|
|
#1921 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Grudniowe Mamusie cz. V
tak, po urodzeniu dziecka.
|
#1922 |
|
Rozeznanie
|
Agata - gratulacje!!! fajnie Wam, że tak szybko jesteście w domu. Chociaż ja jakos mocno nie narzekałam na te 7 dni w szpitalu, można powiedzieć, że odpoczełam. Dopiero pod koniec miałam dośc.
Uśmiałam się z Waszych nocnych meldunków. W zasadzie mogłam dołączyć, bo od 24 do 1:30 Natalka ani mysli spać i powoli staje się to rutyną. Mam nadzieję, że jej się odmieni. a nawet jak śpi, ja czuwam w związku z czym każdego ranka czuję się jak po imprezie. Dziś w ciągu dnia młoda też czujnie spała, co chwilę się wybudzała, a jak ją brałam na ręce moment zasypiała. Roksape pytałaś o smoczek. My nie używamy. Nawet nie mam w domu. Inka fajnie smakują takie wyjścia z domu, nawet jak jest to zwykła wyprawa na zakupy Moje pierwsze dziecko nie dalo mi wyjść ani na chwilę przez prawie pierwsze 3 miesiące. Z Natalką jest zupełnie inaczej, bo nawet jak nie śpi a wiem, że jest najedzona moge spokojnie gdzieś wyskoczyć. Dziś skoczyłam i do Rossmanna po herbatki na laktację (swoją drogą bardzo tanie - w aptece TŻ płacił 22 zł, w rosku ta sama 13,69). Nie mam z laktacją problemów, ale tak mi smakują a i Natalce też podpasowały. Obkupiłam też dzieciaki w ubranka. Dla Natalki czapeczka, bo te które mam w domu sa za duże. Tym razem udalo mi sie trafić idealnie z romiarem i jutro zaczynamy spacerkiSasia trzymam kciuki, żeby Nadka sie nie wygłupiala i w końcu zdecydowała się sama opuścić lokum ![]() Kurczę dziewczyny, jak czytam Wasze ciążowe posty, to moja ciąża wydaje mi się już tak odległa... Czas tak szybko leci, niebawem wszystkie będziecie rozpakowane. |
|
|
|
#1923 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny ja chyba zwariuje osiwieje i oszaleje a na końcu zawału dostane... najpierw szpital później zaparcia jak to mineło to ropka w oczku później paznokietki u nóżek okazało że wrastają a dzisiaj mi zwymiotowała byłam u lekarza a ten że początek kolek.... w między czasie neurolog, okulista chirurg, matka polska....
|
|
|
|
#1924 | |
|
Zadomowienie
|
Jak już urodzisz to albo Ty albo tż dzwonicie do Twojego zakładu pracy że urodziłaś. Dzień porodu to pierwszy dzień urlopu macierzyńskiego chyba że zaczęłaś urlop wcześniej. Trzeba dowieźć potem akt urodzenia się dziecka. Jeżeli chodzi o usc to macie 14 dnia na zarejestrowanie dziecka. Jeżeli chodzi o macierzyński to albo deklarujesz od razu że chcesz roczny urlop macierzyński albo sobie go dzielisz wg. uznania. U mnie w pracy jest tak że mogę wcześniej wypełnić dokumenty i potem dziewczyny z kadr wpiszą tylko datę urodzenia małego żebym nie musiała jeździć do nich po porodzie. Jeżeli chodzi o becikowe to masz rok czasu żeby o nie wystąpić o ile spełniacie z mężem wymagania progu dochodowego. Do wniosku potrzebny jest nr PESEL także trzeba poczekać póki go nie wydadzą.
Cytat:
Wszystko się zmienia, to nie znaczy, że na lepsze. Trzeba sprawić, by było lepiej. Nie można tylko gadać i mieć nadzieję, że samo się poprawi. Edytowane przez Paulinkus Czas edycji: 2014-12-09 o 19:27 |
|
|
|
|
#1925 | |
|
Zakorzenienie
|
Położna mi.powiedziała ze najgorsze co można zrobić kobiecie ciężarnej w terminie to nękać ja i odpytywać kiedy rodzi bo wtedy źle to na psychike działa. No i nerwy dlaczego jeszcze nie ma porodu powodują wzrost adrenaliny a ona hamuje oksytocyne i poród się wstrzymuje. Ja po ktg wyszły 3 skurcze ok 80% ale to nie porodowe jeszcze
---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- Cytat:
czekamy! Gratulacje jeszcze raz !---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- Mam jeszcze gorszy humor..jeszcze teście wpadli a herbate niezapowiedzeni ledwo wpadlam na mieszkanie po ktg i ogarnęłam z grubsza..
|
|
#1926 |
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie czym przemywacie ropiejące oczka ?? Dzisiaj jedno zaczęło Mili ropiec :/
|
#1927 |
|
Rozeznanie
|
Inka tak w ogóle to zazdroszczę ze miescisz się w spodnie sprzed ciąży
moje spodnie w większości rozmiar 34 a teraz jakby 36 mam więc albo jakieś zakupy musze zrobić albo przekopać szafę w poszukiwaniu większych ;-) Ja smoka daje jako właśnie oszusta ;-) Roksi gratulacje dla małej ukończonego miesiąca u nas dzisiaj skończone 4 tygodnie i taka niespodzianka bo odpadł tak długo wyczekiwany pępek Agata gratulacje :-* Mnie mostek ciągle boli :-( biust urósł mi z B na D i nie wiem czy zbyt nie obciąża klatki co się przekłada na ból mostka właśnie :-( ktoś coś w temacie?? I jeszcze dwa dni pod rząd zanioslam wózek z domu na dwór sama i chyba trochę w środku mnie boli :-( człowiek to jednak głupi jest ze chce wszystko sam robić a później cierpi :-(
|
#1928 |
|
Zakorzenienie
|
Ja miałam zamiar wodą przegotowana i wacikiem ale chyba kupie sól fizjologiczna na sam początek.
---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- A jaką macie wodę morska do noska? Bo ja mam mariner i spróbowałem na sobie i dość mocny aerozol i myślę kupić inny ale nie wiem
|
#1929 |
|
Rozeznanie
|
Ja solą fizjologiczna na gazik a czasem na wacik (bo jednak delikatniejszy)
|
#1930 |
|
Zakorzenienie
|
Inka solą fizjologiczną możesz. czystym gazikiem każde oko, od zewnątrz, do środka.
|
#1931 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny które mają już za sobą poród ile przytyłyście w ciąży i ile wam odeszło do tej pory na wadze? Ja ważę prawie 9 dyszek i jestem załamana :-(
|
#1932 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za pępuszek
|
|
#1933 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hasiap za pępusia
|
|
#1934 |
|
Raczkowanie
|
A skurcze takie już hmmm...właściwe jak czułyście? Leżę sobie i mam nadzieję że coś się rozkręci bo czuję skurcze po lewej stronie brzuszka. Nie są jakieś mega bolesne ale takie inne odczuwalne. No nie wiem jak to opisać :-P
|
#1935 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1936 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- Cytat:
![]() Co o teściów to jacyś nieogarnięci kurcze też bym się wkurzyła.
|
|
#1937 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję zerkne w aptece
Ja wypilam jedna melise a chyba zrobię sobie jeszcze jedna dzisiaj..
|
#1938 |
|
Rozeznanie
|
Justyssia - słodki mały
![]() Biska - witaj NaamaH ja spakowałam się w jedną torbę, na wierzch dałam koszulę do porodu i ręcznik, rzeczy małego na ubranie po porodzie wraz z pieluszką tetrową włożyłam do rożka, bo to będzie potrzebne, a pod tym pampersy, reszta weszła tak że wiem co jest i też mój tż będzie wiedział co ma dać aby ubrać małego po porodzie Agata - super i fajną masz tam opiekę ![]() Hasiap za pępuszek ![]() A mi się zachciało myć okno w łazience a potem skurcze mnie złapały, pomęczyły trochę i przeszły, a mam jeszcze duże okna w pokojach umyć i tż się śmieje że za wcześnie chce urodzić
|
|
|
|
#1939 |
|
Rozeznanie
|
Co tak cicho?
![]() TRUSKA gdzie TYYY?!
|
|
|
|
#1940 |
|
Rozeznanie
|
Coś wizaż u mnie szwankował...
Po seksie, ingerencji gina może lecieć brązowawy śluz...?
Jan Edytowane przez maczuma Czas edycji: 2014-12-10 o 07:50 |
|
|
|
#1941 |
|
Rozeznanie
|
U mnie też wczoraj i przedwczoraj wizaż nie chodził i błąd jakiś był.
Maczuma nie wiem, może to czop? Ale Trusia tak od kilku dni ma |
|
|
|
#1942 |
|
Rozeznanie
|
U mnie też coś wizaż szwankuje...
Zaczynam 38 tc odstawić już magnez? Kiedy wy odstawialyscie? I ten wniosek o macierzyński składa się w pracy czy w zusie?
|
#1943 |
|
Rozeznanie
|
Basiabasia mi zostały 4 tabletki i już nowego nie będę kupować. Wniosek składam w pracy bo mam umowę, ale chyba jak prowadzisz działalność gospodarczą to w zusie.
|
|
|
|
#1944 |
|
Zakorzenienie
|
Zaczęłam ostatnie 10 dni
Nie do wiary gdzie uciekło 9 miesięcy
|
|
|
|
#1945 |
|
Zakorzenienie
|
heloł. u mnie też nie działał wizaż
|
#1946 | |||
|
Zakorzenienie
|
wizaż mi szwankował buuu i spałam
wypoczęłam ale melisa chyba dobrze działa na moje nerwy Cytat:
* Gin mówił że szyjka ukrwiona dobrze i kazda ingerencja może tak wyglądać Cytat:
Cytat:
tapatalk mi nie działa
|
|
#1947 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja po seksie też miałam brązowawy/krwawy śluz to podobno przez rozwierającą się szyjkę.Cytat:
Jak można mieć zgagę po herbacie z cytryną
Wszystko się zmienia, to nie znaczy, że na lepsze. Trzeba sprawić, by było lepiej. Nie można tylko gadać i mieć nadzieję, że samo się poprawi. Edytowane przez Paulinkus Czas edycji: 2014-12-10 o 11:20 |
||
|
|
|
#1948 |
|
Zakorzenienie
|
rodzi ktoś ?? Bo ja nie
jutro mam wizytę u gina a dzisiaj idę na sr na spotkanie z fizjoterapeutą
|
#1949 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mnie też nie działa tapatalk musiałam kompa włączyć. Ale nie jest jakoś zdecydowanie lepiej strasznie muli szczególnie jak chcę zacytować ![]() ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Cytat:
![]() za wizytę
|
|
#1950 |
|
Zakorzenienie
|
Paulinkus no ja nie wiem jak ten wiazaż może to robić cięzarnym
![]() oglądam pyszne 25 ale ta baba mnie wkurza z tym gadaniem i mimiką twarzy ![]() ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- no obsuwa jakaś na naszym wątku Ja się czuję przeterminowana już
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:55.

Moje pierwsze dziecko nie dalo mi wyjść ani na chwilę przez prawie pierwsze 3 miesiące. Z Natalką jest zupełnie inaczej, bo nawet jak nie śpi a wiem, że jest najedzona moge spokojnie gdzieś wyskoczyć. Dziś skoczyłam i do Rossmanna po herbatki na laktację (swoją drogą bardzo tanie - w aptece TŻ płacił 22 zł, w rosku ta sama 13,69). Nie mam z laktacją problemów, ale tak mi smakują a i Natalce też podpasowały. Obkupiłam też dzieciaki w ubranka. Dla Natalki czapeczka, bo te które mam w domu sa za duże. Tym razem udalo mi sie trafić idealnie z romiarem i jutro zaczynamy spacerki

czekamy! Gratulacje jeszcze raz !

za pępuszek
kurcze też bym się wkurzyła.

Nie do wiary gdzie uciekło 9 miesięcy
* Gin mówił że szyjka ukrwiona dobrze i kazda ingerencja może tak wyglądać
ja po seksie też miałam brązowawy/krwawy śluz to podobno przez rozwierającą się szyjkę.
za wizytę