|
|||||||
| Notka |
|
| Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Jak zamaskować przebarwienia??
Witam! Za miesiąc wychodze za mąż, a moja cera... po prostu koszmar . Mam dużo przebarwień (nie potrafię trzymac rączek przy sobie) no i ciągle zdarzaja mi się nowe "niespodzianki". Nie mam za dużo czasu na leczenie więc pozostaje mi tylko "ukrycie".
Makijaż będzie robiła moja przyjaciółka - zafundowałam sobie 3 "próbne" u specjalistów, ale w jej wykonaniu najbardziej mi odpowiadał. Muszę tylko dostarczyć materiały do tego makijażu - i tu pojawia się problem. Jakiej bazy, podkladu, puderu.. itd użyć żeby makijaż nie spłynął i dobrze wyszedł na zdjęciach?? |
|
|
|
|
#2 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jak zamaskować przebarwienia??
|
|
|
|
|
#3 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja na KW wyczytałam,że prebarwienia świetnie kryje Dermacol. Punktowo możesz spróbować, bo podobno jako podkład jest jak maska ale jako korektor sprawdza się świetnie. Podobno
Ja się dowiem za tydzień, bo u mnie w mieście to cudo owszem jest, ale nie w tym odcieniu o jaki mi chodzi ![]() http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...ls&itemid=2595 tu jest link. |
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki! Wypróbuje na pewno. Tym bardziej ze jest taniutki. No i mam jeszcze trochę czasu zeby "poćwiczyć" nakładnie
|
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Korektor Art Deco! Niezastapiony!
|
|
|
|
|
#6 |
|
Rozeznanie
|
Również polecam Art Deco
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zadomowienie
|
Witaj
skoro został Ci tylko miesiąc to przebarwień juz nie zlikwidujesz ale możesz je ukryć. Do tego celu polecam też (oprócz ART Deco i Dermacolor) podkłady LRP. Pamiętaj że makijaż nie może byc maską bo przecież po ślubie gdy będziesz przyjmowała życzenia wszyscy będa Cie widzieli z bliska więc trzeba zachować umiar z ilością kosmetyków na twarzy;-) A tak na przyszłośc postaraj się jak najmniej dotykać buzi bo przebarwienia trudno i długo się leczy:-( Pozdrawiam serdecznie sam |
|
|
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
No właśnie o to mi chodziło - żeby nie zrobić maski na twarzy i jednoczesnie ukryć te plamy. Po dokladnym przestudiowaniu KWC, zastanowiam się nad bazą, podkładem i pudrem sypkim Lumene. Tylko żeby nie wyszło z tego "błotko"...
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:15.

Ja się dowiem za tydzień, bo u mnie w mieście to cudo owszem jest, ale nie w tym odcieniu o jaki mi chodzi