![]() |
#871 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Listopadowe Mamy 2014- część I
Cale popołudnie prAwie nie spi.... i teraz zjadla dwA cyce i nie chce spac. Zaplacze co chwile. Czyzby juz brzuch?? Pewno cos xjadlam....
---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Ile kropelek Espumisanu moge dac? Powyżej 1 msc jest 10-20 kropel..... mam dac 10??
#872 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
w skrocie - ostatnia noc wzielam Mala do nas do lozka, bo 24h nie dalam rady funkcjonować. i ladnie mi przespala od 23:30 do 8, z dwiema krótkimi przerwamy na jedzenie kolo 2 i 5 dziś wylicytowałam chuste i będziemy się chustowac bo Hania ewidentnie tulasek jest i ja mam caly dzień rece zajęte, ze nic zrobić nie mogę...wiec musze sobie jakos pomoc. dziś pewnie powtorka i znow ja wezme do siebie zobaczymy i mamy miesiąc! ![]() przepraszam, ze nie czytałam......... ---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#873 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#874 |
Zakorzenienie
|
Mała dzisiaj non stop na rekach-opadam z sil bo cały dzień sama z nią bylam
![]() To chyba nie kolki tylko poprostu mega maruda z niej,jak ładnie zasnęła to wybudzila ja kupa i potem zasnąć nie mogła wiec ryk ![]() Rozszerzenie diety zaczynalam od kleiku kukurydzianego ,kaszek a z warzyw to marchewka i ziemniaki na poczatku, z owoców jabłko i banan.
#875 |
Zakorzenienie
|
Naszemu tez pod wieczor wlaczylo sie marudkowanie. Maz juz go lula w salonie...wczoraj pochwalilalam malego i mam za swoje, bo dzis daje popalic
![]()
#876 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mysle ze masz jak najbardziej szanse na powrot do calkowitego karmienia piersia, jesli oczywiscie teego chcesz. Tylko w tym celu musisz paradoksalnie najpierw zawalczyc o siebie. Bo jak Ty odzyskasz sily, energie, wrocisz do zdrowia - to i laktacja powinna sie unormowac. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#877 |
Rozeznanie
|
Ta sama kara mnie spotkala..pochwalilam bo wczoraj zasnela mi po 21 a dzis dopiero teraz..
#878 |
Raczkowanie
|
Clara wczoraj w nocy budzila sie co godzine
![]() ![]() Anuszka i jak u was?
#879 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja uwazam ze kazda powinna robic to co czuje. Jesli czuje ze kp ja przeroslo, to niech odstawia. Nawet jesli w oczach ogolu to pochopna decyzja. Wcale nie musi taka byc. Als jesli ktoras chce walczyc - bede kibicowac z calych sil ![]() Najgorzej to samemu nie wiedziec czego sie chce... patrz: JA. ech :/ ---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ---------- Cytat:
![]() ![]() Ja akurat nie zamierzam rozpoczynac rozszerzania diety przed skonczonym 5 missiacem zycia Jerza (no, dopuszczam kleik ryzowy po skonczonym 4 miesiacu w razie koniecznosci). Natomiast rowniez nie zamierzam podawac glutenu przed 8 miesiacem i mam w upie "wczesna ekspozycje na gluten".... talze ten. Kazey robi co uwaza ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#880 |
Zadomowienie
|
ja tez tylko kp. Mam nadzieje, ze mlodego nie glodze ale widze, ze rosnie, jakos specjalnie nie marudzi tylko dosyc czesto je... bo w nocy co 2 godz. a w dzien czesciej... nie wiem, moze moj pokarm jest malo tresciwy i na krotko go syci. Za tydzien mamy pierwsza wizyte u lekarza to go zwazy.
---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ---------- Wlasnie, Anuszka... jak sytuacja? o 21 mialas wiedziec... ---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ---------- Bylismy dzis na zakupach. Bedac przy kasie mlody sie obudzil i rozdarl. Takze karmilam go na parkingu pod sklepem a on tym samym zaliczyl swoj pierwszy posilek poza domem ![]()
#881 |
Wtajemniczenie
|
Witam sie ledwo zywa, maly daje popalic. Jak nie kolka, to nerwy bo kupa, albo tez zmeczenie. Od 15 spal tylko z przerwami godz. Rece i kregoslup nie moje... oby noc byla lepsza
#882 |
Zadomowienie
|
Jestem i ja
![]() POwiem WAm, ze moja niunia daje mi w kość KOcham ją nad żcie ale ciężko się funkcjonuje gdy malec chce być 24h na rękach tylko u mamy ![]() Też mamy juz chustę i będziemy się motać. NIe mam innego wyścia bo bywa tak że śniadanie jadłam po 16 jak mąz wrócił z pracy... a potem dziwić się ze w cyckach mało pokarmu.... Ja też tylko kp. I chyba mamy problemy z trawieniem laktozy.... kupy pełne śluzu, śmierdzą taż że az strach, do tego przy kazdym kp maleńka się wiła, prężyła, rzucała na pierś i robiła bordowa na bużce. a w nocy tak cierpiała ze wzięłam ją do siebie na klatkę.... to miała takie problemy z baczkami , że z tego wysiłku aż miała rosę na czółku ![]() ![]() ![]() Powiedzcie mi tylko Delicol mam dawać przy każdym posiłku? Przed?Po?W trakcie? A Biogaję raz dziennie ????? Współczuję Wam problemów zdrowotnych.... Mamusie kurujcie się i wracajcie do formy ![]() Anuszka i jak wyniki??????? Kostka jesteś wielka ![]() ![]() Kiara zastanawia mnie jedno.... skąd wiesz ile odciąnać mleka aby stwierdzić że to jest TA właściwa ilość z I fazy????? Ja nosek czyszcę 2 razy dzienie.... Disnemarem lub sola fiz. chwilę czekam i wyciągam Fridą.... ale mnie zmartwiła chyba Frau ze zbyt częśte uzywanie Fridy wysusza sluzówkę.... hmmmm zatem ograniczę do jednego wyciagania dziennie.... u nas w nosku też furczy.... wyciągam gilochy przezroszyste lub białe.... te białe to poniekad mleczko bo mała jak ulewa to czesto jej idzie noskiem. Żanet dziś kupowałam na all spiworek i użyłam kuponu ![]() ![]() Idę do Klubu... i Was tez tam zapraszam.... mam biznesa.......
#883 |
Zakorzenienie
|
Mala zasnela ale na mnie. Teraz ja odlozylam bo trza zrobic mleko i juz steka i sie wierci ale mam nadzieje ze wytrzyma troche. Nie spie od 4 w nocy niedlugo bedize 24 godziny.
Tz spi sobie nie rusza go placz malej,ani moje budzenie bo chcialam zeby mleko zrobil. Wiem ze on tez zmeczony ale kurde on zawala jedna nocke w tygodniu ja 6. Wczesniej potrafil cale lub pol nocy grac i rano wstawac a teraz taki zmeczony.
Razem od 16,04,2012 ![]() Edytowane przez alekaz1 Czas edycji: 2014-12-09 o 00:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#884 |
Zakorzenienie
|
U nas znow bezsenna noc, mala za nic w swiecie spac nie chce...nawet u nas w lozku, TZ w pracy,a ja odchodze od zmyslow,glowa peka... do d... ;-(
![]() |
#885 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moj tz genialny obudzil sie i sie pyta czy ma isc zrobic to mleko bo chcialam. A ja do niego tak chcialam praiwe 4 godziny temu nie teraz. A on aha i spi dalej. A mloda wlasnie sie wyspala i wiecej niz 2,5 godziny snu matce nie da
![]() |
#886 |
Zakorzenienie
|
U nas do 1 problem z zasnieciem, potem pobudka o 5. Ale malego meczy sapka i zawalony nosek. Teraz po zakropieniu jest lepiej. Maly spi, ale mi sie juz odechcialo
![]() Martha wiem co czujesz, bo nasz na poczatku byl jak sowka, spal dzien, a w nocy nie chcial. No, ale teraz juz spi ladnie wiekszosc czasu. Tyle, ze ja juz nie kp i moze to tez od tego zalezy I zgadzam sie jesli chodzi o kp. Jestem zdania, ze warto walczyc, ale nie wypruwac sobie flaki. Ja po szpitalu, calymi akcjami z zastojem w piersi i tym, ze maly nie przybieral na wadze zdecydowalam o mm i nie zaluje. Wygoda z kolei to juz nie jest dla mnie argument, ale tez nigdy nikogo nie potepie. Kazdy robi jak uwaza i jest to kazdego indywidualna sprawa.
#887 |
Rozeznanie
|
Moja tez przysypia po 5 minut i juz ale chyba za goraco w domu. No ale mojemu tz wiecznie zimno i dogrzewa a my sie gotujemy ja tez w takiej duchocie bym niepospala a ten przykryty po uszy
|
![]() ![]() |
![]() |
#888 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ile Wam sie wydluzyly przerwy? Cytat:
Cytat:
Cytat:
A jak Ci spi w dzien? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Z glutenem to sie zgadzam ![]() ![]() A my sie wyspalismy, mlody jak padl o 20 to obudzil sie o 24 ![]() ![]() Paulina - spiworek jest super ja sobie go bardzo chwale ![]() Z ta laktoza to konsultowalas z lekarka czy sama probujesz? Ja tez rozwazam ten problem ale chyba poczekam na wizyte u pediatry, idziemy w przyszly poniedzialek. Edytowane przez Kostka09 Czas edycji: 2014-12-09 o 06:11 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#889 |
Zakorzenienie
|
Kostka , ja na początku karmilam co 2h licząc od początku karmienia. A teraz w dzień przerwy są 1,5-3h ale licząc od końca karmienia, w nocy jedna przerwa to nawet 4-6h. Tylko teraz karmie na żądanie. Okaże się jakie są efekty za pół godziny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#890 |
Rozeznanie
|
Kostka
Jak ci tak czesto pije w dzien a zadko w nocy to nie zawala Ci cycow noca??? Bo ja kurde w dzien staram sie aby spala mniej przez to jest bardziej marudna i ja jej czesciej pcham cyca i chyba sobie laktacje rozkrecam bo w nocy je co 3h i mam cyce pelne...nie wiem tylko dlaczego sie z nich samo nie wylewa tak jak wam ze koszule macie mokre tylko odrazu sie jakies zgrubienia robia... a moze nie dawac cyca w dzien co godzine...no ale jak ma byc na zadanie to jak tu nie dac... Ciesz sie ze nie spi w dziem bo Ci za to spi w nocy... Pamietam, ze moja siostra, kolezanki mialy taki tryb z dziecmi ze pobudka rano okolo 6,7 potem przedpoludniem jedna drzemka potem okolo 14 druga dluzsza drzemka i okolo 19 kapiwl i spanie... ktoras z was tak robi czy dzieci w dzien spia wam wtedy kiedy chca poprostu??
#891 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Mnie zaś gardło zaczyna boleć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#892 |
Zakorzenienie
|
Wyniki pozwalają na pobyt w domu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#893 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#894 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#895 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#896 |
Wtajemniczenie
|
Anuszka to super! A jak z Twoim zdrowiem?
Mala spala w nocy ufff budzila sie czesciej ale zasyppiala od razu i śpi do teraz.... Czyli chyba Espumisan pomogl. Ciekawe po czym miala problemy. .. moze po papryce? Jak daleko mam szukać co zjadlam? Dzien wczesniej?
#897 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#898 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Paulinka odpisałam Ci w klubie. Dzień dobry! My się wyspałyśmy, w nocy tylko dwie pobudki... rano zjadła, poleżała, kupsona walnęła i poszła znowu spać ![]() My dzisiaj kończymy miesiąc... jak ten czas leci... zaraz roczki będziemy szykować ![]() Zmykam robić listę zakupów już na święta, jakieś menu trzeba wymyślić... ![]() ![]()
![]() |
#899 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Kostka09 nie pamiętam dokładnie musiałabym znowu poczytać ale pamiętam że była dynia i chyba marchew plus kleik kukurydziany owoce były jakoś później ale zaczynaliśmy chyba od banana i jabłek Kasia może być po mandarynkach bo mi dzieci też obsypało Odebraliśmy wczoraj wyniki krwi małej i całe szczęście wszystko jest ok, anemii też nie ma, a było podejrzenie - niby z powodu mojej anemii Muszę w końcu wziąć się za zakupy świąteczne bo jestem z prezentami w czarnej du*&^ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#900 |
Zakorzenienie
|
Kostka TZ musi mi pomagac, ale to troche raczej w dzien. A w nocy ja ciagle sama i tych nocy boje sie najbardziej... usnelysmy kolo 3:45,a mala spala do 8:00, prawie 5 h ale niechcialam wczesniej wybudzac, bo vhociaz sniadanie zjadlam.
Tez mi sie wydaje,ze troche ma nocny tryb. Bo po kapieli nam nie spi... jak to zmienic? Wczoraj zlozylismy lezaczek bujaczek fp! Brakuje tylko baterii, by dzialaly wibracje ![]() Teraz czekam na te chuste ![]() Anusza super informacja ![]() Kasia za pierwszy miesiac tez brawa! ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:47.