|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1591 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXV
Hej pół nocy was nadrabiam i od paru dni.
Super wiadomości widzę. Alfa gratulacje! I Rena super, Moniki tygodnie lecą jak szalone. Pani nie jest cukrzycowa Fiol co to Alalia i co trzeba z tym zrobić? Jojla długo miałam sytuację z sąsiadem ze rzekomo go zalewalam a u mnie było suchutko. W końcu się okazało ze jego zalewa jak robię pranie. Miałam już wizję klucia całej łazienki ale na szczęście to jakąś rura była przytkana i sobie nie radziła z nadmiarem wody z pralki. Hydraulicy zrobili to w 2h. Oby u Ciebie też tak było, chociaż to ten co zalewa raczej ma problem tak jak ja. Ustalcie kiedy to się dzieje bo to najważniejsze Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1592 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXV
Cytat:
Cytat:
mam nadzieję ze się szybko wdrożysz mocne kciuki Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#1593 |
|
Konto usunięte
|
Dołączam do problemów rurowych, wczoraj mi zmywarka nie odpompowala wody i musi mój tata przyjść obadać co i jak, a jak nie poradzi, to hydraulik. Odsunelam wczoraj zmyware omatkobosko co tam było, śmieci, smoczek butelki, mylam ten kąt i naczynia 1,5h.
|
|
|
|
#1594 |
|
Konto usunięte
|
Pani ciesze się że szew trzyma. Ja mam wizytę w czwartek. Zobaczę czy nic się nie skróciło po tych spacerach.
Za 1.5 tyg kończę 32 tydzień więc ku będzie bezpieczniej chociaż wiadomo że do 37 muszę wytrzymać. Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- A moje cukry żyją swoim własnym życiem. Czasem mam spadki nie wiem czemu ale generalnie jem więcej i tak mniej więcej raz dziennie mam ponad 125 więc tragedii nie ma Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#1595 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Wystarczyła jedna awantura i przestała się czepiać, czasem coś burknie pod nosem, że za długo (30 minut). Ale zrobiło się cieplej, więc może tylko przycichła. A co do kp to chyba urosłam w jej oczach, kiedy odstawiłam butelkę.
Cytat:
Załatwiła się tak bardzo rzadko, potem jeszcze trochę po godzinie i na tym się skończyło, nie wiem co to mogło być. Normalnie to robi kupę co 2-3 dni. Ja też nie umiałam, ale czasami karmię. A tak to 95% karmień mamy w pozycji spod pachy ![]() Cytat:
O, podpowiedziałaś mi, co mogę kupić memu ślubnemu ![]() Cytat:
![]()
|
|
#1596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|
|
|
|
#1597 |
|
Zakorzenienie
|
Fiol o matko, brzmi groźnie. Potem poczytam co to jest.
Zebra współczuje że tak szybko wracasz do pracy! Będzie to wymagało super organizacji ale dacie rade Nie chcesz trochę ściągać? Żeby tak trochę mm, trochę swojego? Maga ja czekam jeszcze. Chyba dzisiaj odpukać lepiej. Do przychodni nie chce go brać żeby czegoś gorszego nie złapał. Hope słodki ten Wasz pieseczek. Pani ![]() Nie boisz się że będzie Ole potem zarażał? Dobrze że szew trzyma. ![]() Dziękujemy za życzenia! Wczoraj było trochę zdjęć. Jak tż obrobi to wstawię
|
|
|
|
#1598 | |||
|
Zakorzenienie
|
szalejesz jedzeniowo?
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
jeju jak ja się cieszę, że się nam jedyneczka przebiła! od razu inna noc! moje dziecko spokojniejsze, nie boli go. cieszę się chwilą bo zaraz druga jedynka pewnie będzie szła ogólnie jestem w szoku, że mamy już zęba, w ogóle się na to nie nastawiałam. myślałam, że jeszcze do tego trochę czasu minie. a tu niespodzianka. ja już prawie wszystkie prezenty załatwiłam. została mi teściowa (muszę zwrócić sukienkę, którą jej kupiłam ![]() teraz mam tylko zagwozdkę co zrobić dla Krzysia...
|
|
#1599 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze to jak czytam o tych chorobqch w żłobku ti wychodzi na to że Wiki to jakiś turbożłobkowicz :P ostatni antybiotyk 1 wrzesnia, w listopadzie nie bylo go jakies 3 dni... 2-3 dniowa goraczka i tyle z jego choroby...
co mnie cieszy ale tez i zastanawia jak to jest (no chyba ze tamten rok u opiekuna dziennego z 4dzieci go tak zachartowal...) Ale Panika spoko wiosną powinno byc już lepiej, no i przyszly rok powinienbyc tez juz lepszy...
|
#1600 |
|
Zakorzenienie
|
Berbie gratuluję ząbka!
Może po mnie będzie miał, bo ja mam zdrowe zęby. Jedna plomba
|
|
|
|
#1601 |
|
Zadomowienie
|
Alfa, turbozlobkowicz
Pani, super, ze po wizycie ok. Hope, dopiero teraz zobaczyłam psiaka, cudny, do schrupania taki Iza, i jak u fryzjera było? My dzisiaj mamy zamierzamy sie wybrać cykam sie, jakos nie wierze ze to sie uda ![]() Daj zdj Dominika w nowej fryzurze. |
|
|
|
#1602 |
|
Konto usunięte
|
Berbi gratulacje:p
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#1603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie płakał patrzyL zaciekawiony Na dniach zrobie fotke.Berbie gratuluje zabka ![]() Wysłane z mojego GT-S5830i ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Dostałam info z urzedu ze wyplaca mi wszystkie zalegle pieniadze Wysłane z mojego GT-S5830i
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#1604 |
|
Konto usunięte
|
Iza to super !
|
|
|
#1605 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
o której wizyta? znow tak po wszystkich pacjentkach? Cytat:
Cytat:
juz bliżej niż dalej kochana... ![]() no i jak tam ewusia? wy od tego cyklu zaczynacie? pamietam co pisałaś i jaki jest plan tylko nie wiem czy od tego cyklu? co ile P.Wam daje wizyty? co 4 tyg? dzięki ![]() no cudny nasz znajdek, ale rozszalała się mocno i przegina, mam przedsmak gimnastyki w wychowywaniu...
|
||||
|
|
|
#1606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1607 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
doktorek mi wczoraj mówi: "jeszcze tylko 10 tygodni" TYLKO???dobra zrypka nie jest zła ![]() ![]() ![]() boję, ale wierzę, że wiosną będzie lepiej (heh... )czekam na foty za bardzo hehe masz szczęście ![]() : oklaski:rozmawiałam z ulubioną "ciocią" T. z żłoba, pytam w końcu czy mi syna wyrzucą za nieobecności a ona na to, że T. i tak ładnie chodzi... szok. w listopadzie był 9 dni ![]() ![]() Cytat:
Fiol, ale na jakiej podstawie taka diagnoza???
|
|
|
#1608 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Artkowi pierwszy ząb wyszedł w lutym. Może będzie miał mocne po mamusi. No bo skoro jej mleczak przetrwał 30 lat, to musi mieć mocne |
|
|
|
|
#1609 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W teorie o późnym ząbkowaniu=zdrowsze zęby jakoś nie wierzę, bo przecież to mleczaki a nie zęby stałe. ![]() Pani najważniejsze, że szew trzyma a do wiosny T. sie odchoruje! Fiolusiek diagnoza brzmi groźnie, ale czy faktycznie tak jest? Rena kciuki za wizytę Zebra naprawdę nie karmię na leżąco - u mnie prócz tego, że nie umiem dochodzi jeszcze to, że ja karmię używając nakładek, więc zawsze muszę przytrzymywać dłonią otoczkę. Karmimy się od początku pozycji siedzącej(ja) a E. leży na rogalu do karmienia. Wcześnie wracasz do pracy umknęło mi dlaczego nie mogłaś wziąć rocznego urlopu macierzyńskiego ![]() Dziewczyny jak często myjecie zabawki, znaczy gryzaczki i grzechotki? bo u nas jest od kilku tygodni etap rzucania wszystkiego na podłogę i ja myję, wyparzam te zabawki po każdym upadku, miśki pluszaki w pralce ląduja co 2,3dni - przesadzam? |
|
|
|
|
#1610 |
|
Zakorzenienie
|
Domis dostał paczke z pracy tż legp duplo autobus i tablice do rysowania
![]() Wysłane z mojego GT-S5830i
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#1611 |
|
Konto usunięte
|
No Anita chyba przesadzasz
Przecież nie macie błota na podłodze. Ja nie piorę pluszaków za często, chyba, że są ewidentnie brudne albo np. wpadną mi gdzieś pod but. Gryzaki już tylko myję, wyparzam raz na ruski rok, jedyne, co wyparzam stale to smoczki i butelki. Tzn. Emilka jest młodsza od Artka, ale i tak sądzę, że możesz chociaż to pranie odpuścić, a wyparzać możesz np. raz na dzień
|
|
|
|
#1612 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super!
|
|
#1613 |
|
Zakorzenienie
|
Ja piore maskotki tylko po kupnie albo jak mi w przychodni na ziemię upadła. Ostatni nawet po przeniesieniu ze sklepu nie... Może któregoś dnia zrobię im kąpiel.
![]() Inne zabawki tak raz na kilka dni pod kranem. Gryzaki wyparzałam jak upadły na ziemię ale teraz tylko myję. Ale za to buteleczki i smoczki muszą być sterylne Heehee. U nas większość zabawek wala się po ziemi. Każdy robi tak jak lubi i na ile starcza mu sil i czasu. Ja bym pewnie częściej czyściła gdybym nie była takim leniem. Nie uważam że przesadzasz. Po prostu dbasz o rzeczy i czystość ![]() ---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- A teraz doczytałam że też wyparzasz po każdym upadku. No to chyba już za dużo.
|
|
|
|
#1614 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wreszcie ![]() Cytat:
Cytat:
dziś na maxa się stresuję i już nie umiem oddalić złych myśli...chyba umrę ze strachu...
|
|
#1615 |
|
Konto usunięte
|
Rena kciuki. Mam nadzieję że wizyta Cie uspokoi
|
|
|
#1616 |
|
Zakorzenienie
|
Barbie mnie też bolały plecy jak karmiłam na leżąco
szkoda że teoria z zębami się nie sprawdza, bo Kamilowi pierwszy wyszedł własnie na 11 miesięcy Iza super! akurat może wam wypłacą na święta Rena trzymam kciuki ![]() Anitka trochę przesadzasz, zaraz Ci zacznie Emi raczkować więc rączki będzie mieć "brudne" i podloge czasami liźnie lepiej się z tym oswajać
|
|
|
|
#1617 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
trzymam kciukasy i mysle ze bedzie wszystko dobrze, niejedna z nas to odstawianie przezywala, wiec to zrozumiale, i niech bedzie dla Ciebie pocieszajace
|
|
|
|
|
#1618 |
|
Zakorzenienie
|
rena już niedługo będzie po wizycie i będziesz się cieszyć widokiem Bąbelka
|
#1619 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
No przynajmniej Artek tak robi ![]() Rena kciuki
|
|
|
|
|
#1620 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
mam nadzieję, że mi pomoże podwójna dawka melisy...
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:24.

nasza sunia pierwszy raz w domu
zakochana w tż. Może dlatego, że to on jest jej bohaterem 
boję się na maxa...

Nie chcesz trochę ściągać? Żeby tak trochę mm, trochę swojego? 

Może po mnie będzie miał, bo ja mam zdrowe zęby. Jedna plomba
cykam sie, jakos nie wierze ze to sie uda 

)