek itd.

a my wczoraj byliśmy na spotaniu z moimi koleżankami z pracy Ignaś ma 5 miesięcy i taki maluski mi się wydawał, a jak przyszła E. z Mają to on jest wcześniakiem, ma 1,5 miesiąca i waży i mierzy prawie tyle ile Mikuś jak się urodził 3700 i 57cm taka kruszynka bałam się ją na ręce wziąć ale się przełamałam i jaka ona leciutka oczywiście jak Mikuś tylko zobaczył to do mnie podbiegł i musiałam kucnąć by mógł mi usiąść na kolanach zazdrośnik mój

a później byliśmy u dziadków bo Miki musiał roznieść prezenty za to sam dostał: jeździk autko lego, garaż dla samochodów, książeczki no i torbę "słodyczy" mamusia będzie miała co jeść

a na koniec do mojej przyjaciółki pognaliśmy na urodziny fajny dzień

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości