Grudniowe Mamusie cz. V - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-07, 09:01   #1591
Ringo6
Zadomowienie

Dot.: Grudniowe Mamusie cz. V

Cytat:
Napisane przez madziqqq Pokaż wiadomość
o widziszz na to nie wpadłam:P

dziewczyny przyznać się mi tu raz dwa która zamawiała staniki usztywniane z Chin? przyszły już?ja w tych szmacianych czuję się jak stara baba, są aseksualne
Ja zamawiałam i jakość jest ok jak dla mnie, tylko zamów o jeden rozmiar większy niż aktualnie nosisz -mi mąż zamawiał, ale trochę są za małe (mam nadzieje, że nic w szpitalu nie powiedzą), ale jak już będę karmić, to mam obiecane nowe Póki co, to rozglądam się za gorsetem, bo przy moich żebrach będzie on konieczny -mam strasznie wyobijane i chyba wypchane przez dziecko.
Strona:http://www.aliexpress.com/item/2014-...247219028.html -mam szary, troszkę się zmechacił po praniu 60C, ale forma pozostała nienaruszona i mam jeszcze beż w kropki, ale nie mogę go znaleźć :/ a ten po praniu bez zarzutu. Szary się bardziej naciąga i się kulkował, bo to dzianina.
Mam:http://www.aliexpress.com/item/2014-...003810191.html

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

Cytat:
Napisane przez sofia_the_first Pokaż wiadomość
Hej u nas od jutra 5 dni do cc!
No szok...
Czemu u dzieci wrodzone zap. Pluc??? To moze byc od dodatniego gbs czy raczej od dojrzalosci pluc?
Zostało tylko 5 dni.... Bo my rodzimy razem. Jutro idę na ktg i kontrolne badanie. Mam nadzieje, że mała nic nie wywinie znowu, bo aż się boję...
Kopniaczki 19/40
12.12.14r. <3N<3

Edytowane przez Ringo6
Czas edycji: 2014-12-07 o 08:48
Ringo6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-07, 09:34   #1592
Chemisette
Rozeznanie

Basia trzymam kciuki aby antybiotyk pomógł małemu i żebyście szybko do domu wrócili
Chemisette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-07, 09:40   #1593
19Inka90
Wtajemniczenie

Witam
Moja córcia postanowiła dzisiaj o piątej rano że pooglądamy sobie wróżbitę Macieja na TVN

Co do laktacji... To przede wszystkim dieta z tego co Ja wiem i mi się sprawdza,karmie co 2 godziny zmieniając pierś,moja położna zabroniła mi pić herbatki laktacyjne,twierdzi ze układ pokarmowy małej może jeszcze je źle znosić

Emilka
19Inka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-07, 09:44   #1594
Roksape
Zadomowienie

Justysia napewno dużo pić tak ze 3 litry na dobę. Mi jeszcze kazała żebym piła koperek na lepszą pracę brzuszka małej i kompot ze świeżych jabłek
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-07, 09:46   #1595
maczuma
Rozeznanie

Inka, czyli jednak dieta...
Justysia, ja doświadczona nie jestem jeżeli chodzi o laktację, ale może wkładaj nadmiar pokarmu do lodówki lub zamrażarki, zeby było na te momenty kryzysowe...
Stary 2014-12-07, 09:47   #1596
Ringo6
Zadomowienie

Basia... oby szybko maluszek wyzdrowiał i za szybki powrót do domu.
Kopniaczki 19/40
12.12.14r. <3N<3
Ringo6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-07, 09:51   #1597
minka26
Wtajemniczenie

Justysia - co do laktacji to jest jedna opcja - dostawiać, dostawiać, dostawiać! Ja też czasem mam pełne piersi, a czasem miękkie. Ale mała je, czasem je dwie godziny, raz z jednego raz z drugiego. Też się wygina, mruczy itp. ale to nie jest kwestia tego, że nie ma mleka, bo widzę, że jej po policzku leci. Biorę ją wtedy na ręce, chodzę z nią trochę, albo kładę na piersiach i zasypia. Nie analizuj cały czas tego czy ci starcza mleka itp. bo będziesz się wkrecać a stres działa na twoją niekorzyść
Ja mam takie piersi, że nie dam rady odciągnąć, ani ręką ani laktatorem. Po pierwszym porodzie miałam to samo, a mleko miałam bo mała ponad 6 mies. tylko kp, rosła normalnie, więc mleko było. Niektóre kobiety tak mają. Mi czasem mleko kapie, ostatnio po kąpieli tz musiał mi wkładki trzymać przy piersiach jak się ubieralam, bo lało się na podłogę. Ale jak chcę odciągnąć to ani kropla nie leci :/

A małego nie zaszczepili ci pod twoja nieobecność skoro wpisali że szczepiony? Nie ma śladu na rączce po bcg? Czasem szczepią hurtem i nie analizują czy była zgoda. Może być też tak, że hurtem wpisywali, ze szczepionka była.
Oświadczenia o nieszczepieniu nie kazali ci podpisywać?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-12-07, 10:00   #1598
jojla
Zakorzenienie

Dzień dobry
Cytat:
Napisane przez Trusiulandia Pokaż wiadomość
Od Basi!
"dzisiaj wyszedl z inkubatora na stsle!cwiczymy kp ciezko ale sie nie poddajemy.na wrodzone zapalenie pluc7dni min.antybiotyku musimy tu byc"
Basiu powodzenia z kp i zdrówka dla Małego

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-07, 10:10   #1599
Sweet Olcia
Raczkowanie

GG do Sweet Olcia

Hej kuleczki cos ostatnio nie mam weny na pisanie, ale czytam was regularnie duzo zdrowka dla naszych forumowych dzieciaczkow i mam no i wytrwalosci z kp bo widze ze macie jakies kryzysy . Milego dzionka kochane

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

27.09.2014 Najszczęśliwsza żonka na świecie
Lili już jest z nami 19.12.2014
Sweet Olcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-07, 11:07   #1600
Trusiulandia
Zakorzenienie

Ja mam jakiś zły dzień dzisiaj i Tż też bo dużo roboty a biedny siedział wczoraj do nocy z raportami a dzisiaj dalej coś mieli robić to w kilka osób a robi w końcu sam tak to już jest..
ja sie wymalowałam wystroiłam w kieckę ale mój syn ani myśli wychodzić no i my też dzisiaj nigdzie nie wyjdziemy niestety

---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

Sasia, Agata dzieję się coś ? U mnie nic buuu

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Julianek 16.12.14r. 5.05!
Trusiulandia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-07, 11:23   #1601
19Inka90
Wtajemniczenie

A Ja mogę się pochwalić pierwszym spotkaniem z baby blusem ... O matko dziewczyny nikomu nie życzę tego co działo się ze mną wczoraj,cały dzień byłam zalana łzami, i to w sumie bez większego powodu,dzisiaj na szczęście jest juz dobrze

Emilka
Stary 2014-12-07, 11:25   #1602
Justyssia87
Rozeznanie

Dziękuje za rady Właśnie wypijam teraz 3l wody, masakra jem nie za dużo własnie bo nie mam za abrdzo apetytu ale się zmuszam Ja sie za bardzo brakiem mleka nie stresuje ale chciałabym jednak karmić jak najdłuzej, widze keidy nie ma mleka bo kompletnie nic w buzi ani na buzi mały nie ma ani w kapturku, dostał mm i go brzuch boli po nim, du.pa może faktycznie dobrze jest do lodówki dawać nadmiar, dzięki za rade
Na necie jedna babka pisała że ona miala sposob taki (karmila 19mcy) nakarmić dziecko a po karmieniu odciagac mleko 7min jeden cyc 7min drugi cyc, 5min jeden cyc,5min drugi i potem co 3 min...masakraaaa 8razy dziennie karmic i 8razy dziennie odciagac?? toż to szaleństwo mój mały czesto jest przy piersi czasem co godzinke. Damy rade a co

W ogóle chciałam Wam bardzo podziękować za wspólne 9mcy że się tu wspierałyśmy, dzieliłysmy dobrymi radami i przepisami Razem było łatwiej wytrwac w tej drodze do porodu Mam nadzieje na dalsza "udaną współprace" przy wychowywaniu maluszków

aa Minka- nie zaszczepili go, nie ma śladu na rączkach, zgody nie podpisywałam, jak laski podpisywaly zgode to szczepili przy mamusi maluszków, bardzo pilnowali tego żeby to przy rodzicach było, chyba sie rozpędzili z wypisem, tak myśle. A Ty szczepiłas w końcu małą?

Edytowane przez Justyssia87
Czas edycji: 2014-12-07 o 11:28
Justyssia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-07, 11:28   #1603
basiabasia989
Rozeznanie

Dzień dobry ależ mnie katar dopadł pod koniec...chyba umrę...albo zrobię sobie zatyczki i wsadzę do nosa bo już mi się płakać chce tak mnie męczy a jeszcze jutro mam wizytę u diabetologa w piątek ktg...jak ja taka zasmarkana do ludzi pójdę

Cytat:
Napisane przez sasia25 Pokaż wiadomość
Muszę się pochwalić. Zrobiłam dziś pierwszy raz w życiu zupę (akurat padło na ogórkową) i jest pyszna jak u mamy i jestem z siebie taaaaka dumna hehe

To Gratulować

Ja myślałam że ja początkująca w kuchni i taka sierotka bo zawsze mama gotowała...ale widze że nie jest że mną źle a teraz po tych 2 tygodniach to mogę wszystko tyle zup ugotowałam tyle obiadów, codziennie inny i najczęściej dwudaniowy bo takie glodomory w domu. A mąż stwierdził że gotuje lepiej niż mama

Cytat:
Napisane przez maczuma Pokaż wiadomość
Co ja robię? Zabieram się za pierniczki Nic poza tym nie szykuję, najwyżej będziemy całe święta jechać na ciasteczkach

A z tymi skurczami to u mnie jest identycznie - głównie w nocy, kilka pod rząd, ale się wyciszają...
Też mi się pierniczki marzą a skurcze mam ciągle...to chyba te przepowiadajace? Tylko że one bezbolesne a brzuch strasznie się stawia. Raz mnie bolał jak na okres ale ja jeszcze na porodówkę się nie wybieram

Stary 2014-12-07, 11:32   #1604
19Inka90
Wtajemniczenie

Aaa i jeszcze jedno...jeszcze w ciąży się o to strasznie z wami klocilam ale ze potrafię się przyznać do błędu a wiec uwaga " karmienie piersią nie siedzi w cyckach tylko w głowie" teraz juz wiem ze to święta prawda

Emilka
Stary 2014-12-07, 11:52   #1605
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Trusiulandia Pokaż wiadomość
Ja mam jakiś zły dzień dzisiaj i Tż też bo dużo roboty a biedny siedział wczoraj do nocy z raportami a dzisiaj dalej coś mieli robić to w kilka osób a robi w końcu sam tak to już jest..
ja sie wymalowałam wystroiłam w kieckę ale mój syn ani myśli wychodzić no i my też dzisiaj nigdzie nie wyjdziemy niestety

---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

Sasia, Agata dzieję się coś ? U mnie nic buuu
Kochana to chociaż ładnie wyglądasz - a ja leżę w łóżku, spadek mocy mam dzisiaj i chyba z niego nie wyjdę a TŻ właśnie wyszedł do pracy więc tak sobie będę zalegać w wyrku razem z kotą...
Cytat:
Napisane przez 19Inka90 Pokaż wiadomość
A Ja mogę się pochwalić pierwszym spotkaniem z baby blusem ... O matko dziewczyny nikomu nie życzę tego co działo się ze mną wczoraj,cały dzień byłam zalana łzami, i to w sumie bez większego powodu,dzisiaj na szczęście jest juz dobrze
dobrze, że dziś już lepiej

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-12-07, 12:10   #1606
maczuma
Rozeznanie

Cytat:
To ja dziś mam baby blues przed porodem...
Stary 2014-12-07, 12:11   #1607
sasia25
Rozeznanie

Dzięki dziewczyny za gratulacje za moją zupę
i tak oczywiscie pojde za ciosem i jutro też mam w planie jakąś ugotować

nie obrażę się jednak jeśli wyląduje w szpitalu na porodówce i zupy nie będzie

Trusia oglądałam dziewczyne z tatuazem
podobało mi się
sasia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-07, 12:12   #1608
maczuma
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez jojla Pokaż wiadomość
Kochana to chociaż ładnie wyglądasz - a ja leżę w łóżku, spadek mocy mam dzisiaj i chyba z niego nie wyjdę a TŻ właśnie wyszedł do pracy więc tak sobie będę zalegać w wyrku razem z kotą...
Ja dziś też nie wychodzę z łóżka
Stary 2014-12-07, 12:18   #1609
Hasiap
Rozeznanie

Hej ;-)

Alekaz czemu już nie karmisz piersią?

Inka mnie też dopadł baby blues ale nocny. Wczoraj mała od 12 do 3.30 marudziła a dziś w nocy od 12 do chyba 6... W nocy się z mężem poklocilam o to bo ja już w niemocy i go budzilam a on zmęczony bo cała sobotę był poza domem ale teraz udaje że nic się nie stało a ja odzywam się jak mi się zechce.. Ehh

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-12-07, 13:02   #1610
19Inka90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Hasiap Pokaż wiadomość
Hej ;-)

Alekaz czemu już nie karmisz piersią?

Inka mnie też dopadł baby blues ale nocny. Wczoraj mała od 12 do 3.30 marudziła a dziś w nocy od 12 do chyba 6... W nocy się z mężem poklocilam o to bo ja już w niemocy i go budzilam a on zmęczony bo cała sobotę był poza domem ale teraz udaje że nic się nie stało a ja odzywam się jak mi się zechce.. Ehh
Hasiap to ładnie Klaudia imprezowala, te noce właśnie najbardziej mnie przerazaja mimo ze narazie mam złote dziecko... Czuję ze ten pierwszy miesiąc kiedy jestem zamknięta w domu będzie dla mnie ciężki, dobrze ze tż ma sporo wolnego
Hasiap a jak u Ciebie karmienie idzie ??

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

Cytat:
Napisane przez maczuma Pokaż wiadomość
To ja dziś mam baby blues przed porodem...
Maczuma gdzieś czytalam ze to nic dziwnego,końcówka ciąży i początek macierzyństwa są trudne
Grunt ze możemy się tu sobie wyplakac bo to nic złego i dziwnego ze momentami jest nam źle

Emilka
Stary 2014-12-07, 13:14   #1611
Roksape
Zadomowienie

Hasiap a mała w nocy płakała i kurczyła nóżki, czy tylko tak ? Może ją brzuszek bolał ? Ja mam 2-3 pobudki w nocy, ale odkładam małą i śpi
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-07, 13:15   #1612
19Inka90
Wtajemniczenie

Roksi mojej zdarza się tak prezyc i podkurczac nóżki, jak wtedy mogę jej pomoc ??

Emilka
Stary 2014-12-07, 13:35   #1613
Paulinkus
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez basiabasia989 Pokaż wiadomość
Dzień dobry ależ mnie katar dopadł pod koniec...chyba umrę...albo zrobię sobie zatyczki i wsadzę do nosa bo już mi się płakać chce tak mnie męczy a jeszcze jutro mam wizytę u diabetologa w piątek ktg...jak ja taka zasmarkana do ludzi pójdę
Spróbuj na ten katar wlać trochę olejku mentolowego do kominka na wosk i podpal pod nim podgrzewacz. Mojemu tż pomogło jak na noc sobie powdychał takie dłuższe inhalacje

https://www.google.pl/search?q=komin...ml%3B852%3B640
Stary 2014-12-07, 13:46   #1614
madziqqq
Rozeznanie

moja skleroza mnie przeraża zapomniałam co miałam napisac
madziqqq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-07, 13:54   #1615
basiabasia989
Rozeznanie

Oj dzisiaj chyba coś w powietrzu wisi bo większość bez humoru...no ale cóż końcówka ciąży lub początek macierzyństwa ciężki jak mówiła Inka ale jakoś dany radę

Ja właśnie zrobiłam sobie z brzucha podstawkę położyłam tel o pisze do was bo w drugiej ręce herbata a młoda szaleje i mi chyba tel telefon zrzucić chce

Stary 2014-12-07, 13:56   #1616
Paulinkus
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez basiabasia989 Pokaż wiadomość
Oj dzisiaj chyba coś w powietrzu wisi bo większość bez humoru...no ale cóż końcówka ciąży lub początek macierzyństwa ciężki jak mówiła Inka ale jakoś dany radę

Ja właśnie zrobiłam sobie z brzucha podstawkę położyłam tel o pisze do was bo w drugiej ręce herbata a młoda szaleje i mi chyba tel telefon zrzucić chce

Mój mały nie lubi jak coś stawiam na brzuchu zawsze zaczyna bardziej kopać dopóki nie zdejmę bo wtedy się uspokaja
Stary 2014-12-07, 13:57   #1617
basiabasia989
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez madziqqq Pokaż wiadomość
moja skleroza mnie przeraża zapomniałam co miałam napisac
Mnie się właśnie przypomniało że trzebachyba spakować torbę do szpitala muszę to zrobić w tym tygodniu żebym urodzić nie zapomniała

Stary 2014-12-07, 14:02   #1618
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Justyssia87 Pokaż wiadomość
aa Minka- nie zaszczepili go, nie ma śladu na rączkach, zgody nie podpisywałam, jak laski podpisywaly zgode to szczepili przy mamusi maluszków, bardzo pilnowali tego żeby to przy rodzicach było, chyba sie rozpędzili z wypisem, tak myśle. A Ty szczepiłas w końcu małą?
u nas tez trzeba było zgodę podpisać, ale szczepili bez rodziców.
wiem, że w niektórych szpitalach szczepią huretm, a zgodę dają do podpisu później. znam sytuacje kiedy rodzice się nie zgodzili na szczepienie, a pielęgniarka zaszczepiła, na ile to było "niechcący" (bo nie wiedziała, że nie ma zgody) to nie wiem. Ale za to grozi jej sprawa karna, problem jednak z tym, że wtedy cały personel na matkę naskoczył, żeby jednak podpisali tą zgodę, bo się bali że będą mieć prze...srane
często jest rutyna na tych oddziałach i nie pilnowanie procedur, a potem dopiero płacz.

Ja małej oczywiście nie zaszczepiłam i nie zamierzam

Cytat:
Aaa i jeszcze jedno...jeszcze w ciąży się o to strasznie z wami klocilam ale ze potrafię się przyznać do błędu a wiec uwaga " karmienie piersią nie siedzi w cyckach tylko w głowie" teraz juz wiem ze to święta prawda

zgadza się

leće bo mój ssak się obudził
Stary 2014-12-07, 14:03   #1619
19Inka90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Paulinkus Pokaż wiadomość
Mój mały nie lubi jak coś stawiam na brzuchu zawsze zaczyna bardziej kopać dopóki nie zdejmę bo wtedy się uspokaja
Moja Emilka najbardziej się w brzuchu denerwowala jak kotka się kładła na brzuchu

Basia ty się na sylwestra wybierasz na porodowke czy myślisz ze szybciej ??

Emilka
Stary 2014-12-07, 14:11   #1620
Paulinkus
Zadomowienie

Cytat:
Moja Emilka najbardziej się w brzuchu denerwowala jak kotka się kładła na brzuchu

Basia ty się na sylwestra wybierasz na porodowke czy myślisz ze szybciej ??
Ja swojej nie pozwalam się kłaść na brzuchu najbardziej mały nie lubi jak laptopa kładę na brzuchu chyba mu przeszkadza

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości