Styczniowe mamusie 2015 cz. VIII - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-06, 11:20   #3061
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko
Dot.: Styczniowe mamusie 2015 cz. VIII

Montanka kurcze wiesz, że nie wiem. A małż już powiesił i teraz jestem sama w domu to nie zmierzę nawet.
Karoloo dobrze, że wszystko dobrze po weselu
Maritxell my od początku chcieliśmy ozdoby mimo, iż początkowo Leo bedzie spał ze mną w salonie heh
lilijka co jest
dusiolka no wlaśnie ten granatowy to taki ala marynarski heh, jedyne co nas nie przekonuje to ten jasny dół. Szary nam się podoba, ale G nie podobają się te fioletowe wstawki a czerwony też nam się podoba, ale on nie jest taki typowo czerwony, tylko bardziej jak dachówki, taki hmm przydymiony jakby

Wiecie co tak na siebie popatrzyłam i mam wrażenie ze ciut mi się brzuch obniżył. Małż też tak mówi. I jak chciałam urodzić wczesniej, tak teraz ogarnęło mnie przerażenie jakieś

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

AAA, zapraszam wszystkie na eklerki

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 
ma.ko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-06, 11:22   #3062
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

i ta dziewczyny jesteśmy dzielne bo żadna sie nie wyrwała do rodzenia w magicznym 30 tygodniu
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-06, 11:26   #3063
dusiolka
Zakorzenienie

Ma.ko ja chętna na eklerki !;d mniam wlasnie ładna ta czerwień taka przydymiona ja musiałam ulec w sprawie pościeli dla Małej bo tz stwierdził ze ja wzzystko wybierałam to on posciel wybierze i wybrał w pszczółki i sówki hahaha :d zbuntował sie chłopak :p stwierdził ze on chociaz to chce wybrać ;d

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

Ja moge dopiero po 18 rodzic wcześniej nie :p a i tak czuje ze sylwester bedzie moj :d albo i pozniej :p
dusiolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-06, 11:28   #3064
elvira44
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dusiolka Pokaż wiadomość
Elvira - Ewka ma na dniach donoszona ciaze wiec mogło to byc juz :p a termin grudniowy wiec tak naprawdę w każdej chwili.

Ewka mu tu przez Ciebie wczoraj zasnąć nie mogłyśmy;p jak masz juz za sobą pierwsze bole to moze faktycznie niedługo będziesz miec córcię przy sobie
No wiem, wiem ale czułam jakos ze jeszcze troszkę maleństwo posiedzi u mamusi.

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

Cytat:
Napisane przez Katerina_00 Pokaż wiadomość
i ta dziewczyny jesteśmy dzielne bo żadna sie nie wyrwała do rodzenia w magicznym 30 tygodniu
A czemu magicznym?

http://www.suwaczek.pl/cache/556b2ed503.png
elvira44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-06, 11:29   #3065
dusiolka
Zakorzenienie

No to jak żadna przed świetami nie urodzi to Linda bedzie pierwsza z cc
Stary 2014-12-06, 11:30   #3066
alb
Zadomowienie

Ja to nie dopuszczam myśli że mogę urodzić przed planowanym terminem cesarki w środę mam wizytę to zobaczymy jak tam się wszystko trzyma
alb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-06, 11:32   #3067
dusiolka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alb Pokaż wiadomość
Ja to nie dopuszczam myśli że mogę urodzić przed planowanym terminem cesarki w środę mam wizytę to zobaczymy jak tam się wszystko trzyma

A dlaczego?
Stary 2014-12-06, 11:33   #3068
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

dusiolka hehe. Mój wczoraj oglądał pościel i chyba weżmiemy taką jak literki - granatową w białe gwiazdki, a z drugiej strony w paseczki.
Podobała mu się też niebieska w sówki, ale stwierdził, ze za dużo odcieni niebieskiego bedzie w pokoju hehe

Pokazywałam Wam już kiedyś?
W sumie to samo mówiła mi położna
http://www.mothercare.com.pl/lb-when...-hospital.html
http://www.mothercare.com.pl/lb-birt...y-happens.html

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 
Stary 2014-12-06, 11:33   #3069
Maritxell
Zadomowienie

po tych eklerkach mnie na słodkie naszło i musiałam sobie kaszy mannej zrobić z syropem malinowym

Dusiolka chcesz to bierz sylwestra, ale przed północą. Po fajerwerkach mogę być ja
Stary 2014-12-06, 11:37   #3070
dusiolka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maritxell Pokaż wiadomość
po tych eklerkach mnie na słodkie naszło i musiałam sobie kaszy mannej zrobić z syropem malinowym

Dusiolka chcesz to bierz sylwestra, ale przed północą. Po fajerwerkach mogę być ja

Ja moge zacząć przed północą a skończyć po:p albo moge tez wziąć termin dzien po wigilii albo i dwa ;p
Stary 2014-12-06, 11:37   #3071
elvira44
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ma.ko Pokaż wiadomość
dusiolka hehe. Mój wczoraj oglądał pościel i chyba weżmiemy taką jak literki - granatową w białe gwiazdki, a z drugiej strony w paseczki.
Podobała mu się też niebieska w sówki, ale stwierdził, ze za dużo odcieni niebieskiego bedzie w pokoju hehe

Pokazywałam Wam już kiedyś?
W sumie to samo mówiła mi położna
http://www.mothercare.com.pl/lb-when...-hospital.html
http://www.mothercare.com.pl/lb-birt...y-happens.html
Ja tez mam posciel w paseczki i gwiazdki, a druga w sowy

http://www.suwaczek.pl/cache/556b2ed503.png
elvira44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-06, 11:40   #3072
dusiolka
Zakorzenienie

Ma.ko to moj wybrał szara w sówki :d haha
Stary 2014-12-06, 11:40   #3073
Maritxell
Zadomowienie

ma.ko wg tych tekstów krwawienie nie jest niczym niepokojącym, ale ja chyba nie potrafiłabym nie pojechać na IP gdyby się u mnie pojawiło Jakoś tej krwi się najbardziej boję i nawet mi się śniła wczoraj
Stary 2014-12-06, 11:41   #3074
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

Wiecie co, tak sobie teraz myślę, że do ptp zostało mi 4 tygodnie, a gin nie kazała już przychodzić na wizyte. Dopiero po przekroczeniu terminu mam się zgłosić na izbe przyjęć No ale z drugiej strony chyba sie zna

Leoś 29.12.2014 
Stary 2014-12-06, 11:42   #3075
dusiolka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maritxell Pokaż wiadomość
ma.ko wg tych tekstów krwawienie nie jest niczym niepokojącym, ale ja chyba nie potrafiłabym nie pojechać na IP gdyby się u mnie pojawiło Jakoś tej krwi się najbardziej boję i nawet mi się śniła wczoraj

Ja tez sie boje wlasnie..na szczęście nie mam niepokojących snów. Tylko raz mi sie snilo ze rodzę i karmie :d a tak poza tym cisza :p

Ma.ko a wczoraj gin wspominał ze mozesz wcześniej urodzic niz TP? No i masz rozwarcie ale szyjka nie skrócona?czy cos pomyliłam ?;p
Stary 2014-12-06, 11:43   #3076
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

elvira, dusiolka pokażcie swoje pościele

maritxell ja jak cos sie pojawi, to od razu adzwonie do położnej, nawet gdyby to była wigilia, albo środek nocy. Z resztą kazałą dzwonić o każdej porze
ja nawet teraz co siku spraawdzam czy na papierze nie ma krwi

Leoś 29.12.2014 
Stary 2014-12-06, 11:43   #3077
Myszunia19
Zakorzenienie

Cytat:
BabaZWysp przypomniałaś mi, że miałam tż podrzucić tofifie z rana

allgood za wizyte

Eirene dla meżą hihi. Mój na poporodowe wkładki mówi pampersy z resztą na podpaski też

Kinqaa a wiesz, ze sobie wczoraj pomyślałam, że już grudzien to zaraz zaczniemy się rozpakowywać

eirene, dusiolka, Kinqaa tak radzicie brać kąpiel, a mój mały kąpieli nie lubi i wtedy mi brzuch twardnieje właśnie

Brawurka za szafe

Ewka grunt ze jeszcze w dwupaku, ale jak się powtórzy, to moze jedź do szpitala co?

Całą noc nie mogłam spać. Budziłam się, chodziłam siku, piłam wode, raz było mi zimno, raz gorąco, pociłam się jak świnka, ok 4 byłam głodna, ale przespałam to. Teraz wstałam, wypiłam kawke, nadrobiłam Was i moge isc na sniadanie hehe.
Wiecie tak mówiłam, ze mogłanbym urodzić wczesniej, a teraz mnie jakaś panika ogarnia

Mam pyt do dziewczyn które kupują monitory oddechu - macie z nianią, czy same monitory?
I kiedy kupujecie laktatory? teraz, czy przy ewentualnych problemach??
ja kupiłam monitor z nianią
Cytat:
Napisane przez fashionaddicted Pokaż wiadomość
Hej
Wrocilam wlasnie ze sklepu po takiej niemilej sytuacji, ze juz nie wiem nawet jak komentowac.

Maz spi po pracy wiec Poszlam po mleko, dwie bulki, jogurt i dea banany do sklepu. Szybko stanelam w kolejce- bylam trzecia z.obslugiwana osoba wiex stalam grzecznie. Za mna stala para w srednim wieku- ona taka normalna dosc elegancka babka i on taki ciamciok z wygladu przy niej, wyciszony.
Brzuch mnie ciagnie w dol wiec bola mnie.plecy i wygielam.sie w druga strone w pewnym momencie.
A tu tekst z prychnieciem za mna:zrobila sobie gowniara dziecka a teraz wspolczucia szuka. Normalnie na caly glos.
Sluchajcie zgielo mnie.pol sklepu sie na nas gapi. Odwrocilam sie i powiedzialam tylko ze nie jestem zadna gowniara i nie zycze sobie jakichkolwiek komentarzy do mojej osoby. Ona cos chciala powiedziec ale momentalnie podszedl stojacy zaraz przy kasie ochroniarz i jej mowi zeby przeprosila albo nie zostanie wyproszona bez obslugi. A ona stoi jak ciele, tylko ten maz ja chwycil za przedramie i mowi do mnie speszony ze przeprasza za zone, ze nie pomyslala(na pewno bedzie mial pieklo w domu)
Pani mnie skasowala w tym czasie naeet nie wiem kiedy,zaplacilam, podziekowalam ochroniarzowi i wyszlam.
Ale w szoku jestem do tej pory.

---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

Ewka o kurcze!! Ciekawe co to w koncu bylo. Mam nadzieje ze bedzie juz dzis spokojnie!
ale chamstwo. I to jeszcze starsi ludzie. a ochroniarz się świetnie zachował. U mnie w sklepach to ludzie udają że mnie nie widzą

Cytat:
Napisane przez dusiolka Pokaż wiadomość
Ja moge zacząć przed północą a skończyć po:p albo moge tez wziąć termin dzien po wigilii albo i dwa ;p
Też mam przeczucie że pójde miedzy świętami.

Ewuś no to miałas jazde wczoraj. Ja własnie na takie coś biore kroplówki.

No a u mnie TZ sobie pojechał jakieś auto naprawiać a w domu syf kiła i mogiła. Remoncik pełną parą ale co mu tam, jak ja sobie tydzień dłużej w tym syfie posiedze to przecież nic się nie stanie. Płakać mi się chce.
Myszunia19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-06, 11:44   #3078
dusiolka
Zakorzenienie

Ma.ko nie pokaże bo jeszcze nie doszła;p zamówiliśmy przed weekendem.
Stary 2014-12-06, 11:45   #3079
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

dusiolka gin mówiła, ze rozwarcie minimalne, ale dzidzia siedzi wysoko i na razie nie szykuje się do wyjścia. Szyjkę mam "z tych krótszych" ale to od samego początku ciązy.
Ale tak wszystkie bedziecie na ktg chodziły czy usg, a ja bede 4 tygodnie czekała

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

aaa spoko, a od jakiego sprzedawcy? wstawiałąś link?

Leoś 29.12.2014 
Stary 2014-12-06, 11:52   #3080
dusiolka
Zakorzenienie

Ma.ko moja raczej nie robi ktg a następna wizyte mam 18.12 i ciekawe czy potem jeszcE jedna :p no o jestem ciekawa jak mi zwolnienie tego 18 wypisze

---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

Ma.ko ja na Kom jestem glownie.. Nie pamietam od jakiego ale posciel 100% bawełny i naprawdę śmieszne pieniądze kosztowała :d

---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

Wiec nie bedzie mi zal ewentualnie jej kiedyś wyrzucić ;p

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

To sa takie bardzo kolorowe pościele -tz sie podobały no wiec niech ma:p jeszcze mega mega tanie az jestem ciekawa jak sie sprawdza.
Stary 2014-12-06, 11:53   #3081
Maritxell
Zadomowienie

Cytat:
ja nawet teraz co siku spraawdzam czy na papierze nie ma krwi
ja od początku ciąży to robię a teraz po tym śnie to jeszcze bardziej schizuję, nie będę Wam opowiadać

a odnośnie wizyt to ja mam usg w czwartek, a wizytę u lekarza prowadzącego w piątek, to będzie ostatni dzień 36 tyg. i też nie jestem później już zapisana, zgodnie z zaleceniami lekarza. Dostanę wtedy skierowanie na ktg, tylko jeszcze nie wiem na kiedy w moim szpitalu zapisują na to ktg, bo wydaje mi się, że dopiero jak minie PTP. Ale tak, jak pisałam już kiedyś planuje pójść chociaż raz jeszcze prywatnie gdzieś. Najchętniej między Świętami, a sylwestrem.
Stary 2014-12-06, 11:58   #3082
dusiolka
Zakorzenienie

Maritxell to ja az tak panicznie nie sprawdzam czy jest krew,ale pamietam ze koło 7tyg jakos tak poleciała mi w dniu spodziewanej @ i serio sie wystraszyłam,tz tez i od razu do szpitala,na szcZesxie było wszystko ok ale co strachu sie najadlam..
Stary 2014-12-06, 11:59   #3083
Szczeperka
Wtajemniczenie

Ma.ko - ja mam wizytę w 37 i 39 tc ale za to bez usg. Potem to już się nie umawiam tylko cokolwiek będzie się działo to szpital :-P
Ginekolog tak kazała mi się umówic ale zaznaczając że nie ma pewności czy się jeszcze spotkamy bo to decyzja syna. Ale on z nią ładnie współpracuje to jest szansa że poczeka
A ktg też raczej nie będę miała - dopiero na IP

Ignaś 11.03.2016
Szczeperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-06, 12:02   #3084
Maritxell
Zadomowienie

ja mam taką jazdę pewnie przez to, że praktycznie nie mam żadnych dolegliwości ciążowych i nie mam czym się zamartwiać poza tym pośladkiem wczoraj i przedwczoraj (ewidentnie mały jakiś nerw uciskał) to mnie nic nie boli, nie puchnę, zgagi brak. NIC. To muszę sobie coś wynaleźć
Stary 2014-12-06, 12:02   #3085
ellyunia
Wtajemniczenie

Dusiolka mi wypisał zwolnienie normalnie na cały misiac- do 3 mam

Fashion normalnie w szoku jestem, ale bym jej nagadała :tak:

ellyunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-06, 12:03   #3086
czarnadamaxd
Rozeznanie

A mi gin mowila ze teraz bedziemy sie co tydzien spotykac, bo potem jak mam tp to maja urlop i nie przyjmuja. No chyba ze malemu sie zachce wyjsc szybciej/pozniej
Stary 2014-12-06, 12:04   #3087
dusiolka
Zakorzenienie

ma.ko specjalnie dla Ciebie komp odpalilam :P

http://allegro.pl/posciel-kolor-bawe...833847417.html

szara sowka i fioletowa pszczolka :P pszczolka dla mojego tz to obowiazkowy motyw, nawet ubranko na sesje pszczolke chce kupic hahahah ;D dobrze ze ta szara sowka chociz stonowana :P
Stary 2014-12-06, 12:04   #3088
mmgi
Zadomowienie

Cytat:
Wiecie co, tak sobie teraz myślę, że do ptp zostało mi 4 tygodnie, a gin nie kazała już przychodzić na wizyte. Dopiero po przekroczeniu terminu mam się zgłosić na izbe przyjęć No ale z drugiej strony chyba sie zna

No trochę dziwnie. Ja wizytę miałam w czwartek, to był mój 35t2d, miałam ktg i kazał przyjść w przyszły czwartek (czyli w 36t2d) i wtedy mam mieć usg i ktg i ustalony termin cc, o ile maleństwo się nie odwróci.
A zwolnienie dostałam do 8 stycznia, mimo, że ten lekarz liczy mi termin wg Om, czyli na 25 grudnia.
mmgi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-06, 12:04   #3089
ellyunia
Wtajemniczenie

Ma.ko ja patrzę cała ciąże czy nie ma na papierku nic niepokojącego po tych plamieniach na początku

ellyunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-06, 12:10   #3090
dusiolka
Zakorzenienie

Ellyunia to ja nie wiem dlaczego ta moja wypisała do 18 zwolnienie..;/ cos tam przebakiwala o leżeniu w szpitalu i macierzyńskim..no nie wiem i gadala ze zrobimy tak zeby było dobrze i ona cos wymyśli. Wiec nie wiem o co kaman.

Ma.ko i od tego samego sprzedawcy poduszkę klin zamówiliśmy i tez mega tania była.

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

Ma.ko Ty masz rozwarcie i wysoko synka a ja skrócona szyjkę i nisko córcię ktora ponoć napiera :p Hm
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości