Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXV - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-06, 23:25   #1501
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXV

Rena - w ramach walki z myslami podpowiedz mi jakie ciasteczka zrobic w silikonowej formie w ksztaltach dzwonkow itp. Foremki sa male wielkosci muffinkow i takie glebsze to normalnie ciasto jak na muffinki? Ja antytalent kulinarny niestety :/ Sama nic nie wymozdze.

---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ----------

Jakub znowu uczyl sie pic z kubka lovi. Nie mam do niego cierpliwosci. Bierze kubek, udaje ze pije, nawet wydaje odglosy polykania a przez caly dzien nie wypil nawet lyka. Potem sie wkurzal i gryzl kubek. I co mam z nim zrobic? Wczoraj wypil litr picia w dzien, dzis tyle co rano tz dal mu butle czyli ok 300 ml. Z kubka nic a nie wierze ze nie chce mu sie pic. Az sie zaczelam zastanawiac gdzie jest granica miedzy nauka a znecaniem sie :/
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-07, 01:10   #1502
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXV

Hej.

Dziękuję ciociami, że pytasz.
U nas oprócz nieustających problemów z jedzeniem (i trochę mniejszych ze spaniem) wszystko super. Artek to normalnie mój własny cud świata. Mogłabym godzinami pisać, co mówi, co już umie, co pokazuje, jak tańczy, jak śpiewa... I Artek to jest 1000% ja (+domieszki z mojej rodziny), po tatusiu ma chyba tylko rozmiar buta (ma dość duży jak na swój wiek rozmiar, nosi obecnie 22, zimowe ma już 23, ale jest też dość wysoki, ma już jakieś 82 cm).

Dziś w lokalnej drogerii urządziłam dziecku traumę mikołajową :P Był sobie Mikołaj "do zdjęć", ja chciałam, żeby Artek miał zdjęcie, no i cała drogeria nas słyszała, uciekaliśmy stamtąd sprintem :P Oby mu do przyszłego roku przeszło

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość
[/COLOR]Zastanawiałam się co to to Oball. wpisałam w Google i okazało się że od dawna mamy to w domu. Kocica dostała dawno temu, jeszcze zanim M się urodził. Musze poszukać bo pewnie wcisneła pod kanape.[COLOR="Silver"]

To u nas na odwrót.
Mama kiedyś kupiła Artkowi piłkę taką miękką, w kształcie jak do rugby. Potem była w szoku, jak się okazało, że to piłka dla psa Ale to nic - przynajmniej mam pewność, że Artek jej nie przegryzie ani nie zepsuje w inny sposób I na dodatek piłka piszczy!!
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-07, 04:56   #1503
zebrawpaski
Zakorzenienie

dziewczyny- wszystko mi wcięło a już miałam postawić kropkę i iść się kąpać...

BERBIE- zdjęcia cudo

iza- ale Ty nie pracujesz na kopalni? Tz-et kiedyś pracował i opowiadał mi jak chłopy piją na rułę w kilka minut nim przewóz przyjedzie

Perse- a gadaj godzinami o Artku, w końcu o czym masz gadać? Każda mama tak ma

monika, kubek- co kupiłyście?

wika- oby z Majeczką było coraz lepiej

Kasi idą wszystkie piątki na raz- płacz, gorączka i nawet pić nie chce bo o jedzeniu to nie ma co marzyć....
wczoraj byliśmy u chirurga, jeżeli logopeda nie każe podciąć wędzidełka to ewentualnie za kilka lat można rozważyć- tak na chłop-lekarz powiedział....

Tosia bije na masę- równe 6 kg dzisiaj zobaczyłam - ale się cieszę, teraz rozumiem Mamy, którym żal było dzieci od (.) odstawiać a czas szybko leci i niedługo niestety będziemy musieli o mm i butelce pomyśleć...

dziękuje za życzenia imieninowe

dzisiaj Rodzice i Rodzenstwo przyjadą na kawę, nic nie mam prócz ciasta, muszę jakąś sałatę w południe namieszać , sukces, że dom trochę odgruzowałam będąc sama z dziewczynkami...
będzie fest impreza a raczej fast - z hamburgerami z biedry, jak dobrze, że biedra jest tak blisko

---------- Dopisano o 04:56 ---------- Poprzedni post napisano o 04:41 ----------

dwakolory- Ty wspominałaś o "mlecznej kanapce"
robiłam z tego przepisu- ale biszkopt wyszedł mi cienki
http://arabeskawaniliowa.blog.pl/201...eczna-kanapka/

a jeszcze w temacie "garów"
podzielcie się co robicie z takiego gotowego ciasta francuskiego i czy robicie tiramisu- desery takie w salaterkach - proszę o instruktaż
chciałabym kiedyś zrobić lazanię ale ani nigdy tego na oczy nie widziałam ani nie próbowałam wiec nie wiem nawet czym to pachnie

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-07, 05:14   #1504
201704210903
Konto usunięte

Zeberko cieszę się że Tosia tak ładne przybiera

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-07, 08:20   #1505
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

M od dwóch dni ma kaszel. Dzisiaj doszedł katar noc koszmarna. Co podawać? Berbie na kaszel coś dawałaś? Narazie woda morska, inhalacje 4x dziennie. Podawać witaminę c? Help TŻ od tygodnia chory, Myślałam że Maksia ominie
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-07, 08:25   #1506
wadera4
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
podzielcie się co robicie z takiego gotowego ciasta francuskiego i czy robicie tiramisu- desery takie w salaterkach - proszę o instruktaż
chciałabym kiedyś zrobić lazanię ale ani nigdy tego na oczy nie widziałam ani nie próbowałam wiec nie wiem nawet czym to pachnie
Lazania jest pycha tak naprawdę można ją zrobić ze wszystkim, nie tylko z mięsem, np. warzywnie.
Ja z francuskiego robię szybkie przekąski, na słono albo na słodko. Jeden płat na blachę, na niej kroję w kwadraciki i na to owoce, pieczarka (to najlepsze ), mięsko, ser, itp. I do piekarnika.

Są groby uwiecznione tylko wspomnieniem, na których wciąż tli się płomień rozpaczy.
wadera4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-07, 08:26   #1507
Maga83
Zakorzenienie

Zeberko ja robię lazanie często. Olek uwielbia. Co prawda mam porobiony sos w sloikach bo w wakacje robiłam ale na świeżo też można zrobić. Od razu ci napisze bo później zapomnę a może ci się przyda.
Trę na tarce marchew, trochę pietruszki i selera, duszę na patelni z wodą i odrobiną masła. Później dodaje pomidory obrane i pokrojone (o tej porze roku chyba bym polecala koncentrat). Przyprawiam solą, papryką, pieprzem, bazylią. Osobno smaze mięso mielone z czosnkiem i przyprawami. Wszystko mieszam i gotowe. Tylko przekladam płaty makaronowe sosem
Z gotowego ciasta francuskiego to np robię koperty z brzoskwiniami albo poduszki z czekoladą gorzką albo trę jablka, dodaje cynamon i rozkladam na cieście i zwijam w rulon a potem kroje i wychodzą takie slimaczki
Tiramisu też robię ale teraz nie bo Olek nabiału nie je. W mojej wersji są surowe jajka ale dziewczyny kiedyś pisały o wersji bez jaj, chyba Perse

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-07, 08:29   #1508
iza243
Zakorzenienie

Witam

Cytat:
Napisane przez Maga83 Pokaż wiadomość
Rena slicznosci
Co do płci, to mój lekarz stwierdził już w 12 tygodniu i akurat udało mu się trafić. Ale dopiero w 16 tygodniu wpisał mi w kartę ciąży bo wtedy już był pewien. Oczywiście o ile można być pewnym bo przecież pomyłki się zdarzają i nie raz dopiero po urodzeniu się okazuje

---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ----------

Iza w weekend macie wolne w pracy?
NiePracuje 6 dni w tygodniu-wszystkie soboty na 2 zmiany..
Cytat:
dziewczyny- wszystko mi wcięło a już miałam postawić kropkę i iść się kąpać...

BERBIE- zdjęcia cudo

iza- ale Ty nie pracujesz na kopalni? Tz-et kiedyś pracował i opowiadał mi jak chłopy piją na rułę w kilka minut nim przewóz przyjedzie

Perse- a gadaj godzinami o Artku, w końcu o czym masz gadać? Każda mama tak ma

monika, kubek- co kupiłyście?

wika- oby z Majeczką było coraz lepiej

Kasi idą wszystkie piątki na raz- płacz, gorączka i nawet pić nie chce bo o jedzeniu to nie ma co marzyć....
wczoraj byliśmy u chirurga, jeżeli logopeda nie każe podciąć wędzidełka to ewentualnie za kilka lat można rozważyć- tak na chłop-lekarz powiedział....

Tosia bije na masę- równe 6 kg dzisiaj zobaczyłam - ale się cieszę, teraz rozumiem Mamy, którym żal było dzieci od (.) odstawiać a czas szybko leci i niedługo niestety będziemy musieli o mm i butelce pomyśleć...

dziękuje za życzenia imieninowe

dzisiaj Rodzice i Rodzenstwo przyjadą na kawę, nic nie mam prócz ciasta, muszę jakąś sałatę w południe namieszać , sukces, że dom trochę odgruzowałam będąc sama z dziewczynkami...
będzie fest impreza a raczej fast - z hamburgerami z biedry, jak dobrze, że biedra jest tak blisko

---------- Dopisano o 04:56 ---------- Poprzedni post napisano o 04:41 ----------

dwakolory- Ty wspominałaś o "mlecznej kanapce"
robiłam z tego przepisu- ale biszkopt wyszedł mi cienki
http://arabeskawaniliowa.blog.pl/201...eczna-kanapka/

Hehe nieAle mentalność ludzi taka samaKobiety chleją tam tak jak chłopy.

Czemu chcesz mm ?Przecież Tosia pięknie waży.
Udanej imprezy
Cytat:
M od dwóch dni ma kaszel. Dzisiaj doszedł katar noc koszmarna. Co podawać? Berbie na kaszel coś dawałaś? Narazie woda morska, inhalacje 4x dziennie. Podawać witaminę c? Help TŻ od tygodnia chory, Myślałam że Maksia ominie
Biedny Maksiu

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-07, 08:46   #1509
pikaso
Zadomowienie

Perse pisz o Artku ile wlezie. Pamiętam jak ja zachwycałam się każdą nową umiejętnością mojej córki. Z resztą do tej pory tak mam
Zeberko oby Kasi szybko ząbki wyszły i nie cierpiała za bardzo. A Tosia to duża kobietka już. Wcześniej wracasz do pracy, że piszesz o mm i butelce??
Kucyk nie wiem czy na kaszel u tak małego dziecka można syrop prawoślazowy? Zależy jeszcze jaki to kaszel suchy czy mokry? Możesz też podać syrop Pyrosal, jest bardzo dobry na wirusowe przeziębienia. To coś podobnego do Lipomalu ale tańsze ima więcej wyciągów roślinnych. Pamiętam go jeszcze z mojego dzieciństwa.

Edytowane przez pikaso
Czas edycji: 2014-12-07 o 08:51
pikaso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-07, 09:06   #1510
BERBIE
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;49241171]Mama kiedyś kupiła Artkowi piłkę taką miękką, w kształcie jak do rugby. Potem była w szoku, jak się okazało, że to piłka dla psa Ale to nic - przynajmniej mam pewność, że Artek jej nie przegryzie ani nie zepsuje w inny sposób I na dodatek piłka piszczy!![/QUOTE]
ja ostatnio szukałam gumowej taniej piszczałki dla Krzysia bo uwielbia odgłosy. nie mogłam nic znaleźć na półkach z dziecięcymi zabawkami, odwracam się a tu piszczałki dla psów. wzięłam piłkę
Cytat:
ja nic nie podawałam, poniżej 6 miesiąca nie można. ja czyściłam nosek i oklepywałam plecki, nawilżałam powietrze, wietrzyłam pokoje.
zdrówka!
Stary 2014-12-07, 09:07   #1511
pani22ka
Zakorzenienie

Renia, toz to chłop jak się patrzy
(my się dowiedzieliśmy za każdym razem późno. mój doktor mówi, jak ma 105% pewności)

Cytat:
Napisane przez Maga83 Pokaż wiadomość
Tylko przekladam płaty makaronowe sosem
a obgotowujesz lekko?
beszamela nie dajesz? (u nas najczęściej mozzarella zamiast)

Cytat:
Podawać witaminę c? Help
a w jakiej formie chcesz podawać?

Cytat:
Tosia bije na masę- równe 6 kg dzisiaj zobaczyłam
pięknie! ależ jej służy

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;49241171] I Artek to jest 1000% ja (+domieszki z mojej rodziny), po tatusiu ma chyba tylko rozmiar buta [/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez Kubek29 Pokaż wiadomość
W Galerii Mokotów jest noc zakupow. nocne zakuoy to cos dla mnie.
napisz z czym poszalałaś

Cytat:
Napisane przez anitaxas Pokaż wiadomość
Nasze E. to cały tatuś, od urodzenia ciągle to słyszę. Tż oczywiście za każdym razem pęka z dumy, a mnie siię kiedyś znajomy zapytał, czy pewna jestem że to moje dziecko bo nie podobne zupełnie

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-07, 09:38   #1512
krolewna1986
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rena5 Pokaż wiadomość
poprzednie zdjęcie z 8t6d przez pomyłkę - a teraz najaktualniejsze - 9t6d - tak urosłem(am) przez tydzień
obstawiam facecika

---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

Cytat:
ciasto francuskie chyba się da połączyć ze wszystkim na słodko najczęściej robię z kajmakiem albo dżemikiem. A na "ostro" uwielbiam ze szpinakiem, fetą i łososiem robiłam też z serem, piersią z kurczaka, boczkiem i pieczarkami - też pycha! a tak to na imprezy często robię ślimaczki z ciasta francuskiego z kiełbaską, serem, pieczarką..w sumie wszystko można wkładać do środka

Juliś 

Aniołek[*]30tc
krolewna1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-07, 10:11   #1513
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Pani mam juvit c w domu.

Pikaso suchy kaszel.
Stary 2014-12-07, 10:19   #1514
dwakolory1
Wtajemniczenie

Reniu- ja jakoś też przeczuwał chłopca.

U mnie wekend bardzo pozytywny, męczący ale pozytywny- mama wróciła do domu!!!! W piątek ją przywiźliśmy. Wczoraj byłam u niej pół dnia i dziś rano, no i piątek cały. Także w domu guzik zrobione. Zaraz idę jej posprzątać. Pięknie je, tylko coś nam jelita nie chcą ruszyć to syrop musiała wziąć. Jest rozpromieniona, uśmiechnięta, gada o świętach cały czas! To jest najlepszy prezent na mikołaja jaki chyba w zyciu dostałam.

17.02.2013 r. [*]- 10 tc
15.11.2013 r.[*]- Ania 16tc

dwakolory1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-07, 10:22   #1515
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Dwakolory super cieszę się, że mama jest taka radosna! I duża w tym Twoja zasługa, bo gdyby nie Ty to mama jeszcze długo nie poszłaby do lekarza

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-07, 10:23   #1516
krolewna1986
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dwakolory1 Pokaż wiadomość

U mnie wekend bardzo pozytywny, męczący ale pozytywny- mama wróciła do domu!!!! W piątek ją przywiźliśmy. Wczoraj byłam u niej pół dnia i dziś rano, no i piątek cały. Także w domu guzik zrobione. Zaraz idę jej posprzątać. Pięknie je, tylko coś nam jelita nie chcą ruszyć to syrop musiała wziąć. Jest rozpromieniona, uśmiechnięta, gada o świętach cały czas! To jest najlepszy prezent na mikołaja jaki chyba w zyciu dostałam.
cudownie!!

ja się boję Świąt.. w sumie najchętniej zostałabym w domu i je przeleżała.. w tamtym roku w święta powiedzieliśmy, że będziemy mieli dziecko, rodzina oszalała ze szczęścia.. w tym roku będzie sztywno i beznadziejnie, już to wiem

Juliś 

Aniołek[*]30tc

Edytowane przez krolewna1986
Czas edycji: 2014-12-07 o 10:25
Stary 2014-12-07, 10:35   #1517
pikaso
Zadomowienie

Cytat:
Pani mam juvit c w domu.

Pikaso suchy kaszel.
Możesz podać mu Juwit c, do tego wapno w syropie na katar, a co do suchego kaszlu, to ja podawałam młodej syrop prawoślazowy w tym wieku, tak ok 2 ml. Zdania na temat podawania tego syropu małym dzieciom są podzielone, bo zawiera alkohol, ale u u nas skutecznie hamował suchy kaszel i młodej nic po nim nie było. Jest jeszcze homeopatyczny Drosetux, ale na nas nie działał - może zacznij od niego.
Dwa kolory super, że mama uśmiechnięta wróciła do domu.
U mnie święta będą takie sobie, ale wiem że tylko mi będzie przykro, że naszych dzieci nie będzie z nami. Mąż nie wiem, nie okazuje i nie rozmawia o tym, reszta udaje jakby nic się takiego nie stało, za 10 dni minie rok jak się dowiedziałam, że dzieci nie żyją

Edytowane przez pikaso
Czas edycji: 2014-12-07 o 10:39
Stary 2014-12-07, 10:39   #1518
rena5
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Rena - w ramach walki z myslami podpowiedz mi jakie ciasteczka zrobic w silikonowej formie w ksztaltach dzwonkow itp. Foremki sa male wielkosci muffinkow i takie glebsze to normalnie ciasto jak na muffinki? Ja antytalent kulinarny niestety :/ Sama nic nie wymozdze.
niestety kochana i ja nic nie pomogę...jakoś nie piekę ani muffinów ani innych takich ciasteczek...ale myślę, że ciasto jak na muffiny powinno być ok

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
Renia, toz to chłop jak się patrzy

Cytat:
mama wróciła do domu!!!!
niech szybko wraca do zdrowia!

---------------------------------------------------------------------------
normalnie musi być facet 10:2 to już taka przewaga, że nie może być inaczej

kurcze kaszel nie odpuszcza...tylko jakoś zmienił się - kaszlę dużo mniej, ale jak złapię, to jakby mi się gardło zamykało (albo jakbym miała coś w gardle) i prawie nie mogę złapać oddechu...a dziś tak mnie brzuch zabolał jak zaczęłam kaszleć, bo nie zdążyłam się skulić myślę żeby zrobić wymaz z gardła - może to jakaś bakteria do tego gardło tak nadwyrężone, że dziś zaczęło lekko boleć no nic nie pomaga

zaczął się nowy dzień i nowa walka z głową

Mateuszek -> cuda się zdarzają
rena5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-07, 10:42   #1519
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Zeberka - na zakupach standard.. Jakub wzbogacil swoja szafe o 3 pary spodni i 3 bodziaki. Ja nic. Wszystko jakies takie sylwestrowe bylo a ja chcialam cos co urosnie razem ze mna
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-07, 10:42   #1520
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pikaso Pokaż wiadomość
Możesz podać mu Juwit c, do tego wapno w syropie na katar, a co do suchego kaszlu, to ja podawałam młodej syrop prawoślazowy w tym wieku, tak ok 2 ml. Zdania na temat podawania tego syropu małym dzieciom są podzielone, bo zawiera alkohol, ale u u nas skutecznie hamował suchy kaszel i młodej nic po nim nie było. Jest jeszcze homeopatyczny Drosetux, ale na nas nie działał - może zacznij od niego.
mam w domu drosetux .dostal go jak mial 6 tygodni i stracil głos po 6 godzinnej kolce...Ale ma w substancjach pomocniczych benzoesan sodu ktorego skutkiem ubocznym moze byc zapalenie oskrzeli (tak wyczytalam w ksiazce Zamien chemie na jedzenie). wiec chyba sie wstrzymam dziekuje bardzo za rady. zaraz poczytam o tym wAPNIE w syropoie.sorry za brak polskich znakow ale maksia mam na rekach

A nie,reakcja alergiczna moze byc ktora objawiala sie u corki autoki zapaleniem oskrzeli czy jakos tak.

Edytowane przez Kucyk_Truskawkowy
Czas edycji: 2014-12-07 o 11:07
Stary 2014-12-07, 11:36   #1521
pikaso
Zadomowienie

Cytat:
mam w domu drosetux .dostal go jak mial 6 tygodni i stracil głos po 6 godzinnej kolce...Ale ma w substancjach pomocniczych benzoesan sodu ktorego skutkiem ubocznym moze byc zapalenie oskrzeli (tak wyczytalam w ksiazce Zamien chemie na jedzenie). wiec chyba sie wstrzymam dziekuje bardzo za rady. zaraz poczytam o tym wAPNIE w syropoie.sorry za brak polskich znakow ale maksia mam na rekach

A nie,reakcja alergiczna moze byc ktora objawiala sie u corki autoki zapaleniem oskrzeli czy jakos tak.
No tak zapomniałam o benzoesanie sodu, staram się go unikać, bo moja córka jest alergikiem. Pyrosal, teraz doczytałamna ulotce, że też zawiera etanol (z drugiej strony nie zawiera żadnych konserwantów i nasze mamy nam go podawały i nic nam nie jest), jest stosowany w stanach podgorączkowych, w przebiegu stanów zapalnych, zwłaszcza górnych dróg oddechowych, więc na kaszel może pomóc. Dobrze by było jakbyś mogła się skonsultować z jakim lekarzem telefonicznie, nie wiem.

Wapno z kolei działa przeciwwysiekowo i przeciwobrzekowo, calcium wykazuje też działanie przeciwalergiczne i pobudza mechanizmy ochronne organizm dlatego zaleca się podawanie go przy przeziębieniach. Młoda dostawała chyba 1,5 ml 2x dziennie. Nie pamiętam dokładnie.
Stary 2014-12-07, 13:11   #1522
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
nie za szybko??? kiedy to w ogóle najwcześniej można stwierdzić???
Zdjęć na telefonie nie widzę ale też obstawiam chłopca
U nas na pierwszym usg genetycznym wyglądało bardziej na chłopca a potem na połówkowym okazało się, że jednak dziewczynka

I na pewno wszystko jest dobrze!

Cytat:
Napisane przez anitaxas Pokaż wiadomość
Nasze E. to cały tatuś, od urodzenia ciągle to słyszę. Tż oczywiście za każdym razem pęka z dumy, a mnie siię kiedyś znajomy zapytał, czy pewna jestem że to moje dziecko bo nie podobne zupełnie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Jakub znowu uczyl sie pic z kubka lovi. Nie mam do niego cierpliwosci. Bierze kubek, udaje ze pije, nawet wydaje odglosy polykania a przez caly dzien nie wypil nawet lyka. Potem sie wkurzal i gryzl kubek. I co mam z nim zrobic? Wczoraj wypil litr picia w dzien, dzis tyle co rano tz dal mu butle czyli ok 300 ml. Z kubka nic a nie wierze ze nie chce mu sie pic. Az sie zaczelam zastanawiac gdzie jest granica miedzy nauka a znecaniem sie :/

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;49241171]
Dziś w lokalnej drogerii urządziłam dziecku traumę mikołajową :P Był sobie Mikołaj "do zdjęć", ja chciałam, żeby Artek miał zdjęcie, no i cała drogeria nas słyszała, uciekaliśmy stamtąd sprintem :P Oby mu do przyszłego roku przeszło [/QUOTE]

I pisz, pisz o tym co robi Artuś, bardzo lubię o tym czytać
W ogóle o postępach wszystkich wątkowych maluchów

Cytat:

Biedna Kasia oby szybko poszły ząbki

za wagę Tosieńki
Cytat:
zdrówka dla Maksia

Cytat:
Bardzo się cieszę, że mama w tak dobrym nastroju to bardzo ważne i w zasadzie to połowa sukcesu w rekowalescencji. Trzymam kciuki za mamę

I Ty mój Mikołaju, bardzo, ogromnie Ci dziękuję za ten piękny prezent - nie mogę się na niego napatrzeć

Cytat:
Napisane przez krolewna1986 Pokaż wiadomość
ja się boję Świąt.. w sumie najchętniej zostałabym w domu i je przeleżała.. w tamtym roku w święta powiedzieliśmy, że będziemy mieli dziecko, rodzina oszalała ze szczęścia.. w tym roku będzie sztywno i beznadziejnie, już to wiem

Ja mam dziś spadek formy - chyba nie wyjdę z łóżka będę tak leżeć z kotą i oglądać tv.

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-07, 13:16   #1523
iza243
Zakorzenienie

Cytat:

Tak się ciesze
Cytat:
Napisane przez krolewna1986 Pokaż wiadomość
cudownie!!

Cytat:
Napisane przez pikaso Pokaż wiadomość
Dwa kolory super, że mama uśmiechnięta wróciła do domu.
U mnie święta będą takie sobie, ale wiem że tylko mi będzie przykro, że naszych dzieci nie będzie z nami. Mąż nie wiem, nie okazuje i nie rozmawia o tym, reszta udaje jakby nic się takiego nie stało, za 10 dni minie rok jak się dowiedziałam, że dzieci nie żyją
Przytulam

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-07, 13:27   #1524
Maga83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
a obgotowujesz lekko?
beszamela nie dajesz? (u nas najczęściej mozzarella zamiast)
Nigdy nie obgotowuje. Szkoda mi czasu. Czasem po prostu wieczorem zalewam płaty sosem i na drugi dzień po pracy szybko do piekarnika, chociaż trochę inaczej smakuje makaron.
A beszamelu nie robię, bo Olek by nie mógł jeść. Ser na wierzch daje, ale wtedy jemu daję z dolnych warstw

Cytat:
mama wróciła do domu!!!!
Bardzo się cieszę

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-07, 14:13   #1525
Słodkaaa
Zakorzenienie

Dwakolory super ze mama juz jest w domu :thumbup: w domu szybciej się zdrowieje

Robie eksperymentalny obiad. Łosoś po marynarsku z frytkami. Ciekawe jak wyjdzie
Mam nadzieje, ze będzie pyszny bo za dwa płaty tego lososia daliśmy wczoraj 30 zł

Na deser murzynek. Znowu.. Mój Mąż jest jego amatorem :p

Smacznego obiadku
Słodkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-07, 14:40   #1526
201704210903
Konto usunięte

Dwakolory dużo zdrowia dla mamy

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-07, 14:52   #1527
krolewna1986
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Słodkaaa Pokaż wiadomość
Dwakolory super ze mama juz jest w domu :thumbup: w domu szybciej się zdrowieje

Robie eksperymentalny obiad. Łosoś po marynarsku z frytkami. Ciekawe jak wyjdzie
Mam nadzieje, ze będzie pyszny bo za dwa płaty tego lososia daliśmy wczoraj 30 zł

Na deser murzynek. Znowu.. Mój Mąż jest jego amatorem :p

Smacznego obiadku
jak się robi łososia po marynarsku? moja ulubiona rybka, uwielbiam w każdej postaci

Juliś 

Aniołek[*]30tc
Stary 2014-12-07, 15:22   #1528
rena5
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Słodkaaa Pokaż wiadomość
Na deser murzynek. Znowu..
o matko zaraz padnę jak nie zjem murzynka

Mateuszek -> cuda się zdarzają
rena5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-07, 15:36   #1529
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Rena

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-07, 15:44   #1530
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
o matko zaraz padnę jak nie zjem murzynka
i oto dowód na to, że wszystko jest ok

Z tego wszystkiego idę sobie zrobić inkę i zjem prince polo - mam ostatnio fazę na słodycze

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości