|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1261 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy swe pociechy pielęgnują, ciążówki do nowej roli się szykują.Mamy po staran
Cytat:
![]() ![]() ![]() jak najbardziej, ale jeszcze nie w tym roku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1262 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy swe pociechy pielęgnują, ciążówki do nowej roli się szykują.Mamy po staran
Jakbyś się dowiedziała, że jesteś w ciąży to już by był kolejny rok
![]() ![]() ![]() ![]()
#1263 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1264 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Może te skurcze i bóle brzucha zwiastują poród? ![]() Cytat:
![]() My też wiecznie wodą zakraplamy, no i frida w ruchu 3 razy dziennie i raz w nocy. Ale Wy macie poważniejszy problem. Trzymam kciuki za Frania, aby poradził sobie z tym zatkanym nochalkiem ![]() Cytat:
![]() 2. 3 razy dziennie smarujemy całe ciałko, główkę raz dziennie po kąpieli. Nienawidzi smarowania, szczególnie na buźce i na brzuszku (wlasnie zaczęłam się niepokoić bo wiecznie się pręży gdy smaruję brzuszek, już próbowałam delikatnie, spokojnie i nic, nadal go to drażni, mam nadzieję, że to nic poważnego) No a jak smaruję buzię to jest wielka awantura ![]() 3. no właśnie, tym bardziej, że nie lubi leżeć na plecach ![]() Cytat:
![]() ![]() No i za śmiech też. Podobnie do Bertusia się śmieje ![]() ![]() ![]() ![]() Ej, dziewczyny, co to Fantastka znów w ciąży? ![]() ![]() A Lea też? ![]() ![]() ![]() Może Leany do nas dołączy? ![]() ---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1265 |
Zakorzenienie
|
Hehe, właśnie
![]() ![]() Ja bym chciała wpaść bo inaczej się w tym roku nie zdecydujemy ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ---------- A w ogóle, to nie było mnie ile? Zaledwie pół dnia i co? Dwie strony do nadrobienia ![]() Byliśmy na spacerku o 14:30 i Młody sobie zasnął i smaczni chrapał w wózku a mamusia zmarzła jak diabli ![]() ![]() Wróciliśmy po 19:00 i ostatecznie moje dziecię wymęczone na maksa padło po kąpieli i kamieniu. Musiałam go przetrzymać ponad godzinę, aż dziw, że dał radę ![]() Małż poszedł sobie na wódeczkę a ja siedzę i piję meliskę. Zaraz idę spać bo ledwie na oczy paCZę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1266 |
Zakorzenienie
|
Hahaha nie moge
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- Juliette wypoczywaj i laduj baterie jak masz okazje ![]() ![]()
#1267 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Właśnie zaraz idę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1268 |
Zakorzenienie
|
Miedzy 19.30 a 20
![]()
#1269 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też już zmykam. Dobranoc! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1270 |
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
Ale się wczoraj urządziłam ![]() Była 23 i zjadłąm 4 mandarynki, przypomniałam sobie, że zapomniałam zażyć tabl na tarczycę Thyrosanu (na ulotce już rok temu czytałąm, że może uszkadzać wątrobę, że nawet były przypadki przeszczepów i zgonów ![]() Już ok 1 obudziłam się i musiałam wstawać tak mi było niedobrze, bolała mnie bardzo watroba, nie mogłam spać, budziłam się co pół godziny, wzięłam nawet sylimarol, potem renie i nic, coraz gorzej, aż o 6 usiadłam na łóżku bo tak mi było nie dobrze i poleciałam ![]() zwymiotowałam cały ten mandarynkowy syf chyab z pół wiadra ![]() I od tamtej pory nie mogę dojść do siebie, nogi jak z waty, boli wątroba, niedobrze ![]() Nie wiem co się dzieje teraz u mnie, normalnie cały czas coś. A jutro znowu do endo, zapytam jej co to, bo masakra jakaś to była. A teraz idę Was poczytać, bo bardzo dużo napisałyście, ciekawe jak tam Jagatka, urodziła ale nic więcej nie wiem, idę poczytać. ---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- Zostało mi 2 strony przeczytać, ale nie dam już rady bo mnie znowu muli i boli. Musiałam niestety choć pół tej tabl zażyć bo mam bardzo niskie tsh. Idę spać, tzn spróbuję, dobranoc
1cs-II kreski 27 maj 2014 ![]() 39/40 11.12.2013 ![]() 16.08.2013 ![]() Synuś- 2011 ![]() Córeczka- 2015 ![]() Killer 1x Edytowane przez Kamel Czas edycji: 2014-12-09 o 21:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#1271 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Jagodzia jak widać klucze dobre na wszystko haha Marszalka 3mam za Was kciuki oby było wtedy kiedy zechcecie ![]() kabel od odkurzacza też nie jest zły hehe Jul dzięki ![]() ![]() ZA waszą "wpadkę" też trzymam kciuki ![]() Juobraziłam sobie Herbiego zapierniczającego do pilota ![]() Kochane Te wasze dzieciaczki ![]() Kamel o kurcze ale przeboje. A może dziś endo zmieni CI leki, żebyś się tam nie męczyła?? ![]() My po południu pojechaliśmy do rodziców moich na chwile. Usmiałam się tak, żę mało nie urodziłam, ale jak wróciłam do mi brzuch twardniał i Leo sie tak wypinał boleśnie ![]() Noc taka średnia, spać nie mogłam i teraz też mi sie nie chce. Leo spał w nocy, a teraz sobie dyskoteke urządza heh. A i zeby było ciekawie znów nie mam wody ![]() DObrze, ze zdazyłam wczoraj wyprać ciemne (min bluze którą biore do szpitala zamioast szlafroka). I umówiłam się prywatnie na wizyte do gin na 22 grudnia, ale czuje ze moge nie dotrwać, albo dotrwam a gin powie, ze zaraz się zacznie ![]()
#1272 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczynki
![]() Chciałam tylko napisać, że bardzo, bardzo się cieszę, że się odezwałaś Carmenko ![]() ![]() Fantastka, leany - wow!!! Gratulacje!!!
#1273 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#1274 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tiaa, u nas motywująco działają ulotki i gazety ![]() Cytat:
![]() ![]() Kamel ło matko, ale się urządziłaś... Swoją drogą nie miałam zielonego pojęcia o takich skutkach jedzenia cytrusów przy niektórych lekach, współczuję ![]() Ło dziewczyny jak się cieszę, polowałam od jakiegoś miesiąca na wyprzedaże w c&a a tu dzisiaj wchodzę rano na pocztę i bach! akurat przyszła wiadomość o przecenach ![]() ![]()
![]() |
#1275 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cześć, witam się na chwilę, odrobinę dziś lepiej, wczoraj wzięłam na noc synka lakcid.
Cytat:
A Tobie też zdrówka życzę, trzymaj się Moje dziecko przeważnie między 21-24 urządza harce jak ja leżę z laptopem. Ja też się umówi. Prywatnie na gbs chyba bo u mojej nie ma terminów a jakoś przegapiłam. Cytat:
A jeśli chodzi o CARMENĘ to też trzymam za nią kciuki. Przepraszam, że nie bezpośrednio ale wczoraj nie mogłam znaleźć Jej posta. Cytat:
Cytat:
Fajnie, że znalazłaś tyle rzeczy w promocji ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1276 |
Zadomowienie
|
cześć dziewczynki
Kamel ty to masz ostatnio, ale fakt z tarczycą nie ma żartów u nas noc nawet spoko, mała zasnęła na dobre po 20 i pierwsza pobudka o 4.00, jedzenie, kupa - niestety znów zatwardzenie ![]() ![]() zaraz szykujemy się na usg bioderek |
![]() ![]() |
![]() |
#1277 |
Zakorzenienie
|
Aga a jak jest z rozmiarowka w c&a?
Odebralam paczke z empiku, kupiłam sobie w kauflandzie mini gwiazdę betlejemska, zjadlam kaszę manna i odpoczywam ![]()
#1278 |
Zakorzenienie
|
Nie dzialal mi tapatalk
![]() Agus - moze i tak ma ale raczej by sie smial chyba noz prezyl? ![]() Pochwalilam sie wczoraj, ze atopia na razie sie nie pojawia i co? Wieczorem wokol szyji znow wyskoczyly plamy. Na razie wstrzymalam sie od smarowania Protopikiem ale jal sie dzis nasili to nie bede miala wyjscia. Kamel - niezle sie urzadzilas ![]() Moj syn spi juz od 10:00 jak zabity. Nawet wirujaca pralka go nie budzi. No a poza tym juz sie w nocy coeszylam, ze tylko dwa karmienia gdy o 3:30 sie przebudzil i zmienilam mu pieluche (niepotrzebnie zreszta bo mial sucha, co sie nigdy nie zdazylo) no i frania mala sie rpzubudzila i w mig zrobil sie gotowy do zabawy. Myslalam, ze wyjde z siebie i stane obok. Postanowil zasnac o 5:00 z moja pomoca (cyc i lulanie). Masakra. Ostatecznie obudzil sie o 6:30. Jak sie obudzi to dam mu zupke i wybywamy na podworko. Eh. Marszalka - po czym poznajesz, ze zatwardzenie ma Mala? Prezy sie i wije z bolu przy robieniu kupy? Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#1279 |
Zakorzenienie
|
Hej.
Kamel współczuję. Powiem szczerze ze ja odkąd urodziłam to nie biorę tabletek na tarczyce... wstyd. Nie mam pojęcia jak tam u mnie z tym teraz. Musze zrobić wynik koniecznie ale jak tu się wybrać i coś zrobić jak ciągle jestem sama z małą. Na śniadanko udało mi się zrobić jabłka smażone z ryżem mniam mniam. Oczywiście jedna ręką musiałam usypiac mała a druga gotować ![]() Po wielkich awanturach poszła spać teraz a później jedziemy do ortopedy.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1280 |
Zakorzenienie
|
U nas znow marudzenie. Na podlodze zle, na rekach zle i nie chce jesc obiadu. Ja pierdziele... czy on w koncu przestanie jeczec? Nie rozumiem mojego dziecka czasem
![]() Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#1281 |
Zakorzenienie
|
Kamel wspolczuje takich dolegliwosci
![]() Julie ale Bertus jest wymagajacy hehe ![]() ![]() ![]() ![]() Poza tym o kilku dni jak lezy na plecach to zaraz sie przekreca na brzuch, pozniej sie buntuje bo na plecy juz jej tak dobrze nie idzie ale czasem sie przekreci tak z 3-4 razy na zmiane na plecy i na brzuch i tym sposobem laduje po drugiej stonie pokoju ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1282 | ||||
Wtajemniczenie
|
A ja jestem już w poczekalni u endo ale jeszcze jej nie ma. Mój kochany tatuś mnie zawiózł
![]() ![]() ![]() Cytat:
Wiem co to, bo mój mały też ma z tym problemy, tylko, że jest starszy ale nie je nic owoców, surówek, warzyw ![]() ![]() z nim to WC co 5 min. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
1cs-II kreski 27 maj 2014 ![]() 39/40 11.12.2013 ![]() 16.08.2013 ![]() Synuś- 2011 ![]() Córeczka- 2015 ![]() Killer 1x Edytowane przez Kamel Czas edycji: 2014-12-10 o 14:13 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1283 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja właśnie jak dzisiaj szukałam bodów z długim na prezent to jak na złość były same z krótkim ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Kurczę, nie możesz chyba więcej chwalić tego biedaczka. U nas też regularnie jakieś czerwone albo pod szyjką, albo w wałeczkach ![]() W ogóle to myślę, że mogę już napisać, że chyba niebawem będę się też mogła poszczycić małym raczkiem w domu ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ---------- Dziewczyny, te mandarynki to wpływają na wszystkie leki w taki sposób? Czy tylko na posiadające określone substancje? Bo chciałam sobie nakupić w promocji w lidlu mandarynek, ale jestem na kuracji revalidem jeszcze i teraz się boję ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1284 |
Zakorzenienie
|
Zuken - ale masz anioła w domu
![]() ![]() Kamel - ![]() ![]() ![]() Współczuję Ci wiecznego chorowania, się namęczycie ![]() aga - no to mnie trochę uspokoiłaś ![]() I ![]() ![]() ![]() Co do czerwonych plam/otarć pod szyją to ja już trochę przestałam się przejmować bo nic to nie da. Po prostu mamy lek, którym trzeba smarować i tyle. Najważniejsze, że działa. Pamiętasz jak pisałyśmy sobie, że na pewno to zejdzie jak się dziecię zacznie układać na brzuchu? ![]() Na pocztę wrzucam śmiejącego się Bertusia (poszłam za przykładem Jagodzi, a co ![]() Herbi postanowił zasnąć o 15:50, ciekawe o której teraz Waćpan się obudzi. Chyba zaraz sama go przebudzę bo potem to już w ogóle mi nie zaśnie ![]() Poza tym spie.prza.łam dziś ze spaceru. Tak się nagle wiatr zerwał, że cały wózek mi znosiło. Eh. Małż dziś na noc do pracy więc zostanę sama z tym maruderem ![]() ---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ---------- Mania - jak dziś Franio? Dalej męczy go zatkany nosek czy jest lepiej? Edytowane przez Juliette25 Czas edycji: 2014-12-10 o 15:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#1285 |
Rozeznanie
|
Jul, jak taki słodziak może w ogóle marudzić
![]() ![]()
#1286 |
Zakorzenienie
|
Aga no to juz chyba mozna nazwac raczkowaniem, brawo:brawo: super!!! Teraz oczy dookola glowy musisz miec
![]() Julie no mam kurde, nie zaprzecze:P kurde do Meli wystarczy powiedziec cokolwiek albo nawet zagwizdac a ona sie cieszy ![]() ![]() I nie widze zdjec Bertusia ![]() Cloud jak tam maly ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1287 |
Zakorzenienie
|
Dzien doberek
![]() Rano mi cos wizaz nie dzialal. Kamel wspolczuje strasznie... ja nawet nie wiedzialam, ze mandarynki czy inne cytrusy moga tak wplywac... ![]() Mako i Tobie bidulko Ci tez coraz czesciej ![]() Aga no to oklaski za lowy ![]() ![]() Jul kurka...no widzisz..nie ma co chwalic. Oby szybko przeszla ta wysypka. God mmmm dobre sniadanko mialas ![]() Jul dzieki, dzis lepiej ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ---------- Na poczte zajrze wieczorkiem Jul i zobacze Twojego smieszka ![]()
![]() |
#1288 |
Rozeznanie
|
Zuken, dziękuję, że pytasz
![]() Mały ostatnio taki grzeczniutki, kochaniutki ![]() ![]() ![]() Ostatnio zwolnił ze wzrostem ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- Mania, gratuluję pierwszego spacerku ![]() Kamel, co Wy macie biedni z tym zdrowiem ostatnio ![]() ![]()
#1289 |
Zakorzenienie
|
Kamel prozĘ bardzo, zdj na szybko i nic wielkiego, ale zawsze tocjakis prezent
![]() Aga nie sorecyzowalam hehe. Damską to wiem że duzo zawyżona, a dziecięca? Mania i jak po spacerku? ![]() Byliśmy na obiedzie u rodziców. Teraz sobie popijam pokrzywe bo taka mam prawa nogę spuchnieta że aż dziwnie wygląda q stosunku do lewej. dziewczyny na styczniowym piją i mówią ze pomaga. zobaczymy. i dziś zamawiam w końcu kule do pokoju synka. Tylko nieumiem sie zdecydowac na kolory ale chyba takie.
#1290 |
Zakorzenienie
|
I zgaga to chyba mnie wykonczy
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:59.