|
|
#1651 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 5
No Aga ogarnij się bo niedługo mąż będzie i na spacer
|
#1652 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dokładnie biala mąka to dla mnie horror. Koniec. Nie wie, tylko ile uszek w barszczu na wigilie zjem, jedno albo wcale. Cytat:
Byliśmy z malzem i cora w centrum handlowym. Musiałam sie ogarnąć, wczesniej sie nie malowałam bo myslalam, ze dzis dzien sprzątania i siedzenia w domu. Moj małż miał dzis być w prcy wiec rano wsio sama ogarnialam. Ludzi strasznie dużo, nawet nie spodziewałam sie ze tyle bedzie. Nie było miejsc na podziemnym parkingu. Wypiłam sobie kawkę Latte z przyprawami. teraz ide myć głowę.
|
|
#1653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A chciałam Wam powiedzieć, że dało nam dużo do myślenia to co mówiła położna o mamusiach. Doszłam do wniosku, że mój plan, że przez pierwsze tygodnie będę u mojej mamy to plan ZŁY. Jest kochana i w ogóle, nieba by mi- nam uchyliła, ale w tym właśnie problem. To jej skakanie nade mną, nadskakiwanie jest cholernie denerwujące. Dodatkowo mój M. nie czuje się tu dobrze, krępuje się. No i jest mało miejsca, a my jeszcze z psem, no i trzeba by było robić ostrą rewolucję meblową. Przedyskutowałam to wszystko z teściową i doszłam do wniosku, że wolę u niej. Ona też jest za. Jest spokojniejsza, wiem, że się nie wtrynia, wyluzowana, jak trzeba to pomoże, nie będzie patrzeć mi na ręce i tak z pewną dozą nieśmiałości oznajmiłam dziś mojej mamie tę zmianę planów. Myślałam, że się rozpłacze, że jak to, jej córka woli u teściowej itd, a ona....merytorycznie podeszła do wszystkiego i mówi: OK! Faktycznie tu jest mało miejsca, faktycznie tam będzie Wam lepiej. Masakra!!!!!! Tylko oznajmiła, że będzie wpadać kiedy jej się zażyczy, żeby malutką wyprowadzać na spacer ![]() Kaaaaamień z serca. Jupi!!! Naprawdę, jestem teraz o niebo spokojniejsza
|
|
|
|
|
#1654 |
|
Konto usunięte
|
Zielona to dobrze że macie plan na pierwsze dni:p
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#1655 | |
|
Zakorzenienie
|
ogarnelam sie elegancko,zajelo mi to widze 40minut
zmeczylam sie, brzuch mi stwardnial, wiec wzielam magnez i poszlam do wyra ale Bozena nawet ogarnieta, nigdy nie wiadomo, czy mikołaj dzis przez komin nie bedzie chcial zajrzec No a maz ma czas do przyjazdu do 18... mowil,ze po 17stej bedzie ...wiec wydluzam mu czas....jak nie przyjedzie to sie smiertelnie obraze i zabiore swoj brzuch sama nad morze !!! No i wtedy Mikolaj do komina nie ma co w ogole wstepu Cytat:
![]() A mama bedzie wyprowadzala małą, wiec super ![]() Moja ostatnio przez telefon tak niesmialo mowi,ze jak ja bede potrzebowala pomocy to mam mowic, bo ona sie nie chce na sile wtracac i w ogole a ja jej na to,ze oczywiscie bede ja potrzebowala, ale powiem jej to w lutym jakie obowiazki przejmie i tyle ![]() Bo ona mysli jak wszyscy dookola,ze ja jestem taka samodzielna, nie bede chciala niczyjej pomocy itd owszem cos w tym jest bo pierwsza kapiel itd to na pewno sami z mezem ogarniemy ale nie wiadomo jak sie bede czula a jak moj M bedzie mial awarie w pracy ,wiele rzeczy tylko on moze pchnąć w pracy.... wiec mamusia mile widziana ![]() tesciowka nie ![]() tesciowka moze wpadac z giftami ale do pomocy bedzie mamusia
|
|
|
#1656 |
|
Wtajemniczenie
|
Emdzik w poniedziałek idę na badania
![]() Aga Ty kurna sama po nocy nie chodź! A takie ogarnięcie się to bez kitu bardzo dobrze robi ![]() Raz w tygodniu ogarniam się na maksa, dla dobrego samopoczucia ![]() ---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- A co do pomomocy, to ja też moją Mamę tak chcę w razie W do pomocy, ale T nieeeeeeeeeeee ![]() Z drugiej strony mają do nas jakieś 60 km, więc średnio z tą pomocą! A najgorsze jest to, że szanowna T oznajmiła, że jakoś po nowym roku idzie na emeryturę Niech nawet nie myśli sobie.... wiecie co o nieeeeeeee nie ma mowy!
|
|
|
|
#1657 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
byliśmy z TZ na jedzeniu, miała być pyszna włoska knajpa i co?? on dostał kawałek piersi z kurczaka i kilka listków sałaty, a ja makaron z kawałkiem pomidora i właśnie dopychamy się blokiem czekoladowym, który wczoraj zrobiłam... i kupiłam Lovelę, tyle tego prania, że strach się bać... wczoraj znowu się z teściową widziałam, pojechali z TZ po tableta dla niej [ nie wiem po co jej ] i pytała się czy nie zmieniłam zdania co do szpitala bo daleko będzie miała w odwiedziny o nie nie nie ja jej tam nie wpuszczę wrrrrrrr... i oczywiście kiedy przyjedziemy przed wigilią bo trzeba jej pomóc [czyt. wszystko zrobić]...
|
|
|
|
|
#1658 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Noooo T na emeryturze ałaaaaaaaaa ![]() Moja na szczescie pracuje, maja swoja firme , ma mało czasu na wychodzenie z domu ![]() Cytat:
narobilam sobie ochoty ![]() juz jestem znowu glodna ![]() Moja T tez pyta ciagle czy na pewno ten szpital :/ Nie wiem o co jej chodzi
|
|
|
#1659 |
|
Zakorzenienie
|
Jaaaa ale padam...
Tak mnie wzięło na sprzątanie, że jednak przesadziłam :/ Wysprzątałam całą łazienke.. tak mi się spodobała zabawa z cifem, że wszystko zaczęłam szorować... ale schylanie się i mycie wanny chyba najbardziej dało mi popalić bo się później prawie wyprostować nie mogłam ![]() Jeszcze za lodówke się wzięłam i podłogi i w ogóle już mama na mnie krzyczała, więc przestałam i fakt miała racje bo mam teraz kamień zamiast brzuszka ![]() Idę zrobić jeszcze coś jeść i się położe chwilę, bo później będę robiła leczo, wiec sie jeszcze nakroje dzisiaj ![]() Kasia... ciekawe ile ja pierogów będę mogła zjeść ja też uwielbiam pierogi i bym mogła ich jeść i jeść..Ale tak myślę, że to święta... i tak pewnie przesadze i będę miała wyższy cukier ale będę szczęśliwa a moje dziecko ze mną
|
#1660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale faktycznie nie szalej tak, wiesz, to już nie ta kondycja co kiedyś ![]() Ja nawet jak myję włosy nad wanną to potem nie mogę się wyprostować a co dopiero jeszcze ją czyścić O nie nie nie
|
|
|
#1661 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem sama co mi odbiło z tą wanną i resztą... ale tak mi się ten cif spodobał, że nie mogłam się opanować
|
|
#1662 |
|
Wtajemniczenie
|
Emdzik kocham Cię za to jedzenie
No tak szczęśliwa najedzona mama i to i dziecko szczęśliwe ![]() Kasiula ja myślę, że jakby zdrowy człowiek zjadł tyle pierogów to też cukier był by wysoki! Nie stresuj się! Mi dzisiaj skoczył cukier przez stres. Wkurzył mnie palant na myjni ![]() Lui T tylko moja jest wręcz oburzona, że przyjedziemy dopiero w Wigilię, bo mamy przed SR! Oczywiście foch na maxa! Niech jej wnusiu i córunia raz pomogą. A nie zawsze wszystko mój mąż, a ona siedzi sobie z kawką przed tv gdzie ma tydzień wolnego przed Świętami. I to takie kurna na siłe wymyślanie roboty moje u mężowi. Nawet głupiej choinki w usio jej nie chcial nigdy ubierać, zawsze mój mąż musiał Aż mnie nerw bierze na samą myśl. A w tym roku to my tam w gości pójdziemy, ale będzie obrażona |
|
|
|
#1663 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1664 | ||
|
Zakorzenienie
|
Kobietki, też już padam
cały dzien w kuchni. Sałatki, gołąbki, rosołek i na koniec ciasto. Właśnie, kto chce ? Z przepisu Lui ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ---------- Cytat:
juz nic dziś nie rób :pCytat:
Aga, nie mogę |
||
|
|
|
#1665 |
|
Zakorzenienie
|
OOOLLAAAAAAA
|
#1666 |
|
Zakorzenienie
|
Olcia Litości nie masz
![]() Jeeeezuuu jak to ciasto wygląda, ono wręcz krzyczy "zjedz mnie" Zazdroszczę, że je jesz
|
|
#1667 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam aż łzy w oczach jak na nie patrze...
|
#1668 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1669 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A Ty na jakąś okazję narobiłaś tyle jedzenia czy tak tylko, na niedzielę?
|
|
|
#1670 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1671 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1672 |
|
Zakorzenienie
|
Olcia chylę czoła
![]() Dobrze rodzinka ma z Tobą
|
|
#1673 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja Wam zdjęcia nie wkleję, bo nie zdąrzyłam zrobić
![]() Sąsiadka przyniosła nam z okazji Mikołajek czekoladową tartę ![]() Była megaaaaaaaa ![]() Nawet nie słodka. Więc Mikołajki udane ![]() Taka to odpowoedzialna jestem matka z cukrzycą ![]() Ale tylko trójkącik był. |
|
|
|
#1674 | |
|
Zakorzenienie
|
Aga ma kontakty u najwyższych, uruchomi helikopter i jeszcze ciepłe będziesz miała ![]() Czasami aż za...ale lubię popichcić ![]() ---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ---------- Cytat:
Jutro poprawa |
|
|
|
|
#1675 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to cukier na pewno też dobry będzie ![]() Ola ja bym Cię po stopach całowała za takie ciasto
|
|
#1676 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia hihi łasuchu Ty
Asia eee, ja tam myślę, że po takim trójkąciku to się nic nie stanie
|
|
#1677 |
|
Zakorzenienie
|
Ja po prostu lubię jeść
![]() A słodkie... ja bym mogła tylko słodkie jeść i nic innego
|
#1678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1679 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1680 |
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie, jeden trójkącik, phiii.
Gdybym zjadła pół blaszki, ale trójkącik. Luzik, nie stresuję się ![]() A po obiedzie mąż mial wyższy cukier ode mnie |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:55.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

cały dzien w kuchni. Sałatki, gołąbki, rosołek i na koniec ciasto. 
juz nic dziś nie rób :p