|
|
#1621 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Macie już pomysły na prezenty gwiazdkowe ?
A moze elektroniczna gre w okrety? Chyba dromader wydal takie cos. Zgadnij kto to, to ja sie bawie z moja 4 letnia corka, moze do 6 lat. Scrable to rzeczywiscie nuda. Ja bym wziela monopol junior albo gre w statki.a moze tego klamczucha? W sumie masz duzy wybor, dziecko w tym wieku potrafi pewnie zagrac w wiele gier. Moja ulubiona byl monopol, ale gralam w sumie jak mialam chyba z 12 lat, ale moze ten junior jest prostszy?
|
|
|
|
#1622 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
nie wiem, kto te oznaczenia wieku wymyśla, ale z reguły kupy dupy się nie trzymają.Mikołaj był? |
|
|
|
|
#1623 |
|
Zakorzenienie
|
U nas na Mikołaj tor, doszło primo logico (ramka jest plastikowa) i jedna ksiązeczka, ksiazeczka do szlaczko,
się okazało że tor wyścigowy z Biedronki nie ma żadnego mechanizmu, tylko atuko jest "naciągane", nie doczytałam
|
#1624 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziewczyny ma któraś tę "grę"? http://aros.pl/ksiazka/smart-kroliczek I jeszcze jakbyście coś na szybko podpowiedziały mi dla prawie 7-latka, żeby odciągnąć good kompa i telewizora, najlepiej żeby sam mógł się tym zajmować... Edytowane przez monarika Czas edycji: 2014-12-06 o 11:28 |
|
|
|
|
#1625 |
|
Zakorzenienie
|
U nas mikołaj przyniósł domek hello kitty, reakcja "nie mogę uwierzyć
|
|
|
|
#1626 |
|
Zakorzenienie
|
pokazywałas domek?
![]() bo nie kojarzę
|
#1627 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
http://allegro.pl/ogromny-tor-dla-ku...841269142.html taki wypasiony, konkretny majsterkowicz, do budowania modeli http://allegro.pl/quercetti-3d-tecno...845808126.html klocki clics - u mnie dzieciaki z klas 1-3 szaleją na ich punkcie: http://allegro.pl/klocki-clics-93193...%5D%5B65%5D=65 Druga mania to lego - każdy prawie chłopiec szaleje z tym, przynoszą figurki do szkoły ciągle, różne serie - chima, minecraft, różne te miejskie (lego city to chyba?), ninjago, star wars... Aczkolwiek nie ogarniam - nie włączaj, najprościej.
|
|
|
|
|
#1628 |
|
Zakorzenienie
|
szaja, a ten tor kulkowy dla 5,5-latka mógłby być?
|
|
#1629 |
|
Konto usunięte
|
Nie wiem, czy ten - ja dla 4,5 latki ten oglądałam:
http://allegro.pl/quercetti-marble-r...832179079.html Dla 5,5 latka może taki, albo nawet ten powyżej co pokazałam: http://allegro.pl/quercetti-6568-tor...862929266.html Ogólnie jak np moje 6latki w pracy resoraki dostały, to tylko patrzyli, jak by je tu puścić po czymś myślę, że w takim razie tor by też się sprawdził dobrze |
|
|
|
#1630 |
|
Zakorzenienie
|
Dla ośmiolatka to może Dixit, Palce w pralce, 5 sekund ?
|
#1631 |
|
Zakorzenienie
|
Edytowane przez Glodomorek Czas edycji: 2014-12-06 o 13:34 |
|
|
|
#1632 |
|
Zakorzenienie
|
U nas Duplo się raczej kurzy
![]() Siedzi teraz i bawi się Primo Logico, ale ma książeczkę dla 3 latka i nie jest dla niej banalna
|
#1633 |
|
Wtajemniczenie
|
Szaja to nie moje dziecko...
|
|
|
|
#1634 |
|
Zakorzenienie
|
U nas duplo bylo i jest bardzo trafioną zabawką.
Nawet teraz myslalam czy nie wziąć jeszcze, ale spasowalam bo mloda juz prawie 4 lata ma. |
|
|
|
#1635 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;49230190]A na opakowaniu podane, że dla 6+
nie wiem, kto te oznaczenia wieku wymyśla, ale z reguły kupy dupy się nie trzymają.Mikołaj był?[/QUOTE] Byl i przyniosl domek minnie zrobil szał |
|
|
|
#1636 |
|
Zakorzenienie
|
Layla ile lat ma Twoja córka? (tak pytam z ciekawości)
U nas tak jak u Izy duplo raczej się kurzy, chyba że bawimy się razem, dlatego zrezygnowałam z fotosafarii, bo chyba ja bym się bardziej usieszyła jak ona. Na 4 urodziny spróbujemy już ze zwykłymi lego. Zamówiłam w końcu te dwa zestawy ze Smoby. Chciałabym jeszcze jakąś żywność (mamy zestaw śniadaniowy i warzywa z ikea). |
|
|
|
#1637 |
|
Zakorzenienie
|
Moja domek męczy od rana, teraz mieszkaja w nim kucyki.
z telefonu |
|
|
|
#1638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To mają coś wspólnego, bo moja przy torze ustawiła wszystkie swoje małe kucyki
|
|
#1639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kupowalam juz wczesniej jej domki, rozne np. Wrozki elc, wlasnie kiddieland, farme fisher price, ale to mi sie podobaly te domki, moja corka od najmlodszych lat lubi najbardziej zabawy plastyczne, zabawy w sklep,przyjęcia dla misiow, duplo tez za bardzo nie lubi, np.moj siostrzeniec niewiele starszy potrafi wiele zbudowac, a moja corka tylko wieźę, ew.domek, zawsze musimy razem budowac, a plastycznie i misiowo bawi sie sama. Takze to pierwszy domek, w ktorym nasladuje nasze zycie rodzinne i przedszkolne, ciesze sie, ze trafilam z tym domkiem.a z jedzonka, to wlasnie planuje zakupic owoce i babeczki z ikei. Mi sie jednak najbardziej podobaja pluszowe owoce. Plastik jakos mnie odrzuca, chociaz mamy troche plastikowego jedzenia. Zastanawiam sie jeszcze nad tortem smoby, drewniane jedzenie mnie nie przekonuje, wiec tutaj nie celuję. zaluje, ze zadna firma nie wyprodukowala dobrego jakosciowo zestawu deserowego. Tort smoby moglby miec jakies ciastka albo lody w komplecie. A moze po prostu kupie lody lego, nie wiem jeszcze.
|
|
|
|
|
#1640 |
|
Zakorzenienie
|
Kucykami bawi się już pół roku i to w domu i przedszkolu, raczej się nie znudzą, za każdym razem inna historia. Są wszędzie- w domku, w torebce, w łóżku, w kuchni, w kąpieli. Chyba w wózku ich nie miała tylko.
Edytowane przez Glodomorek Czas edycji: 2014-12-06 o 19:24 |
|
|
|
#1641 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za to nie bawi się lalkami, ale może to jeszcze przyjdzie.
|
|
#1642 |
|
Zakorzenienie
|
Moja ma 1 lalkę, którą się bawi tzn wozi w wózku czasem karmi. Bardziej za dzidziusia robi miś.
|
|
|
|
#1643 |
|
Zakorzenienie
|
Moja corka akurat domki wszelakie uwielbia, zbieramy stare Polly Pockety, takie z lat 90tych i bardzo lubi się nimi bawić.
U nas Mikołaj był podczas przedstawienia, więc atrakcją duża. N bardzo spodobała się Lady z Zakochanego kudla i teraz wszędzie z nią biega.
|
#1644 |
|
Raczkowanie
|
u nas hitem mikołajek jest play doh ośmiornica- wszystko się synkowi w tym podoba, nawet opakowanie
także prezent bardzo trafionypodoba mu się także bardzo lotto dom z granny
|
|
|
|
#1645 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie, co znalazlam? Filcowa kanapke
![]() i zestaw ciastek za jedyne 199 zl chyba w promocji, czy cos? ![]() i jedzenie kidkraft za jedyne 110 zl, czy 120. tak jakby zabawkowe jedzenie bylo tyle warte |
|
|
|
#1646 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
oj, to gorzej ;/ Cytat:
szałem byly ubranka od babci dla bobasów, dla starszej też plecaczek z MLP - dumna nosi, no i hit - jest kieszonka na butelkę z piciem! hello kitty... olane w sumie mam wrażenie, że młodszej nic nie spasowało prócz ubranek starsza owszem, jeszcze barbie też się bawiła, no ale ona sama nie, musi z kimś, puzzle - szał, fajnie, bo 72 układa z przyjemnością, tzn. woła nas, bo ona z nami najlepiej chce - ale ja tak długo "szukam" elementu, że... układa sama no i Elmer, bo ona elmerolubna na BN muszę dokupić kolejne części, których nie czytałyśmy Cytat:
Cytat:
A popatrz, smoby ma jeszcze takie żarcie ![]() http://www.pinkorblue.pl/Zabawa-nauk...-lodami-1.html http://www.pinkorblue.pl/Zabawa-nauk...slataki-1.html http://www.pinkorblue.pl/Zabawa-nauk...mburgerow.html A w Toys R Us fajny zestaw do robienia pierożków ravioli koło 60zł kosztuje, o ile dobrze pamiętam...?http://www.toysrus.com/buy/play-food...60585-19965736 |
||||
|
|
|
#1647 |
|
Zakorzenienie
|
ojj stwierdzam, że przesadziłam z zabawkami w tym kwartale, mam wyrzuty sumienia
następnym razem przed BN będzie mały odwykKupowałam ostatnio plecaczek młodej w tym sklepie Pinkorblue, przesyłka idzie z Niemiec ![]() Moja lubi Elmera, aż myślałam o zakupie jakiegoś gadzetu z nim.
|
#1648 |
|
Konto usunięte
|
Nam jeszcze brakuje Elmera i: dziadka ELdo, węża, na szczudłach.
A tu fajne na Elmera: http://sparklepetal.wordpress.com/20...hant-tutorial/ |
|
|
|
#1649 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Fajne są gry logiczne Granna, ale bardziej bym kupiła taką: http://merlin.pl/Granna-Dzien-i-Noc-...06,706026.html Jest naprawdę fajowa |
|
|
|
|
#1650 |
|
Zakorzenienie
|
U nas synek dostał mały garaż zjeżdżalnię z myjnią, a córka koniki i książkę o Elmerze. Najpierw bawili się wspólnie, potem wymienili się zabawkami i wszyscy są zadowoleni
Większe zabawki czekają na Boże Narodzenie.Lego normalne spokojnie 3,5latek da radę moim zdaniem, my nigdy Duplo nie mieliśmy. Jakoś za Lego nie przepadam ale odkąd córka przyniosła figurki Playmobila mocno ją wciągnęło. Zauważyłam też że jakieś klocki z Rossmanna mieliśmy ( dromader lub jinix czy jakoś tak) i się gładko łączą z Lego tylko figurki każde w innym rozmiarze
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:16.

nie wiem, kto te oznaczenia wieku wymyśla, ale z reguły kupy dupy się nie trzymają.

zrobil szał 
kupowalam juz wczesniej jej domki, rozne np. Wrozki elc, wlasnie kiddieland, farme fisher price, ale to mi sie podobaly te domki, moja corka od najmlodszych lat lubi najbardziej zabawy plastyczne, zabawy w sklep,przyjęcia dla misiow, duplo tez za bardzo nie lubi, np.moj siostrzeniec niewiele starszy potrafi wiele zbudowac, a moja corka tylko wieźę, ew.domek, zawsze musimy razem budowac, a plastycznie i misiowo bawi sie sama. Takze to pierwszy domek, w ktorym nasladuje nasze zycie rodzinne i przedszkolne, ciesze sie, ze trafilam z tym domkiem.
zaluje, ze zadna firma nie wyprodukowala dobrego jakosciowo zestawu deserowego. Tort smoby moglby miec jakies ciastka albo lody w komplecie. A moze po prostu kupie lody lego, nie wiem jeszcze.