Mamusie lutowe 2015 - cz. 5 - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-06, 06:14   #1531
1141655
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 5

Cytat:
Napisane przez Mlebidakin Pokaż wiadomość
Hej. Ja też czekam na 6. U tz był mikołaj a u mnie nie

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
Ja nie doczekałam i o 5:45 jadłam tosty

Spokojnie.. Jak byłaś grzeczna to na pewno przyjdzie tylko do nas dłużej idą,bo śpią dłużej również haha

Ok obejrzałam ostry dyżur full krwi i szycia... A teraz idę spać dalej hihi

http://perfekcyjniewdomu.blogspot.com/
Mój drugi, prywatny, trochę o porządkach
1141655 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-06, 07:40   #1532
MaamaaZuzi
Wtajemniczenie

Dzień dobry
Miłych mikołajek brzuchatki

Zuzia zachwycona wielką rklamówką słodyczy, Tż dostał jednak w pracy mówił że dostawał a ja jakieś zaćmienie dostałam I ubranka w środku od nas też się podobały. Już mówiła że będzie się stroiła

Mi Tż na mikołaja nic nie szykuje nigdy więc i ja tego nie robię żeby sobie przykrości nie robić. Dla taty kupie jakiś żel i upiekę ciasteczka Na pewno też będzie miał coś dla nas
W standardzie się nie wyspałam Zuzia kłapoucha w nocy zgubiła+ 4 razy siku
Stary 2014-12-06, 07:48   #1533
ewek000
Zadomowienie

cześć laseczki
U mnie dzisiaj z belly :
Jesteś w 33 tygodniu ciąży
(32 tyg. i 0 dni)
Miesiąc: 8
Trymestr: 3
Wiek płodu: 30 tydzień
Data porodu:
31 stycznia 2015
(pozostało 56 dni)- a wg usg 34 tydzień i 49 dni do porodu
Dziękuje wszystkim za miłe słowa o mojej tłuściutkiej Agacie , prognozy pokazują że gdybyśmy czekali do 40 tygodnia to młoda miałaby przeszło 4kg, No i my jesteśmy powyżej 90 centyla
buu- nie denerwuj się wagą małej, między nami jest przeszło 3 tygodnie różnicy więc i waga naszych maluchów będzie inna, poza tym nie sugeruj się wymiarami mojej Agaty, bo u mnie z racji cukrzycy moje dzieciaki są zawsze większe, tak więc Agata goni rodzeństwo i jak na cukrzycowe dzieciątko wagę ma w normie. I uwierz mi lepiej urodzić mniejsze dziecko takie w okolicy 3kg niż takie wielkoludki jak moje
emdzik - ja mam taki sam szablon na tego kotka sensorycznego, bo on krążył po internecie jak chcesz to ci uszyję, ale już pewnie po świętach, tylko nie mam takich materiałów, ale mam polarek żółty na jedną stronę jak tam chociaż muszę poszukać tego minky bo on jest dostępny w sklepach internetowych, a chciałabym uszyć kocyk sama
lui_89- gratulacje , pochwal się jak było
Alunia nalać ocet zostawić na chwilę, nagrzać żelazko na najwyższą temperaturę, położyć jakąś szmatkę i prasować z para aż cały ocet wyparuję , później musisz tak powtórzyć z samą wodą, by pozbyć się zapachu octu z żelazka . No i radzę otworzyć okno bo zapach będzie intensywny i później jeszcze przez jakiś czas będziesz wyczuwała ocet podczas prasowania, ale ubrania nie będą przechodzić zapachem
Alunia baldachim super , twój brzusio też bomba a kot t już wiesz że piękny
Aga filmik z mamą i bobo puszczającym bąki, boże ile razy ja przerobiłam takie same akcje
Olcia - pajace fajowe, ale faktycznie kombinezon wymiata
zieolna gratuluje udanej wizyty
Asia - normy jakieś z kosmosu szczególnie jeśli mowa o kobiecie w ciąży, aczkolwiek ty nie miałaś wysokich cukrów, tak więc możesz sobie poluzować dietę
Paulina - z opowieści moich ciąg dalszy dotyczących kp
nie dopuszczaj do głosu mamy, one są najmądrzejsze szczególnie gdy za ich czasów prawie każda karmiła swoje dzieci sztucznie. Jak urodziłam Mateusza to nastawiona byłam na kp, nie miałam z tym problemów mały ciągnął dobrze nic mi się nie działo z piersiami, nie bolało, ale młody był ciągle głodny, cały czas chciał cyca , nawet co pół godziny. Ja wtedy jeszcze mieszkałam z rodzicami, więc moja mama która odchowała trójkę więc wszystko wie najlepiej, poiła mnie bawarką (do dziś dnia nienawidzę tego napoju tak mi obrzydł), herbatkami koperkowymi i oczywiście po miesiącu zawyrokowała że nie mam zbyt treściwego pokarmu i głodzę jej wnuka. sama kupiła mleko i go nakarmiła , pokazując mi że ona oczywiście ma rację. Młody faktycznie się najadł i spał trzy godziny i tak skończyła się moja przygoda z kp. Ale luzik mój syn jak miał 4 miesiące to miał już 4 ząbki, więc moja mama jak z nim została a my jakoś tak przed wigilia pojechaliśmy na zakupy nakarmiła mojego syna ziemniakami i parówką bo skoro ma ząbki to już można mu dawać normalnie jeść. Ze ten dzieciak tego nie odchorował to sukces . Natomiast jak urodziłam Olkę i mieszkałam już na swoim, więc mama już u mnie rzadko bywała to karmiąc Olę piersią zdałam się na siebie i nie słuchałam jej w ogóle, miałam dobra położną która mi wytłumaczyła,żebym nie piła żadnych bawarek dziwnych herbatek tylko wypijała dużo wody bo dzięki temu moje piersi będą produkować pokarm, to ona kazała mi pilnować aby karmić na zmianę raz z jednej raz z drugiej piersi, że spokojnie pokarm z jednej piersi dziecku wystarcza, i że po każdym nakarmieniu mam ściągnąć resztę pokarmu po to żeby była pusta bo wtedy lepiej naprodukuje na nowo mleka. Jak miała kolki bo eksperymentowałam z jedzeniem to wtedy wypijałam herbatki z kopru bo młoda to ściągała z pokarmem. No i jeszcze wytłumaczyła mi że Olka będzie miała skoki bo rośnie i będą momenty że będzie chciała więcej mleka i to jest normalne, że jeśli nie najadła się z jednej piersi i podałam drugą to sygnał że muszę wypić dodatkową butelkę wody bo wzrasta mi zapotrzebowanie na produkcję mleka. I stosując się do jej rad karmiłam Olkę do 8 miesiąca, nie słuchając mądrych mam i babć , a przede wszystkim nie stresowałam się ich gadaniem bo wiedziała że wszytko jest ok. I nigdy nie miałam popękanych brodawek, bolących piersi czy stanów zapalnych
A bombka z kaszy super
I takie mamy gadające głupoty to olewaj
Te maskotki co ja robię na szydełku, dziewczyny z grupy fb sprzedają po 100 zł, nie wiem gdzie ale jestem pełna podziwu, bo ostatnio koleżanka zaczepiła mnie na fb czy nie zrobię jej zająca, powiedziałam że ok i że za 40 zł, to ona stwierdziła że za 40 woli kupić pluszaka w sklepie bo będzie duży, a ja przesadzam bo w maksie powinnam sprzedawać to za 20 zł i cieszyć się że ktoś chce kupić. Dlatego opadają ręce i wolę to jednak robić dla przyjemności wtedy nie muszę się stresować
ewek000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-06, 07:49   #1534
MaamaaZuzi
Wtajemniczenie

Marchewka teraz czekać na możliwość wypowiedzi w Tv i powiedzieć że ilość kości w penisie zależy od pogody, a właściwie od mrozu. Jak bardziej zmarznie to bardziej kostnieje
Stary 2014-12-06, 07:51   #1535
ewek000
Zadomowienie

owocnych prezentów w bucikach na mikołajki wam życzę . mój mikołaj robi sobie ze mnie jaja bo w bucie dał mi delicje chyba tylko po to żeby mój tz zjadł
Stary 2014-12-06, 08:08   #1536
przeklete_pragnienia
Zakorzenienie

GG do przeklete_pragnienia

Dzień dobry
Miłych Mikołajek!!

My z Tż nie robimy sobie prezentów na mikołajki, za to dostanie droższy pod choinkę
Kupiliśmy jedynie wczoraj furę słodyczy Tż chrześniaczce ale to dopiero jutro chyba Tż zawiezie, bo dzisiaj siedzi w pracy

Ewa Ta Twoja znajoma to po prostu wstydu nie ma
Najlepiej jakbyś w ogóle za darmo zrobiła, ja nie wiem co ludzie sobie myślą, że co, że parę razy machniesz drutem, pól godziny i gotowe?
Myślę, że 40 zł, które chciałaś za maskotkę to nie dużo i powinna Cię jeszcze po piętach całować
Aż mi się przykro zrobiło jak to przeczytałam, ludzie to jednak świnie
Stary 2014-12-06, 08:09   #1537
201704210903
Konto usunięte

Ewa gratulacje 33 tygodnia

201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-06, 08:10   #1538
MaamaaZuzi
Wtajemniczenie

Ewa napiszę to jeszcze raz bo się nie mogę powstrzymać. Uwielbiam Twoje rady zawsze tak spokojnie wszystko dokładnie opiszesz i serducho się raduje
Mam nadzieję że chociaż w małym stopniu jestem dla Zuzi taka jak Ty dla swoich dzieci i że tak będzie za kolejne 15 lat i dziewczynki będą ze mnie zadowolone

A te Twoje cuda są tyle warte jednego stać i wie ile pracy to kosztuje i chętnie to kupuje, drugiego nie stać, a trzeci myśli że zrobienie takich cudeniek to raz ciach, kawałeczek byle jakiej wełny i jest. No ale życzyć takim ludziom żeby kiedyś mieli okazje uświadomienia ile to wszystko zajmuje czasu, materiału.
Pamiętam jak sąsiadka mojej mamy przyszła i chciała żeby mama jej zrobiła wielki obrus na stół na święta a to było z miesiąc przed. Od razu mówiła że nie ma szans bo robiła wtedy coś dla siebie. To była bardzo zdziwiona że nie zdąży a poza tym jak przyszło do kupienia włóczek i dokupowania bo brakowało to stwierdziła że gdyby wiedziała że tyle ją to będzie kosztowało to by zwykły kupiła a to bez robocizny oczywiście było.
Stary 2014-12-06, 08:25   #1539
ewek000
Zadomowienie

ewccik- super prezent
zielona - położna pierwsza klasa
lubcia- super wieści
Dziewczyny na te ręce najlepsza maść z witaminą A, albo Garniera krem do rąk ten czerwony, mój mąż tylko nim leczy ręće bo on dużo pracuje na dworze i mu bardzo pękają
Agata ja chciałam książkę mój e-mail to ewek000@gmail.com
lui- Luiza śliczne imię moja Agata miała być Luiza tylko mój mąż narzeka że za poważnie i jak on będzie zdrabniał, chociaż cały czas po cichu liczę że może jeszcze zmieni zdanie
Ja też wpisałam swoje imię i co
Ewa to kobieta nie lubiąca być w centrum uwagi. Jest dosyć zamknięta w sobie i introwertyczna. Ma duże zdolności intelektualne, które pomagają jej osiągnąć sukces. W życiu największą wagę przywiązuje do miłości.- mój tz ryknął śmiechem że niby ja zamknięta w sobie naprawdę nie wiem o co mu chodzi chyba o to że gaduła jestem i buzia mi się nie zamyka ale przecież jedno drugiego nie wyklucza
85jjaa- no położna rewelacja , spytałabym się że może jednak tydzień przed porodem by wystarczyła ta wizyta

---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ----------

Dziękuję dziewczyny za miłe słowa , Paula ja jeszcze takich opowieści mam od groma Nie martw się na pewno będziesz
Mój Jacek się śmieje że powinnam książkę napisać bo mało jest sytuacji które by mi się nie przytrafiły, a szczególnie te dziwne podobno przyciągam je jak magnez. więc wiecie jestem zahartowana w bojach A na urazówce w szpitalu to lekarze mnie już znają i po imieniu ze mną rozmawiają tyle razy zaliczyłam odwiedziny z dziećmi. Ostatnio jak byłam z Mateuszem pan doktor się śmiał że z ciastem powinnam już na kawę wpadać , bo ja jak u siebie się czuję
Stary 2014-12-06, 08:25   #1540
przeklete_pragnienia
Zakorzenienie

Lubcia jaka świetna wiadomość, że kuzynka się odnalazła i już jest bezpieczna

Ewa ja też gratuluję 33 tygodnia

85jaaa brawa za wizytę

W ogóle tak spojrzałam w kalendarz i wiecie co? Strach mnie obleciał, jeszcze ze 2 wizyty u gina i porodówka
Stary 2014-12-06, 08:27   #1541
201704210903
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez przeklete_pragnienia Pokaż wiadomość
Lubcia jaka świetna wiadomość, że kuzynka się odnalazła i już jest bezpieczna

Ewa ja też gratuluję 33 tygodnia

85jaaa brawa za wizytę

W ogóle tak spojrzałam w kalendarz i wiecie co? Strach mnie obleciał, jeszcze ze 2 wizyty u gina i porodówka
Tylko 2? Chyba pod koniec będziesz mieć więcej

201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-06, 08:36   #1542
MaamaaZuzi
Wtajemniczenie

Ewa chętnie bym przeczytała Twoją książkę Napisz, napisza, tak, tak
Stary 2014-12-06, 08:38   #1543
przeklete_pragnienia
Zakorzenienie

Mlebi no tej poniedziałkowej wizyty nie liczę, a i tak zawsze mam co 3 tygodnie.
Więc wydaje mi się, że to tak mniej wiecej będzie
No i ewentualnie jak jeszcze nie urodzę to jeszcze jedna po tygodniu no i mam juz termin
Stary 2014-12-06, 08:40   #1544
ewek000
Zadomowienie

moje zakupy z przedwczoraj tu karnaub z Bobaska sklepu którym jestem rozczarowana
WP_20141204_003.jpg

WP_20141204_004.jpg

WP_20141204_005.jpg
tu z mojego ukochanego lumpka
WP_20141204_007.jpg

WP_20141204_008.jpg

z Auchana

WP_20141204_009.jpg

WP_20141204_010.jpg

WP_20141204_012.jpg

no i zakupy z Rossmanna , gdzie dostałam koszulkę dla mam

WP_20141204_002.jpg
Stary 2014-12-06, 08:50   #1545
przeklete_pragnienia
Zakorzenienie

Ewa ładne zakupy
Ale dlaczego jesteś rozczarowana tym pierwszym sklepem?
Stary 2014-12-06, 09:12   #1546
monnnia80
Zadomowienie

Dzień dobry mikołajkowo

Nie dałam rady Was wczoraj nadrobić gaduły padłam dość wcześnie za to dziś o 6 miałam chwilkę więc poczytałam.
Ja dziś w Mikołajki siedze sama bo mąż w pracy do późnego wieczora

Lubcia bardzo się cieszę ze kuzynka się znalazła, oby teraz jak najszybciej wróciła do domu i doszła do siebie

Ewa śliczne te zakupy, gratuluje 33 tygodnia

Zielona świetna polożna, chciałabym z kimś takim porozmawiać a przede wszystkim męża do niej wysłać choć widzę że on chłonie wszystko co ja mu opowiadam więc myśle ze nie będzie u nas jakiegoś oporu bardziej się boje wszystkich "życzliwych" mamuś ktore na pewno beda chciały mnie uswiadamiać po swojemu. Moja mama na szczęście wychodzi z założenia że ona rodziła dawno i czasy się zmieniły więc wtrącać na pewno się nie będzie.
Za to mam w rodzinie dwie dziewczyny, ktore juz w tym roku urodziły i ciotkę, ktora mnie do nich niestety porównuje: a one to do końca wszędzie chodziły a Ty nie chcesz! No nie chce no bo jak slysze te teksty to mi sie od razu szyjka skraca!!!A one to nie miały zadnych problemow a Ty ciagle coś- szlak mnie juz trafia na szczescie rzadko ja widuje

85jaaa za wizyte

Aaa zamowiłam leżaczek ze smyka tiny love, tzn moja mama go kupuje bedzie prezent od babci jest swietny i takiego własnie szukalam

Edytowane przez monnnia80
Czas edycji: 2014-12-06 o 09:15
monnnia80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-06, 09:12   #1547
ewek000
Zadomowienie

Cytat:
Ewa ładne zakupy
Ale dlaczego jesteś rozczarowana tym pierwszym sklepem?
Bo to jest jeden z największych sklepów z ubraniami niemowlęcymi dla dzieci u nas w mieście i jeszcze jak moje poprzednie dzieci były małe to tylko tam robiłam zakupy i ceny były zawsze fajne niższe niż gdzie indziej, a teraz jak weszłam to ceny z kosmosu i bardzo mały wybór, a za ten komplecik zapłaciłam 55 zł i pewnie cena by mnie zniechęciła tylko strasznie spodobał mi się wzór.
Stary 2014-12-06, 09:18   #1548
1141655
Zakorzenienie

ewek no przesliczne te rzeczy z 1wszego sklepu,a faktycznie cena poraża trochę, ale sa naprawdę ładne

Ja się obudziłam i skorzystałam z okazji, że mąż jeszcze śpi, i zrobiłam sobie jeszcze 3 tosty z Nutellą taaaak,bo inaczej bym musiała się z nim podzielić, a chleb tostowy jest MÓJ tylko O !

zaraz go budzę, niech idzie po bułki ciepłe, to mu wytrzepię jajka z okazji Mikołajek i zje jajecznicę.
Wygonię do remontowa. Bo skoro chce wrócić po południu i się mną zająć i gdzieś pojechać to no !

mam plan, spacer nad morzem wieczorem z kubkiem gorącej kawy ze Starbucksa lub Coffieheaven jeszcze nie wiem dokladnie skad to beda moje Mikolajki, a wracajac chcialabym wejsc do rossa gdzie jest Hipp,bo chce kupic sobie krem na wiatr dzieciowy bo juz mi poliki marzną

Stary 2014-12-06, 09:20   #1549
maladT
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 85jjaa Pokaż wiadomość
co do dziewczyn z Torunia to u mamusi mieszkałam na Osiedlu Uniwersyteckim, a później na swoim na Koniuchach, więc chyba wszystkie nie miałybyśmy do siebie daleko szkoda, że dopiero teraz umawiacie się na spotkanie, a nie jak miałam urlop!!
to wracaj do Torunia... ja tez mieszkam na Koniuchach
Cytat:
Napisane przez Mlebidakin Pokaż wiadomość
Hej. Ja też czekam na 6. U tz był mikołaj a u mnie nie

u mnie mikołaja nie bedzie... mąż pewnie sie nie skapnie choc mu dzis mowiłam ze mała dostała a ja nie... no ale cóż... on nie z tych co robia prezenty niestety. ba nawet jak sie upomne czasem o kwiaty to tez ich nie dostane bo dla niego musi byc z zaskoczenia... ta tyle ze ostatnio z zaskoczenia dostałam prawie rok temu. Nawet na nasza rocznice bycia razem nie dostałam
Cytat:
Ewa Ta Twoja znajoma to po prostu wstydu nie ma
Najlepiej jakbyś w ogóle za darmo zrobiła, ja nie wiem co ludzie sobie myślą, że co, że parę razy machniesz drutem, pól godziny i gotowe?
Myślę, że 40 zł, które chciałaś za maskotkę to nie dużo i powinna Cię jeszcze po piętach całować
Aż mi się przykro zrobiło jak to przeczytałam, ludzie to jednak świnie
ja wczoraj robiłam tej lasce cennik to mi napisała ze ksiega za 45zł z jej prowizja to za wiele i że herbaciarka za 70 tez za wiele. to napisałam ze ma zmniejszyc swoja prowizje bo ja chociaz na czysto za sama robocizne chce 10zł zarobic a wiadomo ze w godzine tego nie zrobie. Ciekawa jestem co odpisze. cos czuje ze ona chciałaby zarobic kokosy a ja mam najlpiej dokładac do towaru i za free robic. pierdziele jak odpisze ze nie zejdzie to mam to gdzies

wstałam i zaraz sie ogarne i trzeba z psem wyjsc ale mi sie nie chceeeeeee

Oliwka 07.02.2015
maladT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-06, 09:20   #1550
DuszonaMarchewka
Wtajemniczenie

Napisałam post i mi zjadło i jestem zła.
EWEK dziękujemy za rady a z tymi 40 zł to koleżanka powinna cię po tych rękach całować a nie marudzić.

Szczęśliwych Mikołajek wszystkim. Do mnie nie przyjdzie...

Z góry gratuluję kolejnych tygodni z moim 32 na czele - bo przecież dzisiaj pół wątku zaczyna
Stary 2014-12-06, 09:25   #1551
1141655
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DuszonaMarchewka Pokaż wiadomość
Szczęśliwych Mikołajek wszystkim. Do mnie nie przyjdzie...

Z góry gratuluję kolejnych tygodni z moim 32 na czele - bo przecież dzisiaj pół wątku zaczyna
Mikołajkowy buziak dla Ciebie ode mnie o !
Ja tez nic w bucie nie bede miała, bo sobie nie robimy Mikolajkowych prezentow

U mnie dziś 30tc Let's celebrate !

Stary 2014-12-06, 09:33   #1552
DuszonaMarchewka
Wtajemniczenie

MALadt ja też kiedyś robiłam te księgi z życzeniami ale moje były robione trochę innym sposobem lubiłam jak ktoś zamawial od razu 6 na wesele bo pieniążki były z tego lepsze

---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

AGA
Chyba wstaje coś zjeść.
Mój mąż Mikołaja dostał półtora tygodnia temu bo jak zamawialam torbę do szpitala to wzięłam mu czapkę. Potem czytam że ona jest dwuwarstwowa i myślałam że pewnie ma polar w środku a w takiej mężowi za gorąco ale koniec końców okazała się bez polaru idealna i na pole się bez niej nie rusza...
Stary 2014-12-06, 09:35   #1553
1141655
Zakorzenienie

Duszona- super prezent pamietam jak pisalas
Moj ma ode mnie czapke z zeszlego roku. Dopiero w tym zdecydowal sie ja nosic, wiec...potraktujmy to jako prezent tegoroczny

Ja bym mu pewnie cos kupiła,ale nie wychodziłam w tym tygodniu

Stary 2014-12-06, 09:39   #1554
ewek000
Zadomowienie

maladT- a gdzie można twoje cudeńka zobaczyć
Stary 2014-12-06, 09:42   #1555
przeklete_pragnienia
Zakorzenienie

A ja zjadłam jedynki z serem na gorąco i teraz zastanawiam się czy wstawać w ogóle
No bo po co w sumie

Mam zapas słodyczy w domu, mandarynki, nutelle to po co mam wychodzić no nie?
Hmm może zaszaleję i nogi ogolę
Hihi taki mój plan na dzisiaj
Stary 2014-12-06, 09:43   #1556
DuszonaMarchewka
Wtajemniczenie

AGA Twój prezent zeszłoroczny jest jak najbardziej aktualny

Wiecie że nie żyje ten aktor od Kevina?
Stary 2014-12-06, 09:44   #1557
przeklete_pragnienia
Zakorzenienie

Duszona no chyba już jakiś czas nie żyje tak mi się wydaje
Stary 2014-12-06, 09:52   #1558
Kasiulka22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emdzik Pokaż wiadomość
Mniam... taki mmmmmmmmmmmmmmmmmmmm pyszny normalnie zjadłam chyba w minute wszystko takie pyszne było
Ciepluśki tościk i prawie płynąca na nim nuteeelllaa

Zjadłam 2 :P chce zobaczyć cukier po nich bo to jednak dosyć słodkie danie
Emdzik kochana zacnie zgrzeszylas, a ja wczoraj zjadłam jeden kawałek pizzy.

Nie pytajcie o cukier... Nie mogę i tyle

Ponoć nutella ma sredni indeks glikemiczny.

Cytat:
Napisane przez Asia1105 Pokaż wiadomość
UWAGA humor i hit roku!
Nie mam cukrzycy!
Co lekarz to lepszy.
Co lekarz to opinia!
Zdurnieć można!
Pan doktor powiedział, że jestem w normie!
Podał mi normy po glukozie: ba czczo do 92, po 1h: do 180 pi 2h 153-199!
Więc jestem w normach!
To, że nieraz jest wysoko po czymś to luz, mówi, że po kukurydzianych to każdy mialby wysoki.
Za tydzień mam przyjść z wynikiem hb coś tam...
Nie rzucę się zaraz na słodycze, ale... zjem sobie coś normalnego
Super Asiula

Ja tez robiłam ta hemoglobine i nie wiem ile miałam, ale dibetolog mowila ze ładnie w normie.

Cytat:
Napisane przez h0pe Pokaż wiadomość
dziewczyny, Kasia, Aga, ile cm ma ten ppiankowy materac który zamawialyscie?

10 cm Hope. Wydaje mi sie, ze naprawde porządny ten materac, dość twardy, gruby, ze zdejmowanym pokrowcem .

Ewcia śliczne ciuszki!

Zielona gratuluje udanej wizyty!

Niedawno zjadłam śniadanie, za chwilkę biorę sie za sprzątanie.

Wczoraj zrobiłam mnóstwo pran, zawiesiłam dwie suszarki i czekam az mi to wszystko wyschnie. Wtedy wezmę sie za prasowanie.

Musze sobie kasiore z bankomatu wybrac bo przewidywany termin dostawy lezaczka i karuzelke to wtorek od razu zmolestuje męża zeby złożył lezaczek i wkleję Wam foty. Karuzelki oczywiście tez

U nas corcia dostała mnóstwo prezentów Mikolajkowych, my sobie nie robimy, chyba ze mnie maz zaskoczy ale raczej nie przewiduje. Teraz tyle wydatków, ze ten pominiemy

Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-06, 10:08   #1559
1141655
Zakorzenienie

Ja juz nie wiem,czy ten aktor od Kevina zyje czy nie, co chwile cos o nim glosno,ze zaćpał się na śmierć, że coś tam. Ja już się pogubiłam....

Kasiula Super, że obfocisz te cuda

Ilonka ja tez nadaje dzis z lozka aż do popoludnia O mam podobne zapasy do twoich, wlasnie zjadlam III. sniadanie- jajecznice a teraz na zmiane smaku wsuwam mandarynke i bede lezec w wyrze calyyyyyyy dzien
Nie prasuje
jutro to zrobie Nie zając

maż pojechał
jestem ciekawa czy wroci tak jak mowil ; po 17stej , jak nie- to zabarykaduje drzwi

Stary 2014-12-06, 10:23   #1560
maladT
Zakorzenienie

Wróciłam ze spaceru,wstawiłam Oliwii pranie. Maz bedzie kolo 17pewnie wiec zdarze i ogarnąć i wyschnie pranie i nie wiem czy jeszcze tej ostatniej pralki małej nie wstawić. Odkryłam ze muszę wyprać jeszcze z maty pałąki bo pokojem siostry dzieciach tragicznie wyglądają. Tylko myślę jak to ogarnąć bo w środku jest drut a wyjąć go nie ma jak.

---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

Ajjj wkurza mnie mój pies. On jak mu zimno to pcha się pod grzejnik a tam małej pranie wisi i to białe.mam wizje ze cale w kudlach bedzie a on ciagle od grzejnika i pod stol a suszarka kolo stołu. Szlak mnie trafi

Oliwka 07.02.2015
maladT jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości