|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#601 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odwyk od zakupów kosmetycznych (grupa wsparcia) - część X
Cytat:
Ku mojemu wielkiemu zdziwieniu, kosmetyki Bingo Spa znalazłam na polce w Realu. A co do Clinique DDM to ja rownież mam o nim fatalna opinie i nie rozumiem zachwytów ogółu nad cała seria 3 kroków. |
|
|
|
|
#602 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sumie nie kod tylko kupon z aplikacji mobilnej.
|
|
|
|
|
#603 | ||
|
Recenzentka Miesiąca - Sierpień 2017
|
Cytat:
Przynajmniej tak relacja Essie- top coaut wygląda na moich paznokciach. Cytat:
|
||
|
|
|
#604 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystko zależy widać od skóry. Ja akurat tej serii nie miałam, ale te kosmetyki, które miałam okazję wypróbować były super- no może oprócz mascary.
|
|
|
|
#605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
promo jest do stycznia także mam nadzieje, że się poprawią;D ja w sumie nic takiego nie zauważyłam, ze u nich wszystko szybko znika, bo kiedyś często z odbiorem osobistym tam zamawiałam (choć i tak wolałąm i-lovebeauty bo w ekobiecej obsługa była tragiczna), ale mozliwe że teraz jest tak jak mówisz ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- swoją drogą chciałam wystawić parę wkładów inglota, ale za bardzo nie wiem jak to zrobić potem z wysyłką, macie pomysł jak je zabezpieczyć? bo przecież paletki gratis dawała nie będę i druga sprawa jak myślicie jaką cene powinnam dać? chodzi mi o cienie bez widocznego zużycia. |
|
|
|
|
#606 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale wiadomo, co cera to opinia.Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#607 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#608 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No wiem, że wykupione. Ale akurat tym razem się cieszę, bo bym pewnie w innym wypadku zamówila, a z All wyszłam lepiej Ja właśnie wczoraj swój wykorzystałam ![]() W aplikacji mobilnej Allegro, przy zakupach za min. 50 zł ![]() Czekamy ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj czego ja nie mam mam 2 wkłady pudrów hd 403 i 405 i multum cieni w kółkach i kwadratach i w wersji rainbow, plus rozswietlacz 59 ale to już nie wkład. Mam jeszcze puder matujacy ale nie mogę go na razie zlokalizować (pewnie w domu jest).jeśli chodzi o pudry do konturowania HD to jak masz mocno ciepła karnacje mogą się nie sprawdzić, bo nawet te względnie ciepłe w opakowaniu potrafią wybijać lekko sine tony, jasne odcienie z nich są świetne pod oczy. Pomadek nie miałam we wkładach niestety. Pudry jak dla mnie są bez szału, jeśli chodzi o zwykłe, HD fajne ale tu niestety są różne wykończenia pomiedzy kolorami, jak dla mnie ten żółtawy ze zdjęcia nadaje się jako delikatny rozświetlacz a nie puder na całą twarz, z kolei złotawy jest ok, ale u mnie za ciemny niestety. zawsze i wszędzie polecam inglotowskie cienie i to wg mnie główna rzecz warta uwagi od nich, jeszcze te grube kredki do ust. |
|
|
|
|
#610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wiedzą ze się odwykujesz i pomagaja
|
|
|
|
|
#611 | ||
|
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- Cytat:
Jak dobrze cienie zabezpieczysz powinny przetrwać. Tylko muszą mieć jak najmniej luzu. ![]() ---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- Do głowy przyszło mi jeszcze użycie tych plastikowych okrągłych pojemniczków na próbki z Rossmana, no ale to dodatkowy koszt ( ok zeta). |
||
|
|
|
#612 | |
|
Ekspert ds. fantastyki
|
Cytat:
Mnie z instra-dri'em się Essie trzyma normalnie, tydzień albo do zmycia, tylko końcówki się ścierają. Próbowałam też z topcoatem OPI i też nie ma problemu |
|
|
|
|
#613 |
|
Zakorzenienie
|
Zrobiłam kolejne mini zamówienie na sephora.pl z 3 kapsułkami do kąpieli - w promocji wyszło za nie 3,6. Oczywiście zamówienie puściłam dla próbek.
|
|
|
|
#614 |
|
|
No właśnie. Różnie to bywa. U mnie bez topa, trzymają się długo, a z nim, nie. Co ciekawe z innymi lakierami tak nie mam. Mimo wszystko Essiaki należą do moich ulubieńców.
|
|
|
|
#615 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mam bardzo jasną i raczej chłodną/neutralną karnację. Cienie mnie nie interesują, jedynie właśnie puder (koniecznie matujący), bronzer, który nie znika z policzków, ładnie modeluje i nie zapycha i pomadka, chodzi mi tylko i wyłącznie o odcień, którego szukam. |
||
|
|
|
#616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale skoro tak mowisz to pewnie nie kłamiesz, a wogóle bym tego kremu nie posądzała o silikon .to pudru Ci z inglota nie polecam, ale bronzery hd przy Twojej karnacji powinny się sprawdzić |
|
|
|
|
#617 |
|
Zakorzenienie
|
Kilka pierwszych zużyć grudniowych:
|
#618 |
|
|
|
|
|
|
#619 |
|
Zakorzenienie
|
Tyłka nie urywa.
|
#620 |
|
|
Jak tak, to dorzuce siostrze do paczki świątecznej, bo jeden taki leci do mnie ze sklepu. Żartuje.
... Nie dotyczy tematu. Pomyliły mi się marki. Clarins Clinique, no brzmi podobnie. Edytowane przez AnulaQa Czas edycji: 2014-12-07 o 13:32 Powód: Świąteczny zawrót głowy. |
|
|
|
#621 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hm, kusisz ;> W zeszłym roku na gwiazdkę kupiłam mamie 3 cienie z Inglota i kasetkę i jest zadowolona. Chyba się skuszę na ten puder tylko nie mam pojęcia jaki odcień dobrać, jest ich tyle. Jak go oceniasz? |
|
|
|
|
#622 |
|
only smart shopping
|
|
|
|
|
#623 |
|
Kuźnia inspiracji
|
Oddałam siostrze:
Biovax Naturalne oleje, maseczka do włosów 250ml Świt SPA, hialuronowe serum do rąk |
|
|
|
#624 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie sporo końcówek, niedługo znowu posypią się zużycia
A jeśli chodzi o Clinique, to mi bardzo odpowiadał żel do mycia twarzy w zielonym opakowaniu, chyba nazywał się 'delikatne mydło do mycia twarzy'...Miałam 200ml z pompką, super zmywało makijaż i nie wysuszało. Tonik nr 2 i DDML też miałam, ale bez szału. Ostatnio odkryłam maseczkę Moisture Surge na noc i przepadłam. Jaką ja mam cerę po niej
Edytowane przez Ł@siczk@ Czas edycji: 2014-12-07 o 15:19 |
|
|
|
#625 |
|
Zakorzenienie
|
Uwaga, bilans
![]() ZUŻYTE: 1. BeBeauty - sól do kąpieli bambusowa 2. Lirene - tonik odżywczo-ochronny 3. Balneum Intensiv - olejek pod prysznic 4. Fruttini - żel pod prysznic brzoskwinia i gruszka 5. Avon Naturals - żel pod prysznic migdał i mleko 6. FlosLek - żel do mycia twarzy dla skóry wrażliwej 7. Gillette Olay - żel do depilacji 8. Uroda Melisa - przeciwzmarszczkowy krem na noc 9. Avon Anew - E-defence krem na dzień 10. Avon Care - antyperspirant w kulce Pure 11. Green Pharmacy - masło do ciała masło shea i zielona kawa 12. Oriflame - krem pod oczy Seeing is believing 13. Eveline Art scenic - żel do brwi 14. Max Factor - tusz Clump defy 15. Avon Care - glicerynowy krem do rąk PRZYBYŁO: 1. Avon - oliwkowy krem do rąk 2. Avon - pierniczkowy płyn do kąpieli 3. Ziaja - oliwka Liście Zielonej Oliwki 4. Ziaja - woda tonizująca Liście Zielonej Oliwki 5. Tołpa - lekki krem Provivo 35+ 6. Tołpa - bogaty krem Provivo 35+ 7. Tołpa - krem Hibiskus na dzień 8. Tołpa - krem Hibiskus na noc (gratis) 9. Tołpa - krem Futuris 30+ na noc (gratis) 10. Serical - maska do włosów Placenta 11. Kallos - maska do włosów Keratin 12. Avon - Celebre Ice 13. Avon - serum Gładkość jedwabiu 14. Avon - krem pod oczy Anew z molekułą 15. Avon - antyperspirant w kulce 16., 17. - Ziaja - maseczki w saszetce Liście Zielonej Oliwki 18., 19. - Tołpa - maseczki w saszetce Hydrativ Zawartość JoyBoxa: 20. Apis - maseczka do twarzy 21. Eveline - krem do rąk z olejem arganowym (30ml) 22. Bielenda - maseczka w saszetce 23. Bell - tint nr 06 (beznadziejny) 24. Organique - masło do ciała Milk 25. Vaseline Intensive Care - wazelina (nie wiem po co mi, może się Żelu OS i pasty (obie rzeczy zJoyBoxa) nie wliczam, bo żel od razu był z myślą o dorzuceniu do prezentu, a past do zębów nie ujmuję w bilansach Kolorówka ![]() 1-9 - podkłady - Bourjois x3 (BB Cream, Healthy Mix Serum, 123 Perfect), Max Factor x2 (Skin luminizer, Face finity), L'Oreal (True match), Pierre Rene (Advenced Lift - kolor Nude okazał się zByt ziemisty i mieszam z Healthy MIx Serum Vanilla), Revlon x210-12. Tusze: L'Oreal Lash Architect, Milion Lashes, Milion Lashes So Couture 13. Pierre Rene puder prasowany Bronzing face (już go kiedyś miałam) 14.-15. pudry sypkie: Max Factor, Pierre Rene bambusowy i transparentny 16-17. róże L'Oreal - Candy cane pink i Nude brown 18. Bell - szminka Rock glam No i ak to wygladało w listopadzie. GDYBY NIE promocja w Rossie byłoby całkiem nieźle. Pytanie o podkłady pewnie padnie po raz setny więc od razu powtórzę - dopiero niedawno zaczełam uzywać podkładu, nie znam się w ogóle w tym temacie, a promocja Rossmannowska 1+1 była świętną okazją do testów. Colorstaye kupiłam w dobrej cenie po przetestowaniu próbek. Mam nadzieję, że znajdę wśród nich "mój" podkład. Co mi nie podpasuje, poleci dalej.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2014-12-07 o 19:08 |
|
|
|
#626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O maj gad, przybyły Ci 43 kosmetyki... Toż to tyle co ja mam samej pielęgnacji mniej więcej. Nie lepiej było kupić próbki zamiast od razu 9 sztuk pełnowymiarowych podkładów? Ile wydałaś? |
|
|
|
|
#627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie lubię się babrać w próbkach, poza tym promocyjne ceny były bardzo atrakcyjne (w regularnej cenie, czy w zwykłej promocji bym się nie pokusiła). Nienawidzę zakupów ubraniowych, ale poszłam dziś z mężem do Housa (na FB można było pobrac kod na -40% do dzisiaj) i o dziwo kupiłam 2 sweterki i koszulę, a mąż sobie jeansy i podkoszulek (to już nie "o dziwo" bo on nie ma problemu z zakupami, to mi się nigdy nic nie podoba, albo ceny wydają mi się kosmicznie wysokie w porównaniu do wyglądu czy jakości ubrania). No i musieliśmy wczoraj dokupić jedną szafkę do łazienki
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2014-12-07 o 19:12 |
|
|
|
|
#628 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja z ubraniami mam podobnie- w gruncie rzeczy najłatwiej robi mi się zakupy w lumpie. Jakość przewyższa cenę i niejednokrotnie to co mamy obecnie w sieciówkach. W sobotę bylam na zakupach, ale nic nie kupiłam. Ceny nieadekwatne do jakości, a też nie podobało mi się jak wyglądalam w ubraniach, które przymierzałam Dzisiaj przyszły mi 2 próbki tej maski z sephory (zamówiłam na all) oraz maseczka z minerałami z morza martwego- 2 saszetki i właśnie zużyłam jedną. Całkiem całkiem ta maseczka. ---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- Zużyłam jeszcze saszetkę 15 ml maski do włosów Macadamia firmy Kativa |
|||
|
|
|
#629 |
|
Zakorzenienie
|
Też uwielbiam lumpki, a już zwlaszcza kupować tam ubranka dla dziecka.
Ostatnio mama kupiła body z muszką H&M za niecałą złotówkę, a potem pojawiło się w PL za 40zł
|
#630 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
(zebym tak z kosmetykami jeszcze miała )
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:30.

z aplikacji mobilnej.
Ale wiadomo, co cera to opinia.

mam 2 wkłady pudrów hd 403 i 405 i multum cieni w kółkach i kwadratach i w wersji rainbow, plus rozswietlacz 59 ale to już nie wkład. Mam jeszcze puder matujacy ale nie mogę go na razie zlokalizować (pewnie w domu jest).

ale skoro tak mowisz to pewnie nie kłamiesz, a wogóle bym tego kremu nie posądzała o silikon .