|
|
#1711 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 5
Cytat:
|
|
|
|
|
#1712 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1713 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1714 |
|
Zakorzenienie
|
ogolnie na tym niskim indeksie glikemicznym praktycznie w ogole nie jestem glodna. cukier jest optymalny, organizm nie domaga się więcej więc na czas ciąży to świetne rozwiązanie
|
|
|
|
#1715 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też zamilkne lepiej
|
|
#1716 |
|
Zakorzenienie
|
Ale jesz tylko 3 posiłki ?
|
#1717 |
|
Zakorzenienie
|
byl mikołaj, byył! i dzieciaczki mogły usiąść na kolanie
|
|
|
|
#1718 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1719 |
|
Zakorzenienie
|
czasem 4, dorzucam drugie śniadanie,jakieś marchewki na przekąskę, czy makrela na waflu.
ale to nie są małę ilości, nie ma ograniczeń. jak jestem już glodna to mogę zeżreć wszystkie warzywa z lodówki a paprykę jem jak jabłko---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- ogólnie u nas w domu raczej nie ma żadnych słodyczy, chyba ze dzieciaki coś dostaną to schodzi od razu zeby nie kusiło później
|
|
|
|
#1720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie by mogły by być za to tylko słodycze
|
|
#1721 |
|
Zakorzenienie
|
Ola wygrała
Aga, mamy znakomity gust muzyczny
|
|
|
|
#1722 |
|
Rozeznanie
|
My z mężem przed chwilką do domu wróciliśmy. Na Mikołaja kupiliśmy sobie bilety na mecz siatkówki plus liga mężczyzn. Dwie godziny siedziałam i patrzyłam się na Zbyszka Bartmana
![]() ![]() ciacho z niego jakich mało. No ale niestety w siódmym miesiącu na niewygodnym krzesełku ciężko było mi wytrzymać, i Mała strasznie się mi w brzuchu wierciła nie wiem czy za głośno miała czy udzieliły się jej moje meczowe emocje
|
|
#1723 |
|
Zakorzenienie
|
Logoasia tak w ogóle macie juz imię dla Dziewczynki?
|
#1724 |
|
Zakorzenienie
|
nie mamy
żadnego typu, nic zupełnie. Dziś teściowa powiedziala ze chciała mieć kiedyś Monikę, i tż też coś wspominał wcześniej, ale mi jakoś nie pasuje ![]() była już Agatka, Paulina, Marta, Dorotka, Maja i nadal nic. Myślimy że jak się malutka urodzi to pomoże nam w wyborze mówią że czasem maleństwo rodzi się z imieniem na twarzy
|
|
|
|
#1725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak pytam bo właśnie mi się wydawało że ani razu nie mówiłaś o imionach :P
|
|
#1726 |
|
Zakorzenienie
|
Ha oczywiście!
nie miałam co do tego żadnych wątpliwości Idę pokusić męża o wspólny prysznic Ciekawe czy się zmieścimy z moim brzuchem Dobranoc kosmate sny na noc
|
|
#1727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miłego prysznicu I dobrej nocy
|
|
#1728 |
|
Zakorzenienie
|
ja też uciekam
miłej nocy |
|
|
|
#1729 |
|
Zakorzenienie
|
Maz w domu,nawet psa wyspacerowal. A ja dostałam coca cole. Brzuch juz lepiej trochę ale szalu nie ma.z paniki przygotowałam prawie wszystko do toreb do szpitala.jutro tylko spakuje do torby i opisze co muszę jeszcze wrzucić w razie w.
Maz robił duże oczy jak widział ze zaczynam się pakować.
|
#1730 |
|
Zakorzenienie
|
Hej,
Witam sie poznym mikolajkowym wieczorem,moj mokolaj o mnie zapomnial co mu wypomnialam rzecz jasna,ze mogl mi chociaz rafaello albo tofifi albo chociaz biala czekolade przyniesc,na co uslyszalam ze przeciez ja nie jem slodyczy ![]() My skladamy meble caly czas,duzo tego,ciezka praca i idzie pomalu,u znow taki burdel w mieszkaniu Z mala pojechalismy na jarmark na rynek ale to nieporozumienie,sobota w dodatku mikolajki tyle ludzi,ze tracaja mnie to jeszcze znioslam ale jak baba mi beszczelnie dziecko torebka walnela albo inna wjezdzala w mala wozkiem zeby nas pospieszyc myslalam ze je zagryze,u glupie udaja ze przypadek a caly czas tak robily ![]() W ogole ze gdzies zaparkowalismy to byl cud,i co wracamy a pod blokiem pierwszy raz od 2lat ani jednego miejsca wolnego Tak was na raty czytalam troche z tel,ale nie wiem czy pamietam wszystko Lui dobrze ze rozdanie dyplomow jakos poszlo Lubcia bardzo sie ucieszylam z wiesci ze kuzynka sie odnalazla Mala ale maz juz wrocil na szczescieA pewnie sie wystraszyl ze sie do szpitala wybierasz za wczasu Odpisala Ci ta kobietka czy zejdzie z tej swojej marzy czy tam prowizji,nie wiem jak yo sie zwie ![]() Inco szkoda ze wizyta przelozona,widzialam ta ksiazke dzis w ksiegarni bo tz-et mi kazal wejsc cos wybrac,chcialam przebudzenie kinga ale on mowi ze slyszal ze straszneee,wiec nie wiem czy bym czytala,no i nie moglam sie zdecydowac co by tu wziac innego Wegielku duzo zdrowka dla was Nic sie mue przejmuj,czasem kazdy musi sie wyzalic Agata super ubranka,i te misie sliczne Ewa Twoje ubranka tez ladne,ale faktycznie niektore ceny z kosmosu ![]() A z rekodzielem tak jest,kazdy by chcial zeby mu zrobic ale za darmo ![]() Zielona mi tez wszystko leci z rak,niestety Widzisz,mamaCie reakcja zaskoczyla,moja mowila tak samo jak po pierwszym porodzie mieszkalam u tesciowej Ale nie zamierzam tego powtarzac,swietnie sobie dam rade sama ![]() Asia ja jeszcze nie ukladalam,ale sama sie zastanawiam jak to ogarnac Jak meble zlozymy,i bede po zjezdzie to moze po jakies wlasnie pudelka i organizery sie wybiore Emdzik czytam i jestem pelna podziwu,ja wszystko musze w siebie wmuszac,na nic nie mam ochoty nie czuje smaku Zreszta chyba znow humor mi sie psuje jak sie nawet mandarynek czepiam ze maja za gruba skorke ![]() Wigilia sie nie przejmuje,nie wiem co bede jadla bo nie lubie prawie nic z tegi co tesciowa robi Chyba sie oplatkuem najem,no ich makowka moze byc tez ewentualnie,i zur Aga mnie rozbawilas z tym kominem i mikolajem ![]() A sie nie pochwalilas co Ci w koncu przyniosl Iskra ojj biedna,dla Ciebie tez duzo zdrowka Martula musi byc dobrze wszystko nie martw sie na zapas,ktos dobrze mapisal ze cc to po prostu inny rodzaj porodu,a jak macie byc bezpieczne to to jest bezcenne,ale wierze ze bedzie dobrze ![]() No i reszty nie pamietam chyba
|
|
|
|
#1731 |
|
Wtajemniczenie
|
Podczytałam was troszkę, ale piszę z tel więc nie pocytuję, wybaczcie też mojej sklerozie
Mla dobrze, że się uspokoiło.Widzę, że w razie w nie będziesz siedziała i czekała na zbawienie, tylko działasz ja też dziś 2 prania zrobiłam i prasowanie zaliczyłam ![]() Asia, ale Ty przecież cukrzycy nie masz, nwet diabetolog Ci powiedział. Ja dziś zjadłam przepyszną pizzę za to że mój Mikołaj utkną gdzieś i nie dowiózł sokowirówki dla mnie. No i dorwałam dziś zestaw 2 butelki 120 ml+1 chyba 250ml+ 2 zestawy smoczków po 2 pakowane (tylko że rozmiar 2) firmy dr.brown, wszystko nowe! W cenie 30zł za komplet Normalnie skakałam z radości ![]() ---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ---------- Buu to i tak dużo zapamiętałaś, bo ja to jakiś pustostan mam w głowie : No to miałaś akcję z babami durnymi. Ja to bym je tam zbeształa, na pewno bym się w język nie ugryzła. Zwłaszcza teraz, jakaś taka straszna, nie mogąca utrzymać języka na wodzy jestem w tej ciąży. |
|
|
|
#1732 |
|
Zadomowienie
|
Buu - ja chciałam jutro jechać na kiermasz świąteczny ale właśnie boję się, że będzie ścisk i tłok.
Mala i Dziewczyny - z rad mojej Położnej: Jeśli macie skurcze i nie wiecie czy to przepowiadające czy zwykłe to bierzecie no-Spę i na pól godziny do cieplej kąpieli (lub pod prysznic). Przepowiadające powinny sie po kąpieli uspokoić, te prawdziwe się po kąpieli nasilą. |
|
|
|
#1733 |
|
Zakorzenienie
|
Alunia Tobie mialam pisac ze ten tekst meza z tym zebys postala i odpoczela od chodzenia mnie juz calkiem na lopatki rozlozyl
zwrocilam im uwage od razu,no dziecko mi beda akatowac,a same byly z dzieckiem! to mi mowia z glupia mina ze ojj przez przypadek,a za chwile slysze jak ta z wozkiem mowi ze no nie da sie isc szybciej,im dziecko bardzo plakalo dobra rozumiem,ale tam byl dziki tlum,zreszta sie napatrzylam na niektore mamy i mi sie wszystkiego odechcialo od razu powiedzialam mezowi zeby wzial mala na barana bo ja nam stratuja |
|
|
|
#1734 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też muszę zacząć organizowac powoli torbę. Cytat:
A pizza też już dawno za mną chodzi ![]() Buu, oj ogólnie, wszędzie duzo ludzi...moja mama jak pojechała do galerii, dwie godziny szukała miejsca parkingowego szał! A tym kobietom powinnaś zwrócić uwagę zero kultury Dobrze, że córce nic się nie stało od tej torby. Kobietki, dobranoc |
||
|
|
|
#1735 |
|
Zakorzenienie
|
Wlazlam mężowi do wanny bo sobie wody nalał to pierwsza na chama się wepchalam.teraz mi dobrze chyba. Brzuch trochę twardy ale tragedii nie ma.pachne za to ładnie i to mnie cieszy.i jeszcze moja poduszka do spania na boku wyschła i też nie dość ze odzyskała biel to jeszcze płynem do płukania pięknie pachnie.
Znowu mam zgagę.3dzis raz.no i nie moge jeść bananów bo od razu mam
|
#1736 |
|
Wtajemniczenie
|
Dałabym jej "oj" Jeśli chodzi o dziecko to cięta jestem.
Ja właśnie na takie wypady chcę mieć chustę i nosidełko, bo z wózkiem to masakra |
|
|
|
#1737 |
|
Zakorzenienie
|
sie wkurzylam ale nie powiem wam co jej zrobilam,bo z wozkiem byla w koncu
Olcia ladnie wyglada to ciasto,ja nabralam ochoty! to dziwne u mnie,na czekolade goraca z bita smietana,mielismy isc sie napic do coffy haven ale nam zeszlo z jedzeniem,szukaniem miejsca parkingowego i nagle patrze 19,i mowie do meza trudno odpuszczamy wracamy do domu ide spac,jutro was pewnie tez troche poczytam z tel mala a Ty jak by cos sie dzialo migiem na ip ! |
|
|
|
#1738 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobrej nocki Olcia. Ciacho chętnie bym zjadła, ale chyba zrobię jutro napoleonkę
![]() Mala odpoczywaj kochana, czyściutka i pachnąca. Ja mam chyba uczulenie na czystość ostatnio. Codziennie po kompieli swędzi mnie ciało. Ale nhd tak, że całe na raz, tylko co chwilę w innym miejscu i leżę i się wiercę jakbym nerwicę jakąś miała. O! Swędzi mnie tak, jak od wełny takiej gryzącej. Najbardziej nogi mnie swędzą. Już nawet płyn zmieniłam na jelenia i nnic, dalej to samo. |
|
|
|
#1739 |
|
Konto usunięte
|
Iskra wracaj do zdrowia
![]() Mała jak brzuch? Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#1740 |
|
Wtajemniczenie
|
Zpomniałam wam powiedzieć, moja koleżanka wyprzedaje ciuszki po synku, jakby któraś była zainteresowana to prześlę foty, bo ma dużo firmówek, a sprzedaje za śmieszne pieniążki.
Kombinezon 15zł |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:48.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

żadnego typu, nic zupełnie. Dziś teściowa powiedziala ze chciała mieć kiedyś Monikę, i tż też coś wspominał wcześniej, ale mi jakoś nie pasuje 
miłej nocy 
ale maz juz wrocil na szczescie