|
|
#1861 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Grudniowe Mamusie cz. V
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Mnie przeraża tylko to wiszenie na cycu. W sr mówili że efektywne karmienie trwa ok 7-10 min. z każdej piersi więc ja już nie rozumiem dlaczego wasze dzieci potrafią ok. godziny jeść Mnie dzisiaj z rana dopadła panika. Zawsze jak się budzę to czuję jak mały mnie kopie. Ma mniej więcej stałe godziny w których się rusza. A dzisiaj nie chciał się ruszyć szturchałam go, zjadłam słodkie, wypiłam sok i nic. Straszne uczucie. Tysiąc myśli na minutę. Zbieraliśmy się już na ip ale na szczęście kopnął mnie. Co za leń mi tam siedzi to na pewno po tż niech on się już urodzi bo zeświruję.---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- Cytat:
|
|
#1862 |
|
Raczkowanie
|
Agata! Gratulacje- poród super
|
|
|
|
#1863 |
|
Zakorzenienie
|
Mam coś dzisiaj zły nastrój :-( lenia mam jakiegos i na nic ochoty
|
#1864 |
|
Zadomowienie
|
Szkoda że u mnie w szpitalu nie ma porodu w wodzie. Bardzo chętnie bym skorzystała z tej formy.
|
#1865 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie niby jest możliwośc ale nie robią nie wiem sama jak to jest już
|
#1866 |
|
Zadomowienie
|
Paulinkus u mnie w szpitalu jest wanna, ale położne nie są przeszkolone do tego i nikt nie rodzi w wodzie....
Agata przeogromne gratulacje czekam na opis porodu, jestem bardzo ciekawa jak się rodzi w wodzie
|
|
#1867 |
|
Rozeznanie
|
Paulinkus, Trusia ale że gdzie wy te dłonie miescicie? Między cycami a brzuchem?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1868 |
|
Zakorzenienie
|
Tak Basia
dokładnie między piersiami a dnem macicy Roksi to u mnie pewnie tak samo..
|
#1869 |
|
Rozeznanie
|
Trusia może Julek wie że już trzeba wychodzić i brzuszek Ci opadł.
|
|
|
|
#1870 |
|
Zakorzenienie
|
Julinka kącik po odwiedzinach mikołaja
|
#1871 |
|
Zakorzenienie
|
Chemi mi opadł w październiku a teraz to już wisi normalnie :-o
---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Sasia dzieje się coś? Ja się też przeterminuje no na pewno
|
#1872 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moze sprubuje nie skakac tylko probic kólka, jak to opisujesz- dzieki za rade Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Tez sie biorę za sprzątanieCytat:
![]() W Niemczech też jest mozliwosć szybko wyjsc do domu- z tego co sie orientuje po 7 godzinach. Ale ja raczej z tej opcji korzystac nie zamierzam ![]() Dziś wreszcie rozmawiałam z kolezanka co w Norwegii rodziła i jestem jeszcze bardziej spokojna
Edytowane przez antosia5 Czas edycji: 2014-12-09 o 12:44 |
|||||
|
|
|
#1873 |
|
Raczkowanie
|
no to teraz Julinek hyc z brzuchola mamy
|
|
|
|
#1874 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Choc zobaczymy jak wyjdzie w praniu![]() Ale pieknie ja wlasnie wczoraj kupilam z kubusiem puchatkiem- byly tez z autkami, ale stwierdzialm ze moze na nowym mieszkaniu
Edytowane przez antosia5 Czas edycji: 2014-12-09 o 12:46 |
|
|
|
|
#1875 |
|
Zakorzenienie
|
Antosia no gin wklada paluchy i jak mi to mówił podraznia szyjke i w sumie jego.rąk nie czułam tylko taki ból okresowy i tak dość nieprzyjemnie ale nie trwalo to długo i już a po tym efekty były więc warto wytrzymać. Mam wrażenie ze mój gin mi oszczędził przeżyć wiekszych a efekt i tak był jakiś
|
#1876 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1877 |
|
Zakorzenienie
|
Hyc hyc
ale on nie zainteresowany chyba Antosia dziękuję! Tz wybrał i nakleil to.sa wielorazowego użytku super się odkleja i przykleja od nowa także kiedyś do pokoju Julka przekleimy
|
#1878 |
|
Rozeznanie
|
Śliczny kącik ma Julek
|
|
|
|
#1879 |
|
Zakorzenienie
|
Hmm no nie wiem pewnie tak..
Mi się wydaje ze zależy od.llekarza bo pewnie nieraz się trafi taki co robi to dużo dużo mocniej i bolesniej. Ja miałam już dwa razy i za pierwszym śluz z nitkami krwi ale to było delikatnie ostatnio już mocniej także gin mnie oswaja ![]() ---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- Chemi dziękuję A ja nakleilam na komodzie obok przewijaka kropeczki żeby Julinek się zainteresowal podczas przebierania ciekawe czy zwróci uwagę
|
#1880 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Napewno nie jest to w pierwszych tygodniach, bo raz że dziecko się uczy poprawnie ssać, dwa że dużo w trakcie jedzenia przysypia i jeszcze ma silny odruch ssania i to dla dziecka poczucie bliskości z matką. Moja czasem je 10 minut i wystarczy, a czasem godzinę wisi i ciągle jej mało. Potrzeba cierpliwości
|
|
#1881 |
|
Rozeznanie
|
Eh ja też mam dziś doła
smutno i wogóle jakoś tak bez sensu
|
#1882 |
|
Raczkowanie
|
Nie przejmuj się
każdy miewa gorsze dni... Ja za dwa dni mam tp a tu dalej szyjka zamknięta buuuuu....
|
#1883 |
|
Zakorzenienie
|
No wlasnie
może to ta pogoda
|
#1884 |
|
Rozeznanie
|
Ten masaż szyjki podobno może być bardzo bolesny, a poza tym ja mam mieć wtedy wprowadzony jakiś żel, który ma przygotowac szyjke do dalszej czesci
Ale jak tak czytam dłużej o tym, to sama nie wiem czy to jest takie straszne, jedne pisza tak inne inaczej Tak czy siak, jeśli do 17 nie zacznie się samo, to mam wstawić się o 7:30 do szpitala i już z niego nie wyjdę bez Nadii Trusia nie chcę Cie martwić, ale mi tak brzuch już dawno opadł, że mieszczą mi się dwie dłonie i wciąż jestem w dwupaku :P Aga mieszka w UK |
|
|
|
#1885 |
|
Rozeznanie
|
Hej
![]() Agata ogromne gratulacje!! a powrót do domu mnie zszokował jednak z tą nasza slużba zdrowia chyba nie ejst aż tak źle przynajmniej w tej sprawie :Pa ja wlasnie sobie spaliłam ulubiony garnek na wegiel...cała chałpa siwa moj ulubiony garnuszek chlip... tak to ejst karmi sie i gotuje rybe na parze jak mu sie cos nie podoba to od razu krzyk bo musi miec cyca zeby possac, nie jeść..tylko on tak potem 2h chce go trzymać ![]() wklejam fotke mojego słoneczka
|
|
|
|
#1886 |
|
Zakorzenienie
|
Sasia wiem wiem dlatego nawet nie łudze się tylko to dziwinie wyglada taki oklapniety
|
#1887 |
|
Rozeznanie
|
Dokładnie!
---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- Justysia, jaki fajny Kubuś!
|
#1888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Justysia heloł. nie mam sił ani weny, nie śpię w nocy, próbuję z rana odespać, nie udaje się, potem muszę wstać się ogarnąć zanim młoda z przedszkola wróci. Żeby było mało, moje zapalenie spojówek jeszcze się utrzymuje, a do tego znów jestem chora. kaszle mnie, smarkać zaczynam i gardło daje w palnik ja oszalejeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeee!!!!!
|
|
#1889 |
|
Zakorzenienie
|
Mi się nawet pół dłoni nad brzuchem nie mieści
Za to od dwóch dni mała jakby aktywniejsza ... No zobaczymy ...Za to ja mniej aktywna - pół dnia przesypiam ![]() U nas można wyjść szybko (po paru godzinach) ale decydują się na to raczej doświadczone mamy , które mają w domu spore wsparcie innych doświadczonych mam... Poza tym wtedy między 3 a 6 dniem życia dziecka trzeba lecieć na badanie nr 2 do pediatry (a tak robią je w szpitalu). Ja po obejrzeniu oddziału stwierdzam że chętnie sobie parę dni poleżę (zwłaszcza że sale pojedyńcze, cały czas z dzieckiem a wsparcie przy pielęgnacji i karmieniu pod ręką - no ale ja mam zerowe doświadczenie z maluszkami więc wszystkiego muszę się nauczyć). Wanny są - podobno sporo kobiet deklaruje że chce a potem szybko wyskakują Ja nie przepadam za kąpielami, basenami , jacuzzi etc więc nawet się nie nastawiam![]() Co do efektywnego karmienia - uczyli nas na sr ze 20 min jedna pierś, 20 min druga i tyle I żeby pilnować od początku rytmy bo potem maluszek się leni (przysypia) a piersi na tym cierpią ... Jak widać co szkoła to inna teoria Im dłużej o tym myślę/czytam tym bardziej dochodzę do wniosku że nie ma wyjścia trzeba zdać się na instynkt
|
|
|
|
#1890 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Juz tyle sie nacierpialam, ze dam radęWlasnie kropeczki zauwazylam, ale myslalam ze ta komoda juz byla znimi ![]() Ja dziś (od mniej wiecej 10-11, bo rano znow kregoslup nie dal mi spac) wyjątkowo super sie czuje Znów wziełam sie za gotowanie i pucowanie![]() Coś czuję ze Doloresd i Promolcia wrócą do nas tez nie same
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:54.

dzis trochę lepiej spałam. 

fajne macie maleństwa...ale jak czytam o wiecznym wiszeniu przy cycu czekaniu na kupkę przewijaniu i tak od nowa to chyba jednak dobrze mi w tej ciąży
mąż pojechał do pracy o 7 ja tylko zrobiłam kanapki i pospalam
niech on się już urodzi bo zeświruję.

:-o 

ale on nie zainteresowany chyba
smutno i wogóle jakoś tak bez sensu
może to ta pogoda
Ale jak tak czytam dłużej o tym, to sama nie wiem czy to jest takie straszne, jedne pisza tak inne inaczej