![]() |
#721 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Listopadowe Mamy 2014- część I
Cytat:
tylko przecierają kłębkiem owczej wełny i ponoć schodzi. ![]() ![]() Sterimarem normalnie, a solą fizjo to w takiej małej strzykawki. No i nebulizator idzie w ruch ciągle |
|
![]() ![]() |
![]() |
#722 |
Wtajemniczenie
|
Jak Wasze dzieciaczki reagują na dźwięk odkurzacza?
#723 |
Zakorzenienie
|
Dobrze ze mówisz bo ja to mu tak grubo ladowalam ;p
|
![]() ![]() |
![]() |
#724 |
Rozeznanie
|
Klara wcale ;-)
---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- Ponoć właśnie sekret działania sudocremem polega na tym jak się go nakłada. Jak za dużo to wtedy przynosi to odwrotny skutek i zamiast poprawy jest większy stan zapalny. |
![]() ![]() |
![]() |
#725 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas sam sudokrem wcale nie pomogl dopiero tormentalum i potem na zmiane z sudokremem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#726 |
Wtajemniczenie
|
Ja od początku przemywam dupkę watką nasączoną czystą i ciepłą wodą (po wytarciu kupy chusteczką nawilżaną), potem osuszam tetrą do sucha i mała leży sobie z goła pupką chwilkę, no i smaruję bepanthenem. Kupiłam sudocrem i ani razu jeszcze nie użyłam.
Odparzeń ani razu nie miała.
#727 |
Zakorzenienie
|
Ja używam Linomagu przy każdej zmianie pieluszki i póki, co u małej też czysto.
|
![]() ![]() |
![]() |
#728 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#729 |
Rozeznanie
|
Moja dzisiaj z pierdkami kleksiki robi... i zaczyna sie miji odparzenie, nie nadarzam zmieniac pieluszek.
Frau czym Klare nebulizujesz? Ja mam nebbud czy jakos tak Jak sie idzie na szcsepienie to dziecko musi byc zdrowe a ile po chorobie mozna isc? Katar przeszkadza? Edytowane przez GoniaaaS Czas edycji: 2014-12-07 o 20:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#730 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny które ogarniają szczepionki jaka jest różnica między 6w1 a 5w1. Bo w ośrodku nam mówili, że możemy zaszczepić albo 6 w 1 albo 5w1 i ich żółtaczkę. Nie ukrywam, że 5 w 1 u nas o 100 zl tańsza, ale chcę wybrać to co lepsze dla małego. Pomocy, bo młody skończył w piątek 6 tyg i w tym tyg chcemy szczepić.
Ja miałam wizytę kontrolną u gina w czwartek i też dopiero się na nią odchwaszczałam, bo się bałam tam zaglądać. Było co robić po tych 6 tyg. Wszystko ok więc można działać, ale moje dziecko daje tak popalić, że mi się maży tylko sen. Ktoś pytał dicoflor to probiotyk a delicol to kropelki na kolki związane z nietolerancją laktozy. ana pirdki to sab, espumisan, bobotic itp. ---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- Na kupę to mi położna poleciła rumianek. Na mojego podziałało jak nie było 3 dni to dałam i na następny dzień po pas. Dzisiaj też dostał bo 2 dni nic.
#731 |
Zakorzenienie
|
Jest ok zdarzyło mi się odkurzackolo łóżeczka jak mała spala, nie obudziła sie
![]() ---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- My zamówiliśmy dzisiaj fotoksiazki dla dziadków ze zdjęciami Nadusi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#732 |
Zakorzenienie
|
Martha my mielismy taka sytuacje jak piszesz i w nocy w koncu spal z nami i bylo lepiej. No a teraz jak juz nie kp to chyba cos mu zostalo, bo wieczorem potrzebuje czulosci i bierzemy go do salonu i usypia raz, dwa i go przenosimy, sam w lozeczku nie chce. Ale noce i w ciagu dnia spi ladnie sam w lozeczku
![]() ![]() ![]() My szczepic bedziemy 5w1 i pneumo. Nad rota sie zastanawiamy. Aleksandretta my tez dzis werandowalismy ![]() Ela nasz chrapie czesto ale to od sapki. A katar tz ostatnio mial - zakrapiac sola fizjologiczna 1-2 krople lub woda morska i ew frida, klasc chwilke na brzuszek, wietrzyc pokoj, i mascia majerankowa.pod noskiem. U nas pomoglo ![]() Aleska ja nie pomoge, bo nie wybudzam Happywoman trzymaj sie. Jestes wspaniala mama pamietaj o tym! Mam nadz ze wyniki beda dobre Nasz tez juz w niektore 62 wchodzi ![]() ![]() Kostka ja mialam kilka bul na szwach, ale sie wciagnely. Jeszcze nie wszystkie ale jest lepiej. A jak schodza szwy ze srodka? Jak to wyglada? Mi sie niektore te zewnetrzne rozpuscily, ale te ze srodka to nie wiem Kasia ja juz tez dwa razy malego kapalam, bo maz poszedl na pilke ![]() ![]() ![]() Kasia mojego odkurzacz nie rusza ![]() Ja tez linomag po kazdej kupie. A dzis sudokrem uzylam bo pupka czerwona troszke sie zrobila. Sloneczko ja mam tu rozpisane przez polozna i z tego co widze to 5w1 masz bez wzwb, ale to jest na nfz akurat. I ona cos mowila, ze 5w1 to jedno uklucie wiecej niz 6w1, ale jedno mniej niz w tych na nfz. Ale jak sie myle to prosze mnie poprawic, bo tak mi nagryzmolila tu ![]()
#733 |
Zadomowienie
|
nie wiem bo wysiadl nam ostatnio. Musimy kupic
![]() Ja jutro planuje zajrzec (lusterkiem) do Bozenki ![]() Planujemy jechac w maju na poludnie Francji. M. bedzie mial 6m-cy. To nie za wczesnie? nie bedzie za maly? co sadzicie o tym bardziej doswiadczone mamy? ![]() ---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- Pytam juz bo chcemy rezerwacje zrobic, ale sie zastanawiamy ![]()
#734 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Fiorella pol roczny Maluch moim zdaniem juz sie nadaje na takie podroze ![]() Edytowane przez GoniaaaS Czas edycji: 2014-12-07 o 21:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#735 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#736 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Mojego tz siostra do RPA z polroczna corrczka leciala (jej maz stamtąd pochodzi) aby dziadkowie wnuczke poznali |
|
![]() ![]() |
![]() |
#737 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() co do krocza to rozumiem Cię... ja mam tam zrąbaną ranę przez zbyt szybko wyjęte szwy i jak teraz musze sobie wciskać globulkę (nie dostałam probiotyku przy antybiotyku w szpitalu i tym sposobem sprzedali mi grzybicę), to normalnie aż mnie trzęsie. Mój też śpi w rożki i na to taki pluszowy kocyk z biedry ![]() Co do kąpieli, to mój się strasznie drze jak go myjemy ![]() ![]() Dziewczyny macie jakis sposob na to żeby maluch sie nie darł w czasie zmiany pieluchy? Mój taka syrenę zapuszcza, że mnie wszystko od środka boli bo mi go żal, choć wiem, że przecież nie dzieje sie mu krzywda. Na pewno nie chodzi o chusteczki (zimno), bo już ogrzewaliśmy je i tez nic to nie dało. Tu chodzi ewidentnie o pieluchę - jak tylko zaczynamy grzebać przy pieluszce to jest ryk i ryk się nie kończy dopóki nie ma na sobie nowej pieluchy pozapinanej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#738 |
Zakorzenienie
|
Kiara nasz tez czesto wrzeszczy przy zmianie pieluchy
![]() ![]() A w kapieli to cichutko jest ale woda musi miec 36 stopni. Jak ma wiecej to juz mu nie pasuje ![]()
II kreseczki - 01.03.2014 ![]() 22.11.2014, 3910 g, 57 cm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez manieczka1 Czas edycji: 2014-12-07 o 21:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#739 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak rozpoznac nietolerancje laktozy moja po kp tez sie prezy i puszcza baczki strasznie. Kupki maja normalny kolor i konsystencję |
|
![]() ![]() |
![]() |
#740 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jakby któraś była też zainteresowana wystarczy zarejestrować się na stronie i przy zamawianiajuz wwpisać kod PLMALUCH chyba jest uniwersalny. Kod ważny 30 dni od rejestracji. Ja zamowilamjedna książkę nam nie druga na meza, no tyle tylko ze wysyłkę połączyło mi dwa razy... Aha i kod jest tylko na ta fotoksiazke prestige a4 za 144,90. Na stronie widziałam ze maja tez jeszczeinne jjakieś promocje Edytowane przez Zanet84 Czas edycji: 2014-12-07 o 21:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#741 |
Rozeznanie
|
Moja z kolei musi mieć gorna granice :P i dobre podparcie pleckow i glowki inaczej sie boi
|
![]() ![]() |
![]() |
#742 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#743 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#744 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#745 |
Wtajemniczenie
|
manieczka - w dzień jak mój się drze to jeszcze to znoszę, ale jak w nocy syrenę zapuści to mi normalnie jest przykro :/
Co do tej wody to może popróbuję inną temp. zrobić...wiem że na brzuszku lubi się kąpać, ale ma jeszcze niewygojony do końca pępek i nie chcę go moczyć, także tak nie myje póki co. Z koeli w szpitalu jak go kąpali na plecach to też się darł, a panie położne niby maja na pewno pewniejszy chwyt od mojego. Gonia - mój poza objawami które podajesz ma/miał jeszcze w kupie śluz, kupa rzadsza i w pewnym momencie zrobiła się mega śmierdząca. Jak sobie bąki popuszcza to już nie jest bordowy i nie pręży się, nie wygina, nie stęka. Dodatkowo dzieci z nietolerancją niekiedy że tak powiem "strzelają" kupą (przykładowo koleżanka w szpitalu też miała dziecko z nietolerancją i osrało ścianę jak pierdnęło a ona akurat zmieniała pieluchę, także dziecko bylo odkryte ;p). Teraz u nas po kropelkach i probiotyku jest mała poprawa, pewnie na większą musimy jeszcze trochę poczekać. Ja całkowicie wyeliminowałam laktozę z diety, no ale jeszcze w moim mleku w I fazie wypływu jest laktoza... jak młody je z butli, to ten pokarm pocżątkowo wylewam, ale jak z piersi to niezawsze odciągnę. ---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ---------- aa co do zmiany pieluchy, to my zmieniamy zawsze przed karmieniem także nie wiem jak jest wtedy, gdy jest najedzony ;p ale jak jest najedzony to już nie chcę mu tam gmerać, żeby nie ulał i żebyb w ten sposób go nie wybudzić. |
![]() ![]() |
![]() |
#746 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#747 |
Zakorzenienie
|
Kiara u nas jest placz, ale mysle, ze jest coraz lepiej
![]() Moze u Was tez bedzie ![]() A smierdzace kupy to zle? Bo moj od dwoch dni ma mega smierdzace. Ale sluzu itp nie zauwazylam. I moj na mm jest. ---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:54 ---------- Doczytalam teraz ze takie smierdzace kupki na mm sa normalne ![]()
![]() |
#748 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki te kupony na allegro to tylko jeden przysługuje?
#749 |
Rozeznanie
|
Nie
![]() ![]()
![]() |
#750 |
Zakorzenienie
|
A co dodajecie do wanienki do kąpieli?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:30.