Oświadczyny - Kraków lub Śląsk, pomocy! - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Pokaż wyniki sondy: Co sądzisz o takich zaręczynach?
Super! Marzę o takich... 3 8,57%
Całkiem, całkiem, ale można dopracować ten pomysł. 16 45,71%
Kiepskie... Wymyśl coś zupełnie innego. 16 45,71%
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-12-09, 10:54   #31
justek_p
Rozeznanie

Dot.: Oświadczyny - Kraków lub Śląsk, pomocy!

Jak chcesz Kraków, ale trochę ustronne miejsce, to idźcie nad Wisłę ale po drugiej stronie jak Wawel. Tam się mało ludzi pląta, a widok na zamek piękny. Teraz jeszcze tak świątecznie tam jest, most, hotele, Wawel - wszystko oświetlone.
https://www.google.pl/maps/dir//bulw...7!2d50.0535554
Potem możecie iść sobie chwilę połazić po Rynku i na kolację.
justek_p jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-09, 15:35   #32
bceb01c221ea3319abad6ab25f068feed7228d52_657f8c47e3c47
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kisielova Pokaż wiadomość

W takim razie dobrze by było zostać przy Krakowie, jednak nie stawiać na centrum, a na przykład na Kazimierz, który moim zdaniem ma ogromny urok, szczególnie po zmroku, no i jest mniejsze prawdopodobieństwo spotkania tłumów ludzi
Brak ludzi na Kazimierzu? To chyba tylko przed południem.
Ale fakt, trochę spokojniej niż na Rynku, ale też bez żadnych świątecznych kramików, lampeczek, choineczek i innych takich.

[1=fbf4f81e41525779832788c d71e9a6a506251643_6580de1 7ecce4;49270604]I lepiej zapomnij o ciemnych, nieoswietlonych górkach i kopcach... W zimę będzie tam albo ślisko albo błoto wszędzie. Zero romantyzmu, za to łatwo jest się wywalić po ciemku.[/QUOTE]

A to akurat co kto lubi, dla mnie samotny, wieczorny spacer po wzgórzu brzmi bardzo romantycznie.
bceb01c221ea3319abad6ab25f068feed7228d52_657f8c47e3c47 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-09, 15:54   #33
Mija62
uparta chmura

Zazdroszcze Autorze Twojej dziewczynie jak coś pójdzie nie po Twojej myśli, to pamiętaj ja powiem TAK
Now our rainbow is gone
Mija62 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-09, 15:57   #34
kisielova
ReklaMO(D)żerca.

Cytat:
Napisane przez Mija62 Pokaż wiadomość
Zazdroszcze Autorze Twojej dziewczynie jak coś pójdzie nie po Twojej myśli, to pamiętaj ja powiem TAK
kisielova jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-09, 16:32   #35
Antilia
Uzależnienie

Cytat:
Napisane przez justek_p Pokaż wiadomość
Jak chcesz Kraków, ale trochę ustronne miejsce, to idźcie nad Wisłę ale po drugiej stronie jak Wawel. Tam się mało ludzi pląta, a widok na zamek piękny. Teraz jeszcze tak świątecznie tam jest, most, hotele, Wawel - wszystko oświetlone.
https://www.google.pl/maps/dir//bulw...7!2d50.0535554
Potem możecie iść sobie chwilę połazić po Rynku i na kolację.
Ale nad Wisłą to dopiero pizga odradzałabym :P

Ćwiczę z Ewką, bo nic się samo nie wydarzy!
Skalpel: 48 + 17
Skalpel II: 3

Bridezilla
Antilia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-10, 00:27   #36
oonn88
Przyczajenie

Cytat:
Póki co trzymajcie kciuki, żeby powiedziała TAK

Dziękuję Wam za dotychczasową pomoc! Myślę, że oświadczę się na Rynku, nad Wisłą lub w restauracji (w zależności od pogody i innych okoliczności).

Zna może którąś z Was restaurację w której panuje klimat podobny do tego ze zdjęcia? Najlepiej w okolicach Rynku
oonn88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-10, 07:58   #37
Ola Rai
Raczkowanie

A kiedy zamierzasz się oświadczyć ?

Ja bym pokusiła się jeszcze o specjalną dekorację stolika w restauracji. Na przykład posypanie blatu płatkami róż, czerwone świece, róża w wazonie. Nie jest to duży wydatek ( symbolicznie 2-3 róże).

A co do spaceru- To jest dobry pomysł, ale ja wolałabym najpierw spacer, potem kolacja, domyśliłabym się, że wieczór jest "odmienny" od wszystkich poprzednich po romantycznym klimacie knajpki.

Ech kiedy to u mnie nastąpi...? Już 2,5 roku jestśmy razem...
Ola Rai jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-10, 09:18   #38
kiciun
Rozeznanie

A gadałeś kiedyś z dziewczyną na temat, czy podobałyby jej się oświadczyny w miejscu publicznym, czy tylko we dwoje?

Bo ja bym bardzo nie chciała żeby byli jacyś ludzie w pobliżu, a oświadczyny w restauracji to dla mnie koszmarek jeśli z innych stolików ludzie mieliby widok na przedstawienie. Albo też bym nie chciała, żeby mój facet angażował w to obsługę restauracji. Ale to zależy od dziewczyny i Ty znasz ją najlepiej.

Mi podoba się wizja osłoniętego drzewami parku przy niewielkim świetle lamp, górskiej chaty, jakiegoś miejsca, które wiąże się z miłymi wspomnieniami lub choćby w domu przy romantycznym klimacie, po wspólnej kolacji.
kiciun jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-10, 11:47   #39
justek_p
Rozeznanie

Powodzenia oonn88- daj znać jak poszło ;-)

Antilia - może akurat nie będzie pizgać czy na Rynku, czy nad Wisłą, tak samo może być zimno i będzie ciężko skostniałymi rękami pierścionek założyć

kiciun - zgadzam się, ja na przykład nie wyobrażam sobie oświadczyn w miejscu publicznym. Mój na szczęście zrobił to po prostu w domu i było super
justek_p jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-10, 12:38   #40
201803080934
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez oonn88 Pokaż wiadomość
Zna może którąś z Was restaurację w której panuje klimat podobny do tego ze zdjęcia? Najlepiej w okolicach Rynku
ja niestety nie znam, ale klimat piękny

ale również jestem przeciwna oświadczynom z innymi ludźmi, choćby małą ich ilością. kategorycznie chciałabym intymności, tylko we dwoje.
201803080934 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-10, 18:03   #41
Neferath
Raczkowanie

Ech... Przez Ciebie, Autorze, zaczęłam intensywniej myśleć o takim dniu... Niestety, nie zapowiada się
Neferath jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-10, 18:06   #42
BonaDea75
Zadomowienie

A kiegu autorze planujesz te zaręczyny? Ja jestem z Krakowa może będę mogła coś Ci pomóc pomyślę o knajpce z takim klimatem jak na zdjęciu, a jak będziesz potrzebował wsparcia technicznego to też pomogę
Stary 2014-12-10, 18:56   #43
white_bear
Pani żona :)

Cytat:
Napisane przez kiciun Pokaż wiadomość
A gadałeś kiedyś z dziewczyną na temat, czy podobałyby jej się oświadczyny w miejscu publicznym, czy tylko we dwoje?

Bo ja bym bardzo nie chciała żeby byli jacyś ludzie w pobliżu, a oświadczyny w restauracji to dla mnie koszmarek jeśli z innych stolików ludzie mieliby widok na przedstawienie. Albo też bym nie chciała, żeby mój facet angażował w to obsługę restauracji. Ale to zależy od dziewczyny i Ty znasz ją najlepiej.

Mi podoba się wizja osłoniętego drzewami parku przy niewielkim świetle lamp, górskiej chaty, jakiegoś miejsca, które wiąże się z miłymi wspomnieniami lub choćby w domu przy romantycznym klimacie, po wspólnej kolacji.
Oświadczyny w restauracji mogą być intymne, naprawdę, ale zależy od restauracji. Mój Tż tak mi się oświadczył. Stolik zarezerwował taki, który był w takim jakby osobnym pokoiku ( coś jak na zdjęciu wyżej) czyli otoczony trzema ścianami, a czwartą naszą ścianą był uroczy, pasujący do wystroju, wysoki parawan. Nikt nas nie widział, ani nie słyszał. Było naprawdę intymnie. Sama nie lubię tłumu ludzi i przeżywać takich chwil przy innych, ale z tego pomysłu Tżta byłam naprawdę zadowolona.

Autorowi, skoro chata odpada, też polecałabym jakąś przytulną restauracje, właśnie taką w której panuje intymny nastrój Moja koleżanka została zaskoczona zaręczynami na środku krakowskiego rynku i jakoś za specjalnie tego nie wspominała Ale co kto lubi
Na zawsze MY

white_bear jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-10, 19:24   #44
slaaave13
Zadomowienie

zeby powiedziała TAK. pierscionek sliczny
Stary 2014-12-10, 19:53   #45
radioheadka
Zadomowienie

Cytat:

Dziękuję Wam za dotychczasową pomoc! Myślę, że oświadczę się na Rynku, nad Wisłą lub w restauracji (w zależności od pogody i innych okoliczności).

sprawdz jeszcze https://www.facebook.com/balonwidokowy

a co do restauracji np.http://www.piwnicapodkominkiem.pl/
radioheadka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-12-10, 20:03   #46
Milkyway_m
Raczkowanie

Autorze wątku - według mnie pomysł super (zwłaszcza, że kocham Kraków, kocham kocham ) i cała otoczka - nawet to jakiego wystroju knajpki szukasz - coś pięknego.

Powodzenia !! nie stresuj się, na pewno powie TAK
Stary 2014-12-10, 22:18   #47
bceb01c221ea3319abad6ab25f068feed7228d52_657f8c47e3c47
Konto usunięte

Cytat:

http://www.restauracjadominikanska.pl/
bceb01c221ea3319abad6ab25f068feed7228d52_657f8c47e3c47 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-12, 13:59   #48
oonn88
Przyczajenie

Cytat:
Byłem tam z nią raz albo dwa i bardzo nam się tam podobało Nie ma tam wielkich tłumów więc okazja, by to zrobić na osobności na pewno się trafi

Cytat:
Póki co trzymajcie kciuki, żeby powiedziała

Cytat:
Napisane przez Ola Rai Pokaż wiadomość
A kiedy zamierzasz się oświadczyć ?
Cytat:
Napisane przez BonaDea75 Pokaż wiadomość
A kiegu autorze planujesz te zaręczyny? Ja jestem z Krakowa może będę mogła coś Ci pomóc pomyślę o knajpce z takim klimatem jak na zdjęciu, a jak będziesz potrzebował wsparcia technicznego to też pomogę
Planuję w niedzielę (14.12.2014r. ) Jednak na chwilę obecną nie wiem jeszcze czy uda się wybrać do Krakowa.
Jak tylko potrzebna będzie mi pomoc na pewno się do Ciebie odezwę

Cytat:
Napisane przez kiciun Pokaż wiadomość
Nie, nie rozmawiałem z nią na ten temat, ale domyślam się, że wolałaby tylko we dwoje. Mi też ta opcja zdecydowanie bardziej odpowiada

Cytat:
Powodzenia oonn88- daj znać jak poszło ;-)
Cytat:
Napisane przez slaaave13 Pokaż wiadomość
zeby powiedziała TAK. pierscionek sliczny
Cytat:
Napisane przez Milkyway_m Pokaż wiadomość
Autorze wątku - według mnie pomysł super (zwłaszcza, że kocham Kraków, kocham kocham ) i cała otoczka - nawet to jakiego wystroju knajpki szukasz - coś pięknego.

Powodzenia !! nie stresuj się, na pewno powie TAK
Nie dziękuję, by nie zapeszyć. W podzięce za pomoc, miłe słowa oraz trzymanie kciuków na pewno zdam Wam tutaj obszerną relację
Stary 2014-12-12, 14:03   #49
grohszkowa
Przyczajenie

Super! Czekamy!
grohszkowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-12, 14:18   #50
b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e
Konto usunięte

Bierz byka za rogi i szukaj tej restauracji, bo tak z marszu to nie wiem czy znajdziecie fajne miejsce. Zarezerwuj odpowiednio wcześniej, żeby nie dostać stolika w środku restauracji.
b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-13, 22:17   #51
BonaDea75
Zadomowienie

Jutro wielki dzień Kraków zaciska kciuki
Stary 2014-12-13, 22:34   #52
jaksy
Zasiedzenie

Heh mój mi się oświadczył w Krakowie, nad Wisłą, w zamieci śnieżnej, a wcześniej byliśmy w restauracji na kolacji. Nie mogłam za bardzo odpowiedzieć, bo mi szczęka zamarzła Trzymam kciuki, żeby padła odpowiedź
Stary 2014-12-16, 03:00   #53
spaghettii
Wtajemniczenie

Co do oswiadczyn w miejscu publicznym, to wbrew pozorom lidzie wcale nie zwracaja na to takiej uwagi. Moj tz oswiadczyl mi sie w srodku lata, wieczorem na Molo i uwierzcie, ze mimo sporej ilosci ludzi nikt tego nawet nie zauwaZyl. Autorze YcE powodzenia! mysle, ze restauracja to dobry pomysl, na zewnatrz zima to jednak mozna niezle zmarznac

Moj blog
_________________________ ___

ZAPUSZCZAM WLOSY

pije pokrzywe-12.08.2012
lotion seboradin-25.08.2012
drozdze w tabletkach-28.08.2012
Cel I - do ramion

cwicze:
6.01.2013
spaghettii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-16, 03:32   #54
BonaDea75
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez spaghettii Pokaż wiadomość
Co do oswiadczyn w miejscu publicznym, to wbrew pozorom lidzie wcale nie zwracaja na to takiej uwagi. Moj tz oswiadczyl mi sie w srodku lata, wieczorem na Molo i uwierzcie, ze mimo sporej ilosci ludzi nikt tego nawet nie zauwaZyl. Autorze YcE powodzenia! mysle, ze restauracja to dobry pomysl, na zewnatrz zima to jednak mozna niezle zmarznac
On już chyba jest po :
Stary 2014-12-16, 03:33   #55
spaghettii
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez BonaDea75 Pokaż wiadomość
On już chyba jest po :

No to ciekawa jestem jak poszlo

Moj blog
_________________________ ___

ZAPUSZCZAM WLOSY

pije pokrzywe-12.08.2012
lotion seboradin-25.08.2012
drozdze w tabletkach-28.08.2012
Cel I - do ramion

cwicze:
6.01.2013
spaghettii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-28, 21:37   #56
oonn88
Przyczajenie

Wybaczcie, że piszę tak późno...

Mam narzeczoną! Nie udało się w pierwotnym terminie (14.12.2014r.) wybrać do Krakowa i odbyło się to tydzień temu (21.12.2014r.).

Pierścionek kupiłem z trochę większym diamentem, niż pierwotnie planowałem. Kupiłem najmniejszy rozmiar jaki był (chyba 12) z opcją darmowego dopasowania w ciągu 12 miesięcy od dnia zakupu.

Do Krakowa wybraliśmy się ze znajomymi, którzy okazali się bardzo pomocni. W mojej okolicy nie ma kwiaciarni otwartej w niedzielę. Kwiaty zamówiłem więc w Krakowie i oni potajemnie je odebrali i schowali w samochodzie.

Na początek poszliśmy do kina na "Love, Rosie". Zbyt wiele z tego filmu nie pamiętam, bo baaaaardzo się stresowałem. Najważniejsze jednak, że podobał się on mojej drugiej połówce. Po 19 spacerowaliśmy nad Wisłą. Było bardzo fajnie, romantycznie i mało ludzi. Przeszliśmy na południowy brzeg, by pooglądać Wawel. Jak tylko zobaczyłem, że jesteśmy sami i znalazłem kawałek asfaltu bez kałuży to spadła mi rękawiczka. Pod pretekstem podniesienia jej uklęknąłem i wypowiedziałem te magiczne słowa... To co było później naprawdę trudno opisać, trzeba przeżyć to samemu W baaaaaaardzo dużym skrócie powiedziała TAK Tutaj to raptem kilka słów, a w rzeczywistości... Coś wspaniałego i pięknego. Przypływ niesamowitego ciepła i powolny odpływ stresu

Po tym wszystkim poszliśmy na pyszną kolację i rozgrzaliśmy się wspaniałym grzańcem.

Pierścionek bardzo jej się spodobał i co najważniejsze okazał się IDEALNY Nie trzeba zmieniać jego rozmiaru. Kwiaty dostała na końcu, pod domem. Nie było sensu taszczyć ich po Krakowie, bo by tego nie przetrwały.

Ciężko było się zmobilizować, by Wam to opisać Było trochę wolnego, okazji do spotkań i pochwalenia się rodzinie jak i znajomym. Mam za sobą wspaniały tydzień...

Zaręczyny to coś pięknego. Przynajmniej dla mnie. Bardzo dużo zmieniły w naszym związku. Na pewno nas do siebie zbliżyły i sprawiły, że kocham ją jeszcze mocniej. Marzy mi się już małżeństwo, ono dopiero jest wspaniałe Powoli zastanawiamy się nad terminem, salą i całą resztą...

Dziękuję Wam za pomoc i wsparcie. Wszystkiego, co dobre w Nowym Roku!

Jeśli macie jakieś pytania to piszcie śmiało, postaram się odpowiedzieć

Edytowane przez oonn88
Czas edycji: 2014-12-28 o 21:40
Stary 2014-12-28, 21:55   #57
charsi
Zadomowienie

jak dobrze poczytać takie pozytywne wątki

gratuluję i dużo szczęścia życzę

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-12-28, 22:19   #58
grohszkowa
Przyczajenie

Super! Gratulacje dla Was!
grohszkowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-28, 22:59   #59
b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e
Konto usunięte

Moje gratulacje, bardzo fajnie to wszystko Ci wyszło
b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-29, 00:21   #60
201803080934
Konto usunięte

Cytat:
Wybaczcie, że piszę tak późno...

Mam narzeczoną! Nie udało się w pierwotnym terminie (14.12.2014r.) wybrać do Krakowa i odbyło się to tydzień temu (21.12.2014r.).

Pierścionek kupiłem z trochę większym diamentem, niż pierwotnie planowałem. Kupiłem najmniejszy rozmiar jaki był (chyba 12) z opcją darmowego dopasowania w ciągu 12 miesięcy od dnia zakupu.

Do Krakowa wybraliśmy się ze znajomymi, którzy okazali się bardzo pomocni. W mojej okolicy nie ma kwiaciarni otwartej w niedzielę. Kwiaty zamówiłem więc w Krakowie i oni potajemnie je odebrali i schowali w samochodzie.

Na początek poszliśmy do kina na "Love, Rosie". Zbyt wiele z tego filmu nie pamiętam, bo baaaaardzo się stresowałem. Najważniejsze jednak, że podobał się on mojej drugiej połówce. Po 19 spacerowaliśmy nad Wisłą. Było bardzo fajnie, romantycznie i mało ludzi. Przeszliśmy na południowy brzeg, by pooglądać Wawel. Jak tylko zobaczyłem, że jesteśmy sami i znalazłem kawałek asfaltu bez kałuży to spadła mi rękawiczka. Pod pretekstem podniesienia jej uklęknąłem i wypowiedziałem te magiczne słowa... To co było później naprawdę trudno opisać, trzeba przeżyć to samemu W baaaaaaardzo dużym skrócie powiedziała TAK Tutaj to raptem kilka słów, a w rzeczywistości... Coś wspaniałego i pięknego. Przypływ niesamowitego ciepła i powolny odpływ stresu

Po tym wszystkim poszliśmy na pyszną kolację i rozgrzaliśmy się wspaniałym grzańcem.

Pierścionek bardzo jej się spodobał i co najważniejsze okazał się IDEALNY Nie trzeba zmieniać jego rozmiaru. Kwiaty dostała na końcu, pod domem. Nie było sensu taszczyć ich po Krakowie, bo by tego nie przetrwały.

Ciężko było się zmobilizować, by Wam to opisać Było trochę wolnego, okazji do spotkań i pochwalenia się rodzinie jak i znajomym. Mam za sobą wspaniały tydzień...

Zaręczyny to coś pięknego. Przynajmniej dla mnie. Bardzo dużo zmieniły w naszym związku. Na pewno nas do siebie zbliżyły i sprawiły, że kocham ją jeszcze mocniej. Marzy mi się już małżeństwo, ono dopiero jest wspaniałe Powoli zastanawiamy się nad terminem, salą i całą resztą...

Dziękuję Wam za pomoc i wsparcie. Wszystkiego, co dobre w Nowym Roku!

Jeśli macie jakieś pytania to piszcie śmiało, postaram się odpowiedzieć
gratulacje teraz poprosimy zdjęcie pierścionka na dłoni narzeczonej
201803080934 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości