|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2015 cz. VIII
Ok dzięki
Chce sie spakowac raz a porzadnie razem z tz zeby wiedzial co gdzie jest takze czekam na rzeczy ktore zamowilam maja przyjsc po weekendzie i wtedy sie spakuje chyba nadszedl juz na to czas My zdecydowalismy sie na mutsy urban rider 3 w 1 w kolorze czerwonym z czarnymi dodatkami opinie byly pozytywne spacerowka ma taki super duzy kosz podczepiany skretna tylnanos ktora tz uwielbia takze jak na razie jestesmy zadowoleninzobaczymy co bedzie juz w trakcie korzystania. Cytat:
tz zaraz wstaje bedzie robil dzisiaj nadgodziny. Kolejny samotny dzien z kotem mnie czeka moze pierniczki dzisiaj upieke i ogarne troche mieszkanie. Ale jestem glodna ide na sniadanie Ewka mam nadzieje ze wszystko u Ciebie w porzadku.
|
|
#3032 |
|
Rozeznanie
|
Siemka wszystkim! Ewka,jak tam?
|
|
#3033 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkich Ewka na równe nogi zerwala
|
#3034 |
|
Zadomowienie
|
Paulinkus, witaj 😊
wczoraj mi net wieczorem troszke mulil, a tu takie rzeczy sie dzialy,takie emocje ![]() trzymam kciuki za Ewke. spac nie moge,tz jak wychodzil do pracy, to mnie obudzil. Przede mna samotna doba, bede prasowac dzieciece,czytac ksiazki oraz gazety o dzieciach. Dom by pasowalo posprzatac,ale wole jeszcze z tydzien nie szalec. |
|
|
|
#3035 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3036 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie tak samo zwłaszcza ta cześć z prasowaniem ubrań ;p Wstałam zeby wziąć antybiotyk i od razu zaglednalam czy Ewka dała znac..ale trzyma nas w niepewności ---------- Dopisano o 07:22 ---------- Poprzedni post napisano o 07:17 ---------- Ej dobra Ewka nie mogła jesCze urodzic bo napisałam kiedyś ze w 9cz rodzimy a brakuje nam niecałe 2tys postów do niej;p mimo to ze Justyna oddała 1msc ;d |
|
|
|
#3037 |
|
Zadomowienie
|
nie mialam pojecia ze z tym prasowaniem tyle schodzi. Najgorsze jest to,ze ubranek man chyba na trojaczki
pewnie polowy nie zaloze. Mam nowa szafe, ktora chyba jeszcze troche pachnie nowoscia, myslicie ze moge ubranka zapakowac w jednorazowki czy lepiej zeby oddychaly?
|
|
|
|
#3038 |
|
Zakorzenienie
|
aha nie rodze, ale dzięki za grupę wsparcia
. zabrałam tz telefon żeby ściągnąć tu wizaż bo mi bat padła. miałam te skurcze,potem przeszły i poszłam spać, w nocy obudziły mnie na nowo i dochodziły co do 10 MINUT nawet częściej, już mieliśmy w sumie się zbierać do szpitala i znowu się wszystko wyciszylo. i du. ka blada bo się na męczyłam i pół nocy nie przespane :/i na pewno nie wyglądały na zwykłe przepowiadacze bo bolesne się zrobiły. .. Edytowane przez ewka555 Czas edycji: 2014-12-06 o 08:09 |
|
|
|
#3039 |
|
Zadomowienie
|
Ewka, to odsypiaj dzisiaj, tez nie myslalam,ze tak moga wygladac przepowiadajace skurcze.
|
|
|
|
#3040 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w koncu mam juz 1,5 cm rozwarcia zobazymy w poniedzialek na wizycie czy cos w tym temacie sie zmienilo. Ewka odsypiaj ciezka noc
|
|
#3041 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Nie pamiętam gdzie wczoraj skonczyłam, wiec zlbo nadrobie dwa razy, albo coś ominę ![]() akrolowa za wizyte. Mi też wyszło prawie 15 na plusie ![]() ciągle i niezmiennie nad trzema- szarym http://jedo.pl/pl/kolory/memo/15.jpg , czerwonym http://jedo.pl/pl/kolory/memo/8.jpg i granatowym http://jedo.pl/pl/kolory/memo/12.jpg ![]() Asia czasem nie opłaca się specjalnie jechać do IKEI. Ja np mam 30km więc jak jesteśmy przy okazji to kupujemy co potrzeba, ale teraz w ciązy znienawidziłam ten sklep, nie mam siły łazić, ludzie mnie denerwują heh. Ale akyurat kosze były na stanowisku dziecięcym przy wyjściu samym ![]() Kiedyś widziałąm na all zeszłoroczny śnieg, alb o zużyte patyczki do uszu ![]() dusiolka buty rewelacja. Miękkie, wygodne, ciepłe (aż za ciepłe hehe) i nie muszę się schuleż ćeby je ubrać dzięki CI dobraq kobieto ze się informacją podzieliłaś ![]() Kinqaa tylko tam na spokojnie w tej IKEI, nie szalej ![]() Montanka dobrze, ze mi przypomniałaś. msuzę firany poprać ale okna już teściowa mi umyła ![]() Dziękuję ![]() Girlandę i literk zamawiałam na all u mamalula (podglądnij sobie na fb jak masz). http://allegro.pl/listing/listing.ph...v6-p-2-dz-1106 - przepraszam ze nie wstawiłam wczoraj ale nie zdazyłam. Żel z korą dębu znalazłam na gemini i chyba zamówie, bo i tak bedziemy kupować tam monitor. A Ty w jakiej aptece zamawiasz? koniecznie pochwal sie pokoikiem, nawet jeszcze nie skonczonym hehe super brzusio lilijka ![]() chyba nie bede kombinowała z tym zwolnieniem. STrace kilka dni, trudno. Eirene o kurcze, co z tymi przedszkolami nie tak zdrówka ![]() a jak się dziś czuje Oli? dziękuję Ciekawe czy będzie lubił swój pokoik hehe, bo póki co my z małżem co chwile tam idziemy i podziwiamy jak głupki ![]() Za chwile reszta...
|
#3042 |
|
Rozeznanie
|
Hej
![]() Czytałam od najstarszych postów i Ewka skutecznie mi oczy otworzyłas z rana i podniosłas ciśnienie dobrze ze się uspokoiło, ale tak myślę że jak pierwsza się weźmie za rodzenie to ja tu chyba płakać będę... chyba ze będę to ja, ale wtedy też mogę raczej I przez ta akcje ni cholery nie pamiętam co miałam pisać... Wstaje na śniadanie i potem prasowanie dopóki nie padnie, także miłego i bezbolesnego dnia dziewczynki |
|
|
|
#3043 |
|
Zakorzenienie
|
BabaZWysp przypomniałaś mi, że miałam tż podrzucić tofifie z rana
![]() allgood za wizyte ![]() Eirene dla meżą hihi. Mój na poporodowe wkładki mówi pampersy z resztą na podpaski też ![]() Kinqaa a wiesz, ze sobie wczoraj pomyślałam, że już grudzien to zaraz zaczniemy się rozpakowywać ![]() eirene, dusiolka, Kinqaa tak radzicie brać kąpiel, a mój mały kąpieli nie lubi i wtedy mi brzuch twardnieje właśnie ![]() Brawurka za szafe ![]() Ewka grunt ze jeszcze w dwupaku, ale jak się powtórzy, to moze jedź do szpitala co? Całą noc nie mogłam spać. Budziłam się, chodziłam siku, piłam wode, raz było mi zimno, raz gorąco, pociłam się jak świnka, ok 4 byłam głodna, ale przespałam to. Teraz wstałam, wypiłam kawke, nadrobiłam Was i moge isc na sniadanie hehe. Wiecie tak mówiłam, ze mogłanbym urodzić wczesniej, a teraz mnie jakaś panika ogarnia ![]() Mam pyt do dziewczyn które kupują monitory oddechu - macie z nianią, czy same monitory? I kiedy kupujecie laktatory? teraz, czy przy ewentualnych problemach??
Choć ciężko mi to idzie, walczę ze słabościami ![]() O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta. Leoś 29.12.2014 Edytowane przez ma.ko Czas edycji: 2014-12-06 o 09:24 |
|
|
|
#3044 |
|
Zakorzenienie
|
![]() opuściłam Was o 19, patrzę teraz, a tu znowu tyle nadrabiania - nie próżnujecie ![]() Pranie wstawiłam (nasze, nie dzieciowe).... tamto poprasowałam, córka oporządzona (tzn mleko i przebrana).... lajcik
|
#3045 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Wrocilam wlasnie ze sklepu po takiej niemilej sytuacji, ze juz nie wiem nawet jak komentowac. Maz spi po pracy wiec Poszlam po mleko, dwie bulki, jogurt i dea banany do sklepu. Szybko stanelam w kolejce- bylam trzecia z.obslugiwana osoba wiex stalam grzecznie. Za mna stala para w srednim wieku- ona taka normalna dosc elegancka babka i on taki ciamciok z wygladu przy niej, wyciszony. Brzuch mnie ciagnie w dol wiec bola mnie.plecy i wygielam.sie w druga strone w pewnym momencie. A tu tekst z prychnieciem za mna:zrobila sobie gowniara dziecka a teraz wspolczucia szuka. Normalnie na caly glos. Sluchajcie zgielo mnie.pol sklepu sie na nas gapi. Odwrocilam sie i powiedzialam tylko ze nie jestem zadna gowniara i nie zycze sobie jakichkolwiek komentarzy do mojej osoby. Ona cos chciala powiedziec ale momentalnie podszedl stojacy zaraz przy kasie ochroniarz i jej mowi zeby przeprosila albo nie zostanie wyproszona bez obslugi. A ona stoi jak ciele, tylko ten maz ja chwycil za przedramie i mowi do mnie speszony ze przeprasza za zone, ze nie pomyslala(na pewno bedzie mial pieklo w domu) Pani mnie skasowala w tym czasie naeet nie wiem kiedy,zaplacilam, podziekowalam ochroniarzowi i wyszlam. Ale w szoku jestem do tej pory. ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Ewka o kurcze!! Ciekawe co to w koncu bylo. Mam nadzieje ze bedzie juz dzis spokojnie!
|
#3046 |
|
Wtajemniczenie
|
Ewka - ale miałaś wczoraj akcję! Czuć że nasz miesiąc blisko, pewnie jeszcze max. Tydzień i się posypią porody
Fashion - masakra! W ogóle zauważyłam że kobiety mają negatywne reakcje na ciążę... ona Ci chyba zazdrościła :-D
|
|
#3047 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
ostatnia partia i będę na czysto
czytam, czytam i nie wierzę... ewka nie żartuj sobie Cytat:
Cytat:
Cytat:
a jak dzisiaj?Cytat:
![]() Cytat:
za wizytę Cytat:
brawo dla męża, chyba zapamiętał po ostatnim razie Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3048 |
|
Zakorzenienie
|
Fashion no jakąś idiotka. Ją rozumiem, jak nie ma ochoty niech cię nie przwpusscza ale żeby takie teksty. Niech zachowa swoje mądrości dla siebie. Człowiek coś by odpowiedział chętnie ale w fakiwj sytuacji zawsze tracę język i nie wiem co powiedzieć.
Wczoraj uoieklam eklerki, dziś orzelozyam masa karpatkowa. JuŻ jednego pozarlam pyyyycha.
|
#3049 |
|
Zakorzenienie
|
Fashiondobrze jej powiedziałaś i ochroniarz tez sie suoer zachował
ewka to masz pierwszą próbę za sobą, moj syn urządził taka akcje w wigilie w 32tyg, z wrażenia nic nie zjadłam, tylko ze ja miałam od razu skurcze co 2 minuty
|
|
|
|
#3050 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3051 | |||
|
Rozeznanie
|
Każda ciekawa, czy już to jedno miejsce przed Justyną zajęte
![]() Cytat:
Za którymś razem poczujesz, że już czas ![]() Cytat:
Fajne mają te proporczyki Długość całkowita to pewnie ze sznurkiem jest liczona?Cytat:
![]() Eirene, jak Młody? U nas zamiast lepiej, to gorzej sie robi. Myślałam, że pójdzie od poniedziałku do pkola, ale raczej to pozostanie tylko moje marzenie. Od środy siedzi w domu. Przeszła mu kolejna impreza w pkolu koło nosa (Mikołaj), a dziś niestety z przezroczystego, zielony katar leci. Myślałam, że w porę zatrzymałam go w domu i nic z kataru się nie rozwinie, a tu lipa, rozwija się jakaś infekcja. Sama juz nie wiem, co mu podawać, żeby znów nie skończyło się na antybiotyku
styczeń 2015 Synuś Edytowane przez Montanka Czas edycji: 2014-12-06 o 10:27 |
|||
|
|
|
#3052 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3053 |
|
<3 <3 <3
|
Ma.ko akrolowa gratulacje wizyt
Paulinkus hej Fashion az nie wiem jak zachowanie tej wrednej baby skomentowac Ewka cos czuje ze będziesz pierwsza ![]() Hej Po weselu stwierdzam ze nadal jestem w dwupaku
|
#3054 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3055 |
|
Zakorzenienie
|
Elvira - Ewka ma na dniach donoszona ciaze wiec mogło to byc juz :p a termin grudniowy wiec tak naprawdę w każdej chwili.
Ewka mu tu przez Ciebie wczoraj zasnąć nie mogłyśmy;p jak masz juz za sobą pierwsze bole to moze faktycznie niedługo będziesz miec córcię przy sobie
|
|
|
|
#3056 |
|
Zadomowienie
|
dobry
nadrobiłam wczorajsze posty i...mój wewnętrzny spokój legł w gruzach Ewka, serce mi mocniej zabiło Teraz już przynajmniej jesteś mądrzejsza od większości z nas (pierworódek ) i wiesz czego się spodziewać![]() Chociaż obstawiałam, patrząc po innych wątkach, że w pierwszych dniach grudnia jakaś dzidzia już u nas będzie Fashion podziwiam Cię za opanowanie. Ja na bank bym tej ropie pocisnęła i nie ograniczyłabym się do takich kulturalnych słów. I nie życzę żadnej takiej lampucerze żeby powiedziała do mnie kiedyś coś podobnego przy moim tż. U niego wystarczy żeby ktoś krzywo na mnie spojrzał i już jest gotów do rękoczynów. Taki z niego maczo ![]() Mako śliczne zdjęcia wczoraj wklejałaś. My póki co żadnych ozdób nie planujemy. Muszą wystarczyć jakże ozdobne pudełka z Ikei ![]() I zaczynam dziś 36 tc
|
#3057 |
|
Zakorzenienie
|
Karoloo no to jak po weselu to mozesz tez juz rodzic hehehe
tylko ze Justyna jedno miejsce oddała wiec dziewczynki kto pierwszy ten lepszy :p Fashion no co za bezcZelna baba! Ja teraz zauważam jak ludzie sa pozbawieni jakiejkolwiek kultury..moj tz zreszta tez teraz bardziej dostrZega nieogarnięcie ze str facetów i babek..brak slow ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- Ma.ko nie ma sprawy,wiedziałam to poinformowałam dobrze W Ci przypasowały
|
|
|
|
#3058 | |
|
Zakorzenienie
|
ledwo mąż wrócił i już larmo..... ehhh
nie ma umiaru, ma etap teraz na denerwowanie córki ![]() Cytat:
![]() też dzisiaj świętuję kolejny tydzień, tylko jakoś nie mam weny na świętowanie
|
|
#3059 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chyba dzisiaj szarlotkę zrobie o ile prasowanie mnie nie pokona ;p
---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Ma.ko co do koloru wozka to nie wiem czy to ma byc wozek tylko dla Leosia czy tez dla następnych dzieciaczków jesli takie maja byc bo jak tylko dla Leosia to tez 3 przypomina styl marynarski a na taki robicie pokoik 1,2 sa uniwersalne tez czerwony fajnie sie prezentuje ja zamowilam swój szary mc bo czerwień akurat ładnie tam nie wygladała i gondole większa nie ta składana (Alb ma składana w jane mum) bo dla mnie była o wiele płytsza a samochodu mamy duze wiec nie widziałam az takiej potrzeby na małe rozmiary ;p to tak poza tematem :p---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Lilijka wez go ogarnij bo to juz szczyt zeby dziecko denerwowac..;/ |
|
|
|
#3060 |
|
Zadomowienie
|
ojej fashion przykro mi, że miałaś taką sytuację. bardzo spokojnie zareagowałaś.
ewka w sumie dobrze, że skurcze ustały poczekaj do terminuja spadam połazić po osiedlowych sklepach, może coś ładnego do ubrania kupię na święta sobie oczywiście
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:52.

takze jak na razie jestesmy zadowoleninzobaczymy co bedzie juz w trakcie korzystania.
ciekawe czy się akcja rozkrecila czy wycisza.
chociaż na 1h bo po 6 wstajemy i jedziemy do teściów.
tz zaraz wstaje bedzie robil dzisiaj nadgodziny. Kolejny samotny dzien z kotem mnie czeka
mam nadzieje ze wszystko u Ciebie w porzadku.

za wizyte. Mi też wyszło prawie 15 na plusie 

ale okna już teściowa mi umyła
zdrówka 

z resztą na podpaski też 

az nie wiem jak zachowanie tej wrednej baby skomentowac