|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2015 cz. VIII
Lilijka - uśmiechnij się
ło jaaaa, tak mi Mały nisko gmera stópkami że aż nie do uwierzenia, normalnie jest w pachwinach, czuję go strasznie nisko, i co tu się dziwić że mam tam wszystko rozpulchnione o dziwo tfu tfu brzuch jakoś chyba jeszcze wysoko ![]() byle jeszcze się jakoś te 2 tyg. doturlać i niech tną jak trzeba
08.05.2014 Jaś, Nasz Bączek ![]() Edytowane przez LindaC Czas edycji: 2014-12-07 o 17:07 |
|
|
|
#3392 |
|
Rozeznanie
|
Hejka. Ale dziś u nas cisza
![]() Pojechaliśmy na tą sesję całą trójką (czwórką). Kapi wstał w lepszym stanie, niż wczoraj, więc się odważyłam go zabrać. Fajne te zdjęcia powychodziły. Jestem zadowolona. Niestety na końcowe efekty sesji muszę zaczekać do 2 tygodni ![]() Następna taka sesja już w w czwórkę
|
|
#3393 |
|
Wtajemniczenie
|
Montanka - sesja super sprawa
![]() ja codziennie sobie obiecuję, że wydepiluję brwi, podmaluję się ładnie ubiorę ułożę włosy i niech mnie TŻ obfoci w domu, ale jakoś mi się ciągle nie chce, nie mam siły itp. i tak czas leci. A tak to mam tylko kilka fot z komórki jak sama stoję, a TŻ pstrykał. Ostatnie chyba sprzed 2 miesięcy. A właśnie Montanka, Martusia, jasowa - odkryłam w necie przepisy na kaszę jaglaną dla diabetyków, np. jakieś tam niby ciasta z tej kaszy z jabłkiem i cynamonem. Chyba coś popróbuję, może nie będzie cukru podnosić. Tyle że jak wysłałam TŻ do sklepu po kaszę jaglaną to wrócił z jęczmienną, twierdząc że myślał że mi się nazwy pomyliły, bo przecież ciągle tą jęczmienną głównie jem jutro idzie ponownie po jaglaną z nową kartką z drukowanymi literami
08.05.2014 Jaś, Nasz Bączek ![]() Edytowane przez LindaC Czas edycji: 2014-12-07 o 17:16 |
|
|
|
#3394 |
|
Zakorzenienie
|
Hej ho wrocilam z jarmarku, stoiska z minky byly i juz chcialam brac chuste trojkatna ale sie powstrzymalam
nie wiem co jest, ale znow mam temperature. I tak od 2 tyg, raz jest raz nie ma kilka dni, dodatkowych objawow brak, ttylko straszne zmeczenie jutro jedziemy nasze mieszkanko poogladac, a poyem do gina to cos mi moze poradzi na ta temp ehhhh
|
|
|
|
#3395 |
|
Wtajemniczenie
|
Montanka jaki świąteczny awatarek
|
#3396 |
|
Buc
|
wróciłam, nogi wchodzą mi w tyłek.
![]() nienawidzę jednak zakupów, już chyba z dwa razy dziś się rozwodziłam. ![]() kupiliśmy w końcu taki dmuchany "przewijak", młody będzie na nim i na naszym łóżku przewijany. teraz moje kolejne pytanie - gdzie kupiłyście koszule do karmienia? (prócz allegro?)
|
#3397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3398 |
|
Wtajemniczenie
|
ja w lumpku trafiłam na nowe, wyszły po 10 zł
|
#3399 |
|
Zakorzenienie
|
Dusiolka jednak wszystkie dzieciowe rzeczy mam popeane w dzidziusiu i poprasowane. swoje koszule do karmienia tez wypralam w dzidziusiu i wuprasowalam, a resztę w sensie koszulki moje i tz już w normalnym piore
![]() Simonee a po co testujesz proszki? Smerfik jakbym miała gatki prqsowac to chyba bym nic innego nie robila hehe. Jeansow, dresow i bluz też nie prasuje w sumie tylko koszulki, koszule i niektóre swetry ![]() Lilijka ale ją nie kazałam jej wystawiać od razy na 6 tygodni bo chyba nawet nie moe tak, ale mogła wystawić np na 3 i później kolejne na 3 a nie tylkodo ptp.Ellyunia my też chcemy zrobic sobie zdj w święta mam nadzieję że dotrwam hehe.Montanka za sesję ![]() Ewka może juz dziś nic joe rób. Odpoczywaj. Suszarka nie pomoge bo ją dostałam od znajomeej. Ale u nas na targu takie widziałam ![]() Bylismy u teściów na chwile. Teściowa stwierdzila ze wygladam na 6 góra 7 miesiąc haha. A później stwierdziła ze ciążą mi sluzy bo ładnie wyglądam ( ta że spuchnietymi oczami, ustami, stopami itp) Jedyne to ciesze sie, że nie jadę z nimi wózka kupować.tesciowie stawiaja więc chcą jechać razem z malzem żeby zapłacić a ja powiedziałam że nie mam siły i nie pojadę sama z malzem bum pojechała ale z trafiali coś nie mam siły
Choć ciężko mi to idzie, walczę ze słabościami ![]() O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta. Leoś 29.12.2014 Edytowane przez ma.ko Czas edycji: 2014-12-07 o 17:55 |
|
|
|
#3400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Moja tesciowa wydziwia, tz robil na obiad ryz z warzywami i kurczakiem i chcial dac jakis sos taki wiecie slodko kwasny ze sloika no ale noe bylo zadnego w domu, a tesciowa do niego, zeby opakowanie ketchupu dal
|
|
|
|
|
#3401 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Ja uwielbiam takie zakupy. Czekam już na taką możliwość i przedreptuję Cytat:
|
|
|
#3402 |
|
Wtajemniczenie
|
ma.ko my to sesję sobie strzelimy za tydzień, (w pon planuje ubrać już choinkę
Lampki przed domem już są więc powoli święta u mnie
|
#3403 |
|
Rozeznanie
|
Cześć!
Wpadłam tylko na chwilkę, trochę was podczytałam ale nie daje rady dziś wysiedzieć przy kompie ![]() Miałam pracowity dzień. Męska część rodziny poszła do marketu a ja odkurzyłam dom, potem jakoś poskręcaliśmy rozgrzebany wczoraj kojec, przemeblowaliśmy jadalnię robiąc miejsce pod choinkę, ugotowałam obiad i jestem trup-nieboszczyk. Wkurza mnie moja własna niemoc Montanka, jaki śliczny avatarek! Ewka kuruj się! Jak się tak zastanowię to ja piorę w dzidziusiowym płynie już jakieś 2 miesiące, od rozpakowania pierwszych rzeczy dla dziecka. A że jestem leniwa i sknera, nie chce mi się 2 różnych butli płynu kupować to wszyscy mamy wszystko poprane w jednym. Poprzednio prałam nawet w orzechach piorących (eko-fobia matki-pierworódki ) ale tym razem wybrałam zwykły płyn "non bio" i mam wszystko w nosie.
|
|
|
|
#3404 |
|
Zakorzenienie
|
Ellyunia ja mam jeszcze jedną teorię, Majka wtuliła się w brzuszek mamusi i było jej błogo
![]() Smerfetka ja mam dwa typy ale każdy w rodzinie łącznie z M mówią Ola może będzie Aleksandra ![]() Mako sprawdzam zapach prania, jak dopiera proszek, jakie ubrania są w dotyku .
|
#3405 |
|
Zakorzenienie
|
Eh ja leze bo jak wstaje na siku to czuje jakby mnie brzuch na @ bolal... nie wiem
Allgoodthings jak u Ciebie?
|
#3406 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To ja byłam leniwa jeśli chodzi o środek do prania, wzięłam balsam do prania dzidziusia z racji tego że ma niedużo chemii i jestem zadowolona, teraz pozostaje mi trzymać kciuki żeby młodej sie spodobał też Twoja teoria co do wtulenia moze być faktem, przez ostatni tydzień brzuch mi zmalał o 7 cm
|
|
#3407 | |
|
Rozeznanie
|
Dzięki Baba
![]() Cytat:
|
|
|
#3408 |
|
Zakorzenienie
|
Simone u ciebie Aleksandra u mnie Alexander
|
#3409 |
|
Zadomowienie
|
Hej, ale miałam nadrabiania
Na początku ciąż, w weekend przeważnie było mało, a teraz pewnie z racji tego, że większość z nas już nie ma siły wychodzić przybywa dużo postów. Co to L4, to dostałam do 8 stycznia, a termin w karcie ciąży mam na 25 grudnia, więc nie wiem, czemu tak. Co do głaskania brzucha, to u mnie właściwie tylko mąż dotyka i przyjaciółki, ale mnie to absolutnie nie przeszkadza. W proszku dla dzidziusia piorę tylko rzeczy małej plus moje koszule i staniki do karmienia. Linda, też czuję tak nisko kopniaki, ale za to nie chodzę tak często do wc jak dziewczyny piszą i zastanawiałam się, że może dlatego, że główka na pęcherz nie uciska. A jak to jest u Ciebie? Co lekarz mówi na temat pozycji Jasia? Mój twierdzi, że mała ma jeszcze trochę miejsca i jest szansa, że się odwróci. |
|
|
|
#3410 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
miałam się pakować i tak odkładam. a Ty szykujesz już torbę?
|
|
#3411 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde mam juz dość. Masa sprzątania układania...
Placki smaże. Nadrobie was jutro
|
#3412 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3413 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
witam się na chwilę, właśnie wróciliśmy od rodziców ![]() mi też nie przeszkadza, dla mnie to objaw zainteresowania, czułości, więc nie mam nic przeciwko, ale dodam, że nie zdarza się to nagminnie, raz na jakiś czas ktoś dotknie. Cytat:
![]() ![]() klask i: juz z górki![]() Cytat:
Na sesję w ciązy się nie wybieram, moze kiedyś po porodzie, ...na pewno sami będziemy robić małemu mnóstwo zdjęć a u mnie Aleksander ![]() Cytat:
dobrze, że się nie rozkręciło oby tak zostało![]() nadrobiłam wszystko, ale nie pamiętam co i do kopo miałam pisac ---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- Co do wydzieliny, ja mam jej mnóstwo, teraz jeszcze więcej jest taka biaława - mleczna, lekarz mówi, że to normalne, ale na kolejnej wizycie sie upewnię, bo jest jej coraz więcej. Żadnych innych dolegliwości nie odczuwam (pieczenia, swędzenia) więc to chyba nie infekcja (?) Ja przewijaka nie mam i nie kupuję, będę przebierać małego albo w łóżeczku, albo będę go kłaść na łózku i tak jakoś będę sobie radzić. |
||||
|
|
|
#3414 | |
|
Wtajemniczenie
|
Mam wyniki na tego GBSa i nic mi nie wyhodowali
![]() ---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- Cytat:
|
|
|
#3415 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam mocne postanowienie spakowac torbe jutro. Wszystko mam niby co chce wziac tylko spakowac jakos nie.moge:/ Znioslam dzis wyschniete ciuszki malej z calego domu i jest taki stos... do prasowania, podzielenia i pochowania...ja nie wiem jak to ogarnac w ogole
|
|
#3417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam przewijak sztywny mial byc na lozko ale kupilismy komode i jest miejsce na przewijak. Dla.mnie nasze lozko jest stanowczo za nisko zebym na lozku caly czas przewijala ![]() ---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ---------- W ogole mam jakies zalamanie jesli chodzi o ochote robienia czegokolwiek... Siedze zamknieta w tej chalupie do 15 codziennie jakby sobie kontrola przypomniala, wariuje przez to, plecy mnie bola, prawy bok mnie boli. A jak mozna wyjsc to juz jest ciemno i mroz. Jeszcze teraz jak auta nie ma. Codziennie mam plany co bede robic i codziennie to odkladam. Niechce mi sie prasowac ciuszkow, skladac, pakowac tprby, czytac podrecznika. Meczy mnie temat szczepien bo nic o nim nie wiem a nie moge sie zmusic do poczytania. Obiadow prawie nie robie, wszystki na sepa od mamy:p porazka strasznie mi sie nie chce nic. A siedzenie i lezenie sprawia mi bol
|
|
#3418 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale zdjęcia na pewno jakieś pocykamy tylko bedę musiala moje chomicze policzki powciągać Cytat:
wie co dobre ![]() super podpis masz Cytat:
![]() i super avatar aż nie poznałam ![]() Cytat:
mój mąż ma chyba uczulenie i jak nie wyprasuje mu bokserek albo spodni to ma mega wysypkę na udach więc wolę to zrobić..Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3419 |
|
Zakorzenienie
|
Smerfi ale z Ciebie jest taka dobra zonka
|
|
|
|
#3420 | |
|
Wtajemniczenie
|
Fashion no nie zazdroszcze tej sterty
![]() Ja wolałam na bieżąco, suszarkami prasować i układać ![]() Mam inny problem..nie mam nic do roboty już Cytat:
u mnie to samo, a byłam prawie pewna że będzie pozytywny bo ja podobnie, częste wizyty w toaletach miastowych, pół życia w trasie więc stacje benzynowe ale czysto
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:40.

o dziwo tfu tfu brzuch jakoś chyba jeszcze wysoko 

jutro idzie ponownie po jaglaną z nową kartką z drukowanymi literami
jutro jedziemy nasze mieszkanko poogladac, a poyem do gina to cos mi moze poradzi na ta temp ehhhh

w sumie tylko koszulki, koszule i niektóre swetry
ale ją nie kazałam jej wystawiać od razy na 6 tygodni bo chyba nawet nie moe tak, ale mogła wystawić np na 3 i później kolejne na 3 a nie tylkodo ptp.
za sesję
. Moja tesciowa wydziwia, tz robil na obiad ryz z warzywami i kurczakiem i chcial dac jakis sos taki wiecie slodko kwasny ze sloika no ale noe bylo zadnego w domu, a tesciowa do niego, zeby opakowanie ketchupu dal

klask i: juz z górki