|
|
#751 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, część XX !
Cytat:
Cytat:
Ja tez słyszałam ze lepiej z fluorem. A co myślicie o szczoteczce elektrycznej dla takich dzieci? Hania nie da sobie ona musi sama i tylko gryzie wiec pomyslałam ze może taka elektryczna lepiej bo jej samo będzie tam szorowalo oczywiście o ile nie będzie sie bać
|
|
#752 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, rzućcie pomysłem: wigilie pracową organizujemy, lista stworzona co kto ma przyniesc tylko nie wiem co na nią wpisac, bo byłam z papierami i takie najbardziej tradycyjne rzeczy juz sobi powybierali, tzn krokiet, barszcz, sledzie, ciasto itp. To co mi zostało?
|
|
|
|
#753 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i tak kupię ale to juz w przyszłym miesiącu;p taka- http://sklep.arsdental.pl/dla-dzieci...lat-1-szt.html
|
|
#754 | |||||
|
Zakorzenienie
|
hej
Cytat:
![]() ale w dresach rzadko takie coś jest, więc trzeba sobie radzic Cytat:
Cytat:
no mama jak się patrzy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#755 |
|
Wtajemniczenie
|
a elllmi ta hulajnoga podobno jest dobra- http://allegro.pl/hulajnoga-trojkolo...876760881.html
|
#756 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
my mamy elektryczną, bo TŻ kiedyś kupił małemu, nawet nie wiem po co, bo miał dwie inne zwykłe, ale tak m usie spodobało, ze teraz tylko tą myjemy Cytat:
dzieki
|
|
#757 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A jaka macie??
|
|
#758 |
|
Zakorzenienie
|
ezzo chodzi o remineralizacje szkliwa. Zeby mleczne sa z zasady slabe, podatne na prochnice a zwiazki fluoru pomagaja przed nia chronic. Pasta bez fluoru poza "poslizgiem" podczas szczotkowania chyba nic wiecej nie robi
|
|
|
|
#759 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem jak obiecałam. .. nadrabiam.
Witam Was
|
#760 |
|
Zakorzenienie
|
żadną specjalną chyba, nic na niej nie pisze, tylko Zygzak Mcqueen jest narysowany
|
#761 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zostal ![]() trzymam kciuki za nowa prace ![]() u nas gary robia furore juz od wiosny gdzies ![]() lwow, ale B. duuzo pije! to ja sie jaram bo ostatnio mlody troche w nocy zaczal popijac! ![]() hope - nie namawiam moj tez nie pije, raczej okazjonalnie tylko ale czasem jest tak ze trzeba gdzies jechac i niewiadomo czy mozna czy nie, my juz dawno o tym myslelismy wiec teraz mam problem z glowy jesli chodzi o prezentbrawa za bezsmoczkowa drzemke! przykro mi z powodu siostry, oby szybko cos podzialali w tym temacie! ![]() nina - wow! moj jak narazie rysuje bezksztaltne homoniewiadomo ale lubi bardzo lenova - staram (y) sie sprzatac po kazdej zabawie. o wlasnie sam pieknie sprzata zieziatka bo zachcialo mu sie puzli. powiedzialam ze dam puzle jak posprzata . i o dziwo sprzata nie chce laczyc zabawek bo wtedy wychodzi bajzel tak ze szok.ezzo - padlam z herbatki! ![]() ktoras wstawila oreo - ostatnio sis robila na mikolajki, super ciacho! [QUOTE=sylwietta1988;49275 205]Dziewczyny, rzućcie pomysłem: wigilie pracową organizujemy, lista stworzona co kto ma przyniesc tylko nie wiem co na nią wpisac, bo byłam z papierami i takie najbardziej tradycyjne rzeczy juz sobi powybierali, tzn krokiet, barszcz, sledzie, ciasto itp. To co mi zostało?[/QUOTE] zjesc to ze smakiem |
|
|
|
|
#762 |
|
Zakorzenienie
|
Masakra. Od południa miejsca nie mogę sobie znaleźć a z drugiej strony robiłam tak prymitywnie przyziemne rzeczy jak malowanie paznokci
Jeszcze kuźwa z tym samochodem. Nie wina TZta a uwierzcie mi, PZU traktuje nas jak sprawców, wszystko z łaską o wszystko się trzeba prosić.Wiecie na ile w koszorysie wycenili malowanie? 30 zł |
|
|
|
#763 |
|
Zakorzenienie
|
Ezzo fajnie ze pytasz idzie lepiej niż myślałam jedyny placz moze 10 min byl w niedziele w nocy a tak średnio 3 -4 razy dziennie wola cacy cacy cycusia, glaska mnie i caluje po cycy mówi Dziękuję i tyle chyba ja gorzej to znioslam
Poza tym mamy masakrę w nocy ale to od miesiąca wiec nie związane
|
#764 |
|
Zakorzenienie
|
ile naklepały
szalone!nie dam rady teraz nadrobić idę biegać se jakąś 16tkę przyszedł warsztat boikido dla Pietraszka i nie wiem jak wytrzymam do świąt, chyba rozpakuję po kryjomu ![]() Wysłane z mojego GT-P5100 przy użyciu Tapatalka
|
#765 |
|
Zakorzenienie
|
Pstryniu, Kochana, ale ja Ci dziękuję za sugestię
Młoda jutro chyba wyjdzie bo w sączu to nic nie narobią.. Wyniki krwi ma perfecto. Jedynie na obserwacje. tyle tylko że tacie się udało przełożyć Kraków z 22 na 17.12. Żeby się jej padaczka ujawniła w 16 roku zycia dopiero? Meneq mogłabyś spytać TZta co o tym sądzi? |
|
|
|
#766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja sie ciesze poprostu ze mam prezent z glowy
|
|
|
|
|
#767 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Co za debile ..... Powiedzcie mi mam pytanie bo Chciałam dzis zrobić Hani zabawę ze segregujemy duplo wg kolorów i zaczęłam wrzucać wszystkie czerwone do pudełka i mówiłam zeby dawała czerwone no a ona wszystkie jak leci chciała dawać no i teraz nie wiem czy zlała moja zabawę czy sie tym martwić. Kiedyś np ustawiała wszystkie niebieskie drewniane klocki ale wydaje mi sie ze to raczej według kształtów bo one wszystkie były kwadratowe. Duplo tez segreguje wg kształtów i zbiera same te kwadraty
|
|
#768 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny nadrobilam Wszytsko i mialam pozaznaczane-ale tz zadzwonił i Wszytsko szlag trafił. A zadzwonił miałam wracać do domu już - a tu nawet na metr nie ma widoczności. Jeszcze nigdy takiej mgły nie widziałam a co dopiero w nią jechać . Ale miałam stracha
jechałam 5km/h i to było mega szybko:banghead:FEWCIU jak dobrze jesteście całe i zdrowe. Pomyślcie o tym co dziewczyny pisały-reset od tego wszystkiego absolutnie Wam się przyda. Koniecznie! ! LANOVA gratuluję udanej randki z tz ![]() HOPE u mojego tz alkomat napewno się się akurat przydał tyle ze taki wiarygodny sporo kosztuje. Ja tz kupiłam portfel rękawiczki kosmetyczkę i 2 słowniki norweskie ![]() A co do mnie to jedynym nim "marzeniem" to voucher na porządne czyszczenie twarzy ![]() BOKEH Hania cudnie gotuje. . Gdzie te nasze dzidzie? SILVER ogromnie się ciesze ze będziecie mieli swoje większe 4 kąty. To taki prezent na święta. Super! ![]() Dlaczego przegapiłam zestawy z Lidla. .o jakie chodzi? Pizze itd? ---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ---------- Cytat:
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2014-12-09 o 19:16 |
|
|
|
|
#769 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej
![]() Poświęciłam drzemkę młodzieży ale nadrobiłam wszystko ![]() Pstryczku- miałam Ci napisać o tym materacu ale że nie miałam ostatnio czasu to dopiero teraz. Wybacz Kupiliśmy wysokoelastyczny,zasięgaj ąc opini tu i tam,wybierając plusy i minusy,zmieniając decyzję tysiąc razy stwierdziliśmy że ten jest najlepszy i najzdrowszy dla takich maluchów jak nasze. Firma Hevea-z tej mamy.Bokeh-nie pokazywałam łóżka małego. Ale mamy drewniane z barierką na 3/4 łóżka i z szufladą na pościel. Jak znajdę to pokaże. Mały dziś z niego wylazł i połową leżał u siebie a połową u nas w nogach (mamy obok siebie) no i wzięliśmy go do siebie w środeczek i spaliśmy już do rana razem Chyba po to tylko była ta zmiana![]() Szklanka-dziękuje że pytasz U teściów fajnie,miła,rodzinna atmosfera-odpoczełam od swoich wiecznie marudzących rodziców. Moja teściowa to złota kobieta-jest taka ciepła i wyrozumiała,nigdy nie słyszałam żeby na kogokolwiek narzekała, no i dzięki wyjazdowi trochę odpoczęłam bo mały miał tyle atrakcji że mamy i taty nie zauważał nawet Dziadkowie i wujek nas wyręczali w opiece właściwie. Fajnie było. To chyba tyle... Wróciłam strasznie połamana od nich,dziś jest już lepiej ale wczoraj nie miałam nawet sił się umyć. Odwlekłam do dziś rana ![]() Wygląda na to że to na chorobę ale pożyjemy zobaczymy. Pisałyście o zwyczajach świątecznych. U nas w domu na Mikołajki były paczki z owocami i czymś słodkim albo zwykła czekolada lub Mikołaj z czekolady (zależało od funduszy pewnie ). Natomiast w noc wigilijną przychodził (niby) w nocy Mikołaj i zostawiał prezenty pod choinką,z czasem (zarazem też z wiekiem) prezenty dostawaliśmy po kolacji wigilijnej. Nie chciałam za bardzo Oskarowi mieszać w głowie tym że Mikołaj do niego przyjdzie i w Mikołajki i w Wigilię bo to trochę dziwne,że czemu niby dwa razy? To wymyśliłam mu historię że (6.12) Mikołaj ma imieniny i z tej okazji daje grzecznym dzieciom drobne upominki (dostał drewniane puzle/układanke z Lidla i tyle) a w Wigilię dostanie już normalne gwiazdkowe Mikołajowe prezenty ( tak jak było u nas w zwyczaju,tradycji).
|
#770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzia! a dasz link do tego materaca? ile ksztowal? |
|
|
|
|
#771 |
|
Lurker ;)
|
Babcia tego chlopca co prawie zamarzl juz udziela wywiadu tylko dla Uwagi
|
#772 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.agito.pl/pokoik-dzieciecy...31-652032.html
Braliśmy z agito bo tu wyszło najtaniej. Mamy ten za 116zł (ale ten drugi też jest wysokoelastyczny tylko masz ładny pokrowiec ),właściwości są te same. Ogólnie one są dość drogie,ale tu jest właśnie fajna okazja.
|
#773 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mnie dziecko dzis przeciagnelo...
Dziewczyny ale mam ostatnio niechciej porzadkowy.. Nic mi sie nie chce robić a jakby ktos w gosci przyszedl to bym sie pod ziemie zapadla .. |
|
|
|
#774 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez. .. normalnie "koty" latają u mnie w domu. A prasowania. .....STERTA!
|
#775 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym probowala z jakas ksiazeczka (my mamy taka, w ktorej dwie strony sa o wizycie u dentysty)+zabawa. Cytat:
Spoko, teraz dzieci szybko dojrzewaja, takze po komunii bedzie juz chciala z kim innym spac ![]() U nas w wakacje ( ) byl czas, ze spal sam. Potem zaczely sie nocne wedrowki, a teraz jest pelnoprawnym lokatorem naszego lozka ![]() Poza tym mam problem z TZ, bo on nie widzi problemu i nie chce, zeby Kuba spal sam
|
||
|
|
|
#776 |
|
Lurker ;)
|
Jesli chodzi o spanie, to mala codziennie w okolicach 2 w nocy budzi sie i przylazi do nas
![]() W ogole mi sie nie podoba to wspolne spanie. Jestem obolala, pokopana, nie moge sie przytulic do tza
|
#777 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moim mottem zyciowym jest "tylko nudne kobiety maja nieskazitelnie czyste domy" POLECAM!
|
|
|
|
|
#778 |
|
Zakorzenienie
|
Dalej spadamy w dół
Blanka ma zapalenie ucha Mojej mamie zalało się mieszkanie, świeżo po remoncie, dopiero wstawiła meble, cały parkiet do wymiany, ściany meble, sprzęty Mam dośc
|
|
|
|
#779 |
|
Zakorzenienie
|
A ja z kolei mam dzis taki dzień ze ciagle ccje bliskości Hani. Miałyśmy dość fajny dzień poszłyśmy na zakupy w tuli potem oglądała bolka i Lolka wtulona we mnie potem sie razem wykapalysmy no i właśnie zasnęła przytulona i jakoś tak przykro mi sie zrobiło ze takie cos nie trwa wiecznie niedługo juz nie będziemy sie mieścić razem do wanny spać tez juz nie będzie z nami chciała i w ogóle dorośnie
no ale wiecie... Taki dzień
|
#780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Michał też jeszcze nie łapie takiej zabawy ![]() Rany, nie mam na nic czasu. Praca potem dziecko uwieszone nogi. Nawet jak do kibla idę to jest ryk i krzyk histeryczny mamaaaaaaaaa. Dziś jeszcze darował sobie drzemkę więc czuję się potwornie. No ale o 20 zasnął. Doszły nam cotton balls!
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:46.

i jesteście już całkiem odstawieni? U nas też różnie. Ja w ogóle zauważyłam trochę dziwną tendencję, nie wiem z czego to wynika, ale to mnie trochę niepokoi, że jednak najlepsze nocki i ew. drzemka w dzień jest u nas wtedy jak jesteśmy same w domu. Jak bawimy się tylko we dwie, spacer tylko we dwie, obiad, kąpiel, usypianie. Jak jest dodatkowa osoba (niestety również Tż), czy jak nas ktoś odwiedzi, albo my kogoś to już wiadomo, że będzie gorzej. Ale ciągle tych pobudek jest tyle, że nie wyobrażam sobie przenieść Ewy do własnego łóżka. 

i tak kupię ale to juz w przyszłym miesiącu;p 

mam nadzieje, ze mam szanse, bo nauczycielki to juz dawno wieku emerytalnego dobiły i blokują stanowiska, a poprzedni wojt nic z tym nie robil bo dyrektorką była (znaczy jeszcze jest) jego bratowa, ale bedą zmiany ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

szalone!