Wypadające włosy - PODSUMOWANIE! - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-08-02, 14:04   #3241
levante
Zadomowienie

Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!

Dziewczyny, nawet jak przestaniecie łysieć - czego serdecznie Wam życzę i sobie też, to wpadajcie na forum z nowinkami o Waszych włoskach.
A teraz coś z dziwnego życia levante. Otóż rozczesalam na sucho moje sianowate loczyska i cała pokryłam się nimi. Zabrałam się do mycia z ciężkim sercem, a tu niespodzianka. Odstawiłam Barwę i zastosowałam 2 nowe szamponiki (znalezione w trakcie bezowocnych poszukiwań oleju kokosowego; taaaanie!) - Joanna 'Z apteczki babuni': szamp. nawilżająco-regenerujący + wzmacniający i znalazłam w wannie 4 wlosy + na dłoniach 3!!! Co jest grane??? Wyczesałam wszystkie??? Ok, nałożyłam odżywki Lorysa shea butter + Garlic Ajo, wygrzałam to i spłukałam tracąc zaledwie śladowe ilości włosów. A jak ładnie się ułożyły! Nic z tego nie rozumiem, ale pewnie to znowu przejściowa, jednorazowa poprawa... Musiałam się jednak pochwalić
levante jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-02, 15:29   #3242
benito_mruffkolini
BAN stały

Cytat:
Napisane przez levante Pokaż wiadomość
Dziewczyny, nawet jak przestaniecie łysieć - czego serdecznie Wam życzę i sobie też, to wpadajcie na forum z nowinkami o Waszych włoskach.
A teraz coś z dziwnego życia levante. Otóż rozczesalam na sucho moje sianowate loczyska i cała pokryłam się nimi. Zabrałam się do mycia z ciężkim sercem, a tu niespodzianka. Odstawiłam Barwę i zastosowałam 2 nowe szamponiki (znalezione w trakcie bezowocnych poszukiwań oleju kokosowego; taaaanie!) - Joanna 'Z apteczki babuni': szamp. nawilżająco-regenerujący + wzmacniający i znalazłam w wannie 4 wlosy + na dłoniach 3!!! Co jest grane??? Wyczesałam wszystkie??? Ok, nałożyłam odżywki Lorysa shea butter + Garlic Ajo, wygrzałam to i spłukałam tracąc zaledwie śladowe ilości włosów. A jak ładnie się ułożyły! Nic z tego nie rozumiem, ale pewnie to znowu przejściowa, jednorazowa poprawa... Musiałam się jednak pochwalić
ja Ci mówię - to dlatego, że odstawiłaś Barwę

nie no cieszę się, że (powoli bo powoli) ale jakoś opanowujemy kryzys łysienia

za to ja, chyba tak w ramach równowagi w przyrodzie, straciłam dzisiaj przy myciu duuuuużo włosów (to chyba ten antybiotyk wyłazi )
heh
benito_mruffkolini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-02, 15:47   #3243
xyoko
Zakorzenienie

Dziewczyny - czy ktoraś z Was stosowała tabletki inneov przeciw wypadaniu włosow? Poleciła mi je koleżanka i zastanawiam się, czy warto. Kosztują ok 90zł za opakowanie starczające na miesiąc a podstawowa kuracja trwa 3miesiące. Jeżeli warto to sobie kupię, ale nie chciałabym wywalać tej kasy. Byłabym wdzięczna, gdybyście opisały swoje doświadczenia z tymi tabletkami.
xyoko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-02, 17:24   #3244
gaagatka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez xyoko Pokaż wiadomość
Dziewczyny - czy ktoraś z Was stosowała tabletki inneov przeciw wypadaniu włosow?
Nie stosowałam bo jak dla mnie są za drogie

Cytat:
Napisane przez benito_mruffkolini Pokaż wiadomość
Ja też odstawiłam barwę a dokładniej - skończyła mi się , dlatego teraz już będzie komplet szampon + odżywka czerwonego L'oreala Elseve Color Vive

Cytat:
A ja wam mówię, nie chwalmy dnia przed zachodem słońca

Cytat:
za to ja, chyba tak w ramach równowagi w przyrodzie, straciłam dzisiaj przy myciu duuuuużo włosów (to chyba ten antybiotyk wyłazi )
przypomnij mi kiedy byłaś chora? bo mnie pośrednio też to pewnie czeka i troszkę się boję... od mojej choroby minęło ok 20 dni ... mam nadzieję że jakoś się wywinę konsekwencjom

gaagatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-02, 17:29   #3245
Wiolka525
Rozeznanie

Inneov gęstość włosów stosowałam jakis czas temu przez ok 3 miesiące. Byłam bardzo zadowolona, jednak zaznaczam że efekty nie były widoczne jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki. Włoski przestały wypadać, stały sie lepsze jakościowo, nabrały połysku. Zaopatrywałam sie w jednej z aptek internetowych, opakowanie 65 zł.
Jestem przekonana, że powróce do nich przy najbliższym przypływie gotówki (oby był jak najszybciej bo włoski znów lecą w świat). Sama jestem sobie winna, zachciało mi sie jakiś bezmyślnych diet, szybki ubytek kilogramów w krótkim czasie co i tak zakończyło sie efektem jo-jo.
Wiolka525 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-03, 09:21   #3246
levante
Zadomowienie

Cytat:

heh

Śmiej się, śmiej z Barwy, a pamiętasz jak za nią ganiałyśmy?! Mam jeszcze 2 flaszki, zużyję, a jak, zapłacone
Dorwałaś już olej kokosowy? Jakby co, to wiem gdzie można go kupić w P-niu.

Cytat:
Dziewczyny - czy ktoraś z Was stosowała tabletki inneov przeciw wypadaniu włosow? Poleciła mi je koleżanka i zastanawiam się, czy warto. Kosztują ok 90zł za opakowanie starczające na miesiąc a podstawowa kuracja trwa 3miesiące. Jeżeli warto to sobie kupię, ale nie chciałabym wywalać tej kasy. Byłabym wdzięczna, gdybyście opisały swoje doświadczenia z tymi tabletkami.
A jakże stosowałam, po 4 miesiącach łykania (wraca wątek ile levante wydała już pieniędzy!!!!) widziałam poprawę, ale zdecydowanie musiałam odstawić bo mi włosy zaczęły pojawiać się w innych miejscach - dobrze, że tylko na nogach, a jakby poszło na twarz? Zresztą Inneov trzeba regularnie stosować bo nawet chwile przerwy powodują pogorszenie, dziwne, ale prawdziwe. Fryzjer ostatnio mi nadmieniał o doświadczeniach kobiet z Inneovem - patrz jak wyżej...
Cena kosmiczna, chociaż zamawiałam on-line... więc przerzuciłam się na proponowane w postach naturalne formuły - pokrzywa, skrzyp itp.

Cytat:
Napisane przez gaagatka Pokaż wiadomość
Nie stosowałam bo jak dla mnie są za drogie

Ja też odstawiłam barwę a dokładniej - skończyła mi się , dlatego teraz już będzie komplet szampon + odżywka czerwonego L'oreala Elseve Color Vive

A ja wam mówię, nie chwalmy dnia przed zachodem słońca

przypomnij mi kiedy byłaś chora? bo mnie pośrednio też to pewnie czeka i troszkę się boję... od mojej choroby minęło ok 20 dni ... mam nadzieję że jakoś się wywinę konsekwencjom
Nie chwalimy, nie chwalimy bo rozczarowanie jest takie dołujące... Lepiej mieć miłą niespodziankę A antybiotyki to okropność, pewnie znacząco wpływają na kondycję włosów...
Cytat:
Napisane przez Wiolka525 Pokaż wiadomość
Inneov gęstość włosów stosowałam jakis czas temu przez ok 3 miesiące. Byłam bardzo zadowolona, jednak zaznaczam że efekty nie były widoczne jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki. Włoski przestały wypadać, stały sie lepsze jakościowo, nabrały połysku. Zaopatrywałam sie w jednej z aptek internetowych, opakowanie 65 zł.
Jestem przekonana, że powróce do nich przy najbliższym przypływie gotówki (oby był jak najszybciej bo włoski znów lecą w świat). Sama jestem sobie winna, zachciało mi sie jakiś bezmyślnych diet, szybki ubytek kilogramów w krótkim czasie co i tak zakończyło sie efektem jo-jo.
Ten Inneov... oraz kobiece dążenie do doskonałości... Pozdrawiam gorąco
Stary 2007-08-03, 09:21   #3247
xyoko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wiolka525 Pokaż wiadomość
Dziękuję za odpowiedź Mogłabyś podać nazwę tej apteki internetowej? Chyba się skuszę na te tabletki

EDIT: levante - no to mnie skutecznie zniechęciłaś (już sobie wyobrażam te włosy wszędzie.... ).. A już myślałam, że znalazłam środek idealny

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-08-03, 12:00   #3248
nusia2605
Rozeznanie

Cytat:
mniej niż 100? jak super już się nie mogę doczekać minięcia kolejnego miesiąca, za tydzień jadę na 2 tygodnie na wakacje to czas szybciej minie ale będę za wami tęsknić moje towarzyszki niedoli
A tak, za warzywka to i ja siebie podziwiam

Jeśli stosujesz SAMĄ dermenę to nie jestem zdziwiona . Powinnaś przede wszystkim zająć się swoim organizmem od środka. Ja np. swoją pokrzywę do wcierania używam jako takie dopełnienie całej kuracji, nawet nie oczekuję od niej zastopowania wypadania tylko raczej wzmocnienia tego co mi odrasta .
To nie była tylko Dermena moja droga.To Humavit Z,Merz Spezial....,Wax,owoce,war zywa,sport,Kamiwaza,żadko ale był Olejek rycynowy......Obciełam się też na 0,4mil pół roku temu ale to wszystko gów.....(przepraszam) warte.Jednak nie poddam się i nadal będę próbowała.16 idę i zrobię badania no i koniec z farbowaniem.
nusia2605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-03, 14:13   #3249
gaagatka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nusia2605 Pokaż wiadomość
To nie była tylko Dermena moja droga.To Humavit Z,Merz Spezial....,Wax,owoce,war zywa,sport,Kamiwaza,żadko ale był Olejek rycynowy......Obciełam się też na 0,4mil pół roku temu ale to wszystko gów.....(przepraszam) warte.Jednak nie poddam się i nadal będę próbowała.16 idę i zrobię badania no i koniec z farbowaniem.
Ojej przepraszam cię nusia tak myślałam że pewnie samej dermeny nie stosujesz, ale muszę przyznać że teraz bardzo mnie zmartwiłaś faktycznie koniecznie musisz iść do lekarza ponieważ z tego co piszesz, przyczyna nie tkwi w złym odżywianiu. Wypadające włosy oznaczają że organizm alarmuje nas że coś się z nim złego dzieje , nie poddawaj się i koniecznie dalej szukaj przyczyny

Stary 2007-08-03, 14:18   #3250
nitek
Raczkowanie

A ja dzis sie juz zalamalam....Teraz wydaje mi sie,ze nic mi nie pomoze z tych specyfikow, na ktore tyyyyle kasy leci...Od dzis zaczynam zbierac na jakies zageszczanie wlosow. Przeczytala sobie,ze u niektorych fryzjerow takie zageszczanie nieinwazyjne kosztuje niecale 2tysiace wiec moze kiedys nazbieram.....
nitek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-03, 14:29   #3251
gaagatka
Raczkowanie

Nitek poruszyłaś bardzo ciekawy temat , ja już swego czasu jak byłam strasznie załamana gęstością moich włosów (zresztą dalej jestem) to też myślałam o ich zagęszczeniu .... ale .... pewnie nie dość że dodatkowo bym je zniszczyła to jeszcze jakieś obrączki i inne cuda wianki pewnie dodatkowo spowodowałyby ich większe wypadanie ... więc zaniechałam tych okropnych myśli

a co rozumiesz przez nieinwazyjne zagęszczanie?

Stary 2007-08-03, 14:31   #3252
shivaa
Przyczajenie

więc tak... moje włosy wypadają już od jakichś czterech miesięcy i to w takiej ilości że nie mam już ponad połowy. jestem wegetarianką od dwóch lat w związku z tym często robię badania i nie mam żadnych braków w organizmie. dermatolog bez dokładnej rozmowy ze mną i pytań o wyniki badań stwierdziła że to przez dietę powiedziała że najpierw włosy potem zęby brak słów... od dwóch miesięcy stosuję szampon dermena. brałam też różne witaminy od skrzypovity ( 3 opakowania ), cynku, oraz różnych typu "centrum" przypisanych od lekarza ogólnego. chwile bylo lepiej ( też bez rewelacji) ale po skończeniu tego wszystkiego znowu jest tragedia (teraz stosuję tylko szampon i olejek rycynowy) nie wiem już co robić boję się je czesać a jak przychodzi do mycia to już w ogóle ogarnia mnie czarna rozpacz. może to naprawdę przez to mięso choć tylko z jedną opinią taką się spotkałam. zresztą nie wyobrażam sobie powrotu do jedzenia go. czy są tu jakieś wegetarianki? proszę was o opinię na ten temat...
shivaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-03, 15:53   #3253
Wiolka525
Rozeznanie

[quote=xyoko;4916784]Dziękuję za odpowiedź Mogłabyś podać nazwę tej apteki internetowej? Chyba się skuszę na te tabletki

Ależ bardzo prosze, podaje link

http://www.aptekawsieci.pl/go/_info/?id=5438

Z pewnościa wrócę do nich. Będąc u dermatologa zostałam poinformowana, że stanowią one takie bogactwo przeciwutleniaczy, że nawet stosując urozmaiconą dietę ciężko dostarczyć organizmowi aż taką ilość.
Ja byłam zadowolona i dodam, że nie zaobserwowałam działań niepożądanych w postaci niechcianego owłosienia w innych miejscach,hehe
Wiolka525 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-03, 15:56   #3254
gaagatka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez shivaa Pokaż wiadomość
więc tak... moje włosy wypadają już od jakichś czterech miesięcy i to w takiej ilości że nie mam już ponad połowy. jestem wegetarianką od dwóch lat w związku z tym często robię badania i nie mam żadnych braków w organizmie. dermatolog bez dokładnej rozmowy ze mną i pytań o wyniki badań stwierdziła że to przez dietę powiedziała że najpierw włosy potem zęby brak słów... od dwóch miesięcy stosuję szampon dermena. brałam też różne witaminy od skrzypovity ( 3 opakowania ), cynku, oraz różnych typu "centrum" przypisanych od lekarza ogólnego. chwile bylo lepiej ( też bez rewelacji) ale po skończeniu tego wszystkiego znowu jest tragedia (teraz stosuję tylko szampon i olejek rycynowy) nie wiem już co robić boję się je czesać a jak przychodzi do mycia to już w ogóle ogarnia mnie czarna rozpacz. może to naprawdę przez to mięso choć tylko z jedną opinią taką się spotkałam. zresztą nie wyobrażam sobie powrotu do jedzenia go. czy są tu jakieś wegetarianki? proszę was o opinię na ten temat...
Nie jestem wegetarianką, ale z tego co się orientuję to zarówno centrum jak i skrzypowita są do bani , nasz numer jeden (tzn. myślę że większości wizażanek) jest Vitapil, spróbuj - powinien ci pomóc, ale efekty będą widoczne najwcześniej po miesiącu (wiem, bo właśnie jestem na razie po miesiącu kuracji i jest super i coraz lepiej )

Stary 2007-08-03, 16:05   #3255
shivaa
Przyczajenie

to że są do bani to teraz już wiem, jednakże przypisywane mi one były przez lekarza n/c ... wybiorę się chyba teraz po ten vitapil jak najszybciej

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-08-03, 16:35   #3256
benito_mruffkolini
BAN stały

Cytat:

zaczęłam ten antybiotyk jakieś 2 tygodnie temu... no i trochę więcej wypada mi włosów (ogólnie, nie tylko przy myciu), ale myślałam, że będzie gorzej
tak że nie martw się, może się wywiniesz

Cytat:

Śmiej się, śmiej z Barwy, a pamiętasz jak za nią ganiałyśmy?! Mam jeszcze 2 flaszki, zużyję, a jak, zapłacone
Dorwałaś już olej kokosowy? Jakby co, to wiem gdzie można go kupić w P-niu.
gdzie??
ja teraz jestem nad morzem (na zadupiu) więc z olejem kokosowym na razie się pożegnałam jak wrócę do cywilizacji to się w niego zaopatrzę, bo tutaj to nie mam szans chyba pojechałam nawet do najbliższej miejscowowści, która niby jest miastem, ale i tak nic z tego

boszzzz biedactwo, jeszcze 2 flaszki Barwy

Cytat:

ja jestem wegetarianką (od jakichś 7 lat)
nikt mi nie wmówi, że jakiekolwiek moje dolegliwości są od tego, tym bardziej, że mam piękne wyniki na żelazo, tudzież inne pierwiastki
ta dermatolog to chyba prawo jazdy na diznozaurach robiła z takimi poglądami

podobnie jak Gaagatka polecam Vitapil mi dermena nie pomogła, za to zestaw Neril tak pomaga też olejek rycynowy i sok z pokrzywy wcierane w skórę głowy (to takie najtańsze opcje walki z łysieniem )
no i trzeba mieć sporo cierpliwości nie wpadaj więc w czarną rozpacz, bo stres też szkodzi kłakom
Stary 2007-08-03, 17:52   #3257
gaagatka
Raczkowanie

Cytat:
to że są do bani to teraz już wiem, jednakże przypisywane mi one były przez lekarza n/c ... wybiorę się chyba teraz po ten vitapil jak najszybciej
Cytat:
podobnie jak Gaagatka polecam Vitapil mi dermena nie pomogła, za to zestaw Neril tak pomaga też olejek rycynowy i sok z pokrzywy wcierane w skórę głowy (to takie najtańsze opcje walki z łysieniem )
no i trzeba mieć sporo cierpliwości nie wpadaj więc w czarną rozpacz, bo stres też szkodzi kłakom
Tak, tak.. koniecznie gazem po Vitapil . I sok z pokrzywy ... naprawdę super sprawa ... cały czas utrzymuje się u mnie ten efekt że jak wyrwę sobie włosa to cebulka zostaje w skórze głowy , no a te włosy co już wcześniej zdecydowały się że wypadną to niech je pies trącał , bez łaski . Najważniejsze jest to że te co teraz rosną dostały poważnego kopa dzięki pokrzywie

Shivaa nie martw się razem damy radę. W grupie zawsze raźniej

Cytat:
zaczęłam ten antybiotyk jakieś 2 tygodnie temu... no i trochę więcej wypada mi włosów (ogólnie, nie tylko przy myciu), ale myślałam, że będzie gorzej
tak że nie martw się, może się wywiniesz
Eee to spoko, nie ma się co stresować . Dzięki bogu że efekt na tobie jest taki sobie o ile można to tak nazwać . A ja przecież przechodziłam tylko infekcję i obeszło się bez antybiotyku, to był dobry ruch

Stary 2007-08-03, 19:07   #3258
Maybebaby
Raczkowanie

A ja właśnie ścięłam włosy
Bardzo chciałam je zapuścić, ale teraz nie żałuje ścięcia.Tak jakbym dostała nowe włosy, zupełnie inaczej sie układają, fajnie kręcą.
Co prawda ładuje w nie więcej żelu, ale to dlatego, że wolę ładne zadbane loczki niż zdrowe sianko.
Mam wrażenie że mniej wypadają, takie samo miałam pół roku temu gdy też ściełam.
Teraz włoski dostały szansę, jesli będą szybko rosły(a nigdy tak nie było) i nie bedą wypadały wtedy je zapuszcze, a jak nie, zostaje mi taka długość do końca życia(do ramion, kręcone).
Wolę mieć zadbane włoski do ramion niż przesuszone cienkie na końcach włosy za ramiona.
Maybebaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-03, 19:15   #3259
nitek
Raczkowanie

Gaagatka, chodzi mo o cos takiego http://www.uroda.medserwis.pl/uroda.asp?p=4097,126,10
nitek jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-08-03, 19:22   #3260
benito_mruffkolini
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Maybebaby Pokaż wiadomość
Bardzo chciałam je zapuścić, ale teraz nie żałuje ścięcia.Tak jakbym dostała nowe włosy, zupełnie inaczej sie układają, fajnie kręcą.
Co prawda ładuje w nie więcej żelu, ale to dlatego, że wolę ładne zadbane loczki niż zdrowe sianko.
Mam wrażenie że mniej wypadają, takie samo miałam pół roku temu gdy też ściełam.
Teraz włoski dostały szansę, jesli będą szybko rosły(a nigdy tak nie było) i nie bedą wypadały wtedy je zapuszcze, a jak nie, zostaje mi taka długość do końca życia(do ramion, kręcone).
Wolę mieć zadbane włoski do ramion niż przesuszone cienkie na końcach włosy za ramiona.
znam to uczucie
bardzo fajne

i też mam tekie podejście - co mi po długich włosach jak będę miała 3 na krzyż i też ścięłam i też teraz się zapuszczam, ale jak zauważę, że sprawy idą w niepożądanym kierunku - ochlastam bez żalu
Stary 2007-08-03, 20:13   #3261
noseknosek
lipiec na maksa!!! :)

Dziewczyny... tak sobie pomyślałam, że może zacznę myć włosy codziennie? Wtedy Dermena miałaby większe pole do popisu? Jednego dnia wcierałabym ampulkę Vichy a drugiego? Hmmm... sok z pokrzywy? Jakie jeszcze wcierki są dobre?

buziaki

biegam
noseknosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-04, 07:59   #3262
gaagatka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez noseknosek Pokaż wiadomość
Dziewczyny... tak sobie pomyślałam, że może zacznę myć włosy codziennie? Wtedy Dermena miałaby większe pole do popisu? Jednego dnia wcierałabym ampulkę Vichy a drugiego? Hmmm... sok z pokrzywy? Jakie jeszcze wcierki są dobre?

buziaki
Ja myję włoski co dwa dni, zawsze mi sie przetłuszczały ale dzięki początkowo Kamiwazie a teraz pokrzywie problem zniknął No cóż, wiem że mycie co dwa dni powoduje iż obserwuję dwa razy więcej włosów w sitku ale cóż... Pokrzywę wcieram zaraz po myciu w wilgotne włosy i potem suszę

Cytat:
znam to uczucie
bardzo fajne

i też mam tekie podejście - co mi po długich włosach jak będę miała 3 na krzyż i też ścięłam i też teraz się zapuszczam, ale jak zauważę, że sprawy idą w niepożądanym kierunku - ochlastam bez żalu
A ja już mówiłam że nie zetnę . A mam już za ramiona, na szczęście zaraz po myciu są takie puszyste i wydaje się ich dużo

Cytat:
Napisane przez nitek Pokaż wiadomość
O to strasznie skomplikowana technologia ... ale jedno mnie zastanawia..... tam jest napisane że tą siateczkę mikroskóry przygotowuje się z z WŁASNYCH WŁOSÓW pacjenta. Czyli jak dla mnie żadne to zagęszczanie (po prostu przenoszenie włosów w inne miejsce), no chyba że na czubku głowy za pomocą włosów z potylicy .. i jeszcze jedno ... skoro używają twoich własnych włosów to najpierw muszą je wyrwać żeby znów wszczepić ... a co jeśli się nie przyjmą?
i jeszcze jedno ... ... siateczkę łatwo przykleić tam gdzie np. człowiek się oparzył i ma pusty placek, a na owłosioną skórę to już nie tak łatwo ... czyli może się odklejać
sama nie wiem ... myślę że jakbyś się zdecydowała to powinnaś porozmawiać z lekarzem stamtąd o tym co ci napisałam bo jednak to nie jest wszystko takie proste jak się wydaje .. pozdrawiam

Stary 2007-08-04, 09:38   #3263
levante
Zadomowienie

Cytat:
EDIT: levante - no to mnie skutecznie zniechęciłaś (już sobie wyobrażam te włosy wszędzie.... ).. A już myślałam, że znalazłam środek idealny
Uważam, że Inneov jest bardzo dobry, ale uznałam, że lepiej uprzedzić Cię o tym jak organizm może (nie musi) zareagować na niego. nie przejmuj się, ja jestem bardzo żadkim przypadkiem wię zapewne Ciebie nie spotka niechciany wysyp. Jestem ciekawa jak go będziesz tolerować.

Cytat:
Napisane przez nitek Pokaż wiadomość
A ja dzis sie juz zalamalam....Teraz wydaje mi sie,ze nic mi nie pomoze z tych specyfikow, na ktore tyyyyle kasy leci...Od dzis zaczynam zbierac na jakies zageszczanie wlosow. Przeczytala sobie,ze u niektorych fryzjerow takie zageszczanie nieinwazyjne kosztuje niecale 2tysiace wiec moze kiedys nazbieram.....
Ciekawy temat z zagęszczaniem. Ja trochę się obawiam takich eksperymentów...

Cytat:
Ależ zacofany lekarz! Bez wątpienia wegetariańskia dieta sprzyja zdrowiu, a tym bardziej korzystnie wpływa na włoski. Natomiast dowitaminizowanie jest niezbędne każdemu i zawsze, ze względu na stopień zanieczyszczenia środowiska. Głowa do góry!

Cytat:
gdzie??
ja teraz jestem nad morzem (na zadupiu) więc z olejem kokosowym na razie się pożegnałam jak wrócę do cywilizacji to się w niego zaopatrzę, bo tutaj to nie mam szans chyba pojechałam nawet do najbliższej miejscowowści, która niby jest miastem, ale i tak nic z tego

boszzzz biedactwo, jeszcze 2 flaszki Barwy
Ładnie się tak naśmiewać? Bo nie podam namiaru na olej.
Spisałam adres i telefon ze słoika - http://www.wegetarianin.pl/sklep/pro...roducts_id/208, zadzwoniłam i wiem, że można nabyć go u producenta na Minikowie (odnoga od ul.Św. Antoniego). ZWO Ul. Zamojska 14. Niestety jestem teraz na totalnym zadupiu i muszę sobie go zakupić przez trzecie osoby. Mam nadzieję, że i tak będę pierwsza przed Tobą w tych zakupach bo mi wszystko wykupisz.
Stary 2007-08-04, 09:39   #3264
levante
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Maybebaby Pokaż wiadomość
Ja ścinam we wtorek o 9tej. Żeby tylko loki były pełne i zdrowo układające się... Idę do nowego fryzjera, artysty.
Stary 2007-08-04, 13:09   #3265
xyoko
Zakorzenienie

[QUOTE=Wiolka525;4920306]
Cytat:
Dziękuję za odpowiedź Mogłabyś podać nazwę tej apteki internetowej? Chyba się skuszę na te tabletki

Ależ bardzo prosze, podaje link

http://www.aptekawsieci.pl/go/_info/?id=5438

Z pewnościa wrócę do nich. Będąc u dermatologa zostałam poinformowana, że stanowią one takie bogactwo przeciwutleniaczy, że nawet stosując urozmaiconą dietę ciężko dostarczyć organizmowi aż taką ilość.
Ja byłam zadowolona i dodam, że nie zaobserwowałam działań niepożądanych w postaci niechcianego owłosienia w innych miejscach,hehe
Dziękuję

Dziewczyny mam do Was jescze jedno pytanie. Czy nie zauważyłyście, że Wasze włosy przyzwyczajają się do drogich (porządnych) środkow (tabletek, kosmetykow)? Ja jeszcze nie zaczęłam prawdziwej walki z wypadaniem i mam pewne obawy. Jeżeli wydam na pielęgnację kupę kasy i faktycznie zauważę poprawę, to czy po odstawieniu włosy nie wroca do stanu wyjściowego?
Stary 2007-08-04, 14:33   #3266
shivaa
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez noseknosek Pokaż wiadomość

buziaki
Dobre jest jeszcze jak połączysz sok z pokrzywy ze skrzypem i tym płuczesz włosy. Moje przynajmniej po tym były mocniejsze i bardziej błyszczące. Polecam też wcierkę z olejku rycynowego+ nafta kosmetyczna + żółtko z jajka + dobra odżywka by nadać temu dobrą konsystencję. Co do Dermeny, to mi strasznie przesuszyła włosy, ale być może też i dlatego że długo ją stosowałam. Muszę się teraz zaopatrzyć w jakiś inny szampon, bo ten niestety u mnie nie skutkuje. ahaaa dzisiaj byłam w aptece po Vitapil. Pierwsza dawka już za mną
Stary 2007-08-04, 14:46   #3267
benito_mruffkolini
BAN stały

Cytat:
Ja myję włoski co dwa dni, zawsze mi sie przetłuszczały ale dzięki początkowo Kamiwazie a teraz pokrzywie problem zniknął No cóż, wiem że mycie co dwa dni powoduje iż obserwuję dwa razy więcej włosów w sitku ale cóż... Pokrzywę wcieram zaraz po myciu w wilgotne włosy i potem suszę
ja też myję co dwa dni
nie zdecydowałabym się na mycie codziennie z wielu powodów - od taki prozaicznych jak lenistwo , po bardziej racjonalne - Dermena i inne kosmetyki na wypadanie wysuszają włosy gdybym używała ich codziennie to nie wiem czy bym się ogarnęła z moją miotłą na głowie

Cytat:
Napisane przez levante

Ładnie się tak naśmiewać? Bo nie podam namiaru na olej.
Spisałam adres i telefon ze słoika - http://www.wegetarianin.pl/sklep/pro...roducts_id/208, zadzwoniłam i wiem, że można nabyć go u producenta na Minikowie (odnoga od ul.Św. Antoniego). ZWO Ul. Zamojska 14. Niestety jestem teraz na totalnym zadupiu i muszę sobie go zakupić przez trzecie osoby. Mam nadzieję, że i tak będę pierwsza przed Tobą w tych zakupach bo mi wszystko wykupisz.
dzięki

prędzej Ty mi wykupisz, bo ja nie mam pojęcia gdzie to jest ja chyba na razie kupię przez neta, pobawię się póki mam czas a później będę polować gdzieś NA MIEŚCIE, bo ten Twój adres to dla mnie jakiś koniec świata

Cytat:
Ja ścinam we wtorek o 9tej. Żeby tylko loki były pełne i zdrowo układające się... Idę do nowego fryzjera, artysty.
powodzenia

Cytat:

Dziewczyny mam do Was jescze jedno pytanie. Czy nie zauważyłyście, że Wasze włosy przyzwyczajają się do drogich (porządnych) środkow (tabletek, kosmetykow)? Ja jeszcze nie zaczęłam prawdziwej walki z wypadaniem i mam pewne obawy. Jeżeli wydam na pielęgnację kupę kasy i faktycznie zauważę poprawę, to czy po odstawieniu włosy nie wroca do stanu wyjściowego?
po pierwsze: kosmetyki na wypadanie wcale nie muszą być drogie, jest spory wybór, zawsze można zacząć od najtańszych, bo po co przepłacać

a po drugie: to czy włosy będą dalej wypadały zależy w dużym stopniu od przyczyny ich wypadania jeśli nie ma ono podłoża zdrowotnego - po kilkumiesięcznej kuracji powinno się wszystko unormować (minimum to ok.3 miesiące)

a po trzecie: dla mnie kosmetyk porządny = skuteczny, a nie drogi
więc tak: moje włosy lubią kosmetyki porządne są rzeczy na które nie oszczędzam, lubię profesjonalne maski i odżywki na przykład - ale mam też kilka sprawdzonych, które można kupić w każdym Rossmanie

tak że nie zwlekaj i śmiało walcz o swoje włoski

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-08-04, 16:27   #3268
Dahlia
Raczkowanie

Hej dziewczyny! A czy którejś z Was pomogła może ta Kamiwaza? Bo to jest prawie jedyna rzecz, której nie próbowałam. Nie pomógł mi ani Vitapil, ani te wszystkie Humavity, Rewalidy itp. W obawie przed łysieniem odwiedziłam nawet parę lat temu pseudo-klinikę Handsome Men, o której tu wspominacie, ale jak zobaczyłam o co tam chodzi, to uciekłam. To czyste ździerstwo i tyle, bo to, co oferują, to najnormalniejsza peruka! Być może dobrej jakości, ale jednak tylko peruka, za to ceny mają kosmiczne! Po kiego grzyba mam kupować perukę za ileś tam tysięcy, czy nawet za kilkanaście tysięcy, skoro w normalniejszym sklepie mogę kupić dużo taniej? Zresztą na razie nie chcę peruki. Próbuję brać wszystko, co może pomóc: żelazo, cynk, sztuczne hormony (mam niedoczynność) itp. Na razie nic nie pomogło. Teraz zastanawiam się, na co się jeszcze rzucić: czy na Inneov, czy na Kamiwazę? Czy którejś z Was przestały wypadać włoski po Kamiwazie? W sumie paskudnie drogie to wszystko jest, podobnie ja Wy, wydałam już mnóstwo kasy i boję się, że znowu trafię na szajs, co nic nie pomaga (drogie ampułki Vichy też nie pomogły). Więc błagam Was, jak wiecie coś konkretnego o skuteczności Kamiwazy, to napiszcie!
Dahlia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-04, 16:43   #3269
Maybebaby
Raczkowanie

Cytat:
Ja bym się trochę bała
Sama się ścięłam bez żadnej awangardy i na pójście do fryzjera artysty, stylisty bym się chyba nie zdecydowała.Ale powodzenia życzę.Napisz jak już będziesz po
Maybebaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-04, 20:30   #3270
noseknosek
lipiec na maksa!!! :)

Cytat:
Napisane przez Dahlia Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny! A czy którejś z Was pomogła może ta Kamiwaza? Bo to jest prawie jedyna rzecz, której nie próbowałam. Nie pomógł mi ani Vitapil, ani te wszystkie Humavity, Rewalidy itp. W obawie przed łysieniem odwiedziłam nawet parę lat temu pseudo-klinikę Handsome Men, o której tu wspominacie, ale jak zobaczyłam o co tam chodzi, to uciekłam. To czyste ździerstwo i tyle, bo to, co oferują, to najnormalniejsza peruka! Być może dobrej jakości, ale jednak tylko peruka, za to ceny mają kosmiczne! Po kiego grzyba mam kupować perukę za ileś tam tysięcy, czy nawet za kilkanaście tysięcy, skoro w normalniejszym sklepie mogę kupić dużo taniej? Zresztą na razie nie chcę peruki. Próbuję brać wszystko, co może pomóc: żelazo, cynk, sztuczne hormony (mam niedoczynność) itp. Na razie nic nie pomogło. Teraz zastanawiam się, na co się jeszcze rzucić: czy na Inneov, czy na Kamiwazę? Czy którejś z Was przestały wypadać włoski po Kamiwazie? W sumie paskudnie drogie to wszystko jest, podobnie ja Wy, wydałam już mnóstwo kasy i boję się, że znowu trafię na szajs, co nic nie pomaga (drogie ampułki Vichy też nie pomogły). Więc błagam Was, jak wiecie coś konkretnego o skuteczności Kamiwazy, to napiszcie!
Dahlia, a czy robiłaś jakieś badania? Morfologię, hormony tarczycy? Byłaś u lekarza?
Samej ciężko utrafić w przyczynę, a takie badania mogłyby Ci pomóc.
Od jak dawna wypadają Ci włosy?

Wszystkie piszecie, że te ampułki Vichy to szajs, a w nich pokładałam taką nadzieję

biegam
noseknosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości