![]() |
#3061 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 2
Dziewczyny próbuję od wczoraj wkleić wam te zdjęcia ale coś mi nie idzie
![]() Margo twoje Mikołajki są przeurocze ![]() Emil jest od wczoraj okropnie marudny ![]() Obiadki nadal ciężko mu wchodzą i też już mi się pomysły kończą jak mu dogodzić ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/j5rbj44jqkxnhzqe.png Edytowane przez filupka Czas edycji: 2014-12-08 o 18:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#3062 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja zawsze pomniejszam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3063 |
Zadomowienie
|
filupka - trzeba pomniejszyć, inaczej nie wejdzie.
margo - mikołajki urocze ![]() U nas chyba lęk przed obcymi okazał się chwilowy bo już w sobotę byliśmy na imprezie organizowanej przez naszą fundację i młody robił za gwiazdę. Noszony przez różne ciocie, zabawiany, w centrum uwagi - to mu pasowało ![]() Humorek mu potem dopisywał do wieczora ![]()
#3064 | ||||
Zakorzenienie
|
Ag brawa za siadanie
![]() Limonka już trójki!? ![]() ![]() Cytat:
![]() margo80 śliczne zdjęcia i jacy oni są podobni do siebie! ![]() gratuluje zamkniętej sprawy Cytat:
![]() Cytat:
![]() nigdy nie slyszałam żeby tak przygotowywać risotto ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- Cytat:
![]() ta trzydniówka to jakaś strasznie modna jest ostatnio ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3065 | |
Wtajemniczenie
|
Margo zdjęcia są zajefajne
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- Jakby ktoś miał ochotę piec pierniki to wrzucam przepis, wychodzą miękkie i pyszne. U mnie w pracy połowa firmy je piecze, w zeszłym roku podałam przepis mojej siostrze i teraz jej dział tez je piecze. Więc myślę, że są godne polecenia gdyby ktoś miał ochotę. Oczywiście można zmniejszyć proporcje: Pierniki 1,5 kg maki 5 jajek 2 margaryny roztopione 0,5 kg cukru 1miodsztuczny40dag400ml 3 lyzki sody 1 lyzka kawy 3 lyzki kakao 2 lub 3 przyprawy do piernika suche wymieszac dodaj jajka margaryne i miod wyrobic ciasto dac na 30 min do lodowki rozwalkowac nie wiecej niz 0,5 cm piec 8 minut NIE NA TERMOOBIEGU temp 180 ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- A my byliśmy w niedzielę w wiejskim domu kultury u mikołaja. Było więcej rodziców niż dzieci ![]() Za to w pracy jak z 2 kumpelami z dziećmi bylismy odwiedzić to jako jedyna z 3 dzieci z rocznika 2014 nie płakała jak ktoś ją chciał wziąść na ręce. Edytowane przez Smarrita Czas edycji: 2014-12-08 o 20:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3066 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Margo oglądałam zdjęcia na kompie super wyszły ![]() A u nas dalej bunt na warzywa. wczoraj Kuba zaczął ryczeć już na sam widok miseczki i nawet nie chciał spróbować. No nic będę dalej mu proponować może mu się od widzi Wysłane za pomocą aplikacji mobilnej
![]() |
#3067 |
Zadomowienie
|
ag brawa dla Gabrycha za siadanie.
A co do lęku to bywa on bardzo wybiórczy. Może akurat ta jedna osoba niepodpasowała. alwa, foty ważniejsze od asekuracji ![]() U nas czasem, szczególnie jak jest niedospana, to jest płacz na wszystko. Tynka, jak tam Emilka? Margo, zdjęcia po prostu genialne ![]() Ela, jak tam katarek? Gorączka już nie wróciła? Pola, nie ma czym się chwalić. A że na zdjęciach jest koleżanka to tak nie za bardzo chciałabym udostępniać bez jej zgody. Zresztą to tylko nudne portrety ;p Fajne imprezy macie w tej Francji ![]() Czyli kulki ryżowe jedynie z porem, czy jeszcze jakieś warzywka dodawałaś? Limonka, Stefan dobrze, że trzydniówka już za wami. My dziś na rehabilitację mkniemy. Znów strasznie długą przerwę mieliśmy przez te chorowania wszystkie. Boję się trochę co tam rehabilitantka powie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3068 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Najważniejsze jest by NIE piec na termoobiegu i pilnowac czasu pieczenia 8 minut i ani minutki dłużej bo inaczej będą twarde. Przy 8 minutach wyjmując z piekarnika może Ci się wydawac ze sa za miekkie i niedopieczone, ale to nie prawda. One pozniej troszeczke stwardna |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3069 |
Zakorzenienie
|
dziękuję, dziękuję
![]() ![]() Tygrysku - kciuki za rehabilitację! Przemo jeszcze czasem się giba na boki albo do tyłu, jak się go posadzi. sam siada w leżaczku z pozycji półleżącej i próbuje z leżenia na płasko się dźwigać. nadal woli pełzanie od innych form przemieszczania się. wczoraj się umęczyłam, bo trzy razy musiałam z domu wychodzić, zimowe ubieranie to jest koszmar. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3070 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny wybaczcie ale ja po prostu nie umiem wstawić tych g****** zdjęć:banghead:
Już je pomnijeszylam a nadal wyskakuje mi jakiś błąd pliku... ![]() U nas dziś ładna ale mroźna pogoda wiec jak mi się Emil obudzi to mykamy na spacerek dupki wymrozic ![]() Alwa Emil też nie chce jeść obiadów. Na śniadanie dostaje bułeczki (które uciekła mama) z serkiem homogenizowanym i wcina z apetytem. W międzyczasie owoce też i na kolację kaszkę mleczną i tez wcina. A obiady nie i koniec. Robiłam ostatnio te frytki warzywne w piekarniku to jadł chętnie. Dziś zrobię mu pomidorową z lana kluseczka i zobaczymy... ale nie rozumiem. Jadł pięknie i nagle juz nie chce swojego.
http://www.suwaczki.com/tickers/j5rbj44jqkxnhzqe.png Edytowane przez filupka Czas edycji: 2014-12-09 o 10:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#3071 |
Zadomowienie
|
filupka - to załaduj na jakiś serwer zewnętrzny (np. www.imageshack.us) i wtedy wklej tu link.
Dziewczyny, jaki macie przepis na pomidorówkę żeby wyszła zupa krem? Kupiłam przecier passatę pomidorową (100% pomidorów bez soli), tylko że co dodać żeby była konsystencja kremu? Myślałam o cukinii, ale sama nie wiem.
![]() |
#3072 |
Zakorzenienie
|
Ag9- myślę, że cukinia to dobra myśl. Tu widziałam nawet taki przepis: http://www.mamachef.eu/poniz2j-12-m-...niemowlat-7-m/ .
Tygrysku- trzymam kciuki za rehabilitację! Daj znać co mówiła rehabilitantka. Margo- nienawidzę tych wszystkich kombinezonów, czapek, szalików... Każde wyjście z domu to teraz stres ![]() Alwa- może spróbuj podawać warzywa w kawałkach? Może Kubuś będzie je wcinał chętniej niż zupki? Pola- ten festiwal światła brzmi rewelacyjnie... Liczę na relację ze zdjęciami na blogu ![]() Ja co prawda jeszcze nie robiłam Emilce sesji świątecznej, ale wrzucę Wam zdjęcie mojego małego misia polarnego. Zimowe, więc też na czasie ![]()
#3073 |
Rozeznanie
|
Witajcie. jestem mamą Rafałka urodzonego w 19 marca. Karmię ciągle piersią, mały raczkuje i zaczyna się wspinać po wszystkim co napotka (łapiemy pierwsze guzy). Będę Wam bardzo wdzięczna za pomoc w kwestii jedzeniowej.
Mały dostaje dwa stałe posiłki dziennie. Nasze jedzenie wygląda tak- godz. 7 pierś, 10 pierś na usypianie, około 11. kaszka z owocami, koło 2 jakiś biszkopt- kawałek chlebka, 14.30 pierś na usypianie, o 16 obiadek (ostatnio do rączki bo wyrywa łyżkę), potem do nocy i w nocy pierś na żądanie. Obiadki mu gotuję od początku. Od 3 dni wisi na cycu i jakoś nie wygląda mi to na zęby... I teraz mam dylemat, czy aby nie za mało go karmię? Kierujemy się kalendarzem żywienia- ale tam dla dzieci karmionych piersią nie ma tak wyznaczonych ładnie porcji kaszki ilościowo. Czy uważacie, że powinnam Rafkowi wprowadzić jeszcze jeden posiłek z kaszką? Czy może wprowadzić mu już mleczny jogurt/kefir z kaszką i owocami? Tak, żeby w sumie miał śniadanie, obiad i kolację? R waży troszkę ponad 9kg, także nie jest jakimś gigantem, ale nie o to tu chodzi przecież żeby był, tylko żeby się najadał. |
![]() ![]() |
![]() |
#3074 |
Zadomowienie
|
zebrah po pierwsze witaj
![]() odpowiem Ci jak to wygląda u nas bo my też kp, a Hanka z 12.03 koło 6-7 kp, 10-kaszka, 14-zupka, 16:30-owoce, 19-kp, w nocy zwykle kolo 1:00 oraz 4-kp. Wydaje mi się, że Rafałek je ilościowo sporo i podobnie do wszystkich maluchów w tym wieku. Ile kp tego nie wiesz, ja też nie wiem ile Hanka zjada, ale np. kaszki ok. 140g, zupki 200g, owoców 130g. Poza tym jeśli widzisz, że Mały jest spokojny i zadowolony to chyba ok.A z tym wiszeniem na cycu to może tylko dla poczucia bliskości ![]()
#3075 |
Zadomowienie
|
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 2
Czy wasze dzieci też tak traktują puzzle? Dodam, że przed zabawami łobuza były w ładny kwadrat ułożone
![]() ImageUploadedByWizaz Forum1418128277.368329.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
#3076 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() U nas Hanka czasem przygryza i próbuje odłączyć te brzegowe, ale to tylko czasem. Limonka Emilka urocza ![]() ![]() Margo Twoje Mikołajki fantastyczne ![]() ![]() U nas wczoraj pierwsze zajęcia rehabilitacji. Wiedziałam, że będzie ciężko, że Hanka będzie płakać, że będzie protestować, ale mimo to żal mi jej było i serce się kroiło ![]() ![]() Dostaliśmy jedno ćwiczenie do domu, ale Hanka się wykręca, odpycha, wrzeszczy i szczerze wątpię czy kiedyś uda się wykonać je prawidłowo i cos to da ![]() Poza tym mamy Hanki nie sadzać, bo źle siedzi-pochylona i krzywi kręgosłup ![]() Za tydzień następne zajęcia.
![]() |
#3077 |
Zadomowienie
|
margo popieram rękami i nogami, że zimowe ciuchy to masakra. A jak pomyślę, co będzie jak młoda zacznie chodzić, gryźć itd to mi się słabo robi
filupka, ag jak już przetestujecie jakiś fajny przepis na pomidorową to nie zapomnijcie się podzielić ![]() Limonka, Emilka jak zwykle urocza. A czapka i szalik po prostu wymiatają. frogutka, jakie dostaliście ćwiczenie do domku? U nas na rehabilitacji też dziś był płacz, jak zresztą zawsze. Pierwsze 15 minut jest ok, a potem młoda się męczy i nudzi i wydziwia, żeby ją tylko zostawić. Niestety nasza pani rehabilitantka jest w 6 miesiącu ciąży i będziemy z nią mieli już tylko 1 spotkanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3078 |
Zakorzenienie
|
Współczuję Wam tych rehabilitacji
![]() ![]() Limonka ale świetna czapa!! A Emilka chyba wcina zamek ![]() ![]() Margo ja zanim wyjdę z Olą na spacer, to cała mokra jestem od ubierania ![]() Tygrysku nasze puzzle już są dawno schowane, bo dokładnie tak wyglądały po kilku minutach ![]() U nas gorączki nie ma, ale dzisiaj pojawił się kaszel ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- A ja nie wiem co to jest trzydniówka ![]() Ale pewnie my też to mamy ![]()
#3079 | |||
Moderator
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Od kilku dni szukam 'A' ![]() Cytat:
![]() Co do sadzania to powiem Ci że Kacper nigdy nie usiadł posadzony ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ---------- Smarrita - a jaką kawę? Może zrobię - chociaż mam tyle przepisów że sama nie wiem który wybrać ![]() A tak przy okazji - zamierzacie dzieciakom dać spróbować wszystkiego ze stołu wigilijnego? ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3080 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To może codziennie rób trochę z innego przepisu a potem wrzuc nam ten najlepszy ![]() ![]() ![]() Ja na pewno nie dam wszystkiego do spróbowania, makówki zdecydowanie nie. w tym roku chcę pierwszy raz zrobi kutię bo u nas nie ma zwyczaju tego robic, i też nie dam młodej skosztowac bo chyba mak nie jest dobrym pomysłem. Ale piernika na pewno dostanie,a niech ma coś ze świąt ![]() A propo: nigdy barszczu nie robiłam, macie jakiś sprawdzony przepis na barszcz świąteczny ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3081 |
Zadomowienie
|
Hanka ma leżeć na boku w linii prostej, ręka pod kątem prostym do ciała, druga wzdłuż. Mam uciskać kolec biodrowy i punkt za łopatką. Powinna podkurczać nogę i otwierać/zamykać rękę. Raptem na 2 boki powinno to zająć może 3minuty. Akurat
![]() ![]() ![]()
#3082 | ||
Moderator
|
Cytat:
![]() ![]() Faktycznie - maku i orzechów też bym nie dała. Przyłączam się o pytanie o barszczyk, bo jak ja nie zrobię to moja mama jak co roku zrobi z proszku ![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez teQiba Czas edycji: 2014-12-09 o 17:33 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3083 | ||
Zakorzenienie
|
TeQiba wszystkiego nie dam sprobowac, bo ona tyle nie zje, pewnie salatke warzywna skubnie i karpia
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#3084 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3085 |
Wtajemniczenie
|
Z tematów które pamiętam: my na wigilię jedziemy do rodziny więc nie chce żeby Kuba robił syf przy stole. Ale opłatek to dobry pomysł
![]() Frogutka współczuję tych ćwiczeń ![]() Dziś dałam Kubie warzywne frytki. Dobre były, tzn mnie smakowały ![]() ![]() Ela oby kaszel u Oli szybko minął! Wysłane za pomocą aplikacji mobilnej
#3086 |
Zakorzenienie
|
Alwa my zniesiemy kzeselko do karmienia bo nie wyobrazam sobie trzymac mlodej na kolanach ona nie usiedzi a jaak usiedzi to pewnie cos zrzuci wiec nie ryzykuje
#3087 |
Zadomowienie
|
Moja też ciągle liże zamki. Ostatnio się zastanawiałam jak ja jej będę odklejać język od zamka jak będzie ostro na minusie
Ela, ![]() tequiba, moża "A" zostało zjedzone ![]() Też się zastanawiałam co dać Kindze z wigilijnego stołu. Na razie stawiałam na barszcz i rybę po grecku. Ale w sumie karp w galarecie też będzie ok. A co sądzicie o śledziach? frogutka, ta twoja rehabilitantka to chyba zwariowała. Jak ty masz to zrobić?!?! Ciekawe co tam u Virgini i Natalki. Miały chyba wczoraj być przyjmowane do szpitala ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3088 | ||||
Wtajemniczenie
|
trzy podwójne okna umyte, jeszcze 10 ;(. Pierniki upieczone, ale niepolukrowane, tego nie lubię robić. Grzaniec w kubku, dziecko śpi... można forum nadrabiać
![]() ---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3089 |
Rozeznanie
|
A moje dziecko dzisiaj zajadalo się rosołem. Najpierw dostał makaronu na sprobe i się aż trząsł a potem zrobiłam mu w miseczce rosół z makaronem i uwielbia
![]() Moja mama robi rewelacyjny barszcz. Wiadomo, na wigilię to musi być postny. Przepis nie jest trudny jak chcecie mogę go potem wrzucić ![]() Te ćwiczenia Hanki to faktycznie katorga. Też nie wiem czy bym z Emilem je cwiczyla gdyby tak mocno płakał ![]()
#3090 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:19.