Marcowe Mamy 2015 cz. V - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-10, 21:35   #211
żona_marcina
Rozeznanie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. V

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
To już nie chodzi o zamożność bo moi tesciowie groszem nie śmierdzą moi rodzice też ale chodzi o sprawiedliwe traktowanie swoich dzieciaków a nie ze jeden święty a drugi sam niech se radzi...
Ja po moim TŻ widzę ze jest taki odrzucony Alego o tym nie chce rozmawiać... Jakoś to dziewczynki musi być... Damy se same rade!
Temat, który od wielu lat doprowadza mnie do pasji. Mnie też strasznie wkurza, że moi rodzice faworyzują moje rodzeństwo. Bo utarło się, że ja jestem samodzielna, że wszystko mam i ze wszystkim sobie poradzę a moje rodzeństwo takie biedne, trzeba im ciągle pomagać. Ale już mi się nawet nie chce o tym myśleć
Rozumiem, co przeżywa Twój Tż i wiem, że Twoje wsparcie są dla niego bardzo ważne

żona_marcina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-10, 21:37   #212
szkrabeniek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
Widze ze po tym lepiej nam sie rozmawia o tym jego wyjezdzie itd. i miedzy nami duzo lepiej. ciezko mi to przeszlo przez gardlo, ale wiedzialam ze tak trzeba powiedziec, no i po czesci ma racje z tym wyjazdem, nie robimy takich rzeczy bo chcemy, ale bo musimy jesli jest taka okazja.
Mój Mąż pracuje za granicą - przylatuje raz na miesiąc. Takie sytuacje są bardzo ciężkie - w naszym przypadku - obojgu nam jest ciężko tym bardziej teraz kiedy jestem w ciąży - bardzo bym chciała żeby był przy mnie. Wiemy że tak musi być - bo pieniążki są potrzebne ale perspektywa co najmniej 1,5 roku bez siebie i Malutkiego jest na prawdę ciężka. Ja nie wiem czy podołam ze wszystkim - w końcu to nowa sytuacja , a Mąż na pewno będzie też tęsknić za nami - za malutkim - co innego będzie mieć go na rękach a co innego przez Skype.

Uważam, że dobrze zrobiłaś - gdyby nie ta rozmowa byłoby Twojemu TŻ na pewno o wiele ciężej

Będziemy się razem wspierać w cięższych chwilach

II kreseczki 08.07.2014
Mikołajek już z Nami
szkrabeniek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-10, 21:37   #213
żona_marcina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
tz rodzice jak byli u mnie pierwszy raz w mieszkaniu to teksty byly " ojjj ile tu ktos zarabia"," ile tu pieniędzy poszlo ". Poszlo ale kredyt mam na 30 lat i co miesiąc to ja ratę place, ja tyram, ja po godzinach siedzę - i wiecie co jestem dumna z siebie skoncztlam studia poszlam do pracy, pielam sie po drabince korporacyjnej i kurde kupiłam mieszkanie jakie zawsze chciała miec. A jak ktos nie umie/ nie chce/ a zazdrości i komentuje to juz jego problem. Jestem z siebie dumna. Jestem Ania z Wroclawia i urodzę bez znieczulenia
Amen

Stary 2014-12-10, 21:37   #214
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Widze ze po tym lepiej nam sie rozmawia o tym jego wyjezdzie itd. i miedzy nami duzo lepiej. ciezko mi to przeszlo przez gardlo, ale wiedzialam ze tak trzeba powiedziec, no i po czesci ma racje z tym wyjazdem, nie robimy takich rzeczy bo chcemy, ale bo musimy jesli jest taka okazja.
noo jak trzeba to trzeba mój też powinien wyjechać ale gdzie tu jechać a załatwić nikt nie chce wiadomo. ale co zrobić żyjemy skromnie ale szczęśliwie

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-10, 21:38   #215
luzna25
Zadomowienie

nouvelle2 nie masz za co dziękować z przyjemnością Ci pomogłam
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24

luzna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-10, 21:40   #216
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szkrabeniek Pokaż wiadomość
Mój Mąż pracuje za granicą - przylatuje raz na miesiąc. Takie sytuacje są bardzo ciężkie - w naszym przypadku - obojgu nam jest ciężko tym bardziej teraz kiedy jestem w ciąży - bardzo bym chciała żeby był przy mnie. Wiemy że tak musi być - bo pieniążki są potrzebne ale perspektywa co najmniej 1,5 roku bez siebie i Malutkiego jest na prawdę ciężka. Ja nie wiem czy podołam ze wszystkim - w końcu to nowa sytuacja , a Mąż na pewno będzie też tęsknić za nami - za malutkim - co innego będzie mieć go na rękach a co innego przez Skype.

Uważam, że dobrze zrobiłaś - gdyby nie ta rozmowa byłoby Twojemu TŻ na pewno o wiele ciężej

cięzko ale trzeba dać radę , takie czasy że trzeba wyjezdzac za granice by cos miec, w polsce jedynie garba mozna sie dorobic!

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-12-10, 21:42   #217
luzna25
Zadomowienie

nusiekowa najbardziej mi się spodobało to zdanie "Jestem Ania z Wroclawia i urodzę bez znieczulenia" a zabrzmiało jak "Jestem ..... z ..... i jestem alkoholikiem:
takie moje głupie skojarzenie

Stary 2014-12-10, 21:43   #218
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
noo jak trzeba to trzeba mój też powinien wyjechać ale gdzie tu jechać a załatwić nikt nie chce wiadomo. ale co zrobić żyjemy skromnie ale szczęśliwie
Ja bym zalatwila tylko u nas bez znajomosci jezyka niestety nie ma szans na zadna prace Ale najwazniejsze ze razem pracujecie to sie liczy kochana
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-10, 21:48   #219
żona_marcina
Rozeznanie

Cytat:
myslalam ze ja jestem glupia ze mam takie zdanie , ale uwazam ze mamy wazniejsze wydatki niz kupowanie skarpetkow majtek dla kogos!!

---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------

serio wymiękam
najgorsze ze wiele osób w otoczeniu mi zazdrości mam dość!!
nic nikomu nie robię a to ze wszystko osiagnełam swoja praca to wszystkich boli!!:confused :
Kochana nie myśl już o tym, bo będziesz się nakręcać. Ja długo nie sądziłam, że jestem celem zazdrości najbliższych członków rodziny. Ludzie widzą to co chcą widzieć. A tego że sobie odmawiasz, że tyrasz, że spłacasz kredyty to już nie widzą

Stary 2014-12-10, 21:48   #220
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szkrabeniek Pokaż wiadomość

gdybym go nie upila whisky to by rozmowy nie bylo jezyk szybko mu sie rozwiazal..... ale masz racje.... mi jest ciezko jednak.... wiem ze jego zawod i praca, zawsze bedzie wiazala sie z wyjazdami, ale nie pomyslalabym ze az tak daleko ode mnie, i bedzie tylko raz na dwa miesiace w domu, a ja nie mam mozliwosci pojechania, kiedy czekamy juz na maluszka. Duzo sie zmienilo. Myslalam ze bedzie jezdzil tylko po Europie, i w naszym kraju. A oni go chca wyslac na kilka lat podejrzewam, bo jego przyjaciel juz 3 rok tam siedzi.... i tak daleko od rodziny, w glowie mi sie to nie miesci.... wczesniej kiedy wyjezdzal, to byl co drugi weekend i to w najgorszym wypadku. Ciezko mi to zniesc, ale widze ze i tak nie bede miec wyjscia. Bedziemy sie wspierac i bedziemy miec maluszki obok a to najwazniejsze i to o nie trzeba zadbac najbardziej Najgorsze ze tak daleko, z dala od dziecka , nie tak mialo byc , i ja wciaz niestety nie przyzwyczailam sie do Francji, nie moge, mieszkam tutaj dwa lata, i czuje sie jakos obco.... chociaz TZ mnie wspiera i robi wszystko co moze

Edytowane przez crystal25
Czas edycji: 2014-12-10 o 21:50
Stary 2014-12-10, 21:49   #221
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bym zalatwila tylko u nas bez znajomosci jezyka niestety nie ma szans na zadna prace Ale najwazniejsze ze razem pracujecie to sie liczy kochana
ale miłoo
tak na marginesie proszek lovela jest w biedronce w przecenie z 14.99 na 11.99 a w sklepie osiedlowym u mnie są identyczne po 26 zł
ja kupiłam sobie mały zapas

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-12-10, 21:51   #222
żona_marcina
Rozeznanie

Cytat:
glowke juz czulam , cos jak opisujesz wlasnie Ciezko mi powiedziec, ale jesli moge jakos to opisac to cos w rodzaju ramiona dlugie proste,moze maluszek reka sobie pchal w tym miejscu, czy prostowal.... i bardzo chcial byc na zewnatrz w okolicy pepka, i szybko uciekl hi hi hi tak dwa razy a teraz sie maluszek obrazil i juz nic nie czuje
jak dotknelam to tak wlasnie czulam cos takiego
Ile te maluchy dają nam radości

Stary 2014-12-10, 21:52   #223
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
Ale mąż kury to kogut nie kura. Więc Twoja kura też jest kobietką tylko charakterną

niunia nie smuć się, nie warto się przejmować niektórymi.
Akurat ja na swoich ani TZ rodziców nie moge narzekać. Wszystkie dzieci traktują po równo i ciągle musimy im mówić, ze nie chcemy brać od nich pieniedzy. Wychowali nas, sobie odmawiali to wolałabym, żeby sobie coś kupili, przecież my sobie oszczędzimy po swojemu. Wesele też uparliśmy się robić sami, oszczędzaliśmy 2 lata, a później i tak nam kupę kasy wcisnęli w ramach prezentu, nie chcieliśmy, ale mamy się popłakały i tyle było. Wózek jakbym powiedziała to zaraz by się złożyli i kupili tylko nie chcę, wolę żebyśmy kupili używany taki na jaki nas obecnie stać. Oni mają teraz na co zbierać bo następne wesela w drodze, nam i tak duzo pomogli

Co do koszulek to muszę się zebrać i jakąkolwiek zakupić. Głupio trochę, ale mam same jak to TZ określa "zdzirowate koszulki do łóżka". Sami mieszkamy to mogę tak spać Na chorobę lub gości ma jedne długie spodnie w foki i kilka par spodenek z bokserkami. A do szpitala nie ma co zabrać, tymbardziej nic się nie nadaje na "szmatę do porodu"

Jutro ruszamy podpisać akt własności mieszkania, 3tys pójdzie, rozbój w biały dzień
Wlasnie to przemyslalam '' te zdzirowate koszule'' tez nie mam innych, i wymyslilam, ze trzeba sie zebrac i w styczniu zakupic cos do szpitala bo inaczej bede chodzic w koszulach TZ w najgorszym wypadku mam jedna w sowke siwa i jedna rozowa w wasy hihi ale watpie ze zmieszcza sie one w duzy brzuch w marcu, a przeciez w jeden dzien brzuch sie nie schowa
Stary 2014-12-10, 21:53   #224
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez żona_marcina Pokaż wiadomość
Kochana nie myśl już o tym, bo będziesz się nakręcać. Ja długo nie sądziłam, że jestem celem zazdrości najbliższych członków rodziny. Ludzie widzą to co chcą widzieć. A tego że sobie odmawiasz, że tyrasz, że spłacasz kredyty to już nie widzą
100% racji masz, taka prawda

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-12-10, 21:54   #225
luzna25
Zadomowienie

Cytat:
ale miłoo
tak na marginesie proszek lovela jest w biedronce w przecenie z 14.99 na 11.99 a w sklepie osiedlowym u mnie są identyczne po 26 zł
a jaka pojemność opakowania??

Stary 2014-12-10, 21:55   #226
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
ale miłoo
Dla mnie nie ma nigdy problemu, jak wiem, ze mialabym gdzie komus dac ta prace i moge w ten sposob bardzo komus pomoc.... Ale zeby to bylo gdzie i bylo pewne..... to z tym gorzej juz w tym kraju

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

Cytat:
Ile te maluchy dają nam radości
Stary 2014-12-10, 21:55   #227
ojustyna
Zadomowienie

mój Brzdącu ciiąga chyba pępowinę tak mnie pępek swędzi w środku że to jest aż straszne

Mamuśka gratuluję udanej wyzyty i dłuuuższej szyjki

Niunia rodziną nie masz co się przejmować, ważny jest tylko TŻ to z nim dzielisz życie i bęziesz miała własną rodzinę, a "od święta" jakoś może przeżyjesz obcowanie z nimi, niech się udławią zazdrością, powiedz wprost że sami do tego doszliście i niech biorą z ciebie przykład a nie zazdrościć !

Crystal widzę, że uporałaś się jakoś z myślą o wyjeździe TŻ, on pewnie wniebowzięty, że mu 'pozwoliłaś' pewnie sam już nie wiedział co robić ale powiem szczerze że koniec końców zachowałaś się bardzo dojrzale

Edytowane przez ojustyna
Czas edycji: 2014-12-10 o 21:58
ojustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-10, 21:56   #228
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Dla mnie nie ma nigdy problemu, jak wiem, ze mialabym gdzie komus dac ta prace i moge w ten sposob bardzo komus pomoc.... Ale zeby to bylo gdzie i bylo pewne..... to z tym gorzej juz w tym kraju

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

no takie czasy niestety;/ ale nie ma co się załamywać damy radę

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-12-10, 21:57   #229
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martunka88 Pokaż wiadomość
Rama i koszyk na zakupy są zupełnie inne, moim zdaniem sola city jest zgrabniejsza.
Do spacerówki można dokupić gondolę lub reduktor, ale to drugie rozwiązanie chociaż dużo tańsze to jakieś takie ubogie mi się wydaje. Ale tu wychodzi nowy w cenie używanego Joolza, a opinie oba mają fajne i stąd moje dylematy
a tu recenzja http://domowa.tv/mamaspapas-sola-cit...rozsadna-cene/
i cały wybór kolorystyczny https://www.mamasandpapas-polska.pl/...y&category_id=

o a tutaj recenzja tego mikrusa Yoyo Babyzen, zabawnie wygląda ta gondolka, ale lżejszego wózka nie widziałam
http://mamygadzety.pl/babyzen-yoyo-0/
kurczę, naprawdę fajny ten wózek. Muszę go jeszcze porównać z Graco Symbio. My nastawieni jesteśmy na joolza, ale gdyby się okazało, że jednak finansowo stoimy nie za dobrze, to rozważam Graco symbio (i teraz chyba jeszcze dojdzie sola city)

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-10, 21:57   #230
luzna25
Zadomowienie

Cytat:
ale miłoo
a ogólnie to ja kupiłam po małym opakowaniu, bo jeśli dzidziusiowi coś wyjdzie po tym proszku to łatwiej będzie mi zmienić na inny bez ponoszenia zbytnich kosztów

Stary 2014-12-10, 21:58   #231
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
mój Brzdącu ciiąga chyba pępowinę tak mnie pępek swędzi w środku że to jest aż straszne

Mamuśka gratuluję udanej wyzyty i dłuuuższej szyjki

Niunia rodziną nie masz co się przejmować, ważny jest tylko TŻ to z nim dzielisz życie i bęziesz miała własną rodzinę, a "od święta" jakoś może przeżyjesz obcowanie z nimi, niech się udławią zazdrością, powiedz wprost że sami do tego doszliście i niech biorą z ciebie przykład a nie zazdrościć !
tylko oni udają takich wiesz z długą szyją że są super i wgl.
aż strach im coś powiedzieć;p
a jak oni coś chcą wiedzieć to tż mama wszystko wygada! dlatego staram się mało co o naszych sprawach rozmawiać.

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-12-10, 21:58   #232
żona_marcina
Rozeznanie

A propo koszul - na początku ciąży kupiłam sobie bawełnianą koszulę do karmienia w biedronce za grosze. Po praniu się nie rozciągnęła, jest miła w dotyku, nie wygląda "zdzirowato"
Niestety już więcej ich nie było i nie wiem nawet, kto jest producentem

Stary 2014-12-10, 21:59   #233
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tout-petit-fille Pokaż wiadomość
Ojej.. też bym zjadła

Chodźcie do mnie, usiądziemy przy świeczkach, kupimy torcik z galaretką i truskawkami, nałożymy ciepłe skarpety i będziemy się grzać
ale bym tak chciała w ogóle to mi brakuje koleżanek w ciąży, nie mam z kim pogadać na żywo o ruchach, o dolegliwościach, o wyprawce u mnie wszystko niedzieciate
jedna jedyna przyjaciółka ma małego synka, więc ględzę jej non stop

Stary 2014-12-10, 21:59   #234
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez luzna25 Pokaż wiadomość
a jaka pojemność opakowania??
1.8 kg .
no ja wierzę że będzie pasował mojej niuni

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-12-10, 22:02   #235
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tout-petit-fille Pokaż wiadomość
Ojej.. też bym zjadła

Chodźcie do mnie, usiądziemy przy świeczkach, kupimy torcik z galaretką i truskawkami, nałożymy ciepłe skarpety i będziemy się grzać
jakbyśmy się wszystkie tak spotkały to byśmy musiały całą cukiernie wykupić ale byłoby fajnie

Cytat:
ale miłoo
a prałaś już w nim> jest ok? muszę spojrzeć czy u mnie jest taki
Stary 2014-12-10, 22:02   #236
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
a jak oni coś chcą wiedzieć to tż mama wszystko wygada! dlatego staram się mało co o naszych sprawach rozmawiać.
na święta kup karabin i ich rozstrzelaj
żeby jakieś pawiany cie denerwowały nooo od takich to najlepiej się odcinać całkowicie
Stary 2014-12-10, 22:03   #237
luzna25
Zadomowienie

Cytat:
1.8 kg .
no ja wierzę że będzie pasował mojej niuni
a to faktycznie cenowo się opłaca chyba jutro już wiem gdzie pójdę na zakupy a jak małemu wyjdzie uczulenie to proszek zużyje do prania ręczników i naszych ciuchów

Edytowane przez luzna25
Czas edycji: 2014-12-10 o 22:04
Stary 2014-12-10, 22:04   #238
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
A propo koszul - na początku ciąży kupiłam sobie bawełnianą koszulę do karmienia w biedronce za grosze. Po praniu się nie rozciągnęła, jest miła w dotyku, nie wygląda "zdzirowato"
Niestety już więcej ich nie było i nie wiem nawet, kto jest producentem
może jeszcze je rzucą na sklep, skoro robią nam tak dobrze mandarynkami to i i może o to zadbają w sumie co jakiś czas się tam rzeczy powtarzają
Stary 2014-12-10, 22:05   #239
żona_marcina
Rozeznanie

Cytat:
Pocieszę was, że mój sąsiad to dopiero ma teściową. Przychodzi babsko do mojej teściowej i opowiada wszystko co najgorsze o zięciu (sąsiedzie). Że jest złodziejem , leniem (facet pracuje od rana do nocy żeby zarobić na rodzinę), że nie ma szkoły a jej biedna córka taka wykształcona itp. Raz swoją teściową pogoniłam, żeby nie rozpowiadała gupot i teraz już nie jestem informowana o nowych przewinieniach sąsiada. Generalnie nie znam swoich sąsiadów, ale dzięki ich teściowym/mamusiom wiem o nich bardzo dużo. Podejrzewam, że teściowa też o nas opowiada

Stary 2014-12-10, 22:06   #240
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
Ale mąż kury to kogut nie kura. Więc Twoja kura też jest kobietką tylko charakterną

niunia nie smuć się, nie warto się przejmować niektórymi.
Akurat ja na swoich ani TZ rodziców nie moge narzekać. Wszystkie dzieci traktują po równo i ciągle musimy im mówić, ze nie chcemy brać od nich pieniedzy. Wychowali nas, sobie odmawiali to wolałabym, żeby sobie coś kupili, przecież my sobie oszczędzimy po swojemu. Wesele też uparliśmy się robić sami, oszczędzaliśmy 2 lata, a później i tak nam kupę kasy wcisnęli w ramach prezentu, nie chcieliśmy, ale mamy się popłakały i tyle było. Wózek jakbym powiedziała to zaraz by się złożyli i kupili tylko nie chcę, wolę żebyśmy kupili używany taki na jaki nas obecnie stać. Oni mają teraz na co zbierać bo następne wesela w drodze, nam i tak duzo pomogli

Co do koszulek to muszę się zebrać i jakąkolwiek zakupić. Głupio trochę, ale mam same jak to TZ określa "zdzirowate koszulki do łóżka". Sami mieszkamy to mogę tak spać Na chorobę lub gości ma jedne długie spodnie w foki i kilka par spodenek z bokserkami. A do szpitala nie ma co zabrać, tymbardziej nic się nie nadaje na "szmatę do porodu"

Jutro ruszamy podpisać akt własności mieszkania, 3tys pójdzie, rozbój w biały dzień
albo kura transwestyta

zawsze się zastanawiałam jak w takich ździrowatych koszulkach może być komuś wygodnie Chciałabym w czymś takim spać, ale nie dam rady. Ostatnio sypiam w takiej za dużej wściekło- różowej piżamie frotte. Gumkę od spodni mam pod cyckami tż to prawie płakał ze śmiechu jak mnie zobaczył

gratuluję mieszkanka

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości