![]() |
#751 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Listopadowe Mamy 2014- część I
A 'co jakis czas' to jak często
![]() ---------- Dopisano o 00:17 ---------- Poprzedni post napisano o 00:15 ---------- Ja na razie Hippa ale moze kupie jakies emolium na trochę albo cos nawilzajacego bo ma jeszcze sucha skore po porodzie....
#752 |
Zadomowienie
|
Ja do wanienki daję płyn z babydream i wlewam trochę oliwki i skórkę ma super. Jak skończę to mamy jeszcze płyn z nivea bo dostaliśmy i zobaczymy jak się będzie spisywał.
#753 |
Raczkowanie
|
Fiorella ja mam zamiar w kwietniu/maju jechac samochodem do Pl z Clara a w drodze powrotnbej zahaczyc o Chorwacje, bedzie miala wtedy pol roku, nie widze powodu, dla ktorego powinno sie rezygnowac z podrozy!
A wy chcecie leciec czy jechac? Monian ja czasami dodaje plyn do kapieli z Weledy dla dzieci, ale zazwyczaj kapiemy w samej wodzie. Ktoras z was pytala o ilosc kupoek na mm, Clara robi jedna duza na dzien, jest porzede wszystjim na mm tylko dokarmiana moim mlekiem. Dziecko mi sie popsulo ![]() Do tej pory w nocy budzila sie co 4-5 godzin na jedzenie, wypila 120 ml i szla dalej spac, teraz budzi sie co 2 godziny, wypije 30 ml i za2 godziny znowu chce jesc ![]() Na rekach tez chce byc caly czas, to akurat mi jakos bardzo njie przeszkadza, korzystam ooki mji jeszcze pozwala sie do siebie tulic ![]() ![]()
#754 |
Rozeznanie
|
To ja tego daru nie mam...nawet wyczuc nie umiem czy jej placz oznacza glod i co jeknie to pcham jej cyca...jak Mili zaplacze to tz odrazu wola mama cyca a jak widzi ze nim pluje i dalej placze zaglada w pieluche jak sucha to odrazu twierdzi ze brzuszek boli ijest w 100% pewny swojej diagnozy haha
babydream zel i po kapieli oliwka tez z tego.. Na nowiecke dostalysmy chyba z 3 butle plynu do kapieli i mleczka z nivea..srednio mnie ta marka przekonuje. Wlasnie jak to jest z szczepionka i katarem?? Wogule jak wasze male maja katar to jak to leje sue im z nosa czy duzo kozek czy jak?? I fridy, gruszki uzywacie tylko jak cos widac na horyzoncie??
#755 |
Wtajemniczenie
|
Mialam mega zachciane na słodkie... wykradlam z paczki mikolajowej Jasia male co nieco. ... wstyd mi....
---------- Dopisano o 01:16 ---------- Poprzedni post napisano o 01:15 ---------- Eclariss nie pomoge bo sama drze przed puerwszym katarem.... Martha gdzie jestes? Czyzbys spala?? ![]() ---------- Dopisano o 01:19 ---------- Poprzedni post napisano o 01:16 ---------- Przyszedl Jas... spojrzał na mnie... karmisz Zuzie? Zapytal. Ja na to ze tak. Spojrzal z niechecia na tza.. i polozyl sie kolo niego z miną w stylu z braku laku moze byc tata ![]()
#756 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny. jak mam problem to uderzam prosto do Was. Mój synek jest na kp i mm dzisiaj sie prężył pół dnia nie chciał spac i teraz jak go przebieralam w pieluszce znalazłam mały bobek o konsystencji plasteliny. Dodam ze raz dziennie przepajam go herbatka rumiankową. nie wiem co w tej sytuacji mam zrobic?? czy cos zjadlam i mu zaszkodziło?? czy za mało daje mu picia?? pomózcie
#757 |
Zakorzenienie
|
Z tego co zaobserwowałem to co piątek jest nowa akcja i dają kupony. Tylko za zakup w którym użyto sie kuponu nie przysługuje kolejny. Ale ja np raz kliknąłem odbierzkupon bez zakupów i tez mi wpłynął heh
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#758 |
Zakorzenienie
|
Jest 4 rano wiec moje dziecko stwierdzilo koniec spania. Eh jak w dzien nie pospi to bede chodzic jak zombi
#759 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#760 |
Zadomowienie
|
Oliwkę akurat mam z bambino. aniczym nie smaruję już o tymma skórkę ładnie nawilżoną.
#761 |
Rozeznanie
|
Ja moja tez kapie teraz w babydream i smaruje co 2 dzien balsamem z tej serii. Wcześniej kapalam w emolium ale ten tradzik na tym jej sie powiekszal a teraz zniknal prawie całkowicie.
Jak ja sie dzis wyspalam pierwszy raz spala mi 3, 5h jestem z niej dumna ![]() Ela Jasio faktycznie dzielnie wszystko znosi ![]() Edytowane przez GoniaaaS Czas edycji: 2014-12-08 o 04:24 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#762 |
Zakorzenienie
|
My w oilatum kapiemy, ale to dlatego, bo z przenoszenia maly mial sucha skore. Na potem mam hippa. A po kapieli oliwka z hippa smaruje. A jak skora dojdzie do ladu to mam nivea balsam
![]()
#763 |
Zakorzenienie
|
Tez w oliatum. Polozna mowila ze jednego dnia w olkatum a drugiego np w plynie ( mam z babydrem) i wsumie stosujemy sie do tego troche inaczej bo tylko z dwa razy w tygodniu ma kompiel w plynie a tak to oliatum.
Moje dziecko najlepiej zasypia mi na klatce piersiowej a jak chce odlozyc to lczy otwarte i steka.
#764 |
Zakorzenienie
|
My mamy olian do kąpieli. A potem smarujemy się emulsja z emolium. Skóra się poprawiła więc nie wiem czy hippa nie zaczniemy na zmianę stosować do mycia.
|
![]() ![]() |
![]() |
#765 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Pluczesz potem mala po tym plynie z weledy? Bo ja raz dalam do wanienki troche i potem nie wiedzialam czy plukac czy nie... My chcemy jechać w kwietniu do wloch na narty 1100 km...tztet narazie ostroznie o tym mysli bo mlody w aucie czasem ryczy jak obdzierany ze skory...a czasem spi.... My kapiemy w wodzie albo w oilan bo mial sucha skore...ale mam mala buteleczke i jak sie skonczy to juz nie kupuje, mam tez plyn i mydlo z weledy ale raz tylko uzywalam i wlalam tam oliwki i skorka bardzo mila byla, ja juz niczym nie smaruje cialka. Manieczka - szwy to zauwazylam normanie jak sie podcieralam po siku to Byly nitki na papierze.. ![]() Kosmetyki nivea bym sobie podarowala dla maluszka bo sa napakowane syfem...ja dostalam z 4 probki male buteleczki i sama zuzywam. Kiara - kurcze jakbym o kupach Jerza czytala...kilka razy strzelil az za przewijak...sa rzadkie i ze sluzem...a czy smierdza...no nie jakos strasznie wydaje mi sie, ze jak na kupe to przyzwoicie.... ![]() ale nie chce sama diagnozy sobie stawiac, chyba poczekam na wizyte u lekarki za tydzien.... Dziewczyny podlaczam sie do pytania o katar...jak to wygladalo??, u nas furczy w nosku i psikam od wczoraj woda morska i sciagnelam narazie dwie dluuugie kozy ale biale sa...no nie przezroczyste ale biale...czy to katar czy fizjologiczny stan...?? Edytowane przez Kostka09 Czas edycji: 2014-12-08 o 05:58 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#766 |
Raczkowanie
|
ponawiam pytanie czy któraś miala już kupke o wygladzie plasteliny, bo mój mały sie pręży i stęka, dalam mu herbatki i cyca i po 1,5h zasypia . Ale przez sen tez stęka i robi sie czerwony ze wzdymania. co robić??jestesmy na mm i kp
#767 | ||
Zadomowienie
|
Ja co drugi dzien- Olian na zmiane z plynem do kapieli+troszke oliwki (jak Sloneczko).
Cytat:
moja babcia tylko uzywala Nivea - krem do twarzy i mleczko do ciala. Miala 86 lat jak zmarla a zmarszczek praktycznie zadnych a jej skora byla miekka i delikatna. Pisze serio ![]() Cytat:
![]() gdybym miala chcice to tez pewnie bym podkradla... Jas moze nie zauwazy... ![]()
![]() |
#768 |
Zakorzenienie
|
Ponoć przy mm kupa jest bardziej zbita jak plasteliny właśnie. Nie wiem jak przy mieszanym
Ja też kapie w płynie babydream, pomysł z oliwka do kąpieli fajny i praktyczny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#769 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie chce, zebysmy wszyscy sie umeczyli. Dlatego pytam, jak to widzicie ![]() Z M.jest podobnie z tym, ze on od samego poczatku je troche i co 2 godz... A z noszeniem to sie zastanawiam czy po prostu go do tego przyzwyczailismy. Ale mi to tez nie przeszkadza ![]()
![]() |
#770 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Za nami piekna nocka..pobudka byla o 21, 00,3 i za kazdym razem nakarmilam i odlozylam do lozeczka i do 10minut sama zasnela ![]() ![]()
![]() |
#771 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeszcze bylo o ryku przy zmianie pieluchy, u nas jest odwrotnie jak ryczy juz bardzo i marudzi to daje go na przewijak i od razu jest cisza, patrzy i czeka co bedziemy robic i uwielbia wietrzenie pupy ![]() ![]() Kapiel uwielbia do momentu kiedy jest w wodzie jak wyciagam go na recznik to juz jest wrzask a potem przy ubieraniu juz jest tylko gorzej... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#772 |
Wtajemniczenie
|
my kąpiemy co 2 dni i póki co w różnych próbkach, które dostałam (a mam ich sporo), w tej chwili przerabiamy Emolium, ale mam jeszcze Oilatum, Balneum, Oillan, Hipp, Linomag i jakieś tam inne.
Mały ma przesuszoną skórę gdzieniegdzie np. na nóżkach, także te miejsca smaruję kremem robionym w aptece, a poza tym smarujemy jeszcze zawsze pupkę i pachwiny (+ nawet jak nie kąpiemy to smarujemy ją 2x dziennie), szyjkę, paszki. Odparzeń mój też nie ma. ![]() Jak jest większa kupa w dzień to nie bawię się w chusteczki, tylko biorę małego i myję tyłek pod kranem. Mamulunda - idź z nim do pediatry, może też ma jakies problemy z trawieniem. Mój takiej kupy nie miał, jedynie ta pierwsza smółka trochę tak wyglądała. Kostka - koniecznie powinnaś skonsultować to z lekarzem. Kupy ze śluzem, strzelające nie są normalne. U mnie była 5 dni mama, to sobie małego poobserwowała, co nieco wytłumaczyła, także ja mam potwierdzenie, że on ma ten problem, ale Wy powinniście się zgłosić do Waszego lekarza, bo mały może się przez to źle czuć i szkoda, żeby cierpiał... Nasz mały niestety ma dziś problem z odgazowaniem się i przez to ciągle płacze :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#773 |
Wtajemniczenie
|
Ale mam nerwa od rana... grrrrrr normalnie bez kija nie podchodz
#774 |
Zakorzenienie
|
Kostka moj mial takie bialawo zoltawe kozy, ale przeszlo po zakrapianiu woda morska i sola.
Przy mm kupka jest jak plastelina i smierdzi ![]() Kostka u nas tez przy wyciaganiu z wanienki krzyk, ale to pewno dlatego bo chlodniej juz jest ![]() Ela co sie dzieje?
#775 |
Zakorzenienie
|
Moja mala tak sie prezy steka i kupy nie moze zrobic znaczy nie za kazdym jej stekaniem. Wiem ze na mm malo kup jest ale ona sie tak meczy ze az plakac sie chce a nie wiem co mam juz robic. Dostaje biogaje i sab sabsik(czy jak to sie pisze) masuje brzuszek i nic to nie daje.
#776 |
Rozeznanie
|
My jesteśmy już tylko na mm i powiem Wam, że kupa jest konsystencji serka homogenizowanego i ma kolor musztardy, więc jak najbardziej ok. Jest dzień, że jest tylko jedna, ale są dni np. wczoraj, że kup było 5
![]() ![]() Jeżeli kupa jest jak plastelina, to może mleko m. dziecku nie służy, no nie wiem? A to, że nie ma kupy danego dnia, to podobno normalne, mój nie robił kup nawet 4-5 dni, i to znaczy, że dziecko w 100% wchłania pokarm, albo że taki jego urok - ważne żeby zwracać uwagę czy sika (tak mi powiedziano już w szpitalu, położna to potwierdziła) ![]() My mamy już dzisiaj 6 tygodni ![]()
![]() |
#777 |
Zakorzenienie
|
Magdula, ale ten czas leci
![]() Ale mi tez te dni leca jeden za drugim ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Moj Franko wczoraj obsiusial sciane ![]()
#778 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#779 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co najmnije dwa razy dziennie ma taki rowerek. ![]() A powiedzcie mi co robic jak duzo ulewa. Kurcze mam 3 raz mleko zmieniac bo juz nie wiem
![]() |
#780 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nebbud mój syn ma do nebulizacji, są rózne stężenia. Cytat:
Cytat:
Lilcia też strzela często kupami, słychać z daleka, ale już sama mam wątpliwości. Synek też tak robił i z brzuszkiem nie było żadnych problemów, ani kolek. Cytat:
Cytat:
Pediatra powiedziała, żeby oczyszczać solą i można podać ISONASIN, to krople do nosa w ampułkach, dobrze oczyszczają nos. Cytat:
Staś w domu ze mną, coś tam osłuchowo świszczy w płucach, dostał końską dawkę nebbudu i berodualu do nebulizacji i jutro mamy znów przyjść, to pediatra znów osłucha i zdecyduje co dalej. Jeszcze krople do uszu dostał, bo coś czerwone w środku. TŻ też coś przeziębiony, ja się trzymam, ale Lilka przez katar nie spała dziś do 00.30 a potem co 2,5h się budziła. Ela, co cię tak denerwuje?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:56.