|
|
#631 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: A ile wy wydajecie na KSIĄŻKI? ;)
dziewczyny dzięki za podpowiedzi
ja dziś zamówiłam kolejne pozycje Kinga: Historia Lisey i Worek kości
|
|
|
|
#632 |
|
Zakorzenienie
|
Z okazji zbliżających się urodzin
zamówiłam dziś:- Mo Yan - "Obfite piersi, pełne biodra" - John Fowles - "Mag" - Haruki Murakami - "Przygoda z owcą" i "Sputnik Sweetheart" Czekam niecierpliwie na przesyłkę
|
|
|
|
#633 |
|
Zakorzenienie
|
własnie widziałam w tv reklamę "rzepy", ruszają z cyklem kryminałów, na pierwszy ogień idzie akunin. niestety na ich stronie nic nie ma, albo ja nie potrafię znaleźć:/ czy ktoś kupuje "rz" i wiem może czy jest jakaś lista tytułów i po ile będę???
|
|
|
|
#634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czy "Peonia" Pearl Buck będzie z Dziennikiem w przyszłym tygodniu? |
|
|
|
|
#635 |
|
Rozeznanie
|
Ja też nic nie słyszałam o tym cyklu kryminałów
Też jestes ciekawa!A oto moje ostatnie nabytki: - 'Dom Augusty' - Axelsson Majgull - 'Ja, Tituba, czarownica z Salem' - Maryse Condé - 'Krótka piłka' - Harlan Coben - 'Kochałem ją' - Anna Gavalda Zdjęcie wkleję wieczorem. ![]() Si Germini! ![]() |
|
|
|
#636 |
|
La Moderatoiure
|
Ostatnio wydałam 85 zł na 3 książki " "Cień wiatru' "Prawda" i "Nieznośna lekkość bytu".
|
|
|
|
#637 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wyszperane:Książki z serii "Kryminał i sensacja" do kupienia od 26 lipca co czwartek razem z "Rzeczpospolitą" w cenie 7,99 PLN. Już dziś ma się pojawić 'Azazel' Akunina, następnie kolejno 'Sokół Maltański'- Dashiell Hammett i 'Wykolejony' - James Siegel . Tyle narazie wiadomo. Ale jak wszystkie w cenie 7,99 to pewnie jakies małe broszurkowe wydanie
|
|
|
|
|
#638 |
|
Zadomowienie
|
zakupione w tym tygodniu:
"Sto lat samotności" Marqueza "Gra w klasy" Cortazara "Aż śmierć nas nie rozłączy" ![]() "Chłopięce lata" Coetzee'go
|
#639 |
|
Zadomowienie
|
Dziś 36 zł za 3 książki w Taniej Książce.
Rzadko je kupuję, raczej korzystam z bibliotek...ale są takie tytuły, które muszę mieć w swoim księgozbiorze .
|
#640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiem, że jestem upierdliwa w dopytywaniu się o kolejne tytuły z tej serii, ale interesuje mnie tylko kilka pozycji, więc nie jestem na bieżąco ![]() Dzięki ![]() Kupiłam dziś Akunina, bo jeszcze nie miałam z nim styczności, a chciałabym się zapoznać Pozostałe dwa tytuły mnie nie interesują, ale ciekawa jestem, co będzie dalej i czy Rzeczpospolita wypuści pełną listę, czy o nowych tytułach będziemy się dowiadywać na bieżąco
|
|
|
|
|
#641 |
|
Raczkowanie
|
ja jakoś nie lubię bibliotek... na książki wydawałabym fortunę, gdybym tylko ją miała
jeszcze na studiach wydawaliśmy z TŻem na książki i płyty prawie całą kasę, dzięki temu mamy pokaźny zbiór. Teraz już rzadziej kupujemy, ale zawsze coś Kiedyś byliśmy w empiku. Chodzę między półkami, aż nagle widzę, ze mój małż stoi jak wryty, patrzy w jeden punkt i ma łzy w oczach. Pytam więc, co się dzieje, a on wskazał mi na pewnego mężczyznę. Facet miał w ręce reklamówkę pełną płyt, chodził wśród książek i co chwilę jakąś wybierał, miał ich już całe mnóstwo!!! Ale sęk w tym, że robił to z tak obojętną, wręcz znudzoną miną, jakby wybierał mięso na obiad, albo spośród przygniłych pomidorów szukał tych dobrych... My wtedy nie mieliśmy kasy i przyszliśmy tylko pooglądać nowości... ehhhh... |
|
|
|
#642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak na razie mnie nie zachęcili do kupna, akunina mam, hammetta czytałam, nie jestem fanką, siegela(??) też, jego zresztą nie polecam, historyjka naciągana i odrzuciły mnie szczegółowe opisy brutalnych scen i główny bohater, który jest niesympatycznym typem, a narracja akurat jest w pierwszej osobie ![]() ciekawe kiedy opublikują pełną listę tytułów, może jednak coś dla siebie znajdę
|
|
|
|
|
#643 |
|
Zakorzenienie
|
Jakość odpowiada cenie
Mała książeczka, lakierowana miękka okładka, szarawy papier zapełniony tekstem po brzegi - i tylko logo Rzeczpospolitej na grzbiecie irytuje - a nawet Fakt w "SoLL" tak nie zrobił ![]() Jak dla mnie git, tym bardziej że nie są to dla mnie jakieś perełki czy ważne tytuły, a takie tam, ot, czytadełka ![]() Co do "Wykolejonego" to widziałam film i był nawet git ![]() A "Sokoła" kupimy, jeśli TŻ będzie chciał, bo ja nie jestem zainteresowana. Też jestem ciekawa tej listy
|
#644 |
|
Zakorzenienie
|
na akunina sie tez skusilam
![]() oprocz tego: Marquez "Niewiarygodna i smutna historia niewinnej Erendiry i jej niegodziwej babki" Zweig "24 godziny z zycia kobiety i inne opowiadania" McLiam Wilson "Zaułek Łgarza" McLiam Wilson "Autopsja" Anchee Min "Empress Orchid" |
|
|
|
#645 |
|
Rozeznanie
|
Tylko jedna(koniec miesiąca!!!)
- Frances Mayes Rok w podróży. Dzienniki pasjonatki |
|
|
|
#646 |
|
Rozeznanie
|
Właśnie! Dzisiejszy zakup jeszcze na konto lipca idzie
:1. "Traktat o odchudzaniu"- J. Chmielewska ![]() ![]() ![]() 2. "Rozbierz mnie. Psychoanaliza garderoby"- Catherine Joubert i Sarah Stern-21.90 zł. Nie poszalałam, jeśli chodzi o wydaną kasę, ale obie pozycje zapowiadają sie świetnie
|
|
|
|
#647 |
|
Zakorzenienie
|
Ostatnio nie było mi dane do Was zaglądać - obrona, brak Internetu, wakacje... Ale już jestem
![]() Widzę, że sporo się u Was na półkach zmieniło Ja prócz kolekcji z 'Dziennika' i książek z 'Newsweeka' dorobiłam się trzech nowych pozycji. A jutro idę do ŚK - nowy katalog, nowe zakupy Na razie jednak czeka mnie czytanie zaległości wizażowych, choć przyznam tyle tego, że nie wiem za co się zabrać ![]() Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie |
|
|
|
#648 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#649 |
|
Zakorzenienie
|
a ja wlasnie czytam "szminka w wielkim miescie" czytal ktos?
polecam ksiazki z SK Lesley Lokko "szafranowe niebo" i "swiat u stop", przeczytalam jednym tchem.. ksiazki z gatunku powiesci
|
#650 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie ostatnio krucho z forsą
Mam ochotę na "Peonię" Pearl Buck a w portfelu tylko 10 zł... Ale zakupiłam ostatnio "Grę szklanych paciorków" Hessego i "Spokojnie to tylko Niemcy" Richarda Lorda (seria Newsweeka).
|
#651 |
|
Zakorzenienie
|
Ana, witaj po przerwie
Co z obroną? Nie wiem, jak inne Wizażanki, ale ja jestem żądna informacji ![]() A "Peonię" obowiązkowo nabyłam
|
#652 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale widzę, że znowu zniknęła nam kobieta!![]() Ja też! I mam już na nią ochotę ![]() Aaaaa, i dostałam jeszcze wczoraj od TŻ-ta: - 'Kafka nad morzem' Murakami |
|
|
|
|
#653 |
|
Zakorzenienie
|
przestudiowałam tą serię "rz" i dochodzę do wniosku, że jest to raczej krótkoterminowa akcja wakacyjna, tak jak w "polityce". i mogę napisać łeeee;/ się nie postarali.
http://www.rzeczpospolita.pl/kryminal/ Edytowane przez shachownica Czas edycji: 2007-08-02 o 11:19 Powód: link:) |
|
|
|
#654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Żyję, żyję, tylko czytanie zaległości tak mnie pochłonęło, że zamykając oczy przed snem widzę jeszcze wizażowe wątki ![]() Obrona poszła mi bardzo dobrze, trzy piąteczki, dyplom z wyróżnieniem oraz publikacja pracy Tak więc bardzo dziękuję za trzymanie kciuków, jak widać pomogły Wczoraj pobuszowałam po półkach w ŚK. Mam jeszcze parę pozycji na oku, ale na razie ograniczyłam się do pięciu książek: * Goncalo M. Tavares 'Panowie z dzielnicy' * Jane Austen 'Opactwo Northanger' * Irwin Shaw 'Wieczór w Bizancjum' * Murray Bail 'Eukaliptus' * Magdalena Samozwaniec 'Na ustach grzechu' (tę pochłonęłam zaraz po przyjściu do domu, wyśmienita!) I oczywiście nabyłam też 'Peonię' Pear S. Buck. Jak naładują mi się baterie w aparacie, wrzucę fotki Anisia25: Pisałyśmy o niej w tym wątku, tu recenzja niv_: http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...&postcount=346 . Nie pamiętam gdzie jest moja, jak znajdę to też dokleję ![]() Buziaki! Edytowane przez Anahstasia Czas edycji: 2007-08-03 o 23:57 |
|
|
|
|
#655 |
|
Wtajemniczenie
|
Dawno nic nie czytałam, postanowiłam nadrobić zaległości... lista zakupów:
- "Człowiek z wysokiego zamku" P. K. Dick - "Bezsenność" S. King - "Malowany ptak" - J. Kosiński - "Rok 1984" - G. Orwell - "Francuzki nie tyją" - M. Guiliano - "Pachnidło" - P. Suskind - "Harry Potter i Książę Półkrwi" - J. K. Rowling ![]() - "Harry Potter i Zakon Feniksa" - J. K. Rowling ![]() Nie mogę się już doczekać aż przyjdą
|
|
#656 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A TŻ jednak skusił się na "Sokoła" ![]() Cytat:
![]() (Oby mi tak samo dobrze szło pisanie pracy... )Byłam dziś w ŚK i kupiłam (tylko) "Pasję życia" Irvinga Stone'a (I wygrałam zakładkę do książek Miałam jeszcze ochotę na kilka innych pozycji, ale planuję nabyć w tym m-cu kilka części "Świata Dysku" - a Pratchett jest u mnie aktualnie na pierwszym miejscu książek-to-buy
|
|
#657 |
|
Zakorzenienie
|
W czwartek wybrałam się do Świata Książki.
Kupiłam: - Simon Mawer " Karzeł Mendla", - Marek Sołtysik " Legowisko szakali", - John Darnton " Spisek Darwina", - Murray Bail " Eukaliptus". Germini, też teraz zamierzam kupić kilka pozycji ze " Świata dysku", moja kolekcja jest dośc uboga, wielu książek mi brakuje. Długo potrwa zanim zbiorę całą serię, ale przynajmniej mam jakiś cel Anahstasia, gratuluję obrony pracy
Edytowane przez niv_ Czas edycji: 2007-08-04 o 17:03 |
|
|
|
#658 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale Pratchetta pokochałam już od pierwszej części I też mam cel; jednak trochę wody upłynie w Wiśle, zanim go osiągnę
|
|
#659 |
|
Zakorzenienie
|
Na pewno chcesz się zakładać ?
![]() ![]() Moja kolekcja liczy tyle samo ksiązek co Twoja
|
|
#660 |
|
Zakorzenienie
|
a ja wlasnie mam zamiar cos wybrac ze Swiata Ksiazki a w samym katalogu jest kilka interesujacych pozycji
sluchajcie blekitna karta jest po zakupie 5 ksiazek? ale pewnie bez tych 2 co kupilam promocyjnie co?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:05.

zamówiłam dziś:

Też jestes ciekawa!

(I wygrałam zakładkę do książek