|
|
#3841 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Dot.: Rozstanie z facetem XXXII
Cytat:
|
|
|
#3842 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
|
|
|
#3843 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
też przepłakałam noce w związku. ten człowiek wpędził mnie w poczucie winy, później niestety depresja, płacze po nocach, ale wyszłam z tego i odstawiłam wszystkie tabletki od psychiatry kilka tygodni temu. chciałam się z nim rozstać miesiąc temu, ale płakał i chciał szansę, więc dałam. ale te ostatnie tygodnie to już było takie reanimowanie martwego, bo ja już nawet nie chciałam, żeby przychodził. to był ten moment, w którym denerwuje cię w drugiej osobie wszystko. ![]() a teraz pomimo niedawnej depresji powoli wracam do siebie i czuję się bosko. a za pieniądze zaoszczędzone na prezentach na święta (których nie kupię) dla niego wyjechałam w góry i bawiłam się mega!
|
|
#3844 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny. Udzielałam się w tym wątku kilka miesięcy temu i wszystko trwa nadal, bo nadal utrzymujemy kontakt. Mam już za sobą etapy płaczu, beznadziejności, bezsennych nocy. Moja dobra relacja z nim trwała w sumie 6 miesięcy, a znamy się już ponad rok. U nas problemem wydaje się być odległość. Widzieliśmy się w tym całym okresie znajomości z 11 razy, przy czym nocowałam u niego albo on u mnie. Było wielkie zauroczenie, ciągle rozmowy na fb, wysyłanie sobie masę zdjęć, pisanie o wszystkim, a jak się spotykaliśmy to nie potrafilam się od niego odkleić. Potem jakoś się posypało, przez okres wakacji, miał ważne zaliczenia we wrześniu, do których się ciągle uczył i nie miał dla mnie czasu. Mówił, że się wypaliło, że to nie to. Zabolało. Powiedział, że jak zda wszystko, to zadzwoni i się umówimy na spotkanie. Tak zrobił, ale do spotkania nie doszło, bo ja wyjechałam. Mielismy przerwy w rozmowach, ja jestem z tych "kochających za bardzo". Nadal się spotkaliśmy, ale na luźnych zasadach, żeby miło spędzić czas, za kilkanaście dni znowu chcielismy się zobaczyć. Tydzień temu napisał, że ostatnio był dla mnie trochę mało ludzki, ale nie chce dawać mi zielonego światła na jakiś związek, który tylko psuł by nastroje, że taki układ jest dobry i że widywać się raz na 3 miesiące to jest chore. Wiem o tym, mówiłam mu, że męczyło mnie to, ale jakoś nie umiem przestać. Poprosiłam go, żeby do mnie nie pisał, żeby pozwolił mi zapomnieć i dać szansę komuś innemu - on nie chciał zrywać kontaktu. Mówił, że nie ma takich koleżanek jak ja, że większość go denerwuje, nie rozmawia się tak fajnie jak ze mną, że pierwszy raz mu się coś takiego zdarzyło. Ja nie wrócę do kraju przez najbliższe 3 lata, on kończy studia w lipcu czy wrześniu i chce wyjechać do innego kraju na dalsze studia. Dodam, że miedzy nami jest różnica wieku, jestem od niego strasza o kilka lat. Pogubiłam się w tym wszystkim i chciałabym ruszyć w jakimś kierunku, tylko nie wiem w którym. Doradzicie coś?
|
|
|
|
#3845 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Śmieszy mnie, że on sobie nie życzy zerwania kontaktu - a gdzie jesteś w tym wszystkim Ty, Twoja opinia i nieodwzajemnione uczucie?
|
|
|
#3846 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3847 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#3848 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3849 |
|
po drugiej stronie szafy
|
|
|
#3850 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny!
Tak BTW właśnie oglądnęłam fajną, lekką komedię polecam. Ja śmiałam się cały film ![]() "Qu'est-ce qu'on a fait au Bon Dieu? Za jakie grzechy, dobry Boże?" I już mi troszkę lepiej
|
|
|
|
#3851 |
|
Wtajemniczenie
|
Może nie tyle generalizacja, ale mówienie, że sporo dziewczyn tak robi jest chyba dość znaczące
Może ja się w innym kręgu otaczam, ale nie znam żadnej.. W ogóle szczerze mówiąc pierwszy raz usłyszałam coś takiego jak seks-turystyka kobiet w Egipcie ![]() A co do Tajlandii, to z kolei tu słyszałam o takim zjawisku, ale nie mam przełożenia na sporo czy mało względem ludzi, bo tylko o jednym przypadku mama mi mówiła od niej z pracy ![]() Swoją drogą.. Ludzie to mają pomysły na ekscytację w życiu Podobno w Tajlandii można się nieźle pomylić co do tych "kobiet"
|
#3852 |
|
Raczkowanie
|
Eh.. mam dziś gorszy dzień
dowiedziałam się, że nadal spotyka się z tą swoją nową z którą niby zerwał całkowicie kontakt jak mnie prosił o szanse.. głupia byłam po raz kolejny Dziewczyny powiedzcie mi jak mieć tyle siły żeby mu już nigdy więcej nie odpisać ani nie odebrać ? Jak wy to zrobiłyście ? Ja naprawdę chce to już definitywnie zakończyć i może teraz po raz kolejny nadejdą gorsze dni ale za jakiś czas będzie mi lepiej.. to zapewne wtedy on zacznie się odzywać. U nich to chyba inaczej działa po czasie zaczynają tęsknić i choć nic z tego nie wynika to wyprowadza mnie z równowagi psychicznej, którą przez ten czas zdążyłam sobie trochę wypracować.. |
|
|
|
#3853 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Seks-turystyka to temat, który od bardzo dawna jest tu i ówdzie poruszany, pierwszy lepszy link od wujka google http://polska.newsweek.pl/seksturyst...72588,1,1.html http://www.kobieta.pl/uczucia-i-seks...runki-polakow/ Jest tego mnóstwo w sieci.
|
|
|
#3854 | ||
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Powiedzieć można wszystko, to do niczego nie zobowiązuje. Patrz na to, co robi. Cytat:
Słyszałam o męskich wyjazdach do Tajlandii na dziwki i imprezy, ale nie znam osobiście nikogo, kto by się tak bawił. Taka impreza jest droga, zresztą obracam się w kręgu innych ludzi.
|
|
|
#3855 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mojej mamy jakiś tam znajomy z pracy chyba wygrał wycieczkę do Tajlandii o ile dobrze pamiętam. Więc stąd ta "wiedza". ![]() Ogólnie pismakom i tego typu artykułom raczej nie wierzę, więc .. W jakieś statystyki że tyle i tyle osób to uprawia. A gdyby zapytać tutaj 100 wizażanek z tego wątku czy innego, to zapewne część nie była w Egipcie nawet , inne nie słyszały o tym (jak np. ja i Malla) a inne uważają, że to coś okropnego.. Więc ja nie wierzę w jakieś historyjki typu Kryśka z Katowic czy Mania z Malborka. To zawsze ten sam typ historii i "reportażu" . Na jedno kopyto.Kryśka z Katowic zakłada nogę na nogę. Unika kontaktu wzrokowego; jest trochę zmieszana rozmową z nami. Nic dziwnego, będzie przecież odkrywać tajemnice swojego zawodu. - Prostytutką zostałam w wieku 15 lat - mówi, zaciągając się papierosem. ![]()
|
|
#3856 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Po wakacjach bardzo często jest mnóstwo wątków typu "pojechałam na wczasy do Hiszpanii/Tunezji/Egiptu/Włoch, zakochałam się, wróciłam, boję się że jestem w ciąży a on się nie odzywa". Regularnie też się pojawiają wątki z pytaniami o kobiety w związkach z Muzułmaninem, "bo zakochałam się na wyjeździe i nie wiem co dalej". Seks-turystyka to nie tylko założenie"wyjadę się poseksić z przystojnym Latynosem", ale też właśnie to, że jakoś w promieniach słońca łatwiej o uwiedzenie.
|
|
#3857 |
|
Nie depcze krokusów
|
Seksturystyka to nie letnia miłość...
|
|
#3858 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Lenia miłość ma znamiona wzajemności, zauroczenie panem, który z tego żyje, już tego nie ma.
Temat generalnie jest dość śliski, bo co dla jednych jest "zakochała się, miała prawo", dla innych będzie "puściła się w ciągu tygodniowego wyjazdu". Tak czy siak wątek nie o tym, najważniejsze to walczyć z dziwnymi skojarzeniami, co panu udzielającemu się czasem w tym wątku polecamy
|
|
#3859 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dobra, ja rozumiem, że to naiwne i dość głupie. Ale tak jak mówisz - lato może i ma taki czar beztroski, romantycznej otoczki i wtedy się zawiera różne znajomości. Ale nie podpięłabym tego zauroczenia na wakacjach z seksturystyką, która sama w sobie ma raczej pejoratywne skojarzenie i bardzo odrzucającą, może nawet poniżające brzmienie i nazwę.. ![]() Seksturystyką nazwałabym raczej świadome wybranie się na seks i bardzo szybką znajomość, bez włączania w to uczuć i romantyczności. Więc nie byłoby tu mowy później o "zakochałam się (...)".
|
|
#3860 |
|
Konto usunięte
|
Hej dziewczyny,
Zaglądam tu do Was i nie mogę czytać, bo na słowo "seksturystyka" kojarzy mi się jak mój eks podrywal tamta blond sukę i rozsmieszal ją gadaniem o seksturystyce .... rzygać mi się chce jak to sobie przypomnę ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- P.s. Jak samopoczucia? Jak postępy? Byłam wczoraj na lodowisku i doszłam do wniosku, że to jedyny sposób żeby zapomnieć - zamazac stare wspomnienia z nim nowymi w których go nie ma, cel -> być wyzwaniem! idealną. Piękną, zorganizowaną,dobrze ubraną,odnoszącà same sukcesy bez niego, niech widzi jak bez niego rozkwitam a jak przy nim więdłam, chcę żeby mnie obserwował z boku rozesmiana, żeby nie mógł znieść tego, że już nigdy nie będzie mógł mnie mieć. Ha!! Już ja mu pokażę frajerowi. Wyobrazacie to sobie że ja muszę oglądać jego nazwisko w skrzynce odbiorczej mojej koleżanki? Co za podły dupek. Niech sobie go biorą wszystkie, mogę się z nim mijac u nich w drzwiach, niech się bawią dobrze. Wrzuciłam go do skrzynki spam w tel. I nie zajrze tam przez 90 dni DZIEŃ 1. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3861 | ||||
|
BAN stały
|
Cytat:
Przepraszam też za skrót myślowy i za generalizowanie. Chciałem tylko przedstawić mój punkt widzenia. Takie uproszczeni przyszło mi na myśl ponieważ Egipt i Turcja to najpopularniejsze kraje na seksturystykę dla Polek. Cytat:
Cytat:
Cytat:
https://www.youtube.com/watch?v=WiVnYkPlV_Q Chyba nie istnieje coś takiego, jak seksturystyka "bez włączania w to uczuć i romantyczności". Takie coś bez uczuć nazywa się po prostu wizytą w domu publicznym. Seksturystyka polega właśnie na: "się zakochałam naiwnie w jakimś chłopaku na wakacjach i do czegoś doszło". Polecam film dokumentalny, do którego podałem link. Subiektywny punkt widzenia bohaterek tego filmu nie oznacza, że nie uprawiają one seksturystyki. Nie gniewajcie się za tego długiego off-topa Edytowane przez TancerzTango Czas edycji: 2014-12-11 o 13:15 |
||||
|
|
|
#3862 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Proszę, nie mówcie już o tym, właśnie próbuję utrzymać równowagę a moje myśli wciąż biegną w stronę wspomnień o nim i tej blond suce, a potem o mojej koleżance, na końcu o lalce i mam ochotę wyjąć go z tego spamu, a najlepiej to mu nawrzucać.... Spokój, spokój, spokój. Ciiiiii, wszystko jest ok, nic się nie dzieje, wszystko jest ok, ich tu nie ma, wdech,wydech. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3863 |
|
Konto usunięte
|
[1=59948cd2ebf6af35ac1fc5f cbd1b9d76a13fc081_60625bf 257f97;49302424]Kolego bardzo proszę nie używaj tego słowa "s***********a" bo jestem niestabilna emocjonalnie i naprawdę... zwymiotuję.
Proszę, nie mówcie już o tym, właśnie próbuję utrzymać równowagę a moje myśli wciąż biegną w stronę wspomnień o nim i tej blond suce, a potem o mojej koleżance, na końcu o lalce i mam ochotę wyjąć go z tego spamu, a najlepiej to mu nawrzucać.... Spokój, spokój, spokój. Ciiiiii, wszystko jest ok, nic się nie dzieje, wszystko jest ok, ich tu nie ma, wdech,wydech. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Nie obraz sie, ale zdecydowanie uwazam, ze potrzebujesz terapii u psychologa przy takich reakcjach. |
|
|
|
#3864 | |
|
Konto usunięte
|
Muszę jednak to z siebie gdzieś wyrzucić.
MÓJ BYŁY TO DUPEK!!!! NIENAWIDZĘ GO.... I BRAKUJE MI SŁÓW WRRRRR ![]() Jakie to szczęście, że dziś zumba, godzina bez myślenia o dupku. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- Cytat:
Zwariowalam przez tego dupka. Ale nie zamierzam iść do psychologa bo nie będę się otwierać przed obcym typem. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3865 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Czy panowie jeżdżą do Tajlandii się zakochiwać? ![]() Czyli jak studentka naiwnie zakocha się we współlokatorze, to uprawia sekslokatorstwo?
|
|
|
#3866 |
|
Konto usunięte
|
[1=59948cd2ebf6af35ac1fc5f cbd1b9d76a13fc081_60625bf 257f97;49302506]Muszę jednak to z siebie gdzieś wyrzucić.
MÓJ BYŁY TO DUPEK!!!! NIENAWIDZĘ GO.... I BRAKUJE MI SŁÓW WRRRRR ![]() Jakie to szczęście, że dziś zumba, godzina bez myślenia o dupku. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- Dzięki, wiem. Zwariowalam przez tego dupka. Ale nie zamierzam iść do psychologa bo nie będę się otwierać przed obcym typem. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Nie mowie, ze zwariowalas. Ale wydajesz sie byc na granicy trzezwego myslenia, gdzie brakuje ci malego kroczku zeby wpasc w psychoze mszczenia sie na bylym. Zatruwasz tym sobie zycie i niszczysz tylko sama siebie. Psycholog nikomu tego nie przekaze, ani nie oceni, raczej zdecyduje czy nie przydalyby ci sie leki. |
|
|
|
#3867 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3868 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Pewnie by się przydały, ale bez nich jakoś też sobie dam radę. Ja bardzo chętnie bym poszła i pewnie od razu do psychiatry, ale sęk w tym, że nie umiem się otworzyć przed jakąś obcą osobą na żywo. |
|
|
|
|
#3869 |
|
Wtajemniczenie
|
Ech.. Nie wiem czy się z Wami nie pożegnać moje drogie. Czuję się już dobrze. Czasami tęsknię za byłym, ale dobrze mi się żyje. Nie wiem czy jest sens nadal tu siedzieć.
![]() Bardzo się z Wami zżyłam i ciężko mi odejść od Was.. Przyzwyczaiłam się Was czytać i czasami coś skrobnąć. Ale jednocześnie dziwnie się czuję ciągle tu siedząc. Jakby wszyscy myśleli, że nadal to tak przeżywam ![]() Ech, w ogóle to zaczęłam już się uczyć do egzaminów w sesji Pierwszy raz tak szybko Ale stwierdziłam, że są zbyt ciężkie by zostawiać to na ostatnią chwilę i ,że i tak się późno za to biorę.. ![]() A co u Was, moje drogie?
|
#3870 |
|
Przyczajenie
|
...nie_powiem jestem pod wrażeniem tego co napisałaś...nie wiem czy pamiętasz, że coś tu kiedyś pisałam, ale wiem że rozstanie było u nas w podobnym czasie i miło zobaczyć, że można się po tym pozbierać
![]() Ja od siebie mogę też napisać, że niedługo będą 4 miesiące od zerwania i jakoś żyję. Na pewno jeszcze 2 miesiące temu nie byłabym w stanie wyobrazić sobie, że żyję sobie dosyć spokojnie tak jak teraz...chociaż ciągle myślę o byłym i o tym co się stało, to nie jest źle Jeśli ma to komuś pomóc to mogę napisać, że można pozbierać się z najgorszego doła, ale trzeba zupełnie się odciąć i naprawdę znaleźć sobie jakieś zajęcie...brzmi to banalnie, ale trzeba robić coś co odciągnie głupie myśli. Nie chcę zachwalać stanu, w którym teraz jestem bo nadal zdarza mi się wpaść w ciężki nastrój, ale...jest zdecydowanie lepiej i w końcu wierzę, że może być coś dalej...może nie miłość, ale może coś innego do roboty
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:30.

Ogólnie usunęłam już chyba każdy możliwy ślad po byłym - numer telefonu, zdjęcia z komórki wykasowałam, zdjęcia z albumu wyrzuciłam do kosza. Jakieś miśki od niego i jego rodziców schowałam do szafy, biżuterię mu oddałam. No, ale.. Mam jego siostrę w znajomych na fejsie. Zablokowałam dla niej oglądanie moich postów itd. Ale.. Myślę o tym czy jej nie wyrzucić ze znajomych. Tyle, że z nią nie miałam żadnych zatargów i nie wiem czy to nie będzie głupio wyglądało
Co mam zrobić?