Styczniowe mamusie 2015 cz. VIII - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-05, 22:33   #2971
dusiolka
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowe mamusie 2015 cz. VIII

Cytat:
Napisane przez Paulinkus Pokaż wiadomość
Moja psychika by nie wytrzymała takiej możliwości. Chyba bym musiała rozpruć ten materac żeby się przekonać że tam nie ma żadnych robaków

Też mam zamiar spakować 3 komplety do szpitala a na wyjście ubranka, kombinezon, czapeczkę i szaliczek uszykować tż żeby przywiózł.

Moja psychika tez by tego nie wytrzymała hehehe:d tez wezmę 3komplety do szpitala
dusiolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 22:33   #2972
ewka555
Zakorzenienie

Znow mam jakies mdlosci. I jeszcze mala mi po wnetrznosciach skacze

Hej a mnie jeszcze zastanawia: podczas skurczu czuc ruchy dziecka? Misia pisala ze czula, jak u Was bylo dziewczyny?

Edytowane przez ewka555
Czas edycji: 2014-12-05 o 22:37
ewka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 22:37   #2973
BabaZWysp
Rozeznanie

Ufff... Chyba się położę, bo coś mi brzuch twardnieje i mam dziwne bolesne skórcze Za dużo wrażeń.

Skarpety na mikołajki powieszone więc będzie nas czekało radosne przebudzenie bladym świtem gdy synek odkryje prezenty.
BabaZWysp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 22:41   #2974
Paulinkus
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
ale nie trzeba go rozpruwać. wystarczy zamek odsunąć i widać tą grykę ja ściągnęłam pokrowiec i oglądaliśmy dokładnie wszystko
ja wolałam nie ryzykować nie wiedziałam czy będzie można ściągnąć pokrowiec i obejrzeć wkład dobrze że wasz egzemplarz nie ma żadnych dodatków

Cytat:
Napisane przez ewka555 Pokaż wiadomość
No ja wlasnie tak zrobilam. Tztet mial dzis szkolenie gdzie co jest, gdze w razie co podklady dodatkowe, podpaski etc jakby mial dowiezc a teraz mi chrapie i szlag mnie trafia :pp

---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ----------

Zakladala ktpras z Was posciel do lozeczka? Ja mam wyprana, wyprasowana i schowana i tz ma zalozyc jak bd w szpitalu, ale mnie korci zeby zalozyc teraz. Ale w sumie bez sensu po co ma sie kurzyc...

Nas dopiero czeka szkolenie ale mniej więcej wie już gdzie co leży. Co do pościeli my jej w ogóle nie kupiliśmy po za ochraniaczami i prześcieradłami, które już założyłam. Doszliśmy do wniosku że mały i tak nie będzie spał pod pościelą wcześniej niż za ok. rok. W zamian kupiliśmy otulacze takie jak tu
http://allegro.pl/pieluszka-bambusow...tml#tabsAnchor

Latem posłużą jako przykrycie jak będzie chłodniej damy kocyk.
Stary 2014-12-05, 22:43   #2975
Kinqaa
Zakorzenienie

ewka nie pamiętam byłam skupiona bardziej na bólu niż na ruchach dziecka.

Never ignore someone who cares for you
because someday you will realize
you have lost a diamond
while you were busy collecting stones...

Kinqaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 22:44   #2976
ewka555
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulinkus Pokaż wiadomość
ja wolałam nie ryzykować nie wiedziałam czy będzie można ściągnąć pokrowiec i obejrzeć wkład dobrze że wasz egzemplarz nie ma żadnych dodatków

Nas dopiero czeka szkolenie ale mniej więcej wie już gdzie co leży. Co do pościeli my jej w ogóle nie kupiliśmy po za ochraniaczami i prześcieradłami, które już założyłam. Doszliśmy do wniosku że mały i tak nie będzie spał pod pościelą wcześniej niż za ok. rok. W zamian kupiliśmy otulacze takie jak tu
http://allegro.pl/pieluszka-bambusow...tml#tabsAnchor

Latem posłużą jako przykrycie jak będzie chłodniej damy kocyk.
Ja zakladam posciel ale dzidzia bedzie jakby na poscieli. Na poczatku bede przykrywac kocykiem, mam tez rozek albo 2 spiworki, zobaczymy

Kinqa aha. No to zobaczymy czy ogarne :d wolalabym od razu do szpitala jechac zeby ten antybiotyk na paciorka dali

Kurcze no zwariuje dzis. Posbrzusze mnie boli i co jakis czas mam takie uklucia w bozenie i przy tym mala strasznie wierci sie, ale chyba po prostu na szyjke mi napiera nie?

Edytowane przez ewka555
Czas edycji: 2014-12-05 o 22:49
Stary 2014-12-05, 22:49   #2977
Kinqaa
Zakorzenienie

Paulinkus gdzie moja kultura... witaj
Masz już imię?

you have lost a diamond

Stary 2014-12-05, 22:55   #2978
dusiolka
Zakorzenienie

Ewka ja dzisiaj tez miałam sporadycznie kłucie w bozenie,mysle ze to od wysiłku.

---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ----------

A chodze jak pingwin ;d
Stary 2014-12-05, 22:55   #2979
Paulinkus
Zadomowienie

Cytat:
Ja zakladam posciel ale dzidzia bedzie jakby na poscieli. Na poczatku bede przykrywac kocykiem, mam tez rozek albo 2 spiworki, zobaczymy

Kinqa aha. No to zobaczymy czy ogarne :d wolalabym od razu do szpitala jechac zeby ten antybiotyk na paciorka dali
Ja wolałabym pojechać jak najpóźniej zresztą zachęca mnie do tego mój lekarz ale ja mam negatywny gbs także nie ma potrzeby żebym jechała wcześniej. Z rożka zrezygnowałam bo jakiś taki sztywny mi się wydawał no i jakoś w rodzinie i wśród znajomych mi go odradzali. Śpiworków też nie kupowałam bo mają tą samą funkcję jak pieluszki które zamówiłam więc nie chciałam dublować
Stary 2014-12-05, 22:56   #2980
dusiolka
Zakorzenienie

Ewka ja tez bym wolała od razu do szpitala jechac ze względu na antybiotyk na tego paciorkowca :/ mam nadzieje ze w porę ogarne temat
Stary 2014-12-05, 22:56   #2981
ewka555
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dusiolka Pokaż wiadomość
Ewka ja dzisiaj tez miałam sporadycznie kłucie w bozenie,mysle ze to od wysiłku.

---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ----------

A chodze jak pingwin ;d
Ta, caly dzien leze hahaha. Jedynie do lodowki i wc wstawalam
Stary 2014-12-05, 22:57   #2982
dusiolka
Zakorzenienie

Cytat:
Ta, caly dzien leze hahaha. Jedynie do lodowki i wc wstawalam

No ja napisałam jak to jest bc moze w moim wypadku hehehe
Stary 2014-12-05, 22:59   #2983
Myszunia19
Zakorzenienie

Cytat:
Oj Ty sie tak ciagle boisz ze szybciej urodzisz, a zobaczysz, jeszcze przenosisz :p
Cytat:
Napisane przez dusiolka Pokaż wiadomość
No Myszunia jestem ciekawa czy faktycznie wcześniej urodzisz ;p kiedy obstawiasz ?;p
Cytat:
5-10 stycznia :d
eee obstawiaja mi tak okolice świąt. Ja obstawiam pomiedzy świętami Bylebym nie przenosila ale tego mi nie rokuja ja po prostu przy następnym"ataku" po 38 tygodniu nie dostane kroplowki.
Cytat:
Napisane przez Kinqaa Pokaż wiadomość
albo coś ze mną nie tak albo z TŻtem ehhhhhhhhhh. już mam dość tej ciąży i w ogóle wszystkiego
co on nawywijal
Cytat:

Kurcze no zwariuje dzis. Posbrzusze mnie boli i co jakis czas mam takie uklucia w bozenie i przy tym mala strasznie wierci sie, ale chyba po prostu na szyjke mi napiera nie?
ooo te klócia są straszne... pewnie to właśnie ta szyjka
Myszunia19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 23:00   #2984
ewka555
Zakorzenienie

Paulinkus rozek mam bo dostalam :p dusiolka no wlasnie jak bym miala negatywny to pewnie bym przeciagala, ale ze wzgledu na tego paciorka chce byc jak najszybciej tylko mam wrazenie ze nie skumam, ze to juz :p. Mi jeszcze musza podac na konflikt serologiczny cos no ale to juz chyba po porodzie..
Stary 2014-12-05, 23:01   #2985
allgoodthings
Zadomowienie

ma.ko i akrolowa za Wasze wizyty
Ja dziś miałam zabiegany dzień.
Byłam u gin i wszystko ok,dzidziuś jeszcze nie wychodzi. Mamusia +11 kg od początku. nie jest żle.Kolejna wizyta 23.12 i będziemy mierzyć dzidziusia. Zwolnienie wypisał mi do tp 5.01.
Potem byłam w szpitalu, który wybrałam.Bardzo miłe babeczki. Piękne, czyściutkie sale, sale porodowe 3. W każdej wc, łożko, fotel, piłka itp. Dla dzidziusia trzeba wziąć tylko pampersy, chusteczki i krem pielęgnacyjny. Dla mnie podkłady do majtek i majtki siateczkowe. Ale znając mnie i tak wezmę wszystko, co wejdzie do torby

W pn kupuję komodę do pokoju i będę układać rzeczy dzidziusia. Mama uszyła mi falbankę na łóżeczko i kupiłam dziś karuzelkę wklejam foto falbanki, na łóżeczku jest niezły ☠☠☠☠☠☠☠nik, ale nie mam gdzie tego włożyć I kupiłam sobie super sweter na po ciąży.

nie mogę dodać w załącznik zdjęć ;/ wyskakuje błąd. fotki zmniejszam i tak nie działa ;/

Edytowane przez allgoodthings
Czas edycji: 2014-12-05 o 23:04
allgoodthings jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 23:12   #2986
Paulinkus
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kinqaa Pokaż wiadomość
Paulinkus gdzie moja kultura... witaj
Masz już imię?
hmmm imię.... mamy top 5 jakoś nie możemy się ostatecznie zdecydować nie widząc małego także czekamy może sam sobie jakieś przyniesie liczymy też na to że jak go zobaczymy to będzie nam łatwiej podjąć ostateczną decyzję na razie jest Junior albo Mały rodzina się już przyzwyczaiła

---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ----------

Cytat:
Paulinkus rozek mam bo dostalam :p dusiolka no wlasnie jak bym miala negatywny to pewnie bym przeciagala, ale ze wzgledu na tego paciorka chce byc jak najszybciej tylko mam wrazenie ze nie skumam, ze to juz :p. Mi jeszcze musza podac na konflikt serologiczny cos no ale to juz chyba po porodzie..
Po porodzie o ile dziecko będzie miało inną grupę krwi niż Ty. Wiem bo u nas też jest konflikt

Edytowane przez Paulinkus
Czas edycji: 2014-12-05 o 23:14
Paulinkus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 23:17   #2987
alb
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez heffitka84 Pokaż wiadomość
A któraś z was slyszala coś o Jane Muum lub może ma? Pewnie nie, ale nie zaszkodzi spytać ;-)
Ja właśnie zamówiłam jeszcze nie przyszedł, ale powinien być w przyszłym tygodniu. Jak chcesz obejrzeć to jest w entliczku na dobrego pasterza graco evo też mają w entliczku
alb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 23:18   #2988
Myszunia19
Zakorzenienie

Paulinkus nie mam pojecia od kiedy do kiedy te torby są
Myszunia19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 23:29   #2989
heffitka84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez alb Pokaż wiadomość
Ja właśnie zamówiłam jeszcze nie przyszedł, ale powinien być w przyszłym tygodniu. Jak chcesz obejrzeć to jest w entliczku na dobrego pasterza graco evo też mają w entliczku
Jane muum maja w entliczku to prawda ale tylko 1 wozek (1 kolor) i co najlepsze ten wozek wystawowy ma rozwalone kola przednie i nie wiem co mam o tym myśleć. Ja wiem ze wszyscy go macali ale naprawdę cos z tym powinni zrobic ;-) bo nie da sie spokojnie przejechać i sprawdzić bylam tam jakies miesiac temu i nie wiem czy cos sie zmienilo ;-) a w smyku megastore np w bonarce nie maja jane muum?
I czemu sie zdecydowalas na jane muum? ja sie jeszcze waham.
A z dostępnością graco evo nie ma problemu, prawie w kazdym sklepie z wozkami jest
heffitka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 23:33   #2990
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

Dzięki dziewczyny

Linda ją też sie strrsuje jak coś sie dzieje co sie nie dzialo wcześniej, ale na tym etapie już chyba może heh

BabaZWysp ją często piore na pół wsadu

Paulinkus heh. A to bie czas na spakowahie torby? Hehe

Teja cieszę sie że nic Ci sie nie stalo. uważaj na siebie, tzn na was

Asia wlasnie to zobaczylam i już poprawilam hehe. Aż mi wstyd czasem co pisze tzn ją co innego i słownik co innego heh.

Sz zeperka o prsypomnualaw mi o wypranuu ochranizcza. Jutro to zrobię

Nie mogr spać, wiec postanowiłam nadrobić. Za chwile reszta.

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 
ma.ko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 23:40   #2991
dusiolka
Zakorzenienie

Ten jane mum na moje oko podobny do buffalo.

Paulinkus a wy na jaki wozek sie zdecydowaliście?
Stary 2014-12-05, 23:42   #2992
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

Wywala mnie z apki, więc resztę nadrobie jutro.

Dobranoc.

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 
ma.ko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 23:53   #2993
Montanka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez allgoodthings Pokaż wiadomość
ma.ko i akrolowa za Wasze wizyty
Ja dziś miałam zabiegany dzień.
Byłam u gin i wszystko ok,dzidziuś jeszcze nie wychodzi. Mamusia +11 kg od początku. nie jest żle.Kolejna wizyta 23.12 i będziemy mierzyć dzidziusia. Zwolnienie wypisał mi do tp 5.01.
Potem byłam w szpitalu, który wybrałam.Bardzo miłe babeczki. Piękne, czyściutkie sale, sale porodowe 3. W każdej wc, łożko, fotel, piłka itp. Dla dzidziusia trzeba wziąć tylko pampersy, chusteczki i krem pielęgnacyjny. Dla mnie podkłady do majtek i majtki siateczkowe. Ale znając mnie i tak wezmę wszystko, co wejdzie do torby

W pn kupuję komodę do pokoju i będę układać rzeczy dzidziusia. Mama uszyła mi falbankę na łóżeczko i kupiłam dziś karuzelkę wklejam foto falbanki, na łóżeczku jest niezły ☠☠☠☠☠☠☠nik, ale nie mam gdzie tego włożyć I kupiłam sobie super sweter na po ciąży.

nie mogę dodać w załącznik zdjęć ;/ wyskakuje błąd. fotki zmniejszam i tak nie działa ;/

Martusia
, jaka masz normę po półtorej h?

Misia, mam pytanie. Jak położna rozpoznaje cm rozwarcia? Tzn, ja wiem, że bada palcami, ale jak np wyczuwa 7, czy 10? W jakim tc urodziłaś Kornela?
Stary 2014-12-05, 23:57   #2994
ewka555
Zakorzenienie

Nasilaja mi sie te bole, nie wiem co robic
Stary 2014-12-05, 23:58   #2995
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
No ja wlasnie tak zrobilam. Tztet mial dzis szkolenie gdzie co jest, gdze w razie co podklady dodatkowe, podpaski etc jakby mial dowiezc a teraz mi chrapie i szlag mnie trafia :pp

U mnie sie chyba nie da sciagnac, zdaje mi sie ze nie ma zamka, ma pokrowiec jakby dodatkowy na gumki..
a mój mnie zszokował bo planowałam mu szkolenie zrobić i mowię: wkładki laktacyjne to...
a on mi przerwał:
- wiem, laktacyjne to do cycków a poporodowe to podkłady są
wszystko mi pokazał co gdzie i jak hahaha

a widzisz to mój ma zamek normalnie mogę sobie sprawdzić.

Cytat:
Hej a mnie jeszcze zastanawia: podczas skurczu czuc ruchy dziecka? Misia pisala ze czula, jak u Was bylo dziewczyny?
ja nie pamiętam czy czułam pewnie byłam tak skupiona na skurczu że nie czułabym nawet gdyby się ruszał

Cytat:
Napisane przez BabaZWysp Pokaż wiadomość
Ufff... Chyba się położę, bo coś mi brzuch twardnieje i mam dziwne bolesne skórcze Za dużo wrażeń.

Skarpety na mikołajki powieszone więc będzie nas czekało radosne przebudzenie bladym świtem gdy synek odkryje prezenty.

u nas też zaraz prezent kładę koło łóżka drugi czeka na górze u rodziców będzie miał 2 niespodzianki

Cytat:
Napisane przez allgoodthings Pokaż wiadomość
za wizytę

Cytat:
Napisane przez ma.ko Pokaż wiadomość
Asia wlasnie to zobaczylam i już poprawilam hehe. Aż mi wstyd czasem co pisze tzn ją co innego i słownik co innego heh.
nie no coś ty jaki wstyd fajnie wyszło po prostu hehe

a fakt faktem że słownik w telefonie jest masakryczny

dobra lecę spać

Ewka555 ale to skurcze cię łapią? tzn boli brzuch jak na @ tylko mocniej? co ile to masz?

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-06, 00:00   #2996
dusiolka
Zakorzenienie

Ewka a rozchodzi Ci sie na krzyż?
Stary 2014-12-06, 00:02   #2997
Kinqaa
Zakorzenienie

no nie mówcie,że już zaczynamy porody

you have lost a diamond

Stary 2014-12-06, 00:04   #2998
Eirene1987
Zakorzenienie

całkiem możliwe jutro pełnia

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-06, 00:06   #2999
ewka555
Zakorzenienie

Taki bol podbrzusza i bozeny rozlewajacy sie na brzuch do gory. Trwa nawet nie 30 sekund, kolo 15 moze. Tak co 10 min mniej więcej. Nie wiem czy to skurcz ..chyba za slabe zeby to bylo to..
Nie na krzyz nie. Przy ostatnim jakos mi pol brzucha i uda jakby znieruchomialy. Nie wiem, nie umiem nawet wytlumaczyc
Stary 2014-12-06, 00:08   #3000
dusiolka
Zakorzenienie

Cytat:
Taki bol podbrzusza i bozeny rozlewajacy sie na brzuch do gory. Trwa nawet nie 30 sekund, kolo 15 moze. Tak co 10 min mniej więcej. Nie wiem czy to skurcz ..chyba za slabe zeby to bylo to..

Hm..ja miałam raz taki jak zaszalal ze sprzątaniem.. Patz czy Ci sie nasila czy przechodzi. Podobno przy zmianie pozycji jak skurcze sie nasilają to moze byc to Ale nie znam Sie..tyle co przeczytam

---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano o 00:08 ----------

No to moze jakies przepowiadacza skoro na krzyż nie?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości