![]() |
#1741 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie sierpniowe 2014 cz. 2
Halinka nie przejmuj sie gadaniem tz-ta, zreszta jak moj by mi takie cos wypalil to by chyba zarobil
![]() U nas wlasnie byly moje kumpele z.pracy, mala.dostala sliczne ubranka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1742 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zamówiłam kaszki i olej holle. Znalazłam tańszy sklep niż te freedelikatesy jak będziesz potem kupować ;-) Ale w hippa chętnie się jeszcze obkupię szczególnie że mam te kupony rabatowe. Córka mi śpi już dwie godziny.. Eh znowu wieczorem będzie cyrk. Chyba ją zaraz obudzę... Halinka, nie przejmuj się, jakie by nie były motywy to decyzja należy tylko do Ciebie!! ---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ---------- Adelka po kąpieli poszła spać bez kolacji...ciekawe co będzie jak ją głód obudzi.. ---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ---------- No i co, wstała, zjadła i nowo narodzona :|
![]() |
![]() |
#1743 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1744 |
Raczkowanie
|
jak dolaczyc do grupy na fb? Bo chyba tam wszystkie siedzicie...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1745 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
To fajna z Ciebie szwagierka. Ja od mojej niewiele dostałam ciuszków, podobno wszystkie były zniszczone i wyrzuciła. Nie mogę w to jakoś uwierzyć bo sama teraz zbieram ciuchy po Kubie i one się po takim maluchu nie niszczą przecież. A między chłopakami jest 11 miesięcy różnicy więc też raczej na strychu nie zmarniały jeszcze. Trochę się nastawiałam na wielkie paczki bo zasugerowała, że nam odda, no ale mam przynajmniej powód żeby kupić wszystko nowe i takie jak mi się podoba ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1746 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1747 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1748 |
Zakorzenienie
|
Thefall ja w sumie tez bym nie byla dobra szwagierka bo tez bym Ci ciuszkow nie dala hehe
![]() ![]() Gatita podziwiam bo ja bym na pewno nikomu nie pozyczala nowych ciuszkow ktore bym kupila dla Meli ![]() Wiem wstretna baba jestem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1749 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja pożyczone oddaje, ale te które kupiłam lub dostaliśmy chowam dla siostry, albo dla następnego naszego dziecka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1750 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() [1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;49242255]Zuken ale tu chyba chodzi, że jak szwagierka się zadeklarowala, że da ciuszki to potem nic dziwnego, że TheFall się rozczarowała. Ja pożyczone oddaje, ale te które kupiłam lub dostaliśmy chowam dla siostry, albo dla następnego naszego dziecka ![]() Ja dostałam od jednej koleżanki dosłownie kilka bluzek, a tak wszystko kupowałam nowe. I wszystko pakuję w worki próżniowe dla następnego dziecka, tym bardziej,że chcę niedługo mieć. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1751 |
Zakorzenienie
|
Ja ciuszków dostałam całe mnóstwo, sama niewiele kupiłam. Wczoraj robiłam przegląd i oprócz za małych odłożyłam też te, które mi się nie podobają, bo mam tego tyle że się nie mieści na półkach. Spakowałam już dwa kartony za małych rzeczy i mam jeszcze jeden spory rzeczy za dużych, których nie mam gdzie trzymać.
![]() |
#1752 |
Zakorzenienie
|
MrsDorota nie wiem, nie doczytalam zeby Thefall pisala o tym, ze szwagierka jej obiecala te rzeczy
![]() Ja cale mnostwo dostaje od kuzynki po mojej chrzesnicy, dostalam od rozmiaru 56 do chyba 2 lat no i dalej mi odklada ![]() Reszte ja kupuje albo moja mama albo dostajemy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1753 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1754 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja pożyczone oddaje, ale te które kupiłam lub dostaliśmy chowam dla siostry, albo dla następnego naszego dziecka ![]() Dokładnie tak jak pisze MrsDorota, zasugerowała, że jak chcę to mi te ciuszki odda bo nie planuje więcej dzieci. Ja je chciałam ale wyszło jak wyszło. Kazała mi też nie kupować leżaczka bo mi pożyczy swój i też nic z tego nie wyszło, wiecznie go szukała na strychu, a jak kupiliśmy nowy to się dziwiła po co bo przecież ona miała nam dać. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1755 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1756 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, które mają już okres. Używacie normalnie tampony?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1757 |
Wtajemniczenie
|
Ja użyłam tylko przy pierwszym okresie ze dwie podpachy, bo lało się strasznie, z kawałkami... Ale właściwie w ten sam dzień przeszłam na tampony, bo nie znoszę szczerze tych podpasek i jest OK. Mam gdzieś jeszcze kilka podpasek i ok 3 podkładów poporodowych do sprzedania. Ktoś chętny?
![]() Jak tam idzie karmienie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1758 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Moje mleko służy juz tylko do picia. Possie 2 minuty i zaczyna się płacz. Po mm jest zdecydowanie w lepszym humorze. Myślę, że to była dobra decyzja. Druga marchewa zaliczona. Młodzieniec zadowolony ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1759 |
Zakorzenienie
|
Ja od razu zaczelam, pytałam gina na kontrolnej wizycie i pozwolił, więc używam od początku bo nienawidzę podpasek. Ja właśnie mam drugi res od porodu i dalej zero bólu brUcha, ale za to plecy bolą mocno.
U mnie tak samo było, jak Maksym się od cyca odstawił... Z tym, że on nie wytrzymywał dwóch minut, ma x 30 sekund i był dziki ryk. Więc cię rozumiem. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1760 |
Raczkowanie
|
U nas pierwsza marchewa dzisiaj. Jakoś tak nie bardzo podeszła, ale może dwie łyżeczki wylądowały w brzuszku. Reszta na śliniaku, na mamie, na ubrankach, i nie wiem jak to zrobił synek, ale nawet na plecach miał marchewke, a ja w dekolcie
![]() Mam pytanie - jakiej konsystencji robicie te pierwsze pokarmy? I co myślicie o podawaniu ich z butli? Bo mama namawia, żeby zrobić takie mega rzadkie i z butli dawać, ale jakoś niespecjalnie to do mnie przemawia. Raczej nastawiałam się na proponowanie dziecku nowych smaków, a jeśli nie podejdzie to na spokojnie, za kilka dni jeszcze raz, ewentualnie coś innego... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1761 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
No i dostałam okres. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1762 |
Zakorzenienie
|
Gatita brawo
![]() ![]() ![]() ![]() Halinka najwazniejsze ze Ty i Tymek jestescie zadowoleni ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1763 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1764 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Póki co soki i herbatki mnie nie przekonują wiec pijemy tylko wodę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1765 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Trochę nie rozumiem ciśnienia dziadków na dawanie nowych rzeczy. Oni to z miesiąc temu już by mu coś chcieli pociskać... ehh, chyba nadal nie wierzą, że można kp odchować dziecko. ![]() Dzięki dziewczyny za opinie! ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1766 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() Zastanawiam się powaznie nad dawaniem butli z mm na noc, bo na mannę jeszcze za wczesnie.. Czy to pomoze i znowu bede się cieszyc przespanymi nocami? Kostek mniej je w dzien, a w nocy ma kilka pobudek. Wazy 8kg :-P ale przecież mu nie zabronię jesc jak placze. Przesylamy całuski!
![]() |
#1767 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny u nas pojawil sie problem z kupa. Mala zrobila wielki kupsztyl w niedziele,trzeba bylo pod prysznicem ja myc . potem nic az do piatku gdzie bylo doslownie odrobine i dzisiaj rano tez odrobine. Czy powinnam isc z nia do lekarza?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1768 |
Raczkowanie
|
Ja bym się chyba wybrała... jeśli lekarz powiedziałby mi, że ok, to wtedy spałabym spokojnie. Bez konsultacji lekarskiej bym się martwiła. U nas też była przerwa - od poniedziałku, to piątku, ale w piątek w ciągu 12 h zrobił 3 kupki. Z tego co czytałam to na kp przerwa w kupach do 5 dni jest ok.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1769 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po Zosi cały worek ubrań wywaliłam, bo albo strasznie brzydkie się zrobiły, albo gumki się rozleciały, a szkoda, bo śliczne ubranka. Po Franiu co mi zostanie to chyba sprzedam, bo szkoda żeby leżały. ja jeszcze nie używałam Gatita ja bym nie podawała z butelki, jakiś to w ogóle dziwny pomysł. Dla mnie z butelki to tylko mleko i woda Ja od nikogo nie dostałam ani jednego używanego ciuszka, wszystko musiałam kupić sama, ale nie jestem taka, żeby nie dać, bo pewnie oni tez by dali gdyby mieli starsze dziecko.
![]() |
![]() |
#1770 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny przyszlam sie pozegnac bo jeszcze chwila, jeszcze momencik a wybuchne i mnie zbanuja
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:42.