|
|
#1801 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Invimed wrocław
Hej dziewczęta, wynik wczoraj dopiero o 15 :-(
<2.00 :-( ---------- Dopisano o 07:38 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ---------- @ Ciągle brak Czy to może tak z nią być po Duphastonie?
|
#1802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze sie nie zalamuj, bo 2,0 to nie jest zle. trzymam kciuki i daj znac jakby sie pojawila @ ale mam nadzieje ze to nie nastapi
|
|
|
|
|
#1803 |
|
Zakorzenienie
|
kokolatko jak tam?
Ja odliczam dni do zastrzyków. Trochę się stresuje. Nie wiem dlaczego, ale jajniki mnie kłują. Raz jeden raz drugi. Dziwne. Może moje narządy rodne juz mają trochę dość |
|
|
|
#1804 |
|
Raczkowanie
|
Hej .Mam takie moze troche glupie pytanie, ale przegladajac swoje wyniki ktore robilam na poczatku gdy zaczelam leczenie w klinice zauwazylam ze mam dodatni wynik toksoplazmoza IgG i tak dopiero teraz zaczelam sie zastanawiac czy nie powinien on byc ujemny, toksoplazmoza IgM mam ujemne.
Tez tak mialyscie ze jeden dodatni a drugi ujemny? Siedze w tym necie i sprawdzam wszystkie wyniki, byc moze doszukujem sie dziury w calym ale napiszcie jak u Was ten wynik wyszedl. Moze jestem przewrazliwiona tym wszystkim juz. |
|
|
|
#1805 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i @ przylezie w ciągu kilku dni. Szkoda, że nie powiedział wcześniej to bym się od piątku nie łudzila Rozbujała się na dobre, masakra, a boli 2×bardziej niż zawsze, a przeważnie też jest nie do wytrzymania ---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- Cytat:
To jest tak, jeśli IgG dodatnie, Igm ujemne to znaczy, że chorowalas już na Toxo. Tylko nie wiadomo kiedy to było, teraz trzeba by było zrobić awidność IgG, aby dowiedzieć się czy infekcja była czy nie ciągu ostatnich 3-4 m-cy. Moj gin powiedział, ( oczywiście jak już zrobiłam awidność) ze test ten jest pomocny szczególnie u pacjentów przy wysokim wskaźniku przeciwciał IgG. ---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- Aha, jeszcze jedno - nie ma głupich pytań
|
|
#1806 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzieki za odpowiedz chyba dla pewnosci powtorze, niby nie mam wysokiego wskaznika, przynajmniej mi sie tak wydaje bo 32UI/ml ale lepiej dmuchac na zimne.Co do duphastonu to moja @po nim tez byla inna niz zawsze, bolalo bardziej zwlaszcza dwa pierwsze dni i @ byla bardziej obfita, a teraz mam zwiekszona dawke jeszcze wiec az boje sie pomyslec co bedzie ![]() Do tego jeszcze wydaje mi sie ze mam wiekszy apetyt po nim.Tez masz takie uczucie? Ograniczam sie juz jak moge w jedzeniu, cwicze a waga stoi w miejscu, nie chce spasc. Ale moze chociaz dobrze ze nie tyje |
|
|
|
|
#1807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja ćwicze 6 dni w tygodniu i tyje. nawet nie chce myslec co bedzie po zastrzykach. ale co tam laniwa nie jestem to zgubie nadprogramowy tluszczyk![]() ---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ---------- kokoladko strasznie mi przykro myslalam ze Ci się uda---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ---------- kazdej z nas sie uda. tylko droga dluzsza albo krotsza trzymaj sie skarbie. wiem co czujesz, ale musi byc lepiej i juz
|
|
|
|
|
#1808 |
|
Konto usunięte
|
Ja (nie)stety tyję. Stety, bo mam niedowagę i całe życie byłam kościotrupkiem. A niestety, bo wszystko mi idzie w brzuch, biodra, tyłek (i troszeczkę w cycki
) i dzięki temu nie mieszczę się w żadną spódnicę sprzed roku, w spodnie kupione w maju też się nie mieszczę, kozaki kupione rok temu są przyciasne Denerwuje mnie już to wszystko. Po tych lekach jestem trochę rozkojarzona, co dla mnie - osoby doskonale zorganizowanej - jest ciężką sprawą i nie umiem się w tym odnaleźć. Do tego fizycznie czuję się mocno kiepsko
|
|
|
|
#1809 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jak jest mąż to oddaje jemu a jak go niema to niestety kończę - jak dzisiaj po obiedzie -upasiona jak prosię (zachciało mi się spaghetti)---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ---------- Cytat:
|
|
#1810 |
|
Zakorzenienie
|
hehe też miałam kokolaadko spagetti dziś, ale nie lubię więc dojadłam bułeczką z serkiem.
Danae a ile ważysz tak normoalnie Ja zauważyłam mocną różnicę po operacji. Z 56 kg na 51 w 2 miesiące. Dletego ćwiczę, bo inaczej tragedia by była---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- a w ogóle zauważyłam, że odkąd biorę Ovulastan to nie mam apetytu. od 4 dni jem naprawdę jak wróbelek. Wciskam w siebie bo mi się nie chce |
|
|
|
#1811 |
|
Konto usunięte
|
Przez ostatnich 15 lat 40 kg
![]() Teraz 50 kg A wzrostu mam 164 cm
Edytowane przez 201701300931 Czas edycji: 2014-12-09 o 20:55 |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1812 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1813 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie się dowiedziałam, że przyjaciółka w ciąży. Ciesze się jej szczęściem, ale wiecie jak to jest
|
|
|
|
#1814 |
|
Rozeznanie
|
Rozumiem, przykro trochę. Dwa lata temu tak miałam, dwie moje dobre koleżanki ( wszędzie razem ) w odstępie około miesięcznym zaszły, cieszyłam się ale głupio wyszło bo podczas jednego winkowego spotkania powiedziały mi o tym :-( Myślałam, że nie usiedzę, łzy mnie w gardle dusiły ...
|
#1815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1816 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Już doczytałam, że kololatka ładnie wytłumaczyła ![]() ---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ---------- Cytat:
W pracy się jeszcze jakoś trzymam, ale jak wróciłam do domu to mojego psa zaczęłam wołać kici, kici. I nie mam pojęcia skąd mi to do głowy przyszło. A stworzenie stoi i patrzy na mnie z pytającym wyrazem pyszczka
Jeśli wiara czyni cuda musisz wierzyć, że się uda! Edytowane przez Tola_Lola Czas edycji: 2014-12-10 o 18:02 |
|||
|
|
|
#1817 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Małż powiedział "rzeźnia"
|
|
#1818 |
|
Konto usunięte
|
Mnie już te zastrzyki przestały ruszać. Bolą, ale przechodzę nad tym do porządku dziennego i tyle. Jakoś to po mnie spływa.
Dzisiaj rano byłam na pobraniu. Kilka minut po 7 a tam przyjemnie pusto. I przeżyłam szok, bo zmienili wystrój recepcji i nowe krzesełka też są. Według mnie jest ich mniej, ale może nie umiem liczyć O 16:30 wizyta i mam nadzieję, że wszystko już będę wiedzieć...
|
|
|
|
#1819 |
|
Zakorzenienie
|
Danae, Tola obie macie 15 grudnia pick up?
Denerwujecie się czy się cieszycie, że koniec zastrzyków? Zaczynałyście zastrzyki w dzień wizyty czy w następny? ja się zastanawiam czy już od środy zastrzyki czy dopiero od 2 stycznia, bo tak nie bardzo dr zrozumiałam. No i trochę na wariackich papierach ta kwalifikacja |
|
|
|
#1820 |
|
Konto usunięte
|
Na chwilę obecną tak, ale zobaczymy na wizycie dzisiaj co powie.
Ja zastrzyki brałam od dnia wizyty (najpierw co drugi dzień). Tylko, że u mnie to też było na wariackich papierach byle się wyrobić przed świętami. Ovulastan brałam krócej niż 2 tygodnie... |
|
|
|
#1821 |
|
Zakorzenienie
|
To daj znać co dr powie
|
|
|
|
#1822 |
|
Konto usunięte
|
Pick up w sobotę bladym świtem, bo mi strasznie estradiol wystrzelił.
|
|
|
|
#1823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurde dziewczyny. Nie wiem o co chodzi ale odkąd bierę Ovulastan to tragicznie mi zimno ciągle. Siedzę cały czas pod grubym kocem i mam mimo te gęsią skórkę. Miałyście coś takiego? Czy to znowu mój organizm fisiuje? |
|
|
|
|
#1824 |
|
Konto usunięte
|
Prawdopodobnie w czwartek.
Mi po lekach ogólnie jest raczej gorąco niż zimno. Zawsze marzłam, a teraz jest mi ciągle ciepło i się nie umiem do tego przyzwyczaić... |
|
|
|
#1825 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
jestem tu nowa i tez jak większość z was jestem staraczka. Stwarzamy sie od sporego juz czasu ale od kwietnia jestem na clo. Ostatnio robiliśmy badania nasienia męża i wszystko wyszło ok. Kolejny krok to badanie drożności jajowodów. I nie wiem czy na własna rękę to robić czy umówić sie do invimedu na wizytę konsultacyjna ... Poradzicie cos :/
|
|
|
|
#1826 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Cichutka
Sorki że tak chaotycznie napisałam ale w pracy jestem i chciałam szybko
|
#1827 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie,
trochę mnie tu nie było, bo daliśmy sobie trochę spokoju ze staraniem się. Ale wracamy pomału do tematu dzidziusia I mam pytanie numer jeden, na które nie przyjmuję negatywnych odpowiedzi: Której się udało? Odpowiadając na pytanie koleżanki o drożność jajowodów - najlepiej moim zdaniem robić u dr Wojciechowskiego na Kamieńskiego. Rejestruje się telefonicznie, nie trzeba mieć skierowania. Podobno najmniej boli. Jak dla mnie jedno z gorszych badań... ale to chyba indywidualne odczucie. Pozdrawiam Kar |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1828 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nic nie czułam, badanie dla mnie było bezbolesne ![]() Poza tym doktor jest cudotwórcą ![]() Po badaniu udało się Także cuda się zdarzają ![]() Trzymam, tzn. trzymamy z moją Kruszyną za Was wszystkie kciuki
|
|
|
|
|
#1829 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Cichutka. Kokolatka ma rację. Lepiej do kliniki od razu i miec udokumentowane leczenie. HSG i tak możesz zrobić gdzie chcesz. A ile się już staracie?
Kar niesety jeszcze żadnej się nie udało. Choć lada chwila Danae i Tola będą się cieszyć. W styczniu ja IVF. Danae ja też miałam ciągle uderzenia gorąca po, ale po CLO a po tym cholerstwie marznę i apetytu zero. Musze w siebie wciskać jedzenie. Trzymam kciuki za jutro i jak będziesz mogła to daj znać. Ja bardzo dobrze reaguje na narkozę, ale ludzie trochę wymiotuję więc trzymam kciuki, żebyś nie wymiotowała. Przynajmniej jutro, bo za jakiś czas to mogą być poranne mdłości Jak ja bym się cieszyła jak by Tobie i Toli się udało. Do cholery ktoś musi przełamać to nasze nieszczęście.
|
|
|
|
#1830 |
|
Konto usunięte
|
Ja miałam narkozę przy laparo i spałam potem cały dzień, więc tego się nie obawiam.
Koleżanka przyszła do pracy z rocznym dzieckiem. Zamknęłam się w pokoju i udaję, że mnie nie ma. I nie interesuje mnie jak to wygląda... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:33.

jeszcze sie nie zalamuj, bo 2,0 to nie jest zle. trzymam kciuki i daj znac jakby sie pojawila @ ale mam nadzieje ze to nie nastapi

myslalam ze Ci się uda

(zachciało mi się spaghetti)