|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1651 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXV
Rena bardzo się cieszę!!
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1652 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXV
Cytat:
Cytat:
Kucyk jak Maksio?
|
|
#1653 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Następna wizyta za 2 tygodnie? Wika jak po wizycie? Barbi jak Wasze spacery? Krzysio polubił? My od tygodnia przeniosłyśmy się do spacerówki i Emilce się póki co podoba ![]() Dobra dziewczyny to postaram się trochę odpuścić z tym wyparzaniem..
|
|
|
|
|
#1654 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() [QUOTE=Ewusia_marchew;4928 0904 chyba że w międzyczasie córeczka Wam zrobi niespodziankę [/QUOTE]Ja tam za taką niespodziankę się nie pogniewam ![]() Cytat:
|
|
#1655 |
|
Zakorzenienie
|
renia, bardzo się cieszę - nie mogło być inaczej
najtrudniejsza wizyta jaką miałam - cała noc nieprzespana, w pracy nie mogę się na niczym skupić
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|
|
|
#1656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co było?
|
|
#1657 |
|
Zakorzenienie
|
Wika co tam się wydarzyło?
Berbie Maksiu lepiej ale jeszcze odciągam trochę... Wiec dalej woda morska i inhalacje. Dzięki że pytasz ![]() Ja na spacery (odpukać!!!) nie mogę narzekać. Nawet od kilku tygodni spaceruje z innymi mamami. Czasem M się przez to budzi, no ale potrzebne mi są te rozmowy z innymi mamusiami. Bylam w zeszłym tygodniu na usg bioderek i ortopeda powiedział że możemy przesiąść się do spacerówki. Ale narazie jezcze gondola
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1658 |
|
Zakorzenienie
|
Nic takiego się nie wydarzyło - pan doktor zburzył mi wszystkie moje plany i nieźle namieszał. W pozytywnym znaczeniu i w dobrej wierze, ale jednak strasznie namieszał - konkretów nie chcę pisać na forum
Jest dobrym i kompetentnym lekarzem a przy tym bardzo sympatycznym. Efekt mamy taki, że jutro czeka na mnie w szpitalu (w życiu bym sama tak szybko tam nie poszła), ok. 2 stycznia mam badanie i jakiś zabieg i ok. maja - operacja, jeśli pan doktor wcześniej nie osiągnie zamierzonego celu. Nie muszę pisać, jak bardzo mi to na rękę a jednocześnie wiem, że chyba ma rację. Nie mam pojęcia co robić, mam wrażenie, że każda decyzja jaką podejmę będzie zła
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|
|
|
#1659 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a Maksio już samodzielnie siada? siedzi sam? my mamy jutro bioderka. Cytat:
![]() ja ostatnie dnie spędzam na czytaniu poradników żywieniowych. mam wrażenie, że szykuję się jak na wojnę na te rozszerzanie diety
|
|
#1660 |
|
Zakorzenienie
|
wiem, Berbie
ale nie wiem jak to napisać, żeby było jasno, żeby się przy tym "wygadać", spojrzeć obiektywnie a jednocześnie za dużo publicznie nie napisać. Może po jutrzejszej wizycie w szpitalu
|
|
|
#1661 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
Reniu tak sie ciesze Cytat:
gdzie poznałaś te mamy? Cytat:
![]() Ja mam kiepski dzien kompletnie sie nie wyrabiam w tej pracy ![]() Wysłane z mojego GT-S5830i
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|||
|
|
|
#1662 | |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie nic - zasugerował, że może za suche powietrze mamy w domu...ale ten kaszel jest taki jakbym miała się udusić - nie mogę złapać oddechu i normalnie aż na wymioty mnie bierze...robię się czerwona i łzy lecą z oczu
u niego za 3 tyg ale na szczęście prenatalne 19.12 ![]() Cytat:
Wika - nie trzymaj nas w niepewności ![]() ========================= =============== dziękuję kochane za kciuki wczoraj późno napisałam, bo dopiero koło 21 weszliśmy do gabinetu jakie to niesamowite uczucie wiedzieć jak dzieciątko się rusza i nam macha tylko, że ja @ miałam 17.09 a dr liczymy, że 24.09, bo owu była bardzo późno i do tej pory wszystko pasowało a nagle dzidzia przyspieszyła i pasuje do terminu z 17.09 no, ale to jest najmniejszy problem a nawet żaden problem
|
|
#1663 |
|
Zakorzenienie
|
Berbie niemowlaki samodzielnie siadają około 8 miesiąca. Nie mówie o samodzielnym siedzeniu, gdy zostanie posadzone bo to około 6 miesiąca. Tak mówiła rehabilitantka. Ale M juz tak robi. Z pozycji do raczkowania siada ale jedna ręką się podpiera. Posadzony przeze mnie też musi się podeprzeć.
Iza, Berbie różnie. Dwie poznałam w szpitalu, kilka to mieszka w okolicy i zgadałyśmy się w parku, dwie to dawne znajome ale mieszkają bardzo blisko. |
|
|
|
#1664 |
|
Zakorzenienie
|
dobrze, że te prenatalne jeszcze Ci wskoczy bo tak byś zwariowała. 3 tygodnie to długo, a dla Ciebie to maxymalnie długo
Kubek dzięki za polecenie książki "Zdrowy maluch", naprawdę warto przeczytać. polecam! dziewczyny możecie polecić mi jakąś sokowirówkę? chodzi mi o coś dzięki czemu będę mogła przygotować szklankę soku i nie będzie przy tym nie wiadomo ile roboty i mycia. nie znam się kompletnie na sokowirówkach, więc będę bardzo wdzięczna za rady.
|
#1665 |
|
Zadomowienie
|
Renutku, Ty wiesz jak sie ciesze
![]() Zamawiam takie wiadomości co wizytę ![]() Berbie, nie ma za co ![]() Dla mam rozszerzających diete dzieci IMO hit. Szkoda tylko ze wegetariański. |
|
|
|
#1666 |
|
Zakorzenienie
|
no szkoda, ale i tak wiele cennych wiadomości o żywieniu. i uważam, że nie tylko mamy rozszerzające powinny przeczytać. moim zdaniem są fakty, które w codziennym odżywianiu warto znać.
|
#1667 |
|
Konto usunięte
|
Dobry wieczór
![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka ![]() ---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- Znalazłam genesis w zielonej górze, na stronie nfz piszą, że kolejki nie ma, więc w piątek moja mama pojedzie sprawdzić jak faktycznie jest, bo nie idzie się dodzwonić ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#1668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1669 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny za przepisy
rena- cudnie, ale się cieszę Twoimi wizytami wika-trzymam kciuki aby wszystko w dobrymi kierunku szło anitko- wracam do pracy bo dla mnie to siedzenie w domu już długo trwa,,,poza tym niby praca pewna ale pewniej będzie jak już wrócę kucyku- mroziłabym ale mleko mrożone najlepiej zużyć do dwóch tygodni bo mleko jest dostosowane do potrzeb/wieku dziecka więc co mi z tego mleka za dwa miesiące...? fiol- pół nocy czytałam o alalii oczywiście jak to ja już podejrzewam, że Kaśka też ją ma... ---------- Dopisano o 00:19 ---------- Poprzedni post napisano o 00:10 ---------- a mieliśmy tu na forum taką koleżankę- agatkę- nie wiecie co z nią ?Jak kochała jednego mężczyznę to jeszcze miała dla nas czas ale jak zakochała się w drugim na zabój to niestety nie ma już czasu dla koleżanek
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2014-12-11 o 00:30 |
|
|
|
#1670 |
|
Konto usunięte
|
Zeberko mowa o Twoim mleku? No chyba żartujesz
Twoje mleko zawsze będzie cenne dla Tosi. Gdybyś widziała, jakie zapasy mają dziewczyny na grupie laktatorowej w zamrażalnikach... I pewnie je będą podawać długo po tym, jak teoretycznie powinny
|
|
|
|
#1671 |
|
Zakorzenienie
|
Perse- a mamy serwują to mleko starszym maluchom? (czyt. Kasi)
nawet dla woreczkach do mrożenia jest napisie, że owszem w -18 można trzymać do roku ale najlepiej zużywać do 2 tygodni.... Perse- a Ty pewnie ściągasz teraz ?
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2014-12-11 o 00:33 |
|
|
|
#1672 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Mleko w zamrażalniku takim porządnym może siedzieć miesiącami Jak chcesz, poszukam Ci dokładnych wytycznych, jak długo można trzymać mleko w jakiej temperaturze.Odciągam, odciągam... |
|
|
|
|
#1673 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Jak mi sie chce spac... Wysłane z mojego GT-S5830i
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#1674 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczynki.
U mnie problemów ciąg dalszy. Wczoraj rozmawiałam z moim ginem. Przyszły wyniki mojej cytologii i jest źle... Są komórki HSIL, trzeba robić szybką diagnostykę. Póki co komórek nowotworowych nie ma, ale nie wiadomo w co przerodzą się te komórki. Podejrzewam że to stan przednowotworowy, ale tylko podejrzewam, bo on nic konkretnego nie powiedział. We wtorek jadę do niego, ma obejrzec dokładnie szyjkę i pobrac jakąś dokładniejszą cytologię. I potem ok miesiaca czekania. Myślę że nie będzie za ciekawie, ale mam tylko nadzieję że to będzie jakieś szybko wykrete wczesne stadium i usuną i będzie ok. Kurcze mam nadzieję, bo przecież ja mam 11 letnie dziecko...
|
|
#1675 |
|
Konto usunięte
|
Dwakolory nie znam się ale współczuję. Wiem że koleżanka miała koloskopie i tam dokładniej zbadali komórki ale nie pamiętam czemu miała stan przedrakowy. Wiem że teraz ma wszystko dobrze.
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#1676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1677 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() też o niej ostatnio myślę i czekam aż się odezwie ![]() Agatko, hop, hop? Cytat:
czekamy na wieści ![]() Fajnego masz lekarza Cytat:
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;49293634] Znalazłam genesis w zielonej górze, na stronie nfz piszą, że kolejki nie ma, więc w piątek moja mama pojedzie sprawdzić jak faktycznie jest, bo nie idzie się dodzwonić [/QUOTE]trzymam kciuki, żeby się udało to jak najszybciej załatwić ![]() Cytat:
kochana dobrze, że byłaś u lekarza i że zrobiłaś tą cytologię - nie wolno myśleć o najgorszym! Działasz, lekarz zdiagnozuje i ja wierzę, że będzie dobrze, musi być ![]()
|
|
#1678 |
|
Zakorzenienie
|
jolja a jak tam ty? coś się dzieje?
|
#1679 |
|
Zakorzenienie
|
taaa... rwa kulszowa mi od rana przypomina o sobie
![]() Myślałam, że Małą może porządkami zachęcę ale jak mnie tak bolą plecy to nie ma szans
|
#1680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zwarci i gotowi?
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:12.

wszystko pięknie 

[/QUOTE]

ale na szczęście prenatalne 19.12