![]() |
#1111 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowe Mamy 2014- część I
Ja butelki gotuję 5 min we wrzątku tylko jak są nowe. Wcześniej gotowałam przed każdym użyciem ale położna kazała mi się puknąć w czoło i przestałam. Teraz tylko wrzątkiem przelewam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1112 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
i ja, bo póki co stworzenie obiadu to graniczy z cudem;/ Cytat:
![]() Cytat:
![]() u mnie wb iedronce te pampki sa cały czas. ja mam tą z projektorem jest spoko ale ten pałak troche wkurza bo nie da sie go przekręcić na bok;/ Cytat:
![]() trochę z nastrojem już lepiej mala dobrze przybiera więc wiszenie na cycu ma sens, znaczy się do zeszłego piątku było super bo od pon do pt przybra,la 270 gram i przekroczyla tym samym w tydzień swoja wagę urodzeniową o 100 gram. W pt będziemy u pediatry zobaczymy czy dalej fajnie przybiera. Żółtaczka schodzi, spi nienajgorzej ale jakoś i tak nie czuję się matką może z czasem to wejdzie w krew jakoś, nie wiem. ![]()
![]() |
#1113 |
Zakorzenienie
|
Ja wlasnie przed kazdym uzyciem gotuje we wrzatku 3 min. Tez sie zastanawiam czy trzeba tak, bo nie dosc ze meczace to, to jeszcze te butelki sie robia strasznie matowe i brzydkie.
#1114 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#1115 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
A co do matek to nie wiem jak ze swoją wytrzymam. Mieszka 60km ode mnie z ojcem i moją siostrą, która właśnie wyjechała do pracy za granicę na 4 miesiące. Druga siostra mieszka w Krakowie, ojciec ciągle w pracy, ale i tak żyją jak pies z kotem, a ona wzięła sobie rok urlopu na dodatek. Czuję, że będzie mnie nawiedzać często albo użalać się na prawo i lewo, że jej nie zapraszam ![]() Ale żeby coś pomóc to się nie domyśli, zasiądzie i czeka aż jej kawę podam i obiad zrobię. Jedyne w czym chętnie pomaga to branie małej na ręce, na co oczywiście jej często nie pozwalam, bo ją huśta ciągle, a ona tego nie lubi. ---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1116 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A do sterylizatora wlewam wode z filtra i butelki sa jak nowe ![]() Edytowane przez silesianna Czas edycji: 2014-12-10 o 17:39 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1117 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() My też jeszcze na 1. Mała jutro kończy 3 tygodnie, waży 3600 i ciągle są na nią duże. Ale lubi białe pampki, zielone się na niej dziwnie odciskają i jakby spadają z tyłka a Dady przeciekają bokiem ![]() Cytat:
![]() U nas ciągle walka o kp... Właśnie odciągnęłam niecałe 30 ml ![]() ![]() Dziewczyny chorowitki, dużo zdrówka, niech już się Was nic nie czepia ![]() Alekaz, pytałaś czy mieszkam na prawobrzeżu, niee, ja z Warszewa, nie pamiętam która z Was, Ty czy Justyna mówiła że będziemy sąsiadkami ![]()
![]() |
#1118 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1119 |
Zakorzenienie
|
Ja wlasnie nie mam sterylizatora i musze w garnku. A wody z dzbanka dafi mi troche szkoda do garnka, bo mala ilosc tam nie wchodzi. No trudno. Wymienie butelki za jakis czas najwyzej. Sterylizator mielismy dostac, ale nie dostalismy, poza tym chyba nawet by nie wszedl do naszej mikrofali.
Przeczytalam ta obowiazkowa lekture ![]() ![]()
#1120 |
Zakorzenienie
|
Manieczka ja mam elektryczny sterylizator, nie mikrofalowy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1121 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1122 |
Raczkowanie
|
Sielsianna ja wlewam wode prosto z kranu i nic sie nie dzieje, mam TT elektryczny.
Sterylizujesz przed kazdym uzyciem, czy jak wysterylizujesz 8 to zuzywasz je bez wzgledu na to jak dlugo staly? Sweetza to ostatnie 3 noce nie spalam prawie w ogole ![]() Poczekaj, przyjdzie taka noc, ze i Majka ladnie ja przespi ![]()
#1123 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1124 |
Raczkowanie
|
Paulina - witam w klubie załamanych. Ja jeszcze nie czuje w sobie w ogóle instynktu macierzyńskiego.
![]() Znowu dopadl mnie kryzys laktacyjny. Futbolowa, ty przechodząc na mm robiłas cos z piersiami, czy po prostu przestalas karmic? Też muszę kupic sterylizator. Jaki polecacie? Żeby nie był do mikrofalówki i najlepiej niedrogi. Edytowane przez aleska Czas edycji: 2014-12-10 o 18:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#1125 |
Raczkowanie
|
Manieczkaa jak czesto sptrawdzasz,czy wszystko ok?jak Franek przesypia noce na mm?
#1126 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1127 |
Rozeznanie
|
Ja zostawiam mala sama w sypialni i wlaczam monitor/nianie.
![]() Kurde nie wiem co robic z jednej strony chce jakos zaplanowac zeby Mili odrozniala dzien od nocy..staram sie ja robudzac itp. Ale znow nie chce przesadzic z tym meczeniem jej..
#1128 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Troszkę czasu musi minąć zanim się dotrzecie. Ja teraz tez mam gorsze lepsze chwile. Ale momenty jak uśmiech dziecka mnie jeszcze bardziej uświadamiają ze kocham. Trzeba czasu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1129 |
Wtajemniczenie
|
Witam sie
![]() My pierwszy katar i kaszel mamy. Po wczorajszej wizycie w szpitalu sie zalatwil. Ale usg bioderek mamy zrobione i wszystko ok. Co do pampersow to zuzylismy z 18 opakowan pampersow 23szt, zostalo nam jeszcze 6 paczek, ale juz na 2 jestesmy, bo przemakaly nam ![]() Klocek ma juz 8,5 tyg i ponad 4,5kg ![]() Jutro jak bd okej z kaszlem to mamy jechac do neurologa ![]() Siobhan ile juz tyg ma?
#1130 | |
Zakorzenienie
|
My dzisiajzaliczylysmy spacerek dzisiaj. Mroznie było, mnie dupka zmarzla heh użyłam dziś kolejne okno, w salonie i ogarnęła.... Rany ile kurzu wszędzie.... I mąż umyl 2 okna heh pozostawiają do życzenia ale ważneze umyl
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- Cytat:
![]() My zaczęliśmy dzisiaj 9 tydzień ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1131 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() My w pt skonczymy 9 ![]()
![]() |
#1132 |
Wtajemniczenie
|
Siobhan wysłałam Ci zaproszenie do klubu
![]() Aleaa zdrówka dla Wojtka! Paulinka bo po doopie dostaniesz! Jesteś dla swojej córy najlepszą mamą! Nie martw się, że nie wiesz o co jej chodzi, ona pewnie sama nie wie ![]() ![]() Lola czyli wychodzi na to, że trochę wysiłku i coś tam jeszcze poleci... Indra lektura boska! Uśmiałam się ![]() Beata to widzę że mamusie mamy podobne... moja tez czeka, aż obiad jej podam i kawkę...
#1133 |
Zakorzenienie
|
Póki co myślę ze większe ulewanie po boboticu ,bo wczesniej ulewala sporadycznie.
Odkladam ja do sypialni jak juz zasnie,potem ogladam IDE się kąpać i ogladam TV ,nie mam niani. Przy starszej tez nie miałam to i teraz się obejdzie ![]()
#1134 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1135 |
Raczkowanie
|
Kostka ja tez nie mam i nie lubie
![]() W sumie to nigdy nie mialam.
#1136 |
Zakorzenienie
|
Ja tez nie, nie umialabym nawet obsluzyc
![]() ---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- Rosalie dziekuje za opinie o bujaczku TL, bo tak mysle, ze jak juz nieposluzy za dlugo do spania to moze kupie ten z FP...chyba za bardzo wydziwiam z tymi bujaczkami... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1137 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ela podziwiam i zazdroszczę. U mnie do spodni sprzed ciąży to daleko. Żarło się czekoladę w ciąży to i dupa urosła ![]() Cytat:
Cytat:
Polozna dziś była. Nawet się przydała bo kilka porad dostałam. Pepek obejrzała i ponoć dobrze się goi, pokazała jak teraz pielęgnować. Gorzej, że Buła ma paszki odparzone bo nie dawała sobie domyc. Mnie nie oglądała więc nie wiem czy dobrze się goi. No i namiarow do siebie nie zostawiła, nie mówiła też nic o kolejnych wizytach. Jakoś słabiej to wygląda niż u was. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1138 |
Rozeznanie
|
a ja powiem Wam w zaufaniu, że odkąd jestem sama z małym i psem - to jestem lepiej zorganizowana i bardziej wyspana niż jak był mąż na urlopie i inni pomagacze czyt. rodzice. Mąż po 3 tyg, wrócił do DE do pracy i będzie dopiero na święta.
oczywiści bardzo mi pomagał, zmieniał pieluchy, kąpał, zostawał z małym, wstawał w nocy - ale wszystko było w takim zamieszaniu, niby mogłam się wyspać, ale nie potrafiłam i i tak wstawałam ![]() teraz jem posiłki o zbliżonych porach, potrafię wyjść codziennie na spacer (chyba, że pogoda nie taka), mam czas na kompa, czy szycie na maszynie, chałupa ogarnięta a mam ponad 120 m kw. i piec CO na głowie ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1139 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1140 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do sab simplex to my tez dajemy, ale na razie po 5-7 kropli, małemu tyle wystarcza, ale on ma dopiero 20 dni. Mały lubi jeść z łyżeczki wszelakie krople ![]() ![]() Nie ulewa nam po sabie. Rosalie - u nas łożeczko jest w sypialni, ale i tak z niego na razie nie korzystamy. Po tych naszych akcjach ze szpitalem chcę mieć póki co małego blisko siebie, więc śpi w gondoli obok naszego materaca (nie mamy stelaża ![]() ![]() Beata Marcina -jak nie musi być w proszku mm, to jeszcze Bebiko, Bebilon i Nan mają takie jednorazowe buteleczki. ![]() silesianna, magdula - czy Wam tez w butelkach TT smoczek (nie ten dzyndzelek tylko wokół niego) sie tak wygina do środka? :/ W jednej butelce tak mam i mnie to wkurza strasznie, bo jak mały pije to to sie mju ugina i smoczek wpada jakby do połowy do środka... w drugiej butli tak nie jest, więc nie wiem czy to wada jednego smoczka czy fart, że druga sie nie ugina. Co do pieluch, to my używamy aktualnie Babydream'y żółte jedynki i stwierdzam, że sa do bani. ![]() Rozmiarowo Dady sa największe, później Pampers, a BD i Bella wychodza podobnie. Mamy jeszcze ok. 70 szt. BD oraz 1/2 paczki Pampersów 1 a dalej przechodzimy na dwójki. Mały wazy ok. 3200g. Widzę dyskusję o probiotykach. My od dziś podajemy nowy - Floractin (tańsza wersja Dicofloru), wcześniej mieliśmy Asecurin, ale wolę krople niz proszek. Zapisaliśmy młodego na usg bioderek na 30.12, idziemy prywatnie za 100zł, bo na nfz to sto lat będziemy czekać. ![]() Co do jedzenia przy kp, to mały ma nietolerancję laktozy, także ja nie jem nabiału od 13 dni. Da się żyć ![]() ![]() A aktualnie mały ma infekcję i musimy ściagać katar ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:05.