Tarnowskie Panny Młode cz. VI - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-12-09, 10:55   #91
magda_mjt
Zakorzenienie

Dot.: Tarnowskie Panny Młode cz. VI

Byłam wczoraj w MissCherie dopytac o pewna rzecz. Wyobrażacie sobie, ze babki pamiętały mnie, mało tego od reki wiedziały, ze lipiec i jaki model sukni . Kurde, one sa niesamowite
Stary 2014-12-09, 11:04   #92
21klaudyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magda_mjt Pokaż wiadomość
Byłam wczoraj w MissCherie dopytac o pewna rzecz. Wyobrażacie sobie, ze babki pamiętały mnie, mało tego od reki wiedziały, ze lipiec i jaki model sukni . Kurde, one sa niesamowite
To jest ich praca więc jak dla mnie to normalka sama po sobie wiem że jak Nam przychodził list z sygn. akt. to bez otwierania wiedziałam co to za sprawa i czego dotyczy . Jak coś robisz na co dzień to rzeczy same Ci w głowie zostają.
Co nie zmienia faktu , że pracują tam bardzo fajne i konkretne kobiety. Ja mierzyłam tam pierwszą suknię i moja mama się rozpłakała i odrazu chciała ją kupić a ja nie byłam pewna czy to napewno ta i spodobało mi się to że nie wciskały mi jej na siłę tylko też zgodziły się ze mną że powinnam pomierzyć jeszcze inne i jeśli to ta jedyna to wrócę po nią .
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00

"Zestarzej się przy mnie
Najlepsze dopiero się zdarzy"
21klaudyna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-09, 11:06   #93
magda_mjt
Zakorzenienie

Tylko kurcze dla mnie naturalne, ze skojarzą, ze jestem klientka, ale zeby od reki znac date i model sukni byłam miłe zaskoczona . Ale to fakt, mojej Mamie tez sie bardzo spodobało ich podejście, nie wciskają nic, tylko pomagają wybrac to, co najlepsze . Słuchają, ale tez delikatnie pomagają wybrac dobrze . Świetne babki, na prawdę
Stary 2014-12-09, 12:23   #94
joasia-a
Zakorzenienie

Ja tez musze do nich w sobotę zaglądnąć mierzylam świetne kolczyki, myślałam ze to model vilio z novis blanca ale,zamowilam i to nie to.. Wiec nie wytrzymam w niewiedzy heh

Nie dużo za fryzurę bierze ta Aleksandra,hm..

My mieszkamy na godzien razem ale w Krk, na weekendy każde wraca do siebie..

Ale,mieszkamy 30km od siebie, chcemy ubierać sie każdy u siebie i oboje chcemy video i foto ale.. Jeszcze nie rozmawialismy na ten temat z uslugodawcami eh..
Stary 2014-12-09, 13:58   #95
kreciorek85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zuzka171015 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a ja z innej beczki pytanie mam do Was
Jak to jest mieszkacie juz ze swoimi Tztami??? I jak to bedzie w dniu slubu ? Jak bedzie fotograf kamerzysta. Bedziecie sie zbierac-ubierac razem w jednym domu. Czy wrocicie tylko na ten dzien do domu swojego-rodzinnego nietypowe pytanie- wiem
My mieszkamy osobno. W różnych województwach. Ok 70km od siebie. Usługodawcy powiedzieli, że nie ma szans żeby byli w dwóch miejscach, więc TŻ przyjedzie do mnie i u mnie będzie cały ceremoniał ubierania itp Chociaż czasem się zastanawiam, czy nie ogarnąć tego tematu na naszej sali w pokoju dla Państwa Młodych..Mniej gonitwy między pokojem a kuchnią (u mnie do każdego pokoju się wchodzi przez kuchnię ) mniejszy tłum 'widzów' itp. No jeszcze się zobaczy, mamy czas

Co do wódki to się nie wyrobimy kupić już w tym roku Wypadł dodatkowy niespodziewany wydatek, no i kicha..Mam nadzieję, że aż tak drastycznie ceny po nowym roku nie wzrosną
Yves Saint Laurent

Unia Tarnów

Góra 26.08.14
Dół 14.04.15
http://czarnakretka.blogspot.com/

kreciorek85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-09, 17:01   #96
dziewczyna_w_sukience
Raczkowanie

Dziewczyny tak dla upewnienia się czy ten jubiler na lwowskiej to dokładnie ten: http://www.zumi.pl/2166946,Firma_Jub...now,firma.html
dziewczyna_w_sukience jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-09, 17:10   #97
Saaheli
Zadomowienie

A ja nie wiem jeszcze jak to zrobimy, mieszkamy niedaleko siebie, jakieś 6 km więc żadnego problemu nie powinno być, ale nie myślałam o tym zbytnio, zostawiam to na później

no i zapisałam się do Aleksandry na fryzurę miałam małą zagwozdkę i zastanawiałam się długo do kogo się zapisać, bo ostatnio w Tarnowie zauważyłam jakiś wysyp fryzjerów :P ale ostatecznie gdzieś ciągle myślałam jednak o Oli... no i nie zastanawiałam się zbyt długo jak powiedziała, że ma wolne godziny, ale już coraz mniej
Saaheli jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-12-09, 21:17   #98
Justuus
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dziewczyna_w_sukience Pokaż wiadomość
Dziewczyny tak dla upewnienia się czy ten jubiler na lwowskiej to dokładnie ten: http://www.zumi.pl/2166946,Firma_Jub...now,firma.html
Sprawdzałam niedawno nawet na google maps i to ten. Bo tam był numer 7 :P
Wejście do sklepu jest dokładnie za przystankiem

Cytat:
Napisane przez Saaheli Pokaż wiadomość
A ja nie wiem jeszcze jak to zrobimy, mieszkamy niedaleko siebie, jakieś 6 km więc żadnego problemu nie powinno być, ale nie myślałam o tym zbytnio, zostawiam to na później

no i zapisałam się do Aleksandry na fryzurę miałam małą zagwozdkę i zastanawiałam się długo do kogo się zapisać, bo ostatnio w Tarnowie zauważyłam jakiś wysyp fryzjerów :P ale ostatecznie gdzieś ciągle myślałam jednak o Oli... no i nie zastanawiałam się zbyt długo jak powiedziała, że ma wolne godziny, ale już coraz mniej
To może ja też zadzwonie do tej Aleksandry i się zapiszę na próbną...
Justuus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-10, 08:58   #99
Blondi10
Raczkowanie

Kurcze to może ja też się przejdę do tej Aleksandry moje włosy to zawsze wyzwanie dla fryzjerów a chciałabym ładnie skręcone i upięte włosy coś ala jak na zdjęciach ale boje się efektu końcowego
słyszałam dobre opinie o dziewczynie z salonu Pawła Stelmacha, Dorota Kowal bodajże wiecie coś o niej?

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...18674f1db.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...30a92cc69.html
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg fryz1.jpg (40,0 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg fryz2.jpg (42,1 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg fryz1k.jpg (10,4 KB, 9 załadowań)

Alex & Nero

Edytowane przez Blondi10
Czas edycji: 2014-12-10 o 09:23
Blondi10 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-10, 09:50   #100
Saaheli
Zadomowienie

Blondi, bardzo ładne upięcia, ale też muszą być zrobione bardzo misternie no i właśnie kwestia jak to się będzie trzymało... sama się zastanawiam, bo chciałabym rozpuszczone lub pół-rozpuszczone włosy... ja już się zapisałam więc na razie nie będę szła na próbną, co będzie to będzie
Stary 2014-12-10, 10:42   #101
magda_mjt
Zakorzenienie

Podpisałam dzisiaj umowe z P. Ala z Kwoatowego Pola . Przemiła osoba . No i jak usłyszała, ze mam Klaudie i Monike, to mowi, ze bede w świetnych rekach , z czego sie mega cieszę

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-12-10, 11:02   #102
21klaudyna
Zadomowienie

Cytat:
Podpisałam dzisiaj umowe z P. Ala z Kwoatowego Pola . Przemiła osoba . No i jak usłyszała, ze mam Klaudie i Monike, to mowi, ze bede w świetnych rekach , z czego sie mega cieszę
O kurczę ale wcześnie podpisałaś umowę
Co będzie Ci pani Ala robić ? Bardzo fajna kobieta. Ja jej wysłałam zdjęcie bukietu i w czwartek przed weselem telefonicznie dogrywalysmy szczegóły i bukiet był idealny. Dokładnie taki jak chciałam , lepiej nie mogłam sobie wymarzyć.

"Zestarzej się przy mnie
Stary 2014-12-10, 11:13   #103
zuzka171015
Raczkowanie

Umowilam sie do Aleksandry na 7 rano;-) Slub na 13 planujemy. Jak Klaudia o 9 zacznie mnie malowac to wystarczy? ;-)

Sent from my GT-I9001 using Wizaz Forum mobile app
zuzka171015 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-10, 11:21   #104
magda_mjt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 21klaudyna Pokaż wiadomość
O kurczę ale wcześnie podpisałaś umowę

Co będzie Ci pani Ala robić ? Bardzo fajna kobieta. Ja jej wysłałam zdjęcie bukietu i w czwartek przed weselem telefonicznie dogrywalysmy szczegóły i bukiet był idealny. Dokładnie taki jak chciałam , lepiej nie mogłam sobie wymarzyć.

Wczesnie? ja tak rzadko jestem, ze wole wczesniej miec wszystko na papierze . Zreszta ja myslalam, ze tylko na termin sie umowilam z nia, to ona zaproponowała umowe . A skoro jestem zdecydowana, to było mi to nawet na reke . Wiesz, ze nawet chyba o Twoim bukiecie rozmawialysmy, ze wlasnie cos podobnego bym chciała .
Stary 2014-12-10, 11:41   #105
21klaudyna
Zadomowienie

Cytat:
Umowilam sie do Aleksandry na 7 rano;-) Slub na 13 planujemy. Jak Klaudia o 9 zacznie mnie malowac to wystarczy? ;-)

A będziesz u Klaudii na westerplatte sie malować ? Bo te 2 h to min na fryzjera bym liczyła. U mnie to trwało trochę dłużej a lepiej mieć trochę zapasu żeby sie nie stresować, bo jak ty sie spóźnisz do Klaudii to potem kolejne pm maja już opóznienie . Ja bym sie na make up umówiła na 9.30

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ----------

Cytat:
Wczesnie? ja tak rzadko jestem, ze wole wczesniej miec wszystko na papierze . Zreszta ja myslalam, ze tylko na termin sie umowilam z nia, to ona zaproponowała umowe . A skoro jestem zdecydowana, to było mi to nawet na reke . Wiesz, ze nawet chyba o Twoim bukiecie rozmawialysmy, ze wlasnie cos podobnego bym chciała .
Pytam bo ja w ogóle nie podpisywałam umowy , moja dekoratorka współpracuje z p.ala i jak miały spotkanie w czerwcu to Aśka do mnie zadzwoniła czy tez bukiet ślubny chce, wiec ona mi zaklepała termin a ja tydzień przed weselem miałam sie przypomnieć
Oprócz bukietów dostałam w gratisie torebkę płatków róż wiec bardzo miły akcent. No i były piwonie o których marzyłam a inne dziewczyny na wątku Pm 2014 które ślubowały tego samego dnia dostały info ze sie nie da zdobyć już piwoni a pani Ala stanęła na wysokości zadania.

"Zestarzej się przy mnie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-12-10, 11:48   #106
Saaheli
Zadomowienie

Ja też mam taką samą sytuację, że nie muszę się sama z panią Alą umawiać, a dekoratorka mi mówiła właśnie, że pani z kwiatowego pola jest bardzo ambitna i jak trzeba to nawet pół Polski przejedzie żeby odpowiednie kwiaty zdobyć
Stary 2014-12-10, 11:52   #107
magda_mjt
Zakorzenienie

Tylko ja nie bede miec dekoratorki . Papeterie sama robie, mozliwe ze kilka pomponow tiulowych lub papierowych tez. Jedynie chciałabym bardzo podświetlane tło za nami, ale cos mi sie M burzy na to... wiec na razie temat odpuszczam. Bukietu sie sama nie podejmę, a u P. Ali mi sie bardzo podobaja
Stary 2014-12-10, 12:10   #108
zuzka171015
Raczkowanie

No wlasnie jeszcze nie wiem czy Klaudia do mnie przyjedzie czy ja do niej. Mysle nad tym jeszcze W sumie z Klaudia jeszcze godziny nie ustalilysmy.
Stary 2014-12-10, 12:13   #109
21klaudyna
Zadomowienie

Cytat:
No wlasnie jeszcze nie wiem czy Klaudia do mnie przyjedzie czy ja do niej. Mysle nad tym jeszcze W sumie z Klaudia jeszcze godziny nie ustalilysmy.
Od Oli do Klaudii jest bardzo blisko. A jak już wiesz ze o 13 chcesz ślub to lepiej ustał z Klaudia godzinę bo potem może być problem z dobrym czasem.

"Zestarzej się przy mnie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-12-10, 12:19   #110
zuzka171015
Raczkowanie

Dzwonilam dzisiaj do hurtowni alkoholowych zapytac o cene wodki. Masakra ile wyjdzie ta wóda 21Klaudia wy jaka wodke mieliscie?

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

Jak pisalam do Klaudi miesiac temu to byla przy potwierdzaniu terminow w pierwszych miesiacach roku 2015. Powiedziala ze jak dojdzie do mojego dnia da mi znac, ze bedzie to pod koniec listopada. Do tej pory niestety nie odpisala, ale rozumiem ze jest zapracowana. Napisalam dzis do niej na fb czy juz doszla do mojego terminu. Zobaczymy co odpisze. Nie chce jej poganiać. A dziewczyny u Klaudi wplaca sie zaliczke? Bo nawet nie pytalam o to.
Stary 2014-12-10, 12:22   #111
joasia-a
Zakorzenienie

Zuzka a jaka wódkę chcecie? do Eurocashu tez dzwonilas i wspominalas ze na ślub? my kupowaliśmy 2 miesiące temu i wszędzie stock,byl po 22,69 /23,60 a w Eurocashu kupiliśmy za 20,60

Aa i Zuzka ja mam ślub na 14:00 na 8/8:30 fryzjera planuje, zobaczę jak długo nam zejdzie probna i na 11 chyba z klaudia umowilysmy sie ona przyjeżdża do mnie bo jak zapisywalam sie to nie bylo w sumie wyboru czy dojazd czy u niej :P
Stary 2014-12-10, 12:33   #112
21klaudyna
Zadomowienie

Cytat:
Dzwonilam dzisiaj do hurtowni alkoholowych zapytac o cene wodki. Masakra ile wyjdzie ta wóda 21Klaudia wy jaka wodke mieliscie?

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

Jak pisalam do Klaudi miesiac temu to byla przy potwierdzaniu terminow w pierwszych miesiacach roku 2015. Powiedziala ze jak dojdzie do mojego dnia da mi znac, ze bedzie to pod koniec listopada. Do tej pory niestety nie odpisala, ale rozumiem ze jest zapracowana. Napisalam dzis do niej na fb czy juz doszla do mojego terminu. Zobaczymy co odpisze. Nie chce jej poganiać. A dziewczyny u Klaudi wplaca sie zaliczke? Bo nawet nie pytalam o to.
My mieliśmy Czarnego Smirnoffa.

a u Klaudii ja przy probnej zapłaciłam 100 zł i w dniu slubu resztę za ślubny i dojazd.

---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

Cytat:
Napisane przez joasia-a Pokaż wiadomość

Aa i Zuzka ja mam ślub na 14:00 na 8/8:30 fryzjera planuje, zobaczę jak długo nam zejdzie probna i na 11 chyba z klaudia umowilysmy sie ona przyjeżdża do mnie bo jak zapisywalam sie to nie bylo w sumie wyboru czy dojazd czy u niej :P
A tylko ty będziesz malowna czy jeszcze ktoś z domu ?

"Zestarzej się przy mnie
Stary 2014-12-10, 12:40   #113
Ammia
Zadomowienie

Cytat:

Wczesną godzinę na ślub wybraliście, najczęściej się spotykam że ślub w godzinach od 14 do 16. My planujemy na 15- wydaje mi się być godziną tak w sam raz bo na 14 słyszę opinie że za wcześnie i goście się szybciej rozchodzą a o 16 z kolei trochę późno biorąc pod uwagę obiad, tort itd.

Ja też jestem zapisana do Klaudii na make up tylko nie pamiętam na którą godzinę. Ale coś mi się obiło o uszy że odchodzi od malowania w domu PM i ma u siebie w mieszkaniu jakieś mini studio. U mnie w sumie nie będzie problemu z dojazdem bo moja fryzjerka ma salon w okolicach Gemini a Klaudia też gdzieś w tamtych okolicach mieszka więc załatwię wszystko w jednym miejscu.

Edytowane przez Ammia
Czas edycji: 2014-12-10 o 12:44
Ammia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-10, 12:47   #114
joasia-a
Zakorzenienie

Ja w zeszłym roku bylam na ślubach o 12 i o 13 wiec mnie godzina nie dziwi :P

Będę ja oraz moja mama, obie delikatne makijaże wiec godzina na zrobienie makijażu, godzina na wchlanianie, to mamy dopiero 12:00.. Klaudia stwierdzila ze to jest najbardziej dogodna godzina a ze zapisywalam sie pierwsza na te date to miałam możliwość wyboru.. a w międzyczasie jeszcze bukiet ślubny musze zrobić heh
Stary 2014-12-10, 12:55   #115
zuzka171015
Raczkowanie

Godzina slubu to jeszcze kwestia do ustalenia ale albo 13 albo 14. Mamy slub w pazdzierniku, ciemno juz jest o 17. A zdjecia bysmy chcieli jakies ladne zeby jeszcze swiatlo jakies dzienne bylo

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

Niedodzownilam sie do Eurocashu, nikt ne odbiera ;/ My myslelismy o Wyborowej, Panu Tadeuszu albo Bolsie.
Stary 2014-12-10, 12:58   #116
21klaudyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez joasia-a Pokaż wiadomość
Ja w zeszłym roku bylam na ślubach o 12 i o 13 wiec mnie godzina nie dziwi :P

Będę ja oraz moja mama, obie delikatne makijaże wiec godzina na zrobienie makijażu, godzina na wchlanianie, to mamy dopiero 12:00.. Klaudia stwierdzila ze to jest najbardziej dogodna godzina a ze zapisywalam sie pierwsza na te date to miałam możliwość wyboru.. a w międzyczasie jeszcze bukiet ślubny musze zrobić heh
Ja miałam na 11.30 , pierwsza była mama żeby mogła goścmi sie zając jak sie pojawia a potem ja , Klaudia miała opóznienie po wcześniejszych Pm i o 14.10 zostałam wypuszczona z fotela ;p Jak kamerzysta przyszedł z informacja ze pan młody już wyjechał to jeszcze miałam ostatnie wykończenia ;p

"Zestarzej się przy mnie
Stary 2014-12-10, 13:17   #117
magda_mjt
Zakorzenienie

Cytat:
Godzina slubu to jeszcze kwestia do ustalenia ale albo 13 albo 14. Mamy slub w pazdzierniku, ciemno juz jest o 17. A zdjecia bysmy chcieli jakies ladne zeby jeszcze swiatlo jakies dzienne bylo

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

Niedodzownilam sie do Eurocashu, nikt ne odbiera ;/ My myslelismy o Wyborowej, Panu Tadeuszu albo Bolsie.

Byłam wczoraj w eurocashu, aktualnie takie sa ceny
ImageUploadedByWizaz Forum1418217443.719476.jpgImageUploadedByWizaz Forum1418217460.140000.jpg
Stary 2014-12-10, 13:19   #118
magda_mjt
Zakorzenienie

Ja u Klaudii wolałam wcześniejsza h, bo niestety u niej czesto sie cos przedłuża i sa opoznienia. Stad wole miec jakis zapas, niz na styk .
Stary 2014-12-10, 13:32   #119
zuzka171015
Raczkowanie

dzieki za informacje magda_mjt
Polonez hurtownia w Lisiej Gorze jednak ma najnizsze ceny
Stary 2014-12-10, 13:35   #120
Justuus
Zakorzenienie

My mamy ślub o 15 i Klaudia sama zaproponowała 11-11.30 będę ja i moja swiadkowa.
Justuus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości