|
|
#4231 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 4
Cytat:
a tak to mikołajek nie obchodzimy, tylko urodziny i święta![]() co do łóżeczek - ja bym 1tys za zwykłe łóżeczko dla niemowlaka bez gratisów typu materacyk czy kołdra z poduchą nie dała, bo to rozbój w biały dzień powiem Wam, że bolesnego porodu też się boję. choć z drugiej strony nie sądzę, żeby na początku było dużo gorzej niż w moich latach nastoletnich kiedy miałam naprawdę bardzo bolesne miesiączki, tak że nie byłam w stanie z łóżka przez2dni wstać. a potem mam nadzieję, ze znieczulenie zadziała i jakoś przeżyję ![]() Cytat:
dziadkowie pracujący, więc wnukiem się nie zajmą. na żadnych znajomych nie mamy co liczyć. a nie możemy sobie pozwolić, żebym była w domu z małym przez 3lata, bo kto utrzyma rodzinę 3os za 2700 miesięcznie. coś wymyślić trzeba![]() Tepsa, przykro mi z powodu Twojej babci, tym bardziej że to tak nagle ojustyna, spokojnie a deska klozetowa to bardzo oryginalny prezent, taki niesztampowy![]() gosiaczek221, i bez kasy można kupić fajny wózek, nawet x-landera (patrz: ja kupiłam swojego x-landera nie x-move ale xa -szczegół - używanego za niecałe 600), trzeba po prostu szukać i czekać na okazję myślę, że to jakaś jesienno-zimowa chandr nas powoli dopada plus hormony ciążowe, ale trzeba sobie powtarzać, że nic nie jest tak beznadziejne jak nam się teraz wydajemeganka, super ten wózek Cytat:
my dziś spaliśmy do 13 potem u teściowej bylismy i w macu, bo mi sie hamburgera zachciało![]() o wkleję wam komplecik, który dostaliśmy od teściowej dla malca, taki zestaw startowy: bodziak, bluzeczka, spodnie, czapeczka, niedrapki, śliniaczek i buciki |
|||
|
|
|
#4232 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No dobra mamusie, przyznać się, która dziś ubrała choinkę ?Ja gdyby nie TŻ to juz bym szalała...no ale on studzi me zapędy :P
|
|
#4233 |
|
Zakorzenienie
|
przezduzeem, poszłam Twoim śladem i pod choinkę zażyczyłam sobie poduszkę-cebuszkę, koniecznie welurową, bo jest ładniejsza
|
|
|
|
#4234 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale się udało, no i mieliśmy radochę jak małe dzieci
|
|
#4235 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a określić inaczej niż niebanalny nie da się określić a koplecik idealny na wyjście ze szpitala, masz komplecik ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ---------- Cytat:
![]() patrzcie co znalazłam, jedna z nas ostatnio się zastanawiała jak utrzymać w czystości dom przy dzieciach i jest odpowiedź: http://kobieceinspiracje.pl/media/ca...4121df724f.jpg
Edytowane przez ojustyna Czas edycji: 2014-12-06 o 23:12 |
||
|
|
|
#4236 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A choinkę mamy ubraną już od zeszłego roku bo jest taka mała i zawinięta w worek stoi u nas w sypialni zawsze. To tak dla klimatu. A w salonie na dole będzie żywa. Jak w końcu pójdziemy ją wybrać i zarezerwować z mamą (bo wujek ma "plantację" choinek) Migdały próbowałam na nudności na początku, ale nic nie dawały bo nie mogłam ich przełknąć. Memlałam w buzi a potem wypluwałam, A zawsze zjadałam ze smakiem. A na zgagę to podobno właśnie mleko najlepsze. Tak mój TŻ uważa bo ma często. Ja jeszcze nigdy w życiu nie miałam .
21.01.2010 r. 27.07.2012 r. 23.08.2014 r. ![]() 03.03.2015 - Jagódka TP: 25.08.2016 Edytowane przez asiulek8 Czas edycji: 2014-12-06 o 23:12 |
|
|
|
|
#4237 |
|
Raczkowanie
|
właśnie oglądam na TVN komedie Walentynki można się uśmiać
|
|
|
|
#4238 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widzisz, przynajmniej nie jesteś sama, która ma jeszcze dużo do zrobienia/kupienia przed porodem. w kupie raźniej tylko żeby nie było: "co masz? synka?? ja też takiego chcę!"![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4239 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ja w weekend jak zwykle z doskoku dzisiaj kolejny dzien spędziliśmy na zakupach, ludzi pełno masakra jakas![]() Widze, ze dzisiaj nerwowo było na wątku. Olać tztow, nie warto z ichlopaki sie denerwowac, szkoda dziecka ![]() Tepsa, bardzo mi przykro z powodu babci
|
#4240 |
|
Zadomowienie
|
Też oglądam zbraku laku.nawet znośna ta komedia
![]() O słoiku do wałkowania nie pomyślałam dobrze wiedziecAle przeglądając przepisy natknełam sie na sałatke z tortelini
|
|
#4241 |
|
Zadomowienie
|
już tak mam, jak patrzę na chłopaczkowe ubranka
takie malusie koszule, garniturki, smokingowe bodziaki ![]() a ja znudzona wózkami, spędze chyba noc na kobiecych inspiracjach, teraz natknęłam się na domowe maskotki http://kobieceinspiracje.pl/media/ca...8058e6d443.jpg jakie ludzie mają pomysły a już bym mogła siedzieć w takim bujanym fotelu, mieć wszystko gotowe i szyć takie cuda oo tak to jest marzenie ^^
Edytowane przez ojustyna Czas edycji: 2014-12-06 o 23:32 |
|
|
|
#4242 |
|
Zakorzenienie
|
Jeju do mnie jednak Mikołaj zawitał.... Dostałam podusie do spania /karmienia wypełnieniem takim groszkowym ale śmiesznie się przy niej lezy
Lecę czytać co ubrać ka dopiero wróciłam że spotkania ze znajomymi,!
|
#4243 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie lubi słodyczy. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ---------- Nouvelle- wyszłaś już od tego gina????? ---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ---------- Lasyeux- piekny kącik maluszka aż się swojego doczekać nie mogę i pomysłu brak.
|
|
#4244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja za to nie obraziłabym się na córkę. nie zrozumcie mnie źle, bardzo się cieszę, że będzie synek, tym bardziej, że póki co wszystko jest ok i z nim, i ze mną (nie licząc anemii) ale jak widzę te śliczne ciuszki dla dziewczynek i jak urządzacie pokoiki dziecięce pod córeczki to stwierdzam, że też bym tak chciała ale spoko, niedługo się też ogarniemy i zaczniemy urządzać pokoik dla Szymka i też będzie masa frajdy, wybierania, kupowania |
|
|
|
|
#4245 |
|
Zadomowienie
|
Ok. Uciekam spac.buziaki
Jutro rano pobudka,jade z rodzicami do sister ![]() I jej córci na Mikołajki ![]() Papa
|
|
#4246 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A mój Tż "przywłaszczył" sobie właściwie 1 stronę i z wczuciem i cierpliwością tworzy kolaż z naklejek od owoców
|
|
#4247 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Do mnie dziś teściowa dzwoniła i opowiadała, że rano mówiła swojej wnuczce (4 lata), że później zadzwoni do cioci Asi (do mnie) dowiedzieć się jak się dzidziuś czuje. Na co młoda bez namysłu "to dzidzia już się wykluła?"
|
|
#4248 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ciekawa jestem czy mojej nic nie dorosło i dalej jest córcią a usg dopiero 30tego jak ja wytrzymamciekawe jak tam nasza dzisiejsza panna młoda? pewnie dopiero "konsumpcja"
Edytowane przez ojustyna Czas edycji: 2014-12-07 o 00:05 |
|
|
|
|
#4249 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() już byś chciała, żeby jej coś dorobiono ![]() Cytat:
25 tydzień czas zacząć, jeeee
Edytowane przez Michiru Czas edycji: 2014-12-07 o 00:14 |
||
|
|
|
#4250 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a że w późniejszym etapie bym chciała żeby miała braciszka to jest inna bajka ^^a ty w teściową zbytnio się nie wpatruj, tylko w swoją mamcie co to córke urodziła zobaczyłam która godzina i momentalnie na spanie mi się zzebrało, odlatuję, doobranoc
Edytowane przez ojustyna Czas edycji: 2014-12-07 o 00:20 |
|
|
|
|
#4251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pora rzeczywiście taka późna, a mi się spać nie chce
|
|
|
|
|
#4252 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A co do pokoików, to powiem Ci ze i z chlopiecym mozna zaszalec, fajnie urzadzic i wystylizowac (ja pewnie zrobilabym marynarski) ![]() Lexy pieknie juz wyglada w pokoiku
|
|
#4253 | |
|
Zakorzenienie
|
ja też
ale żeby nie było, miał wybór: biżuteria, perfumy albo podusia - z poduszką najłatwiej i najbardziej praktyczna![]() Cytat:
teraz kupujemy najpotrzebniejsze rzeczy, a potem wykorzystamy kasę z ubezpieczenia, żeby dopracować szczegóły![]() dobra, już czas, trzeba się jednak położyć dobranoc |
|
|
|
|
#4254 |
|
Zadomowienie
|
Ojustyna nie stresuj się remontem. My mieszkamy od sierpnia a w salonie mamy tylko, stół, kanapę i drapak kota. Na dodatek jeszcze w salonie śpimy i z boku mamy narzędzia, wiadra po farbie, gipsy. Jak TŻ zdąży to powynosi do komórki. A sypialnie dopiero kończymy. W salonie trzeba ścianę wyłożyć cegłą, a z tm czekamy na szafę w zabudowie, która jeszcze nie zamówiona, bo z kasy na remont trzeba było wydzielić część na wyprawkę. I w ramach prezentu mikołajkowego dziś jedziemy po łóżko, a za tydzień po materac jak się uda.
Tepsa przykro mi z powodu babci Chciałam przy okazji wizyty w ikea zachaczyć o tkmaxa a sprawdzałam na stronie i nasze łóżko jest tylko w jankach dostępne. Eh
Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam 7.7.2012 godz 17 7.3.2015 moje druga miłość Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
|
|
|
|
#4255 | |
|
Rozeznanie
|
Hej
jak z rana wasze humorki, bo jak czytam, to większość nie miała wczoraj najlepszego dnia. Ja od dzisiaj nie jem ciezkich kolacji bo znowu mi się śnią głupoty. Dzisiaj obudziałm się przerażona, bo przyśniło mi się, że porzuciłam pracę. To był tak realistyczny sen, że aż rano się zastanawiałm, za co teraz będziemy żyć. Głupoty mi w głowie Cytat:
|
|
#4256 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
niedzieelunia i wreszcie pobędę trochę z miałżonem, bo ostatnimi czasy ciągle w robocie. Może wyciągnę go do Leroy, bo ja na pupie siedzieć nie mogę, więc chętnie kupiłbym wałek do ściany, bo muszę machnąć jedną w sypialni, może podskoczymy też tam, gdzie rodziny kochają spędzać niedziele, czyli któregoś z CH Jeśli oczywiście plany się nie zmienią, bo ja jestem już trzeci dzień zasmarkana i dziś w nocy było masakrycznie. Buzia mi chyba wyschła od oddychania. A w nosie czułam jakbym miała dwa korki jak ten koleś z reklamy.Wiecie co- nasz pies mści się na nas. Może za to, że częściej Tż gada do brzucha, niż do swojej wcześniejszej córeczki- naszej suni właśnie. Wieczorem idzie na spacer, a w nocy zostawia nam niespodzianki. k&^%wa mała. Tepsa bardzo mi przykro Już jakiś czas temu rozmyślałam sobie, że ludzie odchodzą pokoleniowo i terax właśnie pokolenie naszych dziadków nas opuszcza. A co najstraszniejsze dla mnie, za chwile wkracza pokolenie naszych rodziców. Te tematy są dla mnie najcięższe..
|
|
#4257 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- Cytat:
Taki urok zwierzaków. Ja się cieszę, że zdecydowaliśmy od początku, że sunia zamieszka na dworze. Nie nudzi się, bo ma duży ogród w którym uwielbia kopać (najbardziej w poszukiwaniu moich tulipanów - to jej przysmak), ma cieplutką budę, najlepsze smakołyki, popołudniami zawsze ją ktoś wytarmosi i nie boję się teraz o dziecko. Kupki na trawniku już mnie tak nie cieszą, ale lepsze to niż np. na wycieraczcePsy to mądre zwierzęta, na pewno sie poprawi
|
|
#4258 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam serdecznie w niedzielne przedpołudnie
![]() Mam nadzieję, że tajt jak ja miło spędziłyście mikołajki ![]() Życzę udanej niedzieli
|
|
|
|
#4259 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za 25 tydzień
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24 |
|
|
|
|
#4260 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
)- od półtora miesiąca nie, bo teraz jeśli ktoś jeszcze czasem ma z nami spać, to malutka ![]() Najgorzej, że mieszkanie jest zrobione moimi i TŻ łapami od początku, do końca. Zastaliśmy je w samym cemencie i drewnie. Remont jeszce nie skończony, dopiero TŻ zrobił wylewkę samopoziomującą w łazience, ledwo wylewka zdążyła wyschnąć, a dziś rano kilka rzadkich KUP. I teraz jak na nią patrzę, mam ochotę dać jej w mordę. Szkoda, że to nie facet
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:24.

Mi Mikołaj (znaczy mąż ukochany) kupił bluzeczkę i jeszcze dał mi kasę na upatrzony przeze mnie szlafrok (sama bym go nie kupiła, bo 130 zł ale jest śliczny i milutki)
więc moje życzenia się spełniły 

dziadkowie pracujący, więc wnukiem się nie zajmą. na żadnych znajomych nie mamy co liczyć. a nie możemy sobie pozwolić, żebym była w domu z małym przez 3lata, bo kto utrzyma rodzinę 3os za 2700 miesięcznie. coś wymyślić trzeba
potem u teściowej bylismy i w macu, bo mi sie hamburgera zachciało
a propo macie jakieś szybkie domowe sposoby na to?
[COLOR="Silver"]

Ja też dzisiaj zgrzeszyłam i wciągnęłam hamburgera z frytami z Burger Kinga, a to dlatego że na zakupach zrobiło mi się strasznie słabo i ciemno przed oczami i na szybko poszliśmy coś zjeść. Po za tym po tej glukozie Młoda dawała czadu cały dzień, chyba w ogóle nie spała, aż mnie brzuch pobolewa od tych kopniaczków 
aż się swojego doczekać nie mogę i pomysłu brak.

Już jakiś czas temu rozmyślałam sobie, że ludzie odchodzą pokoleniowo i terax właśnie pokolenie naszych dziadków nas opuszcza. A co najstraszniejsze dla mnie, za chwile wkracza pokolenie naszych rodziców.
Te tematy są dla mnie najcięższe..