Głowa siwa, wszystko boli, moje dziecko ciągle broi! Mamusie IX-X 2013, cz. XV - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-09, 08:03   #3301
gorgulek
Zakorzenienie

Dot.: Głowa siwa, wszystko boli, moje dziecko ciągle broi! Mamusie IX-X 2013, cz. XV

Lula, Miloszowi juz minęło. Ma w nosie stolik lepszy stół duży i tańczenie na nim
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-09, 08:06   #3302
tassia
Zakorzenienie

Dot.: Głowa siwa, wszystko boli, moje dziecko ciągle broi! Mamusie IX-X 2013, cz. XV

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Ja stoliczek kupie jak Bartek przestanie się wspinać na wszystko bo teraz to bym go musiała ciągle z niego zdejmować
Maciuch ma samo krzeselko i siada na nim przy małym stoliku przy kanapie. Ale poza tym czasem muszę chować albo pilnować bo chodzi z tym krzeselkiem po domu i zostawia sobie go tam gdzie chce się wspiąć

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-09, 08:15   #3303
agusiowata84
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
Inwersja ale masz pomocnika
Możesz leżeć i pachnieć

Kaśka zestaw fajny ale pewnie dostanie multum prezentów wiec nie musicie

M dostanie ten odkrywczy domek
Wiem ze u Was każde dziecko już ma ale my na taj drogi prezent musieliśmy czekać :p

Rollecoster masx co sprzedać
Adaś nie ma tego domku. Na prezent świąteczny wybrałam tor największy, zabawka do kąpieli, z biedronki samochodzik straż pożarna.
agusiowata84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-09, 08:32   #3304
tassia
Zakorzenienie

Ale się wzruszylam. Moja mama 3 tygodnie temu była Maciuchem u nas w domu i pokazywała mu książeczkę Jaś i Małgosia. Żeby mu nie mogąc ze baba to babcia wiec pokazywała na babe jage JAGA.

Przed chwila pisalam Mackowi ta książeczkę, on otworzył i palcem mi pokazuje i mówi: JAGA JAGA

Ale jestem z niego dumna.
Normalnie posikam się ze szczęścia
Mój człowiek

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

Ale błędy..... *żeby mu nie mylić
* przed chwila podalam

[/RIGHT]
Stary 2014-12-09, 08:44   #3305
gorgulek
Zakorzenienie

Zdolny Maciuch
Stary 2014-12-09, 08:46   #3306
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
Ale się wzruszylam. Moja mama 3 tygodnie temu była Maciuchem u nas w domu i pokazywała mu książeczkę Jaś i Małgosia. Żeby mu nie mogąc ze baba to babcia wiec pokazywała na babe jage JAGA.

Przed chwila pisalam Mackowi ta książeczkę, on otworzył i palcem mi pokazuje i mówi: JAGA JAGA

Mój człowiek

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

* przed chwila podalam
Wow cudnie mój Bartek nauczył się raczej głupiego z mojej strony zwrotu "nie wolno" i mówi Ne nono!

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-09, 08:53   #3307
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość
Może zęby? Albo przejściowe problemy ze snem?
Staś tak ma, że np. przez kilka tygodni śpi super a po jakimś czasie przez tydzień lub dwa budzi się w nocy wcześnie nad ranem na mleko. Potem znów wszystko wraca do normy.
U nas idą trójki. Dolna lewa jest już prawie, prawie na wylocie i górna prawa też. Rety oby to jakiś w miarę gładko poszło bo to trójki, te straszne trójki

W sobotę byliśmy na mikołaju w pracy męża, młody dostał samolot Fisher Price -> http://www.mall.pl/samoloty/fisherpr...FQrLtAodJC4AsA i o ile tam się nim bawił to w domu totalna olewka Może za jakis czas zmieni zdanie. Za to komplet garnków z IKEA rządzi! To jedyna zabawka, która potrafi go zająć na kilkanaście minut. Do tego łyżka, ryż preparowany, suszona żurawina i młody gotuje aż miło Tiaaa często tańsza zabawka duuużo lepsza niż ta droższa. Nie kapuję tylko dlaczego te garnki są niby od +3. Pokrywki przecież nie zje
Wiesz co sama nie wiem bo ogólnie w dzień Lena jest radosna oprócz fochow jak jej czegoś nie dam :p no ale coś tam na dziaslach widać 3 i 4 ale daleka droga do ich przebicia co do garnków to mnie zaciekawiłas i serio nie wiem.czemu tak.niektore zabawki oznaczają :/ skoro.nic dziecko nie zje ale może jest zrobione z czegoś takiego bądź pomalowane co by nie brać do buzi a mniejsze dzieci niż 3 latka biorą często do buzi zabawki ? Ale z drugiej strony przecież z niczego szkodliwego nie mogą robić zabawek dla dzieci wiec juz nie wiem sama

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-12-09, 08:53   #3308
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
A tak w temacie, co można dać 10latce na prezent?
w empiku sa fajne zestwy do samodzielnego uszycia torebki, portfelika itp. moze takie cos? teraz tez jest szał na bransoletki z gumek. albo moze cos do robienia wlasnej biżuterii?

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-09, 08:56   #3309
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
hej
a mi sie w pracy nudzi...

Angelikada wspolczuje nocki, mam nadzieje ze sie polepszy u Was troche. Ja nie zapeszając od 2 nocy nie jest zle...zobaczymy co dalej bo zęby dalej idą.
Susanna ja tez nie wiem czemu niektore zabawki są od +3 skoro nie mają elemantow ktore mozna by polknac
Dzięki. Chciałabym żeby się w końcu poprawiło ale nie wydaje mi.sie.zeby w najbliższym czasie coś się poprawiło :/ dzisiaj tez ciężko ale.nie robilam mleka w nocy dopiero po 7 dostala a tak wystarczyły lyki wody i szła spać dalej

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
heja
jutro mamy szczepienie i az mnie sciska zoladek na samą mysl.Prosimy o kciuki

Co do zabawek to u nas tez sie troche uzbierało: odkrywczy domek, ksiazeczka z lidla zwierzątka, interaktywna z biedry glosne zwierzatka(nie wiem jak u Was sobie dzieci radzą ale Julka nie umie tak mocno jeszcze przyciskac zeby grało), zjezdzalnia dla kulek,puzzle drewniane z lidla.
Kupilam jeszcze uzywana arkę noego-czekamy na przesylkę i czekamy tak samo na namiot dla kulek Trochę dużo więc postanowilam, że na swieta juz nic nie bedziemy kupowac

ja tu nigdy nic nie wystawialam za to kupilam kiedys parę rzeczy
Dobrze będzie u nas jutro mija tydzień narazie wsio ok.niczego nie zauważyłam i oby tak.zostalo
Stary 2014-12-09, 08:59   #3310
agusiowata84
Rozeznanie

Koszmarna noc, milion pobudek, mam nadzieję, że to tylko zęby.
agusiowata84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-09, 09:05   #3311
ewacia85
Wtajemniczenie

cześć mamusie
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-09, 09:10   #3312
gorgulek
Zakorzenienie

Kaśka, Ty na wolnym?

Czaszka, będzie dobrze

Miłosz chory, wiec siedzimy w domu. Gorący okres w pracy ale co ja mogę. Chciałam żeby trochę teściową z Jim powiedziała bo i tak na urlopie jest ale zmarła babcia Małża - teścia mama, wiec wiadomo. Najgorsze ze ja nawet nie mam jak jutro iść na pogrzeb
Stary 2014-12-09, 09:30   #3313
inwersja
dryfuję słowami

Noc tragiczna,a dzionek nie lepszy. Milosz robi glownie to to wyxhodzi mu najlepeiej,czyli wydziera sie od rana, gryzie mnie i bije

Cytat:
Spać nie mogę bo mnie kaszle tak jakbym płuca miała wypluc

Inwersja ja myślę ze takie warsztaty to nie głupi pomysł
Mozesz poszukać w ne ie co tam u niej w mieście....
Wszystko pieknie,ale nie wien czy ona mialaby czas na takie zajecia. Codziennie ma zajecia w szkole muzycznej

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Inwersja, jest u Was szal na mate? Warto?

---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ----------

My tez nie mamy odkrywcze go domku i juz nie kupie. Na traktor na pewno się skusze. Tamara wodna tez fajna, wiec może ja. No i cos jeszcze. Żeby nie było to 3babcię dały kasę i kazały prezenty kupić.

Od nas Miłosz dostanie z LEGO zestaw autek cars. Kiedyś w Tesco kupilam za śmieszne pieniądze. Teraz ok.100 zł kosztuje.

---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ----------

http://www.extraklocki.pl/katalog/kl...a-ratunek.html
Taki zestaw. Chyba 30 zł zaplacilam, może 35.
Często zagladam na zabawki w innych okresach nie świątecznych i kupuje w dobrych cenach. Dla syna Zuzie chrzestnego kuplam takiego transformer a wyrzutnie ze świecąca kula za 35 zł. Na mecie za 70 zł jest no i plus przesyłka to 80 wyjdzie wiec warto

szalu nie ma poki co, czasem cos pobazgrze i glownie z mojej inicjatywy, mysle,ze poki co za maly
Bardziej go.neci ciuckanie i gryzienie flamastra wodnego

Cytat:
Lula, Miloszowi juz minęło. Ma w nosie stolik lepszy stół duży i tańczenie na nim
A moje diecko nie wspina sie, tzn.robi to,ale tylko na kanape. Nie chodzi po innych meblach, czy stolikach. Zdarzylo mu sie moze dwa razy zadrzec nige na szafke,ale jak tylko palcem pogrozilam to zrezygnowal.
Nauczyl sie za to przelazic z kanapy na krzeselko do mnie jesli akurat usiade przy kompie,dlatego raczej juz nie wlaczam go jak sami jestesmy. Chyba,ze sprawa niecierpiaca zwloki

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

U mojego dziecka szau robi pudlo kartonowe po pieluchach dada. Po pudle od maty lazi i chyba wiecej nim sie bawi niz sama mata.
Stary 2014-12-09, 09:34   #3314
tassia
Zakorzenienie

Inwersja ty znów sobie utrudbiasz myślenie o prezencie. Sama sobie rzucasz kłody pod nogi.
Najpierw zobacz jakie są warsztaty. Może znajdziesz warsztat na sobote- 4h nauki robienia biżuterii
A ty juz czarno widzisz zanim sprawdzisz....

Maciej tez kocha pudełka.

[/RIGHT]
Stary 2014-12-09, 10:05   #3315
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Kuchenka!!!!!!

Stoliczek i tak kupisz
Cytat:
Tasia dobrze pisze

Motyl, o jakim stoliczku myslalas? Takim zwykłym z krzesełkami?

doszliśmy na wniosku,że chyba lepiej jak Tusia się przestanie wspinać na wszystko.http://allegro.pl/stolik-krzeselka-l...867412882.html
a ostatnio od swojej starszej kuzynki nauczyła się wspinać na za wysokie dla niej krzesełko. fajne to było, bo jak nie widziała jak to Hela robi to próbowała i nie wychodziła, a jak podpatrzyła Helę to od razu zaczęła robić jak ona

mam rozkminę kuchniową.

bo chciała taką i nawet znalazłam w jednym sklepie internetowym za 300 zł http://allegro.pl/drewniana-kuchnia-...790383005.html ale zanim się namyśliłam to ją zdjęli ze strony:mur :

no i teraz nie umiem się zdecydować

http://allegro.pl/duza-kuchnia-drewn...799930623.html ta byłaby najs, ale co jak będziemy mieć syna?:P

http://allegro.pl/piekna-drewniana-k...861149124.html

i ta jest taka sama jak ta wyżej, tylko czerwona, a 100 zł tańsza tylko ja nie lubię czerwonego:/
http://allegro.pl/kuchnia-drewniana-...797370193.html

i nie wiem czy być rozrzutną czy pozostać przy swoim guście

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

Cytat:
Owszem,ale znacznie mniej niz nowy.

heeej... co dac 10 latce, która wszystko ma?! na prawde wszystko, bo ma laptopa, iphona, tableta, bizuterie
rok temu na gwizdke kupilismy jej piżame ze sponge bobem, ale teraz nie mam pomysłu
to jest straszny problem, siostrzeńce M. też wszystko mają, a jak ich pytałąm co chcą to się potem prezenty powtarzały, bo innym mówili to samo. więc w tym roku kupiłam według własnego uznania, co nie znaczy,że trafione.
a kupiłam im też na spółkę cały komplet tych gumeczek Loom Bands z jakimiś zawieszkami itepe, teraz to hit.myślałaś nad tym??tylko muszą mieć certyfikaty.

Cytat:

Mój człowiek

* przed chwila podalam
brawo!
bo dzieciaki coraz więcej łapią, więcej niż nam się wydaje

Cytat:
Kaśka, Ty na wolnym?

Czaszka, będzie dobrze

Miłosz chory, wiec siedzimy w domu. Gorący okres w pracy ale co ja mogę. Chciałam żeby trochę teściową z Jim powiedziała bo i tak na urlopie jest ale zmarła babcia Małża - teścia mama, wiec wiadomo. Najgorsze ze ja nawet nie mam jak jutro iść na pogrzeb
współćzuję

Nie wiem czy widziałaś, ale pisałam,że dostałam zaproszenie do Niepołomnic. A ty wiesz, kiedy się wybierzesz znowu?może jakiś zlocik w Krk lub Niepołomnicach?

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-09, 10:08   #3316
tassia
Zakorzenienie

Motyl zdecydowanie ta czerwona.
Ale najbardziej podoba mi się ta co Poli ma.
Widziałam ja na żywo w sklepie i jest boska...

Jestem za niepolomicami!!!!!!

[/RIGHT]
Stary 2014-12-09, 10:43   #3317
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Motyl zdecydowanie ta czerwona.
Ale najbardziej podoba mi się ta co Poli ma.
Widziałam ja na żywo w sklepie i jest boska...

Jestem za niepolomicami!!!!!!
nieee moja psychika tego nie zniesie wystarczy mi,że wózek będzie biało-różowy i lalka ma różowe dodatki

a w ogóle jak Tusia rozpakowała tę lalkę od Mikołaja i wyjęła nocnik to na niego siadłą półdupkiem

Stary 2014-12-09, 10:51   #3318
gorgulek
Zakorzenienie

Motylku, widziałam i strasznie bym chciała przyjechac ale nie wiem czy dam rade. Na pewno nie wczesniej niż po nowym roku. Ty masz konkretny termin zaproszenia?
Mnie się czerwona podoba i cena ok
Ta pierwsza powala cena 400 zł to majątek
Stary 2014-12-09, 11:03   #3319
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Motylku, widziałam i strasznie bym chciała przyjechac ale nie wiem czy dam rade. Na pewno nie wczesniej niż po nowym roku. Ty masz konkretny termin zaproszenia?
Mnie się czerwona podoba i cena ok
Ta pierwsza powala cena 400 zł to majątek
wiecie co, może faktycznie wezmę czerwoną. bo ta turkusowo-zielono-fioletowa bardziej by mi pasowała do pokoju, ale bez sensu 100 zł więcej za kolor.

dzięki za rady

tą vintage znalazłam za 300 zł, do tej kwoty miałam budżet,ale już jej nie ma w tej cenie:/

mam zaproszenie bezterminowe, bo to do mojej kuzynki więc jak ty będziesz mogła przyjechać to wtedy ja do niej dzynknę i zapytam, czy w tym a tym terminie możemy przyjechać. przy czym to musi być weekend, dla Was pewnie też?

naprawdę Tusia mnie zadziwia, teraz dzieci są na etapie,że coś łapią pomimo tego,że nie zdajemy sobie z tego sprawy. trzeba uważać z przeklinaniem

teraz np. wzięła Księgę Dźwięków, otwarła na zdjęciu pinezki i mówi Ałaaaa. a to nie jest nasz ulubiony obrazek, częściej jej zwierzątka pokazuję
no i z Księgi Dźwięków kolejny przykłąd-w niedzielę byliśmy u babci, leciała w tv jakaś bajka z sowami, Tusia była zajęta ogólnie czym innym a tu nagle leci do tv i woła "uhuuuuuuuu"

a teraz otworzyła na kroplę i mówi kap kap wooow super jest ta kięga dźwięków, tylko muszę ją jakoś posklejać bo jest w 5 częściach

Edytowane przez butterfly20
Czas edycji: 2014-12-09 o 11:09

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-12-09, 11:08   #3320
papalinka83
Zakorzenienie

Widzę, że temat prezentów na tapecie Jak czytam, ile wasze dzieci mają/dostają zabawek to jestem w szoku U nas ostatnio hitem w kąpieli okazała się miarka od emolium zawsze ją wywalałam od razu, bo i tak nie odmierzałam, a teraz stało pod prysznicem całe opakowanie i wczoraj Ola całą kąpiel nalewała wody i się polewała

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
Ile??? Ja z całego rocznego życia leosia mam Najwyzej 300
wzięłam sie za przegląd garderoby ale złapałam zawieche bo chyba mi sie nie chce tego wystawiać a wywalić szkoda.
Ja w wersji papierowej mam 4
Cytat:

Wiem ze u Was każde dziecko już ma ale my na taj drogi prezent musieliśmy czekać :p

Ola też dostanie odkrywczy domek pod choinkę Mam nadzieję, że jej się spodoba, bo ona ogólnie na zabawki nie bardzo reaguje. tylko książeczki i wszystkie rzeczy w domu, np. ostatnio wyciąga przewód od odkurzacza i potem go zwija przyciskiem
Cytat:
heeej... co dac 10 latce, która wszystko ma?! na prawde wszystko, bo ma laptopa, iphona, tableta, bizuterie
rok temu na gwizdke kupilismy jej piżame ze sponge bobem, ale teraz nie mam pomysłu
może zapytaj jej rodziców? Chyba że ci wyjadą z prezentem za 1000 zł to może lepiej nie Nie lubię takim ludziom kupować prezentów, u nas jest podobnie z bratankami tż, ciężko trafić. Pytaliśmy co na Mikołaja, to szwagierka podrzuciła dla jednego z nich pomysł na prezent za 200 zł
Cytat:

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-09, 11:25   #3321
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Motyl ja bym dołożyła ta stowe by miec lepszy kolor. Przeciez kilka lat bedziesz na to patrzeć i Cie bedzie wkurzać ze jest czerwona
Ja nie mowie do której spaliśmy ale zasnełam o 2. W ogole w środku nocy sie przebudziłam patrzę a na ścianie zaraz kolo mnie taaki wielki pajak!! Postawiłam tza na równe nogi zeby go łapał. O dziwo wstał i polował dobrego mam męża

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-09, 11:36   #3322
bojatoja
Zakorzenienie

Hej
Cytat:
Ja kupiłam 9-latkowi eurobiznes. Jak ma wszystko to może jakiś ciuch. Albo teraz w biedronce są puzzle 3d. Dostał też lego i to na pewno będzie trafiony prezent.

Cytat:
Napisane przez agusiowata84 Pokaż wiadomość
Koszmarna noc, milion pobudek, mam nadzieję, że to tylko zęby.
U nas tez popłakiwał ciągle w nocy, raczej też przez zęby. Przebiła się mu czwórka na dole. I te dwie górne dopiero po połowie.
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-09, 12:08   #3323
gorgulek
Zakorzenienie

Aaa inwersja. Nie wiem ile możesz na prezent wydać. Ja bardzo polecam Smart Games. Świetne są i dorośli przy tym muszą się nieźle nagłowić
Np. http://www.granna.pl/katalog-gier/10-/132-KAMELOT.html
http://www.granna.pl/katalog-gier/10...7-3-TRAKI.html
http://www.granna.pl/katalog-gier/10...DRY-ZAMEK.html

Zuzia bardzo często do nich wraca
Miłoszowi planuję jeszcze kupić to http://www.granna.pl/katalog-gier/10...IEN-I-NOC.html ale może na 2 urodziny

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

Tu masz całą listę http://www.granna.pl/katalog-gier/10...amiglowki.html
Stary 2014-12-09, 12:14   #3324
inwersja
dryfuję słowami

.
---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

[/COLOR]
Cytat:
Aaa inwersja. Nie wiem ile możesz na prezent wydać. Ja bardzo polecam Smart Games. Świetne są i dorośli przy tym muszą się nieźle nagłowić
Np. http://www.granna.pl/katalog-gier/10-/132-KAMELOT.html
http://www.granna.pl/katalog-gier/10...7-3-TRAKI.html
http://www.granna.pl/katalog-gier/10...DRY-ZAMEK.html

Zuzia bardzo często do nich wraca
Miłoszowi planuję jeszcze kupić to http://www.granna.pl/katalog-gier/10...IEN-I-NOC.html ale może na 2 urodziny

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

Tu masz całą listę http://www.granna.pl/katalog-gier/10...amiglowki.html
ooo.. to mi sie podoba, myslelismy o ok 70zł i na allegro widze, ze tak wychodza te gry

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2014-12-09 o 12:17
inwersja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-09, 12:32   #3325
czaszka_
Zakorzenienie

heja

wspolczuje dziewczyny nocek, oby bylo lepiej

Motyl kusisz tymi kuchniami oj kusisz
mi sie ta z kwiatkiem podoba najbardziej

Tassia za Macieja

Julka ostatnio upodobala sobie krowe i wszedzie ją wynajduje, w ksiazeczkach i puzzlach i mowi buuu buuu

My juz po szczepieniu...Julka ani nie kwękła
Mam nadzieje, ze komplikacji zadnych nie bedzie
Wazy 10300 g i mierzy 76cm

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-09, 13:24   #3326
misia332
Zakorzenienie

Motyl to prawda, dzieci teraz bardzo szybko łapią. Kornel potrafi robić "gdzie jest dzidziuś" zasłania buzię rączkami i jak mówię "gdzie jest dzidziuś, to on rozkłada ręce i krzyczy "tutaj". Robi też "cacy, cacy ", ale tylko dzidzi. Podchodzi do brzucha mojego i głaszcze.

ja na dzień dzisiejszy mam już prezenty z głowy.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-09, 14:05   #3327
jo_asiek
Zadomowienie

Witam po długiej przerwie

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
Rany nie moge usnac ��

My tez nie mamy odkrywczego domku...chcialam kupic na gwiazdke ale stwierdxilam ze to babski prezent �� kupilam statek piracki tez z dumela
A wiesz, też przez chwilę pomyślałam, że ten domek to mi bardziej dla dziewczynki pasuje. Już mi przeszło i zamierzam kupić, ale pewnie nie nowy, bo i tak sporo wydatków przed świętami jest.

Cytat:
Inwersja, jest u Was szal na mate? Warto?
ja nie Inwersja, ale chętnie też się wypowiem :P U nas jest szał na mazaka od maty wodnej, wysysanie z niego wody i smakowanie go z każdej strony

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Ja stoliczek kupie jak Bartek przestanie się wspinać na wszystko bo teraz to bym go musiała ciągle z niego zdejmować
u nas jest to samo, ciągła wspinaczka na wszystko

Cytat:

Mój człowiek

* przed chwila podalam
brawo ale zdolniacha z niego!

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
cześć mamusie
hej

Cytat:
przykro mi

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
wiecie co, może faktycznie wezmę czerwoną. bo ta turkusowo-zielono-fioletowa bardziej by mi pasowała do pokoju, ale bez sensu 100 zł więcej za kolor.

dzięki za rady

tą vintage znalazłam za 300 zł, do tej kwoty miałam budżet,ale już jej nie ma w tej cenie:/

mam zaproszenie bezterminowe, bo to do mojej kuzynki więc jak ty będziesz mogła przyjechać to wtedy ja do niej dzynknę i zapytam, czy w tym a tym terminie możemy przyjechać. przy czym to musi być weekend, dla Was pewnie też?

naprawdę Tusia mnie zadziwia, teraz dzieci są na etapie,że coś łapią pomimo tego,że nie zdajemy sobie z tego sprawy. trzeba uważać z przeklinaniem

teraz np. wzięła Księgę Dźwięków, otwarła na zdjęciu pinezki i mówi Ałaaaa. a to nie jest nasz ulubiony obrazek, częściej jej zwierzątka pokazuję
no i z Księgi Dźwięków kolejny przykłąd-w niedzielę byliśmy u babci, leciała w tv jakaś bajka z sowami, Tusia była zajęta ogólnie czym innym a tu nagle leci do tv i woła "uhuuuuuuuu"

a teraz otworzyła na kroplę i mówi kap kap wooow super jest ta kięga dźwięków, tylko muszę ją jakoś posklejać bo jest w 5 częściach
kolejna zdolniacha brawo dla Tusi U nas księga dźwięków też w kilku kawałkach (a już była sklejana). Co do kuchni to mi się najbardziej podoba turkusowo-zielono-fioletowa

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Kornel potrafi robić "gdzie jest dzidziuś" zasłania buzię rączkami i jak mówię "gdzie jest dzidziuś, to on rozkłada ręce i krzyczy "tutaj". Robi też "cacy, cacy ", ale tylko dzidzi. Podchodzi do brzucha mojego i głaszcze.
co do pogrubionego - słodziak
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-12-09, 14:14   #3328
butterfly20
Zakorzenienie

Misia słooodziak, to on wie,że tam dzidzia jest

Tusia lubi robić cacy, aczkolwiek najczęściej sama sobie robi

Stary 2014-12-09, 14:55   #3329
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Misia słooodziak, to on wie,że tam dzidzia jest

Tusia lubi robić cacy, aczkolwiek najczęściej sama sobie robi
Nie wiem czy wie, ale bardzo często przykłada rączki jak siedzimy wieczorem, albo jak teraz jest chory to kładzie głowę i jak Antoś go "kopie" to zamyka oczy.

Ale ostatnio szykowałam rzeczy i był tam kocyk Antośka, a Kornik zaczął sie kłaść na nim. Mówię do niego, że on ma swój kocyk w łóżeczku, a to jest dzidzi. Rozpłakał się i mówił "nienienie" i trzymał sie za głowę.

no i wie, które łóżeczko jest jego, a które dzidzi.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-09, 15:45   #3330
kama1987
Rozeznanie

hej hej!!

Pamięta mnie ktoś jeszcze?? Nie mam na nic ostatnio czasu, kończyłam moją pracę magisterską i się na niej skupiałam No i w czwartek pierwszy raz po macierzyńskim idę do pracy i mam stresa, mam nadzieję że będzie ok i że Zuzia jakoś to zniesie

A Zuza jest coraz większym rozrabiaką Wchodzi wszędzie, nawet tam gdzie się nie może zmieścić, chodzi już coraz pewniej, zaczyna nam uciekać i ma już 11 zębów, 12 właśnie rośnie.

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Prześpisz się w pociągu a może jedziesz pendolino chyba w końcu już jeździ

hehe podobno jeździ, nawet przez moje miasto tylko coś tam jest z torami i wszystkie pociągi mają ograniczenie do 20-30 km/h także popędzi

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
moj kod dalej wisi na lodowce
ja się zbierałam do zrobienia tego albumu i kod dalej jest w szafce

Cytat:
Inwersja ale masz pomocnika
Możesz leżeć i pachnieć

Kaśka zestaw fajny ale pewnie dostanie multum prezentów wiec nie musicie

Zuza nie ma tego domku, ma namiot Tomy, na roczek dostała, bo sama bym chyba nie kupiła. I narazie się chwilę pobawi w nim, ale jakoś bez szału. Byli u nas znajomi z 2 letnią córeczką i mała większość czasu tam przesiedziała i się bawiła, także mam nadzieję że za jakiś czas Zuza tez się tam będzie więcej bawić.
kama1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości