|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2015 cz. VIII
Cytat:
![]() ![]() ![]() we wklejonych linkach sa jakies info o urzadzeniu TENS, ktoras z Was to zglebiala ? naprawde takie skuteczne?
|
|
#3242 |
|
Zakorzenienie
|
Tak Mała nisko czuje ze szok a brzuch ciągnie ku dołowi :p
|
|
|
|
#3243 |
|
Rozeznanie
|
Cześć!
Ja dopiero co usiadłam na pupie, od rana w biegu... Karoloo świetna wiadomość, nie powiem, zazdroszcze tego 38go tygodnia! Heffitka ja mam taki "kwiatek" philips-a co można postawić na półce, przewijaku i podaje temp. otoczenia ale można go też wrzucić do wanienki i sprawdzić temp. wody. Na orginalnych bateriach już 7. rok jedzie ![]() Fashion, to miałaś przygodę z tym babsztylem! Ochroniarz zachował się naprawdę jak gentelman. Ja nie mogę, wogóle to za chwilę nie będzie można ani ziewnąć dyskretnie ani pleców wyprostować, bo ktoś uzna to za "niestosowne" lub nawet "wyzywające"... Dziewczyny z "zakręconymi" TZami, naprawdę wam współczuje tych "przebojów" ![]() Kinqaa udanych łowów w Ikei, pochwal się jak wrócisz! Pościel: mam rożek, 4 śpiworki (2 na pierwsze pół roku i 2 na drugie pól roku), pikowaną kołderkę, flanelowy kocyk i zastanawiam się czy to starczy. Dla starszego dziecka mam 2 kołdry i 3 zmiany pościeli ale to zdecydowanie na później. Dzisiaj rozlazły mi się na tyłku tregginsy z h&m. Materiał byl już stary, cienki, bo to przecież nie możliwe aby mi tak D urosło, co nie? |
|
|
|
#3244 |
|
Zakorzenienie
|
Szvzeperka ją jeszcze nie pilam to nie wiem heh.
Eirene i jak po imprezie? Zdrowka dla Oliego ![]() Dusiolka mój mały dzis w ogóle mało ruchliwy. Naliczylam niedaw o 10 ruchów ale nie szaleje tak jak ostatnimi dniami ![]() Dziewczyny nie wiem czy już pytałam. Czy Wy też macie zwolnienie tylko do ptp? Mi gin powiedziała że wiecej mi zwolnienia nie wystaw tylko od 3 stycznia będę miała macierzynski. Wiem że można wziąć macierzyński nawet na 6 tygodni przed porodem ale jednak szkoda każdego dnia.
|
#3245 |
|
Zakorzenienie
|
Ma.ko moja tez mniej ruchliwa ostatnio takze nie martw sie
![]() ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- Ja mam narazie do następnej wizyty zwolnienie a potem mam nadzieje ze do konca ..no nie wiem jak wypisze ---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- Ja tez Nie chce isc wcześniej na macierzynski bo ciekawe jak to jest pozniej z wypłata jak np było by pol Na pol.. |
|
|
|
#3246 |
|
Zakorzenienie
|
Dusiolka chyba nasze dzieci mają coraz mniej miejsca.
Jednak nie szykuje sie zebym dostala kolejne L4 to i tak nie mam wyboru. Mam nadz ze urodze w terminie ewent kilka dni po i nie będę mocno stratna
|
#3247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja to chciałabym do konca dostać zwolnienie ale jak urodze wcześniej to i tak Brdzie przerwane. Dzisiaj troche wiecej sie rusza ale wczoraj taka leniwa była ze musiałam ja zaczepiać ,wypiłam potem czekoladę gorąca i sie uaktywniła :p a mamusia sie uspokoiła
|
|
|
|
|
#3248 |
|
Zakorzenienie
|
Niektorzy lekarze wystawiają tylko do dnia porodu wg ostatniej @, a niektórzy jakby na zapas i pozniejjl właśnie jest przerywane, ale moja nie chce. Nie będę się kłóciła kilka dni. Juz trudno. To rocznik mojej teściowej a one trochę inaczej rozumują heh.
Choć ciężko mi to idzie, walczę ze słabościami ![]() O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta. Leoś 29.12.2014 Edytowane przez ma.ko Czas edycji: 2014-12-06 o 22:26 |
|
|
|
#3249 |
|
Wtajemniczenie
|
Czyli tylko ja piję te maliny? :-D
Dusiolka - mi pokrzywa nie smakuje, w ogole z herbat ziołowych tylko miętę lubię. To liście malin też Ci podpasuja :-P A z tym zwolnieniem to ciekawe jak jest... mam do 16.12 na razie, a potem mam nadzieję że dostanę do ptp i urodze tak żeby nie zaczynać wcześniej macierzyńskiego
|
|
#3250 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w kazdym razie juz kupilam w euro agd takze sprawa zamknieta
|
|
|
|
|
#3251 |
|
Zakorzenienie
|
heffitka ja mam taką https://pl.hama.com/991231480000/ham...pogody-ews-710 i jestem bardzo zadowolona
![]() ale mam lipny humor. i jeszcze mnie tż zdenerwował okropnie. no ale nie mam zamiaru się denerwować, przemilczę dziś, a jutro mu pokażę. wredny babsztyl ze mnie się zrobił ![]() Eirene Ty mi nawet nie gadaj takich głupot ! :P siostra mi też powiedziała, że urodziła synka 2 dni po takich przepowiadaczach ;p nie wiem co by dobrego wszamać na poprawę humoru ;d nie mogę się na nic zdecydować a jutro chyba przejadę się na jarmark ;d lubię ten klimat. i te różne pierdółki oglądać :P i może gdzieś się za torebką przejdę jak będę miała siły :P Edytowane przez ewka555 Czas edycji: 2014-12-06 o 22:36 |
|
|
|
#3252 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I też mi nie smakowała, aż mi ble jak pomyślę o niej. |
|
|
|
|
#3253 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
w ogóle jem bez opamiętania. Codziennie cała czekolada, jakieś chrupki itp, oczywiście 3 główne posiłki też. między nimi owoce, kanapki itp. a wieczorem mam taką zgagę że hej. chciałabym się opamiętać.czekałam dziś w aucie na tż, wracaliśmy z mega obiadu, wyskoczyłam do lidla po słodką bułkę... tż jest w szoku ile można zjeść hehe
38t5d Edytowane przez allgoodthings Czas edycji: 2014-12-06 o 22:50 |
||
|
|
|
#3254 |
|
Zakorzenienie
|
Mikołaj byl u mnie hue hue !
Karoloo nooo to teraz możesz rodzic Ma.ko Ty powinnaś dzisiaj bana dostac ! Jak nie eklerki to teraz wyskakujesz z rafaello ![]() Linda jeszcze chwila i cukrzyca pojdzie precz
Zakochani ...zaczarowani od 02.11.2008 11.05.09 żegnaj kruszynko ![]() 17.03.10 żegnaj kruszynko ![]() wrzesień 2010 znowu żegnamy kruszynkę ![]() 07.05.13 ciąża pozamaciczna ![]() 04.05.14 - II kreseczki 20.12.14 - pojawiła się na świecie!! nasz cud |
|
|
|
#3255 |
|
Zakorzenienie
|
Katerina ale te liście niby nie maja przyspieszać terminu porodu tylko nasilić skurcze te właściwe i skrócić porod :p w teori oczywiscie
![]() ---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- All po Tobie nic nie widac ze tyle jesz hehehe a mi jakos zmalał apetyt..
|
|
|
|
#3256 |
|
Zakorzenienie
|
co za dzień
![]() Kupione dwie komody, organizery też kupiłam do nich, szklanki przeróżne, pościel jedną do łóżeczka zgarnęłam, 2 x prześcieradełka, maskotki : piesek i panda ![]() Panda miała być moja ale została przejęta przez młoda i właśnie śpi ją ściskając A i wcześniej byliśmy w innym sklepie po suszarkę... bo TŻ się uparł,że czekać już nie chce na to ,aby przywieźli ze sklepu...
|
#3257 | |
|
Zadomowienie
|
Jakoś tak mam przeczucie że nie urodzę przed ptp. Pewnie gdyby nie cc to bym przenosiła. Więc nawet się nie zastanawiam czy rozpoznam że to już
![]() Cytat:
poród był ciężki, ale ogólnie szpital wspominam pozytywnie. Może luksusów nie było ale nie miałam wysokich oczekiwań - może dlatego nie byłam rozczarowana. Kilka dni można przeżyć w gorszych warunkach (ja byłam w sumie 10 dni)
|
|
|
|
|
#3258 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3259 |
|
Zakorzenienie
|
Alb ale mi nie chodziło o "gorsze warunki" tylko ogólnie o opiekę,nastawienie pielęgniarek,położnych itp
|
|
|
|
#3260 |
|
Rozeznanie
|
Kurcze, już drugi dzień z rzędu mam wieczorem dość mocne kłucia "w dolnych partiach". Albo szaleje i za dużo się szarpię albo jakieś przygotowania odchodzą na serio.
W końcu się zabraliśmy za kojec dla dziecka. Przy argumencie "Kochanie, to już tylko miesiąc został do daty porodu" nie pozostało nic innego jak ruszyć "D". Przytachaliśmy karton ze schowka, umyliśmy wszystko, montujemy, została ostatnia część i KLOPS. Zgubiliśmy kołki mocujące Kinqaa, niezłe łowy! Dusiolka, ja mam stracha najbardziej o to aby mi znowu mój własny organizm jakiegoś psikusa nie odwalił. A szpital jak szpital... Najważniejsze aby myśleć pozytywnie, nastawić się na dobrą współpracę z położnymi. I tak do końca nie wiesz na kogo trafisz a są przecież ludzie i ludziska... To jak ruletka. Trochę racji w tym co mówi twoja gin jest - jak ktoś ma silny uraz to i ciężko się pozbyć lęków ale to akurat wydaje mi się jak najbardziej logiczną reakcją i uzasadnioną psychologicznie. Pytanie czy można takim osobom udzielać wsparcia aby minimalizować lęk Edytowane przez BabaZWysp Czas edycji: 2014-12-06 o 23:11 |
|
|
|
#3261 |
|
Zakorzenienie
|
BabaZWysp trzymam kciuki za znalezienie ich
Nas jutro czeka skręcanie komod... układanie wszystko w szufladach. rozkręcanie starych mebli. A w następnym tygodniu biorę się za pranie ciuszków malucha! :d
|
#3262 |
|
Zakorzenienie
|
aaaaa co za wieczór
nie dość że mam taki skopany humor to jeszcze rozstępa odnalazłam. jeden bo jeden, ale może więcej nie widzę. no nie wytrzymam, normalnie mi łzy z nerwów lecą |
|
|
|
#3263 |
|
Zakorzenienie
|
Ewka jeden to jak tatuaz na pamiątkę hehe:p u mnie na brzuchu nie ma ale za to na cycach tak
---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ---------- Kinqaa to niezłe zakupy,a klopsiki w ikei zaliczone ?;p |
|
|
|
#3264 |
|
Zadomowienie
|
Wróciliśmy już z imprezki, były nawet tańce
ale ja czułam się jak słoń w składzie porcelany Karoloo ![]() Dusiolka ja wzięłam minky z 3cm wypełnieniem ![]() Szczeperka mi ta herbata z liści malin w ogóle nie podchodzi Ma.ko ja mam zwolnienie do końca grudnia czyli do tp, ale ginka zapowiedziała, że jak nie urodzę to mam przyjść po kolejne. mój synek też już tak nie szaleje w brzuszku, ale lekarka mówiła, że to normalne jak już zszedł główką tak nisko i ma mało miejsca.
|
#3265 |
|
Zakorzenienie
|
dusiolka nie
śpieszyliśmy się , bo młodą zostawiłam u koleżanki bawiła się ze swoim kolegą w tym samym wieku są i chodzą do tej samej klasy hehe, ale i tak było mi głupio,że dłuuugo dlatego szybko szybko powrót Ale właśnie pałaszuję pizzę zamówiliśmy.
|
#3266 |
|
Zadomowienie
|
Kinga no to poszalałaś na zakupach!
|
#3267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mysle ze pizza moze wynagrodzić brak klopsików
|
|
|
|
|
#3268 |
|
Rozeznanie
|
Ewka jak tylko jeden rozstep to nie tak zle ;p mi powychodzily na posladkach, piersiach i na udzie (ale na udzie mam tatuaz to go troche powieksze tak zeby zakryl
)
|
|
#3269 |
|
Wtajemniczenie
|
Kingaa - to masz już całe zoo w domu
mogłabyś zaśpiewać: "A ja w domu mam królika, żyrafę, pandę, psa oraz o-w-s-i-k-a !!!!" ![]() ![]() taki żarcik, mam nadzieję, że Cię nie urazi
08.05.2014 Jaś, Nasz Bączek ![]() Edytowane przez LindaC Czas edycji: 2014-12-06 o 23:16 |
|
|
|
#3270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Owsika już nie ma od 3 dni spokój ![]() Ale profilaktycznie po 2 tyg. powinna młoda zażyć jeszcze jedną dawkę tego leku. I tak zrobię ![]() ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- Takie same dwie komódki Chyba wystarczy
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:54.

ale została przejęta przez młoda i właśnie śpi ją ściskając
na to ,aby przywieźli ze sklepu...