Czy mogę być w ciąży? Prawdopodobieństwo. Zbiorczy cz. X - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-03, 21:19   #3271
pannaatopowa
Zakorzenienie

Dot.: dziewczyny pomocy!

[QUOTE=pffe;49198233]
Cytat:
Napisane przez pannaatopowa Pokaż wiadomość
Przecież napisałam, że:

zacytowałaś to zdanie.

Ale najpierw stwierdziłaś, że podobno można mieć okres w ciąż. No dziewczyno, litości.
ze SŁYSZAŁAM że podobno można mieć. Oraz że jednak to jest raczej krwawienie. A dziewczyna napisała o NORMALNYM okresie, więc napisałam że to raczej jest plamienie niż okres. Chodziło mi o intensywność krwawienia! Nie wiem jak prościej Ci to napisać. Narysować?

Życie jest jak jazda na rowerze. Żeby utrzymać równowagę musisz się poruszać naprzód. A. E.
pannaatopowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-03, 21:34   #3272
MascarpOOne
BAN stały

GG do MascarpOOne

[QUOTE=pannaatopowa;491983 62]
Cytat:
Napisane przez pffe Pokaż wiadomość

ze SŁYSZAŁAM że podobno można mieć. Oraz że jednak to jest raczej krwawienie. A dziewczyna napisała o NORMALNYM okresie, więc napisałam że to raczej jest plamienie niż okres. Chodziło mi o intensywność krwawienia! Nie wiem jak prościej Ci to napisać. Narysować?
To nie jest okres i nie musi być to plamienie.
Dla mnie Twoje posty nie są jasne więc nie spiesz się tak z obrażaniem.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
MascarpOOne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-03, 21:37   #3273
carpediem
Rozeznanie

Dot.: czy ciaza jest mozliwa???;/

Cytat:
Napisane przez szachmat23 Pokaż wiadomość
przeciez nie musi byc wytrysk zeby byla ciaza, tak to by stosunek przerywany byl forma antykoncepcji.
dziwne ale nie wiem wydawalo mi sie ze mialam ale pewna nie jestem.ale jesli juz to chwile.
Stosunek przerywany ma to do siebie, że przerwany może być za późno, czyli kiedy część nasienia już znajduje się w pochwie. Głównie dlatego to nie jest odpowiednia metoda zapobiegania ciąży.

Jeśli zajdziesz w ciążę w tym momencie, czyli kiedy facet był w Tobie 2 sekundy i nie miał wówczas wytrysku, to zacznę wierzyć w cuda.
carpediem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-03, 21:38   #3274
ry-bcia
Zadomowienie

nie piszesz ile mineło czasu od pieszczot do bolących jajników (kilka dni czyli 2? 3?4? 9? ), ale tak na logikę skoro za wcześnie na test to też za wcześnie na objawy ciąży...

Edytowane przez ry-bcia
Czas edycji: 2014-12-03 o 21:39
ry-bcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-03, 21:50   #3275
MascarpOOne
BAN stały

GG do MascarpOOne

Cytat:
Napisane przez carpediem Pokaż wiadomość
Stosunek przerywany ma to do siebie, że przerwany może być za późno, czyli kiedy część nasienia już znajduje się w pochwie. Głównie dlatego to nie jest odpowiednia metoda zapobiegania ciąży.

Jeśli zajdziesz w ciążę w tym momencie, czyli kiedy facet był w Tobie 2 sekundy i nie miał wówczas wytrysku, to zacznę wierzyć w cuda.
Co za bzdury piszesz
To przed wytryskiem nie może dojść do zapłodnienia?

Wysłane z mojego telefonu komórkowego <3
Stary 2014-12-03, 22:02   #3276
carpediem
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MascarpOOne Pokaż wiadomość
Co za bzdury piszesz
To przed wytryskiem nie może dojść do zapłodnienia?

Jasne, że może, przecież nie napisałam, że nigdy i pod żadnym pozorem.

Słowo "głównie" gra kluczową rolę . Wiele razy właśnie tak się zdarza, co nie oznacza, że w ejakulancie nie ma plemników. Niemniej większe prawdopodobieństwo zajścia w ciążę jest wtedy, gdy doszło do wytrysku, bo stosunek się odbył i przerwany został za późno.
carpediem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-03, 22:33   #3277
szachmat23
Raczkowanie

Dot.: Czy mogę być w ciąży? Prawdopodobieństwo. Zbiorczy cz. X

carpediem i nadal uwazasz ze to cud zajscie w ciaze w takim przypadku przy dniach plodnych?? mi tak na logike tez sie wydaje to nieprawdopodobne..ale nawet 0,000001 %prawdopodobienstwa stwarza u mnie stres a bylo to 4-5 dni temu ta cala 'ryzykowna' akcja. jesli ktos to czyta to sie wypowiadac bo moze pozbede sie stresu ...do otrzymania okresu.
p.s to w koncu plemniki z ejakulatu moga zapladniac czy nie /?

Edytowane przez szachmat23
Czas edycji: 2014-12-03 o 22:40
szachmat23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-03, 23:05   #3278
MascarpOOne
BAN stały

GG do MascarpOOne

Cytat:
carpediem i nadal uwazasz ze to cud zajscie w ciaze w takim przypadku przy dniach plodnych?? mi tak na logike tez sie wydaje to nieprawdopodobne..ale nawet 0,000001 %prawdopodobienstwa stwarza u mnie stres a bylo to 4-5 dni temu ta cala 'ryzykowna' akcja. jesli ktos to czyta to sie wypowiadac bo moze pozbede sie stresu ...do otrzymania okresu.
Oczywiście, że tak.

Stary 2014-12-03, 23:07   #3279
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
Ty raczej nie masz pojecia czym jest ejakulat
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-04, 08:49   #3280
MascarpOOne
BAN stały

GG do MascarpOOne

Cytat:
Napisane przez PaulinciaKWC Pokaż wiadomość
Ty raczej nie masz pojecia czym jest ejakulat
Też jestem zdziwiona ale widać można xd chyba koleżance się wydaje, że preejakulat a ejakulat to to samo.

Stary 2014-12-04, 13:46   #3281
pffe
BAN stały

Cytat:
Napisane przez carpediem Pokaż wiadomość
Jasne, że może, przecież nie napisałam, że nigdy i pod żadnym pozorem.

Słowo "głównie" gra kluczową rolę . Wiele razy właśnie tak się zdarza, co nie oznacza, że w ejakulancie nie ma plemników. Niemniej większe prawdopodobieństwo zajścia w ciążę jest wtedy, gdy doszło do wytrysku, bo stosunek się odbył i przerwany został za późno.
Nawet nie wiesz jak ten płyn przed wytryskiem się nazywa ale porady to prawisz i dziwne mądrości

---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ----------

Cytat:
Preejakulat. Idź na biologię a potem bierz się za seks.

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

[QUOTE=MascarpOOne;4919861 1]
Cytat:
Napisane przez pannaatopowa Pokaż wiadomość

To nie jest okres i nie musi być to plamienie.
Dla mnie Twoje posty nie są jasne więc nie spiesz się tak z obrażaniem.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
W ciąży krew to nie jest krwawienie? A co innego? Bo okres to to nie jest.
pffe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-04, 13:54   #3282
magdulla
Przyczajenie

Witam jestem tu nowa... Od bardzo dawna czytam i śledzę wypowiedzi na forum... Piszę tutaj ponieważ mam wielki problem myślę że dostanę od Pań porade, wsparcie?... A więc mam już synka, rodziłam w styczniu tego roku... po porodzie brałam tabletki antykoncepcyjne vibin mini... przerwałam je we wrześniu ponieważ miałam obawy po tym jak nie dostałam krwawienia w przerwie kiedy brałam tabletki placebo... szczerze myślałam że to ciąża no i prawdopodobnie była... ponieważ dostałam silnego krwawienia było to 25.10. trwało 6 dni , ginekolog u którego byłam powiedział że endometrium rozrośnięte ale ciąży już brak ale że wygląda na to że była... ten cykl był pokręcony pod koniec bardzo źle sie czułam kupiłam test ciążowy 25.11 zeby rano 26 go zrobi ale dostałam (miesiączkę) tak bynajmniej mi sie wydawało.. 1 dzień krwawienia ból brzucha jak nigdy i krwawienie raczej skąpe, no ale jak to 1 dzień myślałam że się rozkręci ale 2 dzień brzuch bolał dalej a krwawienie dalej skąpe kolejne 2 dni tylko brzudziłam a do dnia dzisiejszego mam raz czy dwa na dzien różowy śluz bez bólu.. Zle się czułam i zaniepokoiło mnie to krwawienie więc 1 grudnia zrobiłam test ciążowy i doznałam szoku był pozytywny 2 i 3 grudzien również no więc wczoraj zadzwoniłam do gina i poprosiłam by mnie zbadał no więc pojechałam na badanie po czym zbadał mnie palpacyjnie i powiedzial gratuluje jest Pani w ciąży proszę łykac kwas foliowy i dał mi skierowanie na USG a to że robił je zaraz po mojej wizycie zaczekałam az przyjmie swoje pacjętki i zgodzil sie zrobic mi to USG po czym stwierdził że w macicy nic nie ma endometrium nie jest powiekszone co nie wskazuje zupełnie na to żebym była w ciąży ale na prawym jajniku widzi jakąś narośl i podejrzewa ciąże pozamaciczną za tydzien w srode mam przyjsc na kontrolne USG... Co ja mam teraz robic szczerze bardzo się boje...nie moge normalnie z nerwów funkcjonowac bardzo proszę doradźcie.... CO JA MAM ROBIĆ?

Doradźcie proszę co dalej robic juz sobie nie radze z nerwami i niepokojem...
magdulla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-04, 14:53   #3283
ooolaaa9
Raczkowanie

Cześć dziewczyny, z góry powiem, że jeśli pisze w nieodpowiednim wątku to przepraszam i proszę o przeniesienie postu. Dzisiaj jest mój 21 dzień cyklu i zrobiłam takie badania hormonalne: prolaktyna, progesteron, estradiol i TSH. Od czerwca zaczęły się moje problemy z miesiączka i krwawieniami między miesiaczkami. Ostatnia @ miałam 13 listopada, była wywołana luteina, ponieważ nie miałam w tamtym czasie od 3 miesięcy normalnej @ tylko plamienie, które trwało miesiąc. Chodziłam po lekarzach, miałam wykonane kilka razy usg i było wszystko ok, jednak endometrium miało grubość 10 mm a ja cały czas plamilam. Jeden z lekarzy (chodziłam do dwóch) doradził mi zrobienie badań hormonalnych. Na dzień dzisiejszy od 18 dnia cyklu mam bóle brzucha i sluz z domieszką krwi, ma kolor jasnorozowy lub w kolorze kawy z mlekiem, czasami pojawia się wodnisty sluz i dzisiaj miałam jakiś brunatny skrzep. Czy badania wyżej wymienionych hormonów które dzisiaj wykonałam były zrobione w odpowiednim dniu cyklu? Jakie są normy dla prl, estradiolu, progesteronu i TSH w 21 dniu cyklu? Czy mogę zrobić badanie LH, Fsh i androgenow w 22 dniu cyklu czy lepiej nie robić i pójść do ginekologa z wynikiem prl, estradiolu, progesteronu i TSH? Jutro będą wyniki z którymi w poniedziałek pędze do lekarza. Na koniec dodam, że 10 miesięcy temu odstawilam tabletki antykoncepcyjne, które brałam przez 2-3 lata. Przepraszam za chaotycznosc mojej wypowiedzi. Proszę o pomoc kochane wizazanki

Edytowane przez ooolaaa9
Czas edycji: 2014-12-04 o 15:29
ooolaaa9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-04, 16:33   #3284
MascarpOOne
BAN stały

GG do MascarpOOne

[QUOTE=pffe;49206085]

[/COLOR]
Cytat:
Napisane przez MascarpOOne Pokaż wiadomość
W ciąży krew to nie jest krwawienie? A co innego? Bo okres to to nie jest.
Ale ja nic nie napisałam takiego.
Napisałam, że nie jest to okres i nie musi być plamienie, bo dla mnie skąpe krwawienie to co innego niż plamienie.

---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ----------

Cytat:
Napisane przez magdulla Pokaż wiadomość
Witam jestem tu nowa... Od bardzo dawna czytam i śledzę wypowiedzi na forum... Piszę tutaj ponieważ mam wielki problem myślę że dostanę od Pań porade, wsparcie?... A więc mam już synka, rodziłam w styczniu tego roku... po porodzie brałam tabletki antykoncepcyjne vibin mini... przerwałam je we wrześniu ponieważ miałam obawy po tym jak nie dostałam krwawienia w przerwie kiedy brałam tabletki placebo... szczerze myślałam że to ciąża no i prawdopodobnie była... ponieważ dostałam silnego krwawienia było to 25.10. trwało 6 dni , ginekolog u którego byłam powiedział że endometrium rozrośnięte ale ciąży już brak ale że wygląda na to że była... ten cykl był pokręcony pod koniec bardzo źle sie czułam kupiłam test ciążowy 25.11 zeby rano 26 go zrobi ale dostałam (miesiączkę) tak bynajmniej mi sie wydawało.. 1 dzień krwawienia ból brzucha jak nigdy i krwawienie raczej skąpe, no ale jak to 1 dzień myślałam że się rozkręci ale 2 dzień brzuch bolał dalej a krwawienie dalej skąpe kolejne 2 dni tylko brzudziłam a do dnia dzisiejszego mam raz czy dwa na dzien różowy śluz bez bólu.. Zle się czułam i zaniepokoiło mnie to krwawienie więc 1 grudnia zrobiłam test ciążowy i doznałam szoku był pozytywny 2 i 3 grudzien również no więc wczoraj zadzwoniłam do gina i poprosiłam by mnie zbadał no więc pojechałam na badanie po czym zbadał mnie palpacyjnie i powiedzial gratuluje jest Pani w ciąży proszę łykac kwas foliowy i dał mi skierowanie na USG a to że robił je zaraz po mojej wizycie zaczekałam az przyjmie swoje pacjętki i zgodzil sie zrobic mi to USG po czym stwierdził że w macicy nic nie ma endometrium nie jest powiekszone co nie wskazuje zupełnie na to żebym była w ciąży ale na prawym jajniku widzi jakąś narośl i podejrzewa ciąże pozamaciczną za tydzien w srode mam przyjsc na kontrolne USG... Co ja mam teraz robic szczerze bardzo się boje...nie moge normalnie z nerwów funkcjonowac bardzo proszę doradźcie.... CO JA MAM ROBIĆ?

Doradźcie proszę co dalej robic juz sobie nie radze z nerwami i niepokojem...
No chyba raczej czekaj na wizytę u lekarza.
Stary 2014-12-04, 18:04   #3285
magdulla
Przyczajenie

MascarpOOne dziękuję za odpowiedz... jutro także pojde wykonac test z krwi dla swojego świętego spokoju... ponieważ od wiizyty jestem strzepkiem nerwów...
magdulla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-04, 19:29   #3286
Paulaa200
Przyczajenie

czy jestem w ciąży?

W sobotę z chlopakiem uprawialam petting. On wlozyl mi palec w pochwe a ja dotykalam jego penisa. Potem mial wytrysk ale caly w mojej buzi. Potem go schowal. Mowil ze ma suche palce i dotykal moich warg sromowych. 3 dni potem dostalam okres, dzis jest 3 dzien i chyba juz mi sie konczy. Od wczoraj wieczorem czuje bol prawego jajnika tzn kluje gdy sie bardziej zdenerwuje. Boje sie ze to moze byc ciaza. Czy to moze byc ona? Kiedy najlepiej zrobic test i isc do ginekologa?
Paulaa200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-04, 20:18   #3287
397c2675f3cdfd9a8d969495a6edd4aafb32f2d2_655aa1f83943f
Konto usunięte

Dot.: czy jestem w ciąży?

Moja magiczna kula mówi, że nikt Ci nie wywróży, czy jesteś w ciąży.
Po drugie, jest taki wątek zbiorczy.
Po trzecie, really?
397c2675f3cdfd9a8d969495a6edd4aafb32f2d2_655aa1f83943f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-04, 20:33   #3288
MascarpOOne
BAN stały

GG do MascarpOOne

Cytat:
Napisane przez Paulaa200 Pokaż wiadomość
W sobotę z chlopakiem uprawialam petting. On wlozyl mi palec w pochwe a ja dotykalam jego penisa. Potem mial wytrysk ale caly w mojej buzi. Potem go schowal. Mowil ze ma suche palce i dotykal moich warg sromowych. 3 dni potem dostalam okres, dzis jest 3 dzien i chyba juz mi sie konczy. Od wczoraj wieczorem czuje bol prawego jajnika tzn kluje gdy sie bardziej zdenerwuje. Boje sie ze to moze byc ciaza. Czy to moze byc ona? Kiedy najlepiej zrobic test i isc do ginekologa?
Ale Ty Trollujesz, chwalisz się życiem seksualnym czy jak?
Wysłane z mojego telefonu komórkowego
Stary 2014-12-04, 20:37   #3289
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulaa200 Pokaż wiadomość
Ciaza w zolądku?
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 00:56   #3290
ania8912
Przyczajenie

Dziewczyny, halo, nie ma sie co spierac. I skoro napisalam, ze bylo to normalne krwawienie, a nie pkamienie to tak bylo, nie jestem jakas tepaczka dla poinformowania zrobilam test i wyszedl negatywny, czyli cos mi sie porabalo w cyklu, byc moze przez wlasnie dlugie i gorace kapiele + doszedl stres
ania8912 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-07, 13:37   #3291
ooolaaa9
Raczkowanie

Czy możliwe jest zajście w ciążę z niskim progesteronem i estradiolem?
ooolaaa9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-07, 20:59   #3292
najka88
Przyczajenie

Czy to na peweno ciaza?

Witam. Jestem 11 miesiecy po cesarce a miesiaczke zawsze mialam nieregularna. Ostatnia @ byla we wrzesniu wiec 3.12 poszlam do gin... Pani doktor sprawdza szyjke i mowi ze zasiniona pozniej na usg pokazala sie mala czarna kropka i mowi ze to wczesna ciaza. No ale jak tak ponad 3 miesiace bez okresu? Ciaza? Wyslala mnie na bete. Nastepnego dnia dowiaduje sie ze beta ujemna wiec poszlam znowu do lekarza po tabletki na wywolanie @. Po wywiadzie gin. nie byla pewna czy to jednak nie ciaza i przepisala mi tabletki na podtrzymanie ciazy.
17.11 stosunek
28.12 klucie w macicy i prawym jajniku
3.12 usg widac punkcik
4.12 beta ujemna
Ach juz nie wiem o co chodzi

Edytowane przez najka88
Czas edycji: 2014-12-07 o 21:00
najka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-07, 22:40   #3293
paula78
Zakorzenienie

Dot.: Czy to na peweno ciaza?

Lekarz nie wie, ty nie wiesz, beta nie wie- ale wizaz ma wiedzieć ??

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-07, 23:44   #3294
joanna386
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ania8912 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, halo, nie ma sie co spierac. I skoro napisalam, ze bylo to normalne krwawienie, a nie pkamienie to tak bylo, nie jestem jakas tepaczka dla poinformowania zrobilam test i wyszedl negatywny, czyli cos mi sie porabalo w cyklu, byc moze przez wlasnie dlugie i gorace kapiele + doszedl stres
To dobrze, że test wyszedł negatywny, ale następnym razem uważajcie przy zabawach i lepiej myjcie porządnie rączki Pamiętaj, że jeżeli będziesz miała taką niepewną sytuację, to lepiej wziąć pigułkę po, niż się stresować
joanna386 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-08, 12:06   #3295
patrycja3006
Przyczajenie

niezabezpieczony stosunek

Witam,
Chciałabym zapytać, jakie jest prawdopodobieństwo zajścia w ciążę, jeśli w dniu 28 listopada współżyłam z chłopakiem bez zabezpieczenia (doszło do wytrysku wewnątrz kilka razy). Zażyłam tabletkę Escapelle dopiero po ok. 69 godzinach. Nadmienię, iż ostatnią miesiączkę miałam 17 listopada, teraz mam dostać ok. 16 grudnia, a moje cykle mają długość 28-30 dni. Sprawdzałam, że tamtem czas to dni płodne.
patrycja3006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-08, 12:47   #3296
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez patrycja3006 Pokaż wiadomość
Witam,
Chciałabym zapytać, jakie jest prawdopodobieństwo zajścia w ciążę, jeśli w dniu 28 listopada współżyłam z chłopakiem bez zabezpieczenia (doszło do wytrysku wewnątrz kilka razy). Zażyłam tabletkę Escapelle dopiero po ok. 69 godzinach. Nadmienię, iż ostatnią miesiączkę miałam 17 listopada, teraz mam dostać ok. 16 grudnia, a moje cykle mają długość 28-30 dni. Sprawdzałam, że tamtem czas to dni płodne.
W ulotce masz informację: „Lek ten przyjęty w ciągu 72 godzin po niezabezpieczonym stosunku płciowym zapobiega ciąży w 84%. Nie zapobiegnie on ciąży w każdym przypadku a jego skuteczność jest większa, jeśli zostanie jak najszybciej po niezabezpieczonym stosunku płciowym. Najlepiej jest zażyć lek w ciągu pierwszych 12 godzin niż czekać do trzeciego dnia po niezabezpieczonym stosunku płciowym”.

A, jeśli nie prowadzisz samoobserwacji (pomiar temperatury, ocena śluzu itp.), to zakładaj, że każdy dzień jest płodny, bo nie masz powodu, by jakikolwiek dzień uznać za niepłodny

Edytowane przez Chatul
Czas edycji: 2014-12-08 o 12:48
Chatul jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-08, 16:36   #3297
cubee
Raczkowanie

Dwa tygodnie temu uprawiałam seks z moim chłopakiem. Nie spuścił się we mnie. Kochaliśmy się może z 5 min. Gumka nie była uszkodzona i chłopak zapewnia mnie że nie pękła. Byłam 2 dni po okresie. I niby to niemożliwe ale ostatnio zaczęły mnie boleć piersi a nigdy nie bolały. Mam wrażenie, że śluz też jest inny i temperatura wzrosła i nie chce spaść poniżej 37. Okres powinnam dostać mniej więcej 14.12. Mogę być w ciąży?
cubee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-08, 17:43   #3298
Mya_93
Rozeznanie

Minęły 2 tyg od stosunku , mozesz zrobić test przecież i ewentualnie powtórzyć go w dniu okresu, ale skoro gumka cała to małe prawdopodobieństwo, po za tym objawy o których piszesz mogą świadczyć o zbliżającym się okresie.
Mya_93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-08, 19:18   #3299
Spalinka
Wtajemniczenie

Dot.: mozliwe abym byla w ciazy?

Może któraś z was miała podobne objawy na początku ciąży, lub też kompletnie moje objawy sobie uroiłam ?uśmiech
Od kilku dni spóźnia mi się okres, do te pory miałam zawsze regularnie co do dnia. Od kilku dni też utrzymuje mi się temperatura ciała 37 stopni. Dzisiaj tez lekko nabrzmiały mi piersi, a sutki stały się bardzo wrażliwe (ale może to zbliżający sie okres?)
Kocham się z chłopakiem bez zabezpieczenia stosując tylko stosunek przerywany. W sumie dziecko nie byłoby końcem świata, a wręcz przeciwnie na pewno byśmy się ucieszyli tylko jakoś do tej pory brakowało odwagi na świadomą tego typu decyzje. Kochaliśmy się w moje dni płodne, więc tym bardziej zapaliła mi się lampka w głowie. Wczoraj zrobiłam test, ale wyszedł negatywnie. Może dlatego że robiłam go wieczorem a nie rano kiedy poziom hormonu jest najwyższy? Jutro go jeszcze powtórzę, a wizytę u ginekologa mam dopiero za 1,5 tygodnia.
Dlatego też pytam was czy to możliwe aby to były objawy ciąży?
Czy poprostu temp. jest oznaką przeziębienia i przez to też spóźniał mi się okres?

......................... ..................
Czekamy na styczeń!
Spalinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-08, 21:17   #3300
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Spalinka Pokaż wiadomość
Może któraś z was miała podobne objawy na początku ciąży, lub też kompletnie moje objawy sobie uroiłam ?uśmiech
Od kilku dni spóźnia mi się okres, do te pory miałam zawsze regularnie co do dnia. Od kilku dni też utrzymuje mi się temperatura ciała 37 stopni. Dzisiaj tez lekko nabrzmiały mi piersi, a sutki stały się bardzo wrażliwe (ale może to zbliżający sie okres?)
Kocham się z chłopakiem bez zabezpieczenia stosując tylko stosunek przerywany. W sumie dziecko nie byłoby końcem świata, a wręcz przeciwnie na pewno byśmy się ucieszyli tylko jakoś do tej pory brakowało odwagi na świadomą tego typu decyzje. Kochaliśmy się w moje dni płodne, więc tym bardziej zapaliła mi się lampka w głowie. Wczoraj zrobiłam test, ale wyszedł negatywnie. Może dlatego że robiłam go wieczorem a nie rano kiedy poziom hormonu jest najwyższy? Jutro go jeszcze powtórzę, a wizytę u ginekologa mam dopiero za 1,5 tygodnia.
Dlatego też pytam was czy to możliwe aby to były objawy ciąży?
Czy poprostu temp. jest oznaką przeziębienia i przez to też spóźniał mi się okres?
U mnie pierwszymi objawami były wrażliwe sutki no i oprócz tego od czasu do czasu brzuch zabolał jak na okres. Spróbuj rano zrobić jeszcze raz test. Oczywiście to może też być przeziębienie które opóźnia okres.

Jeśli chodzi o ginekologa to na tak wczesnym etapie może nie być w stanie stwierdzić ciąży. Najszybciej test lub badanie z krwi. Tak było w moim przypadku

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości