|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#151 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Już nie długo, już za chwilę. Stary roczek nam przeminie. Wrześniówki 2014 cz.2
Meta a to jest tylko za ten okres co mieszkacie ?? 8000 ? Nie pomylili sie i nie doliczyli innych miesięcy ?
PaulinaDarek no co za chłop. Tez bym nie wytrzymała. Jesteś wspaniałą mamą i zasługujesz na wsparcie od twojej połówki. Moze szczera rozmowa wam pomoże. Porozmaeiaj z nim. Nie ze bronię facetów, ale oni zawsze maja jakiś powód ze sie tak zachowują. Albo napisz list, ale opisz to jak Ty sie czujesz a nie co on robi źle bo jak zacznie sie wypominac facetowi to sie tylko pogarsza sytuacja. A hak napiszesz co cie boli i jak się czujesz to jest szsnsa ze sue ogarnie. Przytulam Cie mocno ![]() Latte88 śliczne dziewczyny z was ![]()
![]() |
![]() |
#152 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Już nie długo, już za chwilę. Stary roczek nam przeminie. Wrześniówki 2014 cz.2
Cytat:
A ja spać nie mogę :-( |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#153 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Już nie długo, już za chwilę. Sta☠ry roczek nam przeminie. Wrześniówki 2014 cz.
Cytat:
Kurde a moja sie cała wierci ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#154 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Już nie długo, już za chwilę. Sta☠ry roczek nam przeminie. Wrześniówki 2014 cz.
Cytat:
Ja im mniej myślę co jem tym lepiej dla małej. Wiem, że to tak nie działa pewnie, ale przynosi skutki. Mam nadzieję, że u Viki będzie lepiej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#155 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Może tu coś znajdziesz... https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=730895 Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Mój też czasem ma swoje za uchem. W sobotę poszłam sama na miasto i jak wróciłam mówi, że córcia była grzeczna i pyta: a ile cię nie było? Zerknęłam na zegarek i wyszło, ze 3 godziny no to od razu umyłam ręce, napiłam się i przystąpiłam do karmienia. Byłam z niego dumna i cieszyłam się, że poleciałam załatwiłam co nieco, bo i z wózkiem nie do każdego sklepu się wjedzie. Popołudniu jednak czymś mnie wkurzył, lecz już nie pamiętam i moja radość przygasła, ale już dobrze. Choć nie powiem, bo tu którejś nocy spać nie chciała i padałam na twarz to z soboty na niedziele jak wieczorem marudziła już z łóżeczka, a my spaliśmy to wziął ją do drugiego pokoju i kazał mi spać, że on ją ulula - tak więc czasem zdarzają się im ludzkie odruchy ![]() Wczoraj zaczęłam karmić i mała już trochę pojadła, a on, ze po co ją karmie przecież mieliśmy ją kąpać,.?!No przesunął godzinę wcześniej , bo mu tak wygodnie. Mała wstała i widzę, ze głodna płacze, a ja mało nie eksploduję, wiec niech poje trochę. To ją odstawiłam i mówię: to idziemy kąpać jak chcesz teraz. Trochę płakała, ale ją ponosił, uspokoiła się, kąpiel ją odprężyła i potem zaraz dojadła. Zasnęła o 21, wstała 21:38, znów pojadła i zasnęła ok. 22:30 to wstała o 4:58! Cytat:
![]() ![]() Mecia, nooo LEKKA przeginka z tym rachunkiem ![]() Carolciuska, mam nadzieję, ze uda się odzyskać dane z tel ![]() ![]() Ja oczywiście tradycyjnie wstałam razem z mężem, jak zbierał się do pracy. Maleńka jeszcze śpi, ja już po śniadaniu, walnęłam sobie pół litra kawy inki z mlekiem, ręczniki w pralce się kręcą. Zaraz zerknę gdzie od dziś jakie promocje, by obrać sobie kierunek trasy, idąc na zakupy ![]() Miłego dnia i początku tygodnia, zdrówka przede wszystkim dla mam i maluszków ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#156 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A do tego dziś zrobiła brzydką zieloną kupkę i sobie już coś wkręcam. ![]() Któraś dziewczyna wrzucała tu co znaczą kolory kupki ale oczywiście sobie tego nie zapisałam ![]() A tak w ogóle to witamy się dziś wyjątkowo wcześnie. Jestem załamana bo wczoraj wieczorem padł mi laktator, a maż w pracy. Musiałam odciągać mleko ręką bo oczywiście laktator ręczny nie ściągnął nawet kropli. Bolą mnie już strasznie ręce i cycki. Mam nadzieję że mężowi uda się go naprawić jak wróci bo będzie masakra ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#157 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Dzisiaj się popłakałam w nocy. Jusio kolo czwartej zaczął tak plakac przez sen ze nigdy takie placzu u niego nie słyszałam. Przerażający ;( na szczęście po chwili przestał ale mi sie tak na sercu smutno zrobilo, bo poczułam się taka bezsilna przez chwilę. Ehhh
![]() |
![]() |
#158 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A ja sobie zapsałam, więc cytuję owy wpis: "Wrzucam krótki przewodnik po kupkach z mojej mądrej książki * Lepkie, jakby smoliste, czarne lub ciemnozielone - smółka, pierwszy stolec noworodka. * Grudkowate, zielonkawożółte lub brązowe - stolce przejściowe, zaczynają się pojawiać trzeciego lub czwartego dnia po narodzinach. * Ziarenkowate, grudkowate, konsystencją przypominają musztardę; jasnożółte, musztardowe lub intensywnie zielone - prawidłowe stolce dziecka karmionego piersią. * O bardziej stałej konsystencji, żółtobrązowe, jasnożółte lub brązowozielone - prawidłowe stolce dziecka karmionego mieszanką. * Częste, wodniste, bardziej zielonkawe niż zazwyczaj - biegunka. * Twarde, jakby granulkowate; obecność śluzu lub krwi - zaparcia. * Zielone, ciemnobrązowe lub czarne - od preparatów zawierających żelazo. * Ze smużkami krwi - pęknięcie odbytu lub uczulenie na mleko. * Śluzowate, zielone lub jasnożółte - infekcja wirusowa, na przykład przeziębienie lub zaburzenia żołądkowe. Piszą także, że po porodzie mogą też być widoczne ślady krwi, ale to może być krew matki, którą połknęło w czasie porodu (ale taką pieluchę i tak trzeba pokazać lekarzowi). Piszą też, że kupy są jak odciski palców: u każdego dziecka inne Mogą też być różne u jednego dziecka, nawet w ciągu jednego dnia. " U nas wczoraj pierwszy dzień bez kupki i cisza do teraz ![]() ![]() Niestabilna ![]() Nasza czasem zapatrzy się w pustą ścianę, jest cisza i nagle przeraźliwy płacz. Edytowane przez ircha06 Czas edycji: 2014-12-08 o 07:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#159 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Sciągnęłam sobie mleko, 200 ml - mały raczej dzisiaj tego nie wypije więc zamroże. PaulinaDarek współczuję. A mówisz swojemu chłopu, prosto i wyraźnie co ma zrobić przy dziecku? Mój jest ogarnięty, chetnie zajmuje się dzieckiem, ale czasami muszę mu mówić o najprostszych sprawach. Jak chcę żeby coś zrobił to mu to mówię. Więc jak wychodzimy to mówię: zmień mu pampersa, albo ubierz kombinezon. Jak młody płacze i mąż nie reaguje to tak samo. I to działa ![]() [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;49251105]Latte śliczne jesteście! Teraz dopiero udało mi się zobaczyć zdjęcie na teleifonie... Czemu na tapatalku nie widać zdjęć ![]() Ma to czasami swoje dobre strony, szczególnie jak Niestabilna kusi pysznościami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#160 |
Zadomowienie
|
ircha-
Dzięki ![]() Czyli jednak raczej wszystko ok. Edytowane przez agnes 20 Czas edycji: 2014-12-08 o 07:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#161 |
Wtajemniczenie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;49248181]Carola współczuję, co za kretynski zarcik! Przykro mi że tak się skończył i mam nadzieję że uda się.odzyskać dane.
Wpaula moja cora wczoraj skonczyla dwa miesiace, nosi ubranka w rozm.62-68 a leginsy i wszystkie spodenki 74. Ma długie nogi, mało który pajac nam pasuje. Waży ok 6kg ![/QUOTE] u nas to samo pajace nie pasuja , ma dlugie nogi a najgorsze ze te wieksze pajace to dla odmiany nogi dobre a u gory rekawy o duzo za dlugie ;p
![]() |
#162 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() U nas właśnei odchodzą bączki o intensywnym zapachu., na kupkę wciąż czekamy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#163 |
Wtajemniczenie
|
Late sliczne jestescie kobitki
![]() Meta mam nadzieje ze z tym rachunkiem wszystko wyjdzie na dobrze bo 8 tys to jakas przesada! Paulina wspolczuje sytuacji u nas tez ostatnio roznie ale zbliza sie pelnia ksiezyca i ja sobie to tym tlumacze! a u mnie wlasnie zaczal snieg sypac ![]()
![]() |
#164 |
Wtajemniczenie
|
co jest lepsze z fisher price ..szczeniaczek uczniaczek , czy konik morski ??
nie mogę się zdecydowac co kupic olkowi
![]() |
![]() |
#165 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#166 |
Zakorzenienie
|
Zrobiłam gulasz, na obiad będzie z kaszą gryczana i ogórkiem kiszonym
Konik morski ten do spania? Jeśli tak to ten konik jest dla mniejszych dzieci.a ten uczniaczek przyda się za kilka miesięcy. Moja córa ma dwa lata a czasami jeszcze bawi się szczeniaczkiem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#167 |
Zakorzenienie
|
Widzę, że nie tylko u nas problemy
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Latte ślicznie ![]() Agnes na pewno malutkiej nic nie jest ![]() Niestabilna moze Jusio miał zły sen ![]()
![]() |
#168 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#169 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A robią rozliczenie z tego odczytu na pomierniku ciepła czyli jak mamy te 650 (może ciut więcej) to razy 14.80 zł i wtedy wychodzi kwota do zapłaty a co miesiąc w czynszu płacimy 250 zł na ogrzewanie więc jakoś teraz mamy odłożone 1250 zł i wyjdzie,że dopłacić z 7000 zł ponad. Kogoś porypało ![]() Od 6 sprzątaliśmy mieszkanie,pakowaliśmy się i jeszcze jutro Tż matka będzie mi pomagać,bo dziś też pomagała ale musieliśmy z Tż pozałatwiać parę spraw i on pojechał na wariata do Niemiec,nawet pewnie zapomniał o najważniejszych rzeczach a na 17 ma do pracy ![]() I przełamałam się i kupiłam małemu w końcu fridę do nosa,bo warczy jak traktor a obojętnie jakiej gruszki mu nie dam to kwęczy... I dalej nic nie je,maruda straszna,jak nie śpi to się drze i to tak,że przez pół godziny nie da się go uspokoić i tylko smoczek i piąstki pomagają ![]()
Synuś ![]() Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#170 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#171 |
Zakorzenienie
|
No mówię Ci,ja myślałam,że mój Tż mi powiedział 8 tysięcy groszy
![]() ![]() ![]() Kiedyś czytałam o tym jak w ciągu 2 dni na kaloryferze zrobiło się 42 jednostki u nas... I im zimniej jest,nawet jak kaloryfer zakręcony tym termostat w kaloryferze przestawia się na wyższą temperaturę i ciągnie. Tak samo jak Aneta mówiła,że jak jest jakieś źródło ciepła,nawet telewizor to te jednostki będą nabijane.. A u nas okna trochę nieszczelne,kaloryfer pod oknem i się zgadza. Niemożliwe,żeby w pokoju w którym nie grzejemy od dawna było ponad 150 jednostek.. ![]() ![]()
Synuś ![]() Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#172 |
Zadomowienie
|
Metka co to za suma?!
![]() Paulinka ![]() ![]() W końcu przyznali nam becikowe i z tej okazji chcę kupić urządzenie do gotowania dla Lenki, takie o http://wrolimamy.pl/recenzja/babycoo...nia-niemowlat/ Może to i moja zachcianka ale na pewno ułatwi nam życie ![]() Wyczytałam o tym na blogu młodej mamy www. mamalla.pl, którego polecam! ![]() Zastanawiam się nad żyrafką Sophie dla Leny, ale cena trochę mnie odstrasza... ![]() Lenuśka śpi właśnie na mnie, a ja szukam prezentów... Macie może stronkę, na której mogę zaprojektować body??? Chcę dodać własny tekst i obrazek a jak coś znajduję to obrazki sami narzucają. Chcę tż zrobić prezent na urodziny...
![]() |
![]() |
#173 |
Rozeznanie
|
Witamy sie
![]() Meta oszaleli ![]() ![]() Niestabilna nie pierwszy raz będziesz czuć sie bezsilna.. To jest ta cięższa strona bycia rodzicem. Do tej pory jak Maja choruje i sie meczy to płacze bo nie cierpię kiedy nie moge jej pomoc czy tez ulżyć. ![]() PaulinaDarek- przemysl to. Porozmawiaj z tz,daj czas na poprawę. zawsze jest wyjście! Jestes piękna i młoda - czy jeśli jestes nieszczęśliwa teraz to chciałabyś juz tak żyć do końca swojego życia? Jeszcze tyle przed Tobą ![]() Myśmy wczoraj pojechali 100 km na jarmark świąteczny i lodowisko i to był naSZ pierwszy rodzinny wyjazd na cały dzien ![]() ![]() ![]() Zaczynam pakowanie do szpitala... Mam nadzieje ze niepotrzebnie,ale musimy byc przygotowani na każda ewenualnosc ,bo to 200km od domu. Ostatnim razem nie byliśmy przygotowani i kupowałam wszystko na miejscu. Ech.. Z tego stresu głowa mnie normalnie boli. Byle do środy. Latte jesteście śliczne ;* ale masz gęste rzęsy ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#174 |
Wtajemniczenie
|
Latte88 A Pokłosie sie podobalo?
ja bylam na tym w kinie juz dawno ![]() a wyglądacie super,mala przesliczna ![]() a wlasnie co do tego ze na wsiach jest inaczej to fakt ale nie tylko... np moj tesc caly weekend lezy z brzuchem do gory!a tesciowa pierze,prasuje,gotuje, piecze ciasta... ![]() Paulina wspolczuje ![]() ![]() Asia19x pokarm nie zanika od tak ![]() Uwaga moj Tz zwariowal ![]() ![]() niby super ale z drugiej strony szkoda ze taka sytuacja zdarza sie raz na ruski rok!!
![]() |
#175 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Hahaha pewnie nie chciało mu sie iść i teraz ma chociaz wymówki ,hihi ![]() U nas teściowa taka.. Lata w garach i ścierach non stop a teść za granica i jak przyjedzie to na paluszkach koło niego trzeba i usluguj:// maz czasami chciałby bym chyba była taka gosposio-zono-matko-kochanka ![]() ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#176 |
Zakorzenienie
|
wiem, że nie zanika... Ale moze być tak, że jest go mniej lub już małej nie wystarcza? Ale czuję, że leci, łyka jak szalona. Już nie mam pojęcia
![]() Antyśpioch jakich mało ![]()
![]() |
#177 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Mój Tż też mnie zdziwił no ale kurcze nie jest teraz w Polsce więc łaski mi nie zrobił ![]() ![]() ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#178 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Fajne to urządzenie ![]() ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ---------- Właśnie dzwoniła siostra i mówi " Asia,teściowa mi mówiła,ze nie powinnam byc chrzestną kiedy jestem w ciąży ,bo ( i tu uwaga!) w czasie chrztu -chrzczone dziecko zabiera zdrowie -nienarodzonemu jeszcze." Zabijcie mnie! Co za ciemnogród ! Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ---------- Cytat:
Oczywiście powiedziałam ze decyzja jest Jej i zrobi co uważa byle mi dała znac do końca tygodnia. Jeeezu.. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#179 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() on po prostu wiedzial ze jak pojdzie to ja sie spakuje i pojade do domu bo mam tego dosyc ![]() a propo ciemnogrodu ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ale wiesz mnie wkurza takie sciemnianie... do Tzta ostatnio ktos dzwonil a on "wiesz nie moge bo Paulina chce isc biegac"a ja juz bylam po bieganiu ![]() ![]() no wlasnie a pro po kolegow tzta to dziewczyny trzymaaaaaaaaaaaaajcie mnie ![]() koledzy tzta to bezdzietni kawalerowie!i jak ktos do niego dzwoni i slysze "no chodź ze mną do chlopakow bo mi sie nie chce samemu" to ja sie gotuje w srodku!!no kurde a mi sie chce samej siedziec w domu z dzieckiem??no ludzie ![]() zrobilam mu ostatnio awanture ze w te weekendy co jestem w domu on ma nigdzie nie wychodzic i ma nikt do nas nie przychodzic!!nie zgadzam sie i koniec!!a jak ktos przyjdzie to wygarne mu co o tym mysle.Za to w te weekendy co jade do rodzicow niech Tz robi co chce i tyle,proste
13.09.2014 Szymonek ![]() jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm) ![]() Edytowane przez małaPaulina Czas edycji: 2014-12-08 o 14:25 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#180 |
Zakorzenienie
|
Mała no tak, racja... Sama nie wiem
![]() Do Tż też dzwoni taki jeden, żeby na miasto poszedł z nim o 22 ![]() Meta 3mam kciuki, dobrze, że się wyprowadzacie ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:16.