|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3241 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!
Dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A teraz coś z dziwnego ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3242 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() nie no cieszę się, że (powoli bo powoli) ale jakoś opanowujemy kryzys łysienia ![]() ![]() ![]() za to ja, chyba tak w ramach równowagi w przyrodzie, straciłam dzisiaj przy myciu duuuuużo włosów ![]() ![]() heh ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3243 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny - czy ktoraś z Was stosowała tabletki inneov przeciw wypadaniu włosow? Poleciła mi je koleżanka i zastanawiam się, czy warto. Kosztują ok 90zł za opakowanie starczające na miesiąc a podstawowa kuracja trwa 3miesiące. Jeżeli warto to sobie kupię, ale nie chciałabym wywalać tej kasy. Byłabym wdzięczna, gdybyście opisały swoje doświadczenia z tymi tabletkami.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3244 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja też odstawiłam barwę a dokładniej - skończyła mi się ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3245 |
Rozeznanie
|
Inneov gęstość włosów stosowałam jakis czas temu przez ok 3 miesiące. Byłam bardzo zadowolona, jednak zaznaczam że efekty nie były widoczne jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki. Włoski przestały wypadać, stały sie lepsze jakościowo, nabrały połysku. Zaopatrywałam sie w jednej z aptek internetowych, opakowanie 65 zł.
Jestem przekonana, że powróce do nich przy najbliższym przypływie gotówki (oby był jak najszybciej bo włoski znów lecą w świat). Sama jestem sobie winna, zachciało mi sie jakiś bezmyślnych diet, szybki ubytek kilogramów w krótkim czasie co i tak zakończyło sie efektem jo-jo. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3246 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dorwałaś już olej kokosowy? Jakby co, to wiem gdzie można go kupić w P-niu ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cena kosmiczna ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3247 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() EDIT: levante - no to mnie skutecznie zniechęciłaś (już sobie wyobrażam te włosy wszędzie.... ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3248 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3249 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3250 |
Raczkowanie
|
A ja dzis sie juz zalamalam....Teraz wydaje mi sie,ze nic mi nie pomoze z tych specyfikow, na ktore tyyyyle kasy leci...Od dzis zaczynam zbierac na jakies zageszczanie wlosow. Przeczytala sobie,ze u niektorych fryzjerow takie zageszczanie nieinwazyjne kosztuje niecale 2tysiace wiec moze kiedys nazbieram.....
|
![]() ![]() |
![]() |
#3251 |
Raczkowanie
|
Nitek poruszyłaś bardzo ciekawy temat
![]() ![]() ![]() ![]() a co rozumiesz przez nieinwazyjne zagęszczanie?
![]() |
#3252 |
Przyczajenie
|
więc tak... moje włosy wypadają już od jakichś czterech miesięcy i to w takiej ilości że nie mam już ponad połowy. jestem wegetarianką od dwóch lat w związku z tym często robię badania i nie mam żadnych braków w organizmie. dermatolog bez dokładnej rozmowy ze mną i pytań o wyniki badań stwierdziła że to przez dietę powiedziała że najpierw włosy potem zęby
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3253 |
Rozeznanie
|
[quote=xyoko;4916784]Dziękuję za odpowiedź
![]() ![]() Ależ bardzo prosze, podaje link http://www.aptekawsieci.pl/go/_info/?id=5438 Z pewnościa wrócę do nich. Będąc u dermatologa zostałam poinformowana, że stanowią one takie bogactwo przeciwutleniaczy, że nawet stosując urozmaiconą dietę ciężko dostarczyć organizmowi aż taką ilość. Ja byłam zadowolona i dodam, że nie zaobserwowałam działań niepożądanych w postaci niechcianego owłosienia w innych miejscach,hehe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3254 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3255 |
Przyczajenie
|
to że są do bani to teraz już wiem, jednakże przypisywane mi one były przez lekarza n/c ... wybiorę się chyba teraz po ten vitapil jak najszybciej
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3256 | |||
BAN stały
|
Cytat:
![]() tak że nie martw się, może się wywiniesz ![]() Cytat:
![]() ja teraz jestem nad morzem (na zadupiu) więc z olejem kokosowym na razie się pożegnałam ![]() ![]() ![]() boszzzz biedactwo, jeszcze 2 flaszki Barwy ![]() ![]() Cytat:
ja jestem wegetarianką (od jakichś 7 lat) nikt mi nie wmówi, że jakiekolwiek moje dolegliwości są od tego, tym bardziej, że mam piękne wyniki na żelazo, tudzież inne pierwiastki ![]() ta dermatolog to chyba prawo jazdy na diznozaurach robiła z takimi poglądami ![]() podobnie jak Gaagatka polecam Vitapil ![]() ![]() ![]() no i trzeba mieć sporo cierpliwości ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3257 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Shivaa nie martw się razem damy radę. W grupie zawsze raźniej ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3258 |
Raczkowanie
|
A ja właśnie ścięłam włosy
![]() Bardzo chciałam je zapuścić, ale teraz nie żałuje ścięcia.Tak jakbym dostała nowe włosy, zupełnie inaczej sie układają, fajnie kręcą. Co prawda ładuje w nie więcej żelu, ale to dlatego, że wolę ładne zadbane loczki niż zdrowe sianko. Mam wrażenie że mniej wypadają, takie samo miałam pół roku temu gdy też ściełam. Teraz włoski dostały szansę, jesli będą szybko rosły(a nigdy tak nie było) i nie bedą wypadały wtedy je zapuszcze, a jak nie, zostaje mi taka długość do końca życia(do ramion, kręcone). Wolę mieć zadbane włoski do ramion niż przesuszone cienkie na końcach włosy za ramiona. |
![]() ![]() |
![]() |
#3259 |
Raczkowanie
|
Gaagatka, chodzi mo o cos takiego http://www.uroda.medserwis.pl/uroda.asp?p=4097,126,10
|
![]() ![]() |
![]() |
#3260 | |
BAN stały
|
Cytat:
bardzo fajne ![]() i też mam tekie podejście - co mi po długich włosach jak będę miała 3 na krzyż ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3261 |
lipiec na maksa!!! :)
|
Dziewczyny... tak sobie pomyślałam, że może zacznę myć włosy codziennie? Wtedy Dermena miałaby większe pole do popisu?
![]() ![]() buziaki ![]()
![]() |
#3262 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() i jeszcze jedno ... ![]() ![]() ![]() sama nie wiem ... myślę że jakbyś się zdecydowała to powinnaś porozmawiać z lekarzem stamtąd o tym co ci napisałam bo jednak to nie jest wszystko takie proste jak się wydaje ![]() ![]()
![]() |
#3263 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Spisałam adres i telefon ze słoika - http://www.wegetarianin.pl/sklep/pro...roducts_id/208, zadzwoniłam i wiem, że można nabyć go u producenta na Minikowie (odnoga od ul.Św. Antoniego). ZWO Ul. Zamojska 14. Niestety jestem teraz na totalnym zadupiu i muszę sobie go zakupić przez trzecie osoby. Mam nadzieję, że i tak będę pierwsza przed Tobą w tych zakupach bo mi wszystko wykupisz ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3264 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3265 | |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Wiolka525;4920306]
Cytat:
![]() Dziewczyny mam do Was jescze jedno pytanie. Czy nie zauważyłyście, że Wasze włosy przyzwyczajają się do drogich (porządnych) środkow (tabletek, kosmetykow)? Ja jeszcze nie zaczęłam prawdziwej walki z wypadaniem i mam pewne obawy. Jeżeli wydam na pielęgnację kupę kasy i faktycznie zauważę poprawę, to czy po odstawieniu włosy nie wroca do stanu wyjściowego? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3266 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3267 | ||||
BAN stały
|
Cytat:
![]() nie zdecydowałabym się na mycie codziennie z wielu powodów - od taki prozaicznych jak lenistwo ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() prędzej Ty mi wykupisz, bo ja nie mam pojęcia gdzie to jest ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a po drugie: to czy włosy będą dalej wypadały zależy w dużym stopniu od przyczyny ich wypadania ![]() a po trzecie: dla mnie kosmetyk porządny = skuteczny, a nie drogi ![]() więc tak: moje włosy lubią kosmetyki porządne ![]() ![]() tak że nie zwlekaj i śmiało walcz o swoje włoski ![]() |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3268 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny! A czy którejś z Was pomogła może ta Kamiwaza? Bo to jest prawie jedyna rzecz, której nie próbowałam. Nie pomógł mi ani Vitapil, ani te wszystkie Humavity, Rewalidy itp. W obawie przed łysieniem odwiedziłam nawet parę lat temu pseudo-klinikę Handsome Men, o której tu wspominacie, ale jak zobaczyłam o co tam chodzi, to uciekłam. To czyste ździerstwo i tyle, bo to, co oferują, to najnormalniejsza peruka! Być może dobrej jakości, ale jednak tylko peruka, za to ceny mają kosmiczne! Po kiego grzyba mam kupować perukę za ileś tam tysięcy, czy nawet za kilkanaście tysięcy, skoro w normalniejszym sklepie mogę kupić dużo taniej? Zresztą na razie nie chcę peruki. Próbuję brać wszystko, co może pomóc: żelazo, cynk, sztuczne hormony (mam niedoczynność) itp. Na razie nic nie pomogło. Teraz zastanawiam się, na co się jeszcze rzucić: czy na Inneov, czy na Kamiwazę? Czy którejś z Was przestały wypadać włoski po Kamiwazie? W sumie paskudnie drogie to wszystko jest, podobnie ja Wy, wydałam już mnóstwo kasy i boję się, że znowu trafię na szajs, co nic nie pomaga (drogie ampułki Vichy też nie pomogły). Więc błagam Was, jak wiecie coś konkretnego o skuteczności Kamiwazy, to napiszcie!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3269 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Sama się ścięłam bez żadnej awangardy i na pójście do fryzjera artysty, stylisty bym się chyba nie zdecydowała.Ale powodzenia życzę.Napisz jak już będziesz po ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3270 | |
lipiec na maksa!!! :)
|
Cytat:
![]() Samej ciężko utrafić w przyczynę, a takie badania mogłyby Ci pomóc. Od jak dawna wypadają Ci włosy? Wszystkie piszecie, że te ampułki Vichy to szajs, a w nich pokładałam taką nadzieję ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:33.