|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
| Pokaż wyniki sondy: Co sądzisz o takich zaręczynach? | |||
| Super! Marzę o takich... |
|
3 | 8,57% |
| Całkiem, całkiem, ale można dopracować ten pomysł. |
|
16 | 45,71% |
| Kiepskie... Wymyśl coś zupełnie innego. |
|
16 | 45,71% |
| Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#31 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Oświadczyny - Kraków lub Śląsk, pomocy!
Jak chcesz Kraków, ale trochę ustronne miejsce, to idźcie nad Wisłę ale po drugiej stronie jak Wawel. Tam się mało ludzi pląta, a widok na zamek piękny. Teraz jeszcze tak świątecznie tam jest, most, hotele, Wawel - wszystko oświetlone.
https://www.google.pl/maps/dir//bulw...7!2d50.0535554 Potem możecie iść sobie chwilę połazić po Rynku i na kolację. |
|
|
|
|
#32 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ale fakt, trochę spokojniej niż na Rynku, ale też bez żadnych świątecznych kramików, lampeczek, choineczek i innych takich. [1=fbf4f81e41525779832788c d71e9a6a506251643_6580de1 7ecce4;49270604]I lepiej zapomnij o ciemnych, nieoswietlonych górkach i kopcach... W zimę będzie tam albo ślisko albo błoto wszędzie. Zero romantyzmu, za to łatwo jest się wywalić po ciemku.[/QUOTE] A to akurat co kto lubi, dla mnie samotny, wieczorny spacer po wzgórzu brzmi bardzo romantycznie.
|
|
|
|
|
|
#33 |
|
uparta chmura
|
Zazdroszcze Autorze Twojej dziewczynie
|
|
#34 |
|
ReklaMO(D)żerca.
|
|
|
|
|
|
#35 | |
|
Uzależnienie
|
Cytat:
odradzałabym :P
|
|
|
#36 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Dziękuję Wam za dotychczasową pomoc! Myślę, że oświadczę się na Rynku, nad Wisłą lub w restauracji (w zależności od pogody i innych okoliczności). Zna może którąś z Was restaurację w której panuje klimat podobny do tego ze zdjęcia? Najlepiej w okolicach Rynku
|
|
|
|
|
|
#37 |
|
Raczkowanie
|
A kiedy zamierzasz się oświadczyć ?
Ja bym pokusiła się jeszcze o specjalną dekorację stolika w restauracji. Na przykład posypanie blatu płatkami róż, czerwone świece, róża w wazonie. Nie jest to duży wydatek ( symbolicznie 2-3 róże). A co do spaceru- To jest dobry pomysł, ale ja wolałabym najpierw spacer, potem kolacja, domyśliłabym się, że wieczór jest "odmienny" od wszystkich poprzednich po romantycznym klimacie knajpki. Ech kiedy to u mnie nastąpi...? Już 2,5 roku jestśmy razem...
|
|
|
|
|
#38 |
|
Rozeznanie
|
A gadałeś kiedyś z dziewczyną na temat, czy podobałyby jej się oświadczyny w miejscu publicznym, czy tylko we dwoje?
Bo ja bym bardzo nie chciała żeby byli jacyś ludzie w pobliżu, a oświadczyny w restauracji to dla mnie koszmarek Mi podoba się wizja osłoniętego drzewami parku przy niewielkim świetle lamp, górskiej chaty, jakiegoś miejsca, które wiąże się z miłymi wspomnieniami lub choćby w domu przy romantycznym klimacie, po wspólnej kolacji. |
|
|
|
|
#39 |
|
Rozeznanie
|
Powodzenia oonn88- daj znać jak poszło ;-)
Antilia - może akurat nie będzie pizgać czy na Rynku, czy nad Wisłą, tak samo może być zimno i będzie ciężko skostniałymi rękami pierścionek założyć kiciun - zgadzam się, ja na przykład nie wyobrażam sobie oświadczyn w miejscu publicznym. Mój na szczęście zrobił to po prostu w domu i było super
|
|
|
|
|
#40 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ale również jestem przeciwna oświadczynom z innymi ludźmi, choćby małą ich ilością. kategorycznie chciałabym intymności, tylko we dwoje. |
|
|
|
|
|
#41 |
|
Raczkowanie
|
Ech... Przez Ciebie, Autorze, zaczęłam intensywniej myśleć o takim dniu... Niestety, nie zapowiada się
|
|
|
|
|
#42 |
|
Zadomowienie
|
A kiegu autorze planujesz te zaręczyny? Ja jestem z Krakowa może będę mogła coś Ci pomóc
pomyślę o knajpce z takim klimatem jak na zdjęciu, a jak będziesz potrzebował wsparcia technicznego to też pomogę
|
|
|
#43 | |
|
Pani żona :)
|
Cytat:
Autorowi, skoro chata odpada, też polecałabym jakąś przytulną restauracje, właśnie taką w której panuje intymny nastrój Moja koleżanka została zaskoczona zaręczynami na środku krakowskiego rynku i jakoś za specjalnie tego nie wspominała Ale co kto lubi
|
|
|
|
#44 |
|
Zadomowienie
|
zeby powiedziała TAK. pierscionek sliczny
|
|
#45 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a co do restauracji np.http://www.piwnicapodkominkiem.pl/ |
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#46 |
|
Raczkowanie
|
Autorze wątku - według mnie pomysł super (zwłaszcza, że kocham Kraków, kocham kocham
) i cała otoczka - nawet to jakiego wystroju knajpki szukasz - coś pięknego. ![]() Powodzenia !! nie stresuj się, na pewno powie TAK
|
|
#47 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#48 | |||||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Nie ma tam wielkich tłumów więc okazja, by to zrobić na osobności na pewno się trafi ![]() Cytat:
Cytat:
Jednak na chwilę obecną nie wiem jeszcze czy uda się wybrać do Krakowa.Jak tylko potrzebna będzie mi pomoc na pewno się do Ciebie odezwę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
|
#49 |
|
Przyczajenie
|
Super! Czekamy!
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#50 |
|
Konto usunięte
|
Bierz byka za rogi i szukaj tej restauracji, bo tak z marszu to nie wiem czy znajdziecie fajne miejsce. Zarezerwuj odpowiednio wcześniej, żeby nie dostać stolika w środku restauracji.
|
|
|
|
|
#51 |
|
Zadomowienie
|
Jutro wielki dzień
Kraków zaciska kciuki
|
|
|
#52 |
|
Zasiedzenie
|
Heh mój mi się oświadczył w Krakowie, nad Wisłą, w zamieci śnieżnej, a wcześniej byliśmy w restauracji na kolacji. Nie mogłam za bardzo odpowiedzieć, bo mi szczęka zamarzła
|
|
#53 |
|
Wtajemniczenie
|
Co do oswiadczyn w miejscu publicznym, to wbrew pozorom lidzie wcale nie zwracaja na to takiej uwagi. Moj tz oswiadczyl mi sie w srodku lata, wieczorem na Molo i uwierzcie, ze mimo sporej ilosci ludzi nikt tego nawet nie zauwaZyl. Autorze YcE powodzenia!
mysle, ze restauracja to dobry pomysl, na zewnatrz zima to jednak mozna niezle zmarznac
|
|
|
#54 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
On już chyba jest po :
|
|
|
|
#55 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
#56 |
|
Przyczajenie
|
Wybaczcie, że piszę tak późno...
Mam narzeczoną! Nie udało się w pierwotnym terminie (14.12.2014r.) wybrać do Krakowa i odbyło się to tydzień temu (21.12.2014r.). Pierścionek kupiłem z trochę większym diamentem, niż pierwotnie planowałem. Kupiłem najmniejszy rozmiar jaki był (chyba 12) z opcją darmowego dopasowania w ciągu 12 miesięcy od dnia zakupu. Do Krakowa wybraliśmy się ze znajomymi, którzy okazali się bardzo pomocni. W mojej okolicy nie ma kwiaciarni otwartej w niedzielę. Kwiaty zamówiłem więc w Krakowie i oni potajemnie je odebrali i schowali w samochodzie. Na początek poszliśmy do kina na "Love, Rosie". Zbyt wiele z tego filmu nie pamiętam, bo baaaaardzo się stresowałem. Najważniejsze jednak, że podobał się on mojej drugiej połówce. Po 19 spacerowaliśmy nad Wisłą. Było bardzo fajnie, romantycznie i mało ludzi. Przeszliśmy na południowy brzeg, by pooglądać Wawel. Jak tylko zobaczyłem, że jesteśmy sami i znalazłem kawałek asfaltu bez kałuży to spadła mi rękawiczka. Pod pretekstem podniesienia jej uklęknąłem i wypowiedziałem te magiczne słowa... To co było później naprawdę trudno opisać, trzeba przeżyć to samemu W baaaaaaardzo dużym skrócie powiedziała TAK Tutaj to raptem kilka słów, a w rzeczywistości... Coś wspaniałego i pięknego. Przypływ niesamowitego ciepła i powolny odpływ stresu ![]() Po tym wszystkim poszliśmy na pyszną kolację i rozgrzaliśmy się wspaniałym grzańcem. Pierścionek bardzo jej się spodobał i co najważniejsze okazał się IDEALNY Nie trzeba zmieniać jego rozmiaru. Kwiaty dostała na końcu, pod domem. Nie było sensu taszczyć ich po Krakowie, bo by tego nie przetrwały.Ciężko było się zmobilizować, by Wam to opisać Było trochę wolnego, okazji do spotkań i pochwalenia się rodzinie jak i znajomym. Mam za sobą wspaniały tydzień... ![]() Zaręczyny to coś pięknego. Przynajmniej dla mnie. Bardzo dużo zmieniły w naszym związku. Na pewno nas do siebie zbliżyły i sprawiły, że kocham ją jeszcze mocniej. Marzy mi się już małżeństwo, ono dopiero jest wspaniałe Powoli zastanawiamy się nad terminem, salą i całą resztą...Dziękuję Wam za pomoc i wsparcie. Wszystkiego, co dobre w Nowym Roku! ![]() Jeśli macie jakieś pytania to piszcie śmiało, postaram się odpowiedzieć
Edytowane przez oonn88 Czas edycji: 2014-12-28 o 21:40 |
|
|
|
|
#57 | |
|
Zadomowienie
|
jak dobrze poczytać takie pozytywne wątki
![]() gratuluję i dużo szczęścia życzę
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#58 |
|
Przyczajenie
|
Super! Gratulacje dla Was!
|
|
|
|
|
#59 |
|
Konto usunięte
|
Moje gratulacje, bardzo fajnie to wszystko Ci wyszło
|
|
|
|
|
#60 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:13.

Już 2,5 roku jestśmy razem...

czy na Rynku, czy nad Wisłą, tak samo może być zimno i będzie ciężko skostniałymi rękami pierścionek założyć 

zeby powiedziała TAK. pierscionek sliczny