|
|
#1831 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie sierpniowe 2014 cz. 2
Ja lubię maka od czasu do czasu
![]() I skłamalabym jeżeli napisała bym ze mała nie będzie tam jadła bo mysle ze 3-4 razy w roku to można sobie pozwolić na takiego happy meal
|
|
|
|
|
#1832 |
|
Zakorzenienie
|
Zaczarowana no Mela pewnie tez w przyszlosci bedzie z nami jezdzic na jakies frytki albo chickenburgera
mmm... Ale mi smaka narobilyscie!
|
|
|
|
|
#1833 |
|
Raczkowanie
|
moje chłopaki nic gazowanego nie pija, nawet wody wiec nie martwię sie colą bo jak na razie nawet językiem nie dotkna, a do McDonalda chodzimy tylko na lody i mcflury, raz kupiłam im hamburgery to ich reakcją bylo " bleee" ( bez próbowania, tylko na sam widok). Niestety nie jest tak pięknie bo troszkę malo warzyw jedza, tzn przemycam w zupie i innych daniach ale surówki to nie zjedzą, na surowo to tylko ogorek i pomidor, ale w sumie dobre i to...moze kiedys sie naucza...
optymistka, bardzo mocne kciuki żeby juz się u was slonczyly problemy, szczególnie zdrowotne Natka. Nawet sobie nie wyobrażam jak się czujesz patrząc jak synka ciągle cos meczy... |
|
|
|
|
#1834 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja tez lubie maka ale naprawdę rzadko tam bywam , bo po poierwsze nie po drodze mi a po drugie mój Tz nie lubi |
|
|
|
|
|
#1835 | |
|
Zadomowienie
|
Ohohoho... zazdroszczę. Ja już chyba nigdy do takiej nie dobiję.
![]() Cytat:
Ja pierwszego McD zjadłam za sprawą Tż'ta w wieku 23 lat. Żołądek mnie rozbolał i podziękowałam, zwłaszcza, że tak jak piszecie, brzydko to jedzenie wygląda i smaczne też nie jest. Ale lubię bardzo frytki, tylko muszę je sobie sama zrobić, wtedy są najlepsze.
|
|
|
|
|
|
#1836 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1837 |
|
Konto usunięte
|
Czy wasze dzieci też są takie marudne? Ja nie wiem czy to jakiś skok, ale nie mogę dzisiiaj młodego ogarnąć. Wszędzie mu źle, spać nie chce, masakra jakaś...
|
|
|
|
|
#1838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie to będzie rola meza. Musi pokazac synowi, ze jedzenie brokułów tez jest męskie ;-)
|
|
|
#1839 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mój Tż lubi bardzo (i to on mnie namawia na warzywa non stop), mój ojciec tak samo, brat może mniej. Ale jakoś nie ma u mnie takiej zasady, że faceci tylko mięcho
|
|
|
|
|
|
#1840 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#1841 |
|
Zakorzenienie
|
Mój mąż nienawidzi mięsa.
|
|
|
|
|
#1842 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#1843 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() siedze do teraz i nie wiem czy wracac sama z malym czy czekac do weekendu na przyjazd Tz i wrocic ale od niedzieli jest 1,5tyg do swiat i znow w nasza stala swiateczna trase- 180km 2 wizyty + jazda po miescie+wizyta i kosciol 90km+wizyta 60km i powrot... Mam ochote powrwac mame i babcie do nas i nie ruszac pupy z domu bo jednak nie zostawimy babci samej w swieta i to pierwsze bez dziadka. Wole sie narobic przy 12 potrawach, sprzataniu mieszkania, nocowaniu gosci niz pakowac sie 2x/dzien i cale swieta znow spedzic w aucie. A reszte wizyt rozdzinnych bym olala. Cytat:
oj ciezko patrzec chlip chlip Cytat:
![]() A juz zjedzenie cebuli gryzac je jak jablko jest bardzo meskie
|
|||
|
|
|
|
#1844 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;49276523]Czy wasze dzieci też są takie marudne? Ja nie wiem czy to jakiś skok, ale nie mogę dzisiiaj młodego ogarnąć. Wszędzie mu źle, spać nie chce, masakra jakaś...[/QUOTE]
moja dzisiaj przeszła samą siebie. Chyba od urodzenia nie miałyśmy takiego dnia. Właściwie cały dzień na rękach, na spacer nie mogłyśmy wyjść, bo tak krzyczała. Dopiero jak padła ze zmęczenia to ją zapakowałam do wózka i poszłyśmy na dwór. A na dodatek mam problem z laktacją. Już kolejny dzień wieczorem nie mam pokarmu,nie wiem co jest grane Dzisiaj wyczerpaliśmy ostatni zapas zamrożonego pokarmu, a jutro nie wiem co jej dam jak znów będzie pustka...
|
|
#1845 |
|
Zadomowienie
|
Zostawilam dzis 150zl w aptece. Jak maluch nie wydrowieje to zbankrutujemy
![]() Mam robic 2x dziennieprzymoczki, 2xdziennie 2 syropki, 5-6x dziennie 2 rodzaje kropelek do noska i inhalacje z rumianku. |
|
|
|
|
#1846 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ze masz puste piersi ? Niedawno miałam ten sam problem aż tz zadzwonił do pediatry i pediatra powiedział ze puste piersi to nie oznaka tego ze nie ma się pokarmu mówił ze tylko 2 % matek ma niewystarczająco mleka i spojrzał na wagę małej i powiedział ze wszystko jest super to mnie uspokoił ja mam piersi miękkie ale jak nacisne bądź jak mała skończy jeść to lecą mi strumienie mleka |
|
|
|
|
|
#1847 | |
|
Zadomowienie
|
Mam niedowage
Lekarka patrzac na nasza pyze-synka i na mnie -patyczaka pytala dzis co jem...i czy jadam owoce/warzywa ludzie mysla ze sie glodze ![]() Cytat:
Moze kryzys laktacyjny i wystarczy zeby wieczorami powisiala przy piersi?U nas tez przez kilka dni wieczorami rozmrazalam ale juz przeszlo i produkcja zwiekszona. A moze to czas gdy przestaje sie najadac mlekiem i czas na marchewki? ![]() W kryzysie wykorzystalam mm. Synek byl najedzony a ja spokojna. |
|
|
|
|
|
#1848 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A zjedzenie cebuli... brrr.... mój tata tak kiedyś robił, a ja na sam miałam ciarku na plecach.... |
||
|
|
|
|
#1849 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1850 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ja jak miałam wrażenie, że mam mało pokarmu to piłam karmi, albo kwas chlebowy. Oba mają słód jęczmienny, więc możesz spróbować. Może pomoże... Cytat:
Bo przy tych wszystkich waszych problemach, to nie zdziwiłabym się jakbyś o tym zapominała |
||
|
|
|
|
#1851 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wypij jakąś herbatkę laktacyjną, pomoże Ci psychicznie że skoro pijesz to napewno jest ok ;-) i będzie lepiej, zobaczysz!---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- Poza tym ok 3 miesiąca jest kryzys laktacyjny, nie dawaj mm...
|
|
|
#1852 |
|
Raczkowanie
|
Byliśmy u lekarki na kontroli. Dziecko zważone, zmierzone: 6,500 kg i 63 cm. Spadł synek znowu w siatce centylowej i teraz jest w okolicach 10tego centyla. I to się lekarce nie podoba. Stwierdziła, że po spadku o dwa centyle trzeba zrobić badania, a my już spadliśmy o dwa (co jej powiedziałam), na co ona, że widzi, że dziecko jest żywe, zdrowe, i że mamy się pokazać w styczniu i zobaczymy...
No i mamy rozszerzać dietę. Dostaliśmy zalecenia i nawet słoiczek z Hippa
|
|
|
|
|
#1853 |
|
Zakorzenienie
|
Anius ja bym awaryjnie kupila chociaz saszetke mm
Dla mnie rada nie dawaj mm jest bez sensu bo skoro na prawde wieczorem nie masz pokarmu a nie masz juz nic zamrozone to jakos musisz przeciez nakarmic Hanie Ja bym probowala na Twoim miejscu jeszcze odciagac laktatorem miedzy karmieniami zeby pobudzic laktacje slyszalam ze ta herbatka Femaltiker tez jest bardzo dobra wiec moze warto probowac! To pewnie tylko jakis chwilowy kryzys |
|
|
|
|
#1854 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
żeby się szybko poprawiło. Mi bawarka i karmi dużo dawały. Pewnie najwięcej na psychikę ale ważne, że pomagały
|
|
|
|
|
|
#1855 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A ile masz wzrostu ze masz niedowage Cytat:
|
||
|
|
|
|
#1856 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1857 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzisiaj między karmieniami udało mi się trochę ściągnąć, może do wieczora jeszcze coś ściągnę to mały zapas na wieczór będzie. Bawarkę piję,herbatkę na laktację też, karmi nie próbowałam, ale chyba napiszę TŻ żeby kupił jak będzie wracał z pracy. Najgorsze jest to, że ja psychicznie się podłamałam, wczoraj się poryczałam z tego wszystkiego. Ja chcę jeszcze trochę pokarmić...
|
|
#1858 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#1859 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1860 |
|
Zakorzenienie
|
Gosia ale skoro sa problemy z laktacja, mleka nie ma a dziecko jest glodne to ja rozumiem, ze ktos chce walczyc o kp i walczy i to moze byc tylko jednorazowy przypadek z tym brakiem mleka ale dziecko przeciez trzeba nakarmic nie? Znam z autopsji wrzeszczace glodne dziecko i raczej nie da sie go przetrzymac czy cokolwiek...
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:37.

mmm... Ale mi smaka narobilyscie!

Mój Tż lubi bardzo (i to on mnie namawia na warzywa non stop), mój ojciec tak samo, brat może mniej. Ale jakoś nie ma u mnie takiej zasady, że faceci tylko mięcho 

Dzisiaj wyczerpaliśmy ostatni zapas zamrożonego pokarmu, a jutro nie wiem co jej dam jak znów będzie pustka...

żeby się szybko poprawiło. Mi bawarka i karmi dużo dawały. Pewnie najwięcej na psychikę