![]() |
#1021 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowe Mamy 2014- część I
Wykapalam dzisiaj mała szybciej bo praktycznie nie spala i co 3 godziny ja usypialam
![]() U nas tez pod szyjka brud ale bez problemu myje i pod paszkami tez daje umyc ![]()
#1022 |
Zakorzenienie
|
Jakie macie/planujecie mieć maty edukacyjne i karuzele?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1023 |
Zadomowienie
|
Już wszystko wiem. Pozostaje mi czyścic te zakamarki przy każdej okazji.... czyli na śpiocha najłatwiej się tam dostać. Po dokładnych oględzinach doszorowałam ją dziś ale była taka głodna i taka wściekła ze nie pozwoliła mi się ubrać i karmienie odbyło się tak jak u Aleksandretty - na golasa jedynie w kocyku
![]() ale jak juz się najadła to bez problemu dała się odziać ![]() tak mnie wzięło na przemyslenia.... za kazdym razem podczas kapieli a w szczególnosci podczas wycierania jest ryk... płacze z głodu i pcha do buźki wszystko co popadnie... a może nalezy do kapieli wybudzac kilka minut wczesniej ???? Jak to jest u Was? wybudzacie czy czekacie az sie same wybudza? nie ma u Was takiego lamentu ? Monian mate edukacyjna dostalismy - mamy Canpolu taka bezowa krowe. Wg mnie do niczego. malo atrakcyjna dla malucha. Te kolory a po prostu mdle ![]() Przymierzam się do zakupu tej http://www.bangla.babyonline.pl/opin...und-plac-zabaw badz tej http://www.bangla.babyonline.pl/opin...a-zyrafka-9167 z kolei karuzekę chce TL Mała księżniczka ![]()
#1024 |
Zakorzenienie
|
Ktoras wspominala o Milupie
![]() ![]() Kasiu ![]() ![]() Kurcze, moja zaczela dzis strasznie ulewac ![]() Co do brudow - to raz tez okazalo sie,ze pod paszkami tyyyle brudu... za uszkami myjemy,wycieramy od poczatku, bo polozna nas uczulila na te miejsca. Za to mala nie chce dawac raczek/dloni do mycia, zaciska mocno piastki i juz ![]() Zblizaja sie szczepienia,chce przedluzyc ten czas i zaszczepic po nowym roku dopiero... chuba tylko podstawowymi bedziemy szczepic. Hm. Kontrowersji pelno wokol tego tematu...
![]() |
#1025 |
Zakorzenienie
|
Gdyby ktos pytal to jeszcze nie spimy...ehh... jemy cyca....ale po 2 h dalam mm - najpierw 90ml,ale za malo,dorobilam 30ml i tez poszlo wszystko! Potem mega kupa, brudne po raz pierwszy body,spiochy i cala Hania! Jakos przebralam i zapralam ciuszki. Juz myslalam,ze po tej przygodzie usniemy, ale gdzie tam... znow piers i teraz moze sie uda...
A pieluszka przepuscila chyba bo albo zle zapielam albo za duza!?!? Bo zalozylam 2 juz. Moze za wczesnie? A 1 mi sie skonczyly...
![]() |
#1026 |
Rozeznanie
|
A ile Hania juz wazy?
Bo albo za duza albo podwinieta falbanka/zle zapieta albo tak sie Mala popisala ze nie mialo prawa dac rady przetrwac :d |
![]() ![]() |
![]() |
#1027 |
Zakorzenienie
|
Martha przyszlo mi do glowy, chociaz moze to bzdura ale podobno dzieciaczki bywaja aktywne wtedy kiedy i my bylysmy aktywne w ciazy....a Ty chyba kochana w nocy dlugo spac nie moglas...ale moze to przypadek...
Monian - ja mam z canpolu - krowe po bratanku ale uzupelnie ja tylko o nowe zabawki ![]() A karuzele chce TL podrozna Zanet ![]() ![]() ![]() Pospalismy do 5.30 i chyba koniec ale od 20.30 z 3 posilkami krotkimi wiec nie narzekam ![]() Na swieta mlodemu chyba kupie zolwia projektora tego ktorego wrzucalam tierze ma ktoras projektor?? Tiera wybralas juz cos?? ---------- Dopisano o 06:55 ---------- Poprzedni post napisano o 06:20 ---------- I jeszcze male help..co polecacie na hemoroidy...chyba mam ![]() Edytowane przez Kostka09 Czas edycji: 2014-12-10 o 06:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#1028 |
Rozeznanie
|
Kostka mi na hemoroidy pomiglo procto gly cos tam wiem, zeba opakowaniubyl niebieski chlopek a pod dupa mial czerwonyromb chyba...3dychy kosztowal pewnie jest jakis tanszy zamiennik bo ta byla taka ktora w ciazy moglam smarowac
![]() Czy skierowanie od lekarza na morfo ma jakim termin waznosci??? Bo od tygodnia ide i dzis znow nie poszlam.. Jednak muszy wybudzac mala w dzien..wczoraj dalam jej pospac i dzis w nocy tylko z 3h pospalysmy... U mnie jak na sybirze -7 i halny Haha tez mnie rozsmieszyl post paulinki..ja na poczatku chyba z dwa dni nie umylam raczek-zapomnialam i raz przy karmieniu miedzy wskazujacym a kciukiem zobaczylam ogromna kulke bialych farfocli kurzu a wygladalo to jak plesn...masakra...
#1029 |
Zakorzenienie
|
Witam sie. Noc w miare ok. Ale od 4 juz daje popalic. Nie rozumiem malej. Najedzona,przebrana wycalowana i wysciskana a ona dalej ryczy i to tak jak by ja ze skory obdzierali.
#1030 |
Zakorzenienie
|
Alekaz1;49239628 Nie dogodzisz ;p kurde moje dziecko głównie je i śpi albo sobie patrzy... Drze się tylko jak głodny lub brzuch boli. Aż się boje żeby nie zapeszyc ze taki grzeczny...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1031 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1032 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- A my mamy dziwna noc za sobą... wczoraj Nadusia miała 2 szczepienia tym jedno na pneumokoki. Pod wwieczór była trochę marudna, sądziłam ze coś z brzuszkiem, podałam jej pierwszy raz bobotic forte i potem ostatnie karmienie... Ulala mi sporo. Musiałam ja przebrać. Spala potem 6h iw zasadzie ja ją już budziła o 4. Dałam jej pierś i potem mi tak chlustala bidulka ![]() kupki ogólnie robi rzadkie czasem płynne ale żółte to chyba ok? Czytałamze to mmogą być objawy nietolerancji laktozy ale ileżja jem nnabiału.... Codziennie pije Inke z mlekiem, ser żółty na kanapce i co 2-3 dni danio i tyle.... Kiedyś miałam wrażenie ze więcej ulewała po jajkach wiec nie jem... Jak dziś tak będzie cały dzień to jutro idę do lekarza z nią... Edytowane przez Zanet84 Czas edycji: 2014-12-10 o 08:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1033 |
Wtajemniczenie
|
coś wizaż szwankuje... nie mogę wejść przez telefon wcale...
![]()
#1034 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ktoras Mama zakłada już rozm 2? ale ubaw miałam! jeszcze przewijak oberwal ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() jak ja mogłam ![]() teraz dostaje w kosc! Cytat:
![]() Cytat:
![]() u mnie tez kupki zolte ale dużo i nie bardzo zbite. a sprobuj ze 3-4 dni w ogole bez nabialu ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1035 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Karuzele podróżna z TL my mamy ![]() ![]()
![]() |
#1036 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1037 |
Wtajemniczenie
|
Martha. Nas juz pampersy 2 sa używane z 1 juz wyrosła moja panna
![]() U nas znów problem z kupka :-/ ostatnio nie było 3 dni ale wyszła plastelina i nie zadna suchavwiec to nie zatwardzenie. Wczoraj znów nie było a dzis juz napinanie i płacz :-/ taki chwilowy jakby skurcz i spokój i tak co jakis czas :-/ biedne dziecko sie namęczy :-/
#1038 |
Zakorzenienie
|
Mozliwe ze mała ulewa po boboticu?
Bo odkąd dostaje to właśnie więcej ulewa
#1039 |
Rozeznanie
|
Marta ja uzywam 2
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1040 |
Zakorzenienie
|
Martha - my juz dawno 2 uzywamy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1041 |
Zakorzenienie
|
łoooooo matko! to ja jakas zacofana, ze pchałam mala w jedynki
![]() ![]() chce już piątek - wtedy dowiem się,ile niunka wazy! i wciąż się martwię o karmienie, miesiąc minal a nam jeszcze super nie idzie.
![]() |
#1042 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1043 |
Wtajemniczenie
|
Hej. Rzuccie jakas nazwe preparatu ktory moge sobie zapodac na hemoroidy. Ktoras pisala kiedys, proctohemolan?
---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- O widze ze nie tylko ja dzis pytam o hemoroidy. ![]()
![]() |
#1044 |
Zakorzenienie
|
My na 2 juz od 2 tyg.jeszcze jedna paczkę mamy a juz takie na styk sa
![]() Przegladalam książeczkę zdrowia starszej i D.jest teraz taka jak W.kiedy miała 3 mce! Moja Kluseczka ![]() Na szczepienie idziemy 30-go ,ciekawa jestem ile będzie ważyć,bo tydzień temu miała 5300g (skończone 4 tyg.)
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez czekoladka21 Czas edycji: 2014-12-10 o 10:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#1045 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1046 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1047 |
Zadomowienie
|
Hej
U nas noc w końcu przyzwoita. Pobudki co ok. 3h na papu i dalej lulki ![]() Cieszę się ze Was rozsmieszyl mój post ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Zaczynam się utwierdzac ze DELICOL u nas zadziałał . Kolejne karmienia są super lajtowe. A wręcz przyjemne. I o to chodzi co nie ![]() ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Kostka co do tej ma maty... mamy taka sama tylko ze póki co Gabi jest nią zupełnie nie zainteresowana.... Generalnie kuszą ją intensywne barwy a tu ich brak ![]() ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Martha myślę ze coś w tym jest ze skoro Ty w ciąży noce miałaś bezcenne to może teraz Hania też nie śpi.... tylko jak to odkręcić? ????
#1048 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja już w domu wścieklizny dostaję. Remont na klatce trwa nadal - tym razem coś lakierują - wali mi w całym mieszkaniu, martwię się o małą, bo sama ledwo z tym smrodem wyrabiam. Na dokładkę dorzucili jeszcze awarię wodociągów i brak wody ![]() Dziś robię pierwsze dalsze wyjście - zamierzam wybrać się do Rossmanna i na jakiś spacer, bo sfiksować już idzie w tych czterech ścianach.
![]() |
#1049 |
Zadomowienie
|
Ja też mam hemoroidy
![]() ![]()
#1050 |
Wtajemniczenie
|
A mnie dzis tak cisnelo krocze ze stac nie moge. Przed chwila bylam w lazience... tska duza watrobka wyszla... cholera myslalam ze juz nue bedzie bo malutko lecialo a od wczoraj troche wiecej i dzis toto.... powinnam sie martwic? Cholera nie dosc ze przeziebona to jeszcze to... leze bo stac nie moge ale juz jak wyszlo tomoze miprzejdzie.... chwala ze tz w domu...
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:30.