Listopadowe Mamy 2014- część I - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-09, 21:22   #1021
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21
Dot.: Listopadowe Mamy 2014- część I

Wykapalam dzisiaj mała szybciej bo praktycznie nie spala i co 3 godziny ja usypialam niby zasnęła po mleku ale wybudza ja jak chce odbić a odbiło jej sie wczesniej,potem zasnęła to znowu jej się ulalo i na nowo usypiala, na szczęście bez płaczu

U nas tez pod szyjka brud ale bez problemu myje i pod paszkami tez daje umyc

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-09, 21:28   #1022
Monian
Zakorzenienie

Jakie macie/planujecie mieć maty edukacyjne i karuzele?
Monian jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-09, 23:47   #1023
paulina119a
Zadomowienie

Już wszystko wiem. Pozostaje mi czyścic te zakamarki przy każdej okazji.... czyli na śpiocha najłatwiej się tam dostać. Po dokładnych oględzinach doszorowałam ją dziś ale była taka głodna i taka wściekła ze nie pozwoliła mi się ubrać i karmienie odbyło się tak jak u Aleksandretty - na golasa jedynie w kocyku
ale jak juz się najadła to bez problemu dała się odziać
tak mnie wzięło na przemyslenia.... za kazdym razem podczas kapieli a w szczególnosci podczas wycierania jest ryk... płacze z głodu i pcha do buźki wszystko co popadnie... a może nalezy do kapieli wybudzac kilka minut wczesniej ???? Jak to jest u Was? wybudzacie czy czekacie az sie same wybudza? nie ma u Was takiego lamentu ?

Monian mate edukacyjna dostalismy - mamy Canpolu taka bezowa krowe. Wg mnie do niczego. malo atrakcyjna dla malucha. Te kolory a po prostu mdle
Przymierzam się do zakupu tej
http://www.bangla.babyonline.pl/opin...und-plac-zabaw
badz tej
http://www.bangla.babyonline.pl/opin...a-zyrafka-9167

z kolei karuzekę chce TL Mała księżniczka http://www.bangla.babyonline.pl/opin...-tiny-princess
Stary 2014-12-10, 00:32   #1024
martha330
Zakorzenienie

Ktoras wspominala o Milupie tez jestem na niej wychowana, co za czasy jeszcze nawet mamy w domu taka metalowa hermetyczna puszke po kaszce. .

Kasiu sab juzi do mnie dotarl! Podobnie jak u pauliny! Dziekuje! Jestem niezmiernie wdzieczna

Kurcze, moja zaczela dzis strasznie ulewac no dzis zwlaszcza wieczorem to z trzy,cztery razy, a mm dostala dzis tylko raz,reszta to kp... straszne to. Martwie sie. W pt zapytam polozna, o co chodzi..

Co do brudow - to raz tez okazalo sie,ze pod paszkami tyyyle brudu... za uszkami myjemy,wycieramy od poczatku, bo polozna nas uczulila na te miejsca. Za to mala nie chce dawac raczek/dloni do mycia, zaciska mocno piastki i juz

Zblizaja sie szczepienia,chce przedluzyc ten czas i zaszczepic po nowym roku dopiero... chuba tylko podstawowymi bedziemy szczepic. Hm. Kontrowersji pelno wokol tego tematu...

martha330 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-10, 03:51   #1025
martha330
Zakorzenienie

Gdyby ktos pytal to jeszcze nie spimy...ehh... jemy cyca....ale po 2 h dalam mm - najpierw 90ml,ale za malo,dorobilam 30ml i tez poszlo wszystko! Potem mega kupa, brudne po raz pierwszy body,spiochy i cala Hania! Jakos przebralam i zapralam ciuszki. Juz myslalam,ze po tej przygodzie usniemy, ale gdzie tam... znow piers i teraz moze sie uda...
A pieluszka przepuscila chyba bo albo zle zapielam albo za duza!?!? Bo zalozylam 2 juz. Moze za wczesnie? A 1 mi sie skonczyly...

Stary 2014-12-10, 03:59   #1026
GoniaaaS
Rozeznanie

A ile Hania juz wazy?

Bo albo za duza albo podwinieta falbanka/zle zapieta albo tak sie Mala popisala ze nie mialo prawa dac rady przetrwac :d
GoniaaaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-10, 05:55   #1027
Kostka09
Zakorzenienie

Martha przyszlo mi do glowy, chociaz moze to bzdura ale podobno dzieciaczki bywaja aktywne wtedy kiedy i my bylysmy aktywne w ciazy....a Ty chyba kochana w nocy dlugo spac nie moglas...ale moze to przypadek...

Monian - ja mam z canpolu - krowe po bratanku ale uzupelnie ja tylko o nowe zabawki
A karuzele chce TL podrozna

Zanet usmiech do matki to jest radosc moj tez czasem sie usmiechnie jak go rozbawie ale do nikogo innego narazie nie chce

Pospalismy do 5.30 i chyba koniec ale od 20.30 z 3 posilkami krotkimi wiec nie narzekam

Na swieta mlodemu chyba kupie zolwia projektora tego ktorego wrzucalam tierze ma ktoras projektor?? Tiera wybralas juz cos??

---------- Dopisano o 06:55 ---------- Poprzedni post napisano o 06:20 ----------

I jeszcze male help..co polecacie na hemoroidy...chyba mam

Edytowane przez Kostka09
Czas edycji: 2014-12-10 o 06:15
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-12-10, 06:32   #1028
eclariss
Rozeznanie

Kostka mi na hemoroidy pomiglo procto gly cos tam wiem, zeba opakowaniubyl niebieski chlopek a pod dupa mial czerwonyromb chyba...3dychy kosztowal pewnie jest jakis tanszy zamiennik bo ta byla taka ktora w ciazy moglam smarowac

Czy skierowanie od lekarza na morfo ma jakim termin waznosci???
Bo od tygodnia ide i dzis znow nie poszlam..

Jednak muszy wybudzac mala w dzien..wczoraj dalam jej pospac i dzis w nocy tylko z 3h pospalysmy...

U mnie jak na sybirze -7 i halny

Haha tez mnie rozsmieszyl post paulinki..ja na poczatku chyba z dwa dni nie umylam raczek-zapomnialam i raz przy karmieniu miedzy wskazujacym a kciukiem zobaczylam ogromna kulke bialych farfocli kurzu a wygladalo to jak plesn...masakra...
Stary 2014-12-10, 06:40   #1029
alekaz1
Zakorzenienie

Witam sie. Noc w miare ok. Ale od 4 juz daje popalic. Nie rozumiem malej. Najedzona,przebrana wycalowana i wysciskana a ona dalej ryczy i to tak jak by ja ze skory obdzierali.
Stary 2014-12-10, 07:02   #1030
anuszka21
Zakorzenienie

Alekaz1;49239628 Nie dogodzisz ;p kurde moje dziecko głównie je i śpi albo sobie patrzy... Drze się tylko jak głodny lub brzuch boli. Aż się boje żeby nie zapeszyc ze taki grzeczny...
anuszka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-10, 08:07   #1031
alekaz1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anuszka21 Pokaż wiadomość
Alekaz1;49239628 Nie dogodzisz ;p kurde moje dziecko głównie je i śpi albo sobie patrzy... Drze się tylko jak głodny lub brzuch boli. Aż się boje żeby nie zapeszyc ze taki grzeczny...
A to ja wiem że się nie dogodzi Dziś też muszę iść z młodą na spacer bo ona wtedy bardzo dobrze spi Tylko kiepsko chodzić samej

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-12-10, 08:49   #1032
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kostka09 Pokaż wiadomość
Martha przyszlo mi do glowy, chociaz moze to bzdura ale podobno dzieciaczki bywaja aktywne wtedy kiedy i my bylysmy aktywne w ciazy....a Ty chyba kochana w nocy dlugo spac nie moglas...ale moze to przypadek...

Monian - ja mam z canpolu - krowe po bratanku ale uzupelnie ja tylko o nowe zabawki

Zanet usmiech do matki to jest radosc moj tez czasem sie usmiechnie jak go rozbawie ale do nikogo innego narazie nie chce

Pospalismy do 5.30 i chyba koniec ale od 20.30 z 3 posilkami krotkimi wiec nie narzekam

Na swieta mlodemu chyba kupie zolwia projektora tego ktorego wrzucalam tierze ma ktoras projektor?? Tiera wybralas juz cos??

---------- Dopisano o 06:55 ---------- Poprzedni post napisano o 06:20 ----------

Po porodzie miałam big problem z 2ka....baaardzo mnie bolało, siedzieć na WC nie mogłam aż płakałam. Pomogła mi maść do aplikacji aesculan. Polecam

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

A my mamy dziwna noc za sobą...
wczoraj Nadusia miała 2 szczepienia tym jedno na pneumokoki. Pod wwieczór była trochę marudna, sądziłam ze coś z brzuszkiem, podałam jej pierwszy raz bobotic forte i potem ostatnie karmienie... Ulala mi sporo. Musiałam ja przebrać. Spala potem 6h iw zasadzie ja ją już budziła o 4. Dałam jej pierś i potem mi tak chlustala bidulka z 3 razy, ale tak ze pół mojej poduszki mokrej, nawet włosy swoje miałamokre.... PPoszła wielka kupa i pierwsze tego dnia baki. Przebralam ja i cyc. Chwilę ssala i usnęła. Rano po 8 się obudziła, ssala może 15 minut Góra ale jjakoś spokojnie, nie rzucała sie na ppierś i śpi. I sama nie wiem po czym to.... Po szczepieniach..... Po boboticu.... Coś z moim mlekiem.... Sama nie wiem....
kupki ogólnie robi rzadkie czasem płynne ale żółte to chyba ok?
Czytałamze to mmogą być objawy nietolerancji laktozy ale ileżja jem nnabiału.... Codziennie pije Inke z mlekiem, ser żółty na kanapce i co 2-3 dni danio i tyle.... Kiedyś miałam wrażenie ze więcej ulewała po jajkach wiec nie jem...

Jak dziś tak będzie cały dzień to jutro idę do lekarza z nią...

Edytowane przez Zanet84
Czas edycji: 2014-12-10 o 08:52
Zanet84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-10, 09:27   #1033
Kasia427
Wtajemniczenie

coś wizaż szwankuje... nie mogę wejść przez telefon wcale...
Stary 2014-12-10, 09:40   #1034
martha330
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez GoniaaaS Pokaż wiadomość
A ile Hania juz wazy?

Bo albo za duza albo podwinieta falbanka/zle zapieta albo tak sie Mala popisala ze nie mialo prawa dac rady przetrwac :d
nie wiem,ile Hania wazy ale dwojki sa pd 3 kg przecież a ona urodzona 3820g ale i tak duże te pampki się wydaja
ktoras Mama zakłada już rozm 2?

ale ubaw miałam! jeszcze przewijak oberwal tylko ja i moja pkoszula czyste wyszlysmy z tego

Cytat:
looooooojjjjjjj sama na siebie bicza ukrecilam w takim razie z tym niespaniem po nocach

jak ja mogłam
teraz dostaje w kosc!

Cytat:
Napisane przez eclariss Pokaż wiadomość
Czy skierowanie od lekarza na morfo ma jakim termin waznosci???
Bo od tygodnia ide i dzis znow nie poszlam..
...
miesiąc ważne

Cytat:
Napisane przez Zanet84 Pokaż wiadomość

A my mamy dziwna noc za sobą...
wczoraj Nadusia miała 2 szczepienia tym jedno na pneumokoki. Pod wwieczór była trochę marudna, sądziłam ze coś z brzuszkiem, podałam jej pierwszy raz bobotic forte i potem ostatnie karmienie... Ulala mi sporo. Musiałam ja przebrać. Spala potem 6h iw zasadzie ja ją już budziła o 4. Dałam jej pierś i potem mi tak chlustala bidulka z 3 razy, ale tak ze pół mojej poduszki mokrej, nawet włosy swoje miałamokre.... PPoszła wielka kupa i pierwsze tego dnia baki. Przebralam ja i cyc. Chwilę ssala i usnęła. Rano po 8 się obudziła, ssala może 15 minut Góra ale jjakoś spokojnie, nie rzucała sie na ppierś i śpi. I sama nie wiem po czym to.... Po szczepieniach..... Po boboticu.... Coś z moim mlekiem.... Sama nie wiem....
kupki ogólnie robi rzadkie czasem płynne ale żółte to chyba ok?
Czytałamze to mmogą być objawy nietolerancji laktozy ale ileżja jem nnabiału.... Codziennie pije Inke z mlekiem, ser żółty na kanapce i co 2-3 dni danio i tyle.... Kiedyś miałam wrażenie ze więcej ulewała po jajkach wiec nie jem...

Jak dziś tak będzie cały dzień to jutro idę do lekarza z nią...
Zanet ja bym obstawiala,ze to po szczepieniach...
u mnie tez kupki zolte ale dużo i nie bardzo zbite.
a sprobuj ze 3-4 dni w ogole bez nabialu

Stary 2014-12-10, 09:53   #1035
LolaMontez
Wtajemniczenie

Cytat:

Na hemoroidy bardzo dobry posterisan i najlepiej od razu masc i czopki, szybko mija ale nie wiem czy mozna w czasie karmienia.

Karuzele podróżna z TL my mamy fajna jest ale u nas narazie zainteresowanie prawie żadne
Stary 2014-12-10, 10:00   #1036
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Cytat:
Napisane przez magdula87 Pokaż wiadomość
Nam nie dopisało bebiko, mały miał problem z kupą i ulewał, miałam jedno opakowanie niemieckiej milupy była ok, a teraz mamy hipp bio combiotik i póki co jest najlepiej, bo kupy regularne - powiedziałabym że zbliżone wyglądem do tych po kp, ulewa mu się mniej, pije chętnie
Czytałam sporo dobrych opinii o tym Bio Combiotik, może się zdecydujemy w takim razie

Cytat:
Napisane przez alekaz1 Pokaż wiadomość
Witam sie. Noc w miare ok. Ale od 4 juz daje popalic. Nie rozumiem malej. Najedzona,przebrana wycalowana i wysciskana a ona dalej ryczy i to tak jak by ja ze skory obdzierali.
To widzę, że podobne egzemplarze nam się trafiły Zastanawiam się, co sąsiedzi sobie o nas myślą - w ciągu dnia Zośki prawie nie słychać, za to wieczór i noc należą do niej
Futbolowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-10, 10:02   #1037
LolaMontez
Wtajemniczenie

Martha. Nas juz pampersy 2 sa używane z 1 juz wyrosła moja panna

U nas znów problem z kupka :-/ ostatnio nie było 3 dni ale wyszła plastelina i nie zadna suchavwiec to nie zatwardzenie. Wczoraj znów nie było a dzis juz napinanie i płacz :-/ taki chwilowy jakby skurcz i spokój i tak co jakis czas :-/ biedne dziecko sie namęczy :-/
Stary 2014-12-10, 10:16   #1038
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Mozliwe ze mała ulewa po boboticu?
Bo odkąd dostaje to właśnie więcej ulewa

Dominika 04.11.2014
Stary 2014-12-10, 10:18   #1039
GoniaaaS
Rozeznanie

Marta ja uzywam 2 ostatnio na wazeniu było 4200 ale to jakies 2 tyg temu wiec pewnie cos w kole 5 ma juz
GoniaaaS jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-12-10, 10:22   #1040
Kostka09
Zakorzenienie

Martha - my juz dawno 2 uzywamy ja to juz jak teraz kupowalam dwie paczki to nastepne juz 3 bo cos mi sie wydaje, ze 2 juz dlugo nie beda dobre... mlody ma ok. 5 kg
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-10, 10:27   #1041
martha330
Zakorzenienie

łoooooo matko! to ja jakas zacofana, ze pchałam mala w jedynki ale spoko miescila się i nie było odparzen itp., teraz mam jakies 300 pieluszek 2 hahahah, kiedy zuzyje? pewnie 2 tygodnie i będzie po sprawie.

chce już piątek - wtedy dowiem się,ile niunka wazy! i wciąż się martwię o karmienie, miesiąc minal a nam jeszcze super nie idzie.

Stary 2014-12-10, 10:29   #1042
silesianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martha330 Pokaż wiadomość
nie wiem,ile Hania wazy ale dwojki sa pd 3 kg przecież a ona urodzona 3820g ale i tak duże te pampki się wydaja
ktoras Mama zakłada już rozm 2?
mój "już" dwójki nosi od kilku dni, ale on obecnie jakieś 5200 waży :P
silesianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-10, 10:38   #1043
ela_86
Wtajemniczenie

Hej. Rzuccie jakas nazwe preparatu ktory moge sobie zapodac na hemoroidy. Ktoras pisala kiedys, proctohemolan?

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

O widze ze nie tylko ja dzis pytam o hemoroidy. ale czopka chyba nie dam rady wsadzic... wolalabym krem

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-12-10, 10:45   #1044
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

My na 2 juz od 2 tyg.jeszcze jedna paczkę mamy a juz takie na styk sa

Przegladalam książeczkę zdrowia starszej i D.jest teraz taka jak W.kiedy miała 3 mce! Moja Kluseczka

Na szczepienie idziemy 30-go ,ciekawa jestem ile będzie ważyć,bo tydzień temu miała 5300g (skończone 4 tyg.)

Dominika 04.11.2014

Edytowane przez czekoladka21
Czas edycji: 2014-12-10 o 10:48
Stary 2014-12-10, 11:01   #1045
siobhan1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Keithlyn Pokaż wiadomość
A jest tez Vegeta natur bez tych wszystkich badziewi same suszone warzywa

Czy wam juz tak dzieciaczki ładnie łapią cyca od razu po dostawieniu czy też sie nawkurzają przy tym??Moja czasem ładnie załapie i ssie a czasem.to tak sie wierzga,rzuca główką ...nie wiem.od czego to zależy..
Kupiłam sobie, jest ok.

Cytat:
Napisane przez Frau Gizela Pokaż wiadomość
Kurujcie się! spróbuj Jasia przekonać do maseczki kiedy chce się do Ciebie i Zu zbliżyć. Musisz chronić Małą, żeby się nie skończyło tak jak u nas :-(

Ja pisałam o niedocukrzeniu, dziś ale nie zgłębiania nigdy tego tematu, wiem jedynie, że może tak się stać.
My w pieluchę buzie zawiązywaliśmy.

Cytat:
Napisane przez Kiara_kier Pokaż wiadomość
eee jak to nowe?
Jak mi za szybko zdjęli i się rozeszłam, to powiedzieli, że nowych nie wolno zakładac :confuse.
Mi też po 1 porodzie pęknięcie się rozeszło, to mi powiedzieli, że operację plastyczną mogę sobie potem zafundować.

Cytat:
Ja mysle, ze trzeba czasem miec rzeczywiscie anielska cierpliwosc zeby karmic kp, pozatym jak tak czytam prawie wszystkie dokarmiaja mm i sama zaczynam sie bac, ze glodze dziecko bo jest tylko na kp...chociaz wyszlam z zalożenia, ze jak prawidlowo przybiera to nie dokarmiam ale to moja intuicja nic pewnego, ale czasem tez mi ciezko bo w dzien wisi...
Rzeczywiscie ciezki temat...

Tez niecierpie skarpetek wszystkie prawie nam spadaja...

Teoria jedno a praktyka drugie
Tak jak i nie przepaja sie dzieci na kp do skonczenia 6 miesiaca...

Padam, po calym dniu chodzenia, noszenia, bujania, placzu - spal może 2 godzny..
My też tylko na kp. Moje dzieci nawet jak słabo przybierają to mm już ich się nie da dobić. Najadają się i tyle a że są szprotki chude to taka ich uroda.
Cytat:
Napisane przez fiorella22 Pokaż wiadomość
ja tez tylko kp. Mam nadzieje, ze mlodego nie glodze ale widze, ze rosnie, jakos specjalnie nie marudzi tylko dosyc czesto je... bo w nocy co 2 godz. a w dzien czesciej... nie wiem, moze moj pokarm jest malo tresciwy i na krotko go syci. Za tydzien mamy pierwsza wizyte u lekarza to go zwazy.

---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ----------

Wlasnie, Anuszka... jak sytuacja? o 21 mialas wiedziec...

---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ----------

Bylismy dzis na zakupach. Bedac przy kasie mlody sie obudzil i rozdarl. Takze karmilam go na parkingu pod sklepem a on tym samym zaliczyl swoj pierwszy posilek poza domem
Nie lepiej iść do pokoju matki z dzieckiem? W galeriach zazwyczaj są i na spokojnie można się oporządzić.

Cytat:
Napisane przez Frau Gizela Pokaż wiadomość
Hehe, mi tak dziś Klara zrobiła. Trzecia a ona chce życie towarzyskie prowadzić . I tak do piątej trzydzieści, pociumkała, jękała, patrzyła wszędzie. Cyrk na kółkach ;-)

Oh jak ja Cię rozumiem! Wczoraj wieczorem Maria odstawila taki cyrk, że głowa mała. Ryk, że kromka bez pomidora i że bez niego to będzie glodna, potem ze jednak nie pomidor tylko majonez, potem ze mama a nie tata ma z nią robić inhalację, że tata a nie mama na jej pomóc wyjść z wanny i milion innych problemów. Jak już zasneła dla odmiany Klara zaczęła kwiękać bo jej chyba curry nie posłużyło.

Na szczęście teraz już jest spoko. Idziemy załatwić chrzest i na spacer póki słońce u nas ;-)
Kiedy chrzcicie? My 4 stycznia

Cytat:
Napisane przez paulina119a Pokaż wiadomość
Kostka podaję bez konsultacji z pediatrą. Szczepić bęziemy na poczatku roku więc do tego czasu póki co nie mamy w planach iść do przychodni. Pomyślałam, że nie chcę jej ciągać po ośrodkach zdrowia, tym bardziej że mnóstwo dzieci choruje i nie dj Boże jeszcze cos by złapała.
Póki co widzę spora poprawę. Na kilka karmień tylko podczas jednego była ciut marudna, troszke mi sie szarpała ale nie mam pewności czy to z winy rzuszka czy innej... poza tym widzę ze bączki i kupki idą tak gładko,że aż miło
Już sie nie Mogę tego spiworka doczekać. Powinien jutro u nas być Mówisz, ze nawet konbinezonu nie zakładasz.... fajnie

Zazdroszczę tym z Was których dzieciaczki przesypiaja ładnie w nocy... moja niestety jest marudką. I bywa, że kilka godzin wojuje aby tylko nie zasnać.

Anuszka super, że nie musicie iść do szpitala.
Ja biore omegamed pregna

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

Kasia, Indra dziękuję za odpowiedz w Klubie
Ale jakby któraś jeszcze chciała się wypowiedzieć w temacie to chętnie posłucham
A teraz śmigniemy na spacerek
Mnie w klubie nie ma to nie pomogę...
siobhan1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-10, 11:11   #1046
Frau Gizela
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez siobhan1 Pokaż wiadomość
Kupiłam sobie, jest ok.

My w pieluchę buzie zawiązywaliśmy.

Mi też po 1 porodzie pęknięcie się rozeszło, to mi powiedzieli, że operację plastyczną mogę sobie potem zafundować.

My też tylko na kp. Moje dzieci nawet jak słabo przybierają to mm już ich się nie da dobić. Najadają się i tyle a że są szprotki chude to taka ich uroda.

Nie lepiej iść do pokoju matki z dzieckiem? W galeriach zazwyczaj są i na spokojnie można się oporządzić.

Kiedy chrzcicie? My 4 stycznia

Mnie w klubie nie ma to nie pomogę...
Na najbliższą niedzielę udało się wszystko załatwić. Potem to nie wiem, chyba dopiero by się udało po kolędach, bo masz przyjaciel ksiądz katolicki dość zarobiony jest ;-)
Frau Gizela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-10, 11:18   #1047
paulina119a
Zadomowienie

Hej

U nas noc w końcu przyzwoita. Pobudki co ok. 3h na papu i dalej lulki

Cieszę się ze Was rozsmieszyl mój post ale jak ten syfilis zobaczyłam to wcale mi do śmiechu nie było

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

Zaczynam się utwierdzac ze DELICOL u nas zadziałał . Kolejne karmienia są super lajtowe. A wręcz przyjemne. I o to chodzi co nie

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

Kostka co do tej ma maty... mamy taka sama tylko ze póki co Gabi jest nią zupełnie nie zainteresowana.... Generalnie kuszą ją intensywne barwy a tu ich brak Jerz sie nią interesuje?

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

Martha myślę ze coś w tym jest ze skoro Ty w ciąży noce miałaś bezcenne to może teraz Hania też nie śpi.... tylko jak to odkręcić? ????
Stary 2014-12-10, 11:19   #1048
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Cytat:
Napisane przez paulina119a Pokaż wiadomość
Zaczynam się utwierdzac ze DELICOL u nas zadziałał . Kolejne karmienia są super lajtowe. A wręcz przyjemne. I o to chodzi co nie
O, może w takim razie też je zakupię. Mam wrażenie, że małą często brzuszek męczy

Ja już w domu wścieklizny dostaję. Remont na klatce trwa nadal - tym razem coś lakierują - wali mi w całym mieszkaniu, martwię się o małą, bo sama ledwo z tym smrodem wyrabiam. Na dokładkę dorzucili jeszcze awarię wodociągów i brak wody

Dziś robię pierwsze dalsze wyjście - zamierzam wybrać się do Rossmanna i na jakiś spacer, bo sfiksować już idzie w tych czterech ścianach.
Futbolowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-10, 11:25   #1049
paulina119a
Zadomowienie

Ja też mam hemoroidy walczę z nimi od porodu. Na początku brałam w czopkach procto gywenol (któraś wspominała o nich z niebieskim chłopakiem z rombem pod tylkiem) i o ile bralam rano i wieczorem to bylo ok ale jak tylko zapomniałam to zaraz wracalo teraz mam czopki hemorol ale dziś zaczęłam je brać. To teraz pytanie za 1000pkt ile trzeba stosować leczenie aby pozbyć się tego świństwa? ???
Stary 2014-12-10, 11:34   #1050
ela_86
Wtajemniczenie

A mnie dzis tak cisnelo krocze ze stac nie moge. Przed chwila bylam w lazience... tska duza watrobka wyszla... cholera myslalam ze juz nue bedzie bo malutko lecialo a od wczoraj troche wiecej i dzis toto.... powinnam sie martwic? Cholera nie dosc ze przeziebona to jeszcze to... leze bo stac nie moge ale juz jak wyszlo tomoze miprzejdzie.... chwala ze tz w domu...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości