|
|
#1951 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Grudniowe Mamusie cz. V
Antosia jak tam masaż i nasiadówki? Niestety nie znalazłam nigdzie tych kwiatów siana więc ja robię tylko masaż mam wrażenie że jest trochę bardziej elastycznie
Oby to coś pomogło
|
#1952 |
|
Raczkowanie
|
Trusia tez to ogladam i wlasnie tez mnie ona niesamowicie drazni
u nas na watku ewidentnie jest fala porodow :p albo kilka na raz lub dzien po dniu albo kilka dni ciszy :p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1953 |
|
Raczkowanie
|
Trusia masz jeszcze cały baaaardzo długi dzień
trzymam z Hanią kciuki żeby dzidziulek wyskoczył |
|
|
|
#1954 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w zasadzie w tym tygodniu powinno urodzić ok. 6 z nas w przyszłym tygodniu 11 ale wiesz jak jest jedne się przeterminują, inne urodzą w terminie a jeszcze inne przed terminem także na dwoje babka wróżyła ![]() Acha do końca dnia masz jeszcze trochę czasu także nie stresuj się bo to w ogóle nie pomaga. Organizm nie produkuje wtedy oksytocyny tylko adrenalinę więc wszystko jeszcze bardziej się opóźnia. Napij się melisy i relaksuj się a mały niedługo będzie z Wami
Wszystko się zmienia, to nie znaczy, że na lepsze. Trzeba sprawić, by było lepiej. Nie można tylko gadać i mieć nadzieję, że samo się poprawi. Edytowane przez Paulinkus Czas edycji: 2014-12-10 o 11:41 |
|
|
|
|
#1955 |
|
Zakorzenienie
|
Olcia normalnie ileż można mróżyć oczy i się tak podniecać co za baba
![]() to ja chyba zaraz pójdę spać poczekam na falę porodów
|
#1956 |
|
Raczkowanie
|
Ja tez czuje sie przeterminowana :/ Myslalam, ze to wszystko szybciej pojdzie a tu zaczal sie 40 tydzien i lipa. Sa jakies bole, czasami bardzo silne ale znikaja tak samo szybko jak sie pojawiaja. Boje sie porodu ale chcialabym miec to juz za soba.
Teraz to juz strach cokolwiek zaplanowac/wyjsc z domu, bo nie wiadomo czy po drodze cos sie nie przydarzy
|
|
|
|
#1957 |
|
Zakorzenienie
|
no ja właśnie wczoraj stwierdziłam że odpuszczam i nic na siłe jak przyjdzie czas to Julek wyjdzie albo go wyjmą no siedział tam nie będzie wiecznie
tylko szkoda tej depilacji.. bo jeszcze tydzień i od nowa będę musiała iść a już pewnie będę w szpitalu phi no nic zjem czekoladkę wypiję herbatkę z malin i pójdę pewnie spać
|
#1958 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
chociaż nie ukrywam że chętnie wcięłabym się którejś w kolejkę
|
||
|
|
|
#1959 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
też się boję porodu ale martwi mnie też że mały rusza się jeszcze mniej niż zazwyczaj a nigdy nie był jakiś mega aktywny. Także wolałabym żeby był już z nami bezpieczny. Strasznie mnie stresuje że to moje dziecko to taki leniuszek. Dzisiaj pakuję torbę. Wczoraj wieczorem odebraliśmy zamówione rzeczy ze Smyka i paczka z gemini w końcu przyszła. Także jak tż wróci z pracy pakuje się. Chyba poczuje się psychicznie trochę lżej
|
|
#1960 |
|
Zakorzenienie
|
Mi się nie udawało od wczoraj zalogować ani przez tapatalka ani na kompie
Myślałam, że tu zastanę jakieś wieści o nowych maluszkach a jednak nic
|
#1961 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś na pewno przez cc Oliwka urodzi bo na 9 miała się stawić w szpitalu...
|
#1962 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ubierzemy ją w wigilię taka tradycja. Mam nadzieję że mały będzie już z nami a jak nie cóż poczekamy byleby zdążył przed 31.12.---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- Tak miałam zapytać jaki krem/maść kupiłyście do pielęgnacji sutków? Ale dzisiaj wieje a to podobno dopiero początek i ma się rozkręcić w piątek
|
|
#1963 |
|
Zakorzenienie
|
My kupimy w ten weekend
i tak w sumie Tz wybierze bo ja nigdy zdecydować się nie moge ![]() ---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- Ja kupiłam maltan maśc
|
#1964 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1965 |
|
Zakorzenienie
|
Purelan to podobno 100% lanoliny ale ra cena kosmicZna więc jak dla mnie odpada cudów nie zrobi na pewno a chyba 45 zl kosztuje :-o
|
#1966 |
|
Rozeznanie
|
Ja kupiłam maltan, podobno dobry.
Kilka dziewczyn się nie odzywa więc może coś tam się dzieje tylko my o tym nie wiemy... A będzie tak że wszystkie w jednym czasie będziemy rodzić
|
|
|
|
#1967 |
|
Rozeznanie
|
a próbowała któraś masowania sutków?
|
|
|
|
#1968 |
|
Rozeznanie
|
Dostałam olejek rycynowy i się zastanawiam czy mogę go wymieszać z olejkiem arganowym i kłaść na włosy? Czy sam kłaść?
|
|
|
|
#1969 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie taki masaż wywołał pierwszy poród
więc jeśli którejś zależy na wypędzeniu szkraba, to polecam! tylko nie jest to przyjemne, bo sutki są bardzo mocno wrażliwe
|
|
|
|
#1970 |
|
Rozeznanie
|
Zaktualizujcie tapatalk i będzie działał
Ja nie śpię od 3.30, do 7 miałam zrobiony obiad i ogarnięte w salonie i kuchni. Teraz się trochę kimnelam. Zaraz jem i IDĘ do koleżanki (może się w końcu coś ruszy). O 17 mam szkolenie przez internet, potem mogę rodzić Obolała trochę jestem po tym wczorajszym masażu szyjki... A sutki masuje mi tz "przy okazji" i skurcze są, ale bez przesady
|
#1971 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jakoś nie mogę się do tego przekonać sama nie wiem. Jeżeli chodzi o ich zahartowanie to słyszałam że raczej za dużo nie daje natomiast jeżeli chodzi o wywołanie porodu to tak jak ze wszystkimi tego typu naturalnymi sposobami u jednych pomoże u innych natomiast nie.Cytat:
albo pod koniec ciąży nie mają weny albo mocy żeby pisać ![]() ---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- Cytat:
|
|
#1972 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też :-D a wczoraj był sex i co ? Julek śpi w najlepsze :-D
|
#1973 |
|
Raczkowanie
|
Mysza ja masuje recznym laktatorem i po kazdym masazu sa skurcze ale potem sie wyciszaja wiec moze gdybym dluzej/czesciej to robiła to by zadzialalo... musze dzis nad tym dluzej posiedziec chyba
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1974 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam takie wrażliwe cycki, że nie wiem jak będę karmić małą. Mój TZ jak sie tylko do nich zbliża, to zwiewam z piskiem
Jestem przeterminowana 2 dni nie mam żadnych skurczy ani odchdzącego czopka, czuje się tak samo jak przez całą ciąże. mam nadzieję, że jednak urodzi się sama przed 17.12, bo jak myślę o wywoływaniu, to jestem zes.ana.
|
|
|
|
#1975 | ||
|
Rozeznanie
|
Hello
Cytat:
). A masz wrazenie jakby w srodku cos sie zmienilo? Mnie sie czasami wydaje to takie grubsze cos na tylnej sciance jakby sie pchalo na zewnatrz (sorry za taki opis) - nie wiem czy to takie spuchniete przez porodem tak w srodku czy co Przez ten masaz mam obbadany kazdy centymert wnętrza![]() Cytat:
), ale na szczes cie juz wiem gdzie i jaką, wiec najwyzej tz sam kupi![]() Ja kupilam ten z rossmanna- babydream Mąz sie za to zabiera, ale niestety konczy sie to za szybko i nie tak jak trzeba ![]() Mój po to spi w najlepsze przez dobre nascie godzin Po wczoraj dopiero dzis rano sie laskawie obudził![]() Dziewczyny, z tym przeterminowaniem juz mi sie udziela od Was I tez zaczeło sie multum pytam czy juz urodzilam Kurcze, naparwde to jest mega wkurzające- telefonow juz nie odbieram (dobrze ze procz tesciowej za duzo osob nie dzwoni), skype i fb zablokowałam![]() Jutro mam wizytę u swojej lekarki- ciekawe co mi powie Nie ukrywam ze chciałabym najpoźniej w terminie urodzić, bo mąż musi skoczyć do Polski na 2 dni
|
||
|
|
|
#1976 |
|
Zakorzenienie
|
wizaż nie działał to i żadna nie rodziła.
Ja wróciłam z wizyty i wszystko jest ok. Żadnych oznak porodu co jak na razie mnie cieszy, jeszcze niech Mała siedzi. Czekając na wizytę nasłuchałam się opowieści o porodach 3 kobiet i wcale nie nastawiły mnie pozytywnie. Jedna przez drugą coraz to gorsze szczegóły
|
|
#1977 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
ale ja nie smaruje po każdym karmieniu tylko jak się coś działo ;-) polecam go oczywiście
|
|
#1978 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1979 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mam humor do bani
|
#1980 |
|
Zakorzenienie
|
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:55.

Oby to coś pomogło

u nas na watku ewidentnie jest fala porodow :p albo kilka na raz lub dzien po dniu albo kilka dni ciszy :p
trzymam z Hanią kciuki żeby dzidziulek wyskoczył 

i skurcze są, ale bez przesady